A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • félős

    2009. október 20. kedd

    Szia!

    A barátom a ciklusom kb közepén egyszer jött belém, kb 10 másodpercre.
    Aztán mondtam neki, hogy nem, rajtam kívül ment el.
    Reggel bevettem egy escapellet. 3 hónapja kellett már egyet. Ennek 6 napja és most nem jelentkezett vérzés. Hétfőn, 26.-án kell rendesen megjönnie. Van okom aggódni?
    Mindenképp meg kell jönnie a tebletta után? Az előbb a wc papíron láttam kis mákszemnyi vércsöppeket, azóta nem 🙁
    Kérem válaszoljon! Nagyon aggódom! Ugye semmi esély terhességre? Ezelőtt nem voltam senkivel a ciklusban? előtte meg mindig óvszerrel….
    Köszönöm!
    J

  • majomember

    2009. október 19. hétfő

    halihó!
    Öhhm nem is tom hogy kezdjek neki…NA
    Eddig barátnőmmel mindig gumival szeretkeztünk, de valahogy nem volt nállunk gumi, így hát megszakításos módszererrel csapattuk… mondjuk cillusa vége felé járt amikor csináltuk szval remélem nem lett terhes…kb 4-5-6 napon belül kéne neki megjönnie….hogyha nem ovuláció környékén történik az együttlét akkor kb mennyi esélye van h terhes legyen??? mondjuk én vtam felelőtlen, nekem kellett vna több eszemnek lennie dehát ez van, mostmár nem tok mit b*szni neki :S…. am ha terhes lenne kitartanék mellette :)….köszi ha válaszol vki csácsá

    Válasz:
    Megszakításos módszernél kb. 5% esélye van a teherbeesésnek. Valóban a ciklus vége felé kisebb az esély, de nem lehet kizárni. De ha időben volt a „megszakítás”, akkor remélhetőleg nem lesz gond.

  • Jázmin

    2009. október 18. vasárnap

    Szia!

    A problémám a következő: 3. napja, hogy hányingerem van. Érdekes, mert nem szokott lenni, elég szívós vagyok. Mikor felébredek nincs semmi baj, de mikor megreggelizek onnantól kezdve vége. Pl. húst pucoltam, nem éreztem semmit, de tudtam milyen szaga van és undorodtam tőle. Nem érzek szagokat, de mégis ézem. A hasam egy kicsit szúrkál, nem vészes, a mellem nem feszül. Lehet ez a terhesség első jele? A számításaim alapján akkor voltam együtt a párommal, amikor ideális volt. 25.-én kell megjönnie. A testhőmérsékletem nagyon alacson. 18 napja, hogy megjött, azóta alacsony a hőm 36.3-36.1. Iylenkorra már egy kicsit magasabb szokott lenni.Ez miért van?

  • sziszi

    2009. október 17. szombat

    Szia!
    Párommal több éve vagyunk együtt és nem védekezünk..igaz eddig nem próbálkoztunk a gyerkőc kérdéssel,mert úgy gondoltuk ráérünk viszont mindig „rendesen”szeretkeztünk…
    A legutolsó mensim megjött,de a szokottól eltérő és csak 3om napig volt meg és kevesebb is volt.Ezalatt és utána még 3-4 napig volt olyan derékfájdalmam,hogy majd „bepisiltem”,feszültek a cickóim néha,wc-re járás,kis szurkálás a pociba és enyhe hányinger volt…aztán elmult viszont néha van még enyhe hányinger de csak néha…
    Bár én nem nagyon hiszek benne,ezért még tesztet sem vettem…..úgy gondoltam,ha eddig nem lettem terhes……..
    Kérdésem: szerinted lehetek terhes????

    Válasz:
    Ha nem védekeztek, az a csoda, ha eddig nem lettél terhes. A tünetek alapján lehetséges, hogy terhes vagy, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • ideges

    2009. október 12. hétfő

    1 napja együtt voltam a barátommal és másnap elkezdett feszülni a mellem ez lehet terhesség? óvszert nem használtunk de nem élvezett belém.sürgős lenne a válaszod előre is köszönöm

    Válasz: Elnézést a késésért! Még ha terhes is lettél, 1 nap elteltével szinte biztos, hogy nem attól feszül a melled.

  • Bloo

    2009. október 08. csütörtök

    Szia!
    A barátommal peteérésem időszakában (szept.20) voltunk együtt, de nem szakadt ki a gumi, semmi tragédia nem történt. Az esetre pár héttel, de még menstruáció előtt megszakításos módszerrel voltunk együtt. Október 9-én kell megjönnie, vannak alhasi görcseim, de mintha más lenne, mint amilyen szokott lenni. a mellem feszül, mint általában menstruáció előtt, viszont semmilyen terhességi tünetet nem észleltem. Lehetek terhes?
    A másik kérdésem, hogy melyik fogamzásgátló tablettát javaslod arra, ha a célom a nem kívánt terhesség elleni védekezés ugye, és hogy kitisztuljon a bőröm? (18 éves vagyok, ezért szeretném már ha végre nem lennék teli pöttyel 🙂 )

    Válasz: Szerintem nem kellene aggódnod előre, remélhetőleg időben megjön. Tablettát ajánlani nem tudok, és nem is lenne értelme. Úgyis el kell menned nőgyógyászhoz, aki (remélhetőleg) egy vizsgálat és egy alapos beszélgetés után fog neked ajánlani valamit.

  • Beatrix

    2009. október 07. szerda

    Szia!Köszönöm, hogy válaszoltál,de még mindig nem nyugodtam meg, mert az aktust követő 5. napon barnás folyás jelentkezett nálam, és nem vér,mint ahogy azt sokan írják azok közül akik bevették az eseményutánit! Én tényleg rögtön bevettem, nem halasztgattam. Már annyi vélemény elhangzott, és tényleg kétségbe vagyok esve. Valaki azt mondja, hogy ha az esemény utáni tabletta után pár napra vérzés van az jó, de ha nincs,akkor vagy nem hatott a gyógyszer, vagy nincs mit megszakítania. Más azt mondja, hogy a barnás folyás egyértelmű terhesség,beágyazódás. Nos nekem csak barna van,és menstruációs görcseim(enyhe),de nem vér, és még 2 hetem van,amíg a menzeszem is aktuális lesz. Válaszodat előre is (ismételten) köszönöm, Bea

  • Beatrix

    2009. október 06. kedd

    Kérlek válaszolj!Együtt voltam a barátommal 4 napja,és későn vettük észre,hogy elszakadt az óvszer. Rá két órára bevettem egy eseményutáni tablettát(1 szemet,rá 12 órával a másodikat), de mégis nagyon aggódom, mert nincs pecsételő vérzésem. Ez azt jelentheti,hogy terhes maradtam? Korábban már használtam ugyanezt a gyógyszert,akkor jobban megviselt, mint most,és nem maradtam terhes,de akkor sem véreztem. 4 nappal ezelőtt miután bevettem a gyógyszert, nem voltam rosszul,csak kicsit fáradékony voltam és fájt a fejem(mint premenskor),és annyi. Azóta kisebb menstruációs görcseim vannak, pedig még csak a 14. napomon vagyok.:(Nagyon aggódom,hogy teherbeestem,kérlek nyugtass meg,Beatrix

    Válasz: Ne aggódj, az esemény utáni tabletta mellett nem maradhatsz terhes.

  • Claudia

    2009. október 06. kedd

    Sziasztok!Lenne egy olyan kérdésem, ha a tesztem negatív, de fáj a mellem,(feszül, kemény és duzzadt)a hasam alja fájogat, mintha meg akarna jönni,attol eltekintve,hogy a tesztem negatív.Ettől még lehetek terhes?4 napja nem védekezünk.eddig óvszerrel tettük.Kérlek válaszolj.Előre is köszönöm.Claudia

    Válasz: Igen, attól még lehetsz terhes, hogy a teszt negatív. Bár az első terhességi tüneteket általában csak 10 nap elteltével lehet érezni, lehet, hogy te hamarabb érzed, de a teszt még nem képes kimutatni. Ha a tüneteid tényleg nem azért vannak, mert meg akar jönni, és tényleg nem lesz vérzésed pár napon belül, akkor érdemes lenne megismételned a tesztet.

  • tim_mea

    2009. október 04. vasárnap

    Szia!
    Kétségbeesetten fordulok hozzád, attól félek ugyanis, hogy terhes vagyok.
    Párommal kb. fél éve élünk szexuális életet, mindig figyeltünk a védekezésre. A legutolsó menstruációm rendben megjött, szokásos ideig tartott, amint vége lett, szeretkeztünk a párommal, az óvszer azonban kiszakadt. Még aznap kiváltottunk egy sürgősségi fogamzásgátló tablettát (Escapelle), amit azonnal be is vettem. Rá 2-3 napra ismét vérezni kezdtem, kb. a normál menstruáció alatt megszokott intenzitással, viszont a hasam nem fájt és ez csak 4-5 napig tartott.
    Már egy hete esedékes lenne a „normális” menetrend szerint a menstruációm de még mindig nem jött meg. A terhesség jelei egyértelműen nem jelentkeznek rajtam, de volt már kisebb hányingerem az elmúlt hetekben. Lehetséges, hogy terhes vagyok?

    Ha fontos lenne:
    – A legutolsó „normális” vérzés augusztus 23-29-ig tartott.
    – A köztes vérzés szeptember 2-7 között tartott.

    Segítsetek, mit tudok most tenni?
    Előre is hálásan köszönöm a választ!

    T.

    Válasz: Sajnos az esemény utáni tablettáknak megvan ez a kellemetlen mellékhatása. A bevétel után 7 napon belül vérzésnek kell jelentkeznie. Ez nálad meg is történt, ami jó. Viszont a tabletta bevétele után felborulhat a ciklus. Előfordul, hogy több hónapon keresztül rendszertelenül fog megjönni a vérzésed. De ha továbbra is odafigyeltek a védekezésre, kicsi az esélye, hogy gond legyen. De ha most bizonytalan vagy, egy terhességi tesztet – a megnyugtatás kedvéért – érdemes lenne csinálnod!

  • Lili

    2009. szeptember 28. hétfő

    Kérlek szépen válaszolj!!! 🙁 Ismét Lili!

  • Lili

    2009. szeptember 28. hétfő

    Szia! Segítséget szeretnék kérni! Kb 1,5 hónapja lefeküdtem a barátommal és elszakadt az óvszer,másnap délelőtt bevettem az esemény utáni tablettát,nemsokára rá meg is jött a menstruációm,de most hallottam egy sztorit,hogy a lány ugyanígy járt mint én,de később észrevette,hogy terhes! Nagy rá az esély,hogy esetleg mindezek ellenére gyermeket várok! 🙁 Kérlek segítsetek!

  • Szimy

    2009. szeptember 27. vasárnap

    sziasztok!!
    szeretném a segítségeteket kérni!!a párommal megszakitásos közösüléssel szeretkezünk, és most a ciklusom 36 napján tartok és még nem jött meg.szerintetek van rá esély hogy teherbe estem???eddig mindig 28-34 nap között jött meg a vérzésem!!viszont a 35 napon mikor együtt voltunk elélvezett bennem.szerintetek??
    előre is köszönöm a választ!!!

    Válasz: Van rá esély, hogy terhes légy. Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne tesztelni egyet. De ha eleve ilyen változó hosszúságú a ciklusod, lehet, hogy inkább amiatt késik most is. Ezt érdemes lenne kivizsgáltatni.

  • Wia

    2009. szeptember 27. vasárnap

    Kérlek adj valami tanácsot.
    Köszönöm!
    Megint csak Reni

  • Wia

    2009. szeptember 27. vasárnap

    Szia!
    Szeretnék tanácsot kérni. Több, mint 2 hete késik a menstruációm és pár tünet is jelentkezett már. Fáradékonyság, sokat eszem és folyton pisilni járok. Az alhasam viszont szörnyen szúr a petefészkemnél. Volt egy héttel a mensi kimaradása után egy kis pecsételő vérzésem. Nem tudom, hogy most terhes vagyok-e, vagy felfáztam vagy valami nyavalyát kaptam el. Esetleg komolyabb bajom is lehet?
    Vettem két tesztet is. Egy nap különbséggel csináltam meg, de mind2 negatív lett. Azt mondják ez lehet attól hogy első gyerekem lenne, vagy akármi miatt.
    Mikor érdemes orvoshoz mennem?
    Ezek a terhesség jelei?
    Nagyon félek attól, hogy valami komolyabb bajom van és nem terhesség.
    Kérlek segíts!
    Köszönöm : Reni

  • Nagyon félek!

    2009. szeptember 25. péntek

    Sziasztok! A párommal 1 hete voltam együtt és elszakat a gumi nemvettem észre és belém ment az összes spermája de ahogy föláltam azzonnal pisilnom kellet lehetséges az hogy nemmaradtam terhes? Azt elfelejtettem mondani hogy mielőt vele voltam azelőt múlt el a menszeszem 3napja! Kérlek minnél előbb válaszolj előre is köszi!

    Válasz: Sajnos nem tudlak teljes mértékben megnyugtatni. Annyit mondhatok, hogy a ciklus első napjaiban kevesebb esélye van a teherbeesésnek, de ilyenkor sem kizárható.

  • ancsa

    2009. szeptember 24. csütörtök

    Kedves Tanácsadó!!
    a párommal 2009.09.13 (vasárnap) voltunk együtt rá 2-3 napra a jobb oldalt a hasam elkezdet szúrni rá 2 napra elkezdet keményedni utána rá 1 hétre egy kicsit nőt is nem is tudom hogy mitől mert hogy alig eszek valamit , de még szokott görcsölni egy kicsit azt elmúlik, a mellemről nem is beszélve fáj és az is nőt ,lehet h megjön mert 30 án kell megjönnie ( remélem h nem jön meg 🙂 ) mindig éhség érzetem van inkább a sós ételeket kívánom
    Ön szerint terhes vagyok?
    Előre köszönöm válaszát!!
    Tisztelettel Ancsa

    Válasz: Elvileg az első terhességi tüneteket csak 10 nap elteltével lehet érezni. Lehetséges, hogy tényleg terhes. Már ennyi idő elteltével érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • Én

    2009. szeptember 24. csütörtök

    Köszönöm a választ -.-”’

  • Mercedes

    2009. szeptember 23. szerda

    Kedves Tanácsadó!
    19.-én este lefeküdem a barátommal
    Óvszert használtunk és mielött elment volna kivette.
    Utána még1x együtt voltunk de mielött berakta volna úgy emlékszem hogy feltettünk még1 óvszert az 100% csak úgy emlékszem miután elment a nemiszervét nem érintette az enyémhez.
    Ha esetlegesen ez megörtént ..terhes lehetek?
    Másnap reggel hányingerrel, hidegrázással ébredtem és a napokban is.
    vagy ebbe közrejáccik..mármint a tünetekbe hogy izgulok, idegeskedek beképzelem, keveset alszok, dolgozom-tanulok és olvasom a tüneteet és beképzelem lassan.
    Kérlek minél elöbb válaszolj
    Köszönöm, a szakmai véleményed sokat segítene!

    Válasz: Ettől nem valószínű, hogy terhes lennél. De ha véletlen mégis, az teljesen kizárt, hogy már másnap attól van hányingered. Szerintem is inkább beképzeled a tüneteket, vagy az is lehet, hogy elkaptál valamilyen vírust. Próbálj megnyugodni.

  • Csilla

    2009. szeptember 23. szerda

    Szia!!!

    Érdeklődni szeretnék, hogy ti mit gondoltok a jóstesztelésről, és hogy mikor érdemes elkezdeni.
    Mellékelem a diagrammom, sztetek mikor csináljak elöször tesztet?
    http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9fb37095fa1506d87a420372d28cd9e6_090824_090923_1253664000_.png

  • dodi

    2009. szeptember 23. szerda

    Fáj a hasam mint ha meg jönne a fejem is szokot szédülök néha fáradékony vagyok! több mint egy hete van ez Lehetek terhes??

    Válasz: Igen, lehetséges, de az is lehet, hogy csak egy kis betegség.

  • Én

    2009. szeptember 22. kedd

    Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni, ha lehet.
    Nekem van egy hosszú kapcsolatom. A barátommal sokszor együtt vagyunk. Eddig nem is volt baj, de már két hete késik a menstruációm. Volt egy minimális, szinte észrevehetetlen barna folyásom, ez nem tudom mit jelent. A hasam már amióta meg kellett volna jönnie folyamatosan szúr a petefészkemnél és néha még görcsöl is picit. Van, hogy egész nap nem fáj, de néha elég erősen belenyilal. Ráadásul folyton pisilnem kell. Van, hogy egy óra alatt kétszer is ki kell mennem. Szédülök, és iszonyúan fáradékony vagyok. Hányingerem nincs, de sokszor émelygek és folyton eszek. Különösebben nem kívánok meg semmit, csak sokszor vagyok éhes, ami nem jellemző rám. Nem tudom, hogy csak felfáztam, vagy elkaptam valami nyavalyát, esetleg terhes vagyok?
    Kérem segítsen!
    Egy tanácstalan lány

  • almaspite101

    2009. szeptember 20. vasárnap

    sziasztok,

    azt szeretnem megkerdezni: voltam egy fiuval, de elszakadt a gumi, reggel bevettem egy gyogyszert (Escapelle), a gyogyszertarban ezt adtak. Mar lassan ket het eltelt,most kell megjonnie, meg is jott, viszont nagyon gyengen (egy kicsi csik a beteten). A mellem is megnott, erzekeny es nagyon faj lent a hasam. Verzesem lehet attol is, hogy megfaztam alulrol?
    Kulonben egy eve ugyanez volt a helyzet, szinten bevettem a gyogyszert es semmi baj nem tortent, lehet hogy most nem hatott ugy a gyogyszer, mint akkor?
    elore is koszonom szepen

    Válasz: Esemény utáni tabletta bevétele után 7 napon belül vérzésnek kell jelentkeznie, ha ez nem történik meg, akkor vagy nem használt a gyógyszer, tehát maradt a terhesség, vagy nem volt mit megszakítania. Ha bizonytalan vagy, egy terhességi tesztet érdemes lenne csinálni. Viszont az, hogy nagyon fáj a hasad, ha ez más, és erősebb, mint a megszokott menstruációs fájdalom, akkor érdemes lenne orvoshoz fordulni, mert az nem természetes.

  • aggodó

    2009. szeptember 10. csütörtök

    már attól is kezdek félni hogy mellrákom van vagy ki tudja mi. mert emlékszem hogy múlthéten egyik nap alul szúrt a bal mellem….nagyon aggódok hogy mi lehet :-/

    Válasz: Nem tudom, mikor voltál nőgyógyásznál rákszűrésen, de ha az elmúlt egy évben nem, akkor érdemes lenne bejelentkezni. Ilyenkor nemcsak kenetet vesz az orvos, de mellvizsgálatot is végez.

  • aggodó

    2009. szeptember 10. csütörtök

    az „azon a héten”t úgy értettem hogy vérzés után pár nappal

  • aggodó

    2009. szeptember 10. csütörtök

    Hello
    Kérlek nyugtass meg ha tudsz. Nekem augusztus 28-tól szept. 1.ig volt meg a havim. És azon a héten együtt voltam a barátommal, napra pontosan nem tudom hogy mikor. Természetesen védekeztünk, óvszerrel. Ettől nem hiszem hogy ehet bármi. De még vérzés előtt zuhanyoztunk és ő egy pillanatra belém hatolt, de csak a hegyével. Aztán még gyakran előfordulnak ilyenek zuhanyzáskor hogy hozzám érinti a péniszét. Előtte mindig lemossa és mondja hogy ne aggódjak. Ettől lehetek terhes? :-S néhány napja kissé megduzzadtak a melleim és érzékenyek.(amúgy is érzékenyebbek s nem minden érintés esik jól neki, csak ha már bizonyos izgalmi szintet elértem) Lehet hogy csak az idegességtől de néha érzek valamit alhas tájékán is, kisebb görcs féleséget vagy nem is tudom pontosan. Nem szeretnék most terhes lenni…. Emellett most még mégis fáztam, vagy valami virtust kaptam el nem tudom. Pici torok fájással kezdődött. Másnapra bedugult az orrom és nem kaptam levegőt. Mostanra már sokkal jobban fáj a torkom, 37,6-os hőemelkedés szokott előfordulni, meg gyengének érzem magamat nagyon. Amit még furának találtam magamon azaz hogy nagyon sokat alszom. Lehet ez a betegség miatt van, vagy…? szerinted lehetséges hogy terhes vagyok? mikor érdemes megpróbálkoznom egy teszttel?
    előre is köszi a választ

    Válasz: Ha óvszerrel védekeztek, ami mindig időben felkerül, nem csúszik le, nem lyukad ki, akkor a teherbeesés esélye igen kicsi. Annyitól pedig, hogy tusoláskor egy-egy behatolás történik, nem lehet teherbeesni. Ennyitől nem jut be spermium. Hacsak nem az utolsó pillanatban van ez az egy-egy behatolás. A tünetek, amiket leírtál nagyrészt a betegségre vezethetők vissza, a hasfájás meg az érzékeny mellek viszont lehet, hogy csak az aggódás miatt tűnnek a szokásostól eltérőnek. Ha viszont továbbra is gyanakszol, egy tesztet csinálhatsz. Általában 12 napos terhességet mutatnak ki viszonylag nagy pontossággal, és reggeli első vizeletből a legbiztosabb az eredmény.

  • aggodo lany

    2009. szeptember 09. szerda

    sziasztok…a baratommal pettingeltunk es a baratom elelvezet…megtorolte papirzsebkendovel…utana vizes zsebkendovel…es utanna megsimogatta a nemi szervemet es 1 ujat be kicsit be tette….es aznap este kicsit fajt a hasam es a petefeszkem is…..az lehet hogy terhes maradtam?irjatok lecci

    Válasz: Még ha egy fél % esély lenne is, hogy terhes maradtál, akkor sem érezhetted azonnal. A terhesség első jelei leghamarabb is 10 nap után érezhetőek. De ennyitől egyébként se maradsz terhes.

  • idegeslány

    2009. szeptember 07. hétfő

    Sziasztok! augusztus elején együtt voltam egy fiuval, másnap felirattam az esemény utáni tablettát,rigesoft, bevettem ahogy kell, rá pár napra barnás váladékot tapasztaltam,gondolom ez a tabi után természetes. Egy hétre rá megismétlödött a dolog elvileg nem ment belém…, de akkor már nem mentem orvoshoz, és augusztus 26-án kellett volna megjönnie de még semmi. Ma elmentem dokihoz, igazábol semmit sem tudott mondani,se megerösiteni se cáfolni a terhességet,azt mondta menjek vissza 3 hét mulva,de én addig nem birok várni,nagyon nem szeretnék terhes lenni,tudom ez most már késö bánat… a következö diagnozist irta a doki a papirra: endom: 10 mm-es. benne 5 mm-es felritkulás, ez terhességet jelent? Igazábol nem volt egy kedves doki,elég undok volt…menjek másik orvoshoz is el? Ja és vettem ma egy tesztet, az nem mutatott terhességet egy csikos lett. Semmilyen tünetem nincsen,se hányinger egyáltalán semmi,vagyis fehéres folyást tapasztaltam,de ez nem tudom tünetnek számti e, reménykedem hogy nincs baj.

    Válasz: Lehet, hogy a múltkori esemény utáni tabletta után még nem állt helyre a ciklusod. Ez több hónapig is eltarthat. Mindenképpen azt ajánlanám, hogy valamilyen fogamzásgátló módszert beszéljetek meg. Akár az orvost is megkérdezheted, hogy mit ajánlana. Már nem csak a tabletta és az óvszer létezik, ha ezektől idegenkednétek!

  • nikvik

    2009. augusztus 31. hétfő

    Szia, még év elején volt egy magzatelhalásom amit műtéttel fejeztek be. Az orvosom azt mondta augusztuban már újra próbálkozhatunk.
    Mi próbálkoztunk is lelkesen egész augusztusban. Az utolsó menstruációm első napja aug 6. volt, 32 naposak a ciklusaim, a következőt szept 7-re várom.
    3-4 napja furcsa érzésem van az alhasamban, nem kifejezetten olyan mintha meg akarna jönni, csak ahhoz hasonló. Tegnap a melleim is duzzattabbak kezdtek lenni, és eléggé érzékenyek lettek főleg a bimbó környékén. Tudom, hogy mindez lehet a közelgő menstruáció jele is. Tesztelni még korai lenne és nem is akarok még.
    A kérdésem az, hogy a befejező műtét miatt létezik, hogy már elég hamar észreveszem az apó koraterhességi jeleket?
    Köszöm a válaszod 🙂

    Válasz: Létezik, de nem a műtét, hanem amiatt, hogy egyszer már voltál ilyen helyzetben.

  • N

    2009. augusztus 31. hétfő

    Megcsináltam a tesztet és negatív lett! Egy kicsit megnyugodtam de nem tudom bízhatok-e a tesztben, a biztonság kedvéért jövőhéten is csinálok egyet.

    Válasz: Ha megnyugodtál, már lehet, hogy meg is fog jönni. Akkor nem fontos újra tesztelni.

  • N

    2009. augusztus 31. hétfő

    Sziasztok. A barátommal megszakítással csináltuk (mint mindig) és azt mondta úgy érzi hogy ment belém a kicsinél több mennyiségben…Ekkor még nem ijedtem meg mert már volt ilyen és nem történt semmi, de most már 8 napja késik a menstruációm és fáj a mellem és hányingerem van de nem tudom lehet h az utobbi már a bebeszélés tünete. Ma megcsinálom a tesztet, de ha negatív lesz az eredmény utána sem leszek nyugodt!! Mennyire megbízható egy ilyen teszt?? Várom a válaszod és előre is köszi!!

    Válasz: Előfordul, hogy tényleg terhes lettél. A tesztek a menzesz elmaradása idején már elég nagy pontossággal ki tudják mutatni a terhességet, azonban a negatív teszt ellenére még mindig lehetséges a terhesség. Ha viszont pozitív, akkor az 99%, hogy terhesség áll a háttérben.

  • egy_lány

    2009. augusztus 30. vasárnap

    szia!

    amikor a barátommal legutóbb, kb. 8 hete együtt voltunk, belémélvezett. Valamennyi kifolyt belőlem, de én mégis aggódom. A menstruációm 4. napján történt ez. Ő azt mondta, ne aggódjak. Azt mondta, ha menstruálok, nem eshetek teherbe. Meg is nyugodtam. a következő menstruációm időben megvolt, és ugyanannyi mennyiségű és minőségű vér távozott belőlem, és annyi ideig volt meg, mint rendes esetben. Most viszont, mintha kerekedett volna egy kicsit hasam, a köldököm alatt úgy kb. 10-12 centivel. Semmilyen más, terhességre utaló tünetet nem fedeztem fel magamon a fáradságon kívül. Tesztet még nem csináltam. Kérdésem: terhes vagyok-e, mennyi ennek az esélye, és ha valaki terhes, akkor hogyan, honnan kezd el nőni a hasa, vagy egyáltalán ennyi idő elteltével kell már látszania bárminek is?

    Válasz: Valóban a menzesz idején van legkisebb esély a teherbeesésre, de kizárni akkor sem lehet. Ha utána hónapban is megszokott módon zajlott a menstruáció, akkor ez a terhesség ellen szól. Mindenképpen érdemes lenne egy tesztet csinálni, mert így egyértelműen sem azt hogy terhes vagy, sem azt hogy nem vagy, nem lehet kijelenteni. A has változó, hogy mikor kezd el nőni, első terhességnél kicsit később látható, de ez is egyénenként változó. De a köldök alatti részen kezd nőni mindenkinél.

    Kérlek, válaszolj minél hamarabb!

  • nagy andrea

    2009. augusztus 27. csütörtök

    szia juli 22 volt meg utoljara es 2napja csinaltam tesztet es pozitiv lett de van neha barnazas ami egy kicsitt aggaszt .varom a valaszod elore is koszike

  • Mami23

    2009. augusztus 25. kedd

    5 honapos a picim, szopik, nem kap még mäst, még nem jött meg egyszer sem, nem védekezünk sehogy sem, csak annyi, hogy azt a bizonyos hömérös modszert csinälom, meg hogy figyelnem kell a väladékot. Hät sajnos nagyon összevissza van minden, nem tudom megällapitani a biztos napokat. 2 napja erös gyomorfäjäsom van, gyenge vagyok, és étvägytalan, nem kivänok semmit enni. félek, nem e terhes vagyok. kimondott hänyingerem nincs, de bizonyos dolgoktol undorodok. kicsit el vagyok keseredve.
    Irj!!

    Válasz: Többet én sem tudok mondani, mint hogy csinálj egy tesztet, utána többet tudsz. És ne légy elkenődve!

  • félős

    2009. augusztus 22. szombat

    Köszönöm a választ.
    Még aznap délután, 20 nappal a gyanús együttlét után csináltam délután egy 10 Uml-es tesztet, negatív lett, gondolom akkor már nem nagyon lehetek terhes, ugye?
    Mindenképpen mást fogok választani, köszönöm!

    Válasz: Igen, 20 nappal később már ki kellett volna mutatnia.

  • eniko

    2009. augusztus 20. csütörtök

    Sziasztok!
    Nagyon rendszertelen a menstruációm. Előfordul, hogy hónapok kimaradnak, de az is, hogy két hetente jön meg. A barátom a péniszét csak a csiklómhoz dörzsölte, s csak a „hegyét” helyezte belém. Szóval nem ment el bennem.
    Lehetek terhes? Kicsit fáj a hasam, de az ételt nem kívánom. Folyton bennem van a félelem, remegek, mert nem akarok terhes lenni. Okozhatja ez a menstruációm elmaradását?
    Valamint az lenne a kérdésem, hogy melyek a terhesség jelei, amelyek szinte mindig megjelennek?

    Válasz: Ennyitől nagyon minimális az esélye, hogy terhes légy. Terhességi tünetekből viszont nem lehet általánosítani. Van olyan, akinél semmi tünet nem jelentkezik. Talán a leggyakoribb a gyakori vizelési inger, a felerősödött íz- és szagérzékelés.

  • félős

    2009. augusztus 20. csütörtök

    Sziasztok!

    A párommal megszakítással voltunk együtt, többször. múlt hónapban bevettem egy 72 órásat, utánna meg is jött. Egész hónapban furának éreztem a hasam, fájdogált. Voltunk együtt utánna is, de a legutolsó szeretkezés után 3 nappal, pontos időben, erősen megjött, 5 napig tartott. Voltam dokinál, mondták, h nagyon pici így az esély. Nagyon be tudok mindent képzelni, mikor nem gondolok rá, semmit nem érzek, de ha elkezdek félni, akkor még mindig érzem a hasam. Egyik nap strand után erős, nyúlós, áttetszó folyásom volt, a menszesz utáni 13. napon. Most pedig fura ízt érzek a számban, és spontán vérzett az ínyem. Ugye nem lehetek terhes?

    Válasz: Ha a 72 órás tabletta utáni 7 napban jelentkezett vérzés, akkor nem maradtál terhes. Viszont ha továbbra is csak megszakítással védekeztek, akkor minden alkalommal nő az esélye a terhességnek. Kb. 5% az esélye, de ha egy éven túl is csak így védekeztek, ez a szám 35%-ra növekszik. Ez a folyás lehetett az is, hogy esetleg a strandon összeszedtél valami fertőzést, gombát, vagy csak simán felfáztál. A fura ízt és az ínyvérzést is okozhatja más is, nem feltétlen terhesség. De azt, hogy biztosan nem vagy terhes, nem lehet így kijelenteni. Ha bizonytalan vagy, csinálj egy tesztet. És szerintem érdemes lenne megbeszélnetek valami biztosabb védekezési módot, hogy ne kelljen folyton idegeskedned!

  • Julia

    2009. augusztus 16. vasárnap

    Huh megjött.. 🙂
    Köszönöm szépen a választ!!

  • orsolya

    2009. augusztus 12. szerda

    szia!
    varom a valaszod de sajna meg nem kaptam.
    talan nem vetted eszre hogy tegnap irtam.
    legyszives valaszolj a kerdeseimre.
    koszonom

  • sütike

    2009. augusztus 12. szerda

    sziasztok,háát bebizonyosodott a terhességem pozitiv tesztet csináltam ma első pisiből,és nemrégen,olyan gyorsan kijott a második csik is,szinte az elsővel együtt nagyon boldogok vagyunk,de közben meg fel sem fogjuk,h mi történik….puszi nektek,és kivánom a babára váró anyukáknak,h türelem…..

  • sütike

    2009. augusztus 12. szerda

    sziasztok,nekem július .-én jött meg 23-24-25 volt a peteérés,25.-én meg hát a peteérés minden napján együtt voltunk,mert szeretnénk kisbabát..25.-én ugy is aludtam h magamban hagytam,és csak hajnalban amikor mentem pisilni,akkor jott ki….most még nem jött meg késik,remélem h nagyon sokáig késni fog….semmi jelet nem éreztem ,vagyis tegnap előtt óta fáradságot de ennyi……nem csináltam tesztet,de ha csinálnék,akkor mennyi az esélye,h kimutatja??????Csak azert,h ne feleslegesen vegyem meg….koszonom előre is

    Válasz: Már nagy valószínűséggel kimutatná, mert eltelt már 12 nap a lehetséges teherbeeséstől számítva.

  • moki

    2009. augusztus 11. kedd

    sziasztok én 4 napja nem tudom hogy mit csináljak de nem tudom hogy terhes vagyok e vagy sem mert fája a hasam meg hányingerem van de nem tudom hogy mi van mert a kedvesemnek ek szakadt a gumi és nem tudom hogy mi van hogy belém ment e vagy sem azért kérdezte
    m hogy mi lehet mert agaszat hogy mi van és a hasam görcsöl is
    létszives segitcsetek ja és még valami nem tudoh hogyan kell a tesztet használni le irnátok nagyon szépen köszi a segitcséget irjatok mert várom a segitcségett

    Válasz: Ha elszakadt a gumi, akkor van esély a terhességre. Attól függ, kijutott-e valami belőle. De ebben ti is bizonytalanok vagytok. Tesztet nem bonyolult csinálni, mindegyikben nagyon aprólékosan le van írva, hogy hogyan kell csinálni. Nem írom le, mert van több fajta is, van, amit vizeletsugárba kell tartani, van amit pohárba vett vizeletbe kell állítani néhány percre. Nem tudom, milyet fogsz venni. De tényleg nagyon részletesen le van írva!

  • orsolya

    2009. augusztus 11. kedd

    szia!
    14 hetes terhes vagyok es lenne par kerdesem. elmentem megcsinaltatni a 12. heti genetikai ultrahangos vizsgalatot es az orvos azt mondta hogy nagyon lent van a placentam teljesen a mehszajamnal. azt mondta hogy sokat kell pihennem es hogy abszolut nem szabad megeroltetnem magam es nehezet emelnem. a kerdesem az lenne hogy emelett lehet e dolgozni napi harom orat ami igazan nem megerolteto mert hazhozszallitast vegzek a pizzeriankbol. maga a munka nem nehez de nagyon elfaradok ez alatt a harom ora alatt meg ugy is hogy munka elott alszok egy masfel orat mindig es emelett egy orat pihenek is. nem tudom hogy mi lenne a jobb. ha nem mennek be abszolut dolgozni? a doktor a hatodik honapig mondta hogy vigyaznom kell.
    a masik kerdesem az lenne hogy szegyenlem bevallani de nem birom lerakni a cigit. akar mennyire is erolkodom es probalom az agyamban helyre rakni egyszeruen nem megy. nagyon kivanom. persze nem annyit szivok mint elotte de napi tiz szal biztos elfogy. felek hogy ez vmi gondok okoz. foleg igy hogy a plecentam lent van. es ugy olvastam hogy a 14. hettol megkezdi a placenta az oxigent is adni a babanak es ugye ha cigizel az meg elzarja vmennyire. mit gondol hogy mennyit arthatok a babanak?
    vagy talan vetelest is okozhat?
    nagyon varom a valaszat es koszonom elore is

  • Julia

    2009. augusztus 11. kedd

    Sziasztok. A segítségeteket kérném. Kb. 3 hete pettingeltünk a barátommal. Ő közben elélvezett, de szerintem nem lett olyan a keze. Aztán hozzám ért, de ujjal sem hatolt belém, csak símogatta a csiklómat. A menstruációmnak 30-án kellett volna megjönnie, de mindig késik.. sőt nem is keveset. A melleim meg vannak duzzadva, de ez mindig így van amikor következik. Szóval nem tudom, hogy lehetek-e terhes. Szerintem nem. Kérlek segítsetek. Előre is köszönöm.

    Válasz: Kicsi az esélye. Ha egyébként is késni szokott, és semmi furát nem érzel, szerintem ne aggódj!

  • Manóóóka

    2009. augusztus 10. hétfő

    megjött ^^:)

  • Manóóóka

    2009. augusztus 10. hétfő

    Köszön szépen a válaszod:)
    Örülök hog van lyan akivel megtudom itt beszélne mert élőben nem mindenki olyan megbízható amilyennek látszik.
    Azért még „parázok” picit, de nem szeretném beképzelni mégjobban a dolgokat,remélem a mellem fájása a menzim jele(az szokott lenni nálam)
    Köszönöm még1x a válaszod. Egész végig a gép előtt ültem miatta:D:)
    De megérte és Köszi hogy drukkolsz:)

  • Manóóóka

    2009. augusztus 09. vasárnap

    Hal!
    Tanácsodat kérném..
    Együtt voltam egy sráccal megszakításos védekezéssel.. se óvszer se semmi de nem élvezett belém.
    Tudok az örömkönnyek „erejéről” ..
    Mivel beképzeltem a tüneteket azonnal jelentkeztek a rosszullétek.
    Az aktus utáni 3. napon este vettem 2 db tesztet, mindkét neatív lett.. a nagy nuygvásban elmultak a tünetek, sőt 13.-án várható a menzeszem és már fájnak a melleim..de még tartok a dolgoktól.
    Van mitől félnem?
    Köszönöm, mert már mindenkinek az agyára megyek ezzel.
    Kérem mi hamarabbi válaszod.

    Válasz: Kb. 5% esélye van, hogy megszakításos védekezés mellett teherbe ess. Tehát egy pici esélye van, de ha már érzed a menzesz előjeleit, remélhetőleg nem lesz gond. Ha mégis késne, akkor tesztelj újra, de drukkolok, hogy ne kelljen!

  • szancsi

    2009. augusztus 09. vasárnap

    múlthét szerdán jul.29 együtt voltam a barátommal vízben ,nem védekeztünk de nem élvezett el többször kicsúszott olvastam hogy előváladéktól lehetek terhes . mennyi az esélye h terhes vagyok?. nagyon félek és már teljesen beképzelem.

    Válasz: Erre nem túl nagy az esély, max. 5%. A víz meg még le is moshatta az előváladékot, ha többször kicsúszott.

  • manoka

    2009. augusztus 09. vasárnap

    most már görcsölgetek néha de még mindig nem jött

  • A csajszi

    2009. augusztus 08. szombat

    nekem mindkét negatív lett, hirtelen elmultak a „tüneteim” amiket beképzeltem 😛 de még mjajd csak 13-20között kell megjönnie és márfájnak a melleim is:) szóval remélem… Köszönöm a válaszaid!