Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

  Milyen tesztet vegyek?
  Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

  Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

 • zsuzsa

  2008. június 04. szerda

  Köszi a gyors választ.Igaz most ugy néz ki hogy meg fog jönni,mert barnásan folydogal.De a remény hal meg utoljára 🙂

 • Timcse

  2008. június 04. szerda

  A második terhességi tesztem is sajna -! Lassan négy hete késik!!!!!! Nálam még ez nem fordult elő, hogy csússzon a mensim! Mit gondoltok? Ma hívom fel az orvosomat! Írjatok!

 • zsuzsa

  2008. június 03. kedd

  sziasztok!!!

  Nekem holnap kellene megjojjon.Regebben elotte 2-3 nappal szokott barnasan folydogalni.Csinaltam egy terhessegi tesztet negy nappal ezelott es halvanyan de pozitiv,aztan tegnap megegyet de az negativ.A hasam alja faj de mas jele nincs annak hogy meg akarna jonni,ha csak most nem valtoztat a modszeren:)Minden gondolatom a terhesseg korul forog,nagyon szeretnenk mar.Szerintetek van esely ra???Marmint a terhessegre?

  Válasz: Gyakori dolog, hogy tévesen negatív lesz a teszt (mert az érzékenysége nem megfelelő), de olyan nincs, hogy tévesen pozitív lenne.

 • Zita

  2008. június 03. kedd

  Sziasztok!
  A masodik babankon ügyködünk, es az a helyzet, hogy lattunk egy kis remenysugarat, de teljesen összezavarodtam.Szoval.A menszim eddig ket napja kimaradt.Tüneteim:Mellfeszüles,a mellbimbom közepen feher pöttyök vannak(nem tudom ez lehet e tünet)feher folyasom van, a höm 36,8-37 között mozog,volt37,2 is,neha beleszurkal a hasamba a köldököm körül.A mellem latvanyosan nagyobb, nagyobb es barnabb a bimboudvar is.Megszedülök neha eleg erösen, es faj a fejem, pont mint mikor terhes voltam a kisfiammal.Multheten penteken, azaz menszi elött egy nappal csinaltam tesztet,(Clear blue)az negativ lett, aztan ma, es az is negativ, szinten Clear blue.Lehetseges ettöl függetlenül, hogy baba legyen a dologba?A vesekö itt nem befolyasol ugye?

  Válasz:
  ha a ciklus végefelé is együttvoltatok, akkor lehet, hogy akkor fogant a baba, azért negatív még a teszt. A tüneteid erre utalnak. A vesekő nem, egyedül bizonyos pajzsmirigy betegségek emelhetik meg a HCG szintjét annyira, hogy a teszt is kimutassa.

 • Katalin2008

  2008. június 02. hétfő

  Sziasztok!

  Ma van 5. napja, hogy késik a menstruációm. Ciklusaim eddig pontosan 28 naposak voltak. Ma reggeli vizeletből a Gravi-HCG teszt negatív. 1 hete reggelente kicsi émelygek, fáj a hasam, kissé szédülök, illetve melleim is egyre csak nőnek.
  Délelőtt vetem egy Clearblue tesztet is, az is negatív lett.
  Pharmatex krémmel az azt megfelelő módon használva védekeztünk, lehetséges hogy mégis teherbe estem?

  Válasz:
  Nem hinném. de ha nem jön meg 1 héten belül, fordulj orvoshoz.

 • Timcse

  2008. június 02. hétfő

  Tegnap reggel nagyon pici, tényleg pici barnás folyásom volt, vérzés még mindig sehol!Holnap reggel csinálok még egytesztet,aztán irány a doki!Nem szokott késni, most meg már túl vagyok a 3 hetes csúszáson:-( Szerintetek???

 • Tami

  2008. június 02. hétfő

  Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!

 • Tami

  2008. június 02. hétfő

  Sziasztok!

  Segitségeteket kérném.Nekem május 14-én kellet volna megjönnie.De ennek még nagyon is örölök hogy nem jött meg mert nagyon szeretnénk babát.Na tegnap vettem is 2 tesztet és azonnal megcsináltam/discolor/ és 2 csik ki is jött!!!!!!Ma reggel megcsináltam a másikat most meg halványnak a halványa olyan csik jött ki 2-ikra.Olyan mintha nemis lenne ott semmi!Nem értem!

  Köszönöm előre válaszotokat

  Válasz: Ne törődj vele, a teszt soha nem csal pozitív irányban, de a tévesen negatív teszt annál gyakoribb. Ha már egyszer pozitív volt, akkor van HCG a vizeteletedben.

 • Ivett

  2008. június 01. vasárnap

  sziasztok!
  ma hajnalba megjött!nem tudom hogy örüljek-e vagy nem,mert már eléggé beleéltem magam.
  na mindegy.
  sziasztok,mindenkinek kívánok 2 csíkos teszteket és egészséges kisbabákat!!!!!!!!

 • Timcse

  2008. május 31. szombat

  Köszi a választ, sajna nem nyugodtam meg!Még soha nem fordult elő velem ilyesmi!!!!

 • Timcse

  2008. május 31. szombat

  Sziasztok!

  31 éves vagyok, van 3 gyermekem. A ciklusaim normálisak, 30 naposak. 3 hete késik:-) 🙁 Két napja csináltam tesztet (Gabriel), negatív. Mellem nem feszül (lányomnál semmit nem éreztem), 1× fájt nagyon a fejem, illetve csúnyán hánytam. Hányni csak akkor szoktam,ha terhes vagyok-voltam!!!!! Kicsit fáradékonyabb vagyok!!!!!! Szóval, nem tudom, mi van!!!!! Április 10-én volt az utolsó mensim!!!!! Szerintetek?

  Válasz: Timcse, lehet, de a negatív teszt ellene szól. Csinálj még egy tesztet, aztán eredménytől függetlenül menj el orvoshoz szerintem, mert a kimaradás hátterében más is állhat.

 • Ivett

  2008. május 30. péntek

  Hát én nem tudom.Ha megtartod a babát nem igazán kéne dolgoznod.Nehogy túlterheld magad,de te tudod!Én nem tudom hogy arra a 4-5 hónapra mennyi pénzt kapnál,de szerintem nem sokat érsz vele.
  Azt tudod-e hogy 5 hetes terhes lehetsz kb
  A barátod is akarja a babát?

 • Zsófi

  2008. május 30. péntek

  És ha nyárra bejelentetném magamat vagy 4-5 hónapra vagy akár addig ameddig lehet? Vagy ez hülyeség?

 • Ivett

  2008. május 30. péntek

  jah,a reggeli vizeletből biztosabb az erdmény.

 • Ivett

  2008. május 30. péntek

  Chincia!én 46.napon vok,4 tesztem lett negatív de nem jött meg.Menj el orvoshoz

 • Ivett

  2008. május 30. péntek

  Zsófi!
  Mivelhogy nem dolgoztál csak diákmunkát ezért csak a családi pótlékot kapnád,ami azt hiszem hogy 12ezer körül van.

 • Chincia

  2008. május 30. péntek

  Azt elfelejtettem hogy nem reggel csináltam a tesztet hanem napközben. Befolyásolható a teszt ha nem reggel csináltam?

 • Chincia

  2008. május 30. péntek

  Sziasztok!
  Nem akar megjönni és párpmmal minden nap eggyütt vagyunk megszakitásos együttléttel. Ma csináltam tesztet negatív lett. Bíztonságosak a tesztek?

 • Zsófi

  2008. május 30. péntek

  Április 20.án! Megszeretném tartani igen, de más kérdés hogy el is fogjuk e tudni tartani! Mert a barátom jövö májusig, csak hétvégente tudna dolgozni, mert munkanélküli által végez egy tanfolyamot és ha nem jár be akkor fizetnie kell! nekem meg marad a diák munka! Végül is most is dolgozom és tudnék dolgozni addig amíg lehetne, de ha megszületik akkor mi lesz! Nem tudjátok hogy az én esetemben milyen támogatások járnak ha a baba megszületik?

 • Ivett

  2008. május 30. péntek

  Te amúgy megszeretnéd tartani a babát?
  Miből fogjátok eltartani?
  Mikor volt az utolsó menstruációd?

 • Ivett

  2008. május 30. péntek

  Figyelj,én 2 éve együttélek a vőlegényemmel,és ő dolgozik.16 évesen kerültem el otthonról,mert anyuék tiltottak egymástól,szóval nekem csak a vőlegényem van.Ő dolgozik én most érettségizek.Figyelj,ha terhes vagy mondd el anyukádnak az a legbiztosabb,nem biztos hogy örülni fog neki,de egyszer úgyis megtudja és addig mondd el amíg lehet.Beszéljétek meg mik a terveitek a barátoddal.Üljetek le 3an és mondjátok el édesanyádnak,ne titkolozz!

 • Zsófi

  2008. május 30. péntek

  nem anyának nem mertem elmondani mert félek a válaszától! A barátom is még tanul majd jövő májusban fog végezni! nem tudom hogy mit csináljak! Te hogy hogy ilyen magabiztos vagy?

 • Ivett

  2008. május 30. péntek

  fúú,te szegény!Én is 19 éves vagyok és a 46.napon vagyok és semmi,nem jött meg a tesztem azaz 4 teszt pedig negatív lett.Ráadásul most érettségiztem,úgyhogy nekem se lenne miből eltartani.Csak a vőlegényem dolgozik.Én úgy vagyok vele ha jön a baba jöjjön.
  Szüleid tudják Zsófi?

 • Zsófi

  2008. május 30. péntek

  de szeretném is meg nem is! Szeretném hisz csak az én babám és attól az embertől van akit nagyon szeretek! Viszont még ugymond én is gyerek vagyok és nem érzem ugy hogy megérettem egy gyerekhez. Meg még tanulok,ha megtartom a babát akkor ott kel hagynom a sulit és éretségivel mit fogok kezdeni meg egy gyerekkel?

 • Zsófi

  2008. május 30. péntek

  19 éves vagyok és lehet hogy terhes! Vettem 2 tesztet és mind a kettő azt mutatta ki hogy baba lesz! Mit csináljak? Félek!!!!!!!!

  Válasz: menj el orvoshoz, mondd el neki, mi a helyzet, ő megvizsgál és elmondja, nem kívánt terhesség esetén, mi a teendő.

 • Tina

  2008. május 29. csütörtök

  Sziaztok!!!!!
  Nekem nagy problémám van.Április 19.én volt az utolsó menstruációm és azóta még semmi.Csináltam tesztet,de nagatív lett.A párommal szinte mindennap együtt vagyunk,de megszakításos közösüléssel.Ő nyugtat hogy nem lesz semmi baj.Az igazat megvallva még nem akarunk gyermeket csak max 2 év múlva,mert még nincs meg hozzá az anyagi háttér.
  TERHES VAGYOK?

  Válasz: Ezt így látatlanban nehéz megmondani. Szerintem nem.

 • Picur

  2008. május 28. szerda

  Nagyon köszönöm! Megnyugtattál 🙂 Én is azon gondolkozok, hogy másikat íratok majd fel!

 • Picur

  2008. május 28. szerda

  Sziasztok!
  3 hónapja szedek Mercilont. A mensim 1. napjától, így tudomásom szerint azonnal védve vagyok. Meg is jött 2× rendesen.
  A problémám, hogy az 1. levél 6. v 7. napján együtt voltunk a párommal. Teszteltem most a 3. levélnél, és negatív lett.
  A fogmazásgátóltól híztam..szerintetek ezért nőhettek meg a melleim? Meg mintha lennének erek is…de azt hiszem ez a tabi mellékhatása, ugye? Ugye nem lehetek terhes? Előre is köszönöm!

  Válasz: Picur, szerintem a tabletta a hibás, anno én is szedtem és én is híztam tőle, meg mellkasi fájdalmaim voltak, szédültem, ezért abba is hagytam. Beszélj az orvosoddal és kérj korszerűbb tablettát.

 • Anda

  2008. május 27. kedd

  Köszi a gyors választ, megfogadom a tanácsod!

 • Anda

  2008. május 26. hétfő

  Sziasztok!
  Segítséget kérnék, mi lehet velem! A kislányom 14 hónapos. A mensesem sosem volt pontos, egy program szerint most átlagosan 30 napos. E szerint múlt vasárnap kellett volna megjöjjön, de már szombaton halvány rózsaszínes-barnás folyásom volt, de nagyon kevés. Csütörtökön és pénteken nagyon gyengén véreztem, utána megint ez a szokatlan folyás volt csak. Mivel nem védekezünk(jöhet a tesó!), tesztet is csináltam, igaz nem reggel, de negatív lett. A kislányomat már nem szoptatom, de nyomásra szivárog ismét a tejem… Terhes lehetek? Vagy valami hormonális problémám lehet? Előre is köszi!

  Válasz: Szoptatás mellett simán teherbe lehet esni, úgyhogy az tényleg nem gond. Lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe és azért volt csak ilyen folyásod, de az is előfordulhat, hogy valami ciszta okozza a dolgot. Szerintem néhány nap múlva tesztelj megint, és ha negatív, akkor esetleg érdemes lenne orvossal beszélni.

 • Ivett

  2008. május 26. hétfő

  de azt még mindig nem értem hogy miért nem jön meg.Pedig már nagyon várom.Még csak 19 vagyok,nem kell baba.Ráadásul a barátom tegnap hagyott ott 2 év után!

 • Ivett

  2008. május 26. hétfő

  Hát jólvan.Akkor valószínűleg nincs semmi.
  Köszi a segítséget!!!!!!!!!!!!

 • Gini

  2008. május 26. hétfő

  Ivett! nekem is ugyanaz a helyzet… de … Én 38 napon teszteltem és semmi… az tegnap volt… negatív szóval én már nem aggódom…

 • Ivett

  2008. május 26. hétfő

  Sziasztok!!!!!!!!!!!!

  Senki nem válaszolt a kérdésemre ezért úgy gondoltam hogy tesztelek a eggel,hát az eredmény megint negatív lett.De akkor most mi van velem?????????Miért nem jön meg???Egyszerűen nem tudom mi zajlódik le a testemben.Igaz most vizsgázom,de eddig ha vizsgáztam mindíg meg volt pedig akkoris idegeskedtem.Nem értem.Mit csináljak???????Teszteljek megint?De ha április 15.én volt meg akkor már kikéne mutatni ha jön a baba.Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!

 • Ivett

  2008. május 25. vasárnap

  Sziasztok!!!!

  Mikor teszteljek újra ha április 15én jött meg utoljára,és május 22én csináltam tesztet,ami negatív lett.De még nem jött meg.Mikor csináljak következő tesztet???valaki válaszoljon légyszí!!!

 • Ági

  2008. május 25. vasárnap

  Oké,köszönöm a választ!

 • Anna

  2008. május 25. vasárnap

  Kedves tanácsadó! Szeretném minél előbb megtudni, hogy teherbe estem-e: a szexuális együttlétem május 19-én volt, a menstruációm első napján, védekezés sajnos semmilyen módon nem történt (abban bíztam, hogy a menszesz ideje alatt nem lehetek túl termékeny). A menstruáció 2. napján kezdtem el fogamzásgátlót szedni (most először, amúgy sosem voltam terhes). Lassan 1 hét telt el az eset óta, a menstruációm nagyjából a szokásosan lezajlott, de egyelőre semmilyen, terhességre utaló jelet nem érzek. Két kérdésem lenne, az egyik, hogy legkorábban mikor érdemes a tesztet megcsinálnom? (Azt mondanom sem kell, hogy nem kívánt terhesség lenne…) A második kérdés, a fogamzásgátlóval kapcsolatos: ha a menstruáció 2. napján kezdtem el szedni (Lindynette 20), mikortól biztosít védettséget? A fenti eset óta nem volt szexuális együttlétem, viszont a továbbiakban lesz… Nagyon köszönöm a válaszokat előre is.

  Válasz: Nagyon kicsi az esélye, hogy teherbe eshettél. Kb. az aktus után 2 héttel érdemes tesztet csinálni.

 • Ivett

  2008. május 25. vasárnap

  De most akkor mikor csináljak következő tesztet,mert május 22.én csináltam az negatív lett.mikor csináljam a köetkezőt?

 • Gini

  2008. május 25. vasárnap

  Sziasztok! április 17-18-ra jött meg a menzeszem azóta nem jött még meg csináltam két tesztet negatív lett most csináltam a héten kedden pénteken… miért nem jön meg vajon… nem hinném hogy terhes vagyok, mert igaz, hogy védekeztünk, de az elején nem voltunk “beöltözve”…

 • bigacsiga

  2008. május 25. vasárnap

  Háááát, én azt nem nagyon nevezném védekezésnek. Szorítok, hogy ne legyél terhes, de leginkább a meg nem születendő baba miatt, aki végképp nem tehet arról, ha megfogant. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy kizárólag te és a párod vagy felelős a teherbeesés elkerüléséért… Bocs, ha egy kicsit szókimondóbb voltam, és remélem bármilyen eredménye is legyen a módszereteknek, ezután valódi fogamzásgátló eszközt használtok majd…

 • Ivett

  2008. május 25. vasárnap

  19 éves vagyok.Hát kiszállásos módszerrel védekeztünk.

 • bigacsiga

  2008. május 25. vasárnap

  Ivett hány éves vagy? Védekeztetek?

 • Ági

  2008. május 25. vasárnap

  Sziasztok!
  Lehet,hogy idiotán hangzik a kérdésem,de teljesen bizonytalan vagyok,és sajna most olyan helyzetben vagyok,hogy nem tudok orvoshoz menni(nem vagyok Magyarországon jelenleg).Tehát,nagyon régota szeretnénk már babát ,sajnos 14-évvel ezelött elveszitettem a kisfiamat aki 2-honapos volt.Azota nem estem teherbe ,pedig nem védekeztem.Én most 36-éves vagyok,tavaly voltam kivizsgáláson ahol kiderült,hogy semmi nincs ami miatt ne eshetnék teherbe,a párom is rendben van.Most május 10-n megvolt a menszeszem ami nem különbözött a többitöl,viszont most olyan tüneteim vannak,hogy hányinger -fejfájás-hasfájás-ég a mellem bár ezek a tünetek váltakozva vannak tehát nem állando.A hasam is szemmel láthatolag megnött,igaz szerintem csak puffadt és 5-percenként járok a wc-re,a köldökömtöl lefelé megjelent egy halvány barna vonal is.Szoval nem tudom,hogy mi van,hiszen a menszim még esedékes juni 6-körül…. Ti mit mondtok,lehet ez terhesség?A választ elöre is köszönöm!

  Válasz:
  Szerintem lehetsz, bár a tüneteid még kicsit koraiak. Szerintem várd meg a következő mensit és ha nem jön meg, akkor csinálj egy tesztet.

 • Ivett

  2008. május 25. vasárnap

  Jah,és mikor csinálhatom a következő tesztet?Holnap reggel?
  ű

 • Ivett

  2008. május 25. vasárnap

  szia!tegnap írtam neked hogy terhes lehetek-e.Én nem szeretnék babát,de nagyon félek,hogy terhes vagyok.Ha mégis az abortuszon kívül nincs más megoldás,mert hallottam olyat,hogy a korai stádiumban injekcióval is el lehet még vetetni.Igaz ez?

 • tv

  2008. május 24. szombat

  május 28-29re várom a mensit, a teszt már tutira kimutatná ha terhes lennék ha április közepén voltma utoljára együtt a párommal,ugye?

  Válasz: igen.

 • zita

  2008. május 24. szombat

  TV! ez engem is érdekelne. Vélemény?többiek?

 • Ivett

  2008. május 24. szombat

  Szia!az utolsó menstruációm április 15.én volt. És most május 22.én csináltam 1 tesztet,negatív lett,de nem jött meg még most sem.Terhes lehetek?

  Válasz: Lehetsz, de nem biztos, hiszen negatív lett a teszt. Ha nem jön meg, néhány nap múlva tesztelj egyet megint, mert ha a ciklus végén estél teherbe, akkor lehet, hogy terhes vagy, aztán ha megint negatív fordulj orvoshoz, hogy megtaláljátok a cikluskimaradás okát.

 • tv

  2008. május 24. szombat

  hello

  én május 28-29re várom a mensit, a teszt már tutira kimutatná ha terhes lennék ha április közepén voltma utoljára együtt a párommal,ugye?
  légyszii, erősítsetek meg 🙁

 • ibi

  2008. május 23. péntek

  Sziasztok!

  Pár napja késik a menstruációm. Föláláskor szúródást érzek a hasamban, s egy ideje hőhullámaim is vannak.Vettem egy tesztet és nagyon határozottan megjelent az a bizonyos második csík. Elmentem az orvoshoz és ő egy 3 cm-es cisztát talált.Azt mondta, hogy igazából nem lát semmit,amire határozottan azt tudná mondani,hogy terhes vagyok,két hét múlva kell visszamennem. :o(
  Szerintetek a ciszta okozhat pozitív eredményt?

  Válasz: A ciszta nem. De a terhesség okozhat cisztát, ami aztán felszívódik