Folyás terhesség alatt

A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

 Folyás terhesség alattHa a folyás színtelen, nagy mennyiségű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

568 Comments

  • erdősné bendes veronika

    Reply Reply 2014. november 26. szerda

    Szia nekem olyan problémám van,hogy 10hetes terhes vagyok,és pár naponta barnás folyásom van,ez mitől lehet?

    • Gabi

      Reply Reply 2014. december 05. péntek

      Terhesség során a vérzés alapvetően nem természetes. Több dolog okozhatja, de ilyenkor kár kockáztatni, találgatni, célszerű orvoshoz fordulni, hogy a legrosszabbat, a vetélést kizárhassa. Remélhetőleg nem erről van szó.

  • anonim

    Reply Reply 2014. október 29. szerda

    37hetes terhes vagyok.Voltam nogyogyaszati vizsgalton azt mondta a doki minden rendbe.
    mikor haza ertem a bugyimon egy barna folyast taltam.Vajon ez rosszat jelent?
    mit tegyek

    • Vida Ágnes

      Reply Reply 2014. október 30. csütörtök

      A vizsgálatnál sérülhet a hüvely fala, ez szokott kevés barna folyást okozni. Ha nem erősödik, nem kell aggódni miatta.

  • Heni

    Reply Reply 2014. augusztus 28. csütörtök

    Üdvözlöm! Olyan problémával fordulok Önhöz ,hogy márciusban vetettem le a spirált abban a hónapban rendesen megvolt.De viszont következő hónapokban igy volt van meg 1napig tart es az olyan h először barna folyasom van utana meg jön de 2 csepp de azis ilyen barnás rózsaszínes.es vmikor 1napig sem tart.vmikor szurkál a hasam alja.szeretnem ha vmit tudna errol vmit mondani errol h mitol van..elore is koszonom a válaszát.

  • Zsuzsi

    Reply Reply 2014. augusztus 28. csütörtök

    Sziasztok!

    Ma vagyok 8+1 napos kismama.
    Nem várt baba, de most már annál inkább örülünk neki (azt mondták nem lehet gyermekünk) és szeretnénk ha minden rendben lenne vele.
    Viszont múlthéten hétfőn volt 2-3 csepp barnás folyásom, rögtön megijedtem, hogy baj van, rögtön feküdtem és még jobban kíméltem magam. Csütörtöki vizsgálaton említettem orvosomnak, hogy mi történt, azt mondta minden rendben, baba jó helyen van, élő,és amennyire lehet szexuális életet kerüljük párommal és szedjek magnéziumot.
    Azóta nem is volt semmi probléma, viszont 2 napja szintén meg jelent 2-3 csepp halvány rózsaszínes folyás. egyszer és azóta sem semmi. Hasam nem fáj és nem is görcsöl. Legközelebb csak 12 hetesen kell vissza mennem, vagy ha vérzés lépne fel.
    Szerintetek vissza menjek ismét az orvosomhoz? Vagy mit csináljak?
    Nagyon szeretném ha nem lenne semmi gond a babával és megmaradna. De félek nehogy ezek rossz jelek legyenek.
    Ez az első terhességem azért nem tudom mit kellene most tennem.
    Köszönöm előre is válaszotokat.

    • Gabi

      Reply Reply 2014. szeptember 04. csütörtök

      Ha csak néhány csepp rózsaszínes folyás jelentkezett, és ez azóta sem ismétlődött meg, akkor ne aggódj! De ha megismétlődik, akkor beszélj az orvossal, és majd megmondja, be kell-e menni vizsgálatra.

  • Márti

    Reply Reply 2014. augusztus 15. péntek

    szia 🙂

    10 hetes kismama vagyok és halvány sárga folyásom van és csip a vizelet ilyenkor mi a teendő muszály orvoshoz fordulni ha igen nőgyogyász vagy elég a házi orvos is ha olyan !!!
    eddig kamila teát fogyasztotam mert az gyuladásrajó csak sürün járok tölle wc-re
    tudsz nekem valami okosat mondani???

  • Márti

    Reply Reply 2014. augusztus 15. péntek

    szia

    10 hetes kismama vagyok és halvány sárga folyásom van és csip a vizelet ilyenkor mi a teendő muszály orvoshoz fordulni ha igen nőgyogyász vagy elég a házi orvos is ha olyan !!!
    eddig kamila teát fogyasztotam mert az gyuladásrajó csak sürün járok tölle wc-re
    tudsz nekem valami okosat mondani???

    • Gabi

      Reply Reply 2014. augusztus 19. kedd

      Első körben én a háziorvost keresném meg. De ha gyógyszert ír fel, mindenképp tudasd vele, hogy babát vársz!

  • melinda

    Reply Reply 2014. június 27. péntek

    sziasztok
    4 hetes terhes vagyok 2 tesztet csináltam mind 2 pozitiv lett és közben sötét barna folyásom van elmentem dokihoz kiderült myomám van meg cisztám
    terhes vitaminokat irt a doki meg utrogestant és azt mondta pihenjek .
    nagyon félek hogy mi lesz mert az első babám lenne és 40 éves vagyok
    ha valaki tud biztató választ köszönöm

  • Mejjciii

    Reply Reply 2014. június 02. hétfő

    Kedves Ági!

    32 hetes kismama vagyok és már a terhességem szinte legeleje óta szenvedek gombás fertözésben. 2szer kaptam mikogel hüvelykúpo meg egyszer canesten kombit. Mind a kettö kb 1 hétig használt utána ugyanúgy vissza jött…
    Most még használom a canesten krémet de nem múlik a viszketés, és ugy érzem 1-2 helyen felis van dagadva.
    Ma megrémültem mert a túrós folyásom rózsaszín.
    Sajna itt a dokik nem igazán teszik oda magukat. Bajt jelent?
    Várom a választ

    • Vida Ágnes

      Reply Reply 2014. június 14. szombat

      A gombás fertőzés akkor jelent problémát, ha nem kezelik. Ha kezeled, nincs ok az aggodalomra (és hidd el, ha gond lenne, az orvosok is jobban foglalkoznának vele)

  • Hamvasiné Tóth Mónika

    Reply Reply 2014. május 08. csütörtök

    Sárgásbarna folyásom van, ami kellemetlen szagú. Mitévő legyek? Jelenleg 7, vagy 8 hetes veszélyeztetett terhes vagyok és hematóma is van az embrió közelébe.

  • F Kata

    Reply Reply 2014. február 26. szerda

    Kedves Ági! A dolgot lehet, csak én fújom fel…. Tegnap nagyon összevesztünk a párommal, az ok már több vitát is gerjesztett közöttünk. Adott egy szituáció, amiben én a lányomnak mondok valamit (pl. most nem kaphat cukrot; vagy épp ne másszon fel az ágyra), ekkor jön a párom és ő az ellenkezőjét mondja neki (tehát ad neki cukrot, vagy épp mondja, hogy másszon fel az ágyra – ezek csak példák, hogy lásd és értsd a helyzetet). Többször szóltam már neki, hogy ez így nem jó, mert ellentmondásba keveredünk, ráadásul ilyenkor a lányunk gúnyos mosollyal odafordul hozzám, mintha azt mondaná, hogy „Bibííí, apa megengedte!”
    Azt mondja ő nem csinál rosszat azzal, hogy kér egy cukrot, illetve, hogy felmászik az ágyra (hülye példák, de ez jut eszembe), ezért ő úgy gondolja, ő sem tesz rosszat azzal, ha teljesíti a kérését. Ezt én is így gondolom, azonban én reagáltam először a szituációra és az én válaszom „nem” volt. Nem akarja megérteni, hogy nem jó, ha ilyen ellentmondásban élünk. Szerinted is így van, vagy csak én fújom fel? Ha így van, szerinted mit mondjak neki, hogy végre megértse, hogy nem jót tesz azzal amit csinál? KÖszönöm a válaszod! Elnézést, hogy ebbe a témába írtam, de ahová való lett volna a kérdés, már nem lehetett hozzá szólni, így gorsan kerestem egy olyat, ahová nem rég szóltak hozzá….

    • Vida Ágnes

      Reply Reply 2014. február 28. péntek

      Beszéljetek erről egymással, de ne a gyerek előtt! Beszéljétek meg, kinek mi a fontos. Mit gondol a férjed az édességről, az ágyramászásról? Milyen életet szeretne ő a gyereketeknek? Mit szeretne elérni? Pl. hogyan kéne viselkednie? Hogyan kéne éreznie magát szerinte?
      Derítsétek ki, mi is a baj! Az, hogy nevelési kérdésekben nem értetek egyet (mert pl. apa szerint lehetnél engedékenyebb, szerinted meg ő lehetne szigorúbb)? Vagy valami más feszültség van köztetek és ez tör felszínre ilyen módon?

      • Móni

        Reply Reply 2014. március 19. szerda

        Kedves Mindenki!

        Ijedségemben muszáj vkitől-vkiktől megkérdeznem,mire számíthatok…..
        Jan.28-n menstruáltam a következőt febr. 28. körülre vártam…de nem „jelentkezett”.
        Csináltam 1-2 terhességi tesztet de negatív lett.Vártam….március 10én is csináltam amin nagyon halványan valami látszott,így másnap reggel vettem még vagy 2-öt.Azon már látszott a 2 csík..de az egyiken halványabb volt a másikon…erősebb..
        Kértem időpontot nőgyógyászhoz,márc.18ára kaptam is.Előtte ,hogy tutira menjek..nagy beruházásba fogtam és vettem egy digitális tesztet.Pozitív lett és azt írta 2-3,ami szerint kb 4 hetes terhes lehetek. Elmentem a rendelésre ahol az orvos furcsa
        arckifejezések közepette azt mondta,lát vmit..de ez egy ellaposodott peteszákot imitáló kép. menjek el béta hcg..vérvételre és ha 1000 feletti lesz az eredményem méhen kívüli,ha 100 értékrendben lesz..meglátjuk nő e a jöv7-i controllra,ha nem majd megbesz.a teendőket. Valóban azért is mentem mert fáj a hasam alja folyamatosan és barnás folyásom van. Mossttt miii leesszzz???????

        • Gabi

          Reply Reply 2014. április 01. kedd

          Remélhetőleg azóta kiderült, miről van szó. Valóban lehet méhen kívüli terhesség, de ha látszott valami petezsák szerű dolog, akkor még méhen belüli (normális) terhesség is szóba jöhet.

  • Nori

    Reply Reply 2014. február 25. kedd

    Kedves Gabi!

    Nagyon régóta olvasom az oldalad és nagyon tetszik és sok okos dolgot találtam már rajta.
    Szeretnék én is kérdezni. Kisfiam 19 hónapos. Minden reggel zabkását (Londonban élünk és babaknak való zabkását szerette meg) eszik, ebédre gyümölcspépet, uzsonárra yoghurtot fogyaszt illetve étkezések között eszik babáknak való puffasztott rizset kukit túró rudit (csoki nélkül) sok vizet és teát fogyaszt. Ezeken kívül tápszert allernovát( már nincs tej allergiája de ezt szokta meg és más tápszer nem ízlik neki) fogyaszt reggel amikor felkel este lefekvés előtt és éjszaka egyszer.
    semmilyen újételt nem hajlandó megkóstolni hiába próbálkozom, hiába eszünk előtte. 12 foga van tehát még fogzik már arra gondoltam hogy emiatt nincs étvágya vagy gusztusa az új idegen dolgokhoz. 2 hónapja evett karalábé levest, rántottát, karfiol levest, pörköltet de azóta ezeket sem. Aggódok hogy nem kap meg minden fontos dolgot ami a fejlődéséhez kell mert nem eszik szinte semmit.
    Szeretnék tanácsot kérni hogyan etessem, illetve szerinted kell e aggódnom hogy ilyen keveset eszik.
    Köszönöm

    • Vida Ágnes

      Reply Reply 2014. február 28. péntek

      Sok mindent eszik, de ezek elsősorban nasik és szinte mindegyik szénhidrát. Hozzájuk szokott, mert a szénhidrát függővé tesz. Hagyd el ezt a sok édességet, nassolnivalót teljesen! Kapja helyette azt, amit ti is esztek: főzeléket, husit, sajtot, kenyeret, gyümölcsöt, zöldséget stb. Az első nap nagyon nem fog neki tetszeni, mert megszokta a sok édeset, de aztán megéhezik majd és elkezd enni.

  • Dorka

    Reply Reply 2014. február 25. kedd

    Kedves Gabi!

    14 hetes kismama vagyok, eddig minden vizsgálaton minden rendben volt. Szedtem Utrgoestant is kb. a 9. héttől (3×1-et) és most az orvosom javaslatára ezt fokozatosan csökkentem. De 1-2 napja kevés halványbarna folyás jelentkezik. Ez lehet az Utrogestan csökkentésétől vagy ne adj Isten baj van?

    Köszönöm!

  • Tünde

    Reply Reply 2013. november 05. kedd

    Sziasztok!
    6 hetes terhes vagyok és 4 napja barnàs folyásom van, ami hol gyengébb, hol picit erősebb. Enyhe görcseim vannak, de nem olyan erősségű, mint menstruációkor. Ahogy elkezdődött, azonnal mentem is az ügyeletre, ahol hüvelyi ultrahangoztak. A petezsák látszódott, 9 mm, ami az orvos szerint azt jelenti, hogy kesőbb fogant a baba. A folyásra semmit nem adott, azt mondta, ha el akar menni a baba, akkor elmegy, természetes szelekció… 1 hét múlva javasolt egy ultrahangot, hogy lássuk fejlődik e a petezsák. Ezzel engem nem nyugtatott meg, csütörtökön tudok menni a saját orvosomhoz, de addig is aggódom. Magne b6-ot szedek, vitamint, próbálok pihenni, de a tünetek nem múlnak. Szerintetek mit tegyek? Nagyon aggódom a baba miatt! Lehet, hogy csak emlékszik a szervezetem a mensesre? Vagy baj lehet?

    • Gabi

      Reply Reply 2013. november 12. kedd

      Valóban nem sokat lehet tenni ilyenkor, várni és pihenni. Drukkolok, hogy minden rendben menjen, és a következő ultrahangon látszódjon a fejlődés!

      • Horváthné Kiss kata

        Reply Reply 2014. március 01. szombat

        Neked van egy nagy problémám
        mégpedig az ,hogy nem jőt meg és barna folyásom volt másnap meg vérzésem volt a 4 hétben járok ée az első terheségem. Igy szeretnék tanácsot kérni hogy ilyenkor mi a teendő. előre is köszönöm

        • Gabi

          Reply Reply 2014. március 03. hétfő

          Alapszabály, hogy terhesség során a vérzés nem normális, ezért orvoshoz kell fordulni, hogy kiderüljön, mi okozza a vérzést.

  • anikó

    Reply Reply 2013. október 28. hétfő

    sziasztok.nekem olyan kérdésem lenne h lehetek e terhes ha már 10 nspjs késik meg fehérfolyásom van meg èrzékeny a mellbimbóm meg hànyingerem van.választ elöre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. október 31. csütörtök

      Igen, lehetséges. Ha azóta sem jött meg, mindenképp csinálj egy terhességi tesztet!

  • B Reni

    Reply Reply 2013. augusztus 20. kedd

    Olyan kérdésem lenne, hogy 5 hetes terhes vagyok! Tegnap pedig rozsaszines folyásom volt pár csepp. Minek a jele lehet? Lehet belöle pronlémám? Válaszát elöre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. augusztus 29. csütörtök

      Pár csepp rózsaszínes folyás még nem biztos, hogy gond. Ha nem múlik el, hanem vérzésbe vált, akkor kell mindenképp orvoshoz fordulni.

  • Andrea

    Reply Reply 2013. augusztus 02. péntek

    Kedves Agi,
    tegnap toltottem a 11. het terhesseget. A terhesseg 6. heteben volt egy-ket napos enyhe vilagosbarna pecsetelesem, de az orvos mondta hogy nem szukseges ebben az esetben Duphastont szedni csak ha esetleg tovabb tart es erosebb lesz. Ma ujbol eszerevettem egy barna pecsetet az alsonemun es elegge megijedtem. Orvoshoz csak egy het mulva kell mennem.
    Ez a masodik terhessegem es az elsonel is volt ilyen barna pecseteles a 8.heten, de szedtem a Duphastont 12.hetig es tobb gondom nem volt. Most van-e ok aggodalomra, mennyire sulyos a helyzet?
    Valszat elore is koszonom.

  • Zsuzsanna

    Reply Reply 2013. július 25. csütörtök

    Kedves Gabi !

    Nem teljesen idevágó kérdéssel fordulok hozzád, de eddig ez az oldal tűnik a legmegbízhatóbbnak azok közül, amiket találtam.
    Én nem várok babát. Legalábbis nagyon remélem. Fogamzásgátló tablettát szedek már több, mint 2 éve, és azóta a párommal rendszeresen vagyunk együtt. 2 hete volt a legutóbbi mensesem, minden teljesen rendben volt vele.
    Ma egy kicsit fájt a hasam és sokat morog. Már elmúlt a hasfájás, később együtt voltunk, és utána arra lettem figyelmes, hogy rózsaszín folyásom volt. Menses kizárva, még csak a fogamzásgátló 2. hetét szedem. Elmentem wc-re, és ott szintén volt hasonló folyás, rózsaszín és darabkás.
    Kétségbeestem. Eddig akármilyen honlapot találtam, mindenhol a vetélést írták hasonló tünetekre. Lehet, hogy tényleg az volt, és babát vártam, most pedig vége?

    Válaszodat nagyon várom és előre is köszönöm !

    • Gabi

      Reply Reply 2013. augusztus 13. kedd

      Elnézést, hogy csak most válaszolok. Ez csak az egyik ok lehet. Esetleg az is előfordulhat, hogy a gyógyszer mellékhatása. Ha eddig nem voltál nőgyógyásznál, érdemes lenne elmenni. Lehetséges, hogy csak gyógyszerszünetet, vagy másik gyógyszert fog javasolni.

  • Zsuzsi

    Reply Reply 2013. június 26. szerda

    Kedves Ági!

    Az 5. hetet éppen elkezdett, egyelőre halkan boldog újdonsült kismami vagyok. 🙂 Két kérdésem lenne.
    Az egyik: baj-e, ha időnként elég nagy fájdalmaim vannak. A menstruációm idején mindig frontérzékeny voltam korábban is, és most így a terhesség legelején – a kimaradt menzesznek most kéne véget érni, tehát még annyira friss a dolog – időnként akkorákat görcsölök, hogy felébredek rá (jönnek-mennek a frontok éppen). Hátrahajló méhem van, talán ez is szerepet játszik a dologban? Esetleg kímélnem kéne magam, vagy ez normális?

    A másik: a kevéske színtelen folyásom eddig már kétszer is hirtelen nagyobb mennyiségűvé vált, de ez nem folyamatos, csak „alkalmi”. Ilyenkor nagyon halvány sárgás elszíneződést látok, de lehet, hogy csak rémüldözöm… Szerinted szó lehet fertőzésről?

    Köszönettel várom válaszod!
    Hálás vagyok, hogy létezik az oldal, köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. június 28. péntek

      Enyhe görcsölés még természetes, de ha erős, érdemes orvoshoz fordulni. A folyásról szintén azt tudom mondani, hogy amíg színtelen, szagtalan, nem okoz más gondot, pl. nem csíp, viszket, addig normális, akkor is, ha bővebb, mint általában. Más esetben érdemes egy vizeletvizsgálatot csináltatni, hogy kiderüljön, fertőzésről van-e szó.

  • Emi

    Reply Reply 2013. június 06. csütörtök

    Siastok èn mar vetèltem a elsö lett volna. De most ra 8 honapra teherbe estem ès most mar 3 honapos vaok de mar 2 ser bevèretem bekerültem a korhaba de nem irtak fel semmien gogsert. mitöl lehet? A orvosok sem tudjak mitöl van.

    • Gabi

      Reply Reply 2013. június 13. csütörtök

      A vérzés több dolog miatt is jelentkezhet. Ilyenkor nem tudnak mást tenni, mint megnézik, hogy honnan ered a vérzés, és kórházba fektetnek megfigyelésre. Többet én sem tudok mondani, mint az orvosod, ő látja a helyzetet, mi itt ebből a két sorból nem sokat tudunk kideríteni.

  • Fanni

    Reply Reply 2012. december 03. hétfő

    Sziasztok! 6 hetes kismama vagyok, és nagyon boldog 🙂 Azonban van egy kis problémám. A babám 4 mm, azonban kisebb görcseim vannak (olyan mintha meg akarna jönni), néha beszúr, valamnt állandó folyásom van, ami olykor sárgás-barnás színű. A doki Utrogestant írt fel. Aggódom…. Volt már más is ilyen helyzetben? Nagyon köszönöm!!!!

    • Katesz

      Reply Reply 2013. január 08. kedd

      Nekem is hasonló tüneteim voltak a terhesség első szakaszában, olyan 6-9 hétig legalább. Utrogestant szedtem, ha pedig már a falra mászás veszélye is fenyegetett a görcsöktől, akkor Nospat is vettem be. Amennyiben nem szűnnek a görcsök, kérd meg a dokidat, hogy emelje az Utrogestan adagot. Miután már beáll a normál hormontermelés és a szervezeted elegendő progeszteront termel, akkor elhagyható az Utrogestan, legalábbis én nem szedem, most vagyok 26. hetes. Sok sikert!

      • aniko

        Reply Reply 2013. április 25. csütörtök

        annyit szeretnek kerdezni sokat kellet-e fekudjel ahhoz hogy elerd a 26.hetet

  • Anita

    Reply Reply 2012. szeptember 06. csütörtök

    6 hetes kismama vagyok. Ma reggelre vettem észre kis barnás valamit, ami a betéten még nem jelentkezik. Nagyon el vagyok keseredve, mert csak hétfőre kaptam orvoshoz időpontot, és már 2 babát elvesztettünk. Nagy lehet a baj?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. szeptember 06. csütörtök

      Ha ennél a barnás váladéknál több nem jelentkezik, akkor nem feltétlen van baj. Viszont ha esetleg görcsöket és/vagy vérzést is tapasztalnál, főleg az előzmények ismeretében, mindenképp menj kórházba, akkor ne várj az orvosodra!

      • Anita

        Reply Reply 2012. szeptember 06. csütörtök

        Sajnos az az igazság, hogy szednem kell pajzsmirigyre gyógyszert,vérrög képződésgátlót,és még injekció formájában adom magamnak a vérhigítót is. Nem lehet,hogy valamelyik szer okozza?

  • Zsuzsi

    Reply Reply 2012. augusztus 18. szombat

    sziasztok.! Nekem egy olyan problémám van,hogy rózsaszínes folyásom van. De ez olyan joghurt színű (:$) ma vettem észre. Eddig is volt folyásom kb.2napja. De semmi viszketés vagy ilyenek. Csak éreztem,hogy valami folyik.ma meg ez a eózsaszín folyás. Rettegek:S 4napja szakítottunk barátommal (5évig voltunk együtt) szerettünk volna babát,de nem jött össze (9-10hónapja próbálkoztunk) mivel nem lett semi külön mentünk,mert már nagy volt a stressz és sok volt a veszekedés. Ugye nem most sikerült? Belehalnék. Szombaton voltunk együtt utoljára. Írjatok minél hamarabb,mert nagyon félek. A másik furcsa tünet:az egyikpillanatban betakarózok,a másik pillanatban folyik rólam a víz. Pánikolok. 🙁

    • Gabi

      Reply Reply 2012. augusztus 22. szerda

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre. Ha mégis erre gyanakszol, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Nehéz időszak ez most számodra, lehetséges, hogy a leírtakat is ez a stresszes helyzet váltotta ki.

  • Réka

    Reply Reply 2012. július 29. vasárnap

    Jó reggelt!
    Nekem olyan problémám lenne, hogy 5 napom van hátra a szülés ki írt időpontjáig , de a legutóbbi NST vizsgálaton a gép fájásokat mutatott, a nőgyógyász meg vizsgált és azt mondta, hogy 1 újnyira vagyok nyitva.Ez 4nappal ezelőtt volt.Most viszont sárgás színű , szagtalan , nyálkás folyásom van. Mi lehet ez és mi okozhatja?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdv Réka!

  • Valika

    Reply Reply 2012. július 24. kedd

    Jó napot!
    Ha az embrióbeültetés után 12 nappal jelentkeznek enyhébb rövid ideig tartó szúrások a petefészek tájékán,jelentheti e azt h nem sikerült a beágyazódás?üdvözletem

    • Gabi

      Reply Reply 2012. július 24. kedd

      Elvileg ez a szurkálás nem utal semmi rosszra. De ha bizonytalan, érdemes az orvosától kérdezni.

  • andrea

    Reply Reply 2012. június 23. szombat

    Kedves Agi!
    Koszonom a legutobbi gyors valaszt, a fertozest ezuttal sikerult kikezelni. Most ujjabb kerdessel fordulnak hozzad. 40. hetben jarok, voltam orvosnal aki eleg alaposan megvizsgalt. Azt mondta, hogy teljesen zart vagyok, azonban a mehnyak szepen fel van puhulva es meg is van rovidulve. A vizsgalat utan kicsit veres volt a kesztyuje, nekem pedig eleg erosen fajdogalt a mehem, kb. fel oraig,majd masnap delutanig barnas-rozsaszines folyasom volt, aztan elmult.azota szinte semmi,csak egy-egy kisebb gorcs.
    Kerdesem az lenne, hogy mi okozta a szines folyast? van-e eselyem arra hogy termeszetes uton szuljek ha meg mindig zart vagyok? koszonom valaszod es bocs amiert hosszura sikerult.
    minden jot, andrea.

  • Kriszti

    Reply Reply 2012. június 22. péntek

    Szia!
    Nekem az lenne a gondom, hogy minden reggel az az első dolgon hogy elmegyek a wc-re. Most vagyok a 35.hétben. Ma reggel sem történ másképp. Utána leültem meginni egy kávét és éreztem hogy folyik ki belőlem valami. majd felálltam és a széken valami fehéres átlátszó cucc volt. azóta nem volt ilyen. de megilyetem hogy mi lehetett az csak nem magzatvz szivárgás????

  • Renike

    Reply Reply 2012. június 14. csütörtök

    Kedves Gabi!
    Ma csináltam egy tesztet de az negativ lett, de a tesz csak 2 óra mulva jelezte azt is addig semmit. Ez most valóságos eredmény? A tüneteim máig is meg van és már a 15. napja késik. és már nincs barnés folyásom, csak nagyon sürün kell pisilni járnom de mindig csak egy kevesett tudok. Kérlek segits nekem , már nagyon szeretnék babát és már 6 éve probálkozunk de semmi. Köszönöm

  • Renike

    Reply Reply 2012. június 11. hétfő

    Sziasztok, szeretném ha tudnátok segiteni. Április első hetében volt méh átfuvásom,minden rendbe volt aztán 18. án megkellet volna de helyette 30.án jött meg kicsit rövidebb ideig volt meg mint szokott. Aztán félidöben , meg elötte és utána is voltunk eggyütt védekezés nélkül. Mjus 30.-ára vártam hogy megjöjjön de hála istennek nem jött meg . 2héten keresztül hányingerem volt szédültem, a melleim azóta is fájnak és duzzatak. Valamejik nap együttlét után egy kis rózsaszines barnás pecsételö vérzésem volt de aznap el is mult. Azóta nem volt semmi gond de viszont ma juni 11.én megint egykis barna folyasom kezdödött.Most terhes vagyok vagy nem? Tesztet nem mertem csinálni mert félek hogy negativ lesz. Nemtudom hogy most mit csináljak légyszi segitsetek.Köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2012. június 13. szerda

      Én mindenképp tesztelnék, de esetleg érdemes lenne beszélni az orvossal, aki a méh átfúvást végezte.

    • felhasznalo

      Reply Reply 2012. augusztus 20. hétfő

      „Renike”, ha nem mersz csinálni tesztet (miért is nem mersz????), akkor itt mégis mit vársz a többi olvasótól? Látatlanban biztos meg tudják mondani, hogy mi a helyzet…

  • andrea

    Reply Reply 2012. május 28. hétfő

    Kedves Agi!
    Lenne egy fontos kerdesem. Hamarosan szulni fogok, azonban trichomonas fertozest allapitottak meg. Ha nem sikerul kikezelni,(ugyanis mar kezeltuk es nem sikerult) okozhat-e valamilyen komoly problemat a babanal szules kozben?
    koszi a valaszt.

  • Edina

    Reply Reply 2012. április 20. péntek

    Sziasztok.
    Kint elek Kanadaban,itt nem tul jo az orvosi ellatas,nehezen jutok el egy orvohoz,ezert is irok ide. A parommal szeretnenk kisbabat,csinaltam is egy tesztet,ami pozitiv lett de nagyon halvany volt a vonal.Neha vannak alhasi gorcseim,de viszont a mellem mindig faj,nott is,hanyingerem surun van ,emelyges,az etvagyam is sokkal jobb. De van egy problemam amire nem tudom mi a magyarazat. Egyik reggel mikor felkeltem,valami furcsa dolog folyt ki belolem,nagyon sok volt es feher szinu volt.Kozvetlen utana megfajdult a hasam alja,de nem sokaig. Most is van egy kis folyasom. A menzeszem kesik,igy ugy dontottunk hamarosan csinalok meg egy tesztet,a biztonsag kedveert. Az szeretnem megtudni hogy ezek a tunetek ilyenkor normalisak.mit tegyek? Elore is koszonom a valaszt 🙂

    • Edina

      Reply Reply 2012. április 21. szombat

      Sziasztok!
      Tegnap mar rozsaszin folyasom volt,de csak 2csepp.Reggelre mar olyan lett mintha menzeszem lenne. Ez gond? Sokat olvastam errol,hogy ilyenkor vetelesrol is lehet szo. Nagyon aggodom.
      Udv:Edina

      • Gabi

        Reply Reply 2012. április 24. kedd

        Ha terhesség során vérzés jelentkezik, az vetélésre utalhat. Ezért ilyenkor mindenképp orvoshoz kell menni. Nem biztos, hogy vetélésről van szó, de jobb ilyenkor egy esetleg felesleges vizsgálat, mint kockáztatni!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 24. kedd

      Valószínűleg csak a nagyobb mennyiségű hüvelyváladék ürült ki hirtelen. Ha ez a folyás nem párosul viszkető, égő érzéssel, nincs kellemetlen szaga, akkor valószínűleg nem fertőzés, gyulladás okozza. Ha a teszt pozitív, a vérzés továbbra is késik, és a terhességre utaló tünetek (hányinger, mellfájdalom, nagyobb étvágy) is megmaradnak, akkor 99%, hogy valóban babát vársz.

  • Velence11

    Reply Reply 2012. április 19. csütörtök

    Sziasztok!

    A terhesség végén járok pár hetem van és a z a gondom, hogy kb 4 hete fólyásom van. Nőgyógyásznál vltam és Canesten G-t írt fel használtam is de nem múlt el, aztán Kliont-t de annak hatására sem múlt el. Nem tudom mi lehet ez sárgás színű és pici szaga van, olyan mint a vízelet hírtelen jön így használnom kell tb-t. Mi lehet ez és normáli!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. május 05. szombat

      Az utolsó hetekben előfordulhat erős folyás, ez normális.

  • Zsani

    Reply Reply 2012. április 10. kedd

    Kedves Ági!
    Azt szeretném kérdezni,hogy március 23-án jött meg utoljára ami 27ig tartott április 1én voltunk együtt a párommal..van-e esély arra,hogy teherbe estem !? 8án teszteltem,de negatív lett a teszt..lehet korai volt a teszt? vagy tényleg nem vagyok az
    Előre is köszönöm válaszodat
    Üdv Zsani

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 15. vasárnap

      Lehetséges a terhesség. De ha sikerült is, valószínűleg korai volt még a teszt. Ha van valami, ami terhességre utal, vagy ha már késik a menzeszed, akkor érdemes megismételni.

  • Juliánna

    Reply Reply 2012. április 10. kedd

    Sziasztok!
    Már egy pár hete nézem a blogot és először is szeretném megköszönni a sok hasznos tanácsot. Szerintem kb. 5-6 hetes terhes vagyok és csak holnap megyek először dokihoz (4 egyértelműen pozitív teszt után) Rengeteget sportolok és szaunázok rendszeresen és szeretném megtudni, hogy a (finn) szaunát terhesen is folytathatom-e, valamint most Vasárnap regisztrálva vagyok egy maratonfutásra, de gondolom nem lenne jó a pocakmanónak ha én ezen most részt vennék? Nagyon köszönöm a segítséget és a választ!

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. április 15. vasárnap

      Ha eddig rendszeresen sportoltál, ezután is sportolhatsz, akár a maratont is lefuthatod, ha jól érzed magad. A szaunát sajnos kerülni kell a terhesség alatt, mert a magas hőmérséklet vetélést okozhat.

  • Eszter

    Reply Reply 2012. április 10. kedd

    Kedves Ági és Gabi!

    Jövőhéten megyek a nőgyógyászomhoz a szokásos UH-ra, de szeretnélek Benneteket is megkérdezni: A problémám, hogy már a várandósságom 2. trimeszterétől van egy enyhe világossárga, szagtalan folyásom. A doktor úr is megnézett, vizelet vizsgálat stb. de nem talált semmit. Azt mondta, hogy ez a dolog természetes. Mostanában viszont több a folyásom és sárgásabb,viszont eddig sem a hüvelyemnél, hanem inkább a tisztasági betét felső részében található. A szaga kicsit édeskés. Lehet, hogy a méhem nyomja a hólyagomat, s vizeletcseppekről van szó? Vagy inkább valami más lehet?
    Most járunk a 20. hetünkben.
    Köszönöm a választ! További szép napot kívánok: Eszter

    • krisztina85

      Reply Reply 2012. április 12. csütörtök

      Nálam is pontosan ugyanez a helyzet, csak nekem 23 hetesen írtak rá antibiotikumot (hüvelytablettát), ami nem csinált semmit, csak begombásodtam tőle. Az egyik orvos azt mondja ilyenkor káros az antibiotikum, a másik meg felírja. Most harcoljam ki magamnak 30 hetesen a gyógyszert vagy mit tegyek? Okozhat-e koraszülést egy sima hüvelygyulladás? Válaszát előre is köszönöm.

      • Vida Agi

        Reply Reply 2012. április 15. vasárnap

        A hüvelygyulladást és a gombásodást is mindenképpen kezelni kell, mert a felszálló fertőzés koraszülést okozhat, menj el orvoshoz és kezeltesd.

  • Móczárné Restás Melinda

    Reply Reply 2012. április 04. szerda

    Kedves Ágnes!

    Már többször írtam Neked, mint regisztrált anyuka, de sajnos egyszer sem válaszoltál. Mi ennek az oka?

  • Kriszti

    Reply Reply 2012. április 02. hétfő

    Szia!

    Most 16 hetes vagyok, Angliában élek. 2 hete voltam ultrahangon, ahol megállapították, hogy minden a legnagyobb rendben van. (Tudni kell, hogy előtte 1 héttel vérzésem volt, amivel bevittek a kórházba, és 3 óra múlva kiengedtek, akkor nem mondtak semmit, csak hogy 1 hét múlva ultrahang, ahol kiderül mi is van.) 3 vérvételen estem túl, vizeletminta, stb, a downszindrómás tesztet is megcsinálták, és megállapították, hogy tényleg minden a legnagyobb rendben van. Mivel a vércsoportom 0 RH negatív, és a páromé is RH negatív, így én úgy tudom, hogy a babánk is csak RH negatív lehet, ezáltal az ANTI-D sem lenne megoldás (?).

    Most, a 16. hétben megint vérzésem van, de most elég kevéske. Sajnos itt nem úgy működnek a dolgok mint otthon, ezért is írok ide, hogy esetleg van-e okom aggodalomra vagy nincs? 2 hete azt mondták semmi baj, és itt elég nehéz eljutni megint az orvoshoz, és addig viszont kín a várakozás. Mi okozhatja a vérzést?!

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 03. kedd

      Általában azt mondják, hogy a terhesség során ha vérzés jelentkezik, orvoshoz kell menni, hogy kizárják a vetélést, vagy idejében kezeljék. Nem minden esetben a vetélés előjele a vérzés, sok más miatt is előfordulhat, (pl. a méhlepény a méhszáj felett tapadt meg, és ez vérezget). Ha nem tudsz eljutni orvoshoz, a legjobb, amit tehetsz, hogy kíméled magad, sokat pihensz. Viszont ha a vérzés nem múlik, netán erősödne, akkor csak meg kellene oldani valahogy, hogy lásson orvos.

  • Nóri

    Reply Reply 2012. március 24. szombat

    Azt szeretném kérdezni,hogy a menstrucióm elég rendszertelen volt, kivéve idég az első 2 hónapot.A férjemmel 2 évig próbálkoztunk babával,de nem sikerült.Lefogytam 22 kilót,kimarad a márciusi mensim és egyszer észrevettem hogy már nem fogyok semmit egy ideje, meg is szédültem párszor,csináltam egy tesztet ami pozitív lett,de csak halvány(reggeli vizelet).Aznap az UH-on nem láttak semmit,csak azt mondták gyanús,menjek vissza 2 hét múlva.Aznap délután csináltam még egy tesztet,ami pozitív lett erősebben.Pár nap mulva clearblue teszt is kimutatta hogy terhes vagyok,4-5 hetes.Azt szeretném tudni,hogy lehetséges hogy cisztám van és nem terhes vagyok,mert nincsen semmilyen folyásom,vagy normális ha semmi folyás nincsen?A mellem is csak akkor fáj ha leveszem a melltartót,és magasabb hőmérsékletem sincs.Hányinger néha rámjön,mindenen sírok,de ezek nem később kezdődnek ezek a tünetek?Honnan tudhatnám hogy cisztám van e,vagy azt már kimutatta volna az első ultrahang is?Meg ez a folyás nagyon idegesít hogy nincsen.Meg iszonyatos hasgörcsöm van néha,meg a hátamba is bele nyilall,de el is múlik pár perc múlva mind a 2 tünet.Köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 26. hétfő

      Terhesség során egyáltalán nem törvényszerű, hogy folyás jelentkezzen. A pozitív teszt pedig 99%, hogy terhességet jelez. A ciszta nem szokott téves pozitív tesztet eredményezni. (Egyedül egy bizonyos pajzsmirigy rendellenesség eredményezhet téves pozitív terhességi tesztet!) A cisztát az ultrahangon észre szokták venni. Én ennyi pozitív teszt után már örülnék a babának! Viszont ezeket a görcsöket, nyilallásokat nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha legközelebb beszélsz az orvossal, mindenképp említsd meg ezeket is.

  • Reka

    Reply Reply 2012. március 19. hétfő

    Sziasztok,
    most 4 hetes terhes vagyok, es lenne egy par kerdesem, vagyis neha van barnas, nyalkas folyasom, vegy akor is ha peldaul nagy dolgot csinalok; es a multkor voltunk egyutt a ferjemmel es aztan szinten eros barna folyasom volt, jaj nagyon remelem nem jelent rosszat, mert nagyon felek. A doki nekem csak femibiont irt fell, ujbol meg csak majd 3 het mulva kell menyek az orvoshoz. Kerlek ha tudtok, valaszoljatok nekem is.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 21. szerda

      Mindenképp kérdezz rá az orvosnál, ha legközelebb mégy, hogy ennek mi lehet az oka. Valószínűleg nincs gond, ha ennyivel elintézte. Mármint ha akkor említetted ezt a dolgot.

  • Ágnes

    Reply Reply 2012. március 17. szombat

    Szia!

    A kérdésem az lenne, hogy terhességem 18 hetében fürdőszobát takarítottam klór tartalmú tisztítószerrel, zárt ajtónál és nyitott ablaknál pár percig állni hagytam, majd visszamentem a fürdőbe, és elég szúrós szag volt, amit 2-3 percig belélegeztem, amíg leöblítettem.Lehet ettől valami baj a babával,vagy ne idegeskedjek?
    Előre is köszönöm válaszodat!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 19. hétfő

      Ha neked nem lett tőle bajod, a babának sem lesz! Ne aggódj! De ha kellemetlen, esetleg legközelebb kérj meg valakit erre a feladatra.

  • gabi

    Reply Reply 2012. március 17. szombat

    most 28 hetes vagyok. elfelejtettem az elobb irni.

  • gabi

    Reply Reply 2012. március 17. szombat

    Kedves Agi!
    terhesseg alatt a klion d huvelykup hasznalata milyen kockazattal jar?van-e valamilyen magzatkarosito hatasa?
    mar ketszer kezeltem magam ezzel a keszitmennyel,(orvos tanacsara persze,) de meg mindig tart a huvelygyulladasom. Egy harmadik kezeles nem okozna bajt a babanak?
    koszonom

  • Manó

    Reply Reply 2012. március 11. vasárnap

    Szia.5 hetes terhes vagyok.Néha vérzek,néha pedig barnás folyásom van…Ez mit jelenthet?!Köszönöm,előre is.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 15. csütörtök

      Lehet hogy semmi gond, de ha terhesség során vérzés jelentkezik, mindenképp orvoshoz kell fordulni, mert a vérzés vetélésre utalhat.

  • Marcsi

    Reply Reply 2012. március 08. csütörtök

    Szia!
    Valószínűleg 4 hetes+ 4napos terhes vagyok, ma voltam orvosnál, UH-on még nem látszik semmi. Kaptam Duphaston-t, mivel már volt egy elhalt terhességem.
    Ma este pisilés után a WC-ben 2 kis nyálka (?) darabot láttam, de görcsöm, vérzésem nincs. Mi lehet ez, aggódnom kell?
    Köszönettel: Marcsi

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 15. csütörtök

      Ha semmi vérzés vagy ahhoz hasonló nincs, akkor szerintem nincs miért aggódni.

  • Zsuzsa

    Reply Reply 2012. február 22. szerda

    Jónapot kivánok!Már 3napja késik a mensim..tegnap volt egy csepp vér és azóta egy kicsi barnázás..a melleim fájnak,sürün járok pisilni ill.ma volt hasmenésem is:(tegnap délután negativat teszteltem..lehetek ezektöl függetlenül babás??Válaszát köszönöm!!!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 27. hétfő

      Igen, lehetséges. Ha azóta nem jelentkezett a megszokott erősségű vérzés, érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Vivi

    Reply Reply 2012. február 15. szerda

    szia!
    nekem az a problémám hogy 6 hetes vagyok klion-d kaptam azt használhatom ennyi idösen vagy nem? mit tegyek ? féltem a babát.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 20. hétfő

      Amikor felírta az orvos, tudta, hogy babát vársz? Ha igen, valószínűleg mérlegelte a kockázatokat. Ha nem tudta, akkor érdemes lenne rákérdezni, hogy alkalmazhatod-e terhesség mellett is.

  • Kati

    Reply Reply 2012. február 13. hétfő

    Kedves Válaszadó !

    Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kicsit kétségbe vagyok esve.. 2012.01.07.-én volt az utolsó mensesem azóta 3 pozitív teszt, 02.09. 02.10. 02.13. De ma reggel enyhe rózsaszínes folyásom volt, de rögtön el is múlt. Jelenthet ez bajt ??? Ez már lehet vetélés jele?
    Jövőhét szerdán megyek az első nőgyógyászati vizsgálatra.
    Köszönöm a segítséget !

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 16. csütörtök

      Ha nem váltott vérzésbe, nem ismétlődött meg, nem kísérte görcsölés, akkor valószínűleg nincs gond! De az orvosnál erre mindenképp érdemes rákérdezni!

  • alina

    Reply Reply 2012. február 11. szombat

    Kedves Agi!
    Most jarok a 23. hetben es az orvosok folyamatosan huvelygyulladast diagnosztizalnak.Minden alkalommal kapok ra kezelest, de nem mulik. Amit erdekesnek talalok az, hogy nekem a sargas folyason kivul nincs semmilyen mas tunetem es eddig sem volt (nem viszketett, csipett, kellemetlen ego erzes vagy szag sem volt).Mar kezeltek klion d-vel, canestennel es legutobb lacto feel huvelygelt irtak ra. Legkozelebb 2 het mulva megyek orvoshoz, de nem tudom mi tevo legyek ,ha ismet kezelest ir. Erdemes ennyi mindent hasznalni, ha a sargas folyason kivul nincs mas kellemetlen tunetem? Valaszod elore koszonom.

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. február 13. hétfő

      Ha az orvos szerint gombás fertőzésről van szó, akkor muszáj kezelni, mert a felszálló fertőzés koraszülést okozhat.

  • sirena

    Reply Reply 2012. február 09. csütörtök

    Szia!

    22 hetes kismama vagyok. 1 hete vérezgetéssel bementem az orvoshoz, nem lát semmi különöset, Uh-on a pici teljesen jól van, lepény normális, hátsó falon tapad, azt mondta Magne B6 és ágynyugalom, ha nagyon véreznék menjek vissza. Azóta ilyen barnás nyálka van , vérzés nincs, napközben főleg reggel van ez a nyálka , mint amikor peteérés van. A kicsim nagyon aktív, görcs nincs. Meddig fog ez tartani, ugye nem lesz baj?Mi lehet az oka?

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. február 13. hétfő

      A méhszáj sok mindentől kinyílhat idő előtt, gombás fertőzés, hormonális okok, de lehet alkati oka is, ezt nem lehet látatlanban megmondani. A magnézium mindenképpen jó, mert ellazítja a méhizmokat, ezért segíthet, hogy ne nyíljon tovább a méhszáj. Ezenkívül pihenj sokat lehetőleg vízszintes testhelyzetben, mert álló és ülő helyzetben a gravitáció miatt tovább nyílhat a méhszáj.

      • sirena

        Reply Reply 2012. február 13. hétfő

        Köszönöm válaszod! méhszáj teljesen zárt, rutascorbint kaptam a vérezgetésre, azóta hála a jó égnek megszűnt, elmúlt 1 hét alatt. Remélem nem tér vissza!

  • Ibolya

    Reply Reply 2012. február 04. szombat

    Sziasztok!Nekem egy elég bonyolult problémám van abban szeretném a tanácsotokat kérni.Tavaly májusban volt egy vetélésem akkor a 8.héten kezdtem vérezni.Azonnal orvos,aki azt mondta kis terhesség esetén nincs gyógyszer vagy gyógymód arra hogy megmentsék a babát,feküdjek sokat és megszűnik a vérzés.Nem így történt.Mikor visszamentem hogy elment a baba azt mondta hogy igen ez várható volt ilyenkor még nem lehet megakadályozni de ne szomorkodjak ha életképes baba lett volna akkor ez nem történt volna meg.Vártunk 6 hónapot.November 20.án volt meg utoljára már örültem mikor a következő kimaradt. A teszt negatív lett karácsony és szilveszter között,vártam újra teszt megint nega.Elmentem egy orvoshoz aki azt mondta hogy nem vagyok terhes és majd megjön ha akar hát nem jött.jan.23.teszt újra negatív.Majd 02.02.-án pozitiv bár halvány,másnap már mindkét vonal erős.De 2.án és ma is (4.-én) rózsaszínes minimális vérzésem van és fájdogál a hasam.Tudom ha bemegyek a kórházba a nőgyógyászatra úgyis azt mondják hogy még nem tudnak semmit tenni feküdjek.Tavaly is ez volt.Mit tegyek?

  • Szabina

    Reply Reply 2012. január 31. kedd

    Szia!
    Párommal babát akarunk,január 13-án volt az ovulóció és mindent ugy csináltunk ahogy kell.
    27-re kellett volna megjönni, de még semmi,tegnap valami fehér szagtalan folyás féle volt de,nem sok,most délutánra már barnás+halváy rózsaszinű jött és nagyon fáj a hasam.a tisztaságin semmi nincs csak ha pisilek akkor a wc-papiron,és ma dél fele csináltam egy tesztet de negativot jelzett,sok olyan jeleim voltak már a napokba ami terheségre nézhet.Szerinted most mi a bajom,sikerült a baba?Akkor ezek milyen folyások?Előre is köszönöm a válaszod.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 05. vasárnap

      Ha az a folyás nem váltott át vérzésbe, akkor lehetséges a terhesség, érdemes megismételni a tesztet. Ha megjött, és normálisan zajlott, akkor nincs gond, próbálkozzatok tovább.

    • Ibolya

      Reply Reply 2012. április 01. vasárnap

      Sziasztok

      Azt szeretném megtudni lehetöleg minél hamarabb ,hogy terhes vagyok e vagy sem. havim elött egy héttel volt egy kis vérzésem pontosabban egy csepp az elején azt hittem ,hogy megjött de aztán el is mult. utána néztem ,hogy az mi lehetett és olyat találtam h a 12 napban a megtermékenyülés után lehet egy kis vérzés amit megpecsételö vérzésnek neveznek ami a terhesség elsö jele de nem volt hasi görcsöm sem sem semmi más .de közben van folyásom is fehér és szagtalan. csináltam egy tesztet is amit nemtom h pozitiv vagy negativ mivel van egy jól látható csik de a második az szinte nem is látható . azt szeretném megtudni h akkor most terhesvagyok vagy nem valószinü?? légyszives sürgösen válaszoljatok köszönöm elöre is

      • Gabi

        Reply Reply 2012. április 03. kedd

        Ha látszik a második csík, még ha csak halványan is, akkor valószínűleg terhességről van szó. Ha azóta a pár cseppes vérzés óta nem jelentkezett menstruáció, és bizonytalan vagy, érdemes lenne a tesztet megismételni.

Leave A Response

* Denotes Required Field