Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

 • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
 • a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
 • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

 • Edit

  2009. december 15. kedd

  Sziasztok!Szia Rita!Látod pont ezért furcsállom,hogy pozitív teszt mellett nem látnak éreznek semmit sem,hát nagyon bizom benne hogy délután már többet tudsz.Sok szerencsét!Akkor délután ird meg hogy mizu!Nálam minden változatlan:)Szia!

 • Rita

  2009. december 15. kedd

  Sziasztok! Szia Edit! Annyit mondott,hogy mivel annyir kicsi a méhem így annak a valószínűségét kizárja,hogy terhes vagyok,de mivel a tesztek pozitívak ezért adjunk még egy esélyt és menjek ma uh-ra. Anyukám most adta oda a gondozási kiskönyvet mikor velem volt terhes,a 4.hónapban mikor megmozdultam akkor hitték el neki,hogy terhes és akkor állították ki neki a kiskönyvet,addig azt hitték rám,hogy ciszta vagyok.
  De ma már azért más világ van és ha ma sem lát az uh-on semmit,akkor azt hiszem valóban parázhatok mivel ha beírod,hogy mikor termelődik hcg a szerevezetben akkor kiad egy csomó betegséget,a pajzsmirigyem jó az fix és méhen kívülim sincs,eddig legalábbis nem találták ott sem! Na majd délután írok! Egyre megyek! Szia

 • Edit

  2009. december 15. kedd

  Sziasztok!

  Szia Rita!Már tegnap este elolvastam amit irtál,hihetetlen számomra,de ilyen ne irj hogy vége az életednek,mert ma még végeznek nálad uh-ot!A tesztjeid pozitívak ezért nem értem hogy miért nem derült ki hogy babát vársz.Erre mondott valamit a doki?

 • Rita

  2009. december 14. hétfő

  Sziasztok! Voltam dokinál aki kézzel megvizsgált és azt mondta,hogy annyira kicsi a méhem,hogy nem valószínű a terhesség,de ha a tesztek azt bizonyítják akkor holnap menjek be a közeli SZTK-ba ahol csinál majd egy hüvely uh-ot. 🙁 Azt hiszem vége az életemnek! Sziasztok.

 • Rita

  2009. december 14. hétfő

  Sziasztok! Szia Edit! Nagyon aranyos vagy! 🙂
  NEM BÍROK MEGNYUGODNI!!! Már kártyával jósolgatok a neten,úgy érzem kezdek megbolondulni! Köszi-köszi mindenkinek,még3,5óra és indulok! Szorítsatok! Köszi! Edit a sorsom szóljon belőled!!! Puszi!

 • Edit

  2009. december 14. hétfő

  Lányok szorítsunk a Ritának!

 • Edit

  2009. december 14. hétfő

  Sziasztok!Szia Rita!Már csak 5 óra,az már nem sok,csinálj valamit Pl:vasalj,takaríts akkor gyorsabban megy az idő,pihizz persze ha ilyenkor tud az ember:)Hidd el,hogy mindenki veled van és szorít,hu elbögöm magam mindjárt….Nem vagyok boszi és jós sem,de szerintem ma nagyon nagyon fogsz örülni!!!Nálam minden változatlan,szerdán kéne majd megjönnie,hát remélem nem fog!Pihizz és este várom,hogy irj!

 • Rita

  2009. december 14. hétfő

  Sziasztok! Eljött a várva várt nap úgy izgulok mint valamennyi vizsgám elött! Majd este 5-től rendel a doktor! Nagyon bízom benne,hogy azt fogja mondani amit szeretnék hallni,a fél életemet oda adnám most azért,hogy a 3 szóért,hogy:”gratulálok Ön terhes!”
  Bármit megtennék és nagyon lassan tellnek az órák,hol van még 5-6 óra!!!?
  Nagyon de nagyon szépen kérek mindenkit aki olvassa az szorítson nagyon a mai napon nekem,hogy teljesülhessen az álmom!!!!
  Köszönöm szépen!!!
  EDIT,remélem pihensz és nem fog megjönni a menszeszed!!!! Majd ha este haza értem írok! Sziasztok!

 • Edit

  2009. december 13. vasárnap

  Sziasztok!

  Szia Rita!Hát igen,holnap hétfő,jujjjjjj de várom már hogy irj!!!!!Még nem betegedtem meg,remélem hogy nem is fogok!Biztos hogy nagyon izgulsz és tutira biztos voltam benne,hogy tesztelni fog,mert én sem birtam volna ki a helyedbe:))))Nagyon nagyon sok szerencsét kívánunk neked holnapra és várom hogy irj!!!Jó éjt!

 • Sziasztok!

  2009. december 13. vasárnap

  Sziasztok Lányok!
  Nagyon sajnálom azokat, akik vetélést éltek át, nagyon fájdalmas, és rengeteg vért veszít ilyenkor az ember! Fontos, hogy azonnal orvoshoz forduljatok, akár ügyeletre menjetek, ha nincs rendelés, aztán onnan kórház és bent kell maradni, amíg javasolják az orvosok és sokat feküdni, de legalább 1 hétig, amíg vissza nem áll a hormonszint.
  Érdemes pár hónapot pihentetni a dolgot és nem próbálkozni, nem erőlködni, ez azért is fontos, hogy a lelki seb is begyógyuljon, mert ez lelkileg sem könnyű feldolgozni.
  Utána nem szabad azon idegeskedni, hogy mikor jön már össze a baba, hanem meg kell próbálni nem törődni vele és akkor összejön.
  Én tudom, mert már a 33. hetet töltöttem be tegnap, és amikor már nem törődtem vele, mikor jön össze, akkor egy szempillantás alatt összejött! Nagyon örülünk/örültünk annak férjemmel, hogy babánk lesz. Igaz előtte 1-2 hónappal szedtem Elevitet, ami szintén segített.

 • Rita

  2009. december 13. vasárnap

  Szia Edit! Köszönöm szépen el sem tudod képzelni milyen sokat segítesz nekem azzal,hogy így mellettem állsz!!!! Soha sem tudhatja,hogy az ember hogy mikor éri utol a szerelem de elöbb vagy utóbb megtalálja! 🙂 Gratulálok a 3 gyermekedhez,csak így tovább,hisz 3 a magyarigazság plussz egy a ráadás!!! 🙂 Már csak egyet kell aludni és remélem azt fogom írni neked amit annyira nagyon szeretnék!!!! Neked pedig remélem továbbra sem fog megjönni és te is közlöd velünk a jó hírt a teszted eredménye pozitív lesz!!!! Szorítok!!! Szia

 • Edit

  2009. december 12. szombat

  Szia Rita!Eddig még nem betegetem meg,aranyos vagy,hogy aggodsz értem,én 31 éves vagyok,3 gyermekes elvált anyuka,aki ennyi idősen találta meg a szerelmet….és most közös babát szeretnénk,már 3 hónapja,de bizok benne,hogy sikerül!Örülök,hogy pozitívat tesztel,ez nagyon de nagyon jó hir!!!!!!Komolyan örülök neki és ez igy is maradjon és azt kívánom,hogy hétfőn boldogan ülj ide és azt ird,hogy BABÁT VÁRSZ!!!!!Szia!

 • monika

  2009. december 12. szombat

  Sziasztok! Teljesen kétségbe vagyok esve…:S…18 éves vagyok és még igazából szűz…szüleim eltiltottak a barátomtól, ennek ellenére találkozgatunk, és a múltkor együtt voltunk, de csak pettingeltünk…azóta már többször ish…a kérdésem az ujjazással kapcsolatban lenne…azt már mondták többen, hogy úgyis teherbe lehet esni, ha nem vigyázunk eléggé, hogy az ujjaira nehogy kerüljön az ondóból…és nem nagyon figyeltünk azon az éjszakán ilyesmire…most úgy néz ki, hogy megjött, időben van, de a megszokottól eltér annyiban, hogy nincsenek olyan erős görcseim, valamint nem olyan sűrű és élénk mint amilyen lenni szokott…ez jelentheti azt, hogy terhes lettem?:S…nőgyógyászhoz nem nagyon szeretnék menni, és ha terhes lennék azt nem tudom, hogy élném túl…légyszi nyugtasson meg valaki, hogy ez csak vaklárma…és minden rendbe van…hogy csak túlreagálom a dolgot…köszi a segítséget…egy kétségbeesett lány…

  Válasz: Így azért nem valószínű, hogy teherbe ess. De a barátod figyelmét azért felhívhatod rá, hogy ha olyan lett a keze, mossa meg, mielőtt hozzád nyúl.

 • Rita

  2009. december 12. szombat

  Sziasztok! Edit hogy vagy? Remélem minden rendben és elmúltak az előjelei a menszesznek!? Nem bírtam ki és csináltam ma is egy tesztet és sokkal jobban látszik rajta a csík mint a múltkorin! Írj,hogy mizu veled,aggódom érted!!!!!! Szia

 • Rita

  2009. december 11. péntek

  Sziasztok! Edit sok tapasztalatom nincs de csak 22 éves vagyok és még nincs babám,csak azt tudom tanácsolni,hogy ha megteheted akkor pihenj sokat! Nagyon szorítunk,hogy ne jöjjön meg!!!!!!! Mindenkinek más a jelzés mikor meg akar jönni,de remélem ezek csak emlékek a szervezetednek és nem fog megjönni!!!!!

 • Edit

  2009. december 11. péntek

  Sziasztok!Elhiszem Rita,hogy félsz!Most megijedtem én is,mert görcsöl a hasam ugy mint menzesz elött…..

 • Rita

  2009. december 11. péntek

  Sziasztok!
  Edit most nem tesztelgetek megvárom a hétfőt akkor csinálok és ha az akkor azért megyek dokihoz,ha már nem lesz az akkor azért! De nagyon félek! 🙁

 • Edit

  2009. december 11. péntek

  Szia Rita!Még mindig pozitívat tesztelsz?

 • Edit

  2009. december 11. péntek

  Sziasztok!Hát nagyon sajnálom azt aki átéli a vetélés,kemény lehetett!:(Igen igy van bármilyen vérzés is azonnal dokihoz kell menni!Fel a fejjel mindenkinek!

 • Anonim

  2009. december 10. csütörtök

  Ildikó nagyon sajnálom =/
  Áhh erre nem tudok mit írni tényleg sajnálom =/ az én anyukám 3* vesztette el és volt köztük minden : vetélés csecsemőhalál :'(

 • Anonim

  2009. december 10. csütörtök

  Panna! szurkolok neked nagyon hogy összejöjjön a baba és jó legyen a dokid.

 • Ildikó

  2009. december 10. csütörtök

  Sziasztok!Mden kismamának jó tanács,ha vérzik azonnal dokihoz menjen!Kedden vesztettem el a Babamat,amit most érzek senkinek nem kivánom!:(Vigyázzatok magatokra és mkinek sok szerncsét,nem kelljen átélnetek,amit most nekem!:(

 • Rita

  2009. december 10. csütörtök

  Sziasztok!

  Szia Edit!
  Nagyon szépen köszönöm,aranyos gesztus ez tőletek,mi is szorítunk,hogy ne jöjjön meg 15-én!!! Bízom benne,hogy nem vetélés volt,mert sok oldalon azt olvastam,hogy nagy fájdalommal jár és erős görccsel,de nem volt ilyenem. Meg akkor valami nagyobb darabos cuccnak kellett volna távoznia belőlem,de kicsi alvadtvéren kívül ami önmagában is kevés volt más nem ment.
  szia!!!

 • Edit

  2009. december 10. csütörtök

  Sziasztok!

  Szia Rita!15.-én kellenne,hogy megjöjjön,de bizom benne,hogy nem fog és akkor tesztelek.Az én párom is pozitívan áll a dolgokhoz és ez nagyon jól esik!Ha pozitívat tesztelsz még hétfőn reggel is akkor szerintem biztos hogy babát vársz,mert ha vetélés történt amikor véreztél/de szerintem nem/akkor hétfőn már negatív lenne a teszted,de bizzunk benne,hogy minden oké!Szorítunk neked a párommal együtt hétfőn és persze addig is hogy a teszted pozitív maradjon!!!Szia!

 • Rita

  2009. december 09. szerda

  Sziasztok! Edit,köszönöm aranyos tőled! Majd hétfőn megyek dokihoz addig pihenek,tesztelgetek és remélem már nem fogok vérezni. Lehet mikor nov.12-én voltam a másik dokinál aki egy barbár,akkor ő megsérthette a méhfalam,mert annyira fájt mikor megvizsgált,az egész hüvely uh-t feltolta és a méhfalamnak neki támasztva végig húzta azon mintha végig karmolták volna én legalább is úgy éreztem nem is tudtam utána pár napig együtt lenni a párommal mert annyira fájt. És akkor még annyira f..-a doki volt,hogy azt írta a papíromra,hogy panaszmentes esetben 2 hét múlva hüvely uh. kontroll,gondoltam menjen vissza az akinek 2 anyja van. És lehet ezért véreztem most mert az ami ott akkor megsérült az 27 napra ami amúgy a ciklus időm most vált le,lehet,hogy nagyon bután hangzik,de olyan érzés a pocakom bal oldalán lent minha ott lenne a baba,legalábbis ott érzem már pár hete. A párom nagyon pozitívan áll a dolgokhoz és ő mindig azt mondja,hogy tudja,hogy terhes vagyok. 🙂 Mikor kellene megjönnie vagyis nem kellene?

 • Edit

  2009. december 09. szerda

  Sziasztok!

  Itt vagyok Rita,örülök,hogy pozitívat teszteltél:)!Jó hír,hogy alig vérzel,nagyon örülök neki,múlt hónapban én is igy voltam,de a vérzés után nem teszteltem,15 ig nem fogok,félek hogy csalódok újból,de ha addig nem betegszem meg akkor tesztelek.Mikor mész dokihoz?

 • Rita

  2009. december 09. szerda

  Szia Edit! Eltűntél???

 • Rita

  2009. december 09. szerda

  Bocs én voltam Panna néven,csak a másik oldalon Pannának reagáltam!!!

 • Panna

  2009. december 09. szerda

  Kedves Anonim!
  Most már annyit vártam,hogy megvárom még a hétfőt és ha ez a doki sem talál semmit,de tüneteim nem szűnnek és a teszt továbbra is pozitív lesz akkor elmegyek egy másikhoz(mondjuk én hozzá is maszekon akartam menni) és ha már a harmadik doki sem talál semmit akkor feladom!!!

 • Rita

  2009. december 09. szerda

  Sziasztok!
  Edit képzeld már tegnap este sem volt vérzésem és egész éjjel semmi és most reggel se vérzek! Csináltam tesztet ami halvány pozitív lett!
  Most csak a jó szerencsében bízok!
  Te hogy vagy?

 • Anonim

  2009. december 08. kedd

  Nem tudsz más dokihoz elmenni?:S Esetlek egy maszek dokihoz?:S

 • Rita

  2009. december 08. kedd

  Sziasztok! Lementem 9-re ott voltam vagy egy kicsit elöbb is és a kartonozóban közölték velem,hogy nincs több sorszám. Úgyhogy szépen haza kulloghatok és várhaom,hogy mi lesz,megmaradok-e vagy sem. Mit tgyek????????

 • Edit

  2009. december 08. kedd

  Sziasztok!

  Nagyon szorítok neked és várom,hogy ird meg mi volt ma!

 • Rita

  2009. december 08. kedd

  Sziasztok! Voltam tegnap a doki magánrendelésén,vártam 2,5 órát de hiába mert közbe jött egy szülése,pedig gondoltam egy magánrendelés mégis csak jobb,de nem jött össze,és így ha minden jól alakul akkor megyek a nem magánredelésére ami ma van,mert csak hétfőn van magán,csak keddennvan az SZTK-ban. A vérzésem már alább csökkent. Nagyon ideges vagyok! Krlek benneteket,hogy aki olvassa nagyon szorítson nekem ma 10-15-ig,hogy itt legyen a pocakomban a baba és mindent rendben találjon a doki!
  Köszönöm!

 • Anonim

  2009. december 07. hétfő

  jah és a hasam a petefészkem fele fáj ha megnyomkodom a hasam nem nőtt se semmi bár egy hónap utána általába nem is szokott kérlek minnél elöbb írj h kell e tesztelnem vagy valami

  Válasz: Ha bizonytalan vagy, tesztelj!

 • Anonim

  2009. december 07. hétfő

  sziasztik.
  november 7.én lefeküdtem a párommal de mikor “elment” kivette! Védekeztünk óvszerrel!
  Nem szakadt el! Nem volt lyukas! ez ma van pont egy hónapja! egy héttel ezelött egy hétig virusos beteg voltam legyengültem egy hétig utána rendbe voltam és most tüsszös mandulagyulladásom van magas lázam szétesik minden testrészem fejem enni nem tudok max amit ajándékba kaptam csokit szopogatom el!
  nagyon gyengének érzem magam! sok családi gond van amiben lelkileg kikészültem! ezálltal szoktam sírni! és az a nagy gondom h holnap kéne megjönnie de semmi előjele:S
  létezik h ez a két betegség befolyásolja esetleg ez miatt késik?
  kérlek segítsetek!
  van esély rá h teherbe estem?

  Válasz:
  A stressz befolyásolhatja a ciklust. A vírusos betegség viszont nem valószínű, hogy késést okoz. A terhességre van esély, még ha kicsi is, mivel az óvszer sem nyújt ez ellen 100%-os védelmet. Tehát ha bizonytalan vagy, csinálj egy tesztet!

 • Edit

  2009. december 07. hétfő

  Sziasztok!

  Semmi baj csak én nem tudtam,hogy már teszteltél.Szerintem akkor is keresd fel a dokit,mert lehet hogy tud segíteni valamilyen gyógyszerrel akár és még lehet,hogy ott a pocakodban a baba,vagy olvastam már olyanról,hogy a menzesz elött történt meg a foganás és lehet hogy ezért vérzel.Jobban megnyugodna itt az oldalon mindenki és föleg te,ha elmész a dokihoz,hidd el nem fog kinevetni,tuti hogy nem.

 • Rita

  2009. december 07. hétfő

  Szia Edit! Dehogy haragszom,bocs ha annak tűnt!!!!
  Nem tudom,hogy így is megvizsgál-e,hisz elég sok a vér,és koppanni sem szeretnék,hogy esetleg azt vágja a dok a fejemhez,hogy hát maga miért jött így ide!!!
  Köszönöm,hogy ilyen kedves vagy hozzám!!!!

 • Edit

  2009. december 07. hétfő

  Szia Rita!

  Ne haragudj,nem tudtam,hogy a teszted pozitív lett,de a vérzés állítólag nem jó jel,feltétlenül menj el orvoshoz nehogy baj legyen.Huuuu de aggodok most értetek!

 • Rita

  2009. december 07. hétfő

  Sziasztok!
  Köszönöm Edit a bíztató szavakat,csak az a baj itt van a kezemben 23 pozitív teszt és ennek ellenére megjött,de semmi darabos cucc semmi eget-verő görcs. Olvastam jó pár anyuka/kismama tapasztalatát a normál vérzéssel kapcsolatban a terhesség alatt és soknak teljesen olyan volt mint a terhesség elött a vérzése. Nagyon aggódom,nem tudom elmerjek-e menni holnap dokihoz? De a vetélések 80-90%-ban erős görccsel és nagy fájdalommal járnak(állítólag) és nekem ez nincs. Ha valaki volt ilyen cipőben válaszoljon légyszives!!!
  Köszönöm!

 • Edit

  2009. december 07. hétfő

  Sziasztok!Rita,huuu nagyon sajnálom,de te se add fel!Igen igy van,minden hónap egy újjabb esély,és ezt te se feledd,fel a fejjel,probálkozni és meg lesz az eredménye hidd el.Azt hallottam,hogy nem szabad streszelni magunkat,mert az is befolyásolja,probáljunk meg “lazítani”,oké?

 • Kati

  2009. december 06. vasárnap

  Szép napot kívánok.Olyan kérdésem lenne,hogy nekem mindíg napra pontosan jött meg a menstruációm.Novemberben 22.-én kellett volna,de miután babát szeretnénk és késett ezért 25.-én csináltam egy tesztet amin elég halványan de látszódott a második csík is.Viszont 26.-án elkezdett enyhe hasi görcsölgetéssel barnázásom lenni,27.-én piros tehát normális vérzésem volt(enyhén kávézacc jellegű),de nem olyan mennyiségben mint általában,28.-án már inkább rózsaszínes volt és sűrű-krémes állagú,de már minimális mennyiségben.Beszéltem az orvosommal aki azt mondta ha elmúlik a vérzés csináljak mégegy tesztet és meglátjuk mi lesz.Ez meg is történt és a mostani teszten is látszódott a második csík,de ez is elég halványan.Tüneteim vannak:hányinger,szédülés,mellfeszülés.
  Az orvosommal sajnos csak jövőhéten tudok beszélni és ezért szeretnék tanácsot kérni.Most ezek szerint megmaradt a baba vagy sem?
  Válaszát előre is nagyon várom és köszönöm.
  Kati.

  Válasz: Mivel a tünetek nem múltak el és a teszt is pozitív lett, nagyon valószínű, hogy a babával nincs gond. Vetélés után még a hcg hormon nem ürül ki azonnal a szervezetből, viszont a tünetek elmúltak volna.

 • Rita

  2009. december 06. vasárnap

  Sziasztok!
  Edit igazán sajnálom,hogy most nem jött össze de minden új hónap újjabb esély!
  Nem tudom mi lesz 8-án,mert ma megjött és nagyon para vagyok,az állaga és a mennyisége is eddig olyan mint régebben.
  Rettentően félek!!!!

 • Edit

  2009. december 06. vasárnap

  Sziasztok,igen rita voltam dokinál,sajna nem lesz baba,de azt mondta,hogy 1 év után aggodjunk ha nem jön össze,mert még csak 3 hónapja probálkozunk.Köszike,hogy aggodtál értem,én is szorítok neked 8.-ára!

 • Ildikó

  2009. december 04. péntek

  Köszönöm a választ.Próbálok megnyugodni,de nagyon nehéz.A patikusHölgy azt mdta nyugodtan szedhetek a gyógyszerböl 3mat.Szerintetek ez nem lenne baj?Rutascorbin az mire jó??

 • Ildikó

  2009. december 04. péntek

  Vasárnap voltam ügyeleten barnafolyással,a doki azt mdta h a szervezetem nem fogta fel még h terhes vagyok.A petezsák rendben volt már a baba is picit látszott.Azota is van.MEddig tarthat?Szerdán kell uh-ra mennem,de rettegek.Segisetek kérlek benneteket.Görcsölés semmi ilyesmi nincs.Rutascorbint irt fel napi 2-töt.meg pihenjek sokat,ezt mdta.

  Válasz:
  Nem tudsz mást tenni, mint pihenni, és nem idegeskedni. Gondolj arra, amit az orvos mondott, hogy minden rendben. Ha vérzés, görcsölés jelentkezik, akkor pedig irány az ügyelet, de inkább csak jóra gondolj most!

 • Ildikó

  2009. december 04. péntek

  H lehet itt kérdezni,fontos lenne.Kérlek segitsetek.

  Válasz: Csak írj, és jön a válasz!

 • Rita

  2009. december 04. péntek

  Sziasztok!
  Edit ha voltál dokinál írj! Drukkolok!

 • Tedy

  2009. december 03. csütörtök

  Hello!

  Voltam dokinál.Nem történt vetélés:))Viszont van egy 14*6mm-es haematomam.Ez okozhat nagy problémát?Utrogestant kell szednem és táppénzen lennem.Köszi a választ.

 • Tedy

  2009. december 02. szerda

  Sziasztok!
  Egy kis segítségre lenne szükségem.5 hetes terhes vagyok.Azt kell tudni rólam,h kereskedelemben dolgozom és napi 12órát állok folyamatosan.Tegnap nagyon fájt a hasam és véreztem.Egyből fölhívtam a dokimat aki rögtön hazaküldött pihenni.Estére már jobban lettem,feküdtem és sok magnéziumot szedtem.Ma már nem fáj a hasam és “csak” barna folyás van.Szerintetek elvetéltem?Holnap megyek a dokihoz,de nagyon félek.
  Köszi.

  Válasz: Az erős hasfájás, görcsölés és a lökésszerű, erős vérzés általában vetélésre utal, de gyakran még megállítható ez a folyamat. A pihenés és a magnézium ezért volt fontos. Az mindenesetre jó jel, hogy a fájdalom elmúlt, és a vérzés is elmúlt. Holnapig próbálj nyugodt maradni, bár tudom, nem egyszerű.