Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • vivienne

    2012. május 31. csütörtök

    Nekem ma 8hetes és 6napos a babám.Hosszas próbálkozások útán síkerült össze hozni úgy,hogy végig nem hittem el addig mig nem láttam az ultrahangos képet.
    Ami iszonyatosan aggaszt az a lassan 3hete tartó barnázásom.Minden reggel rettegek vajon mire ébredek.De mindig ugyan arra kis barna folyás.Az orvosom azt mondta pihenjek és menjek vissza 2hét múlva,hogy kiálíthaság a kiskönyvet és elküldjenek további vizsgálatokra.
    Kell aggododnom?Lehet csak hormon zavar?

    • Gabi

      2012. június 05. kedd

      A folyamatos barnázást több dolog is okozhatja, ha az orvos tud erről a problémáról, és megvizsgált, valószínűleg nincs gond. A legjobb amit tehet, ha sokat pihensz. Viszont ha esetleg ez a barnázás vérzésbe váltana, akkor ne várj a megbeszélt időpontig, azonnal menj orvoshoz. Viszont ha még mindig meglesz ez a folyás, mindenképp mondd el az orvosnak, hogy aggódsz miatta, és kérdezz rá, hogy nálad konkrétan mi okozhatja.

  • Eniko

    2012. május 30. szerda

    Kedves Gabi!
    8 hetes terhes vagyok. Tegnap voltam orvosnal es van embrio, a szivdobogasat is hallottam, de azt mondta az orvos hogy aggasztoan nagy a szikholyag 6.5mmm, es kell vegezzek genetikai duplatesztet. Visszahuzodhat meg a szikholyag, vagy ez tenyleg tul nagy es problemat okozhat?
    Valaszat elore is koszonom.

    • Eniko

      2012. május 30. szerda

      Elfelejtettem mondani, hogy 6 hetesen ettem egyszer sushit (nem tul sokat), 8 hetesen pedig lagytojast es majonezt (sajat hazi tojasbol)es ittam sajat hazi tejet felfozve. Ezek arthatnak?

      • Vida Agi

        2012. június 12. kedd

        Nem kell tartani ezektől. A házi tej csak forralatlanul okozhat problémát, a tojás pedig nyersen (szalmonella miatt)

    • Gabi

      2012. június 13. szerda

      Nem feltétlen jelent gondot, ha nagyobb a szikhólyag. Genetikai teszt előtt általában az ultrahangot meg szokták ismételni 1-2 hét elteltével. Remélhetőleg akkor már minden adat megfelelő lesz. De ha esetleg nem, az sem jelenti egyértelműen, hogy gond lenne. A tesztből pedig egyértelműen ki fog derülni.

  • Zsófi

    2012. május 28. hétfő

    Kedves Gabi,

    elolvastam a hozzászólásokat, de nem kaptam a saját problémámra egyértelmű választ, ezért kérdezek. Már egy ideje tervezzük a babát, minden kivizsgáláson túlvagyunk (hormnális, szervi, stb.). Minden rendben, szerencsére, PCO miatt voltak menses problémák több, már, mint egy éve, de a diéta és rendszeres mozgás helyretette. 28-30 napos ciklusaim vannak, UH-val „bizonyított” peteérések. A vérzésem 4-5 napig tart, első nap gyenge, élénk piros, aztán erős 1 napig és folyamatosan csökken. Ebben a hónapban megpróbáltunk „normálisan” élni, se LH teszt, se hőmérőzés, se UH. Ma vagyok a 32. ciklusnapon. Reggel teszteltem: negatív. Kb. 5 órája a barnás váladék jön, nagyon minimális, tényleg pecséteknek mondhatók. 3-4 napja furán érzem magam, mindig éhes és szomjas vagyok. Sokszor gyengeség fog el, és folyton melegem van. Mit tanácsolsz, ha 2 nap múlva még mindig pecsételni fogok és továbbra is negatív a teszt? Gondolom dokit, de nem tudom, hogy a többieknél esetelg ez később „pozitív” végkimenetelú lett-e. HA pozitív lesz a teszt és továbbra is csak barna van, erősödés nélkül, biztosan elmegyek az orvosomhoz. Köszi a válaszodat előre is!

    • Gabi

      2012. június 05. kedd

      Ha a barnás pecsételés nem vált át a megszokott vérzésbe, sőt, 3 napon belül elmúlik, akkor érdemes a tesztet megismételni. Persze a legbiztosabb, a doki.

  • Zsoka

    2012. május 24. csütörtök

    Kedves Gabi!
    Szeretnek tanacsot kerni… Aprilis utolso heteben (apr.24-29ig) volt meg az utolso mensesem, idoben, rendesen ahogy szokott. Majd kovetkezo heten, felvaltva gorcsok(mintha ismet meg akarna jonni)es gyomoreges. Rakovetkezo heten maradt a gyomoreges-gorcs felvaltva, tarsult hozza egy kis emelyges, mell feszules, hoemelkedes. A 3.heten elkezdodott egy furcsa keves barnas verzes 3 napig,majd erosebb verzes sok gorcsolessel meg 3 napig de ez sem hasonlitott a normalis menstruacios verzeshez. Most tartok a 4. heten, ezen a heten kellene megjonnie a naptar szerint. Ismet gorcsolok,de minden mas tunetem elmult(mellfeszules, hanyinger,emelyges, hoemelkedes). Folyamatosan ehesnek erzem magam, de ha probalok valamit enni ugy erzem egy falat utan,hogy azonnal vissza akar jonni. 3 napja,hogy nem ettem semmit, gondolom ettol erzem ugy,hogy elfogyott minden energiam. Valaszat elore is koszonom!

    • Gabi

      2012. május 28. hétfő

      Ha terhességre gyanakszik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, főleg, ha azóta nem jelentkezett a megszokott menzesz. A leírtakat viszont nem biztos, hogy terhesség okozza, és ha azóta sem szűntek meg, érdemes lenne orvoshoz fordulni. Terhesség során a vérzés, görcsölés vetélésre is utalhat.

  • Niki

    2012. május 23. szerda

    Sziasztok!
    Lehetek terhes, ha csak kb. 1-2 napot késet a menstruációm, de viszonylag kevés és piros?! Mellékesen 2 éve menstruálok.
    Mitől lehet ez?
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. május 25. péntek

      Ha volt olyan alkalom, mikor védekezés nélkül, vagy bizonytalan védekezéssel voltál együtt fiúval, akkor nem lehet kizárni a terhességet. Ha egyébként pontosan szokott megjönni, és ettől több szokott lenni, akkor érdemes lenne csinálnod egy terhességi tesztet.

  • Rita

    2012. május 22. kedd

    Nekem az lenne a kérdésem aktus után 2hét után megjött a baja és csináltunk rá 1 hét múlva csináltunk 4tesztet és negatív lett most eltett 1 hónap és elsőnap rendes vérzés volt most meg 2napja alvadt vér az mitől van ?? Előre is köszönöm

    • Gabi

      2012. május 25. péntek

      Alvadt vér általában reggel, felkelés után szokott jelentkezni, mikor a fekvés miatt a vér pang a hüvelyben. Ha folyamatosan, napközben is ilyen alvadt darabkák jönnek, akkor érdemes lenne nőgyógyászt megkérdezni.

  • Alexandra

    2012. május 20. vasárnap

    Hello terhes vagyok már 3 honapja és minden honapban megjön de nem ugy ahogy szokot valamikor barnás vérzés valamikor piros de pici ez normálos a terhesség alatt?????

    • Gabi

      2012. május 22. kedd

      Ha terhesség során vérzés jelentkezik, akkor mindenképp nőgyógyászhoz kell fordulni. Nem jelent biztosan rosszat, de jobb kizárni egy esetleges vetélést.

      • Alexandra

        2012. május 23. szerda

        de három honapja megjön és terhes vagyok..

        • Zsuzsa

          2012. május 24. csütörtök

          ez lehet hogy emlékező vérzés de azért jelezd az orvosodnak fő az óvatosság…

          • Alexandra

            2012. május 26. szombat

            jelezni is fogom..

  • Barby

    2012. május 19. szombat

    Sziasztok! Olyan létezhet hogy normális időpontban és normális havi vézésem volt, hogy terhes lehetek? A tünetek már előjöttek szédülés, hányinger, és hamarabb elfáradok! Előre is köszi!

    • Gabi

      2012. május 22. kedd

      Kicsi az esélye, de előfordulhat. Ha bizonytalan vagy, érdemes tesztelni.

  • Szilvi

    2012. május 19. szombat

    Jó napot!
    5-6 hetes terhes vagyok, és egy nagyon gyenge rózsaszínes folyásom van. lehet valami probléma?
    Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2012. május 22. kedd

      Remélhetőleg, azóta elmúlt a rózsaszínes folyás. De ha netán vérzésbe vált, mindenképp orvoshoz kellene fordulni.

  • Eniko

    2012. május 16. szerda

    Tisztelt Doktorno!
    Mar egy eve probalkozunk a parommal es vegre majus 12-en pozitiv lett a teszt. Az utolso menstruaciom aprilis 5-en volt. Majus 15-en voltam orvosnal, azt mondta hogy 5hetes+6napos vagyok. Szerinte ket rossz jel van: az egyik, hogy tul lapos a petezsak (nem mondta, hogy hany mm-es)es nincs embrio, a masik rossz jel, hogy tul nagy a szikholyag. 2 het mulva vissza kell mennem vizsgalatra. Van remeny, vagy ez a ket jel egyutt nagyon rossz?
    Valaszat elore is koszonom!

    • Gabi

      2012. május 22. kedd

      Én még reménykednék! Lehetséges, hogy csak azért nem látszódott még az embrió, mert nem pontosan a ciklus 14. napján sikerült a terhesség, tehát fiatalabb, mint a számított idő.

  • Németh Dóra

    2012. május 15. kedd

    Nekem egy olyan kérdésem van,hogy egy nappal elöbb jött meg a menstruációm a vártnál és összesen 1 napig is tartott.Lehetek terhes vagy ez kizárt?
    Előre is köszi.

  • Emilia

    2012. május 10. csütörtök

    Kedves Gabi!

    A problemam a kovetkezo. 6-an bevettem egy levonelle 1500 esemeny utani tablettat. Normalis esetben 15-en kellett volna megjonnie a menstruaciomnak. A gyogyszer miatt azonban ma megjott,de teljesen mas a verzesem mint szokott lenni, nagyon keves es barna szinu,a hasam ugyan ugy faj,mint szokott es a melleim is. Azt szeretnem kerdezni,hogy ez normalis,hogy elobb jott meg a verzes es hogy mas, mint ami szokott lenni? Lehetseges,hogy terhes vagyok? Mostanaban eleg sokat idegeskedek is. Az elozo menstruaciom normalis volt,azt leszamitva hogy 6 nappal elobb jott meg. Csinaljak tesztet? Vagy varjak meg a tesztelessel?

    Elore is koszonom a valaszat!

    • Gabi

      2012. május 13. vasárnap

      Esemény utáni tabletta bevétele után 7 napon belül kell vérzésnek jelentkezni. Tehát ez normális. Ezután lehetséges, hogy pár hónapra összezavarodik a ciklusod.

  • Brigi

    2012. május 10. csütörtök

    Szia.
    December óta próbálkozunk a párommal,eddig sajnos eredménytelenül tegnap megjött a menstruációm, de egyáltalán nem olyan mint szokott, jelentéktelen a mennyisége és a szine is fura, barnás.
    Szerinted van esély h terhes vagyok, csináljak tesztet, v ne reménykedjek? nagyon szeretnénk kisbabát
    Elöre is köszönöm válaszod!

    • Gabi

      2012. május 13. vasárnap

      Ha a barnás folyás nem váltott át a megszokott színű, állagú, mennyiségű vérzésbe, hanem 3 napon belül el is múlt, akkor érdemes tesztelni.

  • Anita

    2012. május 09. szerda

    Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni. Négy napja folyamatosan rosszul érzem magam (hányinger, gyomorégés ,fáradékonyság gyengeség). A menstruációm pontos volt Amiért aggódom ,hogy szedek fog. tab.-t(lindynett-ét). Ezek a tünetek lehetnek a terhesség első tünetei? Létszíves segítsetek!!!!

    • Gabi

      2012. május 13. vasárnap

      Lehetnek terhességi tünetek, viszont lehet valamilyen gyomorfertőzés vagy sima gyomorrontás is. Ha pontosan szeded a tablettát, nem maradt ki egy szem sem, a szedés során nem fordult elő hányás, hasmenés, nem szedtél antibiotikumot, akkor minimális a terhesség esélye. Ha bizonytalan vagy, egy tesztet nem árt csinálni.

  • Niki

    2012. május 08. kedd

    Kedves Gabi !!! Parommal egyutt voltunk vedekezes nelkul , aprilis3 an kellettt volna beteg legyek de csak majus 4re jott meg , elotte csinaltam tesztet ami pozitiv lett , de aztan megegyett ami negativ ,de vegul megjott a menstruaciom! szerinted terhes vagyok ???

    • Gabi

      2012. május 13. vasárnap

      Ha kimaradt a menzeszed és pozitív volt a teszt is, akkor elég valószínű a terhesség, valószínűleg a második teszt volt téves. Viszont ha ezután mégis vérzés jelentkezett, akkor az vetélésre is utalhat. Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, hogy egyértelműen kiderüljön, mi a helyzet.

  • Cecília

    2012. május 08. kedd

    Szia!
    3 hónapja próbálkozunk babával a párommal.Eddig sikertelenül.De a mostani menszeszem 3 napig tartott és sokkal gyengébb lefolyású volt mint szokott.Teszteljek?van esély rá?

    • Gabi

      2012. május 13. vasárnap

      Ha bizonytalan vagy, érdemes tesztelni.

  • Brigi

    2012. május 07. hétfő

    Szia!
    Múlt pénteken voltam elvileg 4 hetes terhes. Teszt pozitív volt, de vasárnap elkezdtem vérezni, éjjel már elég sok volt, élénk piros, friss vér. Ma már jelentősen kevesebb van, viszont az eddig határozottan jelentkező tüneteim, mint a mell érzékenység elmúlt. Úgy gondolom nem maradt meg a baba. Vagy lehetséges más okból is ilyen vérzés?
    Úgy tudom ilyenkor még van hormon a szervezetben, annak ellenére is ha esetleg elment a baba. – tehát szerintem hiába csinálok tesztet. Vagy nem?
    Válaszod előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. május 07. hétfő

      Én a helyedben nem a teszttel bajlódnék, hanem elmennék nőgyógyászhoz. A vérzés terhesség során sosem jelent jót, de nem jelent egyértelműen vetélést. Az orvos egy vizsgálat után meg tudja mondani, mi okozza/okozta a vérzést.

  • Ági

    2012. május 07. hétfő

    Szia!
    Olyan problémám van, hogy már kb. 7-10 napja émelygek, sokszor kicsit szédülök is, étvágytalan vagyok (sokszor hányingerrel kísérve), és az évek óta szokásos reggeli kávémat csak délután-estefelé bírom meginni (amikor már általában a 2.-3. kávét szoktam meginni), de még akkor is csak úgy, hogy sokkal több tejet öntök bele és hidegen iszom meg, ha reggel szeretném meginni, vissza akar jönni. A menzeszem rendesen megjött, pontosan, ahogy szokott. Annyi csak a különbség, hogy az első napon délelőtt a szokásos mennyiségben, azóta meg épphogy csak van egy kevés. A háziorvosom azt mondta, hogy szerinte biztos terhes vagyok, és a vérzés nem kizáró ok. (Az előző két terhességemnél nem voltak ilyen korán tüneteim, leszámítva a szédülést.) Csináltam is tesztet, de negatív lett. A második szülésem óta 32 napos a ciklusom, azt mondta a dokim, hogy lehet, hogy lehet, hogy volt egy második peteérés is…ebben az esetben, ha szombaton (a menzesz 3. napján) csináltam tesztet, de az negatív lett, mikor érdemes esetleg újra tesztelni?

    • Gabi

      2012. május 07. hétfő

      Ha a tünetek továbbra sem szűnnek, akkor pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Matild

    2012. május 07. hétfő

    Már 3 éve használok IUD spirált védekezésre, eleinte az ilyenkor tájékoztatásban kapott hosszabb és fájdalmasabb vérzésem volt, majd rendeződött 5-6 napra, az első két nap erősebb a többi gyengébb.
    Most csütörtökön kisebb lelki stressz ért ami miatt elment az étvágyam, így már 4 napja alig eszek valamit. Péntek éjjel egyszer hánytam, azóta nem, viszont ha eszek sajnos hasmenéssel küszködök (10 éve epeműtétem volt, annak mellékhatása az ilyen).
    A menzeszem pénteken megjött, ahogy kellett napra pontosan,de nem volt olyan erős mint szokott és ma (vasárnap) már csak pár csepp pecsételő.
    Túlsúlyos vagyok, most az étvágytalanság miatt vesztettem 4-5 kg-t.
    Nincs mellfeszülésem és egyéb tünetem, és április közepe táján volt 1 aktusom.

    Lehet a stressz az oka a szokatlan vérzésemnek?

    Nagyon szépen köszönöm!

    • Gabi

      2012. május 07. hétfő

      A stressz, a hirtelen fogyás is okozhatta a vérzés csökkenését. De ha bizonytalan, egy tesztet nem ártana csinálni. Esetleg a nőgyógyászhoz is érdemes elmenni, ott kiderülne, ha esetleg a spirál okoz gondot.

  • Melinda25

    2012. május 03. csütörtök

    Párommal kb.fél éve próbálkozunk a 2. babánkkal,de eddig semmi eredmény,viszont a mostani menstruációm eltért a többitől,korábban jött meg egy héttel a szokottnál és nagyon minimális a mennyisége.Attól függetlenül hogy minimális a vérzésem lehetséges-e hogy terhes vagyok és a terhesség miatt ilyen kevés a menstruációm?

    • Gabi

      2012. május 07. hétfő

      Ha a vérzés nem erősödött, 3 napon belül elmúlt, akkor van esély a terhességre. Ebben az esetben érdemes csinálni egy tesztet.

  • Bettina

    2012. április 26. csütörtök

    SZia! Azzal a kérdéssel fordulnék hozzád hogy nem is ojan régen voltunk eggyűt a párommal!! És megtőrtént az eset eltelt pár nap és a jobb oldali méhemben bizsergést érezdtem de előtte soha nem érezdtem ijet!! Ez mitől lehet?

    • Gabi

      2012. április 30. hétfő

      Ha nem védekeztetek, akkor lehetséges a terhesség. Ha bizonytalan vagy, csinálj egy terhességi tesztet!

  • Zaka Dóra

    2012. április 25. szerda

    Kedves Ági!

    Január végén volt egy spontán vetélésem. Mivel nagyon korai terhesség volt, így nem csináltak egészségügyi küretet. Azóta minden rendben volt a ciklusommal, ugyanúgy időre menstruáltam, mint a terhesség előtt. Most április 23.-ára vártam a vérzésem, meg is jött időre. Viszont csak 2 napig tartott és alig volt egy kevés, illetve a színe is inkább barnás volt, mint élénk piros. Viszont kb. 2 hete felváltva küzdök a hányingerrel és az éhséggel, állandóan szomjas vagyok. A melleim egy kicsit teltebbek lettek, de nem érzékenyek. A kérdésem az lenne, hogy lehetek-e terhes, érdemes-e tesztet vennem? (Tudom, legbiztosabb, amit az orvos mond, de csak május 30.-ára kaptam időpontot)
    Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2012. április 30. hétfő

      Én addig is tesztelnék!

      • Zaka Dóra

        2012. május 29. kedd

        Köszönöm a választ! 🙂 Tesztet végül nem vettem (nem mertem, nem akartam csalódni egy esetleges negatív eredményben), a tüneteim is elmúltak. A májusi vérzésem 1 héttel korábban jött a szokásosnál, szintén csak 3 napig tartott, és kb. 1 hete megint észlelem a tipikus „terhes” tüneteket… De holnap végre minden kiderül a nőgyógyásznál. 🙂

  • Horváth Dóra

    2012. április 24. kedd

    Szia!
    nekem az lenne a kérdésem,h.körülbelül mikor is lehetséges az a peteérés mert a párommal szeretnénk egy kisbabát de én nem nagyon értek ezekhez a ki számításokhoz.
    A menszeszeszem március 7-és 11-között volt meg.Akkor most ápr.ba várhatoan mikor is lehetséges a pete érés.
    Előre is köszönöm 🙂
    Szia!

    • Gabi

      2012. április 30. hétfő

      Ha átlagos (28 napos) a ciklusod, akkor a márciusi menzesz után április 4. körül is meg kellett jönnie. Peteérés kb. félidőben, az utolsó menzesz első napjától kb. 12 – 16 napra történik. Ilyenkor a legnagyobb a teherbeesés esélye, de érdemes máskor is próbálkozni.

  • boszika

    2012. április 20. péntek

    Menstuációm időben jött meg,erős alhasi fájdalmakkal mint máskor is, előtte 1 héttel melleim fájtak és ugyan olyan görcseim voltak mint menstruáció alatt!A fejem hónapok óta fáj, hányingerem is van,és a mellemből nyomásra átlátszó és enyhén sárgás színű kevés folyadék jön!Ez terhességre utal?????

    • Gabi

      2012. április 24. kedd

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de az elhúzódó fejfájás, a hányinger és a mellek váladékozása miatt érdemes lenne orvoshoz fordulni. Így kiderülne az esetleges terhesség is, de az is, ha más okozza a leírtakat.

  • Monik

    2012. április 19. csütörtök

    Az lenne a kérdésem,hogy 3 nap múlva kellene megjönnie de ma egy kicsi barnás véres pecsétem van és a wc papír is rózsaszínes nyálkás.Lehetek terhes?Ilyen nem volt még de mostanában sűrűn kell pisilnem és mindig éhes vagyok!

    • Gabi

      2012. április 24. kedd

      Ha ez a barnázás nem váltott azóta vérzésbe, vagy el is múlt, akkor szóba jöhet a terhesség, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Csilla

    2012. április 19. csütörtök

    Szia!

    Április 11-ére vártam a mensesem, de nem jött meg, csak 2 nap múlva előbb enyhe, majd 1 napig egy kicsit erősebb vérzés kíséretében. Utána 4 napig nagyon gyenge vérzésem volt. Nem állandóan, időnként jelentkezett. A színe normálisnak tűnt, de a mennyisége feltűnően kevesebb volt mint szokott.
    A reggeli hőmet is mérem, az leesett, de éppen a cl fölött maradt, ma 1 tizedet emelkedett.
    Ma teszteltem Romed teszttel, negatív lett. Enyhe hányingerem van. Lehetett ez beágyazódási vérzés? Ha igen mikor érdemes újra tesztelni?

    Válaszodat előre is köszönöm.
    Csilla

    • Gabi

      2012. április 24. kedd

      Mivel a vérzés elhúzódott, több, mint 3 napig tartott, pici az esélye, hogy a beágyazódás okozta. Ha a hányinger kitart, néhány nap múlva esetleg érdemes újra tesztelni.

  • Tóth Lilla

    2012. április 18. szerda

    Kedves Gabi!

    Legutóbb február közepén voltam együtt a barátommal. Védekeztünk óvszerrel, tablettát nem szedek. Március elején rendesen megjött a menstruációm, 6 napig tartott ahogy szokott és a szokott mennyiség. Viszont most áprilisban már két hetet késett/késik. Az elmúlt egy hónapban 3-4 kilót fogytam, de teljesen átlagos testalkatom van nem vagyok elhízva. Lehetséges, hogy ennek tudható be ez a késés? Mekkora a valószínűsége a terhességnek?

    • Gabi

      2012. április 24. kedd

      Ha az utolsó menzesz óta volt védekezés nélküli szexuális kapcsolatod (vagy olyan, ahol nem volt 100%-os a védekezés), akkor van esély a terhességre, ebben az esetben mindenképp kellene csinálnod egy terhességi tesztet. Drasztikus fogyás, erős stressz hatására előfordul, hogy kimarad, vagy késik a menzesz, de a 3-4 kiló talán nem annyira jelentős. Ha más panaszaid is vannak, akkor érdemes lenne orvoshoz menni, hogy kiderüljön, miért késik és mi okozza a fogyást.

  • Enikő

    2012. április 18. szerda

    Kedves Gabi!

    Párommal több mint 1 éve vagyunk együtt. Ebből az első együtt létünktől kezdve nem védekeztünk. Rendszerint bennem megy el ha van peteérésem ha nincs. Kezdek aggódni és elég sokan jár az agyam azon miért nem sikerült még mindig teherbe esnem több mint 1 év után?
    Lehetséges a stressz miatt? Elkéne mennem valamiféle vizsgálatra ez végett?
    Az utolsó együtt létünk 2hete volt. Azóta furcsán érzem magam. Hányinger mindennap jelentkezni hol reggel hol délután de van hogy napjába többször is és sokáig tartó. A mellem picit feszesebb. Hétfőn azaz 23.-án kellene megjönnie érzek alhasi fájdalmakat mint mielőtt megszokott jönni. Az étvágyam hol egésznap csak eszek de édes dolgokat hol alig bírok enni. Nem merem beleélni magam mert 2-3 hónapja mindig jelentkeznek ilyen tüneteim mármint hányinger reggelente de ugyan úgy megjön. Igaz a megszokott 5nap helyett 3-4nap.
    Mi tévő legyek?

    Köszönettel

    • Gabi

      2012. április 24. kedd

      Ha időközben megjött a menzeszed, akkor előbb-utóbb érdemes lenne elindulni kivizsgáltatni, mi miatt nem esel teherbe már egy éve. Első nekifutásra menj el nőgyógyászhoz, lehetséges, hogy nem is küld máshova, de ha ő nem is oldja meg a problémát, abban tud segíteni, hogy merre indulj/induljatok tovább. Ha viszont nem jött meg a várt időben, akkor érdemes csinálni terhességi tesztet.

  • T

    2012. április 18. szerda

    Jó napot!
    április hónapban a pete érés idejében együtt voltunk a párommal, 7-10 nap elteltével a párom elkezdett kívánni olyan ételeket amit előtte nem nagyon szeretett illetve a mennyisége is megtöbszörözödött! Alhasi fájdalmak és puffadás lépett fel, hőemelkedés érzete lett(de nem mértük meg) most a 13-15 nap környékén járunk de a teszt még nem mutat ki semmit, párom érzi hogy valami történik a szervezetében! Rendszeresen tornázik!Több kérdésem lenne: 1 a rendszeres testmozgás árthat-e a babának(torna) illetve 2 mikor érdemes először tesztelnünk?? 3 Megérezhető-e a terhesség? 4 Ilyen korai időszakban elöfordulhatnak-e a felsorolt tünetek??

    • Gabi

      2012. április 18. szerda

      Általában a teherbeesés után 10 nappal lehet érezni az első tüneteket, és 12 nap elteltével érdemes leghamarabb tesztelni. A torna, ha már előtte is csinálta, nem árthat. Ha kiderül a terhesség, esetleg az intenzitásán csökkenthet majd, illetve csak olyan gyakorlatokat végezzen, ami nem jár kellemetlenséggel. Ha időközben nem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Niki

    2012. április 17. kedd

    Kedves Gabi!

    Mi is a párommal épp kisbabát tervezünk, január eleje óta próbálkozunk.
    Amit tudni kell rólam, hogy PCO syndromám van, ami miatt félek, hogy nem tudok spontán teherbe esni.
    Eddig minden hónapban rendesen megjött a mensesem, viszont most 10napja késik, helyette pár napja barna folyásom van de az is nagyon kevés. 1hete teszteltem, de negatív. Mellem nem feszül, bár eléggé aluszékony vagyok és az évágyam is megnőtt, mint általában menses előtt. Olvastam már ezt-azt, hogy ez lehet terhesség is, de olyat is találtam ahol sárgatest hormon elégtelenségnek titulálták be. Kezdek kétségbe esni, hogy nem működök rendesen.

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. április 24. kedd

      PCOS esetén valóban nehezebb a teherbeesés. Viszont ha az utóbbi időben pontosan menstruáltál, és most továbbra is késik, érdemes a tesztet megismételni.

      • Niki

        2012. április 24. kedd

        Közben sajnos megjött, így ez a hónap sem nyert. 🙁
        Mi a véleménye a PreMens tablettáról? Segíthet a PCOS-s betegeken? Szeretnék természetes úton teherbe esni, már ott tartok, hogy bármit kipróbálnék. Amikor pár éve diagnosztizálták nálam, akkor ezt kaptam rá, E-vitaminnal együtt kellett szednem. Érdemes lenne most is egy 3 hónapos kúrát tartanom?

  • Kimberli

    2012. április 15. vasárnap

    Szia Gabi!

    Olyan gondom van hogy, fogamzásgátlót szedek és a menstruációm is megvolt eddig bár az utolsó az barnás színű volt és kevesebb a megszokottnál … viszont hirtelen elkezdtem hízni és a mellem is nagyon fáj, és ingerültebb vagyok a szokottnál (hangulat ingadozás) meg én mindig is utáltam a kávét most meg vödörszámra innám ha lehetne…. nem tudom mi van velem..!

    • Gabi

      2012. április 18. szerda

      Esetleg egy tesztet nem ártana csinálni a biztonság kedvéért.

  • Nora

    2012. április 11. szerda

    Kedves Gabi!
    Párommal úgy döntöttünk hogy szeretnénk kisbabát, próbálkoztunk is, de én valahogy úgy érzem hogy nem jött össze 🙁 már az első hétben (feszült voltam)csináltam 2 tesztet is, de negatív lett az eredmény, de ezen nem lepődtem meg. Viszont mostanában egyre fáradékonyabb vagyok, a hangulatom is elég ingatag, folytonos hányingerem van, a melleim megduzzadtak, nagyon fájnak, de ma mégis megjött a menzeszem, igaz elég kevés és teljesen más árnyalatú mint a szokásos, de én aggódom hogy mégsem jött össze. tudnál tanácsot adni nekem??
    Előre is köszönöm

    • Gabi

      2012. április 15. vasárnap

      Ha azóta elmúlt a vérzés, és nem volt erős, akkor még van esély a terhességre. Főleg, ha a leírt tünetek továbbra is jelentkeznek. Én megismételném a tesztet. Viszont ha a vérzés erősödött, már több, mint 3 napja tart, akkor valószínűleg még nem sikerült a terhesség.

    • kimberli

      2012. április 15. vasárnap

      Kedves Gabi!

      Olyan problémám van hogy, fogamzásgátlót szedek, a menstruációm is rendesen megjött, viszont hirtelen elkezdtem hízni a mellem is nagyon fáj, ingerültebb vagyok mint szoktam… lehetek terhes…??

      • Gabi

        2012. április 18. szerda

        Ha pontosan szedted, nem maradt ki egy szem sem, ha nem volt, ami csökkentheti a hatékonyságát (hányás, hasmenés, antibiotikum), akkor elég kicsi a terhesség esélye. Én elmennék nőgyógyászhoz, lehetséges, hogy a fogamzásgátló „mellékhatása”.

  • ildi

    2012. április 09. hétfő

    szia!

    28 éves vagyok, a párommal kisbabát szeretnénk. még csak egy-két hónapja próbálkozunk, fogamzásgátlót nem szedtem, türelmesen várunk, nem is aggódunk!a menstruációm pár napja rendesen, szokásos időben megjött, szokásos mennyiséggel, görcsökkel. a mellem viszont annyira érzékeny lett, sőt fájt, hogy én is alig tudtam hozzáérni, éjjel is felébredtem rá. a mensi miatt sosem fájt, sőt egyáltalán nem fájt eddig. a kérdés hogy lehetek mégis terhes ha rendesen menstruáltam? előtte csináltam tesztet, negatív lett, aztán persze megjött. csak a szokatlan fájdalmat nem értem. lehet vetélés?

    • Vida Agi

      2012. április 15. vasárnap

      Ezt ennyiből nem lehet megállapítani, a fájdalmas mell önmagában nem jelenti azt, hogy várandós lehettél, és nem utal vetélésre sem.

  • szofi

    2012. április 05. csütörtök

    szia,
    egy olyan kérdésem van hogy egy hónapja szedek fogamzásgátlót és most fogyott el az első levél.A probléma az hogy a barátommal amikor pár napja szedtem a tablettát
    védekezés nélkül voltam együtt de nem peteéréses időszakban. Most megjött a menstruációm a 28. napon rendes, csak az a probléma hogy csak 3 napig tartott.Ez normális, csak a tabletta szedésétől van vagy kezdjek aggódni hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2012. április 09. hétfő

      A fogamzásgátló szedése megváltoztathatja a vérzés mennyiségét, így erről is lehet szó. Érdemes lenne alaposan átolvasni a tabletta betegtájékoztatóját, hogy mennyi ideig ajánlanak az első hónapban egyéb védekezést is. (Általában az első hétben.) Ha ez idő alatt voltatok együtt, akkor előfordulhat, hogy még nem védett a fogamzásgátló, így ha bizonytalan vagy, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Kata

    2012. április 03. kedd

    Kedves Gabi!

    Én egy nagyon gyenge fogamzásgátló tablettát szedtem,de körülbelül 4 hónapja abbahagytam,mert párommal szeretnénk egy pici babát.Sajnálatos módon idáig minden menzeszem megjött és a teszt sem mutatott semmit.Most egy hete az utolsó menzeszem előtt csináltam egy olyan tesztet ami a menzesz előtt 4 nappal már kimutatja,nos én a menzesz előtt egy nappal csináltam meg,de abban a pillanatban nem mutatott ki semmit nagyon csalódott voltam és nem vártam meg a teljes időt,viszont kb.fél órával később megnéztem és azt mutatta terhes vagyok.Másnap mégis megjött igaz a szokott 6 helyet csak 4 napig tartott hányingerem gyakran van mostanság akármilyen napszak van,van hogy eszek egész nap van hogy egy falat sem megy le a torkomon.Kétségbe vagyok esve nem tudom terhes vagyok e vagy sem. Válaszodat előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. április 09. hétfő

      Érdemes lenne megismételni a tesztet, lehetőleg pontosan betartva a benne leírtakat.

  • Andi

    2012. április 02. hétfő

    Janurá honapban egész végig feszült a hasam és volt többször is hányingerem és szédülésem is de a mensesem rendes volt. Februárban szintén időben megjött csak kicsitt kevesebb vérzéssel. Márciusban a szokásos 4nap helyett inkább 1-2napnak nevezhető mensesem volt de viszont márciusban is voltak hányingerem volt hogy hánytam is és többször is szédültem a melleim is érzékenyek néha. A szagokra meg van mikor undorodom. Van olyan nap mintha fel lennék fázva olyan sokszor járok wc-re. Esetleg lehetek terhes?

    • Gabi

      2012. április 03. kedd

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha bizonytalan vagy, egy tesztet nem ártana csinálni.

  • Krisztina

    2012. április 01. vasárnap

    Kedves Gabi!
    Szeretnénk kisbabát, már 2 éve nem szedek fogamzásgátlót, de azóta sem jön össze. Egyenlőre nem vagyok rágörcsölve a dologra, de ebben a hónapban kicsit beleéltem magam. Peteérésnél gyakran együtt voltunk párommal. Rá 10 napra kb nagyon megduzzadt, megkeményedett a mellem, kicsi fájások voltak az alhasamban. Eddig ilyen mellfájdalmat nem tapasztaltam menstruációnál sem. De 2 nappal korábban a „nem” vártnál, elkezdtem vérezni. Mindig 4-5 napig tart és az első 2 nap elég erős, de fájni nem szokott a hasam, csak pont akkor amikor érkezik. Most egész nap fájdogált, egyszer jobban, majd kevésbé és a vérzésem sem a megszokott intenzitású,ma van a 3. napom, de már szinte alig van. A mellem továbbra is fáj, bár már nem annyira.Nem tudom mit gondoljak,eddig nem akartam tesztelni de aZ itt olvasottak után gondoltam rákérdezek inkább mi lehet ez.A válaszodat előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. április 03. kedd

      Ha a vérzés nem erősödött, főleg, ha el is múlt 3 nap után, akkor érdemes lenne tesztelni.

  • zoldszemu

    2012. március 31. szombat

    Kedves Gabi!
    Kis babát szeretnénk a párommal január óta próbálkozunk. A mensesem 30 napos és 5.én „nem kellett” volna megjönnie, de 6 nappal korábban megjött. A melleim már két hete a szokottnál nagyobbak és feszülnek és ugyanennyi ideje éreztem,hogy mindjárt meg fog jönni és a derekam is tompán fáj.Ovulációs tesztet használtam és peteéréskor voltunk a legintenzívebben együtt. Ettől függetlenül még lehet hogy állapotos vagyok?Ha nem miért jött meg ennyivel korábban? Előre is köszönöm a válaszod!

  • Eszter

    2012. március 31. szombat

    Szia!

    Ha 7 napig tartott a menstruációm (első 3 nap bő vérzés és görcs), pontosan jött meg, szokásos ideig tartott, szokásos mennyiséggel és színnel, vérdarabos, nyálkásabb volt, akkor ki van zárva a terhesség? A teszt se mutatott ki semmit 3 héttel a menstruáció után sem.

    Köszönöm a válaszod!

    • Gabi

      2012. április 01. vasárnap

      99%, hogy nem vagy terhes. Ha semmi jel nem utal rá, én megnyugodnék!

      • Eszter

        2012. április 02. hétfő

        Voltam nőgyógyásznál is és nem látott semmit (hasi UH-n nézett meg meg kézzel is megvizsgált). Akkor most már 100%-ig kizárható a terhesség?

  • Marika

    2012. március 27. kedd

    Szia!
    Nekem olyan problémám lenne, hogy a férjemmel már nagyon szeretnénk babát, viszont a nagy vágyakozás ellenére nem akar összejönni. Már egyszer, 3 éve terhes voltam, akkor még nem a férjemtől, de ettől az illetőtől, amit elvetettem. Lassan 1 éve volt egy petefészek ciszta műtétem, azóta próbálkozunk, de nem jön össze a baba. Már annyira akarom, hogy szinte minden hónapban terhességre utaló jeleket veszek észre magamon. Érékeny a mellem, fájdogál a hasam, fel vagyok puffadva. Tegnap este pisilés után egy picit véres voltam, ma reggel egy kicsit sötétbarnás pöttyözésem volt, és már egy kicsit vérzek is. (ami még nem a megszokott, sem mennyiségben, sem színre) Postosan 13 napja volt meg a menszeszem, 3 napig tartott. Elvileg most még nagyon korai megjönni neki, bár az igaz, hogy soha nem volt rendszeres a menszeszem, de inkább később jött meg pár héttel, de korábban nem szokott. Most is érzékeny a mellem, és a hasam is úgy fáj, mint amikor meg akar jönni. Ez mitől lehet? Elképzelhető, hogy egy újabb ciszta zavarta meg a hormon háztartásom? Meg olyan 1 hete éreztem, hogy szeretkezés közben mintha szúrna bennem. A műtétem előtt több ultrahang is készült, amikor tőbb alkalommal is volt peteérésem, viszont a petefészkemben valami tüszők vannak, amivel magyarázták a rendszertelen menstuációt. Ettől függetlenül teherbe tudok esni? És az lehetséges, hogy ár annyira akarom a babát, hogy akár ilyen tüneteket is produkálok?
    Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2012. április 01. vasárnap

      Gyakran előfordul, hogy ha egy nő nagyon vágyik babára, valódi terhességi tüneteket produkál akkor is, ha valójában nem is terhes. Ha ez a pici vérzés nem erősödött, és el is múlt, akkor akár a beágyazódás jele is lehet. Viszont a ciszta is okozhat rendszertelen vérzést. Ha most nem terhességről van szó, érdemes lenne kivizsgáltatni, mi az oka a rendszertelen ciklusnak.

  • Nikike

    2012. március 25. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!!
    párommal már 3 éve probálkozunk nem hasznalok és nem is használtam semilyen fogazmás gátló eszközt ill.gyogyszert!!elvált vagyok van egy gyermekem aki már 8 éves volt 2 abortuszom de mostani párommal szeretnénk egy közöst de sajnos sehogy nem jön össze mensesem mindig 1vagy 2 nappal elöbb késöbb jön meg betartva a 28-30 napot!!mensesem meglétte allat 1-2 hete vettem észre hogy hasam nőni kezdet melleim feszülnek érzékenyek egyes ételeket kivánok egyesektől undorodom hányingerem főként reggelente van de van amikor napközben is rám jön kérdésem: lehetek-e terhes ezzekkel a tünetekkel??és mit tehetnék hogy minnél elöbb sikerüljön egy baba??
    Előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. március 26. hétfő

      Ha most terhességre gyanakszik, érdemes lenne csinálni egy tesztet. Ha mégsem sikerült most sem, érdemes lenne elindulni, kivizsgáltatni, mi miatt nem jön össze a baba. Első lépésként a nőgyógyászával kellene beszélni.

  • szamóca

    2012. március 24. szombat

    Kedves Gabi!

    Össze vagyok zavarodva, mivel febr 23-tól 28-ig volt az utolsó menzeszem 28-án valósznüleg a megszakításos módszer nem teljesen sikerült azóta nem történt aktus viszont 7-8-án nagyon nagy fájdalmaim voltak körülbelül 10szeres erősségű mint menstruáció előtt az alhasamban, nagyon szédültem nem bírtam kikelni az ágyból és hasmenésem volt ezen a két napon legerősebben aztán egy hétig kevésbé. Egyértelműen nőgyógyászati okot véltem felfedezni és semmi egyébre nem tudok gondolni. 17-én negatív tesztem lett de gondolom ez még korai volt.Tegnapra vártam menzeszem ám pár barnás csepp jelentkezett hasonlót szintén nem tapasztaltam eddig. Ma délelőtt viszont megjött, élénk piros de mennyiségében jelentősen kevesebb mint szokott az első napokban bár jóval több mint az utólsókban általában. Ilyet még szintén nem tapasztaltam mivel 5 napos kezdetben nagyon bő vérzésem van mindig.
    Hétfőre tervezek még egy tesztet. Az lehetséges hogy a teszt negatív lesz én mégis terhes vagyok? Vagy élénk piros vérzés esetén teljesen kizárható a terhesség? Érdemes elmennem nőgyógyászhoz például negatív teszttel is? Most semmiképpen nem alkalmas a gyermekvállalás de külföldön vagyok feleslegesen pedig nem szeretnék emiatt hazautazni ezért a véleményed sokat segítene.
    Nagymamám mesélte hogy mikor édesanyámat várta 2 hónapig nem is tudta mivel megvolt neki. Lehetséges hogy nálam is ez áll fenn és inkább menjek nőgyógyászhoz vagy ne idegeskedjek emiatt?
    Köszönöm!

    • Gabi

      2012. március 26. hétfő

      A leírt rosszullétet akár egy erős gyomorrontás is okozhatta, a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre. De kizárni sem lehet. Ha a vérzés a megszokott ideig tart, nem múlik el 3 napon belül, akkor nem valószínű a terhesség. Ha a vérzés elmúltával mégis erre gyanakszol, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • T

    2012. március 22. csütörtök

    Szép Napot!!
    Párommal gyermeket szeretnénk vállalni, peteérés idején együtt voltunk, ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni hogy szabad e minden nap együtt lenni vagy hagyjunk ki egy egy napot közben? Illetve a következő kérdésem lenne még, páromnak 2 napot késett a menstruációja aztán élősszőr egy barnás alvadt véres valami megjött majd délutánra átváltott élénkpiros normális vérzésre éjszaka már semmi vérzés és görcsöl fáj a hasa! Esetleg még lehet terhesség? vagy lehet gond? Köszönöm elöre is a válaszát!!!

    • Gabi

      2012. március 26. hétfő

      Ha még csak most kezdtek próbálkozni, és semmi egészségügyi problémáról nem tudnak, nem kell napokat kihagyni, nem is szabad „rágörcsölni”, inkább csak próbálkozni, amikor csak jól esik. Ha esetleg a vérzés elhúzódik, nem múlik el 5-6 nap alatt (ahogy szokott), és görcsök kísérik, akkor érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • GABI

    2012. március 17. szombat

    Szia!
    Olyan kérdésem lenne hogy nekem mindig a 28. napon jött meg eddig, most 2és fél nap telt el azóta,de több mint valószínű hogy megjött!(eddig inkább pecsételésnek mondanám),pont peteérés alatt voltunk együtt,de megszakításos módszerrel.
    Azért késhetet mert nem sikerült meg termékenyülöm vagy terhes lehetek?
    Érdemes lenne tesztet vennem?
    Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2012. március 19. hétfő

      Ha ez a pecsételés nem vált át rendes vérzésbe, sőt 3 nap alatt elmúlik, akkor érdemes tesztelni.

  • Lili

    2012. március 15. csütörtök

    Tiszelt Doktornő! A párommal nagyon szeretnénk kisbabát.2 hónapja hagytam abba a gyógyszert szedését,eddig mindig rendszeres volt a ciklusom,most késett 3 napot,pecsételő vérzésem van néha csak pár csepp sötétebb vér jelentkezik,de egyik éjszaka nagyon erős volt,de aztán el is múlott és sokkal gyengébb volt.most a 4.ik napnál vagyok és csak néha-néha van pár csepp vér.a melleim picit duzzattak. Mi lehet a baj?? Elképzelhető,hogy babát várok? Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2012. március 19. hétfő

      Lehetséges, hogy a nemrégiben abbahagyott fogamzásgátló utóhatása ez a megváltozott vérzés. Ha viszont voltatok azóta együtt védekezés nélkül, a terhességet sem lehet kizárni. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • Lili

        2012. március 19. hétfő

        Nagyon szépen köszönöm a válaszát,de 5.ik nap is volt még pár csepp.Igaz,hogy inkább olyan vizes-véres volt.És olvastam róla,hogy kicsi az esélye ha a menstruáció 3 napnál tovább elhúzódik.

        Üdv: Lili

  • Szandra

    2012. március 15. csütörtök

    Sziasztok! 2 hónapja nem szedek fogamzásgátló tablettát.eddig mindig pontos volt a ciklusom,de most késett 3 napot,és 3 napig volt csak meg,1 éjszaka volt nagyon erős aztán nagyon gyenge és el is múlott.Nem éreztem erős görcsöket,mint általában szoktam ilyenkor.Néha érzem hogy fájdogál az alhasam meg a derekam,de ez is csak pár percig tart.Nagyon furcsának tartom,hogy 3 nap alatt elmúlott,mert ilyen eddig még nem volt! A kérdésem az lenne,hogy lehetek terhes? Vagy ennek az esélye 0? Kérlek segítsetek.Nagyon kétségbe vagyok esve.Köszönöm mielöbbi válaszotokat!

    • Gabi

      2012. március 19. hétfő

      Az esély kicsit több, mint 0. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • szandi

        2012. április 21. szombat

        Hello. Nekem az lenne a problémám hoggy symicicia nevű fogamzáásgátlòt szedek. Eddig mindig megjött pontosan a tablettamentesxszünet 3. Napján. A gyògyszer melett is megszakításos mòdszerrel védekezünk. De most 22 én kellene mefjönnie és tegnap előtt barnás pecsételő vérzésem volt. Ma pedig 21 én dèlelőtt erős vérzès jött meg e utánna semmi. Ez csak fél napig tartott. Nagyon félek hogy még igyis terhrs lehetek az előváladéktòll . Vagy ez mi lehet? Ja és a fogot már 5 hònapja szedem.

        • Gabi

          2012. április 24. kedd

          Ha a fogamzásgátlót pontosan, kihagyás nélkül szeded, ha a szedés során nem fordult elő hányás, hasmenés, antibiotikum szedés, ami gyengíthette a fogamzásgátló hatást, akkor a tabletta a gyógyszermentes napokra is véd a terhesség ellen. Tehát 99% a megbízhatósága. Ha a 7 gyógyszermentes nap alatt rendesen megjön (tehát legalább 3 napig), akkor minimális a terhesség esélye. Ha ezután nem jelentkezett a szokásos jellegű vérzés, esetleg érdemes lenne nőgyógyászhoz menni. Még akkor sem biztos, hogy terhességről van szó, lehetséges, hogy csak más fajta fogamzásgátlót fog ajánlani az orvos.

  • 9991

    2012. március 12. hétfő

    Üdv!

    Az a problémám, hogy kb. febr. 11-25 között többször is együtt voltunk párommal. Febr. 28. környékén kellett volna megjönnie, de csak márc. másodikán kezdett el lenni valami, fura is volt, általában öt-hat napig tart, de most másodikán reggel egy kicsi volt nem is rendes piros(általában a nagydobozos tampon szokott elég lenni) most pedig első nap elég volt egy, aztán másnap már még kevesebb volt, harmad nap, negyed nap semmi, ötödik nap pedig egy két csepp rózsaszínes valami, de egyszer csak. Hatodika óta, pedig fura érzés van a hasam alján, meg ég a gyomrom, émelygek, és hányingerem is van, plusz általánosan nagyon érzékeny lettem mindenre.(lehet csak bebeszélem magamnak a tüneteket is és gondolom ennyi idő után azért ezek még nincsenek, vagy nem tudom). Ma reggel csináltam meg az első tesztet, de negatív lett. Ettől függetlenül lehet ez terhesség? KÖszönöm a választ előre is 🙂

    • Gabi

      2012. március 19. hétfő

      A tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha nem szűnnek, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • hajni

    2012. március 10. szombat

    jonapot kivanok.

    en kb. fel eve probalkozoma parommal hogy teherbe essek.utoljara 16.an voltunk egyut de megjot a menzes 20.an.de a melleim nagyon fajtak es hanyingerem is volt meg hanytam is meg szedultem. de kb ugy 4 honapja rendszertelen a menzesem is ugyhogy nemtudom hogy lehetek e terhes egyaltalan.

    • Gabi

      2012. március 15. csütörtök

      Ha a megszokott módon jelentkezett a menzesz, kicsi a terhesség esélye. Szóba jöhet még esetleg a korai vetélés is, ami viszonylag gyakran előfordul. Ha már fél éve sikertelenül próbálkoznak, esetleg érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, kivizsgáltatni, hogy mi lehet az eredménytelenség oka.

  • Anett

    2012. március 10. szombat

    Szia!
    A héten kellene, hogy megjöjjön a vérzésem, még semmi nyoma. Tegnap együtt voltunk és utánna volt egy kis rózsaszínes folyás és azóta semmi. A melleim érzékenyek és a hasam alsó részén furcsa nyomást észlelek. A szagok, illatok érzékenyen érintenek és nem nagyon kívánom a főtt ételt sem. Kb. minden órában mennem kell pisilni és furcsán érzem magam. Tesztet még nem mertem csinálni, remélem, hogy ez a terhesség. köszönöm a válaszodat!

    • Gabi

      2012. március 15. csütörtök

      Lehetséges, hogy terhesség, de akkor az egy korábbi együttlét alkalmával sikerülhetett, ugyanis az első tünetek csak kb. 10-12 nap elteltével jelentkeznek.

  • Eszter

    2012. március 07. szerda

    Már november óta próbálkozunk a párommal.Sajnos elég rendszertelenül jön meg a menstruációm, de általában 30-35 naponként jön meg, és 7-8 napig tart.Most is megjött, az előző ciklushoz képest 3 nappal később, viszont most 3-4 napig tartott. Első 2 nap sötét vörös,kevés, 3. napon semmi, 4. nap pedig kevés sötét barna folyásom volt. Most (a menstruáció után 2 nappal) rengeteget járok pisilni, pedig nem iszok többet mint szoktam, nem vagyok felfázva sem, és teszteltem is, de negatív lett…de a peteérésemet is nehéz meghatározni így lehetséges hogy teherbe estem, csak még nem történt meg a beágyazódás, vagy még fiatal a terhesség és ezért negatív a teszt?
    Mikor/vagy egyáltalán teszteljek-e újra? Mire számítsak? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. március 15. csütörtök

      Előfordulhat, hogy valóban terhes a negatív teszt ellenére, bár a tünetek nem egyértelműek. Ha bizonytalan, esetleg pár nap elteltével érdemes újra tesztelni.