Folyás terhesség alatt

A terhesség alatt ijesztő lehet, ha bármilyen folyása van az embernek, de a legtöbb esetben ártalmatlan jelenségről van szó.

 Folyás terhesség alattHa a folyás színtelen, nagy mennyiségű és szagtalan, akkor nem kell aggódni, ez teljesen normális jelenség, a második harmadtól folyamatosan előfordulhat ilyen.

Ha a folyás fehér, és nagy mennyiségben egyik percről a másikra jelentkezik, nem akar múlni, akkor hüvelygyulladásról lehet szó, amit orvossal kell kezeltetni.

A különféle gombás fertőzések, és a felfázás is okozhat folyást, ilyen esetben színtelen vagy fehér, esetleg sárgás színezetű, és kellemetlen szagú a váladék. Ezt is minél hamarabb mutasd meg orvosnak, mert a terhesség alatt is gyorsan és hatékonyan kezelhető jelenségről van szó.

A barnás folyás terhesség alatt általában nem jelent jót. Az első harmadban hormonprobléma okozhatja, ha ilyet tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz, ha a saját orvosod nem elérhető, akár az ügyeletre is, itt fel tudják írni azt a tablettát, ami megmentheti a babát.

A szülés előtti utolsó 1-2 hétben a barnás-véres folyás a nyákdugó távozását jelezheti, ami a szülés beindulásának első jele.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

568 Comments

Comment navigation

  • H

    Reply Reply 2009. január 26. hétfő

    Sziasztok!

    Volna egy kérdésem..
    December elején mikor teherbe estem,épp méh gyulladásom volt mire cifran gyógyszert szedtem.A gyulladás vagy a gyógyszer árt a babának?És tegnap óta a folyásomat inkább a túróhoz hasonlíthatnám..Ez lehet a gyulladás miatt vagy más oka van?

    Válasz: Nem, a lepény kialakulásáig (kb. 6 hét) semmilyen gyógyszer nincs hatással a babára. A folyás lehet a gyulladás miatt.

  • Viky

    Reply Reply 2009. január 25. vasárnap

    Sziasztok!

    Én 8 hetes terhes vagyok és néhány napja fehér darabos folyásom van.
    Azt hallottam 12 hetes alatt nem írnak rá semmit..igaz ez?
    Árthat a baba egészségének?
    Köszönöm a választ.

    Válasz: A terhesség alatt gyakori a megszokottnál több fehér folyás. Ez nem okoz semmi bajt a babának és nem írnak rá semmit. Ha szaga van vagy színe, akkor viszont menj el orvoshoz, mert ez fertőzésre utalhat, amit viszont már kezelni kell.

  • R

    Reply Reply 2009. január 20. kedd

    Szia!

    19 hetes terhes vagyok és két napja barnás folyásom van eddig semmi ilyen nem volt. Még mozgást sem érzek egyáltalán. Nem kellene már valamit éreznem?( Több mint egy hónapja csináltak UH-ot voltam orvosnál de nem csinált, csak annyit kérdett minden rendben van e akkor még rendben volt.) Most eléggé meg vagyok ijedve a folyás miatt meg hogy nem érzem még a baba mozgását. 🙁 Mi lehet ennek az oka. Ráadásul még jól meg is fáztam.Csütörtökön megyek genetikai Uh-ra. Már alig várom hogy lássam minden rendben van e!?

    Válasz: A mozgásokat a legtöbben csak a 20. hét környékén érzik meg, főként első babánál. A barnás folyást mindenképpen említsd meg az orvosnak, mert fertőzés okozhatja, amit kezelni kell.

  • Incsó

    Reply Reply 2009. január 12. hétfő

    Sziasztok,

    Kérlek segítsetek, mert egy kicsit nyugtalan vagyok. 5 hetes vagyok, és tegnap reggel barnás váladékom volt, ma reggel meg enyhén véres. De csak reggelenként van ez a probléma. Amúgy meg semmilyen problémám sincs.
    Mitől lehet ez a barnás. véres váladék? Gond lehet? Kérlek, válaszoljon valaki gyorsan, hogy megnyugodhassak.

    Köszönöm

    Válasz: Több dolog okozhatja. Pihenk sokat és mielőbb menj el orvoshoz.

  • Edina

    Reply Reply 2009. január 11. vasárnap

    Sziasztok!
    5hetes terhes vagyok, 20án kell mennem az első UHra. Viszont ma, olyan halvány-barnás folyást tapasztaltam, egy kicsit csak, de megijesztett. Mi lehet ez, nem tudjátok????????

    Válasz: Előfordul. Többféle oka lehet (hormonális stb.), Pihenj sokat és ha erősödne a vérzés fordulj orvoshoz.

  • tigrr

    Reply Reply 2009. január 07. szerda

    Sziasztok!
    A problémám a következő: dec.22.én kellett volna megjönnie a mensimnek, de azóta sem jött meg. ax egy hetet szokott késni, többet sosem! A dec.29.-i héten úgy fájt a hasam, mint amikor megszokott jönni, de a hét végére az is elmúlt, viszont jó pár napja (kb:6) viszketek, és pár napig szúró érzésem volt a gátnál, és fehér folyásom van. Mára szúró érzés elmúlt, a viszketés is csökkent, de a folyás -ami inkább összeállt fehér váladék- még mindig megvan. A derekam mostanában többször is fájogatott. Tesztet utoljára 4.-én csináltam, negatív lett. Lehetséges, hogy bébi van a dolgoban? Ha dec. 22.-én estem teherbe, mikor mutatja ki a teszt?És melyiket ajánljátok? Vagy előfordul, hogy valamilyen betegség miatt nem jött meg idáig???Nagyon izgulok!

    Válasz:Kicsit korán teszteltél, de most már kimutatja, ha tényleg baba van a dologban, csinálj tesztet. Lehetséges, hogy baba van a dologra, minden jel erre utal, de a folyás és a viszketés meg gombára, emiatt viszont nem maradna el a mensesed.

  • Bambóca

    Reply Reply 2009. január 05. hétfő

    Kedves Ági és mindenki!
    Ma voltam dokinál, szerencsére már nincs folyásom, mindent rendben talált! Szerdán megyek UH-ra! Köszi a segítséget! Mindenkinek kitartást és szerencsét kívánok!

  • Ella

    Reply Reply 2008. december 28. vasárnap

    Sziasztok! Ti mind tapasztaltak vagytok ebben a dologban, és a segítségeteket szeretném kérni. Ha szeretkezés közben kilyukadt az óvszer (miután a férfi végzett), és fehér folyásom van akkor lehetek terhes?

    Válasz: Ha kilyukadt az óvszer, akkor lehetsz terhes. A fehér folyás nem terhességi tünet, tehát ez nem amiatt van. Ha nem jön meg, akkor tesztelj.

  • Bambóca

    Reply Reply 2008. december 27. szombat

    Kb. 4 hetes terhes vagyok. Pár napja szúró érzést tapasztaltam a hüvelyem egy pontján.
    Génia 92 kúpot használtam, a tünet elmúlt, viszont tetemes mennyiségű barnás-véres váladék ürül reggelre. Nincs szaga, nem is fáj. Már korábban is volt ilyen vérezgetés, de mindig csak hüvelykúp után. Ha irrigátort használok, teljesen kiürül, egész nap semmi, de reggelre mindig felgyülemlik. Mi lehet az oka? Árthat-e a babának? Nagyon félek! Legközelebb csak januárban tudok elmenni az orvosomhoz!

    Válasz: Nem árthat a babának most még, de mihamarabb menj el az orvosodhoz és beszéld meg vele, használhatsz-e kúpot terhesen is.

  • Csillag

    Reply Reply 2008. december 18. csütörtök

    Sziasztok!

    Nekem 7 napja késik a mestruációm, csináltam már 3 tesztet, mind pozitív, szóval úgy tűnik babát várok. Az orvosom azt mondta, h a héten még nagyon korai mennem hozzá, viszont legközelebb csak január első hetében tudok. Ajánlott magzatvédő vitamint, és szerinte, ha nincs panaszom, akkor január első hetében pont időben leszünk. Panaszom tulajdonképpen nincs, csak annyi, h pár napja sárgás-fehéres folyásom van. Nem csíp, nem viszket, nincs szaga és a mennyisége sem sok, van mikor szinte semmi, van h kicsit több. Szerinted is várhatok januárig nyugodtan? Számításaim szerint most vagyok 5 hetes+2 napos, akkor már 8 hetes leszek majd.

    Válasz: Ha nincs semmi gond, akkor várhatsz januárig.

  • lilalula

    Reply Reply 2008. december 13. szombat

    Sziasztok!
    Nekem 2 hete 2 naponta jelenkezik kisebb nagyobb barna folyásom.Sötétebb,világosabb felváltva.13 hetes már elmúltam.Nagyon megvagyok fázva,borzalmasan köhögöm.A 12 uh-n minden rendben volt.1 hete voltam.Akkor szóba hoztam az orvosomnak a barnázást,de semmit nem szólt .Nemtudom most a köhögéstől/mert a hasam is szinte nagyon fáj,mikor rám jön a köhögés/,vagy pedig mástól.?Szedem a Duphaston-t 3×1,és a rutascorbint 3×3.Azon is gondolkodtam,nem e valamelyik gyógyszerrel kellene már leállnom. Bele őrülök ebbe a tanácstalanságba!!!

    Válasz: A barnás folyás hormonális dologtól szokott lenni. Ha az orvosod szerint nem gond, akkor nem kell aggódni miatta (egyébként pont emiatt szoktak adni Duphastont, tehát te már szeded a megfelelő gyógyszert)

  • áGi

    Reply Reply 2008. december 04. csütörtök

    Sziasztok!
    Remélem tud valaki segíteni nekem!
    Nemrég töltöttem be a 6. hetet, és tegnap világos, rózsaszínes-fehéres folyásom volt, nagyon kevés, és a hasam sem görcsölt. Bementünk a terhesgondozóba, ahol megvizsgált egy orvos, de azt mondta, ez néha előfordul. Felírta a Magne B6-ot, amiből napi 3×2 kell bevenni…azt mondta, hogy a méhszáj zárt, és nem kell aggódnom. De nem múlt el teljesen, egy nagyon pici folyásom ma reggel is volt.
    Olyan kérdésem lenne, hogy ez mitől lehet? Tényleg vitaminhiány, vagy lehet attól, hogy hétfőn rákszűrésnél kicsit megkapirgálták a hüvely falát? Nem lehet komoly baj, ha csak hüvelyi, gyenge, épphogy rózsaszínes a folyás, és a méhszáj zárt? Tényleg előfordul néha az első harmadban?
    A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!

    Válasz: Nem kell aggódnod, tényleg előfordul ilyesmi és valóban a vizsgálattól is lehet.

  • L. Hajni

    Reply Reply 2008. november 30. vasárnap

    Sziasztok!
    Én 6 hetes terhes vagyok, és 1 hete fehér folyásom van, ami normális…de már második napja kicsit kezd sárgás-narancsos színes lenni…az állaga nem változott, különösebb szaga nincs, nem viszketek, nem fáj, semmi érzéssel nem jár…csak aggaszt kicsit ez a hirtelen színelváltozás. Maternát szedek (az orvos tanácsára napi felet), nem tudom ez lehet e attól, vagy a benne lévő valamelyik vitamin, vagy jód, vagy valami okozhatja?
    Lécci segítsetek! Első baba, és nagyon aggódok!
    A segítséget és válaszokat előre is köszönöm!

    Válasz: Ne aggódj, ha nem csíp, nem viszket és nincs szaga, akkor biztos nincsen gond.

  • Nika

    Reply Reply 2008. november 28. péntek

    Sziasztok!
    Október 16-án volt meg utoljára a menzeszem.November 17-én csináltam egy terhességi tesztet,ami pozitív lett.Nagy öröm volt ez.Gyorsan elmentem egy magánorvoshoz, aki nem látott semmit , így a méhen kívűli terhesség gyanújával kórházba utalt.Csütörtökön meg is műtöttek.Kedden kontroll vérvételre és varratszedésre kellett menjek, ahol kiderült,hogy nem csökkent, hanem nőtt a hcg szintem.Megultrahangoztak ahol kiderült, hogy méhen belül is van egy baba 🙂 6 mm a petezsák.Egy csodával ér fel ez a dolog úgy érzem.Kérdésem az lenne, hogy állandóan érzem a megjön érzést, fájdolgál a derekam és néha egyik pillanatról a másikra megindul belőlem a folyás.Fehér színű, egy ici picit sárgás.Normális ez ?
    Előre is köszönöm

    Válasz: Gratulálok! Ez tényleg fantasztikus! 🙂 A folyás miatt ne aggódj, amíg nem csomós és nincs szaga, nem kell miatta aggódni, a terhesség velejárója a valamivel több folyás.

  • Donna

    Reply Reply 2008. november 27. csütörtök

    Eljutottam a 24. terhességi hétig az ikreimmel, a sárga színű és szúrós szagú folyásom továbbra sem szűnt meg, a hüvelyi baktérium és gomba tenyésztésem negatív lett ennek ellenére. Így nem kezelem semmivel, orvosom szerint hormonális oka van, nem kell rögtön kétségbeesni. Vagy lehet ez cukorbetegség jele is? Két napja voltam a terheléses cukor vizsgálaton, úgyhogy hamarosan kiderül.

    Hát nem tudom, szedek rá homeopátiás bogyókat de egyáltalán nem használnak, a napi két csésze kamilla tea amit megiszok az kezdi helyreállítani, ez érdekes. 🙂

    Tényleg lehet hormonális oka, vagy akkor mi lehet a baj?

  • Andi

    Reply Reply 2008. november 15. szombat

    Szia! Az a problémám, hogy már 3 hete folyamatosan nagyon sűrű folyásom van. Szagtalan, ugyanakkor érdekes a színe, hol fehér darabos, hol zöld darabos. Amikor voltam orvosnál, azt mondta, hogy nem lát semmi rendelleneset, Én azért kicsit aggódom, Korábban nem volt ilyen. Annak idején a kollégium áldásos tevékenységének köszönhetően kaptam már fertőzéseket el, de ez egyikhez sem hasonlít. Nem viszket, nem csíp, csak éppen van. Mitől lehet? 19 hetesek vagyunk. Köszönöm előre is a segítséget!

    Válasz: Elvileg a terhesség alatt lehet nagy mennyiségű folyás ok nélkül is.

  • Brigi

    Reply Reply 2008. november 15. szombat

    Hello!
    5-6 hetes terhességet állapított meg az orvosom szerdán (ma szombat van). Pimafucin kúpot és krémet is felírt, mert a sárgás hüvelyi folyásomat gombás fertőzésnek ítélte. A kúpot használom, tegnap óta viszont a világossárga folyás inkább sötétsárga, narancssárga színűvé változott. Egyáltalán nincs szaga és nem is viszketek.
    Előző terhességemnél a 12.héttől barnás folyásom volt – kb.egy hónapig kezelték, utána felszívódott a hematoma.
    A kérdésem az, hogy a narancssos szín csak a gombafertőzés egyik „színe”, vagy valami baj lehet?
    Válaszát előre is köszönöm

    Válasz: Ez a gombásodás miatt van.

  • F. Ági

    Reply Reply 2008. november 12. szerda

    Szia! 🙂
    Köszönöm a válaszod, voltam orvosnál, szerencsére minden rendben 🙂 Valószínűleg azért volt az a pár csepp barna pötty, mert vasárnap együtt voltunk a párommal. Néha még fájdogál ugyan a hasam, de remélem, ez nem jelent semmi rosszat. Az ultrahangon látszott a petezsák, már nagyon várom, hogy telljen az idő, s egyre nagyobb legyen! 🙂

  • F. Ági

    Reply Reply 2008. november 10. hétfő

    Kedves Ági!

    Augusztusban vágtunk bele a babaprojektbe, s a számított peteérés után 12 nappal csináltam egy tesztet, ami igaz, hogy nem az első 5 perc után, de pozitív lett. Másnap megismételtem, ismét pozitív lett, ismét nem túl gyorsan. Örültünk két- három napig, majd egy hajnalon arra ébredtem, hogy iszonyatosan fáj az alhasam. Kimentem wc- re, s láttam, hogy sötétbarna folyásom van. A menzeszem ezzel szokott kezdődni. Aznap délutánra bejelentkeztem a nőgyógyászomhoz, aki megvizsgált, nem talált terhességre utaló nyomokat, s meg is jött a menzeszem. Aztán most októberben vettem ovulációs tesztet, hogy biztosra menjünk, s úgy döntöttem, nem terhességi tesztelek, majd csak egy hét késés után. Ez volt ma reggel, amikor ismét hasfájásra ébredtem. Folyást nem tapasztaltam, így csináltam egy tesztet, ami egyből pozitív lett. Napközben azonban néha fájdogált a hasam, s amikor elmentem wc- re, egy halványbarna foltot találtam a bugyimon. Most délutánra pedig mégegy halványbarnát. Közben nagyon kemény az alhasam, egy hete már feszül, talán meg is nőtt a mellem, a mellbimbóim hihetetlenül érzékenyek, kicsit fel is vagyok puffadva. A teszt és a jelek alapján úgy gondoltam, terhes vagyok, ám ez a barnás folyás megijeszt. Mit tanácsolsz? Menjek nőgyógyászhoz holnap? Nem szeretném ezt a picit is elveszíteni 🙁
    Segítséged előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, menj orvoshoz. A barnás folyásnak hormonális okai szoktak lenni, amit az orvos gyógyszeresen kezelni tud.

  • Adrienn

    Reply Reply 2008. október 25. szombat

    Sziasztok!

    Én mindenféle folyásra – még ha az viszketéssel is társul – vagy annak megelőzésére a Saforelle lemosót ajánlom. Gyógyszertárakban lehet vény nélkül kapni. A terhességem alatt én is ezt használom és még nem volt problémám. Ez egy gyógynövény alapú készítmény és a dokim ajánlotta…hálás is vagyok érte nagyon.:) Ha azonban pár nap alatt nem oldja meg a problémát akkor komolyabb kezelésre van szükség.

  • málnabokor26

    Reply Reply 2008. október 24. péntek

    Dné Viki!

    Nekem erős candida fertőzésem volt a terhesség alatt. A 30-32.hétig kínlódtam, kaptam pimafucint többször is, kliont gyógyszer formájában majd kúpként is. Volt betadinos hüvelymosésom, amit az orvosom csinált. 29 hetesen kerültem korházba koraszülés veszélye miatt. Itt egy újabb és durvább betadinos mosást kaptam a dokimtól, mert már nagyon csúnya volt a dolog. Ezután a dokim rakta fel a kúpot. Ekkor megoldódott a gondom. Most, 7 és fél hónappal a szülés után megint vannak gondjaim. A babának nem lesz baja tőle, de koraszülést okozhat. Ja! Cukormentes és szénhidrátszegény diéta! A candida cukorral táplálkozik. Én ezt is szigorúan betartottam az utolsó „kezelés” után. Lehet, hogy ez is közrejátszott a gyógyulásban. De a betadinos mosás segített sokat.

  • Kata

    Reply Reply 2008. október 18. szombat

    Sziasztok csajok!
    Elfelejtettem mondani hogy tegnap a doki Utrogestan kúpot írt fel nekem.Azt mondta hogy amíg pecsételgetek,napi 3*2 használjak,ha már nem akkor 2*2 csak,addig amíg be nem töltöm a 12.hetet.Kapott már valaki ilyen kúpot?Mi a véleményetek?Köszi előre is.

  • Tüsi

    Reply Reply 2008. október 18. szombat

    Szia! Nekem a doki szerint „semmi bajom”,a kenet eredménye bacira és gombára is negatív lett, a sárgás folyásom elvileg normális, de ma már narancssárga :(((( Kicsi csomókban, mellette a rendes, színtelen szagtalan is, csak néha van benne egy kis nyálkás, színes csomócska :((( Mi lehet ez? Talán valamelyik vitamin, vas esetleg a magnézium miatt színeződik el? Szaga nincs, nem görcsölök, a méhszájam is zárt volt az utsó vizsgálatnál. 30 hetes leszek hétfőn. Nagyon aggaszt, dokihoz csak 2 hét múlva kell mennem, mit tegyek? Menjek előbb? de már több és más vizsgálatot nem tud csinálni és már kezd kínossá is válni erről beszélni vele 🙁 Segítség!!!!

  • Dné Viki

    Reply Reply 2008. október 16. csütörtök

    Sziasztok!

    27 hetes terhes vagyok és olyan problémám van, hogy már 3 hónapja van hüvelygyulladásom. Fehér folyásom van nagy mennyiségben, erős szaga van és viszketek. Kaptam már rá Kliont, Batrafent, Canestent, Pimafucint intim mosakodót, de egyik sem segített. A dokim azt mondta kenegessem Canestennel, aztán majd ha megszültem,akkor kezeli. Viszont a tünetek alapják ez lehet Candida is, ami árthat a babának. Nem?
    Van vkinek vmi ötlete mi segíthet? Még a patikában sem tudtak mit mondani? A viszketés nem zavarna, de nagyon fáj a hasam alja.
    Előre is köszönöm a választ!

    Válasz: A Canesten tényleg elég rá. Amíg zárt a méhszáj a fertőzés nem árt a babának, de kezelni kell, hogy ha kinyílna a méhszáj akkor se ártson neki.

  • Donna

    Reply Reply 2008. október 09. csütörtök

    Sziasztok!

    Én 17. hetes terhes vagyok ikrekkel és nekem hetek óta, szinte terhességem kezdetétől van folyásom, ráadásul sárgás és csípős szagú, ez sztem kórós, és hiába mondtam mindig az orvosomnak, egyszerűen nem foglalkozott vele, azt mondta ő nem híve annak, hogy hüvelykúpot adjon, mert nem tudja milyen hatása van, mindig azt mondja vegyek Canesten kombit.. Az csak gombára jó, viszont a sárga folyás az fertőzés. Mi a fenét csináljak, hogy elmúljon? Nagyon félek, hogy ez árhat a babáknak.
    Elkeseredett kismama.

    Válasz: Vegyél nyugodtan Canesten kombit, mert tényleg lehet ez a sárgás folyás gombásodástól is. Gondot a gomba csak a szülésnél okoz, illetve, ha kinyílik a méhszáj.

  • Tüsi

    Reply Reply 2008. október 06. hétfő

    Köszi a választ! 🙂 A dokim megvizsgált, most kenetet is vett, de szerinte nem kóros. A héten kiderül. Ha tényleg vmi gombás fertőzés lenne és egy sima canesten kúp v kombi segítene, annak nagyon örülnék 🙂 Bár a Klion D nem segített, elvileg az is jó gombára, nem? Esetleg hormonális változás okozhat ilyen folyást? Köszi még egyszer!

  • Tüsi

    Reply Reply 2008. szeptember 30. kedd

    Sziasztok!

    Én 27 hetes terhes vagyok és kb 3 hete sárgás, sűrű folyásom van. Dokinál voltam, Klion D-t írt fel ami múlt pénteken fogyott el. Változást v javulást nem tapasztaltam, vagyis talán kevesebb lett, de nem vok benne biztos. Ez a sárgás lötyi a kezelés ideje alatt is végig megvolt, szerintem semmit nem segített. A méhszájam rendben van. Holnap is megyek dokihoz, talán felír vmi mást, de emellett szeretném kérdezni h esetleg volt-e vkinek hasonló gondja és milyen megoldást, gyógymódot talált rá? Tea, fürdő..ilyesmi. Már azon is gondolkodtam h esetleg a cukrommal lehet gond. Nos holnap ez is kiderül, mert megjön a cukorterhelés eredménye. Addig is van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban? Már nagyon aggódom! Előre is köszi!

    Válasz: Ez gombás fertőzés miatt lehet, amit másként nem nagyon tudsz kezelni mint a kúppal.

  • mcleod3

    Reply Reply 2008. szeptember 27. szombat

    Köszönöm szépen Vida Ági a válaszod most már el is múlt lehet csak azért mert most kellett volna megjönnie….

  • Vida Agi

    Reply Reply 2008. szeptember 25. csütörtök

    mcleod, ez hormonális dolog. előfordul, ne aggódj miatta. Ha nagy gond lenne, mondták volna. De azért legközelebb, ha mész orvoshoz, szólj neki róla.

  • mcleod3

    Reply Reply 2008. szeptember 25. csütörtök

    Sziasztok remélem tudsz Ági nekem segíteni mert már teljesen elbizonytalanodtam….
    Tegnap és ma is vérezgettem hol barnás hol élénk piros volt de most már csak barnás.
    Voltam orvosnál azt mondták,hogy öröm nézni ahogy ennek a picinek dobog a szíve de engem ez a vérezgetés vagy folyás nagyon aggaszt.Amúgy 7hetes és 6napos vagyok.Az orvosom sajnos szabin van és ez a doki 2 perc alatt kirakott az uh-ból.Láttam mondjuk,hogy dobogott a kicsi szíve.Görcseim nincsenek egyáltalán és 4×1 Utrogestant szedek.Vajon mi lehet az oka ennek?Bízhatok benne,hogy megmarad a kicsi?Köszönöm mielőbbi válaszodat!

  • esa

    Reply Reply 2008. július 31. csütörtök

    Sziasztok! Én éppen ma vok. 19 hetes a picurkával.Nekem is éppen ma jelentkezet egy színtelen,nem nagy mennyiségű folyás amire azt hittem h. magzatvíz.Jónak láttam mi hamarabb elmenni az orvosomhoz.A válasza megnyugtatott és remélem is h. nem lesz probléma ez lesz az első babám:) Amugy. az orvosom szerint amíg nem nyitott a méhszáj nincs gohd! Ugyhogy nyugi!! Legyünk mindenben optimisták! Nehéz,de probáljuk meg!Csak azt remélem igaza van a dokinak…. Üdv.

  • SZaffika

    Reply Reply 2008. július 13. vasárnap

    huha …a nemi szervem viszket,nem a pocim.. de azert koszi a gyors valaszt..
    a pocimat kenegetem azzal semmi gond..

    Válasz: Ja, akkor viszont tényleg gomba lehet. Érdemes lenne orvoshoz elmenni.

  • SZaffika

    Reply Reply 2008. július 13. vasárnap

    SZia! 25hetes vagyok! aggodom,ugyanis allandoan viszketek..keves folyas kisereteben..(valami eleszto gomba ragaszkodik hozzam)
    voltam dokinal kaptam gyogyszert ,meg huvelykremet,1 heteig kellet hasznalni,de csak atmenetileg mult el..
    Azota ulofurdot csinalok( amit a BAba valaszol cimu konyvbol neztem) es homeos bogyot szedek Borax C6-ot..(ezt most kezdtem el).
    kezdek megorulni hogy ez sosem mulik el?a viszketes kivul van..
    a cukrom jo,mar erre is gyanakodtam,voltam dokinal azt mondta sajna ez elofordul.
    Kulfoldon elek,a tesom most postan feladott nekem Canesten combit..hatha..
    segitsen valaki valami 5lettel mert mar nehezen birom…KOSZONOM

    Válasz: A viszketés normális dolog, a bőr nyúlásától van, ahogy nő a pocakod meg hízol, illetve vizesedsz, valamint ilyenkor jobban kiszárad a bőr. Kenegesd sokat hidratáló krémmel, idővel enyhül majd a dolog (nagyon vacak tudom, nekem is jó sokáig volt), gombásodáshoz semmi köze nincs.

  • Edit

    Reply Reply 2008. július 02. szerda

    Szioka!28 hetes terhes vagyok!terhesegem elott is mindig feherfolyasal kuzkodtem!ami sajnos terhesegem alatt is megvan!kaptam ra kupokat amitol elmult de bizonyos ido mulva ujra megjelenik!most kaptam egy huvelyfertotlenitot amit minden nap kell hasznalnom!ez egy uj termek azt mondta az orvosom hogy ez nem szivodik fel hanem kifertotleniti a huvelyt!ez a termek a OCTENISEPT!Ezen kis level utjan kerek segitseget hogy megnyugodhassak arrol hogy nem okozhat valami kart a bababan!?koszonom!

  • FriC

    Reply Reply 2008. július 01. kedd

    HAHÓÓÓÓÓÓÓÓ VALAKI

  • FriC

    Reply Reply 2008. július 01. kedd

    Sziasztok.Nem tudom hogy valaki tudna-e nekem segíteni. de fontos lenne.
    Nekem a köv. problémám van:
    A ciklusom ugy 22-23nap.(a mensesem:05.28;juni20 ezek az első napok kezdete)
    Junius 17.-én együtt voltam a párommal,nem védekeztünk.Akkor késett 3 napot de mint irtam megvolt de csak 2-3 napig,de az se volt igazi.
    Akkor azt hittem hogy terhes vagyok/lehetek, vettem 1 tesztet 28.-án és negativ lett.
    Jun.27.-én ujra együtt voltunk védekezés nélkül.
    Na most szerintetek mennyi lehet az esély arra,hogy terhes lehetek?
    Az interneten találtam 1 oldalt ahol ovulációt lehet kiszámolni hogy mikorra várható és nekem azt irta hogy jun.24-29között.Felvagyok puffadva,olyan érzésem van mint ha meg akarna jönni,és a melleim is fájnak de ugy mintha égnének,pedig eddig még nem fájt igy soha.A mellbimbóm meg érzékeny.

    Kérlek titeket hogy segitsetek nekem ezt megoldani.Nagyon szeretnék/szeretnénk már egy babát.
    Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát.

  • Timi

    Reply Reply 2008. június 29. vasárnap

    Sziasztok!
    38 hetes kismama vagyok, szerdán megállapították, hogy 1 ujjnyira kinyílt a méhszájam, volt egy kis vérzésem is. Azóta kocsonyás folyásom van, elég sok, eleinte rózsaszín volt, most fehér. mindíg a Wc papíron látom, ragadós, nagyon sűrű, viszont szagtalan, és nincs viszketés, sem égő érzés. Hüvelyfertőzésről lehet szó, vagy ez a nyákdugó? Előre is köszönöm a választ

    Válasz: A terhesség végefelé nagyon sok, sűrű fehér vagy színtelen folyás szokott lenni (sokan magzatvíznek hiszik annyira nagy mennyiség is lehet). A nyákdugó barnás-véres kocsonyás valami és a távozása után barnás folyás szokott jelentkezni.

  • Krisztina

    Reply Reply 2008. június 27. péntek

    Köszönöm szépen a választ de azt elfelejtettem írni ,hogy egy csepp volt ma is és tegnap is.

  • Vida Ági

    Reply Reply 2008. június 27. péntek

    Krisztina, szerintem, ha kezdődő terhességben barnás folyásod van, akkor menj el orvoshoz!!!

  • Krisztina

    Reply Reply 2008. június 27. péntek

    Sziasztok!5 hetes terhes vagyok de orvosnál még nem voltam és tegnap meg ma reggel olyan barnás átlátszós folyást vettem észre de csak reggel napközben átlátszó.Kell-e aggódnom vagy ráérek a jövőhéten menni orvoshoz? Köszönöm szépen a választ!!!!!

  • K. Judit

    Reply Reply 2008. június 25. szerda

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni.
    3 hetes terhes vagyok, és 2. napja nem folyamatos, 1-1 alkalommal bézs színű pecsételést tapasztaltam. Rettenetesen meg vagyok ijedve, orvoshoz rohantam, de azt mondta nincs baj, Ő vérzést nem tapasztal. Megvizsgált ultrahanggal és azt mondta menjek vissza 2 hét múlva, mert akkor lehet látni, hogy életépes a kicsi vagy sem. Azóta itt sírok és nem tudom mit tegyek.
    Mitől lehet? Baj van? Kell valamit szednem rá?

    Várom mielőbbi válaszotokat és nagyon köszönöm!

    Válasz: Ijedtségre semmi ok! A folyás mennyisége nagyon megnövekedhet a terhesség alatt, a végefelé már akkora lehet, hogy egyes anyukák magzatvíznek hiszik.
    Ameddig nincs szaga és nem sűrű, sárga, és nincsenek mellette egyéb tünetek (pl. viszketés) addig nincs gond (akkor sincs nagy probléma, gombás fertőzés okozhatja, de ez nem árt a babának, mert őt a zárt méhszáj védi a fertőzésektől, de ebben az esetben orvoshoz kell fordulni és kikezelni a fertőzést)

    Judit

  • G. Vera

    Reply Reply 2008. június 18. szerda

    SZIA!
    Nekem egy olyan problémám van, hogy ma töltöttük be a 8. hetet. / hetesen barnáztam, ezért utrogesztán hüvelykapszulát kaptam. Azóta azonban néga sárgás, néga fehér folyásom van, elég sűrű. De nem fáj semmim, nem is viszket, és szaga sincs. Lehet ez a hormontól, és a bogyótól, az távozik így, vagy esetleg valami gond van?
    Előre is köszi a választ!

    Válasz: A nagy mennyiségű folyás gyakori a terhesség alatt. Ha nem viszket, nem szúr, nincs szaga, akkor nincs gond.

  • ADRI

    Reply Reply 2008. június 18. szerda

    10hetes terhes vagyok tegnap voltam vizsgálaton és amikor megvizsgáltak a méhnyakon vért talált az orvos mi lehet ez ?? AZ ORVOS NEM MONDOTT SEMMI KONKRÉTAT. EL VESZÍTHETEM A BABÁT?

    Válasz: sok mindentől lehet ez, ha nagy gond lenne, akkor mondta volna, hogy pihenned kell, ne menj dolgozni stb.

  • Tóth Jánosné

    Reply Reply 2008. június 05. csütörtök

    Köszönöm szépen a választ!

  • Tóth Jánosné

    Reply Reply 2008. június 05. csütörtök

    Sziasztok!

    Nagyon érdekel ez a fehér folyás!28 napos a cilkusom,1 évben 1-2 alkalommal késik,de legfeljebb 1-2 napot,2 éve próbálkozunk babával,de eddig még nem sikerült,most tartok a 34-ik napon és mensi nincs,ennyit még nem késett 27-ik nap és a 31-ik nap csináltam tesztet de negativ lett ritkán fáj a hasam,mintha megjönne ilyenkor mindig megijedek,de nem jön semmi,most nem tudom,hogy mi lehet,a melleim fájnak elég eresek is ami máskor nem és ami van fehér folyás nem sok,de van.Vajon lehet terhes lennék?Nehéz kicsit hinni benne,mert 2 év után hihetetlen egyrész mert betöltöttem a 40 évet,kicsit későn döbbentünk rá,hogy 2 gyermek után még szeretnénk egy babát!

    Válasz: Lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe és azért nem mutat pozitívat még a teszt. Várjál néhány napot, aztán tesztelj megint.

  • Ami

    Reply Reply 2008. június 03. kedd

    Te jó ég köszi az infót, ilyen gyors válaszra nem számítottam, meg is nyugtattál rendesen, tisztára boldog lettem hirtelen. Amint lesz időpont elmegyek dokihoz, mert a szívhangot már nagyon hallgatnám. Köszi mégegyszer
    Ami

  • Ami

    Reply Reply 2008. június 03. kedd

    Sziasztok!

    Tudna segíteni valaki? 6 hetes terhes vagyok, és az elmúlt két hétben nagyobb mennyiségű fehér folyást tapasztaltam, ami még most is van. Annyira nem vészes, olvastam is, hogy ez velejárója lehet, csak aggódom, hogy esetleg lehet-e valami fertőzés(ha igen, honnan tudom megállapítani,hogy tényleg az?), és ha a doki gyógyszert javasol, az nem árthat a babának? Még egyébként nem voltam dokinál, mert végtelen hosszú várakozási idő van,és a munkahelyről sem tudok csak úgy pikk-pakk eljönni, és egyébként nincsen semmi bajom, teljesen jól érzem magam,arra gondoltam ráérek a köv. 2 hétben elmenni. Egyébként a barátnőmet is elküldték az 5 hetes terhességével, hogy jöjjön 3 héttel később vissza az ultrahangra,ezért nem is akartam sietni.Szerintetk érdemes hamarabb mennem?
    Ami

    Válasz: Emiatt ne aggódj, ez nagyon gyakori a terhesség alatt, gyakran szinte akkora a mennyiség, hogy -ne legyk indiszkrét- mindened átázik. Ha gond van, akkor általában nem szagtalan a folyás és nem egyenletes az állaga, valamint sárgás. Azért érdemes lenne már elmenned orvoshoz 6 hetesen, mert ilyenkor már van szívhang. 5 hetesen még nincs.

  • Mira

    Reply Reply 2008. május 19. hétfő

    Akkor tehát nem lehet baj…
    Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Kicsit megnyugtattál 🙂
    További szép napot!
    M.

  • Mira

    Reply Reply 2008. május 19. hétfő

    Sziasztok!
    Egy kérdésem lenne: ma reggel, ahogy felkeltem egy csomóba jött ki (többször is) belőlem színtelen (vagy nagyon kicsit sárgás,vajszínű) folyás! A terhességem 28.hetében tartok, és aggódom, hogy ez bajt jelent!? A dokim nagyon elfoglalt, nem nagyon merem ezzel zaklatni! Mit tegyek? Illetve ez bajt jelent? Ugye nem ez az a szülés előtti nyákdugó leválásnak a jele, mert 28 hetesen még nem nagyon kéne megszülnöm a picúrt! Nagyon aggódom kérlek válaszoljatok!
    Köszönöm,
    Mira

    Válasz:
    A nyákdugót meg lehet ismerni, mert barnás véres folyás kíséretében jön ki. A terhesség végefelé (3. harmad) azonban hirtelen megnő a színtelen folyás mértéke, gyakran azt szokták hinni az anyukák, hogy magzatvíz, mert egészen sok lehet, valószínűleg nálad is ez van.

  • Maria

    Reply Reply 2008. május 06. kedd

    Szasztok.
    Duphastont szedek és azóta barnás ill mátol rozsaszin a válaadékom. Tiszta ideg vagyok.

    Válasz: Szerintem konzultálj mihamarabb orvossal!!! És ne legyél tiszta ideg, ez egy hormonkészítmény, hormonproblémákat okozhat, szóval nyugi, de menj el mihamarabb orvoshoz.

Comment navigation

Leave A Response

* Denotes Required Field