Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

 • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
 • a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
 • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 833 Comments

 • Anita

  Reply Reply 2009. december 02. szerda

  Sziasztok.1éve vagyunk házasok a férjemmel és nagyon szeretnénk gyereket.Mésfél éve probálkozunk és nem jön össze.Voltunk már orvosnál és azt mondta,hogy mind a kettönknél minden rendben!Nagyon szomoruak vagyunk és szeretnénk megkérni,hogy segitsen nekünk a tanácsávval!Elöre is köszönöm a válaszát!

  Válasz: Nem tudom, miket próbáltatok már. Ha rendben van a ciklusod, a leghatékonyabb, ha ovulációs tesztet veszel (DM-ben, Rossmannban vagy patikában kapható) és azzal figyeled, mikor van a peteérésed.

 • Edit

  Reply Reply 2009. november 30. hétfő

  Rita:Oké megirom,hogy mi volt a dokinál,én is szorítok neked, hogy baba legyen!!!Nagyon sok szerencsét 8.-ára és te ird meg,hogy mi volt és mit mondtak.:)

 • Rita

  Reply Reply 2009. november 29. vasárnap

  Sziasztok!
  Edit mindenképp írj,hogy mi volt az orvosnál,remélem baba és nem más! De biztosan babás vagy! Szorítok 4.-ére és írj!!! 🙂

 • Rita

  Reply Reply 2009. november 27. péntek

  Szia Edit!
  Még azóta nem voltam dokinál, majd dec.8-án megyek és akkor majd megírom mit mondott de szoríts hogy baba legyen! 🙂

 • Angel

  Reply Reply 2009. november 26. csütörtök

  Sziasztok!
  Kérlek adj tanácsot!
  Nekem ki marat már több mint egy honapja a menszeszem,csak 1-2 csepp volt.
  Utána meg is jelentek a korai terheségi tünetek,hányinger,fáratság,állandoan wc-re menni stb…!De most megjött a menszeszem,és ugyan ugy meg vannak a tünetek is és néha olyan mintha éreznék is valamit mocorogni a hasamban!
  kérem adjanak tanácsot.Köszönöm

  Válasz: Egy kimaradt menses után még nem érezhetsz semmit mozogni a hasadban, mert a mozgásokat legkorábban a 16. hét táján lehet érezni. Ha terhesnek érzed magad, csinálj egy tesztet, abból kiderül, ha így van.

 • Edit

  Reply Reply 2009. november 26. csütörtök

  Sziasztok!

  Rita tudsz már valamit???Kiváncsi vagyok,hogy mizu veled!

  Edit

 • Edit

  Reply Reply 2009. november 26. csütörtök

  Köszönöm a válaszát!Jövő hét pénteken megyek nőgyógyászhoz elsősorban rákszűrésre,de megkérdezem,hogy az ilyenfajta vérzést mi okozza.Igaz elöször nem irtam,hogy 3 gyermekes elvált anyuka vagyok és az eddigi terhességem alatt 1 napig tartó menzeszem még nem volt,a mostani párommal nagyon bizunk benne,hogy ez babát jelent,de ezekre 4.-én megkapom a választ.
  Edit

 • ditte

  Reply Reply 2009. november 24. kedd

  Sziasztok!
  Segítséget kérnék én is: két hónapja megváltozott a menstruációm,kevesebb lett sokkal és inkább csak barnás,emellett folyamatos hányingerem van,puffadok.Gondoltam,hátha babát várok (ennek is meglenne az esélye),de a teszt szerint sajnos nem.Elmegyek nőgyógyászhoz,de addig is,hátha tudtok rá magyarázatot?Köszönöm!Ditte

  Válasz: A negatív teszt ellenére még lehetsz terhes, de előfordulhat, hogy más miatt változott meg a ciklusod. Jó ötlet, hogy orvoshoz mész.

 • Sheela

  Reply Reply 2009. november 22. vasárnap

  Sziasztok! Nekem az lenne a próblémám hogy megjött de a harmadik napon elmúlt…. 🙁 És igazából én nagyon szeretnék még babát!!!! Ugye ez az egész lefolyás hogy terhes vagyook?? :$ (viszont megfáztam, ez nem befolyásolhatja (sajnos) ugye???:S ) Nagyon fontos lenne a válasz :$ Előre is köszönöm!!!

  Válasz:Nem, ez nem feltétlenül attól van, mert terhes vagy. Néha előfordul, hogy a terhesség kezdetén megjön, de akkor csak 1-2 napig van meg, megszakításokkal és sohasem élénk piros a vérzés, inkább csak barnás foltok vannak.

 • Kriszta(Sné)

  Reply Reply 2009. november 20. péntek

  Rita:Én nem vagyok doki de tapasztal vagyok énis éppen babaát várok 23 hetes vagyok.Ha azóta nemtudta kimutatni hát lehet tényleg nincs ott semmi.Nekem 35 napnál lett pozitív tesztem akkor 6 hetes voltam 2 hétre rá kaptam időpontot és 8 hetes baba volt már akkor szívveréssel meg minden.

 • Rita

  Reply Reply 2009. november 20. péntek

  Üdvözlök mindenkit! szeretnék választ kapni a nov.17-ei kérdésemre! Lehet türelmetlennek tűnök,de azért írtam mert kíváncsi vagyok! Köszönöm szíves megértésüket! Üdv: Rita

 • gyuszi

  Reply Reply 2009. november 20. péntek

  jo napot neked azért kérem a segitségedet hogy nincs közös gyerek 12éve lehetne valami gyogyszert szedni rá mivel nem szeretnék orvoshoz menni mivel szégyelem ezért kérem a segitségét előre köszönöm a meg értését,,

  Válasz: Ha 12 éve próbálkoztok sikertelenül, nem tudok jobbat, mint azt, hogy forduljatok orvoshoz. Az ilyen gyógyszereket egyébként sem lehet csak úgy elkezdeni, mert alapos kivizsgálás nélkül nem lehet kideríteni, hogy mi a gond. Az orvosnál nem kell szégyellni magad (magatokat). Vannak kimondottan meddőségi specialisták, ők találkoztak már nehéz esetekkel, és nekik ez a dolguk, hogy segítsenek a hozzátok hasonló gonddal küzdőknek.

 • Emese

  Reply Reply 2009. november 19. csütörtök

  Jó napot kivánok! Nekem az a problémám, hogy babát szeretnénk a párommal de nem akar összejönni. A menszeszem mielőtt meg akar jönni 4-5 nappal előtte ilyen barnás folyás jön belőlem amúgy 28 napos a ciklusom és rendes időben meg is jön. Most legutóbb is nov.15-én meg is jött de nem úgy ahogy szokott az első nap csak sötét barnás valami, 2.nap már jött egy kis vér de nem olyan sok a 3. nap megint barna folyás. Nekem a mellem nem szokot fájni de a 3.nap után elkezdett és a hasam is. Arra gyanakodtam hogy terhes lehetek, de vettem egy tesztet és negetiv lett. Szerinted terhes lehetek? És a barna folyás az miért van? A választ előre is köszönöm.

  Válasz: Valószínűleg nem vagy terhes. A folyást okozhatja fertőzés is, vagy felfázás.

 • gyuzi

  Reply Reply 2009. november 18. szerda

  szeretnék választ kapni mivel élet társi kapcsolatban élek 12 éve és nem jön össze a baba és mind a kettőnknek van más kapcsolatból gyerek előre is köszönöm

  Válasz:
  Érdemes lenne mindkettőjüknek elmenni egy meddőségi szakemberhez, aki alapos kivizsgálás után talán tudna segíteni.

 • Edit

  Reply Reply 2009. november 18. szerda

  31 éves vagyok,3 hónapja probálkozunk a párommal,nagyon szeretnénk babát.Vasárnap reggel megjött és elég erőssen véreztem,de hétfőn már barnás enyhe pecsételő vérzésem volt,a menzeszem elött,mellfeszülésem és enyhe alhasi fájdalmam volt és negatívat teszteltem:(
  Ha ilyen vérzés lép fel,az utalhat terhességre is?

  Válasz: Ha az első nap erős volt a vérzés, akkor nem valószínű.

 • Sugargirl

  Reply Reply 2009. november 18. szerda

  Köszönöm a gyors választ, elmegyek akkor a nőgyógyászomhoz, mert lehet, hogy hormonzavar állhat a háttérben. Egy éve álltam le a fogamzásgátlóról, és utána egy hónapig nem is volt menzeszem.
  Mégegyszer köszönöm a választ!

 • Rita

  Reply Reply 2009. november 18. szerda

  Csatlakozom Brigihez és én is szeretnék választ kapni! Köszönöm! F O N T O S ! ! !

 • brigi

  Reply Reply 2009. november 18. szerda

  szeretnék választ kapni előreis kőzőmőm meg értüskőt

 • Sugargirl

  Reply Reply 2009. november 17. kedd

  Szia!

  Nekem az lenne a kérdésem, hogyha megszakításos módszerrel védekeztem a párommal lehetek e terhes. Csak egyszer csináltuk még októberben, akkor még aznap barnás folyásom volt, majd elmúlt és rendes időben megjött a havim. Majd most novemberben miután szeretkeztünk másnapra megjött, de csak két napig tartott, de szokásosan indult, mellfeszülés, hasi görcsök, és elég bő vérzés volt. Másnap kevesebb volt ,de volt. Harmadnapra minta elvágták volna semmi. Lehetek terhes vagy csak valami zavar volt?
  A párom biztos hogy nem ment el bennem, mert jóval korábban kinn volt és ccsak egyszer csináltuk így, a “havim” előtti napon.
  Köszönöm a választ!

  Válasz: Megszakításos módszernél kb. 5% esélye van a teherbeesésnek. Az esély még csökken azzal, hogy a ciklus végén történt az eset. A vérzés rövidsége önmagában nem ok az aggodalomra, ha az erőssége, a vér színe, állaga a megszokott volt.

 • Rita

  Reply Reply 2009. november 17. kedd

  Sziasztok! Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy szept.23-án volt norm.vérzésem,majd okt.17-én is pár csepp,majd okt. 21-én csináltam tesztet pozitív lett és azóta kb.15db szintén az. Voltam orvosnál okt.29-én de akkor nem látott semmit sem méhen belül sem méhen kívül,visszahívott nov.12-ére,most sem látott semmit,annyit írt a papírra,hogy Endometrium pár mm vastag,uterus környezetében kóros képlet nem látható. Pici barnázgatásom volt nov.10-11. Két hét múlva megint vissza kell mennem de már nem bírom miért nem lát semmit? Én érzem,hogy ott van a pici,hisz tüneteim is vannak,hányinger,fejfájás,fáradtság,hangulat ingadozás,mellfeszülés. A közti vérzés előfordult már a családban több esetben is,pl: velem is anyukám menstruált míg meg nem mozdultam. Szerintem terhes vagyok,de miért nem látja,még olyan pici lehet? köszönöm a választ! Rita

  Válasz: Igen, olyan pici lehet, azért nem látta, 15 teszt nem tévedhet 😉

 • Laura

  Reply Reply 2009. november 16. hétfő

  Szept.1-jén megszakítással szeretkeztem a párommal,majd szeptemberben normális menstruációm volt. A kovetkezo hónapban ovulációs teszt segítségével próbáltam teherbe esni, a teszt soha nem volt pozitív,de mi próbálkoztunk és végul októberben nem is jott meg. Csináltam terhességi tesztet,ami pozitív lett, s azóta már novemberben sem jott meg. A számítások szerint már 9 hetes terhes vagyok.Arra lennék kíváncsi,hogy lehetséges-e,hogy már idosebb a terhesség,azaz már szeptemberben megfogant a baba,csak akkor még megjott.
  Ultrahanvizsgálat még nem volt.
  Segítségét koszonom.

  Válasz: Igen, lehetséges. De pontosan majd csak ultrahangon tudják megmondani a korát.

 • brigi

  Reply Reply 2009. november 16. hétfő

  igen voltam és azt monták redpe van miden és azt szeretném kérdezni mivel élet tási kapcolatba élek 12 éve és még nem estem teherbe és nekemis van gyerek más kapcolatbol és nekiis ezmi okozhagya mert nagyon szeretnék egy kőzős gyereket

 • brigi

  Reply Reply 2009. november 14. szombat

  sziasztok nos nekem az a problémám hogy egy hónapban kétszer van meg a menszeszem mi lehet ez nemtudom??????

  Válasz: Ezt okozhatja ciszta vagy polip, vagy akár hormonzavar is (és még számos más dolog), érdemes kivizsgáltatni.

 • eszter

  Reply Reply 2009. november 11. szerda

  kisbabat szeretnenk egy honapja probalkozunk vedekezes nelkul es november 14 kellet volna megjojon de ma megjot 11-en olyan barnas pirossas lehetseges hogy nem vagyok terhes???

  Válasz:
  Ha 3 napon belül elmúlik, és enyhébb, mint szokott, és barnás marad, nem élénk piros, akkor még lehet hogy terhes vagy. De ha nem, akkor sem szabad elkeseredni, ritka szerencsés, akinek azonnal az első hónapban összejön.

 • Kata

  Reply Reply 2009. november 11. szerda

  Üdv!

  Kérlek, adj tanácsot! Gyermeket szeretnénk, ezért egy éve nem szedek gyógyszert. Az eddigi menstruációim pontosak, hétnaposak voltak. Ezután hagytunk fel a védekezéssel. Most két nappal hamarabb jött egy barnás kezdéssel, két napig vérzéses-barnás valami, harmadik napra pár csepp barnás, azóta semmi. Párszor éreztem alul a hasam (mintha megjönne érzés). Tesztet egyet csináltunk a két menstruációm között, de negatív lett (szerintem az mondjuk korai volt). Most nem tudom mi ez, néha émelygek, kis rosszullétek voltak, néha feszültek a melleim, de egyébként jól vagyok. Várom mielőbbi válaszod! Köszi, Kata

  Válasz: Ez az enyhe, rövid idejű és barnás vérzés lehetséges terhesség mellett is. A teszt mutathat téves negatív eredményt, de az is lehet, hogy túl korai volt. Szerintem érdemes lenne megismételni a tesztet, esetleg egy másik fajtát is kipróbálhatnál.

 • pinkgirl

  Reply Reply 2009. november 11. szerda

  Szia!

  Olyan problémám van hogy 1 hónapja amikor együtt voltam a barátommal kiszakadt a gumi.A menzeszem rendesen megjött utána de kb. 2 napig tartott.Lehetséges hogy terhes vagyok?

  Válasz: Ha a vérzés a megszokottnál enyhébb, nem tart tovább 3 napnál, és nem is élénk piros, hanem inkább csak barnás, akkor van esély a terhességre. Érdemes lenne egy tesztet csinálni.

 • leti

  Reply Reply 2009. november 07. szombat

  Szia! Nekem az a gondom, hogy ma este van meg már a 10. napja. és nem múlik, ugyanolyan, mint már több mint egy hete. Nem tudom ez mitől lehet. Igaz, fiatal vagyok még, és be sem állt még rendesen, sőt, amióta meg van elég furcsán “eszek”.. vannak napok amikor kibírom, hogy nem eszek egy falatot se, ma viszont ettem sokat de kihánytam végül, ez viszont már más téma. Lehet ez az elhúzódása terhesség jele, vagy valami teljesen más? Egyébként 1.,2. napban barnás volt, azóta élénk piros, és sok. A barátommal pedig volt, hogy egyszer-egyszer megszakítással “védekeztünk”, bár nem ment el, mert abbahagytuk hamar..

  Válasz: Ha 10 napon át vérzel, az semmiképp nem jó. Ha még ilyen nem volt, akkor a rendszertelenségre se lehet fogni. A helyedben én elmennék orvoshoz, hogy kiderüljön, mi okozza, mert a sok vérveszteségtől legyengülhetsz. Nem akarok találgatni, hogy mi lehet, de tényleg nem játék.

 • Kitti

  Reply Reply 2009. november 07. szombat

  Sziasztok! Barátommal gyereket szeretnénk, és 2 hete védekezés nélkül csináltuk, de ma (nov. 7 én) megjött a vérzésem ahogy szokott, lehetséges hogy nem lettem terhes? Vagy ez mi lehet? A választ előre is köszönöm!

  Válasz: Ha úgy jött meg, ahogy szokott, és kb. mostanra is volt várható, akkor lehet, hogy valóban nem vagy terhes. De emiatt ne aggódj, elég ritka, hogy valakinek az első alkalommal sikerüljön. Ne keseredj el, csak próbálkozzatok, amikor jól esik, hátha a következő hónap már sikeres lesz.

 • vani

  Reply Reply 2009. november 07. szombat

  szioka az a helyzet oktober 7-én volt meg utoljára rajta novemberben viszont márcsak barnázás furcsa,,,, a hasamonis megjelent egy barna csik az milehet lehetséges hogy babát várok????????????? meg émelygek meg az egéhasam olyan furcsa lett mi lehet ez lehet hogy terhes vagyok?

  Válasz: Ha novemberben nem volt rendes menzeszed, és gyakran émelyegsz, jelentheti, hogy terhes vagy. Érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálnod. A barna csíkot nem tudom, hogy érted, az akkor szokott látszani terhes nőknél, mikor már nagyon nagy a hasuk, feszül a bőrük, és olyankor középen egy barnás csík jelenik meg. Ez így még nem valószínű, hogy ilyen jellegű csík, mert ha netán tényleg terhes is vagy, még csak néhány hetes lehetsz.

 • ibolya

  Reply Reply 2009. november 06. péntek

  sziasztok nos nekem a múlt hónap 5-én menstruáltam most meg ebben a hónapba igen rosszul érzem magamat nos mivel nekem van már gyermekem ezért tudom mik a terhesség jelei fájnak a melleim megvan duzzadva émelygek ,egy kicsit ki van puklisodva alul a hasam meg most valahogy nagyon érzékeny vagyok ,meg az a legfurcsább hogy,olyan ételeket eszem amit soha nem ettem meg. csak azt nem értem hogy mégis meg van a mensesem vajon mi lehet ez??????

  Válasz: Ha erősen vérzel, akkor lehet, hogy korai vetélés, ez elég gyakori, de az is lehet, hogy csak hormonális dolog miatt van.

 • panna

  Reply Reply 2009. november 04. szerda

  sziasztok!szeretnék segitséget kérni nagyon szeretnénk kisbabát az lenne a kérdésem hogy az ovulácios tesztet menstruácio után vagy elött hány nappal érdemes megcsinálni?választ elöre is kösz.

  Válasz: Ovulációs tesztet csak akkor érdemes csinálni, ha spontán próbálkozás már hosszabb ideje nem hozott eredményt. De a ciklus közepén van általában ovuláció. Tehát ha az átlagos 28 napos ciklust vesszük alapul, és a ciklus a menzesz első napjától indul, akkor 13-15. napon esélyes a peteérés.

 • Szabina

  Reply Reply 2009. november 03. kedd

  Sziasztok!
  Lenne egy kérdésem.Olyan 5 hónapja együtt voltam egy fiúval.Azóta rendszeresem menstruálok 4-szer rendesen megjött,de ebben a hónapban nem jött meg rendesen,nagyon kevés vérzésem volt,hol barnás,hol pirosas és nem is görcsöltem,a melleim sem lettek menstruáció előtt érzékenyek,ami egyáltalán nem jellemző rám.Azt vettem észre,hogy most nagyobb a hasam,bár a terhesség semmilyen más tünetét nem produkáltam.Több helyen is olvastam,hogy vannak olyan nők akik a terhesség alatt rendszeresen véreznek,és voltak olyanok is akik 5-6hónaposan fedezték fel terhességüket.Felmerülhet ez nálam?

  Válasz:
  Ha arra gyanakszol, hogy 5 hónapja estél teherbe, akkor már nem picivel lenne nagyobb a hasad, és már rendesen érezned kellene a baba mozgását. Az, hogy rendesen véreznek hónapokig terhesség mellett azért elég ritka, inkább más jellegű vérzés jelentkezik gyakrabban. Ha gyanakszol, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

 • anta

  Reply Reply 2009. november 02. hétfő

  Szia!
  A párommal szeptemberben éppen a peteérésemkor voltunk együtt, először használt óvszert, fürdés után viszont gumi nélkül hatolt be, de még mielőtt elment volna húzott fel egyet, bár az előnedv tuti bejutott. Ezek után annyit vettem észre, hogy mindig hőemelkedésem volt, éjjel-nappal, ami elég szokatalan nálam, mivel max 36,1 az átlagtesthőm. De nem paráztunk, mert időben megjött, csak annyi különbség volt a megszokottól, hogy az első nap barnás váladék volt, de utána normális volt, 4 napig tartott összesen. Most viszont késik, ami egyáltalán nem jellemző rám. Semmi változást nem érzek magamon, csak néha émelygek egy picit, de nem komoly. Lehet a mostani késésemnek köze a szeptemberi dologhoz? Érdemes csinálnom egy tesztet, vagy másról lehet szó?
  Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!

  Válasz: A késésnek lehet köze a múltkorihoz, én először csinálnék egy tesztet. Persze, más is okozhatja a késést és a többi tünetedet is, de kezdd a legkézenfekvőbbel.

 • Sziasztok

  Reply Reply 2009. november 02. hétfő

  Olyan problémám van kb. 2,5 hónapja volt egy vetélésem, a doki szerint próbálkozhatunk tovább.
  Október 4-én jött meg a menszeszem és tegnap kellett volna megint megjönnie, 23-án hagytam abba a duphaston szedését (10 napig kell szednem, és fél évig szedtem mert a menszi előtt 10 nappal rendszeresen barnáztam, ezt a doki progi hiánynak tudta be és erre kaptam a duphastont), és mindig rendszeresen megjön.
  Október 24-e óta pecsételő vérzésem van(pont ezt kellett volna elmúlasztania a duphastonnak, de nem érdekes), tehát már 9 napja, és szerintem ez nem nagyon normális.
  Már 1,5 éve próbálkozunk a babával, és reménykedem, hogy most talán sikerült, tünetek nem nagyon vannak, fájnak a melleim, van egy kis hányinger, szokatlanul nagy fáradság, ja és van az a mindjárt megjön érzés, de azt mondják, hogy az a terhesség elején nem baj.
  Kérdesem: szerintetek lehet, hogy várandós vagyok?
  tesztet nem csináltam, még várok pár napot
  egyébként azért vagyok türelmetlen, mert 12-én mennék ultrahang vizsgálatra, hogy megnézzék, hogy van e peteérésem, és ha további napokat késik a menszim akkor nem a 12- napon leszek, hanem korábban, és akkor lehet, hogy nem mutat még peteérést
  Na ezt jól elmagyaráztam
  köszönöm a segítségeteket, Üdv: Angi86

  Válasz: Igen, lehet, hogy várandós vagy. Ha gyanakszol erre, érdemes egy tesztet csinálnod, talán a 12-i ultrahangon már ezt erősítik meg. Viszont ha negatív, és közben mégis megjön, akkor szólj a dokinak, hogy másik időpont kellene, mert késett a menzeszed.

 • Judyth

  Reply Reply 2009. november 01. vasárnap

  Szia. Nekem is lenne egy kérdésem. Rendesen menstruálok, mindig időben megjön. Már kb 5hónapja voltam együtt az akkori párommal és azóta rendszeresen megjön pontosan. Viszont néha rosszul érzem magam, hányingerem van, fájdogál a hasam, émelygek ilyesmi. Amikor együtt voltunk védekeztünk, de félek, hogy valahogy mégis sperma került a hüvelyembe ahogy elélvezett. Lehetek terhes?:( Megköszönném a választ.

  Válasz:
  Ha 5 hónappal ezelőtt teherbe estél volna, akkor már szépen látszódna a hasad, sőt a baba mozgását is éreznéd. És 5 hónapon keresztül a menzesz se lenne már rendszeres. A panaszaidat valószínűleg más okozza, valami fertőzés vagy gyomorrontás.

 • M

  Reply Reply 2009. október 31. szombat

  Hello! Nekem annyi a problémám, hogy szept. 26-án voltam együtt a barátommal, de védekeztünk (óvszer).. okt. 8-án meg is jött, DE EGY HÉTTEL ELŐTTE, mint szokott. Rendesen megvolt, bár erősebb vérzést tapasztaltam, jobban görcsölt a hasam(ami szerintem felfázás miatt is lehet)… és 6 napig tartott(ami nálam normális). De ettől még félek egy kicsit h teherbe estem-e vagy sem?! Bár semmi jelét nem tapasztaltam .. csak a mensim előtt (okt 8.) eléggé fájt a mellem 2 oldalt és ez rám nem jellemző …
  Kicsit ideges vagyok … és hányingerem is van…:S amiben persze az idegesség is közrejátszhat .. csak meg szeretnék nyugodni! Kérlek segíts!

  Válasz: Hogy miért jött meg előbb, nem tudom, de ha rendes ideig tartott, akkor nem valószínű, hogy terhes vagy. Ha bizonytalan vagy, azért egy tesztet megcsinálni nem árthat.

 • Anna

  Reply Reply 2009. október 29. csütörtök

  Szia!11 napja szedtem a milligest nevű fogamzásgátló tablettát,amikor együtt voltam a párommal de elszakadt az óvszer.A tablettát a menstruációm 3 napján kezdtem el szedni mert előtte felfáztam, erős antibiotikumot szedtem és nem akartam hogy csökkentse a hatását.Ekkor már védett voltam,vagy lehetséges,hogy terhes leszek?
  Köszönöm!

  Válasz: Fogamzásgátló tabletta elkezdésekor általában azt tanácsolják, hogy ha nem a menzesz első napján, hanem később kezded el szedni, akkor még 7 napig más módon is kell védekezni. Így elvileg a 11. napon már védett a gyógyszer.

 • Marcsi

  Reply Reply 2009. október 29. csütörtök

  Szia!arra lennék kíváncsi,hogy a párom amilyen gyógyszereket szed(frontin,syncumar,concor,rytmonorm),hogyha terhes lennék,akkor ezek nem károsítanák a magzatot?nagyon félek ettől.épp ma akarok teszet csinálni,mert a 28.napon vagyok,és még semmi.remélem nemis fog megjönni.előre is köszönöm.

  Válasz: A férfi gyógyszerei a magzatot nem tudják károsítani, hiszen ő szedi őket, nem pedig te.

 • Éne

  Reply Reply 2009. október 27. kedd

  Helosziaszevasz, ha a menstruációm 2. vagy 3. napján szexeltem és belémélveztek mennyi az esélye h terhes lehetek? Tök rápartam:S Vaalami tanács? Ötlet?

  Válasz: Az esély nem túl nagy, de nem lehet kizárni. Ha valaki nem akar gyereket, érdemes minden alkalommal védekeznie!

 • Marcsi

  Reply Reply 2009. október 25. vasárnap

  Szia!már a harmadik kúra clostilbegyt-et fejeztem be,és most is reménykedem,hogy most sikerülhet a baba,mert voltam hüvelyi uh-n,és azt mondta az orvos,hogy van érett petesejt.éshogy másnap kell együtt lenni a párommal,pont a 14.napon,és elötte 2 nappal is együtt voltunk.vigyáztam is,hogy ne fojjon ki,de van olyan gondolatom,hogy lehet hogy megint nemfog sikerülni,mert a párom gyógyszert szed:syncumar,concor,rhytmonorm,frontin(xanax).ezek befojásolhatják,hogy nem esem teherbe?mikor a lányunk született,akkor csak a concort és a tritace-t szedte.néha stresszelem magam ez miatt is és más miatt is.egy kétségbeesett nő kéri a segítséget.előre is köszönöm.

  Válasz: Ezeknek a gyógyszereknek a betegtájékoztatójában szerepelnie kell, ha esetleg befolyásolják a nemzőképességet. Tudom, könnyű ezt mondani, de ha sokat stresszelsz, az nem segít a teherbeesésen! Most inkább pozitív gondolatokkal kellene magadat erősíteni, képzeld el, ahogy a megtermékenyült petesejt beágyazódik… Drukkolunk!

 • BabyBabi

  Reply Reply 2009. október 24. szombat

  Sziasztok!
  Az en tortenetem a kovetkezo lenne: a ferjemmel nagyon szeretnenk egy kisbabat, az utolso menszeszem szeptember 26-an volt, most ujra megjott, idoben 27 napra, de sokkal kevesebb es egeszen mas szinu mind eddig volt hol barnas hol piros. Egesz honapban terhessegi tuneteim voltak ( van mar egy gyerekunk tudom milyenek azok) fajtak a melleim, a hasam alatt es émelyegtem folyton. En meg mindig remenykedem, hogy hatha terhes lennek, ferjem szerint kizart mivel megis idoben jott meg. Nektek mi a velemenyetek?

  Válasz:
  Ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és 3 napon belül el is múlik, akkor még van esély a terhességre. Ha a vérzés elmúltával még mindig érzel terhességi tüneteket, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

 • Csőrike

  Reply Reply 2009. október 21. szerda

  Üdvözlöm!
  Szeretnék egy kis segítséget kérni!28 éves 1 gyermekes Anyuka vagyok!
  A történetem a következő:
  Szeptember 13 án volt az utolsó menszim a ciklusaim szinte napra pontosan 26 naposak!
  Október 11én (28dik napon) sem jött meg ezért vettem tesztet ami halványan de pozítív lett!
  Másnap vettem egy másfajta tesztet az is pozitív lett de ugyanúgy csak halványan!Juj de jó,öröm és boldogság….13-án elmentem dokihoz aki csak egy petezsák szerű képletet és vastagodó nyálkahártyát (16,9)látott!
  Egy napra rá reggel el kezdtem vérezni,rohantam a dokihoz ahol annyit látott hogy az a valami ott van és a nyálkahártya 17,9 lett!
  Kaptam utrogestan-t!Estére már erősebb volt a vérzésem ezért ügyelet ott kaptam még pipolphent!A klinikán csináltak ultrahangot ott is láttak egy 5,3X4,6 mm es foly.tartalmú képletet!A vérzésem olyan volt hogy csak akkor volt mikor wc-re mentem de akkor jött rendesen!3napig volt erősebb majd még 2 napig épp csak pecsételgető!Így utólag olyan volt mintha menszim lett volna,annyi különbséggel hogy sokkal sötétebb volt a vér mint a szokásos menszinél!
  Most hétfőn(19.én) megint voltam orvosnál,még mindig lát valamit idézem:”nyálkahártya 17,9 benne petezsákszerű képlet”!
  A melleim fájnak (néha nyilaló fájdalom) feszülnek!
  Ha nem terhes vagyok akkor mi lehet az a valami ami 2 halvány poz. tesztet tud produkálni?
  Ha terhes vagyok nagy az esély a vetélésre?
  Néha fájdogál a hasam és olyan érzés mintha feszülne a méhem!
  Első gyermekem császárral jött a világra,elképzelhető az,hogy már most feszül?
  Várom válaszát amit előre is köszönök!
  További szép Napot!

  Válasz: A pozitív teszteket egyértelműen terhesség produkálta, és az orvos által mondott megvastagodott nyálkahártya és a petezsák is erre utal. A vérzés viszont már probléma. Jelezhet vetélést, de gyakran előfordul, hogy a vérzés ellenére a picivel semmi gond. (Drukkolok, hogy így legyen!) Ha a petezsák még most is látható, akkor talán a következő vizsgálaton már látszódni fog az embrió is.

 • Lőrincz Tímea

  Reply Reply 2009. október 19. hétfő

  Szia!Nekem is segítségre lenne szükségem, bár lehet jobb lenne orvoshoz fordulnék,nem tudom.az utolsó menstruációm szept.15-20-ig tartott.Mindeddig védekeztünk a férjemmel.Nos ezután viszont úgy döntöttünk, hogy babát szeretnénk,így ezután már nem védekeztünk.Úgy gondoltam mind ketten egészségesek vagyunk, mi akadája annak, hogy elsőre teherbe ne essek.Aztán úgy gondoltam ha még nem is jön meg a mensesem akkor sikerült is.Október 12-én kellett volna, de nem jött meg, majd aztán 17-én mégis vérzés következett be.Kicsit megijedtem,ugyanis az egy szombati nap volt, és az az igazság kicsit túl pörögtem…többet dolgozgattam a kelleténél, attól tartottam megerőltettem magam és valami gond lépett fel, ugyanis olyan furcsa volt a vérzésem.Az első nap alig alig valami,aztán a második nap mintha csak úgy folyna és olyan sötét színű.Légyszives segíts mit tegyek…Elvesztettem a babámat? Vagy nem is voltam terhes?(A férjem nagyon csalódott volt, és én is)

  Válasz: Lehetséges, hogy tényleg azonnal sikerült teherbe esned. A vetélés általában erős, lökésszerű vérzéssel jár, amit sokszor erős fájdalom is kísér, és nem is valószínű, hogy egy nap alatt el is múlik a vérzés. Nem tudom, tesztet csináltál-e, a helyedben én elmennék orvoshoz, csak hogy kiderüljön, mi a helyzet. Lehet, hogy minden rendben, és tényleg kismama vagy, az is lehet, hogy valami miatt csak késett a menzeszed, de az is előfordul, hogy tényleg vetélés történt, ilyenkor viszont jó, ha lát egy orvos, nehogy valami szövődmény okozzon gondot a későbbiekben. Remélem, az orvos meg fog nyugtatni! Egyébként annak az esélye, hogy egy teljesen egészséges pár, még ha pont a kellő időben is vannak együtt, elsőre összehozza a babát, kb. 20%. Tehát egyáltalán ne keseredjetek el, ha véletlenül nem sikerül azonnal!

 • justagirl

  Reply Reply 2009. október 19. hétfő

  Hello!
  Nekem az lenne a problémám, hogy 14-én jött meg de alig tartott 1-2 napig, ilyen még nem volt nálam, szedek fogamzásgátlót, előző hónapban 15-én jött meg, igaz előtte volt egy eset, amikor elfelejtettem hétvégére magammal vinni a bogyót, de akkor megtartottam hamarabb egy héttel a 7 napos szünetet, védekeztünk óvszerrel is ezalatt, majd miután megjött rendesen és egy hete szedtem megint a bogyót akkor voltunk együtt ismét más védekezés nélkül, szóval elvileg odafigyeltünk erre, lehet köze ennek a mostani rövid ideig tartó dolognak, vagy mi állhat még mögötte?

  Válasz: Elvileg nem lehet gond, de sajnos a fogamzásgátló sem nyújt 100%-os védelmet. Kicsi az esély, de ha bizonytalan vagy, egy terhességi tesztet érdemes lenne csinálni.

 • B..

  Reply Reply 2009. október 12. hétfő

  szia!

  Nekem az a történetem, hogy jún 26-án együtt voltam a barátommal, de 25-én elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettát(8.dik napon) . 27-én megjött a menstruációm,de folytattam továbbra is a levelet, szokás szerint. egész hónapban volt pecsételő vérzésem! utána a következő két hónapban normálisan megjött a menstruációm. most viszont a 3-dik hónapban nem jött meg, 2 hete késik,és feszül a hasam nagyon. Azért nem mentem még el orvoshoz,mert közben szeptembertől külföldön tanulok tovább,és ez nehezíti a dolgot! elvileg most lennék így a 16-dik hétben. és nem tudom mit csináljak. nem tudom,hogy vajon terhes lehetek e, vagy csak a stressz miatt van ez. esetleg valami vélemény??

  üdv

  Válasz: Van rá esély, hogy terhes lettél. Egy terhességi tesztet mindenképpen kellene csinálnod, hogy többet tudj, és valahogy el kellene jutnod orvoshoz, hogy a továbbiakról tájékoztasson.

 • Pipi

  Reply Reply 2009. október 11. vasárnap

  Szia!
  Segítséget szeretnék kérni. A múlt hónapban kétszer voltam együtt a barátommal (5 napig szoktam vérzeni), a vérzésem utolsó napján és a peteérésem utáni 2. vagy 3. napon, ami a naptármódszer szerint már a “csak óvatosan” napokhoz tartozik. Óvszerrel védekezünk mindig, de izgatás céljából mind a két alkalommal behatolt óvszer nélkül. Semmi komoly nem történt, csak behatolt és ki is húzta. Arra lennék kíváncsi, hogy mekkora az esélye hogy teherbe estem. A menzeszem mejött rendesen, rendes időpontban, és rendes vérzés volt. Viszont néha szédülök, és félek hogy azért. Bár szerintem csak bebeszélem magamnak, mert félek hogy teherbe estem.
  Előre is köszönöm a segítséget!

  Válasz: Szerintem egy-egy behatolástól még nem túl nagy esély van teherbe esni. Nem kizárt, de max. 1-2% esélye lehet, ha mindig időben felkerül az óvszer.

 • Zsazsa

  Reply Reply 2009. október 10. szombat

  Sziasztok!!
  Légyszi segitsetek nekem. Szerintem gáz van nállam. Most vesztettem el a szűzeségem. És nem védekeztünk de a barátom nem ment el. Menstruálok csak az a baj hogy 4 napig. De ugyan ugy fáj a hasam meg minden és normálisan megjön akkor mikor kell. Csináltam egy tesztet az negatív lett. De szédülök(émelygek) néha hányingerem van és fel vagyok pufadva és nagyon sokat iszok (vizet) 😀 ja és fáj a mellem,de nem mindig. Meg néha ugy érzem mintha megint megjönne.
  Kérlek segitsetek mert félek mert nem szeretnék még terhes lenni mert fiatal vagyok és még tanulok.

  Válasz: Lehetséges, hogy csak azért vannak ilyen tüneteid, mert annyira félsz a terhességtől. De ha 4 napig rendesen volt menzeszed, és a teszt is negatív, akkor elég kicsi az esély arra, hogy tényleg terhes lennél. Valamilyen védekezési módot meg kellene beszélned a barátoddal, hogy a további idegeskedést megspóroljátok!

 • Heni

  Reply Reply 2009. október 10. szombat

  Szia!Együtt voltam a barátommal csütörtökön,óvszerrel védekeztünk.Aznap kellett volna megjönnie,de azóta se jött meg.Lehetséges h az előnedvtől teherbe essek?Mert elég sok jött neki mielőtt felhúzta a gumit és esetleg rákerülhetett.
  A választ előre is köszönöm:)

  Válasz:
  Előfordul, hogy az előnedv is tartalmaz spermiumot, és ettől tényleg teherbe lehet esni. Viszont ha most nem jött meg, és tényleg terhes lettél, az nem csütörtökön történt.

 • Heni...

  Reply Reply 2009. október 08. csütörtök

  Sziasztok! lenne egy kérdésem és minnél hamarabb válaszljatok lécci!
  Lényeg annyi, hogy a barátommal rendszeresen vagyunk együtt. eddig semmi gond nem volt, megszakítással védekezünk, már amennnyire ez annak mondható.
  szept. 25-én kellett volna megjönnie, de csak most, okt. 4én jött meg. de úgy, hogy 3án véreztem egy kicsit élénk pirosan. aztán abbamaradt egy fél napra. semmi szinte semmi nem volt. utána 4ikére reggelre meg megint volt,mintha normális lenne vasárnap estig. aztán azóta csak ijen barna, de van amikor élénk piros, de alig van valami. van amikor, nagyon kevérs és egy alkalom volt, hgy sok jött… ez mitől lehet?
  valaki segítsen! félek!:(

  Válasz: Előfordulhat, hogy egyszerűen csak késett. Ez nem tudom, mitől fordulhat elő, de nem ritka. Viszont mivel a megszakításos védekezés nem éppen biztonságos módszer, az is előfordul, hogy terhes lettél. Terhesen viszont a vérzés alapvetően nem jó. Ha ez a vérzés, barnázás elmúlik pár napon belül, akkor nem valószínű, hogy gond lenne, ha viszont nem múlik, elhúzódik, esetleg erősödik, akkor jobb lenne felkeresni egy nőgyógyászt.

 • Evi

  Reply Reply 2009. október 06. kedd

  Hai. Azzal kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni, hogy a fogamzásgátló mennyi idő után fejti ki a hatását? És milyen az első alkalom a nőgyógyásznál?:O
  Elöre is köszi a választ !

  Válasz: Ez tablettától függ. Az első vizsgálaton általában egy sima hüvelyi vizsgálat van, ha panaszod is van (pl. viszketés), akkor kenetet is vesznek, esetleg a rákszűrést is megcsinálják.

Leave A Response

* Denotes Required Field