Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • vizi zsuzsi

    2008. december 20. szombat

    hali.babacsi.nekem is van néha olyan hogy egyáltalán nem kivánom.nem tom mitöl talán a csalodás meg az idegesség.én nem tom mikor lesz pém mert nem érdekel.már nem izgat ha jön jön ha nem nem.most beteg vagyok meg vagyok fázva.nem annyira vészes.diával beszéltem.de ezekszerint nem használ mert elötte is beszéltem már vele hisz mondtam.de a tanár meg dicséri mert 5ösre felelt töriböl.nem tom hol vannak a többiek.most jöttem haza reggel meg 10re megyek vissza.jo éjt pussz

  • babacsi

    2008. december 20. szombat

    Sziasztok! hová tünt mindenki? ugy siettem haza hogy mit irtatok, erre nincs itt senki. én ma 3ig voltam, de lett volna még dolgoom, mert mindennap este 8ig bent voltam, de holnap végre itthon leszek.
    nekem ma mulik el, holnaptol hömérözök, de mindig elfelejtem elkezdeni.
    azota se történt semmi sajnos nálunk, pedig már jo lenne, 3 hete utoljára.
    nehéz nagyon a helyzet.
    Zsuzsi nagyon ugyes a lányos dhogy igy tud táncolni, de nem értem, miéret hazudik ennyiszer? beszéltél vele? neketek hogy állnak a dolgok? mikor lesz pé-d?
    Ritus, az tök jo neked hogy szabin lesztek és lesz idötök gyakorolni:) bárcsak velem is történne már valami.. nagyon el vagyo keseredve, az a baj hogy már magamon se érzem azt a nagy váhyat.. nem iránta mert imásom, csak attol félek hogy ennyi kihagyástol már benem is kahal minden, mi lesz ha forditva sül el az egész.
    nem vagyok ráhangolodva a sexre egyáltalán,
    na jol van várom hogy mit irtok, és szereintetek ez most mit jelent nálam?

  • vizi zsuzsi

    2008. december 18. csütörtök

    hali.szegény babacsi.nagyon sajnállak a 2 hörcsög miatt.nekem 2 degum van nagyon szeretem öket.ritus aztán remélem jol telik az estétek.hát nekem nem.már megint rajtakaptam a lányom hogy hazudott.azt mondta táncon volt és megkérdeztem a barátnöjét milyen volt az meg azt mondta nem volltunk táncon.annyira szarul esett.már megint hazudik.elvagyok kenődve.na pussz

  • UmiRita

    2008. december 18. csütörtök

    Hali Csajok!

    Végre idekerültem a géphez hogy írjak nektek! A férjem holnap megy először dolgozni, utána 2hét leállás van a cégnél! Örülök neki, mert végre nem lesz fáradt és több időnk lesz a babaprojektre! Mert szerintem az nagyon befolyásolja a dolgot hogy fáradtak vagyunk mind a ketten, meg ilyenek! Tehát ebben a hónapban keményen ráállunk a babatémára! Nálatok mi a helyzet?
    Igen Kinga ez a doki nagyon jó fej, imádni való! Igaz úgy mentem be hozzá hogy kezem lábam remegett:)))
    De aztán amiket modndott, meg tanácsokat adott, az mindennél többet jelentett nekem!
    Januárban megint megyek hozzá!
    Ti csajok hogy álltok a baba projekttel?
    Mi most pezsgőzünk meg görbe estét csapunk!:)))
    Most mennem kell jó éjt szép álmokat!

  • babacsi

    2008. december 18. csütörtök

    Sziasztok!
    Bocsi hogy nem voltam, de egyszerüen nem jutok géphez sehol, minden este késön érek haza, nagyon fáradt vagyok, és meghalt mindkét aranyos pici hörcsögöm, legalább jol kisirtam magam, minden miatt,
    mi 2 éve probálkozunk, csak keveset vagyunk együtt, beteg a párom..
    nem nagyon tudok mot mást irni, de Ritus örüölk hogy jokat mondott a dokid.
    ja nekem meg még nem készült el hormoneredményem, és majd 9-n megy a párom ujabb permavizsg-ra.
    holnap irok, nahyon eltüntetek.sok puszi hiányoztok.
    ( cefet szarul vagyok)

  • kinga

    2008. december 16. kedd

    sziasztok! Ritus nagyon örülök a híreknek! Az nagyon sokat számít, hogy ilyen jófej a doki!:) Akkor nincs más hátra mint hogy sokszor kell összebújni:), ez pedig a lehető legjobb!:) Most én is kicsit nyugodtabb vagyok, pedig ebben a hónapban nekünk a bacik miatt nem lesz semmi:( Ritus, jó próbálkozást, aztán várjuk a további fejleményeket! Látod, nem is kellett volna annyira izgulni!!! Babacsi sajnálom hogy megjött! Ti mióta próbálkoztok? nagyon drukkolok nektek, csak ne görcsölj, mert akkor már emiatt nem jön össze! Csak lazán, szeretgessétek egymást és sokat legyetek együtt! Meg beszéljétek meg a dolgokat, és hangolódjatok egymásra, makkor meglátod jönni fog a baba, nem is olyan sokára!:) Zsuzsi, mindjárt megnézem a képeket Diáról, pihenj azért ha tudsz, örülök, hogy jól érezted magad a buliban!:)
    sok puszi mindenkinek!

  • vizi zsuzsi

    2008. december 16. kedd

    hali.ritus örülök hogy nincs semmi bajod.az iwiwre tettem fel képeket a diárol tánc közbe.fric!mi 1éve proálkozunk.babacsi jo volt a buli hajnali 5kor jöttem haza.sokat táncoltunk meg megittam 3 bacardit.de nem rugtam be csak jo kedvem volt.nagyon fáradt vagyok alig aludtam reggel meg megyek dolgozni.kinga remélem nektek is hamar összejön a baba.majd jövök pussz irjatok

  • UmiRita

    2008. december 16. kedd

    Hali Csajok!

    Bocsi csak most jutottam ide hogy írjak, nemrég jöttünk haza! Na tehát, hogy mi volt a nődokinál?
    Egyenesen imádni való volt a doki, annyira kedves volt, mindent elmagyarázott, azt mondta hogy ez a fél év még elég kevés idő, meg hogy makk egészséges vagyok, semmi probléma nincs nálam, csak sokkal többet kell szeretkezni a férjemmel, meg elmondta hogy mit kell ennem meg innom ami még segít ezekben a dolgokban!
    Kedves volt nagyon, csinált rákszűrést is! Mondjuk elég húzós volt, de megérte, ezentúl sehova máshova nem fogok járni, csak ehhez a dokihoz!
    Januárban megyek megint hozzá, addig meg sokat kell próbálkozni!
    Most mennem kell aludni, csak gondoltam megnyugtatlak titeket egészséges vagyok mint a makk!
    Még azt is elmondta hogy „szép” a méhem meg hogy minden 10.nő az aki ennyire egészséges mint én! Csak mindig rossz időben próbálkoztunk eddig! :)))
    Hát szép álmokat!
    Holnap jövök!
    Pusz

  • babacsi

    2008. december 16. kedd

    sziasztok! Kinga ilyenkor sajna akármit is csináltiok a baba nemc jön össze a bakt miatt sajnos. Ritus mi volt a dokinál? gondolok ám rád, irj majd.
    zsuzsi,hiogy vagy?
    nekem sajnos megjött. eléggé el vagyok kenödve.
    pussz

  • kinga

    2008. december 15. hétfő

    sziasztok! hát ma én is voltam sajnos nőgyógyásznál, kicsit váratlanul! Bár bakteriális fertőzésem van, a dokimra nem panaszkodhatom. Nagyon szuper, már meg is beszéltem vele, hogy ő lesz a szülészorvosom is, és láthatóan örült neki!:) Most mondtam neki azt is, hogy szeretnénk babát, aranyos volt, kérdezgetett, meg mondta hogy ne legyünk görcsösek, majd jön az! Sajnos ebben a hónapban biztosan nem lesz semmi, mert a hét végén lenne p.é-m, de most a fertőzés miatt 10 napra felírt valamit, addig bár lehetne próbálkozni, azt mondta, hogy úgysem sikerül, mert a bacik megölik a „fiúkat”! Gondolta, ám rátok hétvégén! Nagyon sajnálom, Zsuzsi, hogy végül megjött, de Babacsi, hátha neked mégsem! A következő hónap már új év, új lehetőségekkel!:) Nekem most kicsit jobb kedvem lett, pedig nem volt annyira kellemes a vizsgálat, meg nagyon szar és hosszú napom volt, de olyan megnyugtatóan kedves a dokim!:) Diának gratulálunk, a középdöntő is szép eredmény, biztosan gyönyörű volt! Babacsi még akkor még minidg nem tudod mi lett a hormoneredmény? Ritus, ne izgulj a holnap miatt, remélem csupa jó dolgokat mond majd a doki, és hátha olyan aranyos is lesz, mint az enyém! Ha nem, akkor gyere Debrecenbe!:) Gondolok rád holnap 4-kor!
    puszi mindenkinek!

  • babacsi

    2008. december 15. hétfő

    sziasztok! Fric, ez is egy jol össze szokott csapat, ahogy mondod, söt nagyon szeretjük egymást és sokat tudunk egymásrol, mint a másik oldal, de ott olyan sokan vagytok, hogy nem is tudo nyomonkövetni, de Paginak nagyon örülök. te hogy vagy ? gyrekügyben?
    Ritus, ne aggodj a doki miatt, és irj feltétlenül, hogy mit mondott, nagyon kiváncsi vagyok. nekem ma annyiidöm se volt hogy a saját eredméynem után menjek, nagyon zürös nap volt…
    jol elfáradtam meg cipkedtem meg ilyenek, most meg fáj a hasam, lehet már meg is jött, egy kicsit szomoru vagyok, de január 9re megya apárom spermavizsgálatra azt várom, hogy javult e az eredméyne, de sztem az is siokat segitene ha többet lennénk együtt..
    zsuzsi,hol vagy? mizu nálad?
    hogy vagy? Zorka is nagyon hiáynzuik.
    irjatok csajszik
    Kinga, te hogy vagy? jellöltelek iwiwen.
    puszika, most nem tudok többet irni, mert Lacinak kell a gép, zenélnek, jönnek hozzánk megint. minden nap koncert van..

  • UmiRita

    2008. december 15. hétfő

    Hali Csajok!

    Hazaértem a melóból és ma egyfolytában azon rágódtam mi lesz holnap a nődokinál! Kicsit para vagyok, de remélem csupa jó hírekkel szolgál nekem! Ma még nekiállok üvegfestékezni, hogy kinézzen valahogy a kis szerelmi fészkünk karácsonyra! Ti már megvettétek mindenkinek a kari ajándékot? Mi igen!
    Egyfolytában a dokinál jár az eszem! Holnap 4kor gondoljatok rám, utána ha hazaértem írok rögtön!
    Szép álmokat, pusz

  • FriC

    2008. december 15. hétfő

    Szia babacsi!
    Köszi megvagyok.Igaz én agyilag már nem töröm magam rajta,meg most egy darabig halasztgatjuk a „témát”. 🙂 De sokkal jobb,mert utánna nincs az a rossz érzés,hogy megint elrontottam/elrontottunk valamit. 🙂 De ha jönni akar ugy is jön. 🙂 Látod igy volt Pagi is és most meg ikreket vár. 😛 Jaj olyan jó neki….Irigyelem……
    Sajnálom,hogy meg fog jönni neked,de legalább megjön,és nem azon leszel kiakadva utánna,hogy miért nem… Hogy is szokták mondani a csajok… ❓ Új hónap,új esélyek. 😆
    Pusz neked.
    Zsuzsi,sajnálom hogy megjött neked is. Ti mióta próbálkoztok?
    Csajok.Nektek is jól összeszokott itt a társaság,ugy mint nálunk a másik oldalt. 🙂

  • babacsi

    2008. december 15. hétfő

    sziasztok Zsuzsi sajnálom. nekem csak 2 csepp barna van de görcsöl a hasam, biztos megjön.. sajna ez van. jo bulizást estére pussz
    kösz Fric .. azért. te hogy vagy ?

  • vizi zsuzsi

    2008. december 15. hétfő

    hali.hát most is 36.8 de tegnap megjött.márén sem értem.majd jövök csak éjszakás voltam és megyek vissza délre este meg mekis buli.pussz.

  • FriC

    2008. december 15. hétfő

    babacsi: Drukkolok neked. 🙂

  • babacsi

    2008. december 15. hétfő

    sziasztok ma 28 napom van, eddig emmi, tünet nincs, most sietek majd még jövök
    puszika
    irjatok, kivel mizu?

  • babacsi

    2008. december 14. vasárnap

    Zsuzsi itt egy cikk erröl:

    progeszteron fázisban emelkedik az ébredési hőmérséklet. Ez az emelkedés 2-4 tizedfok, és ha pete nem termékenyült meg, akkor az ovulációt követő 10-12. napjától kezdve csökkeni kezd, mintegy előre jelzi a bekövetkező menstruációt.

    pussz

  • babacsi

    2008. december 14. vasárnap

    szia zsuzsi! ha nem esett le a höd már 2 hete, lehetsz terhes. állitolag mens elött leesik. ha jol tudom. nekem délelött volt kis barna ( nagyon pici) azota semmi, de nekem ma vana napja a 27. napom. de lehet holnap lesz, elég baj lenne, mert kezdem magam beleélni, de ha meg holnap jön, akkor legalább visszaállt 28 napra.
    többiek hol vagytok?
    puszika Zsuzsi szurkook neked is.
    Kinga, Ritus hogy álltok ti?

  • vizi zsuzsi

    2008. december 14. vasárnap

    hali.hát én se tudom mi van mert kedden kéne megjonnie ma meg volt egy kevés barna viszont 37.3 a höm már 2hete.most megjön vagy nem?hát majd elválik.mindjárt megyek dolgozni.pusssz.nektek jo 7végét

  • babacsi

    2008. december 14. vasárnap

    sziasztok! Kinga mindjárt visszajelelöllek. nem tudtam eddig irni, mert valamiért elszállt a net.
    most szöke vagyok, a barna csak pár honap volt, de nem jött be nekem..
    Zsuzsi gratula a kis táncos lánynak..
    Ritus, én várom mit mond neked a doki a kedden.
    én már holnaptol dolgozom, tök sok munka lesz ,egész héten nem voiltam.
    űmost fözök, takaritok stb.., hogy legalább délutánom szabad legyen.
    tegnap barnáztam, de a hasam nem fáj, ma reggere semmi (ma kellene amugy) és csináltam egy tesztet, persze gondoltam hogy negativ lesz, nem is tudfom hogy mit vártam.. csak 2x voltunk ebben a honapban. én szomoru vagyok miatta, de nem beszédtéma itthon ugy látom, pedig jol esne ha beszélnénk rola.. na mindegy. bár azota s jött meg, lehet hogy csak 1 napot késik, vagy régi volt a tesztetm.
    majd irok még erröl..
    ma ia csak 2 csepp barna van.. , de nem érzem ezt a mindjártmegfogjönni érzést.
    bár ha ma jönne meg , megint csak 26 napos lenne aciklusom.
    most ez bánt, de januárban a páromrol is talán kiderül hogy rendbe van e vagy javult e vagy romlott e a sperma eredménye.
    most már pont 2 éve hogy enm szedem a gyogyszert, na mindegy…
    neketek nagyon szurkolok ám..
    tök rossz volt, hogy nem tudtam megnézni, mi van veletek tegnap, de most már van net, még jo hogy a párom informatikus:)
    puszika irok még majd

  • vizi zsuzsi

    2008. december 13. szombat

    hali.hát nagyon jo volt a táncverseny.a középdöntöig eljutottak de sajna tovább nem.de igy is örültünk neki.a dia nagyon szép volt a ruhájába.igen jol kijönnek a bercivel a lányok.köszi hogy megjelöltél,én is visszajelöltelek.babacsi nem volt nehéz dolgozni igy?ritus mindjárt kedd és ird ám meg mit mondott a doki.annyira izgulok.nekem kedden nem kell hogy megjöjjön.de nem hiszem mert alig voltunk eggyütt de mondjuk most decbe már4szer.ez tölem oriási teljesitmény ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)majd még jövök pussz

  • UmiRita

    2008. december 13. szombat

    Szia Kinga!

    Hát abból ítélve hogy azt írtad szépek az esküvői képek abból ítélve én vagyok az akit felvettél! Június 21.- én volt az esküvőnk 4év után! :)))
    Igen a testvéreim voltak a koszorús lányok! A nővérem és a hugom! Mindjárt megnézlek 🙂
    Pusz

  • kinga

    2008. december 13. szombat

    sziasztok! felvettelek titeket iwiwen, Rita téged is, ha nem baj!:) Vagyis remélem, hogy téged:) Zsuzsi nagyon szépek a lányok, mostmár jobban el tudom képzelni Diát az új kék ruhájában táncolni, gyönyörű lesz benne! Babacsi, hihetetlen, hogy neked ugyanolyan jól áll a szőke és a barna haj is, most barna? (Nekem a szőkével nem volt szerencsém) Nagyon mosolygós a párod:) Ritus, gyönyörűek a képek a esküvőről! Nagyon szép a ruhád, a csokrod, Te és minden! A koszorúslányok a tesóid voltak? Mikor volt a esküvőtök?
    puszi

  • calabaza

    2008. december 13. szombat

    Sziasztok!

    A véleményeteket szeretném kérni, mert elég szokatlan dolog történt velem. Nov. 23-án megjött, csak aztán nagyon elkezdtek feszülni a melleim, és még a hőm is fenn maradt annak ellenére, hogy megjött. Egy hét múlva (vasárnap) ezért csináltam egy clearblue tesztet és halvány pozitív lett. Elmentem csütörtökön dokihoz, aki tapintás alapján valószínűsítette, hogy terhes vagyok. Aztán csinált egy hüvelyi UH-t, és azon nem látszott semmi. Mondta, hogy biztos később történt a fogantatás, biztos ezért jött meg. Visszahívott kontoll UH-ra. Múlt vasárnap újra csináltam egy clearblue tesztet, szintén halvány pozitív lett. Csodálkoztam is, mert elvileg erősödni kéne annak a csíknak. Most csütörtökön volt a kontoll, és már megint nem látszott semmi. A doki tisztára hülyének nézett, azt mondta biztos félreértelmeztem a tesztet. Hétfőn kell a laborba vizeletet vinnem, a doki szerint tuti negatív lesz. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy 2 teszt is átvert volna. Illetve, ha nem lennék terhes, akkor a kézi vizsgálatkor miért lett volna megnagyobbodott és felpuhult a méhem? Egyszerűen nem értem ezt az egészet (a párom is látta mindkét halvány csíkot). Hallott már valaki ilyet? Előfordulhat, hogy 2 teszt is álpozitív eredményt adjon?

    Válasz: A pozitív teszt sosem téved, pláne kétszer. Szerintem is későn volt a fogantatás, azért nem látott még se akkor se most semmit. A 6. héten már szokott látszani az UH-n, lehet, hogy elsőre a 4. héten mentél el, aztán az 5.-en és még akkor sem látszott.

  • UmiRita

    2008. december 13. szombat

    Halli Csajok!ű

    Most értem haza a melóból, hulla fáradt vagyok, alig bírom nyitvatartani a szememet! Mi is hasznos dolgokat vettünk egymásnak karira, olyant amit a másik is bír használni!
    A doki miatt meg még anniyra nem aggódok, majd kedden amikor ottleszek nála! :)))
    Addig még úgy is beszélünk! A táncverseny biztos tök izgi lesz! Majd mesélj!
    Legyetek jók és vigyázzatok magatokra! Pusz

  • kinga

    2008. december 13. szombat

    sziasztok! Babacsi, akkor csak jól sikerült este a buli, na jó a hátfájást leszámítva!:) Zsuzsi, így már érthető, hogy nagyon szeretnétek kisbabát, a közös egészen más, nagyon drukkolok nektek! A lányok jól kijönnek Bercivel? Majd írj a táncversenyről, biztosan nagyon szép lesz Dia abban a ruhában, és csodálatos ajándék!:) Mi egy háromemeletes társasházba költözünk majd a 2. emeletre, 61 négyzetméter egy picurka terasszal, már várom. Az albérletezés nem éri meg hosszú távon, most hogy az összes pénzünk a lakásban van, és fizetni kell a hitelt is, így meg nem is tudnánk, így szerencsénk van, hogy anyósomnál lehetünk addig. Babacsi, írj a laborról és ha nem jön meg holnap, csinálsz tesztet?
    puszi mindenkinek!

  • babacsi

    2008. december 13. szombat

    sziasztok! itt vagyok , kicsit másnaposan.. alig élek… jaj és ugy áj a jobb lapockám, bavan dagadva meg kék, nem is emlékszem hogy ilyan jo lett volna a buli:)
    csináltam egy csomo képet,,, majd azokat megnézem, hátha kiderül, hogy mi lett a hátammal:) néha vannak emlékezetkieséseim:)
    a hajam semmi különös csak belett száritva, és végre belefértem a tavalyi gatyámba:)
    reggel 4kor értem haza. párom föz nekm most én már csak a nokedlit fogom megcsinálni..
    bekell mennem délután a korházba kicsit korlapozni,, semmi kedvem, az még lesz valami. alig látok:)
    a párom nekem is zenél, gitározik eg y zenekarban, ma is jö hozzá az gyik barátja, akivel zenélnek majd itthon, ezért inkább bemegyek kicsit korlapozni..
    nekem elvileg holnap jön meg, még nem érzek semmit, majd megirom mi van. ja és ma elkérem a laboreredményemet is, és délután irok rola. már kiváncsi vgyok mi lett.
    nem voltunk együt mult hét ota, majd lesz vlami..
    az iwiwen engem ismegtalálsz Kinga , Kovács Zsuzsanna Kaposvár 31 éves
    most megyek segitek páromnak. puszika neketek. és Ritus még keddig ugyis beszélünk, de várom már mit mond a doki neked.
    Zsuzsi, majd ird meg milyen volt a tánc a lányodnak és hogy a ruha tetszett e neki.
    sziasztok sok puszika

  • vizi zsuzsi

    2008. december 12. péntek

    hali.kinga a berci nem a férjem tudod elváltam és vele késöbb jöttem össze.ezért szeretnék egy közöset vele.holnap megyünk a dia táncversenyére.már nagyon várom.képzeljétek a berci anyukájának sikerült megvarrnia az egyik ruhát és a dia abba fog táncolni.tök szép kék hosszu meg adott neki egy cipöt.hétfön nálunk is buli lesz mekis karácsonyi buli.biztos jo lesz.ritus fel a fejjel.elolvastad amiket irtam?biztos minden ok lesz.babacsi még elöttetek az egész hétvége bizti jolalakul.kinga biztos szép lámpát vettetek és igazad van ilyenkor azt kell nézni milyen hasznos ajándékot tud venni az ember.milyen lakásba költöztök?mi panelbe lakunk másfél éve vettük a 4.en lakunk.most lett felujitva.mármint kivülröl(panelprogram)belülröl nem mivel rengeteget kell fizetni.majd egyszer.fö hogy a milyenk és nem albérletet kell fizetni ami nem a tied és csak kidobod a pénz meg akármikor elküdhetnek.hát asszem ennyi.majd jövök pussz.ja kinga iwiwen jelölj be minket.én vizi zsuzsanna néven vagyok szombathely 33éves.ott látsz meg a lányaim meg én is látlak legalább.meg szerintem a többiek is megirják.na pussz

  • kinga

    2008. december 12. péntek

    sziasztok! Babacsi, ne aggódj, biztosan jó lesz a buli!!! Aztán ott majd a párod is elfelejti ezt a nyűgöst kelést és az idegeskedést, és akkor majd holnap reggel talán máshogy ébredtek:) Milyen lett a hajad, arról nem is írtál!? Érezd jól a buliban, na meg pihenj egy kicsit, remélem elmúlik a rossz kedved! A ciklus.hu nekem se pontos, bár én nem érzem a p.é-m, de nem akkor jön meg, mint amit ír általában. Holnap írj, hogy mi lett a hormoneredmény!!! Na mg gondolok rád hétvégén, hátha mégsem jön meg vasárnap! Zsuzsi, nagyon örülök, hogy nem vártatok a jövő hétig, és végre volt egy kis idő és lehetőség az összebújásra:) Az időponttal meg szerintem sem kell nagyon foglalkozni, a baba akkor fogan meg amikor ő akar, nem is lehet ezt kiszámolni, a lényeg hogy te és férjed jól érezzétek magatokat! Ritus, de jó, hogy már mindent bevásároltatok, nekem még a szüleimnek ötletem sincs. anyósom, sógoromék és hugomék már le vannak rendezve:) Na és férjemmel most közös ajándékot veszünk magunknak, a lámpákat rendeltük meg az új lakásba, elég sokba kerül, de legalább hasznosat és nagyon szépet választottunk, így meglepi most nem nagyon lesz. Csatlakozom Babacsihoz, hogy ne izgulj a nődoki miatt, pláne ha tényleg ilyen jófej. Kedden 4-kor pedig gondolunk rád!
    Én az egyetemi éveim végefelé járok, magyar-filozófia szakosként, és ha szükség lesz rám, akkor egy középiskolában fogok majd tanítani. A férjem is tanár és én is nagyon szeretek tanítani, de azért nem könnyű. Éppen ezért, Zsuzsi, pontosan tudom, látom, hogy milyen nehéz kamasz lányokkal, és az a tapasztalatom, hogy a gimnáziumi évek még nehezebbek. A héten én is nagyon elfáradtam, mert a sok hospitáláson, tanításon, és még az óráimon kívül szabadidőmben egy barátnőmmel karácsonyi kis zenéléssel készülünk az ő munkahelyére.(én csellózok, ő hegedül) Nagyon szeretek zenélni, de nagyon el is fáradtam, a férjem el is aludt, ahogy hazaértünk most este, itt szuszog mellettem:)
    Jó pihenést, Babacsi, neked meg jó szórakozást ma estére!!!!
    puszika

  • babacsi

    2008. december 12. péntek

    Ritus! sztem ne félj a dokitol, nem emberevők,és ha eddig ari volt, akkor biztos segit, bárcsak az enyém is ilyen lenne, de lehet hogy ilyen, csak még nem haverkodtunk annyira össze..
    én holnap tudom meg a hormoneredményemet, a párommal meg csak januárban megyünk ujabb vizsgálatokra, addig még várunk sajnos.
    nekem elvileg vasárnap jön meg, még nem érzek semmit, tegnap kicsit fáj t a hasam, meg kinött egy pár ragyám. de ennyi.
    ma este buliba megyek sürgösségis buliba, nem tudom, milyen lesz a fogadtatás.. fönökként.. de csak lesz valaki aki ugy szert mint eddig..
    nem sokára jönnek a barátnőm meg a párja és együtt megyünk.
    na puszika
    zsuzsi, kinga hol vagytok?

  • UmiRita

    2008. december 12. péntek

    Sziasztok csajszikáim!

    Hát ahogy elnézem elég régen írtam! Ti írkáltok ám elég sokat! Tegnap este fél9 kor értünk haza a bevásárlásból, de legalább mindenkinek megvan mindene! Én annyira félek a nődokitól hogy mit mond! De a tesóm azt mondta hogy ez a doki a világ legrendesebb nődokija! Hát majd kedden 4órakkor kiderül! 🙂 Majd utánna írok nektek hogy mivan! OK?
    Mi ma kitaláltuk hogy csapunk egy görbe estét a férjemmel kettesben! Csak ésszel kell csinálnuk mert én holnap reggel 4kor kelek, melózok! :(((
    Most mennem kell dolgozni!
    Legyetek jók! Pusz

  • babacsi

    2008. december 12. péntek

    sziasztok! Zsuzsi, sztem se mindenkinek jo a ciklus.hu, sztem nekjem sem, nagyjábol egy adat se jo amit jelez nekem. a pé-m se akkor van, mindig elöbb 1 vagy 2 nappal, érzem, meg nem askkor jön meg sose amit mutata.
    ugyhogy ne is foglalkozz vele, hogy aszerint legyetek együtt..
    én is szerettem volna ma reggel, de nem igy terveztem a reggeli ébredést.. az egyik rokonát a páromnak bekellett vinni a korházba, de sztem megint csak szimulál, és ezzel lettünk kiugrasztva z ágybol, mielött még bármit szerettem volna. most meg jo ideges a párom a emiatt, ugyhogy már mondani se mereem, ez vsn.
    ma lesz a sürgösségis buli, gondolta majd jol indul a nap, meg megyek fodrászhoz 11 re de most meg az esö is esik, ez van.. nem az én napom már látom:(
    Ritus hol vagy? nehogy te is eltünk mint Zorka! Zorka hiányzol, hallod? (sztem nléha beeolvas ide, csak nem akar irni…)Kinga hogy vagy?
    irjatok pussz

  • vizi zsuzsi

    2008. december 11. csütörtök

    sziasztok.kinga én szombathelyi vagyok.babacsi ez jo ha a párod örül.jajj ma jo volt.elmentek a lányok suliba és a berci meg elötte jött haza aztán eggyütt voltunk és utána olyan jot aludtam hogy majdnem elaludtam.sietnem kellet dolgozni.nem tudom jokor voltunk-e eggyütt mert a ciklus.hu szerint már nem de én nem hiszek a ciklusba mert eddig se azt mondta mint kellene.minegy jo volt.ritus már megint nincs.mi lehet vele?na megyek alukálni mert holnap is dolgozom.majd benézek este.pussz

  • babacsi

    2008. december 11. csütörtök

    sziasztok! tök szörnyen vagyok, nem tudom hogy bujkál e bennem valami csak csak depis vagyok, vagy csak meg fogok betegedni, mindenesetre ma egész napon semmit sem ért. a párom reggel ota tök jo kedvű, föz, iszogat, vigyorog, bohockodik, élvezi a szabiját, meg hogy már nem náthás, moist meg sétálni, akar, én meg olyan vagyok mint egy nagy fos.. szo szerint. semmihez nincs kedvem. mitöl van ez? pedig álltalában vidám vagyok, a hasam kicsit fáj. lehet hogy megint elövbb megjöN? akkpr már hány napos lesz a ciklusom? 23? én ezt nem értem. 31 éves multam, mindig 28 vagy 29 volt, most meg pár honapja lerövidült..
    tökre kivagyok..
    ű

  • babacsi

    2008. december 11. csütörtök

    http://www.astris.com/feliratkozas.asp

    ezen az oldalon ingyen küldenek levelet arrol hogy milyen vizsgálatok kellenek vagy miért nem lett valaki még terhes..
    pusszka

  • babacsi

    2008. december 11. csütörtök

    Zsuzsi ennek örülök, mi nem.. hehe és legalább idöpontilag jokor voltatok együtt? ha nem, az se baj, csak találjon egymásra a két fél.. nálunk semmi.. pedig a héten itthon vagyunk, de esélyét nem látom.. na mindegy. a hasam még nem fáj,csak kicsit feszült vagyok, és hányingerem van néha. de ez lehet az idegeskedéstöl is..
    ma mondtam a páromnak, mi van ha baba van? erre nagyon örült.. és azt mondta hogy lesz egy kis zsuzsi, olyan dagi képü lesz mint én, és majd sose áll be a szája:)
    nagyon ari volt, azt nem értem, hogy ha ennyire örül a gondolatnak is akkor miért nem tesz többet érte, hogy kegyen is..
    na most mennem kell, mert ebédet fözünk..
    puszika ma még jövök.
    puszika

  • vizi zsuzsi

    2008. december 11. csütörtök

    hali.ma eggyütt voltunk:)de most sietek dolgozni de este fél10kor jövök és irok.pussz

  • babacsi

    2008. december 11. csütörtök

    sziasztok! Kinga én Kaposváron lakom a kórházban dolgozom.
    nem tudom mi lett a hormoneredményem, tegnap csak 6-ra értem be este a korházba akor már nem volt kitöl megkérdezni, este 11 ig ott voltam, határidös munka… meg még befogtak dolgozni, ujraélesztés.. késön tudtam neki állni a dolgomnak.
    most meg nagyon nyuzott vagyok, szabin vagyok amugy, hát jo fáradt vagyok, meg egy picit morcos, lehet hogy ez egy mensi elötti idegbaj.. nem tudom. tegnap már fájt kicsit a hasam is…
    na mindegy. Kinga ti miota szertnétek babát? mesélj kicsit magatokrol…. és köszi a a vigasztalo szavakat:)
    cupp

    Ritus, kedd már nincs messze, de a tanácsokon kivül és esetleg egy két vizsgálatra szolo beutalon kivül sztem sokra ne számits.. de lehet hogy a te dokid többet is meg tesz érted..
    én félek visszamenni az enyémhez, ugyi s az lesz, hogy miért nem hagytam magam megmüteni.. de könyörgöm minek, amig nem is én vagyok a beteg?
    Zsuzsi, nagyon jo ötlet az ajándék amit kitaláltál, a lányaid nagyon szerencsések, hogy ilyen jo fej anyukájuk van.. amugy a leendö kistesohoz mit szolnak? tudjhák hogy akartok? mert az állando aggodás miattuk nem bizutos hogy jot tesz …

    mi nem sokára megyünk husit venni ebédre, aztán mososk, meg bekell mennem a korházba dolgozni kicsit, de holnap jo lez, megyek fodrászhoz, megeste sürgösségis buliba karaokezni …
    na most mást nem tudok..
    puszika nektek..

  • kinga

    2008. december 11. csütörtök

    sziasztok! Babacsi szerintem várd meg a vasárnapot, mert a legtöbb teszten hiába írja hogy már 10-12 nap múlva kimutatja, az is mindig ott van, hogy az elmaradt mensi első napjától! DE én nagyon drukkolok, és szívből kívánom, hogy ne jöjjön meg, vagyis hogy jöjjön helyette a pocaklakó!!! Amúgy ez a várakozás nagyon nehéz! De elég sok esély van, ha pont a pé-d napján voltatok együtt. Mi lett a hormoneredmény? Ugye nem jelent rosszat, hogy nem írtad meg???? Írj, mert izgulok, sőt szerintem ezt a többiek nevében is mondhatom: izgulunk!Ritus, nehogy keddig izgulj, az még messze van! Inkább lazítsatok együtt a pároddal, az megnyugtat:) Kedden gondolok rád! ÉS persze csatlakozom Zsuzsihoz, tényleg nagyon szépen megfogalmazta!Most tanulsz vezetni? Jó ajándékvásárlást, majd számolj be mit vettetek!Zsuzsi, a lányokkal nem lehet könnyű, pláne kamasz korukban. A ruhák biztosan nagyon szépek lesznek, gyönyörű ajándék! Aztán nehogy jövő hétig várjatok az összebújással! Van úgy, hogy nekünk sincs időnk egymásra, és hulla fáradtan kerülünk ágyba, de azért igyekszünk a héten mindig egy napot találni, amikor inkább beérjük kevesebb alvással, csak együtt lehessünk!
    Amúgy, ki melyik városban lakik?
    Puszi nektek, jó éjszakát!

  • vizi zsuzsi

    2008. december 10. szerda

    hali.kinga a lányaim 13 és8 évesek.a nagyobbikkal sok a probléma tudod kamasz…az itteni mekibe dolgozom.és lányok válság ide vagy oda itt annyian vannak mintha ingyen adnánk valamit.itt hagynak 5-6000ft ot egy kajálásér én nekem az majdnem egy heti kaja a boltba,de addig van munkám amig van vendég ugyhogy csak jöjjenek.a lányaim táncolnak és képzeljétek (társas tánc)bár lehet hogy irtam na a berci anyukája varr a diának 2 ruhát.annyira aranyos.a dia is nagyon örül.karácsonyra adja oda.nekem mind1 mi lesz fiu vagy lány.csak egészséges legyen.de még semmi.most vagyok34.ciklusnapon.de mindig 30-32stb szokott lenni.babacsi remélem minden renben lesz nálatok és ujra egymásra találtok és minden jo lesz.ritus te meg ne add fel biztos a doki tud tenni vmit ha azt mondta.legalább ő ért hozzá és tud segiteni.lehet hogy ez hozza meg a boldogságot.azt kivánom igy legyen.és ha karácsonyra nem lesz pocaklako azt ne ugy fogd fel hogy már megint nem jött össze hanem ugy hogy a doki segiteni fog és igy jövőre már nem pocaklakod lesz hanem a picibabátok is veletek eggyütt ünnepel.mert lehet hogy egyből nem de igy orvosi segitséggel 1-2honap mulva biztos sikerül és miaz a 1-2 hónap ha tudod hogy sikerül ha eddig jo sok honapon át csak vágyakoztál.ugye érted?szerintem ezt tök jol megfogalmaztam.asszem.hát további jo szorakozást.kinga szép éjszakát.én meg majd vagy holnap délelött vagy szombat este vagy jövöhéten.(remélem)vagy jövőre?????????á addig nem várok.na pussz

  • UmiRita

    2008. december 10. szerda

    Hali Csajok!

    Megjöttem a melóból meg a vezetésből, hát nem azért de egy nagy hulladék volt a mai napom! Teljesen össze vagyok törve és ráadásul nagyon félek a jövő7 keddtől hogy talál valamit a nődoki! Parás vagyok!
    Nálatok mizujs? Hiányoztatok ám a napokban! Mi holnap megyünk kari ajándékokat venni várom már nagyon!
    Pusz

  • babacsi

    2008. december 10. szerda

    sziasztok! Ritus hol vagy? mizu veletek? Kingaari vagy hogy csatlakoztál hozzánk.. nagyon szurkolunk neked is.. nekem még nem fj a hasam, vasárnap kell megjönnie. vagy jobb lenne ha nem jönne meg de erre nem sok eély van.. sanos.
    Zsuzsi.. uj honap, uj lehetöségek..
    tudjátok attol félek, hogy igaz csak egyzer voltunk együtt, pont a pé napján, de ha ez nem jön össze, akkor félek hogy nagyobb baj van, velem vagy a párommal.. csak januárban kell menni ujabb spermavizsglatra, addig megint csak mulik az idö. nekm elvileg ma lesz kész a horoneredményem, az miatt is izgulok, de ha e lesz jo, elviszem a nödokimnak az erdmlnyt.. lehet hogy nem uszom meg a laparoszkopos mütétet:( tök ideg vagyok..
    mindegy most vérom, hogy megjön vagy nem..
    azt olvastam valahol hogy az utolso eyüttlét utáni 14 napon már lehet tesztelni, addigra ha összejön a termékenyülés, már kimutatja.
    nekem 11 nap va igy, most akkor várjak még 3 napot, vagy inkább várjam meg a vasárnapot? olyan fura hogy 26 napos lett a ciklusom, eddig mindig 28 vagy 29 volt.
    na puszika
    zsuzsi, Ritus irjatok.
    Zorka, ha esetleg olvasol néha minket.. nagyon hiányzol, jelentkezz, nem tudjuk mi van veled, olyan jo hogy eddig csapat tag voltál, de most is az vagy.. ne tünj el.. puszika

  • kinga

    2008. december 09. kedd

    sziasztok! Hú mennyit írtatok!:) Rita, sajnálom, hogy megjött!!! Pedig a napokban nagyon izgultam értetek! Az azonban tényleg szuper, hogy ilyen jó fej a doki! És ha ő mondja, akkor biztosan úgy is lesz, hiszen ő a szakember! Már várom a híreket, melyik nap mész hozzá? Aztán kíváncsi vagyok a nevekre is!:) Zsuzsi, nagyon rossz, hogy ennyire nincs időtök egymásra, a két ünnep között is ilyen sok munka lesz? Neked mennyi idősek a lánykáid? Harmadiknak fiút szeretnétek? Amúgy mi Debrecenben lakunk, jelenleg anyósomnál egy panelban, de ha minden jól alakul, akkor januártól már saját lakásunk lesz, külön gyerekszobával!:) Már csak a belevaló fog hiányozni.
    Babacsi, gondoltam rátok! Az elég rossz, hogy nem mondott semmi konkrétat az orvos, de már az is nagyon jó hír, hogy a gyulladás elmúlt. Aztán a többi januárban majd kiderül, addig meg lazítsatok, és szeretgessétek egymást! Abból rossz nem sülhet ki!:)
    A karácsonyról meg legközelebb, sok lesz egyszerre ennyi!Várom a híreket!Holnap mindenképpen írj Babacsi, hogy mi lett az eredmény!
    Puszi mindenkinek, és szép estét!!! (én úgy tervezem, hogy nekünk az lesz!;))

  • vizi zsuzsi

    2008. december 09. kedd

    hali.örülök hogy ennyire sokat irsz legalább lehet olvasni.ritus hol vagy?hát igen nem sokat talizom a bercivel.mi karácsonykor is nyitva leszünk 24 én 12ig meg26án is.de remélem nem osztanak be 24én dolgozni.mi itthon leszünk meg anyosékhoz megyünk meg szerintem dolgozni fogok.na jo éjt pussz

  • babacsi

    2008. december 09. kedd

    na én itt vagyok:)
    szoval ti mivel lepitek meg a párotokat karácsonyra?

    na most jol kicsesztem magammal , mert kb 10 sort irtam hogy én mit adok, de rájöttem hogy hátha beleolvas ide, akkor már nem lesz meglepi.)
    DE KARÁCSONY UTÁN MAJD LEIROM. ÉN KAPTAN MÁR EGY CSIZMÁT, MERT A TAVALYI NAGYON GALLYRA MENT, MEG VÉGRE VETTÜNK ÉTKÉSZLETET MEG EVÖKÉSZLETET TÖK JO ÁRON VOLT A TESCOBAN.. SZÉPEK, ÉS na most meg csupa nagy betü.. talán jobb lesz abba hagynom.. jol elfáradtam,
    amugy 24-n itthon leszünk, szeretnék valami finomat föznénk együtt vacsira, 25-n meg megyünk haza az anyukámékhoz köröshegynre, jönnek a növéremék is 2 lányukkal, jo muri lesz csak ebédre megyünk, ,emrt este más sötétben nem tud vezetni, 70 km, 16-n meg a növéréékkel iszunk eszünk vagy nálunk vagy náluk még nem tudom.. meg az anyosomék itt laknak velünk, ugyhogy nem kell többet utazni:)
    26-n még este a páromk fellépnek koncerteznek egy helyi jo kis rock kocsmában, jo lesz 2 ora buli, meg lesz unisex is utána.
    moast pénteken meg osztálybuliba megyek , azt is várom már, azért is mert itt majd kiderül, ki szeret még, vagy nem, sokakkal nem találkoztam, miota vezetö lettem, itt meg legalább lehet inni, meg beszélgetni..
    na puszika nektek.
    ja szerintem nekem meg fog jönni a hétvégén. ma begörcsölt ay méhem meg tegnap de ugy hogy lekellett guggulnom és soha ebnyire iyet még nem szokott csinálni, nem tudom miért volt, és hányinger jött rám, de az elmulott. szetem nemvagyok terhe, mert ha az is lennék, akkor is csak 10 napja voltunk együtt na jo, akkor volt a pé-m pont, de abbol még nem kelleen éreznem semit, nem? vagy ezek a nagy görcsök a megtapadás? nem tudom.. én már nem is reménykedem.
    ( bár azt mondják iyenkor szokott összejöni.
    amugy nagyon csalodott vagyok, már 3 honapja ezt a napot várom, hogy it mond a dokinő a promnak, de semmi konkrétata nem mondott, igy sztemettöl még nem lesz fickossabb:
    na tényleg sziasztok, csak jár a szám..
    puszika

  • babacsi

    2008. december 09. kedd

    sziasztok!
    na végre egyedül vagyok éstudok nektek irni.
    volt a párom a dokinőnél, kb 10 perc alatt megfordult… szoval elkell mennie az urologiára, ahol kap majd egy beutalot a laborba januárra spermavizsgálatra hogy javult e valamit az eredmény.. és hogy van e benne még baci. megvizsgálta és azt mondta hogy már nincs prosztatagyulladása szerencsére. azon mondjuk csodálkozom hogy vérvétel nem lesz , hogy a tesztoszteron hormonja emelkedett e ? ( én még nem érzem rajta:)

    na mindegy. Örülök, hogy Zsuzsi kibékültetek, az nem jo hogy nem nagyon találkoztok.
    mi a héten itthon leszünk minden másnap, de nem tom mi válltozik, vagy nem, most elment probára majd 10 köröl jön, meg holnap este is.. igy nehéz.
    én reggelé 8 ota most ültem lée elöször, az egész lakást kitakaritottam meg a kari diszeket feltettem meg ablakpuci meg függöny.. na nem sorolom, ti is tudjáttok mi va ilyenkor..
    itt van valaki?

  • vizi zsuzsi

    2008. december 09. kedd

    hali.lényegtelen dolgon vesztünk össze.már kibékültünk.hát romantikus este nem lesz mivel éjszakás 22-06ig dolgozik én meg megyek holnap is meg utána is 10-18ba.hát ez van.majd még jövök.pussz

  • babacsi

    2008. december 09. kedd

    sziasztok
    köszönöm, hogy nekünk is drukkoltok… a párom tök náthás, igy megy a dokihoz ma… na az lesz valami.. ilyenkor mérges a világra hogy mindig szabi alatt beteg:)
    Zsuzsi, miért vesztetet össze? jövö honapban rá kell állni a dolgokra… béküljetek ki.. egy szép este, romantika.. stb..
    Ritus ja még sose kérdeztem hogy enm baj-e hogy Ritusnak hivlak.:? )
    egy hét hamar elrepül..
    kiváncsi vagyok, mit mond neked a doktor.. én holnap megyek be a munkahelyemre, akkor talán már lesz a hormonomnak eredménye.. kiváncasi vagyok, hogy nálam minden rendben van e?
    az aggaszt egy kicsit hogy kb fél éve már nem 28 vagy 29 napos a ciklusom hanem csak 26 vagy 27 , de rendszeres, ez szerintetet valami baj?

    jaj ugy elfeküdtem a derekamat. pedig ez a mai nap arra van szánva, hogy lehordjam a padlásrol a karácsonyi diszeket meg ablakot pucolok stb.. a barátnömhöz is el kellene amennem, nem sok mindent tud csinálni, pénteken mütöttéák kapott karácsonyra ciciket,, kiváncsi vagyok, milyen, majd csak szerdán veheti le a kötést, de elég rosszul van, mert fáj meg szoros, 3 lánya van, nem nagyon tud mozogni.. megyek majd segitek neki.. amit tudok, de csak holnap.
    a héten a párom is itthon lesz, ez jo, kicsit együtt vagyunk, de sdajnos beteg.
    na most megyek a dolgomra,
    Kinga neked is puszika irj magadrol.

  • vizi zsuzsi

    2008. december 08. hétfő

    bocs kinga most olvastam hogy nemrégota probálkoztok.te hol lax?irj majd te is pussz