Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

Comment navigation

  • tv

    2008. május 23. péntek

    Csak egy megerősítést lécci 🙂 egy szót 🙂

  • dojata

    2008. május 23. péntek

    Sziasztok, első lombikon vagyunk túl, és valószínű, sikeres volt! A 28. napon halvány második csík, tegnap, a 29. nap reggelén nagyon erős!
    Ami miatt elbizonytalanodtam, az ma délben történt, mivel nem éreztem a kis belső csiklandozásokat, újra csináltam tesztet, (tehát délben), és csak halvány második csík lett! Utánaszámoltam, ötször voltam pisilni előtte, másfél liter vízzel.
    Racionálisan tudom, hogy ez nem jelent semmi bajt, de szerintetek van rá esély, hogy elment a baba? Sajnos tegnap elég sokat idegeskedtem.

    Válasz: Ne idegeskedj :o) A napközbeni teszt általában más eredményt ad, mert az evés-ivás miatt más a HCG koncentráció a vizeletben.

  • B

    2008. május 23. péntek

    Szia!

    1 hónapja hagytam abba a milligest szedését. 4 napja késik a menstruációm. Párommal peteérés előtt voltunk együtt. Lehet, hogy terhes vagyok? Vagy csak amiatt késik, mert nem szedtem a gyógyszert?

    Válasz: Ha peteérés előtt voltatok nagyobb az esély, mintha utána. de valóban a gyógyszer miatt is késhet. tesztelj!

  • flamingo

    2008. május 23. péntek

    Köszönöm a választ, majd holnap is csinálok egy tesztet és azon már remélem erősebb lesz a csík.

  • Kinki

    2008. május 23. péntek

    Nagyon köszönöm a gyors választ!!

  • flamingo

    2008. május 23. péntek

    Sziasztok!

    Én a 27. napon vagyok tegnap meg ma reggel csináltam egy Gabriel tesztet és nagyon haloványan van ott a második vonal, de tényleg nagyon-nagyon halovány alig látszik, a melleim majd szétfeszülnek. Terhes lehetek? És ha igen a nagyon halovány vonal= kevés hcg, nem jelent rosszat??

    Válasz: Igen, terhes vagy. A HCG szint a terhesség előrehaladtával folyamatosan növekszik, azért halvány a vonal, mert még korai a terhesség, de ez semmi rosszat nem jelent.

  • tv

    2008. május 23. péntek

    Mondjátok hogy már tutira kimutatjaaaa

  • tv

    2008. május 22. csütörtök

    hello

    én május 28-29re várom a mensit, a teszt már tutira kimutatná ha terhes lennék ha április közepén voltma utoljára együtt a párommal,ugye?
    légyszii

  • tv

    2008. május 22. csütörtök

    hello

    én május 28-29re várom a mensit, a teszt már tutira kimutatná ha terhes lennék ha április közepén voltma utoljára együtt a párommal,ugye?

  • nyunyó

    2008. május 22. csütörtök

    köszönöm a gyors választ, akkor hajrá szombat vagy vasárnap:-)

  • nyunyó

    2008. május 22. csütörtök

    Kedves Admin!

    A ciklusom 28-32 napos. Az óvszer a ciklusom 7. napján kiszakadt a végén, a 9. napomon megszakítással védekeztünk. A hasam fel van puffadva, néha émelygek és fáj a derekam. Mindezt betudható a menzesz érkezésének is tudom, a 28. napom szombaton(24-én) lesz. Csináltam tegnap egy tesztet, mert önuralom egy szál se, délután, negatív lett. Az a kérdésem, hogy az esetemben a babát már ki kellett volna mutatnia a tesztnek vagy még várjak minimum a 28. napig?
    Válaszodat előre is nagyon köszönöm: nyunyó
    Még egy kérdés: általában megérzem a peteérésemet, most is szúrt a hasam 11-én és 12-én nagyon durván, ez is kizáró ok lehet a mostani terhességemre?

    Válasz: A peteérés előtti időszakban könnyebb teherbe esni, tehát nem kizáró ok, ha előtte voltatok együtt nem pont alatta. Tesztet legkorábban a 26-27. napon lehet csinálni, de ilyenkor még magas a tévesen negatív teszt aránya, ezért érdemesebb a 28.-29. napot megvárni.

  • Kinki

    2008. május 22. csütörtök

    Sziasztok!

    Clostilbegyt első hónapjában vagyok (vagyok túl), 2 napja nem jött meg a mensesem. Amikorra vártam, aznap csináltam tesztet és negatív lett. Ilyenkor mi van? Lehet, hogy valóban csak késik a gyógyszer miatt?

    Köszönöm

    Válasz: Igen, lehet. A hormonváltozás miatt van.

  • rebi

    2008. május 21. szerda

    Sziasztok, ígértem, hogy visszaszólok milett velünk – mármint a terhességgel – nos azon a napon amikor be lettem jelentve a nőgyógyászhoz hajnalban sajnos elment a baba. Ez csak az én esetemre érvényes, ritka is senkit ne ijesszen meg. Remélem hamarosan újra tudok jelentkezni kérdésekkel. Egyébként a nőgyógyász megerősített, hogy a policisztás petesfészek nem okoz pozitív tesztet, és hogy a pozitív az biztos.
    Hát ennyi. Sziasztok.

  • petrus

    2008. május 21. szerda

    Nagyon szépen kszönöm a választ!!

  • petrus

    2008. május 21. szerda

    Sziasztok!Csináltam két tesztet igaz hogy csak pénteken jönne meg,de a gyógyszerész is azt mondta hogy ha terhes vagyok úgyis kimutatja.Tegnap az elsőt ami pozitív lett!:-)Mindenki tanácsára elmentem egy dokihoz aki nagyon bunkó volt!Azt mondta minek csináltam tesztet mensi előtt?Éppen hogy csak megnézett,annyit mondott hogy kicsi a méhem meg vinnem kellett ma reggel vizeletet.Majd délután érdeklődjek.Ezután vettem még egy tesztet amit most csináltam meg az is pozitív!(gbriel)Akkor reménykedhetem hogy terhes vagyok?Előre is köszönöm a választ!

    Válasz: Igen, persze, hogy terhes vagy, csak túl korán mentél el orvoshoz. Ennyi idősen még csak a teszt tudja kimutatni, se az ultrahang se az orvos nem. (csak annyit látnak, hogy nagyobb a méhed, van benne egy petezsák, de a baba még nem látszik.

  • sch.agnes84

    2008. május 20. kedd

    Sziasztok!április 13.-án jött meg,de elötte 3 különböző teszt azt mutatta,hogy terhes vok!késett egy hetet és akkor csináltam meg az elsőt és rá egy hétre a másik kettőt!3 teszt nem csaphatott be,ugye?20.-a van és a havim még nem jelentkezett,csütörtökön vettünk hugommal tesztet és az nálam negatív lett,de hugomnak pozitív és már a doki is mondta neki,hogy jön a bébi!örülök neki,mert már fél éve próbálkoztak!mi megbeszéltük,hogy most már jöhet és abban a hónapban volt,amit fent említettem!most annak örülnék,ha nem jönne,mert elbizonytalanodtam!

    Válasz: Ágnes, elképzelhető, hogy a múlt hónapban elvetéltél, sajnos ilyen előfordul… utána még 1-2 hétig pozitívat mutat a teszt, mert a hormonszint még magas, aztán megint negatív lesz. Ha terhes lennél, már jelentkeznének a jellegzetes tünetek, mert már a 8. héten lennél.

  • KocsisTünde

    2008. május 15. csütörtök

    hello
    azt szeretném kérdezni, hogy terhesség alatt szabad-e hajat festeni. Hallottam olyan véleményeket, hogy hogyha eddig nem festettem soha, inkább ne tegyem, várjak a szülés utánig. köszönöm a választ 🙂

    Válasz: Szabad, de csak jól szellőztetett helyiségben (legyen nyitva ablak), hogy ne lélegezd be a hajfesték gőzét (egyelőre senki nem bizonyította, hogy káros lehet, de jobb az óvatosság)

  • petrus

    2008. május 15. csütörtök

    Sziasztok!Ápr.25.-én múlt el a mensim,május 5.-én voltam dokinál szűrésen azt mondta bármikor összejöhet a baba.Ha jól számoltam akkor volt peteérésem,de már előtte is volt „akció” meg azokon a napokon is.Lehet hogy azért mondta,hogy bármikor mert ő látta?Még soha nem voltam terhes de nagyon szertnénk ha sikerülne.Nem érzek semmi furát néha ingerlékenyebb vagyok meg fáradt.Most 23.-án „nem”kell hogy megjöjjön mikor teszteljek?Csak ha nem jön meg utánna?Előre is köszönöm a válaszokat!

    Válasz: Akkor még az orvos semmit sem láthatott. Legkorábban 21-22-én tesztelhetsz, de jobb megvárni a 23-at.

  • Banyóné Ollé Katalin

    2008. május 14. szerda

    Sziasztok!

    Segítségeteket szeretném kérni. Tegnap délután csináltam egy Gabriel tesztet. Vártam kb 5 percet, nem láttam a második vonalat. Rögtön kukába dobtam. Ma reggel kivettem a szemetetsből és rajta volt lilán a kivehető második vonal. Létezik, hogy az a pozitív teszt eredménye, csak nem vártam kellő időt? Vagy pedig arról van szó, hogy elmosódott a folyadék? Már 3 hetet késik, bíztam a pozitív tesztben, de most már nem tudom, hogy mi a helyzet. Félek a csalódástól, hogy orvoshoz megyek, és megint a negatív dolgokat ecseteli.
    Előre is köszi.

    Válasz: Valószínűleg keveset vártál, érdemes kb. 15 percet várni. Olyan nincs, hogy technikai hibától jön elő későn a másik vonal, ha nincs hcg, akkor egyáltalán nem jön elő.

  • monoka

    2008. május 14. szerda

    Szia Kedves Admin!

    Ma megbetegedtem! :(((
    12 napot késett! Azt hiszem ideje lesz felkeresnem egy orvost!
    Köszönöm az eddigi segítséged! monoka

  • Dee

    2008. május 13. kedd

    Sziasztok! csináltam reggel tesztet,és csak egy vonal volt.de csak pár percet vártam. ilyenkor egyből megjelenne a másik csík is vagy többet kell várni? előre is köszönöm a választ!

    Válasz: Érdemes 10-15 percet várni, ha ennyi idő alatt sem jelenik meg, akkor tuti negatív.

  • Tanja

    2008. május 09. péntek

    Sziasztok, azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy ha szedek fogamzásgátlót(Yasminelle), és elvégzek egy terhességi tesztet, akkor a fogamzásgátló befolyásolhatja az erdményt? (tekintettel a hormontartalomra)köszönöm a választ 🙂

    Válasz: A tablettában nincs HCG hormon, tehát nem.

  • monoka

    2008. május 09. péntek

    Szia Kedves Admin!

    Ez a 38. napom, és még semmi! Csináltam tesztet, reggel, de én az egy vonalon kívül nem látok rajta semmit! Talán mintha sejteni lehetne rajta valamit, de most már tuti képzelődöm, mert azért 5 nap alatt már erősen kéne hogy látszódjon! Ez meg olyan sincs mint az előző! Azon néha lehet sejteni valamit!
    Hát én nem tudom… a kislányomnál már a menzesz elmaradása után 3 nappal tisztán kivehető volt a csík. Viszont ha nincs baba, akkor miért nem betegszem meg??? Ez nagyon rossz érzés. Már annyira vártam ezt a reggelt hogy biztos egy határozott második csík lesz… aztán semmi! Lehet hogy ez a Gabriel teszt nem megbízható? Bár a kislányomnál jót mutatott!

  • Melinda

    2008. május 08. csütörtök

    Sziasztok!
    Már egy ideje próbálkozunk a férjemmel,de sikertelenül.A hőmérőzést meguntam mert össze vissza van a hőmérsékletem.
    De a mostani problémám az hogy beteg voltam,magas láz köhögés,Sok gyógyszert szedtem(algopyryn,és augmentint írta dokoi)ha terhes lennék akkor ez ugye már baj?a babára nézve.félek hogy pont mos jött össze!!

    köszi!

  • Panni

    2008. május 06. kedd

    10 nap norcolut szedése után tegnap kellett volna megjönnie (nem volt peteérésem – nem menstruáltam múlt hónapban). Most csak egy kis barnázásom van. A gyógyszertől rendesen meg kellett volna jönnie, nem? Lehet, hogy terhes vagyok? Mikor csináljak tesztet?

  • admin

    2008. május 05. hétfő

    monoka, ha a kontroll vonal nem jelenik meg, akkor nem jó a teszt. viszont a másik csík csak akkor jelenik meg (akár nagyon halványan is), ha tényleg van valami ;o)

  • monoka

    2008. május 05. hétfő

    Szia Admin!

    Sajnos nem volt jó a teszt, mert még a kontroll vonal sem jelent meg, úgyhogy vettem egy Gabrielt a gyógyszertárban.
    Hát ha először megnézem, nem is látok rajta semmit, viszont ha a fény felé fordítom, akkor mintha vélni látnék egy nagyon halványka csíkot… de már lehet hogy a szemem káprázik!
    Pár nap múlva lehet hogy megpróbálom még egyszer! monoka

  • monoka

    2008. május 04. vasárnap

    Szia Kedves admin!

    Ma reggel szintén csináltam egy névtelen sima HCG tesztet, de megint negatív lett! Ma vettem a DM-ben egy Corax Be Sure nevű tesztet, azt írják róla hogy nagy érzékeny lehet holnap reggel újra csinálok egyet! De múlt hónapban is a 8.nap betegedtem meg, úgy hogy lehet hogy még várok picit, csak azt nem tudom hogy akkor mitől késik? Köszönöm szépen a válaszod! monoka

  • györgyi

    2008. május 04. vasárnap

    szia!! Ancsa meg jöt a havim

  • admin

    2008. május 04. vasárnap

    monoka, szerintem próbáld meg a tesztet, pláne, hogy már késik a mensesed, ilyenkor már a kevésbé érzékeny tesztek is kimutatják.

  • monoka

    2008. május 04. vasárnap

    Sziasztok! Szeretném a véleményeteket kérni! 2 hónapja próbálkozunk a párommal, főként az ovuláció időpontjára összpontosítva. Soha nem szokott késni a menzeszem, max 1napot! Múlt hónapban késett 7 napot már azt hittem kismama lettem, de sajnos a 8.napra megjött!
    Nem tudom hogy miért késett!
    Ebben a hónapban 2.-án kellett volna megjönnie, de még nincs semmi, néha szúr a hasam alja, de ennyi! Csináltam tegnap reggel egy tesztet, de márkája nincs, csak az van rajt hogy HCG! A vaterán vettem, és szerintem túl nagy az érzékenysége! Szerintetek? A kislányom a második hónapra összejött! Jó lenne ha a kistesó is hamar jönne! 🙂 A kislányom most 2 éves!
    Félek a csalódástól, mert múlt hónapban csináltam vagy 5 tesztet és mindegyik negatív lett!
    Nagyon nagyon kíváncsi is vagyok, viszont félek is a csalódástól! Bocsika hogy ilyen hosszú voltam, de jó volt ezt így leírni! 🙂
    Mindenkinek minden jót, és egészséges babócokat!

  • admin

    2008. május 03. szombat

    Rebi,
    – lehetséges, hogy terhes vagy (az egyik legjobb barátnőmnek megállapították, hogy cisztája van és azért nem jön össze a baba, aztán egyszercsak mégis teherbe esett ;))
    – nem gátolja, gyakran a terhesség alatt még fel is szívódnak a korábbi ciszták
    – ne várj pár hetet, hanem csinálj a hét folyamán még egy tesztet, ha pozitív a hét végefelé menj el orvoshoz

    Talán az lenne a legjobb, ha mérnél hőt is. Ha magas (37 fok körüli) és holnap meg holnapután is az, akkor biztosan nem a ciszta miatt pozitív a teszt.

    Nyugodtan kérdezhetsz még 😉

  • Rebi

    2008. május 02. péntek

    És ez lesz most az utolsó. Vettem még két tesztet – biztos ami biztos – és mindkettő pozitívat jelzett, azonban a csomagolás szerint a petefészek ciszta – nekem ez van – is okozhatja a pozitív eredményt. Tudom, hogy a nőgyógyászti ultrahang ad végleges választ, de mire eljutok az orvosomhoz három hét.

  • Rebi

    2008. május 02. péntek

    Kedves segítők!

    Nem akarom lefoglalni minden energiátokat, de támadtak még kérdéseim:
    – ezek szerint (gyengébbewk kedvéért) lehetséges, hogy terhes vagyok, függetlenül a betegségemtől,
    – nem gátolja a terhességemet a ciszták léte?
    – várjak pár hetet (biztos ami biztos) és csak aztán menjek orvoshoz?
    Előre is köszönöm a segítséget.

  • Rebi

    2008. május 01. csütörtök

    Kedves segítők!

    Nálam sajnos policisztás petefészket állapítottak meg anno az orvosok, és azt mondták, hogy meddőségi ambulkanciára kell elmennünk valószínüleg ha nem jön össze a baba. Nekem nagyon sokszor nem jön meg, így az elmúlt időszakban sem. Mindemellett adtunk magunknak fél évet, és tegnap csináltam tesztet ami pozitív lett. Holnap mindenképpen kipróbálok mindenféle tesztet,de szeretném tudni, hogy:
    – lehet pozitív a teszt akkor is, ha nem vagyok terhes? – Összefüggésben lehet ez a „szindrómámmal”? – Ha kimutatja is a többi teszt, de ugyebár lehetséges, hogy spontán elmegy a baba, akkor mikor menjek el orvoshoz? Várjak pár hetet? (Mennyit?)- Ha kimutatta a teszt akkor most hányadik napon lehetek?
    Mindemellett hányingerem nincs, bár testileg kiteltem, legalábbis úgy érzem magam, mint egy díva. És legalább tíz napig barnás folyásom volt, amiről eddig azt hittem, hogy a mensesem csökevényes formában.
    Előre is köszönöm a segítséget.

    Válasz: A terhességi teszteknél téves pozitív eredmény nincs. Nagyon ritkán, pajzsmirigybetegségeknél fordulhat olyan elő, hogy magasabb a HCG szint, más betegség ezt nem befolyásolja. A hányinger nem kötelező, van akinél egyáltalán nincs, pláne koraterhesslgben. A barnás folyás az lehet a ciszta eredménye.

  • Beyus

    2008. április 27. vasárnap

    SZasztok!Kérdésem a következő:Először írt fel a nőgyógyászom cypromixet. Előtte nem szedtem fogamzádgátlót. A menses 2. napján kezdtem el szedni, és a párommal a 9. napon voltunk együtt teljesen. Ma a 3.napja hagytam abba a gyógyszert és még nem jött meg. Lehetek-e terhes? Köszönöm a választ!

    Válasz: Kicsi rá az esély, de lehetsz.

  • györgyi

    2008. április 26. szombat

    midekinekivánok kis babát

  • zsuzsa

    2008. április 25. péntek

    Már több, mint 2 éve szeretnénk a férjemmel babát. Már több inszeminációm is volt. Sajnos eddig mind sikertelen. Előfordult, hogy 34 napra jött meg a menstruációm, már azt hittem terhes vagyok, de persze nem. Ezért most már mindig csinálok a 27. napon tesztet, hogy ne éljem bele magam ha késik. Ezt tettem éppen tegnap is. Dei kazettás tesztet csináltam, az utasítás szerint 3 perc után kell leolvasni és 5 perc után nem értékelhető. 3 perc után még negatív volt, de kb a 6. pecben megjelent a második csík is. Nem tudom mit gondoljak. Holnap újra csinálom, de azóta csak erre tudok gondolni és félek, hogy másodszor már nem lesz pozitív.

    Válasz: Ilyen esetet már többször hallottam. Véletlenül nem jön elő a 2. csík, ha előjön, akkor biztosan van baba. Nem kell annyira szigorúan venni, amit a csomagolásra írnak,van akinek csak 10 perc múlva jön elő.

  • szilvia

    2008. április 25. péntek

    Szia. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a ciklus utolsó 2 napjában következik be a terhesség, akkor a menzesz megjöhet-e még rendesen? Mert még a múlt hónapban megjött, de csak előtte eshettem teherbe. Most már nem jött meg, a mai a 7-dik nap, hogy késik. A tegnapi terhességi teszt kimutatta a két csíkot, de utána szétvált a tesztcsík és nem lehetett látni. A ma reggeli tesztcsíkon pedig már eleve el volt csúszva a műanyag rész és nem lehetett látni a csíkot. Most már teljesen tanácstalan vagyok. Köszi.

    Válasz: Lehet, pláne, hogy pozitív lett a teszt. Az tökmindegy, hogy el volt-e csúszva, két csík csak akkor lehet, ha magas a HCG.

  • Éva

    2008. április 24. csütörtök

    Hello,énazt szeretném kérdezni,hogy a Lily terhességitesztett csináltam meg,de a második vonal nem ott jelent meg,hanem,joval lejjebb,a szine stimmel.

    Válasz: szerintem gyártási hibás lehetett a teszt. csinálj egy másikat a biztonság kedvéért.

  • Panni

    2008. április 18. péntek

    Ismét sziasztok!

    Ma reggel csináltam tesztet (Clearblue), de negatív. Pedig hét napja késik. Nagyon szeretnék babát! Március 11-én volt az utolsó mensim első napja. Ha keddig nem jön meg, megyek dokihoz. Lehet, hogy csak a teszt nem mutatja ki, de az ultrahang majd igen? Vagy ilyen nincs? Amúgy a melleim nem érzékenyek, nem hányok. A hasam alja néha feszül. Szerintetek?

  • Panni

    2008. április 17. csütörtök

    Köszönöm a választ. Az utolsó menstruációm első napja március 11.-e volt. Elvileg már ki kellett volna mutatnia. A hasam alja viszont szokott feszülni, de lehet hogy csak beképzelem. Vettem Clearblue tesztet, állítólag ez a legérzékenyebb teszt. Szerinted ha holnap reggel megcsinálom, akkor az jobban kimutathatja, mint a mai Gabriel?

  • Panni

    2008. április 17. csütörtök

    Sziasztok!

    A párommal babát szeretnénk, ma már hatodik napja késik, de a teszt (Gabriel) még ma sem mutatta ki. Kb. két hónapja már pozitív lett a teszt, de aztán sajnos pár napra rá elhalt. Azt mondta a doki, hogy rögtön teherbe eshetek megint. Most nem tudom mi van, mert késik, de a teszt negatív. Szerintetek?

    Válasz: Lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért negatív a teszt, de hormonális ok is lehet. Mikor voltatok utoljára együtt a pároddal? Onnantól kezdve számolj 14 napot, akkor már biztosan pozitívnak kell lennie a tesztnek. Ha nem jön meg, de a teszt mégis negatív, akkor fordulj orvoshoz.

  • admin

    2008. április 07. hétfő

    Melinda, lehet, hogy terhes voltál és elvetéltél, ez nagyon gyakori a korai terhességnél, 20% az esélye! legkorábban a clearblue mutatja ki, kb. 2 nappal a következő menses első napja előtt.

  • Melinda

    2008. április 07. hétfő

    Helló!
    A férjemmel 6hónapja próbálkozunk de még eddig nem sikerült terhesnek lennem.Több mint 1 éve abbahagytam a gyógyszer szedését.A múlt hónapban menses előtt 2 héttel el kezdett fájni a hasam(alhas)és egyben a derekam is nagyon.Mondták egy páran hogy ez is lehet jele a terhességnek.Nem is jött meg a mensesem csak 3-napra rá.Ami érdekes volt számomra a mellem is csak akkor kezdett feszülni a menses előtt 3 nappal,de nem is annyira mint szokott.3 nap késés után mrghúzódott a hasam és megjött.Szerinted lehettem terhes?Melyik teszt az ami a leghamarább kimutatja a terhességet?Köszi!

  • admin

    2008. március 15. szombat

    Edina, ha jelentkezik a menses, akkor az nem a megszokott módon, hanem csak nagyon rövid ideig tart és nincs igazi vérzés csak egy kis barnás folyás. ha nem ilyen volt, akkor nem lehetsz terhes. a mellfeszülés viszont lehet a peteéréstől is.

  • Edina

    2008. március 15. szombat

    Sziasztok!

    Ha rendszeres a menstruációm de a múlt hónapban menses után egy héttel elkezdett nagyon fájni és megduzzadni a mellem, akkor az lehet terhesség jele? Olvastam hogy van akinél jelentkezik menses. Terhességi teszt negatív, 2× is csináltam.

  • Sztrucska Katalin

    2008. március 14. péntek

    NAgyon jó a cikk! Ajánlom MINDENKINEK!

  • admin

    2008. február 25. hétfő

    Reni, elvileg véletlenül nem lesz pozitív a teszt, csak akkor ha HCG van a vizeletben, de a túlázás tényleg nem tesz neki jót, a csomagolásra is rá van írva. Szóval előfordulhat, hogy a túlázás miatt jelent meg a második csík, de az is lehet, hogy spontán vetélésed volt, ami ilyen korai státuszban még gyakori.

  • Reni

    2008. február 24. vasárnap

    Nagyon klassz volt a cikk.Szreteném megkérdezni,miért baj,ha túlázik a teszt(Gabriel),mert én is ilyent használtam és pozitív lett,de másnapra megjött a menzeszem.Aztán 4 nap után csináltam mégegyet az negatív.Lehet túlázott az első teszt azért lett pozitív?
    A segítséget előre is köszönöm.

Comment navigation