Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

  Milyen tesztet vegyek?
  Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

  Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

 • kinga

  2009. augusztus 01. szombat

  sziasztok, jó reggelt! Babacsi, akkor még nem jött meg????? Ez azért jó hír! Tesztelj már mindenképpen, már alig várom hogy írj!:) Zsuzsi szegénykém, alig tudsz aludni akkor:( De biztosa jó lesz ma Dia szülinapja:) Olyan jó anyuka vagy!!!!!Milananyu gratulálok:)))) De azért nem elkiabálni, majd 3 hét múlva pontosabban kiderül, hogy ZSombi vagy Nóri lesz!:) A lényeg hogy minden rendben, nem irigyellek a vérvétel miatt. Ez az első, igaz amikor 7 üveggel vesznek le:( Nekem már csak a 32 hetes vérvétel lesz hamarosan! Babacsim igen hétfőn töltöm a 30. hetet, nagyon repül az idő!!!Most rohanok mert jön a festő (elvileg 8ra), és kezdődik a festés!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)))) Még holnap is itt lesz, azért megpróbálok írni,pusssszzz

 • vizi.zsuzsi

  2009. augusztus 01. szombat

  sziasztok.most jöttem haza.tök féltem mert a lépcsöház elött aludt egy részeg.multkor is itt volt.alig mertem bejönni.miért mindig a mi házunkat találják meg.van itt még sok.multkor télen megg itt az ajtonk elött.szoltam akkor a rendöröknek telefonon és azota nem jött.ez másik.a munkahelyemen terhes egy csaaaaaaaj.ez a 2.gyereke lesz.olyan mérges voltam rosszul esett.de azért persze jo meg nem tehet rola hgy nekem nem jön össze.milananyu grat a jo hirhez:)örülö hogy jol vagytok.babacsi ird meg mi volt a teeeesztel.jaj csak sikerülne már.megyek aludni mert fél4van és reggel9kor kelnem ell.megyek a tortáér meg föznöm is kell.ma tartjuk a dia szülinapját.sziv alaku puncstortát rendeltem neki.jo éjt.pussszvagy jo reggelt?

 • milananyu

  2009. július 31. péntek

  Sziasztok, na voltam dokinál, kivételesen nem voltak előttem.
  Minden oké volt, 6,77cm kisbaba, aki valószínűleg kukis::))Zsombi::)
  Vagyis konkrétan ezt mondta a doki, amikor kérdeztem:-Mártikám ha kislány lenne nem lenne szép ekkora csiklóval::)na most mindenki gondoljon amit akar ezek után::) 3 hét múlva kell mennem, h pontosan küldjön afp re.Most hétfőn vérvétel.
  Annyira jó volt látni, bámulatos mit fejlődött másfél hét alatt, lettek kéz s lábujjai, kis arcát is lehetett látni…egy csoda komolyan, s biztosan Ti is át fogjátok élni hamarosan.
  Szóval ennyi, volt képet most elfelejtettem kérni, majd legközelebb, de akkor Misi is jön már velem mert hasi uh lesz, s akkor neme is kiderül pontosan ha úgy fordul…Zsombi, vagy Nórika::)
  Most ennyi, KInga de jó h babaszobáztok lassan, többieknek meg fel a fejjel, annyira átérzem amit most van veletek, de bízni kell, mindenkinek eljön az ideje, 100%.Bár a végén én is feladtam s mégis…inni a teát:)
  Jó éjt Nektek

 • babacsi

  2009. július 31. péntek

  Kinga te már 30 hetes vagy? de repül az idö.. pedig nem is olyanrég mondtad hogy terhes lettél:) de jo..
  én nem iszom a teákat most, nem vettem. most meg nem is vérzek. amugy ebben a 2 napban a betéten semmi nem volt csak ha betöröltm ott egy kics. a párom nyaggatott vettünk tesztet, ha holnapra nem önt el reggelre megcsinálom, az ö kérése, én már tutira biztos vagyok benne hogy nincs semmi.. de azért majd megirom a negativ eredményt..
  az viszont jo hogy 2 hétig itthon leszünk, csak összejön, mert ha holnap megjön, akkor elvileg kb 14-e körül lesz pé-m és 10-töl 2 hétig iotthon vagyunk, remélem azért együtt is leszünk nem csak hetente.. ezt neki is megmondtam..
  még jövö héten melozok, de egyedül leszek, pedig 3-n vagyunk vezetök, most meg egyedül, kemény lesz.. de legalább nem piszkál majd senki:) hihi ennek is van előnye..
  annyira álmos vagyok, de ilyen korán még nem lehet aludni, megyek fürödni.. annyit ettem, rosszul vagyok, biztos megjön, akkor szojktam mindenfélét össze enni.. annyira dagadt vagyok, megint hiztam 3 kg-t:( de nem tudom megállni.. na reggel irok, sok puszi nektek..

 • vizi.zsuzsi

  2009. július 31. péntek

  anett!beirtam a google-ba hogy cickafarktea és ott .puszi.jo munkát

 • kinga

  2009. július 31. péntek

  sziasztok! De sokat írtatok, alig győztem elolvasni!:))) Sajnálom Babacsim, nagyon-nagyon, pedig annyira drukkoltam!!!:( Igaza van Zsuzsinak annyira megérdemelnétek hogy sikerüljön. De sikerülni is fog, fel a fejjel, bár el tudom képzelni milyen nehéz lehet. De majd a tea segít! Babacsim te is teázol augusztusban? Anett mikor megy a párod a vizsgálatra? Biztosan minden rendben van veletek, és a tea meg is hozza a babát hozzátok is! Zsuzsim hogy van a fejed? Azóta múlt valamit a fájdalom? Milananyu gondolok rád ma, majd írj ha megjöttél, tényleg jó hogy megint láthatod őt:) Én még 2 hét múlva megyek uh-ra, 32 hetesre.
  Bocsi Lányok hogy eddig nem írtam, de tegnap feltörtek itt a lakóparkban 2 autót, meg a cég is csődbe ment úgy néz ki, felszámolták a portaszolgálatot is, szóval nyüzsi volt a mai nap eddig, és még meg kell pucolnunk 1 ablakot, meg pakolni,mert holnap jön a festő:)))) aztán végre összerakhatjuk a bababútort is jövő hét elején! Na puszi, borzasztó ez a meleg, itt nincs hidegfront:(

 • anett

  2009. július 31. péntek

  Zsuzsi,hol olvastad?Elolvasnám én is.Jó munkát neked,hamarosan én is megyek.

 • vizi.zsuzsi

  2009. július 31. péntek

  csajok.most olvastam hogy még job hatát lehet elérni ha 1-1 arányba keverve issák a teát és a terheség elsö 3 honapjába is ihato a palástfütea mert véd a vetéléstöl.puszi

 • vizi.zsuzsi

  2009. július 31. péntek

  sziasztok.na akkor megint együtt menstruálunk:(sajnálom nagyon.nincs a bercinek gyereke szeretne de azt mondja bizonytalan a melohelye és ha terhes lennék alig lenne pénzünk meg ilyenekk.én megértem de ezek csak kifogásssok szerintem.mindegy én már lemondtam rola mert már van 2 és biztos van oka miért alakult igy.nem eröltetem a dokit.de ha terhes lennék nem vetetném el és örülne de ez van és ennyi.nem vitázom vele.azt szeretném hogy nektek jöjjön össze.nektek nincs és ti megérdemlitek.annyian nme akarnak és mégis öszejön.ez olyan igazságtalan.nem?????lassan megyek dolgozni.milananyu ird ám meg mi volt a dokinál és ne félj:)igyátok ti meg a teát hátha tényleg segit.annyira jo lenne.puszika

 • anett

  2009. július 31. péntek

  Csajok, a cickát elkezdhetem már most inni,hogy még menstruálok?

 • anett

  2009. július 31. péntek

  Sziasztok,nagyon hasogat a derekam,de mindig így szokott.A mensis hasgörcsöt viszont nem ismerem(nem panasz).Milánanyu,biztos minden rendben lesz,de jó érzés lehet látni a picit.Írj,mi volt.Babacsi,ne keseregj ,kérlek.Úgy is össze fog jönni,meglátod.Most elmegyek Rosmanba,veszek teákat.Én megpróbálom keverni,mármint fél hónapig egyiket,majd másikat.Sziasztok.

 • babacsi

  2009. július 31. péntek

  köszi Ritus a vigasztalást, tudom hogy majd egyszer lesz, de olyan nehéz kivárni és ez a 30. honap hogy nem sikerül.. egyszerüen hiába foglalom le magam bármivel, nem tudok nem gondolni rá…

 • UmiRita

  2009. július 31. péntek

  Babacsim ne legyél így elkenődve hidd el összejön nektek is a baba! Látod mióta próbélkozunk mi is! Picit tereld el a gondolataidat ne görcsölj annyira rá és hidd el a pocaklakó tudja mikor kell jönnie!:) Látod már én sem görcsölök rá úgy! Igyál sok teát! Puszillak és tudod hogy szeretlek!

 • babacsi

  2009. július 31. péntek

  na ugy néz ki nekem megjött:( ugy elegem van már. a párom azt mondja ne szomorkodjak mert ugyis leszünk most 2 hétig szabin akkor mikor jo lehet majd bepotlunk mindent.. de én nem hiszem hogy valaha is gyerekem lesz..

 • babacsi

  2009. július 31. péntek

  sziasztok nálam semmi, fáj a jobb mellem, ez a 35. napon, nem teszteltem mert nem vettünk tegnap pisit meg elfelejtettem félretenni gerrel a nagy rohanásbvan. a dokimmal telefonon beszéltem, nagaon boldog és azt monja hogy ne kseredjek el, hogy neg lett a teszt szerdán mert legkorábban 4 nap mulva mutatja ki.. csináljak holnap, ésvasárnap ügyel, menjek be ha pozi, ha nem jön meg akkor is, ha megjön akkor majd tüszömérésre menjek.
  ez van most. az elöbb vizsgálgattam magam és nagyon kevés épp körömhegyni jkis rozsaszin nyák van a méhszájamnál de ennyi.. nem érzem furán magam meg semmi, sztem csak késik..
  Ritus várom hogy mit mesélj, milananyu ne félj az uh-tol tuti minden rendben lesz:)

 • milananyu

  2009. július 31. péntek

  Szia, Rita, én kétszer ittam kb 2-3 dl t reggel és este(reggel áltban éhgyomorra), jó töményen, ízesítés nélkül….jó sz.r volt, de kibírtam.
  Babacsi mizu??
  Megyek fő a lecsóm, már fibrillálok az esti doki miatt:)

 • UmiRita

  2009. július 31. péntek

  Milananyuék! És ti egy nap hányszor ittátok? Mert Én csak 2szer iszom! És úgy döntöttem hogy ahogy ti mondtátok ebben a hónapban már végig a Cickafarkot iszom, és ha nincs semmi akkor keverve! Talán nekem is segíít valamit! Babacsim hogy vagy? Én nem tudok aludni, a férjem ment dolgozóba és én meg felkelltem csomagoltam neki ebédet meg reggelit meg kávéztam vele egyet! Most meg nem tudok viszaaludni:)

 • milananyu

  2009. július 30. csütörtök

  Sziasztok, Rita, nincs garancia a teára, de me kell próbálni, nekem összejött egy év után s csak akkor ittam a teát abban a hónapban, meg Szatimy is…nem tudni h tényleg ez segített e, de egy próbát megér.
  Babacsi annyit gondolok rád, jó persze szabad pisit eltenni, s majd tesztelsz vele.
  Zsuzsi, tényleg párod miért nem megy dokihoz??neki vannak gyereki, vagy nincsenek?
  De szeretne ő is közös babát, nem?
  Anett remélem nem sokan lesznek nálad éjszaka…
  Elmúlt a fejfájásom, nem vettem be semmit…csoda.Voltunk vacsizni, lefoglaltuk a helyet az oszt talira, szept 26án lesz.
  Most ennyi, jó éjt nektek, vároma hlnapi Uh t de félni is fogok rendesen.

 • UmiRita

  2009. július 30. csütörtök

  Zsuzskó a Berci miért nem akar dokihoz menni? Ő nem szeretne babát? eleinte a Kriszti sem akart menni dokihoz! Ő is fél év próbálkozás után ment el!

 • UmiRita

  2009. július 30. csütörtök

  Szegény Zsuzskóm! Remélem minden rendben van és tényleg jól vagy! babacsim Kinga nálatok mizujs? Én most megyek aludni sok mesélni valóm van de majd holnap mert ma kissé k.o vagyok! Puszi! Imádlak titeket! Milananyu őszintén én picit félek attól hogy mi van ha a teák nem vállnak be! Pedig mind a ketten makk egészségesek vagyunk és semmi nem volt eddig! Puszi

 • vizi.zsuzsi

  2009. július 30. csütörtök

  sziasztok.jol vagyok.lehajoltam és amikor fel akartam állni elfelejtettem hogy ott az asztal mert magas is és akkor ütöttem be.éjjel nem birtam ráfeküdni még most is fáj egy picit.nekem megjött holott még 1-2 nap vissza volt.pedig mot többet voltunk eggyütt mert a lányok nyaraltak lellén.de mindegy.én már nem hiszek ebbe.a berci meg nem akar dokihoz menni.én meg nem eröltetem.jo éjt puszika mindenkinek.vigyázzatok magatokra.

 • anett

  2009. július 30. csütörtök

  Babacsi,ismerős a helyzet,ez az magyar eü nagyon elcsúszott… Sz..ól várat nagyon nehéz építeni.Szeintem nyugodtan félrerakhatod a vizeleted,olvastam valahol,hogy félre lehet rakni a pisit egy napig is akár.Drukkolok nagyon neked.Máskor is volt már ilyen rózsazsínes,vagy ez most új?A derekam annyira hasogat a mensi miatt,hogy súrolgatja a küszöbömet.Ráadásul éjszakás vagyok,szerencsére nincs sok meló,de bármikor lehet bármi,mert állanó felvételesek vagyunk.Többiek remélem jól vagytok.Zsuzsi remélem továbbra sincs semmi a fejtörés miatt.Na megyek injekciózni.

 • babacsi

  2009. július 30. csütörtök

  sziasztok én is érzem a hidegfrontot mertr össze vissza ver a szivem olyan rossz élrzés, tök gyenge vagyok..
  nagyon elegem volt ma ott bent hogy ezek a megszoritások mennyire tönkre teszik a munkát.. alig lehet birni ezt a sok beteget forgalmat ennyi szakmai anyagbol meg gyogyszerböl.. igen meg kell gondolni hogy mit is adjunk és mennyit, tök gáz.. egyre jobban lesüllyed az egész..
  nekem még mindig nem jött meg. nem tudtam venni tesztet mert a párom még nem ért haza és sztem ma már nem megyünk boltba. lehet ha reggelig nem jön meg elteszem a reggeli pisimet és a korházi gyogyszertárban vesztek egyet.. nem tudom.. igy is lehet? most van kevés rozsaszines nyálka de ennyi, talán egy cseppnyi.. nagyon unom már, hogy miért nem jön meg..
  most még egy kicsit irok nektek aztán én is megyek füzni, de nagyon nincs kedvem.. meg kellene vaslni meg hajat mosni meg stb.. stb.. arrol nem is beszélek már lassan olyan megint a lkábam mint egy jetinek, no meg a körmeim.. pedig vissza kellen valahogy rántanomn magm, a párom azt mopndta hogy sajnálja hogy megjött de augusztus a mi honapunk lesz:) na akkor le kell szednem a szört a lábamrol nem?:) hihi

  ti hogy vagytok? Anett jo ha mentek andrologushoz, nagyon remélme hogy nálatok nwem lesz baj..

 • milananyu

  2009. július 30. csütörtök

  Sziasztok, na babacsi majd írj h hogy alakusz, azért drukkolok én.tea az jó, sztem is kipróbálhatjátok, ártani nem árt.
  Én lefeküdtem Milánnal most egykor, s most keltem fel….a ház szalad, semerre se haladok, de nem érdekel igazából.Este megyek barinőmmel vacsizni, már régen taliztunk, meg a helyet ki kell próbálni, szervezzük a 10 éves osztálytalinkat oda.
  Porszívózni kellene meg felmosni.Jajj.
  Kinga?Nekem ma elkezdett reggel fájni a fejem(hlnapra mondanak kis hidegfrontot)de most egész jól vagyok, nem vettem be gyogyit, bár megnyugodtam algopirin miatt, mert terhes barinőm (aki már megszült)ő volt Czeizelnél s ő is mondta h lehet bevenni….csak tudja ő is::)Bár természetesen kerülöm gyogyit amíg lehet.
  Most ennyi, készülök lelkiekben takira::((((aztán fizikailag is belevágok.Tegnap óta még csak nem is mosogattam….

 • UmiRita

  2009. július 30. csütörtök

  Nyugi Anett Babacsim, fel a fejjel, látjátok mi is már több mint 1 éve próbálkozunk de most jutottam el arra a pontra hogy már nem foglalkozok vele úgy! Most elkezdtem inni a teát, nagyon jólesik és megnyugtat és majd aztán lesz valami! Főleg hogy a csajok is ezt javasolták! Szerintem ti is igyátok! Ha másért nem segít jobbátenni a közérzeteteket! :)űNa megyek tovább takarítani! Puszi

 • babacsi

  2009. július 30. csütörtök

  nekem alakul a megjövetel, rozsaszines nyálka és leesetta höm. Anett sajnálom, most nekem is ez a 34. nap.. ha még se jön meg rendesen,holnap dokihoz megyek.

 • anett

  2009. július 30. csütörtök

  Kértem időpontot andrológiai vizsgálatra.Nem gondolom,hogy Attilánál lenne gond,de legyen kizárva,meg azt hiszem ezt is a menete.

 • anett

  2009. július 30. csütörtök

  Sziasztok.Ma jött meg rendesen,és ma tartok a 40. napnál.Jó sokat késett,igaz már négy napja vérezgettem,de az még nem volt rendes.Én is elkezdek teázni,hátha.Babacsi nálad?Zsuzsi,jól vagy?

 • babacsi

  2009. július 30. csütörtök

  sziasztok még mindig semmi, de megint görcsöl a ahasam, holnap tesztelek reggel ha nem jön meg és ha negativ elmegyek még holnap a dokimhoz ha tud fogadni.. amugy semmi tünetem. lejjebb ment a höm is meg a mellem is összement.
  elegem van…

 • milananyu

  2009. július 30. csütörtök

  Babacsi, álmosság jellemző az elején, meg olvastam másikon, h orrod is vérzett, hát ez is jellemző lehet, mert erek kitágulnak, nekem is vérzett meg az ínyem is sajan minden fogmosásnál…rutascorbint is kell szedjek így erre, végül is csak vitamin.
  Szóval holnap teszt.Hajrá:)

 • babacsi

  2009. július 29. szerda

  sziasztok aranyosak vagytok hogy igy gondoltok rám is.
  Zsuzsi hogy sikerült be ez a baleset? nagyon fáj? szegénykém…
  nálam még semmi. a párom reménykedik én nem.. de ha mégsem jönne meg, pénteken felhivom a dokimat, és holnap veszek tesztet még. nagyon álémos vagyok ,elaludtam délután is, nem rég tértem magahoz.. az elöbb takaritottam meg megettem 3 fött kukoricát. megyek fürödni, nem föztem, nincs eröm most hozzá, pedig nem jellemzö a lustaság rám.
  sok sok puszi nektek.

 • milananyu

  2009. július 29. szerda

  Sziasztok.
  Babacsi!!Nagyon jó jelek::)Bízz csak bármi lehet::)Drukk-drukk.
  Kinga örülöök, h nem fáj már a fejed.S akartam már kérdezni tőled meg Szatimytől is, h lesz segítségetek szülés után??Nekem anyukám volt egy hétig, majd egy hétig a férjem nagyon jó volt, azt se tudtam hol áll a fejem, első egy hétben még du is hálóingben rohangáltam a mellszívómmal:)Aztán én kaját rendeltem vagy 5-6 hónapig vagy hol anyósom hl anya főzött én csak ritkán jutottam oda, pedig nagyon szeretek főzni.
  Barinőm aki napra pontosan velem egy idős babaás(első gyereket is két hónap különbséggel szültük ugyanannál dokinál-szülinőnél)szóval ő ma volt 12 hetes genetikán dokinknál, s neki mondta h kisfiú megint nagy valószínűséggel::)jajj nagyon izgizek péntek miatt, h nekünk lát e valamit, de a lényeg h minden rendben legyen.
  Anett, neked most (nem)kellene megjönnie??Na hátha más miatt van pici mensi.
  Zsuzsi jó h nem kellett varrni fejedet, vigyázz azért.
  Rita, hol van, merre jár??::)
  Jó éjt Nektek.

 • anett

  2009. július 29. szerda

  Zsuzsi,örülök,hogy nem történt nagyobb baj!!

 • anett

  2009. július 29. szerda

  Sziasztok.Babacsi,hát nagyon-nagyon drukkolok.Ez a sárga csík is csak valamiért megjelent,meg amit a múltkor írtál,hogy elájultál,ez is olyan gyanús…Nekem még nem jött meg rendesen,csak picit vérezgetek,talán majd ma,mert szurkál a derekam,és ez nálam nagyon jellemző mensi előtt.

 • Szatimy

  2009. július 29. szerda

  Babacsi, amikor én teszteltem, szintén Gabrielle teszttel, 5 perc után volt annyira halvány a csík, hogy szerintem csak nagyítóval lehetett látni. Nem is hittem el nagyon, azt gonoltam, csak én képzelem oda. Főleg, hogy én is már épp a kukába készültem dobni, amikor megláttam, mintha lenne ott egy másik vonal is.
  A színe teljesen mindegy, a lényeg, hogy csík. Nagyon drukkolok, hogy neked is ott legyen az a bűvös 2 a következőnél (is). Amit írtál, hogy mostanában mik történtek veled, azért mindenképp bíztatóak!
  Rita, nekem is mondták ezt a cickafark-palástfű kombinációt, úgy, ahogy te is mondtad, de valahogy mindig elfelejtettem palástfüvet vennem, ezért ittam végig cickafarkot. A málnalevelet is olvastam én is, egyetértem Milananyuval, szerintem most csináld végig cickafarkkal, a köv-ben meg (ha nem lesz pozitív a teszted) málnalevél, meg palástfű.

 • vizi.zsuzsi

  2009. július 29. szerda

  sziasztok.köszi mindenkinek a szülinapi köszööntést a diának.velünk semmi ninc szerintem megjön 1-én.de nem zavar.babacsim tesztelj minden nap mert akármi lehet.agyon izgulok.most mennem kell mert fözök de olvaslak titekt.majd jövök.sok a meloja ma betörtem a fejem nem vészes csak beütöttem az asztal sarkába a melo helyen.vérzett de nem fajt.puszi

 • kinga

  2009. július 29. szerda

  sziasztok! Ritus én nem értek ehhez a teás dologhoz, de hallgass a csajokra, ők itták, és tudják! Remélem meglesz a gyümölcse:))) Babacsim hát nagyon izgulok érted!!!! Persze nem biztos hogy ez a második csík azt jelenti, de remény van! pláne hogy nem jött meg! Annyira jó lenne, ha..:))) szerintem vegyél még tesztet és 2 naponta tesztelj, ha továbbra sem jön meg! lehet tényleg később volt a pé, meg ugye mint tudjuk lehet spontán pé is:)
  Milananyu már elmúlt a fejfájás, próbálom elviselni, de ha lenne egy másik gyerek, én se tudnám, mert ugye így pihizek egész nap, nem kell csinálnom semmit! na jó ebéden kívül:) de szerintem kicsit megfázhattam, mert ma délelőtt nagyon köhögtem is, meg szédültem meg hányingerem volt! Úgyhogy azóta pihizek. Ebéd még volt tegnapról, meg csináltam egy kis tiramisut, meg piacon voltunk a férjemmel, ennyi. Holnap megyek terhestornára, már várom! puszi

 • babacsi

  2009. július 29. szerda

  Milananyu nagyon köszönöm a biztatást.
  ma a reggeli Gabrielle tesztneg lett, 3 perc után kuka. a párom az elöbb felhivott hogy kikukázta és van ott egy másik vonal is.. na gpndoltam nem látja jol, hazajöüttem, és van ott valami, csak azt is tudom hogy idön tul nem lehet alapozni.. de ez a vonal inkább halvány sárga. a mensi sehol csak a megjön érzés.. vélemények?
  annyira ki vagyok. már épp belenyugodtam hogy nincs semmi. erre kikukázta.. minek? sztem csak beszáradt és annak a helye látszik…33 nap a hasam se fáj de egy csepp vér sincs. már bocsi de még a méhszájamnál sem…

 • milananyu

  2009. július 29. szerda

  Sziasztok.
  Rita, sztem most csináld úgy h végig cickafark egész hónapban ha már azt kezdted.
  Jöv hónapban meg ha kell első félben málnalevél másodikban palástfű.
  Babacsi.Milánt mikor vártam 42 napon nega lett a tesztem!!!csak utána egy héttel pozi, úgyhogy míg nem jön meg addig nincs semmi veszve, de akor se, mert új hónap új remény.
  Most meg 39 nap lett pozi a tesztem.van esélyed.ne legyél elkeseredve.
  Kinga hogy bírod a fejfájást, semmit se veszel be??Vagyis ezek szerint bírod::)Milánnál én is bírtam, most meg két napig szenvedtem.Múljon el mielőbb neked fájdalom.

 • babacsi

  2009. július 29. szerda

  Ritus nem tudom én sem, én a málnalevelet azért irtam hogy legyen pé-m és azota szép nagy tüszöim is voltam idöre.. a többit nem ittam, nekem meg még mindig nem jött meg, most ÍKinga reményt adtál meg mondták mások is hogy ha késöbb volt a pé-m lehet van baba csak még nem mutatja a teszt. ha péntekig nem jön meg, meg keresem a dokimat. otthonrol irok majd sok puszi

 • UmiRita

  2009. július 29. szerda

  Hali Csajok!

  Akkor ezt most egyáltalán nem értem! Mert én úgy olvastam meg azt mondta a nődokim, hogy a ciklus első felében cickafarok, a másodikban meg palástfű! Akkor ez nem így van? Akkor következő hónapban úgy csináljam hogy az első félidőben málnalevelet igyak a másikban meg palástfüvet ( gondolom napi 2 csészét) és a cickafarkot meg végig minden nap? Abból is 2 csésze? Vagy most mi van?? Teljesen összezavarodtam

 • kinga

  2009. július 29. szerda

  sziasztok, olvastalak ám tegnap is benneteket, csak megint nagyon fájt a fejem délután, és az este borzasztó volt… de már jobb! Babacsim ne sírj kérlek, majd rendbejönnek a dolgok, és jön egy picúr hozzátok is! Én biztos vagyok benne!!!! A párod is igyekszik, kedves most veled, maradjon is így és jön a baba is! Egyébként tudod hogy téves negatív teszt van, csak pozitív nincs!!!NAgyon gondolok rád, hátha hamarosan… vagy akár most!
  Zsuzsi utólag is boldog szülinapot Diának!Én is sajnállak a sok meló miatt!:( Veletek mi újság BErcivel?
  Milananyu nekem is fogadott orvosom van, csak azért hív a kórházba mert ott jobb az uh gép, így ott vizsgál meg, de nem kell várnom, amint odaértem én mehetek be. Így van ingyen, de voltam főleg az elején magánrendelésén a volt 2000, szóval nem ugyanazok az árak! Azt tudtam hogy pesten egy tizes, de nem gondoltam volna hogy máshol is ilyen sok!Na jó megértem hog izgulsz, már én is alig várom a következő uh-t pedig még 2 hét!:)
  Anett veled mi újság? LEsz még szabid nyáron?
  Ritus miket csinálsz most nyáron? Néztél valami állást? Gondolom nem könnyű találni, pláne ebben a helyzetben!
  puszi csajok!

 • babacsi

  2009. július 29. szerda

  sziasztok el vagyok kenödve nagyon.
  negativ lett a tesztem, ez a 33. nap de még mindig semmi. akkor mi lehet a bajom? ugy elegem van.. már sirtam is…tök jo igy dolgozni.

 • Szatimy

  2009. július 28. kedd

  Rita, én végig cickafark teát ittam, mert őszintén szólva nem tudtam, hogy a ciklus második felében nem jó, ha esetleg összejött a baba. Így hát én csak akkor hagytam abba, amikor pozitívat teszteltem. Ennek már fél éve… :))
  Babacsi, de jó lenne!!! Nagyon drukkolok neked/tek!

 • babacsi

  2009. július 28. kedd

  sziasztok nekem izlik a málnalevél tea, volt olyan honap hogy ittam…
  ma 32. nap nem sok tzdom, de ma a páromis rájött hogy kéik, mindenképpen azt karja hogy holnap teszteljek,m de megmondtam neki hogy 33 nap már volt igy várok a 34.ig ha kell, de nagyon belegörcsölget a hasam meg szurkál hogy egyik hol másik petefészkem, a derekem is érzékeny a mellemre meg azt mondta hogy vegyek fgel kivágott ruhát mert csuda szépek, ugy mondta duzzognak:)

 • milananyu

  2009. július 28. kedd

  Szia Rita Te vagy aki mondta keveri a málnalevéllel….mert szokták úgy h első félidőben málnalevél, másodikban palástfű
  Cickafarkot azt végig szokták áltban inni, én is így tettem meg sztem Szatimy is, ez a hormonháztartásra jó.
  Málnalevél meg méhet készíti fel beágyazódásra meg méhizom lazító(=ezért nem kell második félben inni, met vetélés lehet)palástfű meg segíti tapadást méherősítő. Nekem így mondták, meg gyakorikérdéseken is, ott is megkérdeztem meg doki is.
  Gondolom több mindent ki lehet próbálni.
  De málnalevelet tényleg nem jó második félben inni, mert én azt szülés előtt ittam 36 héttől, h tágulást segítse majd(amúgy nagyon jó.

 • UmiRita

  2009. július 28. kedd

  Ignen milananyu csak azt mondták hogy ha natalálntán teherbe esel akkor az árthet a babának (cickafarok) azért ítják hogy félidőben váltani kell! De akkor nem árt ugye? Akkor csak azt iszom, hátha nekem is olyan szerencsém lesz mint neked! Pusszantalak titeket, megyek fürdeni a medencében!

 • milananyu

  2009. július 28. kedd

  Zsuzsi, sok bldog szülinapot Diának.
  Szatimy, te ugye okt re vagy kiírva akkor a kolléganődnek koraszülött lett babó(gondolom ő akkor szeptre várta volna)ne idegeskedj, meg lesz minden, mi olyan aug közepétől vásároltunk, s szept elejére kész volt szoba, meg nagyjából minden.DE összecsomizni magamnak, csak már mikor fájások voltak akkor csomiztam.
  Kiga, nálunk legolcsóbb magánrendelés is 8e ft…8-10e ft…..s magán, így nem kórházba, hanem külön rendelőbe kell mennünk(aki olyan elátást akar)Itt kórházban letojják az embert, nem nézik meg normálisan babót.Azért hogyne izgulnék péntek miatt, de várom is:)
  Babacsi akkor lassan tesztelhetsz…elhiszem h ennyi idő után nem bízol, én se tettem, totál azt hittem végig, de még teszt után is h meg fog jönni, mondjuk hőt sose mértem.na de hátha sikerült:)
  Ritus, igen cickafarkot ittam e én végig a ciklusban, én úgy hallottam h jó felesben is, meg ha vki cickafarkot iszik végig az is….reggel este jó töményen ittam egy csészével lesz ami lesz alapon…s lett eredménye.

 • vizi.zsuzsi

  2009. július 28. kedd

  sziasztok.itt vagyok csak nnnnnnnem férek ide mert a dia ül itt délelött és nem midig van idöm meg még nem lett jo és állandoan kikapcsol.meg ezek a hülye billentyük… na mindegy.ma vagyok szabad és utána 8napot megyek egybe öszevissza.délelött éjjel délután.sajnálom magam.ma van a diám szüliapja de hétvégén tartjuk.ma rendeltem neki egy sziv alaku puncstortát.meg kap fülbevalot meg ilyen pattanástaalanitokat.ezt jol leirtam::)nekem még nem jött meg de van még3napom.majd valamikor jjjjövök.puszikkkka mindenkinek.

 • babacsi

  2009. július 28. kedd

  sziasztok gyorsan 2 sor mert megint a melohelyen vagyok, itt nem nagyon lehet netezni.
  nekem ma 36,6 a höm és görcsöl a méhem de ugy mint 5 naopja mindennap. semmi más bajom, de nem jött még meg, még egy csepp vér sem, peeig szokott elötte 2 nap barna lenni, szoval nem tudom, én most azt mondogatom magamnak hogy nem sikerült, hiába a pozitiv gondolatok, nem hiszem hogy összejött, csak késik. ma vagyok a 32. napon. a leghosszabb 33 volt, igy ha holnap se jön meg akkor 34. napon tesztelek, de nem hiszem hogy el kell használnom az egy db tesztemet. a párom 2 naponta kérdezi hogy mi van de ma nem kérdezte igy én sem mondtam, ha még is össze jönne nqagyon nagyon boldog lenne… hát még én.. de nincs szerintem semmi.. nem is voltunk együtt pé-kor…
  a gyogyszert nem kell szedni nekünk, eddig egy ilyen betegünk volt a mult héten, akiröl kiderült, de senki nem kap semmit, ma reggel volt egy elöadás hogy hogy kell védekezni, hát jo vicc.
  most nem irok többet ha valami lesz még jelentkezem vagy este felé irok és ne haragudjatok rám, ha nem irok külön mindenkionek, de olvaslak titeket naponta többször, csak aqnnyka örülök hogy mindenki jol van..
  Ritus mi nem tudjuk felavatni a kiülönket m,ert az anosomék hülyén néznének..:)
  de ha majd a baba megkérdezi hogy mikor fogant azért meséld elé neki.