Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • TTT.

    2010. július 05. hétfő

    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogyha szedem a gyógyszert, de becsúszik a baba, tovább szedem a gyógyszert, akkor a gyógszertōl továbbra is menstruálok ? Vagy ha megjött akkor nem valószinü, hogy lehetek terhes?
    Köszönöm válaszaitokat!

    Válasz: Ha megjött, akkor kicsi az esélye a terhességnek, de előfordulhat. Ha valami miatt terhességre gyanakszol, érdemes csinálni egy tesztet.

  • Móni

    2010. július 05. hétfő

    Kedves Ági!
    Én már egyszer írtam neked, de azóta történtek dolgok.Röviden:Szóval,normális 28 napos ciklusom van,5-6 napig tart.áprilisba megvolt rendesen, májusba időbe jött,2 napig tartott, a színe és az álaga sem volt normális. júniusi is ugyan így zajlott,csak 2 nappal hamarabb jött.vettem tesztet (medi-lab)halvány második vonal volt.(nem csak én láttam)Gondoltam megvárom a következő mensit,hátha az már normális lesz. De nem így történt.Július 3.-ra vártam,erre jún 29.-én barna pecsételésem volt kb: másfél napig,majd átváltott halvány rózsaszínbe az is másfél napig és szinte alig volt.Ma csináltam egy másik tesztet is (discolor)ez viszont negatív. Azt szeretném kérdezni,hogy lehet ez valamilyen hormonzavar?Terhességre utaló jelek vannak,főleg agyakori vizelési inger,fejfájás,mellfeszülés.vagy csak a hormonok miatt? válaszodat előre is kőszőnőm.
    Üdv: Móni

    Válasz: Ez nem hormonzavar, hanem inkább korai vetélés, vizsgáltasd ki magad.

  • Ancsika

    2010. július 04. vasárnap

    Szia!
    A kérdésem csak annyi, hogy 6-7hetes várandós vagyok, az elején úgy 2hete rendben volt minden, de most nemrég elkezdtem enyhén vérezni. A védőnőm tanácsára uh-ra mentem, ahol azt mondták, rendben vagyunk, három nap alatt 7mm-ről 14mm-re nőtt a petezsák és már szikzsák is látható. A vizsgálatot hüvelyultrahanggal készítették. A kérdésem annyi lenne, hogy azóta eltelt 3nap és még mindig vérzek kicsit. Lehetséges, hogy csak a beavatkozás miatt történik ez velem?
    Ha elveszítenék egy kb7hetes babát, járna olyan fájdalommal, amiből tudnám, hogy mi történt?

    Válasz: A vetélés nem jár mindig fájdalommal, de még vérzés sem jelentkezik mindig. Ha az előző ultrahangon minden rendben volt, és azóta már jelentősen enyhült a vérzés, valószínűleg most is fejlődik tovább a baba.

  • kata

    2010. július 03. szombat

    Üdv

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy mennyi esély van arra, hogy terhes vagyok, ha

    1. minden nap pontban 9 órakor beveszem a gyógyszert (lindynette)
    2. nem szedek elvileg olyan gyógyszert ami befolyásolná (naprosynt kell szednem ízületi gyulladásra, de azt mondta az orvos, hogy nem befolyásolja. utána is olvastam, és nem találtam sehol olyan írást amiben a nonszteroidokat felsorolják a befolyásoló gyógyszerekhez)
    3. általában megszakításosan közösülünk még ígyis, bár szerintem pont ovulálnom kellett volna amikor épp mégis így sikerült (én szoktam gyógyszer mellett is ált), de most mintha elmaradt volna pont akkor
    4.megjött a menstruációm. első 2 nap erősebb, kis szünettel 3. nap folyt köv. 4. nap már eléggé semmi kb. általában szerdán jön meg és hétfőig kitart, de az utcsó 2-3 nap már nagyon semmi szokott lenni.. ma szombat van és alig volt. Ami volt az viszont élénk piros vér volt. Nem barna, nem vizes.. és első két napban sok..viszont elmaradtak a fájdalmas tüneteim..a hasam és a jobb lábam (én sem értem) szokott ilyenkor fájni nagyon..de most semmi. a naprosyn jut eszembe okozóul, mivel ilyen fájdalmakra is alkalmazzák

    mindig beparáztatom magam 🙁

    Válasz: Szerintem nincs miért aggódni. Ha az ízületi gyulladásra mostanában kaptad a gyógyszert, valóban lehet, hogy amiatt maradtak most el a menzeszt megelőző tünetek.

  • Kata

    2010. július 03. szombat

    Azóta szakítottunk és senkivel sem volt testi kapcsolatom. A nőgyógyász egy hasi uh-t készített, kézzel nem vizsgált meg. Valószínűleg félreértett a kedves doktornő. Azt írtam, hogy azóta is rendszeresen megjött…lehetséges ez mondjuk 18 hetes terhesen?

    Válasz: Nem, 18 hetes terhességet mindenképpen észrevettek volna.

  • Kata

    2010. július 03. szombat

    Kedves Doktornő!
    Elég összetett a kérdés, amire választ szeretnék kapni. Februárban a menstruációm után szeretkeztünk a barátommal és megszakítással védekeztünk. (Nem használok semmilyen fogamzásgátló szert). Aggódni kezdtem és csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett. Később ezt további három követte egy-két hetes szünettel, ezek szintén negatívak voltak. Tudni kell rólam, hogy a menstruációm alapból kevés és kis mennyiségű, de azóta is szinte napi pontossággal megjön. A „8. hetet” betöltött napon elmentem nőgyógyászhoz egy hasi UH-ra és ő is megerősített abban, hogy nem vagyok terhes. Lehet, hogy túlaggódom a dolgot, de két napja bizsergést érzek szinte mindig a jobb alhasam táján és ez a bizsergés vándorol. Ma újra készítettem egy tesztet, ami szintén negatív.
    Szépen kérem, hogy árulja el nekem, akkor miért érzem a „motoszkálást” egyfolytában? Mi más oka lehet?
    Választ előre is köszönöm, és elnézést a részletezésért.

    Válasz: 8 hetes terhességet már kézzel is ki lehet mutatni. Vagy egy másik alkalommal később estél teherbe és ezért még nem volt látható előző alkalommal a terhesség, vagy tényleg nem vagy terhes, csak annyit gondolkodtál már rajta, hogy terhesnek érzed magad. Érdemes lenne egy alaposabb kivizsgálást végeztetned, hogy kiderüljön, miért nem jön meg.

  • Andi

    2010. július 02. péntek

    Kedves Doktornő!már két terhesség tesztet is csináltam és mind a kettő negatív lett.Mennyire lehet bízni a tesztben?köszönettel:Andi

    Válasz: A tesztben lehet bízni, de mindegyiknek más az érzékenysége, ezért korai terhességnél előfordul, hogy negatívat mutat a teszt, mert még kicsi a HCG koncentrációja a vizeletben, aztán néhány nap elteltével már pozitívat mutat. Tehát ha biztosra akarsz menni, várd meg, hogy megjön-e, ha nem és negatív a teszt, várj 5-6 napot és reggeli első vizeletből csinálj egy tesztet.

  • Rita

    2010. június 30. szerda

    Kedves Ági!
    Igaz az előző levelemre még nem érkezett válasz,de azóta történtek események,mégpedig ma már az 5 napja,hogy késik a menstruációm viszont ma nagyon enyhe banás pecsételést észleltem. Ön szerint ez lehet a beágyazódás jele? Ezekszerint ha nem jön meg jobban akkor késöbb van peteérésem és ezért csúszott a beágyazódás is már ha persze ez az? Vagy a ciklus vége fele fogant meg a baba? Nagyon szeretnénk a babát!!!! Mikor csináljak tesztet mikor mutat már biztosat? Köszönöm a válaszát!

    Válasz: A pecsételés nem a beágyazódás jele, de a terhességé lehet. Csinálj tesztet.

  • Andi

    2010. június 30. szerda

    Kedves Doktornő! A kérdésem a következő.Múlthónapban 26 környékén szeretkeztünk a Párommal és nem védekeztünk.28-án a szokásos időpontban megjött a menstruációm.Ebben a hónapban is időben megjött.Rendes vérzésem volt,van,de a hasam mintha nőne és egyszer rosszul lettem a kávétól is!Lehetséges,hogy terhes vagyok?Köszönettel:Andi

    Válasz: Ha a menstruáció a megszokott módon zajlott, akkor elég kicsi az esélye a terhességnek, de előfordulhat. Érdemes egy tesztet csinálni.

  • liliom12

    2010. június 30. szerda

    Kedves Doktornő! tegnap este el is múlt a barnázás azóta semmi.a hőm viszont leesett reggelre 36,8-ra.

  • liliom12

    2010. június 29. kedd

    Kedves Doktornő!
    az lenne a problémám,hogy nekem tegnap megjött egy napos késéssel.de nem menses,hanem barnás nyákos,ici-picit véres valami.ma is az tart még csak kevés mennyiségű.mintha már el is múlt volna.a cicijeim még mindig nagyon fájnak és a hőm is csak tegnapra esett le 37re (ma megint37,3)nem szedek gyógyszert és nem is védekezünk mert ha baba jön marad:)előre is köszönöm válaszát!

    Válasz: Ha ez a barnázás vérzésbe vált át, akkor valószínűleg csak egyszerűen késett a menzesz, de ha 3 napon belül elmúlik, akkor érdemes egy terhességi tesztet megcsinálni.

  • Rita

    2010. június 27. vasárnap

    Kedves Ági!
    Az lenne a kérdésem,hogy 2 havi clostilbegyttől teherbe lehet esni,mert 2 napja késik az amúgy rendszeres menstruációm,megnagyobbodtak a melleim,fájnak,a mellbimbóim főként nagyon érzékenyek. Egyik pillanatban megkívánok valami ételt a másikban undorodom egy másiktól amit amúgy 1 hónapja még szerettem. Fáradékony vagyok,sűrű vizelési ingerem van és szorulásom. Ön szerint gondolhatok terhességre? Mikor biztos a terhességi teszt eredmény,mikor csináljak? Melyikkel érdemes?
    Köszönöm a válaszát! Üdv: Rita

    Válasz: Lehet, hogy ennyi idő után már teherbe tudsz esni. Ha nem jött meg, akkor már tesztelhetsz, a legjobb reggeli első vizeletből.

  • Erzsébet

    2010. június 26. szombat

    Megnyugtatásra, segítséget szeretnék kérni. Menstruácius ciklusom 33-35 nap, 6-7 napig is eltart ha menstruálok, általában óvszerrel védekezünk, de most történt vele egy kis baleset, ezért másnap az ügyeleten írattatam esemény utáni tablettát amit be is vettem , menstruáciom kb 14napra jelentkezett, rendesen megjött , élénkpiros, bő mennyiségű még a 6-7 napion is volt egy kis barnás maszatolás.mióta bevettem a gyógyszert hányingerem van ez lehet e a gyógyszer mellékhetása?
    tesztet nem csináltam, szeretném kérdezni,hogy teherbe eshettem e?

    Válasz: Mivel időben bevetted az esemény utáni tablettát, nagyon kicsi az esélye, hogy terhes maradtál. A hányinger valószínűleg ettől teljesen függetlenül jelentkezett. De ha bizonytalan vagy, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • Mariann

    2010. június 25. péntek

    Hello!
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem meg jött de kicsit máshogy mint szokott kevesebb volt és talán 1-2 nappal rövidebb is, viszont egész nap hányingerem van és vannak olyan dolgok amiket piszkosul megkívánok.Csináltam tesztet és volt rajta egy halvány csík.Ez jelentheti azt ,hogy kismama vagyok???

    Válasz: Ha a két csík közül az egyik éles volt, a másik halvány, akkor igen, jelentheti.

  • Móni

    2010. június 25. péntek

    Kedves Ági!
    Én egy 37 éves,125 kg-os anya vagyok. Van már egy 15 éves lányom.10 éve próbálkozunk másik babával.(Lehetséges,hogy e miatt nem sikerül?)Volna egy olyan problémám,hogy április 13.-án meg volt rendesen.5-6 nap. májusba is megjött időbe de csak két napig tartott.júniusba is meg volt szintén két napig. A színe és az állaga sem volt normális, inkább barnás bordós.Csináltam tesztet, nagyon halvány, de ott volt a két vonal. El mentem a nőgyógyászhoz,hogy majd megmondja mi a helyzet ne legyek kétségek között.Nem mondta,hogy terhes vagyok, hanem hormonális dolog lehet.Szeretném kérdezni a te véleményedet is. Válaszodat előre is köszönöm.Móni

    Válasz: Ha a nőgyógyász nem látott terhességet, akkor pajzsmirigy probéma okozhatja a dolgot, ami a súlyod miatt el is képzelhető. De mivel előtte két vérzésed is „furcsa” volt, szerintem 1-2 hét múlva tesztelj megint, és ha pozitív menj el megint az orvoshoz, mert terhes lehetsz.

  • Annamária

    2010. június 25. péntek

    Nagyon varom a valaszt!

  • Vidzs

    2010. június 25. péntek

    Sziasztok!!Csináltam tesztet 2szer is egyiket este azon semmi,csináltam reggel azon nagyon halvány csík megjelent,rá két napra megjött a menstruációm de erős vérzéssel ahogy szokott,most lehetek terhes vagy mi történt?egy ponton szúr a hasam.vegyek mégegy tesztet?köszönöm a választ.

    Válasz: Előfordulhat, hogy nem voltál terhes, de az is, hogy az a vérzés spontán vetélés miatt jelentkezett. Ha a vérzés már elmúlt, és mégis megmaradt a szúró fájdalom, érdemes elmenned nőgyógyászhoz.

  • Imola

    2010. június 24. csütörtök

    Escapelle (esemény utáni tabletta) , mennyire biztonságos, főleg,hogy pár óra múlva bevettem, mensim rá 2hétrenormálisan megjött. (bő és élénkpiros színű)

    Válasz: Ebben az esetben 99%, hogy nem vagy terhes.

  • Annamária

    2010. június 24. csütörtök

    Nagyon szépen köszönöm a választ.Csak még 1 kérdésem lenne:mit értesz a „legrosszabb eshetőség” alatt.Csak kedden tud fogadni a nőgyógyászom,addig lehet valami probléma?

    Válasz: Legrosszabb alatt a vetélést értem. Nem lehet megmondani sajnos mikor kezdődik és mikor lép fel, ha rosszul érzed magad, akkor pihenj, mást addig nem tehetsz.

  • Maya

    2010. június 23. szerda

    Sziasztok én nekem 2 -honaoja nem jött meg és kiderült hogy terhe vagyok normális az hogy vérzek??

    Válasz: Terhesség során a vérzés sosem normális. Vetélésre utalhat, ezért mindenképp menj nőgyógyászhoz. (Nem minden esetben vetélés miatt jelentkezik vérzés, de ezt jobb kizárni.)

  • Anita

    2010. június 23. szerda

    Szia!
    Problémám: az utolsó 2-3 alkalommal 1. 2 nap barna, nyúlós volt a mensim, és annyi se volt, mint szokott lenni, 3.,4. napra már szinte semmi! Fogamzásgátlót szedek már egy jó ideje, 2× kellett másikat kérnem, mert hányingerem volt reggel, este. Sajnos ez se múlott el, ettől a gyógyszertől is még hányingerem van. Mit tegyek?:(

    Válasz: Azt ajánlanám, hogy menj vissza a nőgyógyászhoz. Lehet, hogy nem tablettát, hanem más fogamzásgátló módszert kellene alkalmaznod.

  • Pippi

    2010. június 23. szerda

    Sziasztok! 4 hónapja szedek fogamzásgátló tablettát, eddig nem volt semmi gondom a menstruációmmal. De most megjött péntek éjszaka éjfél körül, szombaton tartott egész nap, elég sok volt, de nem élénk piros színű, hanem ilyen pirosas-barnás. Vasárnap is volt még, de vasárnap estére semmi. Azóta semmi nincs. Lehet hogy esetleg terhes vagyok??

    Válasz:
    Ha nem maradt ki egyetlen tabletta sem, ha a szedése során nem szedtél antibiotikumot, vagy nem volt hasmenés, hányás, ami miatt csökkenhetett a fogamzásgátló hatás, akkor nem valószínű, hogy terhes lennél. Előfordulhat, hogy fogamzásgátló tabletta szedése során megváltozik a vérzés jellege, és lehet, hogy nem azonnal, csak pár hónap elteltével. Ez lehetett nálad is. De ha terhességre gyanakszol, egy tesztet érdemes lehet megcsinálni.

  • Bogárka

    2010. június 23. szerda

    Előzőleg elfelejtettem hozzátenni, hogy nem védekeztünk, csak megszakítással.

  • mate

    2010. június 23. szerda

    szia
    azt szeretnem kerdezni a keset a teszt is pozitiv akkor hany szazalek hogy teherbe este??
    legyszi valaszolj

    Válasz: Ha nem csak késett, de azóta sem jött meg, akkor 99%.

  • Bogárka

    2010. június 23. szerda

    Sziasztok!

    Segítsetek! Legutoljára májusban voltam fiúval (május elején és közepén). A legutolsó alkalom után pár nappal megjött pontosan, szokásos 6 nap, erős piros vérzés.
    Most azonban már 3 napja késik, pedig minden előjel jelentkezett, feszülő cicik, puffadás, pattanások, egyedül a szúró érzés nem. Lehetek terhes? (azt is hozzátenném h most estem át a vizsgaidőszakon, bár nem vagyok egy túlzottan stresszelős tipus.)

    Válasz: Ha nem védekeztetek, akkor természetesen lehetsz terhes. De ha csak megszakítással, akkor is van erre kb. 5% esély. Néhány napot késhet a stresszes időszak miatt is, de ha 1 héten belül sem jön meg, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • Franciska

    2010. június 23. szerda

    Sziasztok!
    Kéne egy kis segítség.2 hete óvszer baleset miatt esemény utáni tablettát kellett bevennem, (kb 15 órán belül sikerült is) 33-34 napra szokott jelentkezni a mensim, most 33 jelentkezett szerintem rendesen megjött első nap alig, utána három napig bőven(élénkpiros szín), most vagyok a 6 napon, és még picit van , szerintetek lehetek terhes? néha kis hányingert ,fejfájást érzek , de lehet csak bepánikoltam.(vagy a tabletta miatt)?

    Válasz: 6 napos vérzés után majdnem biztos, hogy nem vagy terhes.

  • Balázs

    2010. június 23. szerda

    Üdv!
    Barátnőmről lenne szó… Az a helyzet, hogy Drágámnak 1 hetet késett a vérzés ami elmondása szerint szokásos élénkpiros volt, viszont 2 napig tartott csak. Az 1 hetes késés miatt amúgy is idegesek lettünk (ugyanis szegényke fiatalka még a gyerekvállaláshoz 17,5 éves mindössze)teszteltünk az esetleges „fogantatást” követő 9. majd 11. napon, ez a meg nem érkezett menstruáció utáni 2. és 4. nap! Mind 2 teszt negatív lett, de amig meg nem jött neki alhasi nyomás érzékenységre panaszkodott. Azért tudom az esetleges fogantatásának napját mivel eléggé messze lakik és így sajnos elég korlátozott az együttlétünk, amúgy védekeztünk óvszerrel is, de volt megszakításos módszer is… Mind1. Szóval mint azt már mondtam 1 hetet késett (ami az esetleges fogantatás utáni 14.nap) és 2 napig tartott. De azért is vártuk annyira mert épp most kezdett hormonális fogamzásgátlásba. Sensonettet írt fel neki az orvos amit el is kezdett szedni, most hogy megjött a menszesz az 1.napján. Nem tudom, hogy mellékhatásként tarthatott-e neki 3 napnál rövidebb ideig a vérzés, vagy esetleges terhesség… Mindenesetre elküldtem orvoshoz, de hátha innen előbb kapok valamiféle választ:). Előre is köszönöm!

    Válasz: Lehetséges, hogy a fogamzásgátló miatt múlt el ilyen hamar a menzesze, de ha netán mégis terhesség miatt késett 1 hetet, akkor pedig lehet, hogy azért lett negatív a teszt, mert hamar végezte el. Egy orvosi vizsgálat nem árthat, jobb, ha kiderül, mi a helyzet. Sajnálom, hogy nem tudtam semmi konkrétat mondani.

  • egy lány

    2010. június 22. kedd

    Sziasztok!
    Nekem is lenne egy kérdésem. A párommal nemrég eldöntöttük hogy szeretnék babát. 2 hete védekezés nélkül próbálkoztunk is 3 nappal a menses megjövetelének időpontja előtt. A mensesem el is maradt, és most 8-9 napra rá elkezdtem vérezni, mintha csak késett volna, de menstruációs fájdalmak nélkül. A 8 napban végig éreztem nagyon enyhén mintha meg akarna jönni de csak most jött meg. Ez a 3. napja, nem sok, nem kevés normális mennyiség. Ennek ellenére lehet terhesség? Vagy lehet hogy nem sikerült a beágyazódás? Nem kéne görcsölnöm akkor? A választ előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, lehet csak egyszerűen késés, sikertelen beágyazódás is. Nem lehet így megmondani. A görcsös akarás semmiképp nem tesz jót, de ezt tudatosan nehéz leállítani. Próbáljatok arra gondolni, hogy ha jönni akar, jönni fog. Addig meg próbálkozzatok amikor csak jól esik.

  • Annamária

    2010. június 22. kedd

    Kedves Ági!Az utolsó menstruációm május 13án volt,normális vérzés,mint mndig,júniusban pedig nem jött meg a szokott időben,ezért tesztet vettem,ami pozitív lett.Nincs ezzel semmi gond!A nőgyógyászom megerősítette a teszt eredményét,de azt mondta,hogy későn fogant!Ám 3 napja vérezni kezdtem,de csak az nap délbe volt vérzés,azóta csak maszatol.Vajon elment a babám?

    Válasz: Terhesség során, ha vérzés jelentkezik, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni, hogy a vetélést, vagyis a legrosszabb eshetőséget kizárják. Ha nem volt erős vérzés és görcsölés, jó eséllyel a baba épségben van, de érdemes lenne megnézetni magatokat!

  • Jazmin

    2010. június 21. hétfő

    Sziasztok

    Az utolsó menstruációm 10 napot késett és 1 hétig tartott, úgy mint máskor. Mielőtt megjött teszteltem és negativ volt. Az első 3-4 nap gyenge volta a vérzés, de az azt követő napok bőségesek voltak. Megnőtt a hasam és – tudom, hogy buta kérdés, de – megkérdem, hogy igy is lehetek terhes? A köv. menzeszig még van 3 nap.
    Köszönöm előre a választ.

    Válasz: Ha egy hétig tartott a menzeszed, akkor nem valószínű, hogy terhes vagy.

  • edi

    2010. június 19. szombat

    sziasztok!
    2-3hónapja fáj a jobb mellem.a menstruáciom is késik 3-4napokat.de ha megjön tart 2-3napig és nagyon kevés.barnás halvány piros.fogamzásgátlót szedek már 4éve.eddig minden oké volt.igaz 2éve volt egy petefészek cisztám amivel megmütöttek.azóta rendszeresen járok orvoshoz.1évben 1-2szer.köszi a választ.

    Válasz: Lehetséges, hogy csak gyógyszert kellene váltani. De sajnos az is előfordul, hogy a ciszta újra kialakul.

  • Nikolka

    2010. június 16. szerda

    Sziasztok!
    Érdekelne a véleményetek. A barátommal együtt voltam védekezés nélkül és azóta is félek, hogy mi van, voltam orvosnál és nem talált semmit, és még gyógyszert is írt fel. De alapból azért mentem hozzá , mert szúrt a hasam, azóta is kicsit éreztem. Viszont volt egy nap egy kis folt a bugyimba utána a tüneteim elmúltak, ma pedig megjött(eddig ugyan olyan mint szokott). Ezek szerint az orvos jól látta, hogy nem vagyok terhes, vagy még korai volt, várjak pár napot és menjek megint el hozzá?
    Előre is köszönöm a választ.

    Válasz: Hogy egyetlen alkalom miatt teherbe ess, max. 20% az esélye. Ha a menzeszed megszokott módon jelentkezett, nem valószínű, hogy terhes lennél.

  • Timi

    2010. június 15. kedd

    Kedves Ágnes!

    A problémám a következő: fogamzásgátlóval védekezünk már másfél éve.Kb. 3 hónappal ezelőtt 21 tabletta helyett 24-et vettem be, ugyanis a levél amit akkor szedtem máshol maradt, ezért elkezdtem az új levélből a fennmaradó néhány szemet kipótolni, de mint kiderült 3szemmel többet vettem be. A lényeg: abban a hónapban volt menseszem, a következőben már nem, csak ilyen ‘barnázás’ volt abban az időpontban 4 napig amíg a menseszem szokott lenni, a mennyisége is ugyanannyi volt körülbelül. Aztán a következő hónapban végképp nem jött meg. Igazából más terhességre utaló jel nincs. Természetesen csináltam tesztet, de az eredménye negatív lett. Kérem segítsen mi lehet. Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Terhességen kívül okozhat még vérzés kimaradást a hormonzavar vagy egy ciszta is. De kár lenne találgatni, érdemes elmenni nőgyógyászhoz, lehet, hogy egyszerűen gyógyszert kell váltani.

  • Strazsi

    2010. június 14. hétfő

    Kedves Ági!
    Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy a menstruációm a 27. nap helyett 32. napon jött meg, ami már magában véve is elég furcsa, mert soha nem késett még, óramű pontos. Tehát hat napot késett, a hetediken megjött,de nem úgy ahogy szokott,nem volt élénk piros, mint általában, hanem barna és olyan fura állagú,ez négy napig tartott.Azt szeretném kérdezni,hogy esetleg lehetek terhes az Ön véleménye szerint?Nagyon szeretnénk a férjemmel babát,öt hónapja próbálkozunk.
    Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

    Válasz: Ha sokkal kevesebb is volt a vérzés, mint a megszokott, akkor még szóba jöhet a terhesség.

  • Leona

    2010. június 14. hétfő

    Sziasztok!

    Én lassan egy éve fogamzásgátlót szedek (szinte percre pontosan veszem be mindig), párommal ennek ellenére megszakítással is védekezünk. Ám most mégis kicsit megijedtem, hogy megjött (időben), de jóval kevesebb, mint szokott lenni. Most vagyok a 3. napon, nem sok ,de azért van és olyan élénk piros.
    Nem tudom, hogy esetleg annak tudható be, hogy 3 napig többet mozogtam (túráztam), környezetváltozás vagy valami hasonló miatt előfordulhat-e ilyen?
    Előre is köszönöm a választ!

    Válasz: Ha csak kisebb mennyiségű a vérzés, de ugyanolyan a színe, és 3 napnál tovább tart, nem valószínű, hogy terhességről lenne szó. Főleg, ha a tabletta mellett még megszakítással is védekeznek. Így már több, mint 99% a védettség.

  • Brigi

    2010. június 12. szombat

    Sziasztok!
    Én lassan 2,5 hónapja voltam együtt egy sráccal, megszakításos módszerrel és csináltam egy tesztet amin nagyon halvány volt a csík. De azóta megjött, bár 3 napnál nem tartott tovább és a hasam sem görcsölt. Most akkor terhes vagyok vagy nem????? Légyszi segíts.
    Köszönöm!

    Válasz:
    Ha bizonytalan vagy, csinálj egy újabb tesztet, mert ezt így nem lehet megmondani.

  • Beatrix

    2010. június 11. péntek

    Sziasztok!

    Én egy 17 és fél éves lány vagyok és segítséget szeretnék tőletek kérni. 🙁
    Szóval: az egész úgy kezdődött hogy május 28-án múlt el a menstruációm és rá egy hétre azaz 3-án megjött megint. Nagyon görcsöltem előtte. Na most ez nem olyan volt mint szokott lenni..
    nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran és 1-2 csepp és csak néhány napig tartott. Pontosabban 3 napig azthiszem. És utoljára 2-án voltunk együtt volt barátommal, aki szakitott velem hétfőn de ez hosszú történet..Na mind1 és hát pont egy 5 napos kiránduláson voltunk és az egyik tanár a biológia tanárunk volt gondoltam megkérdezem. Ő annyit mondott nem szivesen ilyeszt meg de ha hazaértünk akkor mindenképp menjek el orvoshoz. Vasárnap hazajöttünk és kedden az iskolában a védőnő szólt hogy beszélni szeretne velem. Kérdezte hogy volt ez stb..elmondtam neki, hogy mostanában elég ingadozó a hangulatom és hát hogy betegedtem meg. Ő azt mondta, hogy azonnal menjek el orvoshoz mert szerinte terhes vagyok hiszen védőnő benne van a szakmában. Vettünk aznap egy tesztet barátnőimmel és a teszt negatív lett. Bár az volt ráírva, hogy a 10 napos tehességet már kimutatja. Meg először még az első csikot sem mutatta gondoltam megpróbálom vele mégegyszer, de aztán rájöttem hülye voltam mert kétszer nem lehet használni. Elmondtuk a volt barátomnak aztán kértünk időpontot mert osztálytársam anyuja ott dolgozik a nőgyógyászaton. Anyunak tegnap elmondtam a barátnőm anyujával. Nem haragudott de azt mondta ha télleg terhes vagyok mindenképp megkell tartanom nem engedi hogy elvetessem. Volt barátommal azóta erről beszélünk hogy mi legyen vajon jó ötlet lenne-e megtartani. És hogy akkor talán újrakezdenénk. De nemtudom szeretném-e mert sokat veszekedtünk, bár szeretjük egymást. Bár a mi hibánk vállalnunk kell érte a felelősséget.
    Kérlek segítsetek szerintetek is terhes vagyok? Szerintetek jó dolog lenne megtartani?

    Válasz: Nem egyszerű a helyzet. A helyedben először elmennék a nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön, valóban terhes vagy-e. Ha igen, akkor jön a neheze. A döntésben nem tudok segíteni, ezt nektek kell átbeszélnetek, végiggondolnotok, hogy kinek mi lenne a legjobb. Az mindenesetre nagyon jó, hogy beszéltél a fiúval is, és mindketten úgy gondoljátok, hogy vállalnotok kell a felelősséget.

  • Edina

    2010. június 08. kedd

    Szia!
    Avval kezdeném,hogy már van egy 2 és fél éves kislányom.
    Tavaly December óta keztük el a kistesó proget-et.Most a legutolsó mensim május 8 dikán volt meg.Most erőssebb hónap volt.13 dikán men el.Mi 15 én voltunk eggyütt 16 dikán és 18 dikán kedden azon a hétvégén csináltam 1 tesztet amin nagyon-nagyon halványan de kijött 2 csík.Aztán következő szerdán csináltam még 1 et kijött a 2 csík tisztán majd eltünt.Aztán múlt héten pénteken is csináltam egy tesztet negatív lett:(Ma kellene megjönnie egyenlőre semmi,hasam fáj,melleim is.Lehet csak az izgalom miatt nem jönmeg vagy terhes vagyok?
    Várom válaszod!
    Üdv Edina

    Válasz:
    Ha valóban pozitív tesztjeid voltak, akkor elég valószínű, hogy babát vársz, és inkább a negatív teszt téved.

  • bettina

    2010. június 08. kedd

    hello
    kb 3hete voltam együtt a barátommal, és kb időbe jött meg a menstruáciom olyan fájdalmas görcsökkel, hogy kivert a viz, ami nem jellemző ugy értem ennyire még soha nem görcsöltem.. aznap normális volt a mennyiség és a szine is de aztán kezdett elbarnásodni és a 3.napon már szinte 2-3 csepp volt ..muszáj megvárni hogy ennek vége legyen vagy a teszt eközben is kimutatja a terhességet?ha ez az..?

    Válasz:
    Ha még nem teszteltél, tesztelj!

  • Renáta

    2010. június 07. hétfő

    Szia!

    Egy hete késik a menstruáciom ma voltam nőgyógyásznál megállapitotta h terhes vagyok.De az ultrahangos orvos nem látott semmit,csak méh nagyobbodást.A terhességi tüneteim megvannak.De mellette megjött ma délután.2 hét múlva kell vissza mennem.Lehetséges h terhes vagoyk és ugy megjött?Választ szeretnék hogy most akkor tényleg terhes vagoyk-e?
    Előre is köszönöm

    Válasz: A megnagyobbodott méh terhességre utal. Az ultrahangon viszont látni kellett volna már petezsákot. A vérzés utalhat vetélésre, lehetséges, hogy azért nem látott az ultrahangon semmit az orvos. De az is előfordulhat, hogy nem elég jó felbontású a készülék, hogy ilyen korai terhességet észrevegyen. Ha a vérzés erős, és esetleg görcsök kísérik, érdemes visszamenni az orvoshoz.

  • katalin0829

    2010. június 07. hétfő

    Sziasztok!nekem május 29.-én jött meg a menstruációm,a ciklusom 28napos.most viszont kb 1hete,fáj a hasam,feszül és szurdogál a mellem.lehetséges,hogy mikor megjött már terhes voltam?körülbelül félidőben voltam akkor együtt a férjemmel.

    Válasz:
    A terhességet csak akkor nem lehet kizárni, ha a menzesz sokkal enyhébb, mint a megszokott, ha a színe sem élénk piros, inkább barnás, és ha nem tart tovább 3 napnál. Ha normális módon zajlott a menzesz, minimális esélye van a terhességnek. De ha erre gyanakszol, egy tesztet azért nem árt elvégezni.

  • eszo

    2010. június 05. szombat

    Kedves Ági!
    Már többször írtam neked..és úgy tűnik, végre sikerült teherbe esnem..
    5 hetes körül vagyok.

    a problémám a barnázgatás, ami már 1 hete tart. nem görcsölök, nem véres, csak hol több hol kevesebb varnás szímű a hüvelyváladékom..

    voltam vele 1. nap után ügyeleten, de nem mondtak semmit..
    tegnap voltam az 1. uh-on..ott sem mondott a doktornő semmit róla..azt mondta nem tudja mitől van..
    az uh leletem:
    nyh 14,5 mm benne 6*5 mm-es gs-re susp felritkulás látható
    douglasban folyadék nem láth.
    mko norm. ováriumok
    Haematoma jelenleg nem láth.

    1 hét mulva kontroll!

    Segítenél értelmezni az adatokat?

    Annyit mondott, hogy egyelőre még képlékeny..nem tudom ez mit jelent..

    Nem kellet volna vmilyen magzatvédőt kapnom?
    nehogy vetélés legyen a vége!!

    kérlek segíts!

    Válasz: Ez azt jelenti, hogy nagyon korán mentél el orvoshoz, ezért babát még nem, csak petezsákot láttak. Kevés barnázás előfordulhat ilyenkor, ha az orvos szerint nem kell vele foglalkozni, akkor úgy is van. Várj egy hetet és a következő vizsgálaton már lesz szívhang is valószínűleg.

  • Lilla

    2010. június 03. csütörtök

    Helló!
    Az lenne a problémám hogy kb 2 hete voltam 1ütt párommal nem vagyok 100%-osan bíztos h jól védekeztünk (durex).2 hétre rá megjött a menzim de 2 napot késett,soha nem szokottt pontosan jönni.Tampont használok és mintha most olyan élénkebb színe lett volna de ugyanaddik tartott és minden ugyan olyan csak épp az színe élénkebb!
    1 hétre rá pedig hányingerem volt és néha megszédültem de ez ma már elmult.Talán terhes lehetek?:S

    Válasz: Akkor nem lehet kizárni a terhességet, ha a menzesz sokkal enyhébb, mint a megszokott, nem tart tovább 3 napnál, és ha nem élénk piros, inkább barnás. Így nálad nem valószínű, hogy terhességről van szó. A hányinger is valószínűleg egész más miatt volt. De ha még így is gyanakszol, egy tesztet érdemes megcsinálni.

  • Ani

    2010. június 02. szerda

    Sziasztok! két hónapja vagyok párkapcsolatba! Azzal a kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni h:
    MI nem szoktunk védekezni vagyis a ki veszem idővel szoktunk és nem tom h terhes vok e vagy semm! junius 1én jött meg a menstruáciom eleinte barnás folyadék volt majd bordosbarnás és fáj a hasam a melleim megduzatak!! szédülök hányingerem is van!! Szeretném a tanácsotokat kérni orvoshoz és tesztet még nem csináltam!!! Várom segitségeteket előre is köszönöm!!!

    Válasz: Megszakításos módszernél 5% a teherbeesés kockázata. Ha a menzeszed sem zajlik megszokott módon, tehát enyhébb mint eddig, és 3 napon belül el is múlik, akkor érdemes egy tesztet csinálnod.

  • babarczi viktória

    2010. június 01. kedd

    az lenne a kérdésem hogy az mitől van hogy a mult honapban sem volt rendes meg ebben a honapban is nem olyan volt a menstruáciom mint szokott lenni.ma csináltam tesztet és erős két csik volt.de menstruáltam ebben a honapban is.az orvosom azt mondta hogy nem biztos hogy terhesség mert egy tüsző és petefészek ciszta is okozhat pozitiv tesztet.ezzel elrendezet.mit csináljak most?mejnek másik orvoshoz?mert ő nem nagyon segit semmiben.köszönöm a választ.

    Válasz: A helyedben elmennék másik orvoshoz, aki ultrahanggal is megnéz. És a hcg (terhességi hormon) csak terhesség során termelődik, a tesztek pedig ezt a hormont mutatják ki.

  • jános

    2010. június 01. kedd

    38 éves a barátnőm 8hetes terhes álitolag de erősen vérzet ez mit jelent terhes most vagy nem? vagy el vetélt ? mert nem mond semit .

    Válasz:
    Terhesség során az erős vérzés vetélésre utal. Ilyenkor mindenképp orvoshoz kell fordulni, mert nem minden esetben van vetélésről szó, és gyakran ez is visszafordítható.

  • Timmi

    2010. június 01. kedd

    Sziasztok.
    olyan gondom lenne, hogy 18án voltunk együtt a barátommal,megszakitásos módszerrel.de tuti nem ment el bennem,mert a kezemmel csináltam neki. most kellene majd megjönni.és 1-2 napja menstruációs görcseim vannak,de nem jön meg. gyógyszert nem szedek. a tesztem negatív 3-4 óra mulva nagyonnagyon halvány 2.csik lett. semmi jele nincs a terhességnek, de félek:(v a stressztől is lehet? vizsgaidőszak stb.szerintetek?

    Válasz:
    Max. 5% esélye még ilyenkor is lehet a terhességnek, mivel az előváladék is tartalmazhat spermiumot. A stressz miatt is késhet néhány napot.

  • Niky

    2010. május 31. hétfő

    Sziasztok mi a párommal probálkozunk már hónapok óta és a terhességi teszt szerint terhes vagyok viszont pontosan megjött de nem vérzés hanem barna folyás, valamikor több illetve kevesebb de már hat napja.Illetve a mennyire baj ,hogy a csík egyáltalan nem volt erős. Az a kérdésem hogy ez rendben van vagy már ne várjak többet és mennyek orvoshoz.Előre is köszönöm a válaszát.

    Válasz:
    Mivel a halvány csík is csík, így elég valószínű, hogy valóban terhes vagy. Terhesség során viszont a vérzés sosem természetes. Érdemes lenne elmenned nőgyógyászhoz!

  • edina

    2010. május 30. vasárnap

    sziasztok nagyon kécségbe vagyok esve 28-án kellet volna megjönnie de semi és most 30-án 1 kicsit véres volt de csak 1 kicsit és utána pedig barna.ez mitöl lehet.elöre is köszi a választ

    Válasz: Lehet, hogy 1-2 nap késéssel, de meg fog jönni, és ez a kis barnázás az előjele. Viszont ha ilyen marad, és el is múlik 3 napon belül, akkor gyanakodhatsz terhességre.

  • kattka

    2010. május 29. szombat

    Sziasztok
    Érdekelne mit gondoltok. Gyógyszert szedek, és meg is jött a menstruációm de 1 hónapja kb mégis nagyon furcsán érzem magam mintha mégis lenne ott valami.állandóan fáradt vagyok bárhol bármikor eltudnék aludni, a hasam görcsöl és néha olyan érzés mintha égne, szédülök, a derekam majd leszakad, a melleim fájnak,a hangulatom ingadozik,néha sírni tudnék máskor boldog vagyok (úgy tudom ezek mint a terhesség mellett szólnak ezek a tünetek). tudom tudom elkell menni orvoshoz de időpontot csak 1 hét múlva kaptam és már eléggé mozgat ez a dolog h mi lehet velem.Segítsetek. szerintetek? elég érdekes lenne ha gyógyszer meg mensi mellett baba lenne… de mégis valami más..írjatok!

    Válasz: Kicsi rá az esélye, de teljesen nem lehet kizárni. Én azért csinálnék egy tesztet is!