Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

  Milyen tesztet vegyek?
  Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

  Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 921 Comments

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. december 08. hétfő

  sziasztok.itt vagyok csak dolgoztam.ritus sajnálom de akkor van még remény.igy ha az orvos is lát biztos sikerülni fog.izgultamérted de sajna nem volt idöm szombaton irtam aztán dolgoztam.de itt vagyok mert már nagyon érdekelt mi van veletek.mi most haragba vagyunk a bercivel.összevesztünk.de majd kibékülünk.kinga sajnálom hogy megjött.ti miota probálkozztok?babacsi pihenj sokat a szabi alatt persze ha nem kell megint bemenned.aztán ird ám meg milyen volt.a párod biztos izgul mit mond meg neki az orvos.remélem sok jot.és nálatok is minden jo lesz.remélem ez az év ugy mulik el hogy mindenkinek jot hoz majd.majd jövök pussz

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. december 08. hétfő

  Szia Babacsi!

  Jól esik hogy érdeklődsz irántam! Nem tudom hol lehetnek a többiek, lehet nem is érdekli őket már hogy mi van velem 8::::( De remélem azért ha nem is írnak van idejük elolvasni mi is történik itt! Amúgy tényleg nagyon jó fej volt a doki! Azt mondta hogy mindent megteszünk azért hogy mihamarabb pocaklakóm legyen! És ha minden jól megy karácsonyra lehet babó! Az lenne a legszebb ajándék a világon! Már azt is eldöntöttem mi lesz a neve ha fiú lesz és mi ha lány! De sajnos csak 1hét múlva megyek a dokihoz! Már alig várom!
  Csajok remélem nálatok minden oksi! És Babacsim gondolok majd rátok szerdán!
  Pusz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. december 08. hétfő

  sziasztok! Ritus sajnálom:( de a dokinak igaza lehet, és az is jo,hogy ilyen jo fej
  az enyémmel még nem haverkodtam ennyire össze..nekem ma még nem lett kész az eredmányem, de majd szerdán megint megyek be, addigra talán.
  nagyon várom a holnapot, hogy mit mond a dokin a páromnak.. remélem egy kis kedved önt bele.. a héten itthon leszünk szabin, bár van egy csomo munkám, minden másnap be kell mennem pár orára dolgozni, állitolag kifizetik majd. nem tom, de határidös..
  a párom meg legalább tud gitározni:) ja és ez a hét jo lenne arra hogy ujra egymásra találjunk.. de én nem eröltethetek semit. bár a tegnapi az elég spontán volt:)
  na puszika megyek, annyit kajoltam, kipukkadok.
  irjatok.
  Zsuzsi te hogy vagy? mikor?
  és Zorka.. hol vagy már?? hiányzol nagypn.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. december 08. hétfő

  Hali Csajok!

  Hát csatlakozom a Kingához! Nekem is megjött! 🙁 De jövő7 kedden megyek a dokihoz, úgyhogy van még remény a karácsonyi 3asban ünnepléshez! Aranyos volt a doki, azt mondta kitalálunk valamit kedden hogy összejöjjön karira a babóca! Örülök most nagyon! :)))) Azt mondta hogy legalább tiszta lappal indulunk! Most mennem kell kajolni! Késöbb jövök! Pus

 • rrrrrrrrr92

  Reply Reply 2008. december 08. hétfő

  Jaaa és azt elfelejtettem h ez a “baleset ” múlt hét vagyis dember 3-án volt….

 • rrrrrrrrr92

  Reply Reply 2008. december 08. hétfő

  sziasztok!kérdésem lenne fontos!a menstruációm már elmúlt akkor egy napja amikor a párom bennem ment el teljesen.esetleg még egy kis pecsételős vérzésem volt de már tisztult a szervezetem.kérdésem az lenne h a terhesség összejöhetett e , illetve még azt kérdezném h ilyenkor érdemes e tesztet csinálni vagy várjam meg h késsen a mansim és utána csináljak tesztet?

  Válasz: AZ együttléttől számított 14 nap múlva már csinálhatsz tesztet, de egyébként menzesz alatt minimális a teherbeesés esélye.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. december 08. hétfő

  sziasztok!
  Kinga sajnálom, hogy megjött neked, a 33 napos ciklus elég fura, nekem mindig 29 volt, ujabban viszont beállt 26-ra. 14-n kell megjönnie. ( nem is reménykedek hogy nem jön meg csak pont a pé-s napján voltunk egsyütt meg tegnap)
  Ritus,, ez jo, hogy várod a napokat.. de ha meg jön Í( bár remélem nem) akkor elmész dokihoz ugye? és irjmindennap hogy mi van..
  Zsuzsi, sztem ne add fel.. 1 vagy 2 év az mindegy..én meg kettöt szeertnék, azt még egy sincs..
  na most szabin vagyok a héten, de bekellett jönnöm dolgozni, tök ki cseszés.. a párom meg kedden megy a dokihoz, kiváncsi vagyok ,mit mond neki. az én eredményem még nincs kész..
  boldog mikit utolag is nektek.
  sok puszika

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. december 07. vasárnap

  Hali Csajok!

  Végre idejutottam hogy írjak nektek! Boldog utó Mikit! Én is nagyon boldog lennék ha karácsonykor már 1pocaklakóval többen lennénk! Eddig még jól haladunk, ma kellett volna megjönnie, de hála Istennek még semmi jele! Ha szerdáig nem jön meg csütörtökön veszek tesztet! Imádkozzatok értem! Én is szurkolok mindenkinek nagyon- nagyon! Hogy telt a mikitek? Nekünk nagyon gyorsan elment ez a 7vége! Bulizni nem voltunk, majd jövő héten, mert koncert lesz a törzshelyünkön!
  Legyetek jók holnap többször jövök!
  Pusz

 • kinga

  Reply Reply 2008. december 07. vasárnap

  sziasztok! Boldog Mikulást utólag is mindenkinek!Nekem sajnos megjött, csak megint késett egy kicsit, most már 33 nappal fogom számolni a ciklusom, elég hosszú. Ritus nagyon szurkolok, már csak két nap és kiderül! Remélem a karácsonyt már egy pindurival a pocakban ünneplitek!:))) Babacsi hétfőn írj, hogy mi lett az eredmény! Akkor 15.-e körül egyszerre drukkolok Neked és Zsuzsinak is! Nekem legközelebb 20-a körül lesz pé-m, de nem tudom hogy telik majd ez a hónap, mert elég sok idegeskedés van mostanában. Elvileg januárban költözünk, addig az anyósomnál lakunk,mert még mindig nem épült fel a lakás, pedig májusi átadás lett volna. Kicsit el vagyunk szomorodva, hogy a karácsonyt sem tölthetjük ott, így nem tudom hogy alakul majd a hónap:( DE gondolok rátok, és kíváncsian várom a híreket! Jó pihenést még a mai napra mindenkinek!

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. december 06. szombat

  sziasztok.olyan jol érzem magam.nézem a popdarálot és bacrdit iszok (lime)tök fincsi és énekeltem és félrenyeltem de olyan szinten hogy hánytam töle.röhögtem a bercivel és már semmi bajom csak jo kedvem van.pussszremélem nektek is jol telik a 7vége

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. december 06. szombat

  sziasztok.mindenkinek boldog mikit.ma voltunk a fötéren.olyan szép ilyenkor karácsony elött.nekem is 16 án nem kell hogy megjöjjön de én most nem izgulok mert tudjátok novemberbe hanyagoltuk egymást.annyira már nem is akarom olyan görcsösen hisz van 2 szép egészséges lányom.ha majd osszejon jo ha nem 1év mulva már semmikép nem akarom.most nektek szurkolok.pussz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. december 06. szombat

  sziasztok! köszi a drukkolást, én is remélem, hogy valami lassan rendezödik. voltam vérvételen, lehet hogy hétföre kész lesz az eredmény, most meg attol félek, hogy esetleg az én hormonjaim nem jok.. na mindegy. ma voltunk 2 barátunkkal pécsen , kirándulni, nagyon sok ember volt, de azért kaptunk a Lacinak cipőt végre. na most elkészült a vacsival, ham ham.. ja nektek mikor kell szurkolni? nekem 16-n.
  puszika holnap jövök.

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. december 05. péntek

  hali.hát akkor mindenkinek szurkolok.én ebbe a honapba nem reménykedem hisz tudjátok alig voltunk eggyütt.itthon minden ok.kinga!megjött vagy nem?ritus szurkolok.babacsi neked is.remélem meggyogyult a párod.pussz

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. december 04. csütörtök

  Hali Csajok!

  Vége a nehéz leltárnak! Hulla fáradt vagyok és ma még vezetni is voltam! Nekem 9.-én kell szurkolnotok, akkor nem kellene…!
  Úgyhogy csak pár nap van vasárnapig! Nyugi amúgy élek és minden rendben! Most nem érzem hogy meg fog jönni, pedig előtte 1héttel érezni szoktam a dolgokat! Most meg semmi! És remélem nem is lesz! MOst megyek fürcsizni, és alszok!
  Legyetek jók! Pusz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. december 04. csütörtök

  sziasztok! Zsuzsi Ritus jol vagyok, csak agyon sok a munka a korház bevállalt egy csomo plussz adminisztráciot, azt kell csinálni, hatááridös.. tegnap este is 9ig ott voltam.. ott bent meg nem nagyo netezni..
  amugy velem semmi különös, majd 14 – jön meg asszem, bár mostanában 27 naposnak számolom a ciklusom, ez már fél éve igy van. elhatároztam hogy jövö honaptol hömérözni fogok, kiváncsiságbol. ebben a honapban éreztem a peteérést, aznap vagy elötte nap voltuk együtt asszem, és hogy a párom meggyogyult-e ez majd kiderül 14-e után:) bár azota se voltunk együtt, igy van ez már minden honapban, csak egyszer, már kezdem megszokni.
  de azért ez nem jo igy.
  jövö héten kedden megyünk a párommal vissza a dokinőhöz, remélem csupa jot mond, de tuti elküldi minden vizsgálatra mégegyszer, és annak milyen lesz az eredménye nem tudom, az is jo lenne ha a gyull elmulott volna és több lenne a spermája de sztem a tesztoszteron szintje nem nött, mert nem érzi, meg én se:(
  eddig nem szedett rá hormont csak természtes szert, de lehet hormont kell szednie. én már azt se báánnám, csak történne valami. ugy szertnék egy kisbabát én is, de azt még jobban hogy köztünk ujra olyan legyen minden mint régen..
  na ennyi erröl a témárol.
  Ritus.. ugy néz ki összejön ebben a honapban? mikor nem kell megjönnie? és Zsuzsi neked?
  irjátok me, had szurkoljak nektek is.
  Zsuzsi, család? lenyugodtak a kedélyek?
  Kinga.. örüünk, hogy itt vagy köztünk, irj nekünk, te is a kis csapatunk része lehetsz:)) hehe
  puszika nektek irjatok

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. december 04. csütörtök

  hali.már 2 napja nem találkoztunk.mi van veletek?remélem jol vagytok.pussz

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. december 03. szerda

  sziasztok.merre jártok?

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. december 02. kedd

  sziasztok.babacsi örülök hogy jol alakulnak a dolgok:)ritus kiváncsi vagyok mit hoz neked ez a honap.remélem most összejött.annyit dolgoztatok rajta.velem napok ota nem történik semmi.majd még jövök csak nemsokára indulok dolgozni.pussz

 • kinga

  Reply Reply 2008. december 01. hétfő

  sziasztok. köszönöm a válaszokat, és bocsi, hogy csak így bepofátlankodtam ide! 🙂 vasárnap kellett volna megjönnie, de nem is tudom, mert eléggé ingadozó a ciklusom. Azért megcsináltam a tesztet, de aszerint nem vagyok terhes!:( Bár még ez volt az első hónap, hogy ráálltunk a babatémára, de a családban lévő szaporulatból ítélve reménykedtem! ( Két unokatesóm is teherbe esett mostanában, elsőre.) Még van rá esély, hogy nem jön meg, de már érzem az előjelekből, hogy csak megint késik pár napot! Azért köszönöm az érdeklődést! Mindannyiótoknak szurkolok! 🙂

 • babacsi

  Reply Reply 2008. december 01. hétfő

  peteérés a két menstruáció közötti félidőben (13-15. napon) történik. A petefészekből kiszabaduló érett tüsző a méhkürtbe kerül, ahol legfeljebb 12-24 órán át életképes. A spermiumok megtermékenyítő-képessége azonban 48-72 óráig tart. Mindezekből következik, hogy az ovuláció előtti két napon belül és az azt követő 24 órán belül történt nemi aktus terhességet eredményezhet. Optimális időpontban történt aktus után a megtermékenyülés 1-2 órán belül bekövetkezik. Ezután a petesejt többször osztódik és közben elindul a méh ürege felé, hogy beágyazódjon. A beágyazódás a peteérést követő 7-10. nap történik és 4-5 napig tart, esetenként jelentéktelen vérzéssel is járhat.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. december 01. hétfő

  a http://www.fertilityfriend.com -on azt olvastam hogy a peteérést következő jelek alapján lehet belőni:

  – ovulációs fájdalom (nem mindenkinél, és nem is biztos hogy pont peteéréskor, lehet előtte vagy utána is)
  – nagyobb szexuális étvágy
  – érzékenyebbek a mellek
  – hüvelyváladék tojásfehérje szerű, kis vérzés is lehet, esetleg rózsaszínes váladék
  – egyéb egyéni jelek (pl változik az energia szinted, arcszín, hangulat stb.)
  – hőmérséklet növekedése: peteérést követően progeszteron termelődik, mely a testhőmérséklet pár tized fokos emelkedését okozza, és a menzeszig emelkedettebb is marad.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. december 01. hétfő

  sziasztok!
  Rita! ha meleg fürdöre vágysz, akkor ne eröltesd az együttlétet, nem baj ha egy nap kimarad vagy kettö, inkább pihend ki magad, a bab nem jön ha stresszes avgy.
  Kinga! csináltál tesztet? irj mi van. zsuzsi hol vagy? Zorks, meg ne is mondjam, mennyire hiányzol már hogy irj..
  janekem ugy érzem tegnap vagy szombaton volt a pé-m a ciklus szerint meg ma van, de mivel nekem inkább 27 napos mint 28, ugy gondolom szombaton volt, meg éreztem is a jeleket, és 2x voltunk is együtt. ez nagy szo, mert 3 hete nem:) de remélem ma is, csak adjunk esélyt mindennek:)ha rá tudom venni a páromat.
  hihi.
  egész szombaton ugy fájt a bal hasam alja, szurkált, de vasárnap reggelre elmulott, mire felébredtem.

  remélem lesz siker nekem is végre:)
  14 vagy 15-n nem kell megjönnie, addig szurkoljatok.
  ja mennem kell 19. napon vérvételre a hormonok miatt, most akkor az szombat lenne, menjek pénteken ha ugyis 27 napos a ciklusom?
  most megyek a dolgomra, nem rég értem haza még itt ülök farosban, holnap is meg egész hét nagyon gáz lesz a melohelyen.
  puszika

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. december 01. hétfő

  Hali Csajok!

  Hát hazaértem a leltározás első napjából! Reggel 5-től este 5-ig! Húzós volt! És még holnap is :((
  Nem tudom miből gondolom! Váladékozás nekem is szokott lenni, de nem tudom igazából! Csak az miatt gondoltam, mert tudod eddig még nem jött össze a baba, pedig ha azt vesszük 2-3naponta együtt vagyunk! Bár ma nem hiszem, mert most azt sem tudom mire vágyom jobban, a meleg fürdőre a meleg ágyamra, kajára, vagy….! Jó lenne ha egyszerre 4dolgot tudnák csinálni! Na de most megyek elkezdem valahol!
  Holnap jövök! Pusz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 30. vasárnap

  ritus miböl gondold hogy nincs pé-d?
  én abbol gondolom ,hgy nekm van ,hgy a váladék van 1 napja ma a legerössebb, és kivános vagyok:) és tegnap este ota nagyon fáj a bal oldalam, de már ne annyira.. sztem tüszörepedés lehetetett.
  irj puszika jo kényeztetést:)

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 30. vasárnap

  Halli Babacsim!

  Még szép hogy szoktam gondolni rátok! Az amit eddig írtál az elég elgondolkodtató! Decemberben mikor megy vissza a dokihoz? Én 2hét múlva megyek nővéremmel! Kicsit izgulok!
  Nálunk töltött káposzta volt, de nem én főztem, mert nagyon kell spórolnom az energiámmal jövő 7en hétfőtől szerdáig leltározunk, ami azt jelenti hogy reggel 5-től este 6-7ig!
  Örülök hogy alakul nálatok a dolog! Igaz asszem nálam most nincs pé.-de azért kényeztetem a férjemet! 🙂
  Jó éjszakát, szép álmokat!

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 30. vasárnap

  sziasztok! Ritus, köszi hogy gondolsz ránk:) remélem a ma estém is jo lesz:) most jol megvagyunk, sztem ez is egy elörelépés ebben a témában, ez is kell hozzá, nem csak az hogy norm- hormon szint legyen.
  én ma gulyáslevest főztem, meg sütöben szalonnás turos tésztát, és tejcsokis muffint sütöttem ribizlis,szedres lekvárral, amit én föztem a nyáro.
  na holnap nem fözök:)
  reggel megyek meloba, jo nehéz nap lesz, az tuti….
  most megyek fürcsi, meg vasalnom is kell.. majd még jövök..
  zsuzsi sok puszika neked is..

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 30. vasárnap

  Hali Csajok!

  Akkor jól telt Babacsim a 7végéd! Örülök hogy kezd alakulni a dolog nálatok! Én sokat imádkoztam értetek! Nem nem vagyok beteg, csak tudod ki akarom vizsgáltatni magamat! Mert 6-án kellene nem megjönnie, de ha megjön akkor lehet valami van, mert már régóta nem jön össze a baba! Lehet nincs pé-m! Nem tudom! De állítolag tök rendes ez a doki!
  Zsuzskó én nem kaptam képeslapot! A citromsil nem szokott valami jó lenni!
  Na jó vasárnapot! MI nálatok a kajcsi ma?
  Millió pusz

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 30. vasárnap

  sziasztok.hajnali 4 ora.most jöttem meg a munkábol.lehet hogy még nem hozta be az iwiw a képeket mikor néztem.de neked is küldtem képeslapoot ritus.megkaptad?megyek alukálni.holnap majd benézek.örülök hogy mindkettötöknek jol telt a hétvége.hurkát meg kolbászt sütök ebédre.már ugy megenném.na pussz.majd jövök.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 29. szombat

  ja Ritus! minek mész nödokihoz? a párom dec elején megy a dokjához, nagyon jo lenne ha már valami jo hirt mondana neki. én meg pénteken megyek hormon vérvételre..
  jaj nagyon fáj a fejem, sok volt tegnap a sör, regel fél 5re értünk hatza, de jol mulattunk, miután mindent megbeszéltünk, remélem igy is marad minden.
  én szeretnék ma is:)))
  holnap jövök, sok puszika.
  sajnálom Zorkát.. és hiányzik..
  Zsuzsi, azért valahogy préseld bele az idödbe a hhm dolgot is:

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 29. szombat

  sziasztok
  köszönöm a képeslapot:)
  nálunk minden rendben, teganp voltunkbuliznui, karaokézni, nagyon maghato volt hogy csupa sörösen elénekeltem a páromnak ( kicsit sem hamisan) ergy szép cserháti számot.. na most jol vagyunk, történt ez amaza:) épp idöben, állitolag holnap lesz pé-m:) meg jo sokat beszélgettünk is..
  ma nem volt semmi, bevásároltunk, most meg jönnek át barátaink:)
  puszika nektek:)

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 29. szombat

  Szia Zsuzskóm!

  Akkor szerintem nem az én oldalamat nézted iwiw-en, mert én most utánna néztem és minden fentvan! Egy csomó lagzis meg nászutas kép! És a mailcímem is!
  Mi nem megyünk bulizni, reggel 5óta most értem haza és hulla vagyok!
  Iszok 1-2-3 sört azt ennyi!
  Amúgy minden ok nálunk remélem az is marad!
  Pusziljuk mi is Zorkát

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 29. szombat

  Ritus!megakartam nézni az iwiwen az emilcimedet és se cim se képek?mi van?uj képeket rax fel vagy mi.ja képeslapot akartam küldeni.pusszancs

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 29. szombat

  sziasztok.küldtem a zorkának képeslapot hogy hiányzik és azt irta köszöni hogy gondolunk rá de még nem érzi ugy magát hogy itt legyen de mindenkit szeret és puszil.ma is megyek éjszakára:(ugyhogy ma se lesz semmi.ez egy ilyen honap.ti mentek bulizni?gondoljatok rám .ma biztos sokan lesznek mert ma van a fő téren gyertya gyujtás.előre irtozom a sok embertől.holnap nem megyek meg hétfőn sem.na pussz.legyen szép estétek:)

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 28. péntek

  Hallihó Csajok!

  Megjöttem a melóból, most görbe estét csapunk a férjemmel itthon ( a kandalló tüzénél pezsgőzünk nézünk egy filmet és ….) de most kiment cigizni és addig írok nektek! :)))
  Ma sokat gondoltam rátok!
  Hát V.Zsuzskóm nem is tudom mit csinálnék a helyedben! Így már megértem miért vagytok ilyen keveset együtt a pároddal! Én azt tanácsolom h.próbálj picit megértőbb lenni a lányoddal és picit lazábban felfogni a dolgokat! Próbálj meg közeledni hozzá! Menjetek el egyszer kettesben forrócsokizni valahova, vagy bevásárolni vagy csak egy tea mellett beszélgessetek picit! Hidd el neki is szüksége van rád, mégha a tinik picit máshogy is mutatják ki!
  Amúgy meg velem nem tudom mi lesz a végeredmény de majd kiderül, december elején megyek nődokihoz! :))))
  Hát jó éjszakát és szép álmokat!
  Millió puszi:
  Rita

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 28. péntek

  sziasztok!
  Kinga! én nem nagyon tudok válaszolni, mert nem tudom, hogy mennyi ideje késik neked. de ha késik, minek vársz vasárnapig a teszteléssel?
  ha még a terhesség elején jársz, akkor nem nagyon van hányinger..
  ird meg hogy miota késik

  zsuzsi! nagyon rossz igy gyereket gyártani:) hogy nem tudsz ráhangolodni, de remélem a lányod hamar kinövi a dolgait, és azt is tudom hogy ahogy én se ugy ti sem vagytok ugy anyagilag eleresztve. szval meg kellen becsülnie ezeket a dolgokat.
  kisebb hülyeségek beleférnek, ezt tudom nem rég voltam fiatal..
  a baba meg ugyis jön.. csak sztem ne olyan szorosan kövesd a ciklus.hu-t nem mindig mutat igazat, az nem ismeri a testedm, csak egy átlag, nem személyre szabaott.
  nekem is 1-re irta a pé-t, de sztem ma van, azért nem mindegy, hogy 3 nap ide vagy oda. nekünk ebben a honapban se lesz babab, mert majd talán hétvégén tudunk együtt lenni.. na mindegy.
  Zorka nagyon hiáynzol. remélme mér jobban vagy, csak nem jött közbe valami?
  ird meg hogy mizu veled, tudom, hogy néha csak fel.fel nézegetsz ide:)
  Ritus sok puszika
  most nem tudok irni többet, nincs is jo kedvem, már kezdek belefáradni mindenbe. a munka nagyon nehéz, mindig késön végzek, itthon rendben vagyunk, nagyon szeretjük egymást, de néha már kicsirt ideges vagyok, meg türelmetlen a sex jhiánya miatt. én megértem öt, nem is lépek ha nem lehet, de meddig lehet ezt egy egészséges nőnek elviselni???????

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 28. péntek

  sziasztok.babacsi hol vagy?hát tudod ritus ez azért is van mert mi nem akkor vagyunk eggyütt amikor akarunk(lányok miatt)este kb 10után mert addig fennt van a dia.hétvégén általába dolgozom éjszaka.délelött megint a lányok miatt nem .vettem pár dolgot karácsonyra.reninek:papucsot hercegnős tusfürdöt sampont high musicales felsőt párnát.diának:egy felsőt fekete playboy parfümöt.arclemosot körömlakkot meg egy hello kitty s paucsot nézett ki magának azt még nem vettem meg.de lehet hogy megint hazudott a dia.azt mondta előbb kell mennie de mintha őt láttam volna egy barátnőjével az utcán.ha megjön rákérdezek.kezd elegem lenni.hétfőn volt táncon és elmentem elé és mondta hogy lehet venni táncra szandált 2000ftér.mondtam jo megnézem megis vettem de ha megint hazudozik nem tom mit csinéljak.na majd ha megjön rákérdezek.mennek táncversenyre vettem a hajába tök szép csatot meg lehet hogy tudok venni ruhát is neki mint szandált valakié volt kinőtte és joval olcsobban eladja aztis megvenném és ezt csinálja?remélem nem jol láttam.sok gondom van volt ezért is nem voltunk eggyütt.én akkor nem tudok…pedig lassan november vége és csak egyszer.hát kiröhögtem magam mikor vissza néztem a cikluson.ritus neked szoritok.babacsi te irj mi van veled.zorka ha olvasod neked jobbulást hiányzol.puszi mindenkinek.most jo sokat irtam mi?pussz

 • kinga

  Reply Reply 2008. november 27. csütörtök

  sziasztok lányok!
  Mi is babát szeretnénk a férjemmel, de még csak ebben a hónapban kezdtünk neki igazán. Szerintetek van esély teherbe esni, ha a ciklus.hu-n nekem 13. és 22.-e is a “csak óvatosan” sávban van? 🙂 Vasárnap csinálok tesztet, de már alig bírom kivárni! Ja és a tünetekről annyit, hogy eleinte napokig hányingrem volt, és mostanában pedig nagyon sok olyan ételt megkívánok, amit már nagyon régen nem ettem, vagy nem is szeretem annyira. Néha a hasam is furcsa, de lehet, hogy már csak beleképzelek mindent.:) Szerintetek lehetek terhes, vagy egyértelműbb jeleket tapasztalnék?

  Válasz: Az émelygés csak később szokott jelentkezni, nem ennyire korán. Attól még persze lehetsz terhes, de az első jelek nem igazán specifikusak még, leginkább a mellfeszülés szokott lenni, meg persze az, hogy nem jön meg. Tesztet legkorábban a menses előtt 2 nappal vagy az utolsó együttlétetektől számított 12-14. napon érdemes csinálni.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 27. csütörtök

  Hali csajok!

  Nálam minden ok! Zsuzskó hogy lehet az hogy ilyen keveset vagytok együtt a pároddal? Mi minden 2. nap együtt vagyunk, és nekem az a legjobb dolog a nehéz nap után! Pedig kur.. sokat dolgozunk! A férjem is 12órázik és én is reggel 5 től 4.-ig simán dolgozok! Nekem dec.6-án kell majd szorítani, addig mi is még próbálkozunk!
  Most pár napja megint annyira fáj a hasam és nem tudom mitől! Úgy szúrkál, és annyira szar érzés! Majd bele roskadok!
  És amúgy mit vesztek kari ajándékba?
  Millió pus

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 27. csütörtök

  sziasztok.hogy vagytok.most voltam a ciklus.hu n és képzeljétek novemberben eddig csak egyszer voltunk eggyütt.jo teljesitmény mi?aztán 27.e van.na igen mert nov elején volt gond a diával utána megvolt a mensim most meg ugy dolgoztam.hát le vagyok maradva.állitolag dec 2 a pém.ma megyek ajándékokat venni.ma szabadnapos vagyok.zorkárol én sem halottam.majd még jövök.pussz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 26. szerda

  sziasztok! olyan ritkán irtok (ahogy én is..) mindenkivel minden ok? Zorka nem tom hol lehet,, biztos nehezen dolgozza fel a történteket..
  szegény..
  Zsuzsi hogy vagy?
  csajszik hogy vannak a ciklusotok? nálam semmi extra, bár ebbene a honapban 8 napig voltam beteg. elvileg 1-n lesz pé-m.. holnaptol mérem a hömet, mert mindi g elfelejtem elkezdeni mérni:) bár a mens elsö napjátol kellett volna, de hát reggel mindig rohanás..
  na most más nincs, holnap jövök, sok puszi és ügyeskedjetek:)

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 25. kedd

  Sziasztok!

  Nyugi Babacsim, nem kell úgy értem aggódni, csak azért voltam kibukva, mert tudod én vagyok a bolt egyik főnöke és szarul érintett amikor a rendőrök közölték hogy most tanul be a bolt új főnöke! De közben azért valahol örülök is neki, mert végre a 7nő között rendlesz egy pasival (remélem) és én is megmaradok főnöknek! :)))))) És legalább kevesebb gondom lesz és több időt fordíthatok a baba témára! :)))) Nemde?
  És nálatok mizujs? Remélem mostmár hamarosan mindenki örülhet egy új családtagnak! :))
  Millió puszi csajok

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 25. kedd

  sziasztok! szegény Ritus.. utálom én is az ilyen munkahelyi szarkavarásokat. de lehet hiogy az uj fönökasszonyod normálisabb lesz.
  nálunk semmi különös nem történik babaügyben, a párom kicsit maga alatt vasn,mondtzam neki hoigy itt a lányopk közül Í( a másik oldalon) már 2-n terhesek, milyen jo,.. erre csak lehajtotta a fejét, hogy csak ő nem tud gyereket csinálni.. tök szörnyü volt.. ésráadásul az egyik közös barátnönk is lehet hogy terhes, sztem nem esik jol neki…
  nem tudom mit tegyek, persze türelemmel vagyok meg vigasztalom, de akkor is nehéz.
  Zorkával mi van? hallottatok rola valamit? nektek hogy állnak a napok? én a 7.-n vagyok.
  pusszka

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 25. kedd

  sziasztok.velem nem történt semmi.meg nem érek rá mindjárt megyek dolgozni.jot buliztatok a hétvégén?irigyeltelek benneteket.én dolgoztam.karácsonyra vettetek már ajándékokat?én még senkinek semmit.majd jövök pussz

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 24. hétfő

  Hali csajok!

  MIzu van nálatok? Nálam sz.r a köbön! Most jöttünk a munkatársaimmal a rendőrségről, az előző főnökasszonyról tanuskodni és azt tudni kell h. ő sikkasztott, és még úgy jött ki az egész hogy mi 7-en vagyunk a hunyók! És még a rendőröktől kell megtudni hogy új főnökasszonyunk lesz! Hát én ki vagyok bukva! Elegem van ebből a mai napból! De a babaprojekten rajtavagyunk azért!
  És nálatok mizu?

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 24. hétfő

  szia dalmi! a menses elsö napjátol most a hányadikon tartasz? ha még 3 nap mulva kell megjönnie, akkor azért is fájhat a hasad, ha nem jön meg a 32. napig, csinálj egy tesztet. te is babát szeretnél?
  uj vagy itt..
  ja és ha elötte pattanásos szoktáél leni,most meg nem vagy, az is leheta jel, és ha a höd nem esik le, az meg föleg:)
  pussz irj

 • Dalmi

  Reply Reply 2008. november 24. hétfő

  sziasztok lanyok.

  legyszi ha tudtok segitsetek. 12.en volt pe-m.es ma voltam a 11 napom a lutearis fazisbol.meg elmiletileg van 3 napom de hogy hamarabb volt a pe-m mind ahogy a naptar mutatta a ciklus.hu-n. es ma nagyon faj a hasam mindha meg akarna jonni, de meg ma is 36.7-volt. ha terhes lennek veletlenul akkor mar most erezhetek hasfajast? es a hatam is nagyon faj .de patanasok sehol semmi pedig ilyenkor mar szoktak jelentkezni.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 23. vasárnap

  szia.. nálunk vendégek vannak, igy csak röviden.. ha pé-m van én is jobban kivánom:) sok pusszka

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 23. vasárnap

  Na hali csajok!

  MOst van csak időm hogy írjak nektek, eddig lábadoztam a másnaposságból! Kissé sikerült becsiccsentenem! MOst is teázok és próbálom feldolgozni hogy holnap megint hétfő van! :))
  Ma is volt party nálunk, de most nem gondolok annyit a babóra, mert nagyon elkeserít mindig! De szerintem most volt pé-m, mert éreztem hogy egyik oldalamon szúrt a hasam, és még sokkal szebbnek láttam a férjemet és sokkal jobban kívántam! :)))
  Nem tudom mi volt!
  Biztos szép lett a hajad!
  Most nézünk valami filmet inkább és reggelig lábadozok, mert 4kor már kelni kell! :((((
  További jó vasárnap délutánt! Pus

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 22. szombat

  szisztok/ köszi a kérdéseket, semmi extra a hajammal, csak belett festve mert lekopott.
  egélsz nap abarátnömnél voltam. most értem haza, de itt van egy barátunk meg jön még több, aztán valahov elmegyünk.. holnap meg egész nap másnaposan takarithatok:)
  Kriszta ird a dolgozatodat:) Ritus, gyogyulj meg a náthábol..
  Zsuzsi hogyx vagy? mostanában olyan szükszavu vagy.. mizu otthon?
  ja Kriszta én ksposváron lakom, reggel is meg délután is esett a ho, jol elázott a hajam:)
  Ritus jo bulit neked is..
  kinek jön össze a karácsonyi bébi? ki hogy áll? én ma vagyok az 5. napon még beteg..

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 22. szombat

  Hahó Csajok!

  Nyugi nem vesztem el, csak 6kor találkozok a munkatársnőimmel, megyünk picit piálni meg csajbulit tartani és hát készülődtem! Megfürödtem megmostam a hajamat megszárítottam és kivasaltam! Na meg ezek között mostam meg vasaltam! :))
  Kriszta, én is örülnék ha karácsonykor lenne egy pocaklakóm! Köszi a jókívánságokat is neked!
  csajok amúgy köszi h.megértetek miért nem csinálok tesztet! Szerintem csak megfáztam vagy valami 🙂 De múltkor végigolvastam amiket írtatok a pé.-ről és utánaolvastam neten is, és nekem ne is akkor van amikor elvileg naptár szerint! de mindegy is mi így is sokat partyzunk!
  Anyósom tegnap jött haza németből tök örülök, már vártam!
  És nálatok mizu?

Leave A Response

* Denotes Required Field