Folyás terhesség alatt

A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

 Folyás terhesség alattHa a folyás színtelen, nagy mennyiségű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

560 Comments

 • Noémi

  Reply Reply 2019. június 18. kedd

  Lenne egy kérdésem párommal 3 alkalommal szeretkeztünk úgy hogy nem védekeztünk. 4 napja késik a menzeszem és kisebb görcsöket, szurásokat érzek és halvány rózsaszín a folyásom ez lesz az első gyerekem és nem tudom mire gondoljak a halvány rózsaszín folyás miatt

  • Gabi

   Reply Reply 2019. július 07. vasárnap

   A rózsaszínes folyás, enyhébb vérzés a beágyazódás tünete is lehet. Ha nem vált normál menzesz jellegű vérzésbe, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Nikoletta

  Reply Reply 2018. december 22. szombat

  Hello.
  Kesett a menziszem,csinaltam 2 tesztet ma es mind a 2pozitiv lett.
  Es kiderult hogy 4hetes terhes vagyok.
  De viszont tegnap egyutt voltunk a parommal.
  Es a mai napon halvány barnás folyás jelentkezett,enyhe alhasi fájdalom,kos szurós érzés és elég kellemetlen a szaga.
  Orvoshoz nem tudtam elmenni.
  Van ok az aggodalomra?
  Előre is köszönöm a választ.

  • Gabi

   Reply Reply 2018. december 31. hétfő

   A kellemetlen szag miatt valamilyen fertőzés is lehetséges. Ha továbbra is tart a folyás, a szúrós érzés, mindenképp érdemes mielőbb orvoshoz fordulni.

 • Csilla

  Reply Reply 2018. szeptember 26. szerda

  Sziasztok! 10 hetes terhes vagyok, és nagyjából 2 hete 2-3 naponta a WC papíron látható egy kissé rózsaszín váladék. Nagyon kevés mennyiségről van szó, ami amúgy teljesen szagtalan. Külföldön élünk, sajnos nem vizsgáltak meg, azt mondják ilyen kicsi mennyiségből nem lehet gond. Azért engem aggaszt a dolog. Szerintetek lehet baja a babának? Tehetek valamit, amitől megszűnhet a váladék? A rózsaszín váladék lehet hormonális, vagy inkább vérre utal? Előre is nagyon köszönöm a választ!

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2018. szeptember 29. szombat

   A babának valószínűleg semmi baja. Kisebb fertőzés, felfázás, de hormonális ingadozás is okozhat ilyen foltokat. Ha nem fáj semmid, nem görcsöl a hasad, nincs élénk színű vagy erős vérzés, akkor nincs miért aggódnod.

 • Adri

  Reply Reply 2018. június 21. csütörtök

  Utosó menstruációm Április 12.en volt! Május tizedike körül volt egy enyhe egy betétes barnás vérzésem és ennyi.Majus 17.en csináltam tesztet hármat mindhárom pozitív lett az első halvány a többi erősebb.Orvoshoz Juni 7.ére volt időpontom! Juni 6.án délután elkezdtem barnázni megijedtem és besiettem a korházba ahol megállapították hogy 6 hetes multam es van szívhang! A babával minden rendben es nem látja a barnázás okát! Ez után elmentem sajat dokihoz aki szintén megerősitette hogy van szívhang baba körül minden rendben nagyon pici meg menjek vissza 2 hét mulva,valamint felirt progeszteron hormont es magnézium tablettát. Visszamentem most Juni 19.én már szep nagy a babám szívhang van de a barnázás még mindíg tart mar harmadik hete és ma elég erős nyálkás is …aszt mondta a doktor úr hogy nem lát okot a barnázasra semmi jele hogy miért van…..kérdésem az lenne hogy mi lehet a gond? Valamit 3 héttel ezelőtt mar volt szívhang és 6 hetesnek állapítottak meg ez volt Juni 6.án most Juni 19.én a doktor szerint 6 hetes körül lehetek a baba méretei alapján………nem értem ezeket az összefüggéseket segítséget előre is köszönöm🙂

  • Gabi

   Reply Reply 2018. június 25. hétfő

   Lehetséges, hogy első alkalommal csak a terhesség számított korát írták a papírra. Ilyenkor az utolsó menzesz első napjától számolnak, amikor valójában még biztosan nincs terhesség. Általában ezt követően 2 héttel jön létre a terhesség, viszont itt lehetnek eltérések, gyakran nem pontosan középidőben sikerül valakinek a teherbeesés, hanem akár csak 2 héttel később. Mivel van szívhang, és az orvos sem látott semmi aggasztót, ez már jó jel. Esetleg az is megerősítheti, ha a leleteken a mért adatoknál látszik a növekedés.

  • Nali

   Reply Reply 2019. május 13. hétfő

   Sziasztok!

   4 napja tudtam meg, hogy várandós vagyok. A nemvárt menzesz napja óta folyamatosan érzek kisebb alhasi görcsöket és a jobb oldalamon szúrkálást, a tegnapi napon nagyon kevés, a mai napon valamivel több barnás folyást tapasztaltam.
   Mire gondoljak? Baj lehet?

   Előre is köszönöm!
   Előre is köszönöm!

   • Gabi

    Reply Reply 2019. május 20. hétfő

    Ha a barnás folyás nem váltott normál menzesz jellegű és erősségű vérzésbe, akkor akár a beágyazódás tünete is lehetett. Ha 3 napon belül el is múlt, jó eséllyel erről lehetett szó. Viszont ha terhesség során vérzés jelentkezik, azt érdemes komolyan venni. Célszerű mielőbb nőgyógyászhoz fordulni, mivel a vetélést csak vizsgálat során lehet teljes biztonsággal kizárni.

 • Dolly

  Reply Reply 2018. június 03. vasárnap

  Kedves Ági!
  Második babámat várom, 4 hetes várandós vagyok. Rózsaszín folyásom volt és feszült a hasam, enyhe görcsök is voltak. Sajnos nincsen orvosom, akit felhívhatnék, de aggódom, hogy nehogy baja legyen a picibabának… Mitől lehet ez? Előre is köszönöm a választ!

  • Gabi

   Reply Reply 2018. június 04. hétfő

   A terhesség korai időszakában sajnos többféle oka lehet a vérzésnek, véres folyásnak. A legelső időszakban, a beágyazódás során (kb. a következő menzesz időszakában) okozhat enyhe vérezgetést a beágyazódás is. Viszont ez a vérzés enyhébb a menzesznél, és 3 napon belül el is szokott múlni. (Nem jelentkezik mindenkinél, és ha igen, akkor is eltérő intenzitású lehet.) Ha a vérzés erős, lökés szerű, görcsök kísérik, akkor nagy a valószínűsége a vetélésnek. Ilyenkor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni. Ha ez a rózsaszínes folyás esetleg vérzésbe vált, elhúzódik, vagy erős görcsök jelentkeznének, akkor mindenképp fel kell keresni egy nőgyógyászt, akár a szakrendelést is.

 • Szandi

  Reply Reply 2018. április 22. vasárnap

  Sziasztok 40 hetes terhes vagyok és nagy mennyiségü sárga folyásom van ez természetes vagy nem ??!

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2018. április 23. hétfő

   A nagy mennyiségű folyás a várandósság vége felé természetes.

 • Marcsi

  Reply Reply 2018. március 31. szombat

  Sziasztok! 17. hetes terhes vagyok és a múlt héten világos barna színű folyás kezdődött. Megijedtem, orvosnál is voltam, kórházban is tartottak megfigyelés alatt, ám nem derült ki, mi okozza, tenyésztés negatív lett. Néha van csak, a wc papíron látom, fehérneműn nem hagy nyomot. Egyszer van, egyszer nincs. Más panaszom nincs. Csak találgatás van, hogy mi lehet. Lepény hátul tapadt, széle a méhszáj felett, vagy esetleg az, hogy két konizáció miatt érzékeny a méhnyakam. Doki szerint valakinek végig ez van, másnak elmúlik. Ha erősebb, vagy görcs van akkor ügyelet. Volt másnak is ilyen?

 • Gmiterko Annamária

  Reply Reply 2018. február 07. szerda

  Sziasztok. Első gyerekem lesz. Várandós vagyok szerintem. Tegnap óta kívánok olyan ételeket amiket nagy ritkán eszek. De most egyfolytában csak azt szem. Mézes kenyér,háztartási keksz és joghurtot,és tejó termékeket. Tegnap óta amióta ez van. Csak eszeki. És nagyon éhes vagyok még mindig. De ma hánytam is. Nem sokat. Vannak hangulat változásaim. Néha nagyon boldog vagyok. Utanna meg szomorú. És nagyon sokszor kell mennem pisilni. És mikor végeztem. A WC papíron barnás váladék volt. Olyan mintha vér lenne. Minden vizelet után. És aggódom :/ tudnátok segíteni nekem? 🙁

  • Gabi

   Reply Reply 2018. február 12. hétfő

   A leírtak alapján valóban lehetséges a terhesség. A terhesség korai szakaszában, kb. a soron következő menzesz idején, előfordulhat enyhe vérezgetés, barnás folyás, ami a beágyazódás tünete lehet. Ha mostanában lenne esedékes a következő vérzés, erről is lehet szó. Viszont ha már több idő eltelt az utolsó menzesz óta, mint 4 hét, érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz.

 • Georgina

  Reply Reply 2018. január 26. péntek

  Hello. 30-31 hetes terhes vagyok, ès az lenne a kèrdèsem, hogy a párommal 3 napja folyamatosan szexeltunk, de óvatosan nem durván. Tegnap esti szex után mozgott egy picit a baba, de azóta semennyit nem mozgot,azelőtt nagyon sokat mozgott, ès olvastam hogy lehet h már egyre kevesebb a helyr, nem.tudom mi lehet, aggódom valami baja lehet a picinek? 😣 Első gyerek!!

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2018. január 27. szombat

   Az együttléttől nem lesz semmi baja a picinek, emiatt nem kell aggódnod.

 • Brigitta

  Reply Reply 2017. november 24. péntek

  Üdvözlöm!
  30 hetesen volt kellemetlen szagú, fehér folyásom. Akkor Augmentin tablettát és Klion kúpot kellett használnom 5 napig. El is múlt. Utána volt néha-néha enyhe fehér folyás, de ma megint bővebb fehér folyásom volt, nem.érzem kellemetlen.illatúnak, viszont méhnyakrövidülésem van. Okozhat ez a babának bajt? Hívjam a nőgyógyászom?
  Üdvözlettel: Brigitta

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 27. hétfő

   Célszerű az orvossal beszélni, a leírtak alapján nem lehet egyértelműen kijelenteni, mi okozza a folyást.

 • Marianna

  Reply Reply 2017. november 07. kedd

  Szia!
  Jelenleg 15 hetes terhes vagyok, a mai napon kellemetlen szagú, enyhe sárgás-barnás folyást tapasztaltam,(annyira minimális hogy caak a fehérneműn vettem észre, papíron semmi nyoma) viszont reggel még átlátszó volt. Enyhe viszketés is jelen van. Lehet hogy valami fertőzés? Csak hétfőn tudok orvoshoz menni. A babának lehet ettől valmi baja? Válaszod előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. november 13. hétfő

   Ha a folyás kellemetlen szagú és viszketés is társul hozzá, akkor nagy valószínűséggel valamilyen fertőzésről van szó. Mindenképp kezeltetni kell, minél előbb. Ha időben kezelik, a babának nem okoz gondot.

 • Erika

  Reply Reply 2017. október 17. kedd

  Jo napot ! Olyan kérdésem lenne hogy nagy mennyiségű folyasom van. Holnapra várom a menszi. A mellem fáj picit oldalt..lehetséges hogy kismama vagyok?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. október 23. hétfő

   A leírtak alapján nehéz lenne egyértelmű választ adni. Ha késik a vérzés, akkor mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Tunde

  Reply Reply 2017. július 11. kedd

  Kedves Lanyok!

  A segitsegeteket szeretnem kerni. Negyedik honapja Metformin kezelesen vagyok cisztas petefeszek miatt. Az utobbi 3 ciklusom 23-24 naposak voltak, de allitolag nem volt ovulaciom (progrszteron szintet vizsgaltunk). A jelenlegi ciklusom 15. napjan jartam nogyogyasznal aki azt mondta, hogy 2-3 napon belul lesz tuszorepedes. Kb a 17.-18. napon. Most a 28. napon vagyok, meg nem jott meg, de egy enyhebb mellfajdalmon kivul semmilyen tunetem nincs sem terhessegre, se menstruaciora. Szerintetek lehet ebbol baba? Mikor erdemes tesztelnem?

  Koszonom szepen!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. július 12. szerda

   Ha a vizsgálat szerinti tüszőrepedés időpontja után 10-12 nappal sem jelentkezik vérzés, én tesztelnék, mindenképp reggeli első vizeletből. Drukkolok!

 • katalin

  Reply Reply 2016. november 18. péntek

  Kedves Gabi !
  Okt.1-jèn volt az utolsó mensesem első napja, szept.3-án pozítívat teszteltem. A nőgyógyász el küldött Uh-ra amin mèg nem látszott semmi. Majd a jövőhèten megint mennem kell.
  Ma el kezdtem “barnázni” de csak a wc papíron latazik egy kicsit, enyhe menstruációs görcsöm is van. Nagyon aggódom hogy valami baj lesz a picivel.
  Válaszodat előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. november 21. hétfő

   Ha a barnás vérzés azóta elmúlt, akkor jó eséllyel nincs gond. Viszont ha továbbra is jelentkezik vérzés, görcsölés, az utalhat vetélésre. Ebben az esetben érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, akár a kórházi ügyeletre. Remélhetőleg a vetélést ki tudják zárni. És elsődleges a pihenés!

 • Majer Krisztina

  Reply Reply 2016. október 19. szerda

  Szia azt akarom kérdezni hogy normális hogy ha van egy kis folyásom terhesség alatt? Fáj a derekam!!!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. október 24. hétfő

   Kicsi folyás lehet természetes. Viszont ha erős, szagos, barnás, vagy fájdalom, viszketés is kíséri, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni. A derékfájás is gyakori is általában “ártalmatlan” panasz. De erről is érdemes beszélni az orvossal, főleg, ha erős a fájdalom, a pihenés sem sokat változtat rajta.

 • szandra

  Reply Reply 2016. július 12. kedd

  Szia. 12 hetes és 4 napos vagyok, ma reggel barna folyásom volt és görcsölök is
  mi lehet az oka? Nagyon félek hogy valami baj lehet a picivel

  • Gabi

   Reply Reply 2016. július 12. kedd

   Nem biztos, hogy bajt jelent a barnás folyás, de ezt így nem lehet megmondani, mindenképp jó lenne, ha látna orvos. Remélhetőleg a legrosszabbat ki tudja zárni. Hívd fel az orvosod!

   • szandra

    Reply Reply 2016. július 13. szerda

    szia. köszi a tanácsot. Ma minden féle képpen megyek a dokihoz mert erősebb a színe a váladéknak.

 • Monika

  Reply Reply 2016. május 13. péntek

  Szia Gabi!

  Azzal a kérdéssel fordulok hozzád hogy ma reggel volt egy kevés barna folyásom utána rá egy órával kB egy kevés vér is folyt azóta semmi a folyásnak nem volt szagja a kicsi mozog holnap reggel megyek be a kórházba 17 hetes terhes vagyok szerinted számítható roszra vagy valami gyógyszeres kezelés segíthet? Azért félek mert az első fiammal nem volt ilyen csak az utolsó egy hétben volt barna folyásom ő most 3éves 1éve kB teherbe estem és 6hónaposan ugyanez a barna folyás jelentkezett csak erősebben rá két hétre elvetéltem. Ezzel kapcsolatban tudnál e nekem segíteni. Válaszodat nagyon várom szia

  • Gabi

   Reply Reply 2016. május 18. szerda

   Remélem, azóta megnyugtattak a kórházban. Sajnos terhesség során több dolog miatt is jelentkezhet vérzés, és vizsgálat nélkül nem lehet megállapítani, hogy mi okozza, és mennyire veszélyes a magzatra nézve. Így a legjobb, amit tehetünk, hogy minél előbb orvoshoz fordulunk, és pihenünk. Remélem, minden rendben!

 • tot Hajnalka

  Reply Reply 2016. április 14. csütörtök

  Szia Gabi!

  Kint élek kulföldön és már van egy 22 honapos kisfiam és kint szuletett ,most várom a másodikat most vagyok 10 hetes, a fiammal is volt barna folyásom a 26 hetesen meg össze vissza de nem tartott sokáig es itt azt mondták hogy normális és nem csináltak semmit,most 10 hetesen kezdödött és már 6 napja tart,nem tom hogy mit csináljak ide feleslegesnek érzem hogy el menjek dokihoz az elözövel sem csináltak semmit,tudsz valamit javasolni? köszönöm!

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2016. április 19. kedd

   A barna folyással mindenképpen érdemes orvoshoz menni. Elképzelhető, hogy ártalmatlan dologról van szó, de lehet fertőzés is, amit kezelni kell.

   • tot Hajnalka

    Reply Reply 2016. április 26. kedd

    szia gabi!
    köszi a választ,:-( nem mentem el az orvoshoz halvány barna folyással mert el kuldek volna hogy ez normális.
    17- én sötét barna folyással be mentunk a surgöségire,haza kuldtek hogy nem tudnak mitkezdeni vele,mert hétvége van és ilyenkor nem csinálnak ultrahangot menjek el a házi orvoshoz hétfön 18 án már véreztem és 19 én kaptam idöpontott mert elfoglaltak, és megálapitották hogy elment a baba 11 hetes terhes voltam.Én nem értem az orvosokat azzal nyugtatak hogy minden 5 nö elvetél,de hogy bizzakmeg ezekután az orvosokban mi a természetes és mi nem? a fiammal is volt barna folyásom hálistennek nem lett neki baja ezt a picit el vesztetuk es ha lesz következö akkor mit higgyek?
    Köszönöm mégegyszer!!és csak el akartam mesélni hogy ilyen is megtörténhet bárkivel.üdv Hajni

   • tot Hajnalka

    Reply Reply 2016. április 26. kedd

    szia Ágnes!
    köszi a választ,:-( nem mentem el az orvoshoz halvány barna folyással mert el kuldek volna hogy ez normális.
    17- én sötét barna folyással be mentunk a surgöségire,haza kuldtek hogy nem tudnak mitkezdeni vele,mert hétvége van és ilyenkor nem csinálnak ultrahangot menjek el a házi orvoshoz hétfön 18 án már véreztem és 19 én kaptam idöpontott mert elfoglaltak, és megálapitották hogy elment a baba 11 hetes terhes voltam.Én nem értem az orvosokat azzal nyugtatak hogy minden 5 nö elvetél,de hogy bizzakmeg ezekután az orvosokban mi a természetes és mi nem? a fiammal is volt barna folyásom hálistennek nem lett neki baja ezt a picit el vesztetuk es ha lesz következö akkor mit higgyek?
    Köszönöm mégegyszer!!és csak el akartam mesélni hogy ilyen is megtörténhet bárkivel.üdv Hajni

 • vadász alexandra

  Reply Reply 2016. március 04. péntek

  szia !
  nekem fehér folyás jelentkezett,1hónapja a menszeszem nem jött meg,tegnap csináltam egy tesztet,pozitív lett..
  a folyás nem akar elmúlni,orvosnál még nem voltam várok a ma hónapi menszeszemre ha nem jön orvoshoz megyek!
  esténként vannak alhasi görcseim-nyilalásaim..
  szerinter terhes lehetek?

  • Gabi

   Reply Reply 2016. március 08. kedd

   Mivel a teszt pozitív és egy menzesz is kimaradt, szinte biztos a terhesség. A folyást viszont fertőzés is okozhatja, ezért érdemes lenne minél előbb orvoshoz menni.

 • szilvi

  Reply Reply 2016. március 03. csütörtök

  Szia Gabi,
  Most 7 hetes terhes vagyok pár napja voltam hüvelyi ultrahangon rá egy órára “elöntött” a barna folyás aztán nem tapasztaltam tovább úgy voltam vele hogy az uh az oka. Ugyanis nem bánt velem kesztyűs kézzel az a nő.😡 De viszont rá 2 napra ha jobban meg figyelem most is van de nagyon halvány alig látszik. Okom van aggódni? Várom válaszod. ☺

  • Gabi

   Reply Reply 2016. március 08. kedd

   Sajnos gyakran előfordul vérzés, barnás folyás a hüvelyi ultrahang után. (Akár két nap elteltével is.) Ha azóta sem múlt el, érdemes lenne szólni a nőgyógyásznak! Remélhetőleg azóta elmúlt.

 • Dóra

  Reply Reply 2016. január 27. szerda

  Kedves Gabi!
  Tegnap és ma mintha kicsit sötétebb sárga/narancssárga lenne a vizeletem, illetve a folyás színe is megváltozott kicsit, ami egész terhesség alatt színtelen/fehéres volt.
  Tegnap voltam méhszájvizsgálaton, esetleg ez okozhatja? 2000 az értékem. Vagy a nyákdugó, méhszáj nyílása vagy ilyesmi?
  37 hetes terhes vagyok.

  Válaszodat előre is köszönöm!

 • Mariann

  Reply Reply 2016. január 03. vasárnap

  Szia 🙂
  Én 1 hete voltam dokinál és ki tisztított mert erős felfazasom volt és alig tudott mintát venni!
  A lényeg betadin -al is tisztított!
  Ki is írta a hüvely kúpot illetve a tablettát amit én csak 14 héttől szedhetek!
  2napra rá a vizsgálat után újra fehéres folyasom kezdődött aztán ilyen zöldes darabos! Illata nincs viszketés sincs de most voltam dokinál újra menjek?!
  Azt fogja mondani, hogy nem vigyáztam stb pedig nagyon is figyelek!!!
  Kicsit félek, hogy a baba bajban van…

  • Gabi

   Reply Reply 2016. január 05. kedd

   Nem az a lényeg, mit mond, a lényeg, hogy segítsen! És most csak ez számít!

 • Kinga

  Reply Reply 2015. november 12. csütörtök

  Szia Gabi 6-7 hetes terhes vagyok ma egy kis barna folyásom van. Nem büdös. Kicsit érzem a hasam de egy kicsit nagyon gyenge görcsnek mondható. Baj lehet?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. november 13. péntek

   Ha azóta is jelentkezett barnás folyás, érdemes rákérdezni a nőgyógyásznál! Inkább egy felesleges vizsgálat… Remélhetőleg a legrosszabbat kizárja.

 • Éva

  Reply Reply 2015. szeptember 29. kedd

  Szia Gabi!
  10 hetes terhes vagyok es az orvosom felirt canesten kupot . Canesten unot meg is vettem es hasznalati utmutato szerint hasznaltam. 2 nappal ra rozsaszines folyasra lettem figyelmes. Beszeltem az orvossal es azt mondta hogy megmarta a nyalkahartyat.ma reggel kevesebb verzes jelentkezett . Fajasom, gorcsom nincs. Elore is koszonom a valSzod !

  • Gabi

   Reply Reply 2015. szeptember 30. szerda

   Valószínűleg a hüvelytabletta “mellékhatása” lehet. Ha a vérzés erősödik, vagy csak enyhén, de továbbra is jelentkezik, azért nem ártana elmenni orvoshoz.

 • Vass Éva

  Reply Reply 2015. szeptember 27. vasárnap

  Szia Gabi.Kb. 4-5 hónapja próbálkozunk a párommal. Ma sárgásbarna folyásom volt. nincs szaga nem viszket nem ég a mensim még messze van. lehetek terhes?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. szeptember 28. hétfő

   Nem tudom, mikor kellene a menzesznek jelentkeznie. Ez annak is lehet az előjele. De a beágyazódás jele is lehet, ha már késik a menzesz, és ez a folyás nem vált normál vérzésbe, és néhány nap alatt elmúlik, akkor érdemes teszttel próbálkozni. Drukkolok!

   • Vass Éva

    Reply Reply 2015. szeptember 28. hétfő

    Köszönöm szépen a válaszodat majd tesztelek.

 • georgina

  Reply Reply 2015. szeptember 08. kedd

  kap hat nák a teg nap esti kérésem re választ válaszát elörei meg köszöném

 • georgina

  Reply Reply 2015. szeptember 07. hétfő

  de az orvosok szerint rendbe van minden csak annyi a gond hogy kisebb a medencém az áttlagosnál és nagyobb a méhfalam az nem akadályoz hat ja a teher be esést amugy már lasan 2 éve probál kozunk ezért nem értem válaszát ere a kérdésemre is előre meg köszöném.

 • georgina

  Reply Reply 2015. szeptember 07. hétfő

  szia gabi azt szeret ném meg kérdez ni akérdésem re mikor kapok választ elöre is meg köszöném

 • georgina

  Reply Reply 2015. szeptember 04. péntek

  szia gabi én azt szeretném meg kérdezni hogy a páromal mult honabba többször is probálkoztunk védekezés nélkül de 2.kán és 3.kn kisebb barna folyásom volt mára pedig rendes vérzésem ez mitöl van. válaszát elöre is meg köszöném

  • Gabi

   Reply Reply 2015. szeptember 07. hétfő

   Ha a vérzés erős volt, normál menzesz, akkor sajnos nem valószínű a terhesség. Nem tudom, mióta próbálkoztok, de lehetséges, hogy egyszerűen csak még nem sikerült teherbe esni. Ez nem ritka. Még ha egy pár pontosan peteéréskor a legideálisabb időpontban van is együtt, a teherbeesés esélye akkor is csak 25%. Érdemes tovább próbálkozni, amikor csak jól esik. Általában ha nincs semmilyen egészségügyi gond, néhány hónapon belül összejön a baba.

 • Kiss Virág

  Reply Reply 2015. augusztus 15. szombat

  Szia Gabi azt szeretném tőled kérdezzni hogy 10 hetes terhes vagyok és észre vettem azt, hogy hüvelyi folyásom mennyisége sok,fehér és kellemetlen szagú. Ez valami baj lehet? vagy a babával van valami? nagyon félek. nagyon várom a választ előre is köszönöm szépen

  • Gabi

   Reply Reply 2015. augusztus 28. péntek

   A kellemetlen szag fertőzésre utalhat. Érdemes orvoshoz fordulni. Általában a babával ilyenkor nincs gond, és kezelhető a probléma. De mindenképp kezelni kell!

 • Melinda

  Reply Reply 2015. augusztus 06. csütörtök

  Kedves Gabi! Volt egy vetélésem, közel 2 év után sikerült újra teherbeesnem.
  Most a terhesség elején vagyok, a megállapítás szerint 4 hetes és néhány napos (most a hétvégén maradt ki), pozitív terhességi tesztem lett egyből. Kicsit aggódok, mert már 2 napja halvány rózsaszínű folyásom van (napi egyszer fordult elő), és egy enyhe feszülés a hasam aljában. A halvány rózsaszín folyás normális vagy bajt jelenthet?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. augusztus 12. szerda

   Terhesség során a vérzés sosem normális. Főleg az előzmények ismeretében érdemes minél előbb orvoshoz fordulni, remélhetőleg semmi komoly, de csak vizsgálat során tudja az orvos a vetélést kizárni, és esetleg megelőzni.

 • Szerena

  Reply Reply 2015. július 27. hétfő

  Sziasztok. 8 hetes terhes vagyok. A hasam napi szinten görcsöl szúr. Van folyàsom ami fehér viszont nagyon büdös. Mosakodàsok utàn 5 perc mulva vissza is tér. Nem viszket nem ég. A szaga eggyüttlét utàni szagra emlékeztet… màr nadràgon keresztül us érzem. 🙁 és a görcsök….. à nagyon félek. Vàlaszàt türelmét köszönöm.

  • Gabi

   Reply Reply 2015. július 30. csütörtök

   Ha a folyásnak erős szaga van, akkor az nem természetes. Mindenképp orvoshoz kellene fordulni. A görcsök ha nem erősek, pihenés hatására elmúlnak, akkor az nem gond, de erről is mindenképp beszélj az orvossal!

 • Babu

  Reply Reply 2015. július 26. vasárnap

  Üdvözlöm! 5 hetes tethes vagyok. Fehér gyógyszerszagú folyásom van. 3 hónapja voltam gyors teszten és III. tisztasági fokot álapítottak meg gombás fertőzés negatív lett. Fvs. Normális. Idén elég sokat voltam strandon, és minden alkalom után használtam a Colpo-Cleaner laktóz hüvelyzuhanyt. Kérdésem az lenne hogy mitől lehet a folyás? Sajnos már (3 hónapja fenn áll) holnap megyek orvoshoz sajnos eddig nem tudtam mert lebetegedett a doki nőm 🙁 Ő hüvelygyulladásra gondol, telefonos elmondás szerint.Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2015. július 27. hétfő

   Valószínű, hogy gyulladás okozza a folyást. Remélhetőleg azóta sikerült találkozni az orvossal.

 • Kriszti

  Reply Reply 2015. július 15. szerda

  Üdv!

  19 hetes vagyok, nemrég egy nem bakteriális, nem fertőző gyulladásom volt, Génia 92 hüvelykúpot használok rá, tünet mentes vagyok, csak emlékezettőül kell használnom, még 2 alkalommal. Viszont 2 napja vizes folyást tapasztalok (színtelen, szagtalan, mintha vizes lenne a bugyim). Lehet-e ez a kúp mellékhatása, avagy normális e a dolog?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. július 20. hétfő

   Okozhatja a kúp is, de érdemes megbeszélni a nőgyógyásszal.

 • Kismama

  Reply Reply 2015. június 19. péntek

  Hello!

  Van egy kis folyásom (nem számottevő), az első trimeszterben vagyok. Viszont nem viszket, nem fáj,nincs szaga, de mindig más állagú. Ez ilyenkor normális?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. június 22. hétfő

   Terhesség során előfordul, hogy nagyobb mennyiségű folyás jelentkezik. Ha színtelen, szagtalan, nem kíséri fájdalom, viszketés, akkor lehet teljesen természetes. De ettől függetlenül érdemes lenne rákérdezni védőnőnél, nőgyógyásznál.

 • zsuzsi

  Reply Reply 2015. március 24. kedd

  Szia! 16 hetes terhes vagyok és megint vizsgáltak sárgás folyás miatt. Az orvosom Pimafucin kúpot ìrt ki 6 db- ot, de nem használt. Még egy vizsgálatom volt és hüvelyflóra helyreállìtót javasolt Lactofeel- t heti 2 -szer, de semmi változás. A sárgás folyás néha már zsemleszìnű de nem véres és testápolószerű. Hétfőn megyek vizsgálatra, eddig a baba jól volt. Mitől lehet, miért nem múlik el? Egyáltalán káros, vagy ne aggódjak emiatt? Köszönöm elölre is!

  • zsuzsi

   Reply Reply 2015. március 30. hétfő

   Szia! Streptococcus agalactiae fertőzés antibiotikumot kaptam rá meg kúpot. Remélem minden rendben lesz a picivel.

 • Debora

  Reply Reply 2015. március 22. vasárnap

  Kedves Ágnes,

  A kislányom 6,5 hónapos. Istennek legyen hála, van elég tejem és még szoptatom, mindamellett, hogy elkezdtem a hozzátáplálást. Terveim szerint legalább 1 éves koráig szeretném szoptatni. Eddig szoptattam első lányomat is.

  Anyukám talált egy szirup receptet az interneten ami segít fogyni is.. mindazonáltal én nem igazán hiszek ezekben a fogyós trükkökben. Viszont végigolvasva, tetszik az ötlet, mivel sok jótékony hatása van az idegekre, a látásra, hallásra, segíti az emésztést és az anyagcserét. Ezek miatt a hatások miatt elkészítettem és szívesen fogyasztanám. VISZONT 1 nap fogyasztás után, ujra elolvasva a receptet felfigyeltem arra, hogy van vízhajtó hatása is

  a recept:

  3 citrom, 3 evőkanál méz és 125 g torma.
  a kúra: reggeli és vacsora előtt 1-1 kiskanál szirup.

  a torma a “hunyó”.. ebben van a legtöbb vitamin és ásványi só.. és nagyon sok jó hatása van.. de pont ebben van a vízhajtó hatás is…

  e miatt vagyok dilemmában. szívem szerint fogyasztanám a szörpöt a jótékony hatások miatt, de nem szeretném, hogy probléma legyen a tejtermelésemmel!
  olvastam, hogy vízhajtót nem szabad, azaz nem ajánlott szedni szoptatás alatt. csak nem tudom, hogy ez vajon mennyire veszélyes, azaz milyen hatása lehet a szoptatásra, tejtermelésre.
  Sajnos sehol nem találtam olyat, hogy miért ne szedjünk vízhajtót, azaz milyen hatása lesz.. elmegy a tejem? illetve milyen mértékben “káros”?
  Szóval dillemmában vagyok ezzel kapcsolatban és nagyon hálás lennék ha egy hozzá értő személy elmondaná a véleményét. Ekkora mennyiségben káros-e? okoz-e valamilyen problémát a gyermeknek vagy a tejtermelésnek?
  Jelen pillanatban abbahagytam, csak akkor folytatom ha okosabbaktól “zöld lámpát kapok” 🙂

  Előre is köszönöm rám szánt idejét!
  Tisztelettel, Kiss Debora.

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2015. március 23. hétfő

   Sok ételnek van vízhajtó hatása, amiről nem is tudunk, tehát önmagában emiatt nem kell aggódnod. Viszont mivel olyan ételről van szó, amit egyébként nem fogyasztasz rendszeresen, ezért érdemes figyelni a babát is, nem fáj-e a pocakja tőle.

 • Nagyné Kelemen Andrea

  Reply Reply 2015. március 11. szerda

  25.hetes kismama vagyok.Terhesség 9 héten vérzesemvolt.Azóta van barnás folyás változó mennyiségű.Kaptam utrgestant.20hetesen vesegyulladasom volt antibiotikumot szedtem.Suplint is szedtem 2alkalommal,gyno preval hüvelyi kúppal is kezeltek.Legutóbbi vizsgálat során állállították meg fel van lazulva mehszaj.A dr. csak azt mondta pihenni kell.Ez elég?Aggódok baba miatt.Ha bármi segítseg vanelfogadom. Andi

 • Anita

  Reply Reply 2015. március 05. csütörtök

  Üdv! 5 hetes terhes vagyok ,Ausztriában dolgozok és nem tudok eljutni orvoshoz! Enyhe rózsaszínes folyásom van ,néha enyhén görcsölök! Ez normális,vagy lehet ,hogy gond van?Válaszát előre köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2015. március 09. hétfő

   Ha a vérzés enyhe, csak inkább folyás, ha nem kísérik erős görcsök, akkor még nem feltétlen van szó vetélésről, viszont vérzés esetén célszerű a legrosszabbat kizárni. Ha erősebb vérzés jelentkezne, mindenképp orvoshoz kell fordulni.

 • Heni

  Reply Reply 2015. február 25. szerda

  Udvozlom!Nekem is lenne egy kerdesem.En 30 hetes kismama vagyok.Amikor tusszentek ,es csakis akkor,nagyobb mennyisegu vizes valadek tavozik.Ez ketszer fordult elo a heten.Elotte ,nem tapasztaltam.Egyebkent teljesen egeszseges vagyok.Ugye ez nem lehet magzatviz?Valaszat koszonom.

  • Gabi

   Reply Reply 2015. március 02. hétfő

   Inkább vizelet csepegés lehet, de érdemes azért az orvossal beszélni erről.

 • Lîvia

  Reply Reply 2015. február 19. csütörtök

  15.terhessegi hetemben vagyok,elso napja van hogy kevesnyi barnas folyasom van. Holnap megyek dokihoz,megfaztam es szedek a vitaminok mellett gyogyszert is .
  Valami baj van es elmehet a babam???

  • Gabi

   Reply Reply 2015. február 23. hétfő

   A legjobb, amit tehet, hogy orvoshoz megy. Ha a gyógyszert felíró orvos tudott a terhességről, akkor olyan készítményt kellett adnia, amit terhesség során is biztonságosan lehet alkalmazni. A vérzés utalhat vetélésre, de sok más dolog is okozhatja. Ezért is jó ötlet orvoshoz fordulni, remélhetőleg a legrosszabbat kizárhatják!

 • Kitti

  Reply Reply 2015. február 15. vasárnap

  Sziasztok!
  10 hetes terhesseget allapitottak meg.
  3 hete borzalmas hanyinger szinte majdnem minden nap van barnas folyasom,pentek reggel begorcsoltem bar ekkor folyas nem volt,de haza kuldtek vizsgalat nelkul mert szerintuk ez normali
  Angliaban elek tudni kell itt mas minden
  Esetleg van aki itt el vagy voltak hasonlo tapasztalatai?
  Udv:

  • Gabi

   Reply Reply 2015. február 20. péntek

   Ha a görcs elmúlt, erős vérzés nem kísérte, jó eséllyel nincs gond a babával.

  • myselfromwin

   Reply Reply 2015. március 07. szombat

   Bizom benne, hogy neked jobb tapasztalatod lesz itt, mint nekem volt.
   Nekem 2 vetelesem volt itt Angliaban, mert hiaba mentem orvoshoz a verzessel, nem csinaltak semmit. Azt mondtak 3 vetelesnek kell lennie ahhoz, hogy kivizsgaljanak miert tortenik ez – es ha verzek, akkor csak fekudjek le es vegyek be paracetamolt ha faj. Amint elkezdtem verezni, rogton mentem orvoshoz…de teljesen foloslegesen. Most megint varandos vagyok, megint vereztem, es konyorogtem a GP-nek, hogy kuldjon el nogyogyaszhoz (az ugyanis itt nem lat amig nincs baj, es nem is tudsz hozza eljutni, amig nincs baj..). A GP azt mondta, ha verzek valoszinuleg veteles lesz megint, es nem kuldott el nogyogyaszhoz, igyhat elmentem maganhoz. Kiderult hogy mehszajsebem van, az verzik. Most varom a laboreredmenyt.
   Egyebkent az egesz hozzaallasuk, a turelmuk, a segitokeszseguk elott le a kalappal, de a rendszer, hogy semmit nem csinalnak 3 veteles elott, az borzalmas. Bizom benne, hogy most minden rendben lesz!

   • Melinda

    Reply Reply 2015. augusztus 06. csütörtök

    Én is Angliában élek, és nekem is ugyanez a tapasztalatom – sajnos. Nekem is volt egy vetélésem, közel 2 év után sikerült újra teherbeesnem, de nem foglalkoznak az emberrel. Most a terhesség elején vagyok, a megállapítás szerint 4 hetes és néhány napos (most a hétvégén maradt ki), pozitív terhességi tesztem lett egyből. Kicsit aggódok, mert már 2 napja halvány rózsaszínű folyásom van, és egy enyhe feszülés a hasam aljában. A halvány rózsaszín folyás normális vagy bajt jelenthet?

 • Kiss Beáta

  Reply Reply 2015. február 12. csütörtök

  Kedves Gabi!
  2 hete nem jött meg a menstruációm! 1 hét után csináltam egy tesztet ami negatí lett! Ma minimális barnás folyásom volt! Az a kérdésem lehetek e terhes? A férjemmel az előző menszesz után voltunk védekezés nélkül együtt és most azután mikor már meg kellett vona neki jönni!
  Segítségét előre köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2015. február 17. kedd

   Egyetlen negatív teszt még nem jelenti biztosan, hogy nem vagy terhes. Ha továbbra is késik a menzesz, érdemes a tesztet megismételni néhány nap elteltével.

 • zsuzsi

  Reply Reply 2015. február 11. szerda

  Szia Gabi! 12 hetes terhes vagyok. Meg szeretném kérdezni , hogy sárgás folyásom van( 5 hetes korban volt ilyen de akkor égett viszketett ki lett kezelve, azóta csak a folyás maradt meg ) orvos nem látott semmi rosszat minden rendben volt eddig, de akkor mitől maradt meg a sárga folyás? Menzi környékén szoktam görcsölgetni de enyhe magnéziumot+ b6 vitamint szedek, meg ladeevit terhesvitamint. Akkor rendben van minden? Előlre is köszönöm!

  • zsuzsi

   Reply Reply 2015. február 14. szombat

   Sziasztok kb mikorra várhatom a választ? 🙂

  • Gabi

   Reply Reply 2015. február 17. kedd

   Ha a folyást nem kíséri égő, viszkető érzés, fájdalom, és szagtalan is, akkor általában nem jelent gondot. De érdemes legközelebb erről is beszélni az orvossal, esetleg védőnővel.

   • zsuzsi

    Reply Reply 2015. február 17. kedd

    Köszönöm szépen!

  • Zsuzsi

   Reply Reply 2015. március 19. csütörtök

   Szia! 16 hetes terhes vagyok és megint vizsgáltak sárgás folyás miatt. Az orvosom Pimafucin kúpot ìrt ki 6 db- ot, de nem használt. Még egy vizsgálatom volt és hüvelyflóra helyreállìtót javasolt Lactofeel- t heti 2 -szer, de semmi változás. A sárgás folyás néha már zsemleszìnű de nem véres és testápolószerű. Hétfőn megyek vizsgálatra, eddig a baba jól volt. Mitől lehet, miért nem múlik el? Egyáltalán káros, vagy ne aggódjak emiatt? Köszönöm elölre is!

 • Csere Ilona

  Reply Reply 2015. február 06. péntek

  Szia!9 hetes terhes vagyok és néha van fehér folyásom nem sokk.Amikor emlitettem az orvosnak a terhesség meg állapításnál akkor azt mondta hogy majd meg látjuk nem e a babától van!De múlthéten börig áztam a havas esőben nem e attól van ez most h fehér mert elötte színtelen volt?Előre is Köszönöm!!Ilona

  • Gabi

   Reply Reply 2015. február 09. hétfő

   Ha esetleg fájdalom is kíséri a folyást, és netán szaga is van, akkor mindenképp menj vissza az orvoshoz. Ha szagtalan, és más panasz nem társul hozzá, akkor a következő vizsgálat alkalmával kérdezz rá! Esetleg a védőnővel is beszélhetsz erről, hátha tud tanácsot adni.

 • zsuzsa

  Reply Reply 2015. január 28. szerda

  Szia!Azt szeretnem kerdeznni hogy kb egy hete 3 napig ugy görcsöltem mint mikor megfele jön!és közbe fehér folyasom is volt de az most is van! de nem jött meg 30 án kellene h megjöjön !neéha enyhe szurkalast erzek jobb oldalon!!Nem tudok kiigzodni magamon!Lehet ez terheseg?

  • Gabi

   Reply Reply 2015. február 03. kedd

   Igen, lehetséges. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

   • zsuzsa

    Reply Reply 2015. február 08. vasárnap

    Már 8 napja késsik a melleim fálynak két napja de olyan erzes mint ha izomlazam volna a mellem külsö oldala es alul !folyasom meg mindig van néha a jobb oldalt erzem falydogalni de nem erös fálydalom de abba is marad.A hőm ingadozik 36 fok és 37 közt! Kimutatná a teszt a terheséget 8 nap után?

 • kiss virág

  Reply Reply 2015. január 20. kedd

  Sya 5hetes vagyok barna folyásom van dekicsit a hasam is görcsől .ez vetèlèsnek számit:'(

  • Gabi

   Reply Reply 2015. január 27. kedd

   Utalhat vetélésre. Ilyenkor minden esetben orvoshoz kell menni. Nem biztos a vetélés, de jobb, ha ezt orvos zárja ki, és kiderítik az okát. Remélem, azóta elmúlt a barnás folyás és a görcsölgetés.

 • Icus

  Reply Reply 2014. december 13. szombat

  kedves Gabi.
  25 hetes terhes vagyok és nagy menyiségben folyásom van ami nagyon zavar. és ritkában rugdos a kicsi. sokszor kellemetlenül fáj a pocim.
  első babám.
  nagyon aggódok

  • Gabi

   Reply Reply 2014. december 17. szerda

   Ha mozog a baba, nagy baj nem lehet. A folyás és a fájdalom miatt én mindenképp beszélnék az orvossal, mert minden eset más, ennyiből nehéz lenne megmondani, hogy mi okozza, jelent-e problémát.

 • Gabó

  Reply Reply 2014. december 06. szombat

  Sziasztok!
  Szerdán telt le a 28 nap és még nem jött meg.Tegnap tapasztaltam kb két csepp barna valamit a fehérneműmön,azóta semmi.Nemmim nem fáj.Reggel csináltam tesztet és negatív.Szerintetek?

  • Gabi

   Reply Reply 2014. december 11. csütörtök

   Ha azt a kis barnázást leszámítva nem jelentkezett közben mégis vérzés, akkor érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetséges, hogy csak korai volt az első teszt.

 • Nagy Monika

  Reply Reply 2014. december 06. szombat

  Szia Gabi azzal a kerdessel fordulok hogy ugy erzem terhes vagyok vettem is tesztet es az is meg erositette hogy az vagyok.Csak mar egy hette hogy azt latom hogy valami rozsaszines folyas van a fehernemun meg nem is lattam csak wc-es utan a wc papiron nem faj sehol,a dokihoz csak egy hetmulva tudok menni ha adig varok lessze a magzattal baj.Ez a masodik terhessegem az elsovel nem volt ilyen problemam.Elore is koszonom tisztelettel.Monika

  • Gabi

   Reply Reply 2014. december 11. csütörtök

   Ha csak enyhe rózsaszínes folyás jelentkezik, még önmagában nem biztos, hogy gond van. Viszont ha vérzést, görcsöt tapasztalsz, azonnal irány az orvos, akár az ügyeletes!

Leave A Response

* Denotes Required Field