Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • vizi zsuzsi

    2008. november 22. szombat

    hali.babacsi biztos csini lettél,nem áztál meg?itt 10percig esett aztán vége.azota is süt a nap.ritussal mi van?remélem zorka jobban van.sokat gondolok rá.pussz

  • Kriszta

    2008. november 22. szombat

    Sziasztok Lányok!

    Na nem haladok a diplomaírással, úgyhogy ebből sem lesz semmi. Inkább mászkálok a baba-mamás oldalakon! Csak az a baj, ha mos nem csinálom meg akkor már valszeg nem is fogom, mert júniusban lejár a 2 év halasztásom. Most lenne esélyem, hogyha leadnám jővőhét péntekig, akkor januárban leállamvizsgáznék és vége!!!!! Ha most nem akkor még júniusban talán, csak nem tudom, hogy a szülés után 1 hónappal hogyan???? Na mindegy majd csak megoldom valahogy.
    Zorka! Nagyon sajnálom ami történt, de fel a fejjel. Én is átestem ezen a terhességem elött, csak nekem méhen kívüli volt az első babám. Szerencsére nem kellett műteni, mert elhalt a magzat. Lelkileg most nagyon roszz, de ez után csak jó jöhet! Mondjuk egy babuci karácsonyra! :-)))

    Babacsi! Te hol laksz? Én Pesten, de itt még nem esik a hó! :-((( Nagyon imádom a havat, úgyhogy remélem idén lesz is jó sok! Na milyen lett a hajad?? Biztos csini vagy!
    UmiRita gratulálok a vizsgádhoz és további sok sikert, nem csak a jogsi megszerzésében.

    A havazs amúgy is nagyon romantikus tud lenni. Séta a párotokkal szakadó hóesésben, aztán melegfűrdő gyergyákkal és jó nagy sexparty…. karácsonyra meg is lenne a pozitív teszt! :-))))

    Sok puszi: Kriszta

  • babacsi

    2008. november 22. szombat

    sziasztok! hol vagytok? sehol senki.. ja esik a ho, hu ez jo mert most indulok a fodrászhoz 10 perc mulva.. klafa lesz. még mindig vérzek nagyon, az 5 napon vagyok, ilyenkor már alig szoott lenni.. nem tudom mi van.. olyan gyenge vagyok. tini korom ota nem volt ilyen, hogy ugy keltem fel, hogy a fél hátam meg az ágy is.. szoval durva..

  • babacsi

    2008. november 21. péntek

    sziasztok
    Ritus, igy már megértelek, ha ugy lrzed hogy nem vagy az, csak a multkor azt mondtad hogy furcsa van veled.. lehet valami bacit kaptál be és nem a legyet:)
    voltam ma a börgyogy-n, tök aranyos volt a dokinő, felirt 5 receptet, de csak 4-t váltok ki, abbol is csak hétföre készül el 3.. mosakodokrém meg kenöcs kétfélea bubokra, meg most antibiotikumot kell szednem megint most ezekre, de ez a nő legalább kivizsgál, elküldött vérvételre, meg kérdezte a pajzsmirigyemet, mondtam hogy régebben volt vele gondom, most nem tudom, ugyhogy hormonvizsgálat indul, és mivel gyereket is akarok, ezért azokat a hormonoka is leveteti, majd a 19. napon kell mennem azt mondta, ma vagyok a 4. napon..nöi hormonokat fogank nézni, csomo fajtát meg tesztoszteront meg prolaktint meg ilyenekte. 3 hét mulva megyek hozzá vissza. de azt nem értem minek kell elmennem elötte a nődokimhoz?? ha már ugyis megirta a laborba a papirt. lehet hogy utána kell mennem az eredménnyel oda is? nem tudom. annyi mindent mondott. engem már rengetegszer operáltak ilyen olyan bogyokkal.. de legalább most valaki kivizsgál, hogy mitöl vannak..
    ugy fáj a 3. szemem..
    most más nincs velem, itthon vagyunk a párom is ma végre és van még 2 nap hétföig hurráá ..takarithatok:)
    űpuszi nektek.

  • vizi zsuzsi

    2008. november 21. péntek

    sziasztok.szegény babacsi:(remélem nemsokára jobban leszel.ritus azért irtuk mert annyira izgulunk.de te döntöd el mit csinálsz mi jo neked.igazad van.megyek boltba aztán fözök de majd benézek még.pussz

  • UmiRita

    2008. november 20. csütörtök

    Na Csajok!

    Nem éri így :)))
    Én úgy érzem hogy nem vagyok terhes, azért nem csinálok tesztet! Mert lehet mástól van hányingerem! Lehet csak a melóhelyi idegeskedéstől van! És ez ilyen női megérzés! Na most már tudjátok miért nem tesztelek! Ennyi az egész!
    Most megyek fürcsizni meg aludni! Szerintem az én helyemben ti sem csinálnátok tesztet ha nem érzitek hogy terhesek vagytok! Meg amúgy is tudjátok h. vasárnap megvolt!
    Na pusz

  • babacsi

    2008. november 20. csütörtök

    sziasztok! Ritust én sem értem. de ő tudja:) majd csak szol hogy mi van..
    Zorka nem jelentkezik, biztos nagyon elvan szegény…
    zsuzsi! engem meg ma ugy felhuztak a munkahelyen, tök szar napom volt, holnap meg mivel szabadnapos lennék, mennem kell a börgyogyászatra reggel koránm, nött valami a fejemre, nagyon nagyo, meg gennyes meg fáj, a sebészek nemmernek belevágni.. bár tudom ez ujabb mütét lesz, már 15 volt ilyen nekem pont, meg plasztikai.. ez van.
    na most iszom egy martinit és elmegyek sétálni a párommal..
    majs este még jövök.

  • vizi zsuzsi

    2008. november 20. csütörtök

    haho.babacsi mit szolsz ritához?nem semmi.de ö tudja hogy neki igy jo.várunk aztán majd.jo takaritást.én éjszakás voltam ma meg 14-22be megyek.pussz

  • csucsu

    2008. november 20. csütörtök

    Rita! Te aztán nem semmi csaj vagy! Húzod itt az idegeinket! Már régóta figyelem a Veletek történteket is, de már én sem bírom ki szó nélkül…
    Figyu! Reggel ágyból kiugrasz, (este megkészíted a kispoharat), klotyó előtt nagy levegő, kicsit belepisilni a pohárkába, tesztet beledug, és amíg befejezed a dolgot, már láthatod is, mit mutat a teszt. Mostmár hatalmas lyuk tátong az oldalamon! Szerintem a csajok is várják a fejleményeket!

  • UmiRita

    2008. november 20. csütörtök

    Hali csajok!

    Nem teszteltem! Nem volt erőm hozzá:)
    Decemberben megyek dokihoz! Találtam egy tök jó orvost baján! Jó igaz kicsit húzós, mert 7000Ft a kivizsgálás, de állítólag imádnivaló! Addig meg próbálkozunk ezerrel! Tudom hogy velem vagytok! Most megyek apósomhoz takarítani, mert holnpa jön haza anyósom!

  • babacsi

    2008. november 19. szerda

    tudjuk Ritus!:) csináld meg reggel a tesztet. mi veszteni valod van? ha poz akkor jo, ha neg. akkor meg nem álltatod potyára magad még pár hétig..mástol is lehet sajnos hányingered. én tuti megcsináltam volna már…. naa, lécci lécci lécci.
    veled vagyunk…pussz

  • UmiRita

    2008. november 19. szerda

    Hali Csajok!

    Nyugi nem vesztem el csak meló volt reggel délután meg elsősegélyen voltam! 🙂
    Vettem Gabriell tesztet de nem tudom hogy merjem-e megcsinálni!
    Nem egész nap van hányingerem, álltalában reggel mindig amikor felkelek,és estefelé is szokott!
    De lehet holnap megcsinálom a tesztet, majd eldöntöm még! Ami a rutin vizsgát jelenti, még csak a felén vagyok túl, még most jön a városi! :))
    Sajnálom Zorkát, mert nagyon- nagyon megszerettem és azt szeretném ha itt mindenkinek összejönne és boldog lenne!
    Na megyek fürdeni!
    Zorka: Nagyon szeretlek ám :))) ( nyugi csajok titeket is) :))
    Pus

  • babacsi

    2008. november 19. szerda

    sziasztok. hol vagytok? most ráérnék beszélgetni, nincs it senki. hol vagytok? jol vagytok?
    Ritus hányinger?teszt? valam?

  • vizi zsuzsi

    2008. november 19. szerda

    Ritus.egész nap hiányoltalak merre vagy?

  • vizi zsuzsi

    2008. november 19. szerda

    babacsi.én is olvastam arrol a tesztről de sokan azt irják hogy nem jo.tévesd. a gábriel is kimutatja a beágyazodás után 3.napon.de lehet hogy jo az is csak valakinek jo vkinek nem jo.na pusssz

  • vizi zsuzsi

    2008. november 19. szerda

    sziasztok.szegény zorka:(((de én azt mondom inkább most mint amikor már mondjuk 3-4 honapos terhes.jo most is rossz meg mindig nem is tudom mit mondjak.babacsi biztos nem haragszik rád meg mert tudja hogy izgulzunk érte.pussz

  • babacsi

    2008. november 19. szerda

    sziasztok most olvastam hogy van egy ROMED nevű teszt, amiböl van terhességi meg termékenységi teszt is sok helyen lehet kapni, és terhességet 3 nap után kimutat a beágyazodás után.

  • babacsi

    2008. november 19. szerda

    Rita! gratula a vizsgádhoz, nagyon jo neked hogy már megvan.. én még nem is tanultam vezetni, kicsit távol áll tölem.. mikor csinálsz tesztet? Zsuzsi! a lángos.. kényes dolog, legközelebb süss fánkot:) hihi.
    na jo, szoval irtam mi van Zorkával, nagyon sajnálom szegényt, hogy várta..
    velem semmi extra, jo fáradt vagyok, majd dec leszek szabin meg a párom is, talán rendezödik a dolog köztünk, és akkor megy a dokihoz is.
    sziasztok.

  • babacsi

    2008. november 19. szerda

    sziasztok! képzeljétek azt olvastam, hogy szegény Zorkának elment a baba, nem volt elég erős hogy megtapadjon.. ugy sajnálom, még sirtam is kicsit… lehet nem örül hogy ide leirom, de akarom hogy tudjátok, biztos jol esik neki a biztatás, és most pár napot nem jön, pihen szegény.
    ne hari Zorka hogy leirtam, de mi itt mind veled vagyunk, de komolyan, még a párom is kérdezte tegnap hogy mizu veled.. olyan aranyos veletek is törödik..
    sajnálom, de ugy látszik ha ez a baba összejött, akkor nincs bajotok és lesz másik nemsokára… ne aggodj, az meg hogy igy történt, talán igy könnyebb, mint ha félidöben kiderül hogy beteg vagy ilyesmi.
    nagyon vigyázz magadra, sok puszika

  • vizi zsuzsi

    2008. november 19. szerda

    haho.megint én.hát a lángosbol egy rakás sz.r lett.képzeljétek nem tom mit raktam bele kevesebbet vagy többet de kinézetre formára se hasonlit.ize az elmegy tejföllel meg sajttal (jo sokkal)az ugy jo de olyan mint egy zsemle.ja és 3 megégett azt kidobtam.gondoltam kimegyek megnyugodni elszivok egy cigit meg iszok egy kávét.berakom a kávét a mikroba az meg olyan forro lett meg ki is futott.mi lesz még ma velem hisz csak dél van.asszem lefekszem amig nem megyek dolgozni remélem fekvés közbe nem történik velem semmi.eseménydus napom van az egyszer biztos.de nem unalmas:)).

  • vizi zsuzsi

    2008. november 19. szerda

    sziasztok.visszanéztem az irásainkat és zorka kb 5 napja nem irt.nem tom mi lehet.ritus gratulálok a vizsgádhoz.ügyi voltál.babacsi remélem nálad is minden jora forduk.köszi a gratuláciokat a renikével kapcsolatba.jol esett mindkettőtöktöl:)ma lángost sütök.most kel a tészta.főztem reggel kávét és mikor akartam beletenni a cukrot az egész kiborult a földre.gondoltam hát nem valami jol indul a napom.pussz irjatok.

  • UmiRita

    2008. november 18. kedd

    Hali Csajok!

    Végre idejutottam a géphez hogy írjak! Sikerült a rutin vizsgám, max pontos lettem! De nem volt nehéz! A műszakinál a kötelezők mellet az elakadásjelző 3szöget kellett felállítani, a rutinon meg a kötelezők mellett az y megfordulást kellett megcsinálnom! De hogy elmondjam az egész vizsga nem volt 10perces!
    Zsuzskó gratulálok a lányodhoz! Büszke lehetsz rá! És nem tudom mert nagyon furin érzem magamat! Csak így nap közben rám jön a hányinger, meg ilyenek! De majd tesztelek pár nap múlva!
    Zorka Babacsi! MIzu? Hiányoztok!
    Pusz

  • babacsi

    2008. november 18. kedd

    Zsuzsi, elképzeltem, hogy mi finomat föztél.. hm, nyálam összefolyt.. nagyon gratula a gyermeknek:) Zorka nem tom hol van, már mindenhol hagytam neki üzit,, remélem nem kapott rossz hirt, de lehet hogy jo hir és ünnepelnek:)
    Ritus.. sikerült as vizsgád? és amugy hogy vagy? miért nem irod le mi van veled?
    én ma kitöltöttem a cikluson az egész évet visszamenöleg, és nem is gondoltam, de igy átlátom, hogy volt 22 napos meg volt 32 napos ciklusom is de a legaltalányosabban 26 napos.. eddig azt hittem minden ok. na még ez is.. amugy néálunk semmi válltozás.. nagyon ki vagyok, már hiányzik minden ilyesmi dolog, de most beteg vagyok, kicsit kiverem a fejemböl és reménykedem a köv honapban, hogy javulnnk. irjatok sok puszi

  • vizi zsuzsi

    2008. november 18. kedd

    haho.igen azt mondta a kisérö tanárnéni hogy ügyes volt.bár nem kapott helyezést vagy 100an voltak meg nehéz is volt de azt mondta ügyi volt.a kedvencét föztem paradicsom levest rántottcsirkemellet tabáni salátával rizzsel meg sütöttem dios kevertet.ZZZZZZZOOORKKAAAAAAA MI VAN?izgulok ám nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!cupp ritus na milyen volt?sikerült?irjatok ám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • babacsi

    2008. november 18. kedd

    sziasztok! Zsuzsi! remélem okos ügyes olt a gyermek a vizsgán, ird majd meg. ritus.. mi az hogy van valami?????????? remélem van. tényleg nem akarsz teszteni?????????
    Zorka. hol bvagy? csináltál tesztet? láttam tegnap irtál msn, nem tudtammenni sajnos, talán ma. ez mindenkinek szol ám:)
    nekem ma megjött péntek helyett elöbb, bár elég zürös napjaim bvannak, a sok idegeskedés tuti.. ez van sajnos. irjatok, otton megnézem.
    puszika

  • vizi zsuzsi

    2008. november 18. kedd

    sziasztok.ritus szurkolok hogy sikerüljön a vizsga.zorka veled mi van?babacsi te jol vagy?ma ment a renikém magyar versenyre.izgulok érte is.ma mindenkiért izgulok.tegnap tök ideg lettem.az volt hogy ma szabadnapos lettem volna.örültem is mert a reni verseny után haza jön dél körül erre átirták a beomat hogy ma menjek dolgozni 11 19ig .de meg se kérdeztek pedig tegnap is dolgoztam.erre szoltam hogy ma nem tudok mbemenni mert a reni délbe megjön és nem tud bejönni,erre huzták a szájukat de nem érdekelt.ha dolgozom és az is benn van aki átirja legalább kérdezzen rá jo e mert ha még dolgoztam volna és ugy irják át nem szolok de igy szoltam igy sikerült elrendeznem.irjatok majd kivel mi történt.mindenkinek a legjobbakat kivánom.millio pusssssszzzzzziiiiiiiii.

  • UmiRita

    2008. november 18. kedd

    Hali Csajok!

    Szurkoljatok ma, fél 11kor vizsga! Már nagyon izgulok!
    Amúgy nem akarom elkiabálni a dolgokat, de szerintem nálam valami van! Már napok óta rókával indítom a napot! Lehet hogy múlt héten azért jött meg, mert akkor volt a beágyazódás! De majd kiderül! Nagyon szarul vagyok már napok óta!
    Nálatok mizu?

  • UmiRita

    2008. november 17. hétfő

    Hali Csajok!

    Babacsin kívül sehol senki? Amúgy nálam is elég fura a szitu de nem akarom elkiabálni!
    Zorkának drukkolunk holnap! Majd várom hogy mi az eredmény!
    Holnap gondoljatok rám, mert vizsgázok rutinból!
    Amúgy sok fura dolog történt! De majd holnap este elmondom! Addig is legyetek jók és majd holnap szorítsatok Fél11-kor!
    Pus

  • babacsi

    2008. november 17. hétfő

    kedves Vida Ági! nem tudod valahogy visszaállitani az idöt itt a gépen, mert egy orával többet mutat a bejegyzéseknél, mit ami van.köszi babacsi

  • babacsi

    2008. november 17. hétfő

    ja meg még annyihogy hiányoztok, hova lett mindenki? én ma megint nem 3ig voltzam, hanem most értem haza de pénteken nem kell mennem:)
    tegnap voltunk kis család látogatoba a szüleimnél meg kicsit a növéremnél, jo volt de kevés volt az idö sajna.
    irjato mi van veletek.
    Zsu.

  • babacsi

    2008. november 17. hétfő

    sziasztok! ugy látom ma még nem irt senki, bár zorkárol tudpom hogy holnap tesztel, ha sikerül, nagyon szoritok neki is..
    nekem pénteken lesz a nap hogy megjön.. semmit nem érzek, megnöttek a melleim és érzékenyek..
    ennyi.

  • UmiRita

    2008. november 16. vasárnap

    Ja éés zsuzsim az sem lehet hogy azért nem jön össze a babóca neked mert öregszel! És akkor nálam miért nem? Hiszen csak 25 vagyok 🙂
    „Keveset” szeretkezünk 2-3 naponta! De valamelyik nap amit a Krsizta írt, azt érdemes volt elolvasni

  • UmiRita

    2008. november 16. vasárnap

    Szia Zsuzskó!

    Igen jó volt a tegnapi nap, meg a ma éjjeli! Ennyi sok jó régen ért! De én nem nagyon piáltam, 1-2 üvek heinit ittam meg azt ennyi! És már napok óta olyan hányingerem van! Egxik reggel megint hánytam a melóhelyemen és azt hidtem az a fajta tea nem tetszik a belemnek amit iszok, de aztán mégsem, mert ma is szarul voltam! Nem tudom mi van! De tesztet nem veszek!
    Inkább gyakorlatozunk még ebben a hónapban is aztán majd decemberben megint izgulhatok! :))
    Nálatok mizujs?

  • vizi zsuzsi

    2008. november 16. vasárnap

    hello.ritus megkaptam tök jo.látom jol telt a hétvégétek.én dolgoztam.azt irtad ritus hogy a sok stressztől nem sikerül.de én mikor férjnél voltm is sokat stresszeltem.és akkor összejött.vagy lehet öregszem és azért?ezen már nem rágodom.majd egyszer mikor akar jön.babacsi látom jo volta buli.te megkaptad amit küldtem?zorka mi ujság?ird ám meg.majd még benézek.pussz

  • UmiRita

    2008. november 16. vasárnap

    Jó reggelt csajok!

    Sehol senki? Mi jót csináltok? Mi most száradtunk fel a tegnapi buliból! Nem volt valami jó, sőtt elég sz.r volt, nem voltunk ott sokáig, inkább elmentünk sörözni a maligánba! Mondjuk gondoltam hogy nem lesz jó buli, mert nagyon készültem rá! De azért az jó volt hogy amikor hazaértünk éjfél körül akkor megint együtt voltunk! MOst 2naponta szeretkezünk!
    És nálatok mizujs? Pusz

  • UmiRita

    2008. november 15. szombat

    Zsuzskó én is küldtem neked egy faja képeslapot cserébe

  • UmiRita

    2008. november 15. szombat

    Hali Csajok!

    Nyugi nem tűntem el, itt vagyok, csak ma dolgoztam! Készülődés van lassan, mert megyünk házibuliba! Vettem egy új gatyót, megmosom a hajamat, megszárítom és kivasalom, megfürdök! Szeretnék végre egy jót bulizni!
    Zsuzskó nem néztem még a mait, de megnézem és írok!
    Babacsi, Zorka: mizu?
    MI most tegnaptól megint belevetettük magunkat az édes novemberbe! :))
    Na most megyek, csókollak titeket!

  • babacsi

    2008. november 15. szombat

    Zorka! azt olvastam, ellilutál:) holnap teszt? nagyon szoritok, és jövök reggel korán, hogy irsz-e vagy csak hétfön tudsz? akkor is jövök. nagyon szoritok..
    a növérem is lilult mikor terhes volt, mindkettövel.. és nekem meg megdagadt mikor régen én voltam terhes..
    lehet jel:)

  • babacsi

    2008. november 15. szombat

    sziasztok! nemtüntem el, de lehetetlen ideférnem a géphez:) a melohelyen nincs rá idöm, most hogy igy dolgozom, eddig volt, de most nincs. itthon meg a párom mindig itt van elötte:)
    kicsit másnapos vagyok, tegnap haverok, buli.. ajjajjj.
    nekem 21 -én jön meg asszem,nem érzek semmit hogy ne jönne meg.
    Zorka veled mizu? mikor nem kell?
    Zsuzsi,Ritus hogy vagytok?
    Zorka! amit irtál a kis anygalokrol.. ebben már én is kezdek hinni. ha ugy akarja hogy é kellek anyukának, majd megérkzik.
    jo lenne már, még az uj melot se ánnám, mert ha minden rendben lenne,m itt tudnék dolgozni 6 honapos koromig, a korházban nem engednek ennél tovább. aki meg müszakozik (éjjel meg ilyenek az a 3. honaptol nem éjszakázhaz, és csak a 4. vagy 5. honapos koráig dolgozhat, nálunk a sügösségin mert olyan a melo meg amint terhes, tanácsolják hogy azonal táppénz..
    én most majd dolgozhatom ha jol leszek. csk jönne már össze:) én is 32 leszek byáron, és kettöt szeretnék, néha ugy érzem, ki futok az idöböl. jövö héten kezdem a hömérözést… hogy mensi alatt is hogy alakul
    na most megyek fürcsi, bevásárlás, aztán sos kiflit sütök mert este felé megyünk a sogoromat köszönteni, holnap meg hazamegyünk köröshegyre a szüleimhez kicsit fél napra: az jo lesz.
    majd még jövök irjatok mi van veletek.
    sok puszika mindenkinek.
    Kriszta! nagyon jo hogy semmi baja a kislányodnak, gratulálok:)

  • vizi zsuzsi

    2008. november 15. szombat

    sziasztok.Ritus elküldtem még egyszer vagy kétszer.most megkaptad?kriszta.örülök és gratulálok.minden jot.babacsi merrre vagy?zorka szoritok ezerrel.vannak valamilyen tüneteid?remélem neked legalább sikerül.sok pussz.

  • UmiRita

    2008. november 14. péntek

    Zsuzskóm én nem kaptam semmit tőled :(((( Azért köszi

  • UmiRita

    2008. november 14. péntek

    Hali Csajok!
    Most értem haza a melóból, hulla fáradt vagyok!
    Nem hiszem Zsuzskó hogy valami bajunk lenne, szerintem csak túl sok a stressz, meg az aggodalom! Te a kamasz lányoddal, én a melóhelyemmel! Szerintem ez a gond! A mailt megnézem! És ami a vérzésemet illeti, hát az nem volt egyszerű! Tudod vasárnap reggel együtt voltunk és akkor megjött és csak szerdáig tartott! 4nap volt és 1hét szokott!
    Amúgy minden ok, a melóhelyemet leszámítva! :(( Rajtam már csak az fog segíteni ha összejön a baba és fel tudok mondani! 🙂
    És nálatok mizu?

  • Kriszta

    2008. november 14. péntek

    Sziasztok!

    Megvan a végleges eredmény! Minden rendben van és kislány! :-)))))))))))
    Remélem mindenki jól van?! Majd jelentkezem még!

    Puszi!

  • Zorka

    2008. november 14. péntek

    sziasztok!

    ViziZsu: köszi a képeslapot, vicces volt nagyon 😀
    Törpiek merre vannak??Rita, Babacsi?

  • vizi zsuzsi

    2008. november 14. péntek

    hali.na látom nincs itt senki:(remélem megkaptátok a képeslapot.megyek dolgozni.pussz

  • vizi zsuzsi

    2008. november 14. péntek

    sziasztok.nézzétek meg az emiljeiteket.küldtem nektek képeslapot.ritus neked lehet hogy többször is elküldtem mert nem tudtam sikerül e.szerintem aranyos.mi van veletek?zorka szoritok neked.babacsi biztops elfáradtál tegnap.de minden ok?ugye?ritus tart még a vérzésed?én azon gondolkoztam mi is sokat voltunk együtt és lehet hogy nem is ezzel van gond hanem valami bajom van?hisz az elözö terhességemnél egyböl terhes lettem.igaz akkor nem gondoltam rá.mert szerintem egy év alatt egyszer csak összekellet volna jönnie nem?már nem tudom.16-24be dolgozom.majd még jövök.pusszancs mondenkinek

  • UmiRita

    2008. november 13. csütörtök

    Köszi Babacsim a segítséget!

    Én eddig ezeket a dolgokat nem is nagyon figyeltem, hogy van-e valami tünet! :)) DE majd ebben a hónapban figyelem magamat, meg görbézek!
    Majd kiderül mi lesz a vége! Szóval neked is szar napod volt? Nekem is eléggé!
    Reggel 5-től 12 és utánna Fél4-től 6-ig! De túléltem!
    Zsuzskóm hogy vagy? Zorka?
    Na legyetek jók csajok, késöbb még viszajövök! Millió pusz

  • babacsi

    2008. november 13. csütörtök

    sziasztok! köszi a válaszokat. zsuzsi,sajnálom….Ritus! azért tesztlhetnél, h pár napig meg is volt.. még lehetsz terhes.
    na én most várom, hogy megjöjjön, aztán hömérözök, csak ugy…
    amugy semmi válltozás. a melohelyen kikészitenek, ma egyedül voltam, pedig amugy 4 vezetö van.. j mi?
    a pé-st ugy szoktam megérezni, hogy vannak tüneteim:
    -örült sex éhség azon a pár napon jobban mint máskor..
    -elsö 1 napon sok átlátszo váladék
    -másnap szurkálás egyik oldalon, ez napon rengeteg váladék, csuszos, meg kinyujhatos
    aztán a 3, napon, mikor ez véget ér, de még benne vagyok abban a bizonyos 24 orában, akkor a méhszájam egészen kitágul, megrövidül a hüvely és kitágul és a váladék olyan ragacsos lesz.
    a -4 napon mikor már esély sincs rá, mindez vissza áll, söt onnan kifejezetten száraz vagyok..
    nálam igy van, de majd jövö honapban hömérö és azzal együtt figyxelem a jeleket.
    most mennem kell, átadom párocskámnak a gépet, meg nagyon fáradt is vagyok.
    sopk sok puszika, holnap jövök.

  • UmiRita

    2008. november 13. csütörtök

    Nem szeretnék, inkább várok, nem hiszem h. terhes vagyok, mert tudod vasárnap megvolt! De mad kialakul! Képzeljétek el most szedtem le az Enya új albumját és annyira jó! Imádom! Olyant lehet rá nosztalgiázni!

  • Zorka

    2008. november 13. csütörtök

    UmiRita: nem akarsz talán tesztelni egyet???Csak mert gyanus vagy te nekem… 🙂