A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha „meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 051 Comments

  • szabo vivien

    2015. október 14. szerda

    jonapot texteltem 3x negativ lett mi lehet a gond h nem jott meg meg,,??? h ha nem baba miadt kesik?

  • szabo vivien

    2015. október 12. hétfő

    jonapott beavatkozas nelkul lett az elso babank segitseg nelkul.

    tegnap kellet volna megjonnie de nem jott meg meg ilyenkor mennyi idot celszeru varni??mell bimbo erzekenyseg meg mindig van etvagyam nott de az szokott is lenni mielott megjon szedules hanyinger nincs .mondjuk elso babanal se volt faradekonysag van suru pisiles ingerem is van van mikor 2cseppert kepes vagyok wc re menni hanynapot varjak a textel??

  • Kriszti

    2015. október 08. csütörtök

    Üdvözlöm!Azt szeretném kérdezni,hogy lehetek e terhes ha a menstruációm kimaradt.vagyis volt barnázás de vér nem.Csináltam egy tesztet amin halványan látszik a második csík is,2 nap múlva ismételtet csináltam egyet igaz délután azon nem látszott csak egy csík.Hányingerem volt a menszeszem sem jött meg megismételtem a tesztet 2-3 napra reggel és ismét látszódott a második csík.igaz halványan de már jobban mint az elsőn.Mindenki mást mond nekem ezért szeretném tudni hogy Önt szerint lehetek e terhes halvány csíkkal? 🙂

    • Gabi

      2015. október 09. péntek

      Igen! A halvány csík is csík, szóval a tesztek terhességet mutatnak! A délutáni teszt valószínűleg azért negatív, mivel a terhességi hormon a reggeli első vizeletben van jelen a legkoncentráltabban, és ha még abból is csak halvány pozitív eredmény jön ki, természetes, hogy a délutáni teszt alkalmával még negatív az eredmény. Ha a terhességre utaló tünetek is jelentkeznek, akkor pedig nincs mese, ott van az a baba!

  • georgina

    2015. október 06. kedd

    szia gabi én azt szeretném meg kérdezni hogy 2 hete baloldali szurásom és asi fájásom van el mentem a házi orvoshoz ö azt monta kérjek idő pontot a nő gyogyászhoz mert lehet terhes vagyok de elsejétöl rendes a havi ciklusom de a havi ciklus második napján 1 enyhe kis görcsöm volt de még a hasi szurkálás azota nem mult el az mitöl lehet kérdésemre válaszát elöre is meg kösszöném

    • georgina

      2015. október 09. péntek

      érdek lödnék én a kérdésemre mikor kaphatnék választ

  • szabo vivien

    2015. október 06. kedd

    jonapot en erdeklodnek hogy mi lehet a gond(4eve vagyunk egyut paromal) van egy 2,6hos fiam es 1eve szeretnek kistesot de nem jon ossze en nem dohanyzok nem iszok az apa igen a mensesem rendszertelen nem vedekezunk nem szedek gyogyszert es 1ev elteltevel meg nincs baba mi lehet a gond?
    ki szamoltam mikor lehet pete eresem az az 09.24-09.28ig ez ido kozot es ezeken a napokon probalkoztunk 26,27,28,30,4 es most parnapja az az kb 3-4napja faj/erzekeny a mellbimbom eddig nem volt ilyen lehet a terheseg tunete??jele??okt 11kene megjonie szuletes napomon varjak a textel vmenjek dokihoz mert masra is utalhat a fajdalom??koszonom a valaszat idejet

    • Gabi

      2015. október 09. péntek

      Ha az első baba is beavatkozás nélkül fogant, jó eséllyel most is sikerülni fog. Mivel rendszertelen a ciklus, így nehéz meghatározni a pontos peteérést, és amíg nem áll be rendesen, lehetséges, hogy nehezebben is sikerül a baba. A mellfájdalom önmagában nem utal terhességre, de valóban elég gyakori tünete a korai terhességnek is. Érdemes megvárni, hogy a várt időben jelentkezik-e a vérzés, és ha késik, akkor célszerű tesztelni.

  • baba

    2015. október 05. hétfő

    üdvözlöm

    Az lenne a kérdésem,hogy eddig nekem nem volt menszeszem csak akkor ha gyógyszert írtak fel. El kezdtem szedni a tiregort júliusban akkor meg is jött jólius 30-dikán és tartott agusztus 6-ig utána meg jött agusztus 26-dikán és tartott szeptember 1-ig eza két hónap alatt rendesen meg is volt. De most meg jött szeptember 6-dikán és tartott szeptember 9-ig és utána megint megjött szeptember 25-dikén tartott október 1-ig de az utóbbi menszeszem szinte csak foltokat hagyott nem is nevezném menszesznek. Mostanában 10 percenként kell járnom pisilni ami eddig nem volt és állandóan feszül a cicim ,és néha szédülök is azt szeretném megkérdezni ,hogy maga szerint ez mitől lehet. terhességre nem merek gyanakodni mert eddig sajnos 8 év próbálkozás alatt nem sikerült eddig teherbe esnem. válaszát köszönöm

    • Gabi

      2015. október 09. péntek

      Nem tudom, most is szedi-e még a tablettát. Ha igen, akkor nem valószínű, hogy terhesség okozza a tüneteket, mivel a fogamzásgátló tabletta éppen a terhesség ellen véd. Ha már abbahagyta a tablettát, akkor viszont előfordulhat, hogy az augusztus 26-i menzesz után sikerült a terhesség. Ha valóban nem szedi már a tablettát, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Simon Linda

    2015. szeptember 30. szerda

    Kedves Doktornő!

    A kérdésem az lenne a párommal szept.13-án együtt voltunk,szept 17-én jött meg a vártnál pár nappal hamarabb és csak 2 napig tartot.Lehetek terhes?

    • Gabi

      2015. október 01. csütörtök

      Igen, lehetséges. Én mindenképp csinálnék egy tesztet!

  • Vivien

    2015. szeptember 30. szerda

    Kedves doktornö!
    Már 2 honapja szedem a terhes vitamint de semmi jele a babának több honapja probálkozunk nem tudom mi lehet az oka.A menstruáciom is pontos bár mostanába van egy kis hányingerem meg derék fájás sürü pisilés de félek tesztelni mert nem akarok csalodni mit tegyek babát szeretnék?? Elöre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2015. október 01. csütörtök

      2 hónap sikertelenség után még semmi ok az aggodalomra! Ilyenkor még semmiképp nincs ok az aggodalomra! Nincs mit tenni, mint próbálkozni, amikor csak jól esik. Csak lazán, tét nélkül! A hányinger, derékfájás, gyakori vizelési inger lehetnek korai terhességi tünetek, de tesztet akkor érdemes csinálni, ha már késik a menzesz is. De ha már tünetek vannak, nem feltétlen kell addig várni. Drukkolok!

  • Katalin radics

    2015. szeptember 27. vasárnap

    Szeptember 6- an volt egy napos barnazasom azóta hanytam, hanyingerem elég gyakori, pisilni elég gyakran járok derekam fejem napi szinten fáj csináltam terhessegi tesztet nem is egyett már mind negatig lett most egy napos késésel megjott a menstruaciom igaz gyengébb mint szokott és sutetebb is ez mi lehet?

    • Gabi

      2015. szeptember 28. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, ha 3 napon belül elmúlik, és ráadásul a hányinger is továbbra is jelentkezik, akkor érdemes újból tesztelni, mindenképp reggeli első vizeletből. Esetleg érdemes másik fajta teszttel próbálkozni.

  • Krisztina

    2015. szeptember 23. szerda

    Jó napot kívánok érdeklodnék hogy lehetek terhes ha pár napig volt menzeszem.. Nagyon kevés volt a megszokotthoz képest.. Gyakran szédülök, fáj a fejem és undorodom dolgoktól de nem hányok..

    • Gabi

      2015. szeptember 24. csütörtök

      Bár a leírtak alapján nem egyértelmű, de lehetséges a terhesség. Ilyen bizonytalan esetben célszerű csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Klári

    2015. szeptember 13. vasárnap

    Kedves Doktornö!

    Az előzző kérdező vagyok Klári. Csak annyi maradt le a végéről hogy 2 napja nagyon erős menstruaciom es egyszeribe elmult minden terhessegre utalo jel . Mar nem faj se a mellem es nincs semmi tünet.. nem ertem mivolt ez az elötej es már az is elmult. 1,5 hetig mindennap pár csepp elötej szivargott.. lehet hogy elment a baba?

  • Klári

    2015. szeptember 13. vasárnap

    Kedves doktornö!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy aug.13-án menstruációm normálisan megvolt és párommal babát szeretnénk igy együtt voltunk aug.20-án. Együttlét után folyamatosan fájt a hasam mintha meg akarna jönni,már 2 héttel olyan tünetek voltak hogy sokat ettem állandó éhségérzetem volt, a hasam hirtelen nagyobb lett mintha 3 hónapos lennék, nagyon fáradt erötlen voltam és egésznap aludtam volna, 3 kg-ot hiztam 2 hét alatt, a melleim kicsit eres és duzzattabak lettek de nem fájt és elötej is jött pár csepp ami azóta is megvan , hányinger, szédülés , sürün pisilni járás…. Aztán szept.12-én megjött a hasam a derekam nagyon fáj rendes normális a szine és a mennyisége, az elötej ugyan ugy megvan a mellem fájt már pár nappal menstruáció elött de igy hogy megjött már nem fáj csak a mellbimbók erzékenyek. Egyszeribe elmult az éhségérzet az aluszékonyság …lehet annyira szeretném és magamba mániáztam, de akkor ez az elötej magától nem jöhet! 3 hét alatt 4 teszt negativ. Előre is köszönöm a válaszát.

    Tisztelettel Klári!

    • Gabi

      2015. szeptember 15. kedd

      Előfordulhat az is, hogy valóban volt terhesség, és egy korai vetélés vetett neki véget. Sajnos ez nem ritka. Sokan észre sem veszik, csak a következő menzesznek tudják be. Természetesen az is lehetséges, hogy csak a következő menzesz jelentkezett, mert nem sikerült teherbe esni. Egyetlen alkalomra sajnos nem is lehet alapozni. És gyakori jelenség az is, hogy valaki annyira vágyik a terhességre, hogy valódi fizikai tüneteket produkál. Ha a vérzés elhúzódik, tehát tovább tart, mint egy szokványos menzesz, akkor érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • nati

    2015. szeptember 07. hétfő

    Jónapot nekem egy olyan kérdésem van hogy a férjemel a védekezünk és agusztus 27 én megjöt tartot 2ig és mostt meg AZT vettem észre hogy előtej jön a mellemől olyan fehér átlátcó de van egy 10 honapos gyermekem aki szopot 3 honapig és után nem szopot mert nem volt tejem.és azt szeretném kérdezni hogy akkro mitől lehet eza elő tej a mellem ből?

  • Anita

    2015. szeptember 05. szombat

    Kedves doktornő!!nekem olyan problémám van hogy 9éve levagyok kötve 3császár után! 2hónapja 1napig volt meg a mensim!voltam nögyógyászaton voltam mult hónapba.de nem talált semmi bajt!csak a baj hogy hiztam nem tudom begombolni a nadrágjaim valameiknél-és észrevettem hogy nöttek a melleim is.és a hasam! Lehetek terhes?

  • En

    2015. szeptember 05. szombat

    Kedves Dr Nő nekem 5 napja késik fáj a mellbimbóm meg a fejem alhasi görcseim is vannak !! Ön szerint lehetek terhes ?? Érdemes most csinálnom tesztet ?? Vagy várjak még vele egy kicsit ??

    • Gabi

      2015. szeptember 07. hétfő

      Ha már késik a menzesz, érdemes tesztet csinálni.

  • Réka

    2015. augusztus 31. hétfő

    Kedves doktornő!
    3 hónapja volt egy vetélésem. Most újra próbálkozunk, pár napja voltunk együtt a párommal és azóta enyhén fáj a hasam. Lehetséges h terhes lettem? Köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      a hasfájás önmagában nem utal terhességre. Ha már késik a menzesz, érdemes tesztelni.

  • joli

    2015. augusztus 27. csütörtök

    Hol lehet meg nezni,hogy kaptal valaszt a kerdesre?? Elore is koszonom.

  • Joli

    2015. augusztus 25. kedd

    Jó napot kívánok.
    Azt szeretnem kérdezni,hogy mestuárció utan,az 5,6 napot voltunk egyut a paromal,es agusztus 3 ment el es most 27 kelene meg jonije,de most olyan alhasi gorcsos fajast erzek,mind mestuarciokor es nagyon sokat eszek,es folyton ugy erzem magam mind ha nem alutam volna semit,a bimbom faj mikor meg nyomom,nem nagyon de azert erzem.Nagyon szeretnek babat,ES REMEREM hogy most sikerult,meg a hasamnal az oldalan ugy erzem mind ha valami huzna,es neha olyan mind ha valami nyomna. Elore is koszonom.

  • joli

    2015. augusztus 25. kedd

    Jonapot kivanok,lene egy kerdesem,a paromal egyut voltunk a menstuarcio utan 5,6 dik napon agusztus 3 ment el es most agusztus 27 kell meg jonije. De nem vetem semit eszre,csak meg duzatak a melleim meg a bimbom is faj ha meg nyomom,de alhasi gorcsos fajast erzek mind mestuarciokor,de sokat eszek,es a hasamnak az oldalan ugy erzem,mind ha valami huzna es olyan mind ha valami nyomna,es nagyon szeretnek babat,de az igasag,hogy sosem tudom,hogy mikor lene a leg alkalmasab. Remerem,hogy most sikerult. Elore is koszonom.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ettől még lehetséges. Ha már késik a menzesz, mindenképp érdemes tesztelni. Ha mégsem sikerült, akkor érdemes a ciklus középső időszakában próbálkozni. Átlagos 28 napos ciklus esetén a menzesz első napjától számított 13-15. napon, de ettől eltérően is bármikor, amikor jól esik.

      • Joli

        2015. szeptember 01. kedd

        Koszonom a valsaszt,nem jot meg es csinaltam tesztet,es pozitiv lett.:D es holnap megyek a no gyogyaszatra.Remelem,hogy minden rendben lesz.Meg egyszer koszonom a valaszt.:D

  • szabina

    2015. augusztus 25. kedd

    Tisztelt Doktornő!!

    Aug.27-én kellene megjönni a menszeszemnek,de 1 héttel korábban jött tartott 3 napig…Csináltam tesztet negatív lett,de még is olyan fura érzéseim vannak hányinger fejfájás ,szédülés,a szagok és minden olyan ami terhes gyanus…Ön szerint ,vegyek újabb tesztet és 1 hét múlva csináljam meg,és majd amit mutat az lesz a biztos..??
    Válaszát Köszönöm Előre Is!!!!!

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, főleg, ha a tünetek is jelentkeznek.

  • Dori

    2015. augusztus 24. hétfő

    Kedves Doktornő! Évek óta pontosan jön meg a menstruációm, mindig 23 nap, nagyon ritkán 24 nap. Augusztus 06-an az ovuláció napján voltunk együtt a párommal. Utána következő hetekben sokszor szúró fájdalmat éreztem a petefészkeimben,mellem nőtt amit párom is észrevett.Se a 23. se a 24. napon nem jött meg. Most a 27.napon reggeli vizeletnél véreztem. Ez mi lehet? Menstruációm ennyit késett volna? Vagy volt baba és elment? Vàlaszàt előre is nagyon szépen köszönöm!

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Ha a vérzés enyhe volt, 3 napon belül el is múlt, akkor a beágyazódás jele is lehetett. Ebben az esetben érdemes a tesztet megismételni. Ha erős vérzés volt, és el is húzódott több napra, akkor vetélés is lehetett.

  • Gabi

    2015. augusztus 20. csütörtök

    kedves doktorno
    15 eve probalkozunk babaval de nem jon ossze.3honapja 1-2 napig van meg 28 es 35 napra szokott megjonni ha megjonn akkor is keves es vilagos piros alvadt veres.34 eves vagyok.On szerint lehetek terhes?

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Ilyen hosszú idő elteltével mindenképp érdemes lenne egy alapos kivizsgálásnak nekivágni. Ettől persze még a terhesség esélyét nem lehet biztosan kizárni, ha erre utalnak a jelek, egy tesztet nem árt csinálni.

  • lia

    2015. augusztus 20. csütörtök

    kedves doktorno. A panaszom az hogy a menstruaciom 5-6 napos szokott lenni. De most augusztusban 9-tôl-132g tartot azaz csak 3napig. Ez inkäbb barnäs vizes volt. A påromal egyutt voltunk julius 27, 30. Aug13 15en. Kb mäsfelhete èmelygek a derekam ugy 3 napja fäj nèha majd megveszek anyira èhes vagyok mig van mikor semmi nem kell. A mellem nèha fäj. Kèrdesem az hogy lehetek e terhes es ha igen akkor kb mikor teszteljek. Välaszät köszönöm.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Igen, lehetséges. Amikor már terhességi tünetek is jelentkeznek, akkor már a teszttel is érdemes próbálkozni.

  • bogyó

    2015. augusztus 19. szerda

    Tisztelt Doktornő!
    Ebben a hónapban aug. 5-én jött meg a menstruációm, viszont nem olyan volt mint szokott lenni. 3 napig tartott, inkább barnázás egy-két csepp vérrel. 2. napon már alig volt valami, 3. napon meg csak barnázás és nagyon kevés. Eddig nem is törődtem vele, de pár napja így megfordult a fejemben, hogy lehetséges-e a terhesség? Tegnap egész nap éhség gyötört, miután ettem enyhe hányingerem volt, fájt a fejem, hiába vettem be gyógyszert, nem hatott, pedig máskor igen. Bár ezt az időjárásváltozásnak tudtam be. Tegnap óta nagyon szűk a hüvelyem, nem tudom miért, ilyen nem szokott lenni. Néha érzek a méhemnél tompa szúrkálást. Tegnapelőtt szinte egész délelőtt szédelegtem. Következő hónap 7-én kellene megjönnie, de az még hosszú idő. Nem szoktunk védekezni. Már összezavarodtam. Terhes lehetek?
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Igen, lehetséges a terhesség. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet!

  • Zsófia

    2015. augusztus 17. hétfő

    Kedves doktornő! Irtam én már önnek amire köszönöm válaszát. Ma jelentkezett vérzés, nemsok de elég piros , 6 hetes terhes vagyok, ez nagy baj lehet?? 🙁 köszönöm. idegesség is okozhatja?

  • ibolya

    2015. augusztus 16. vasárnap

    tiszteletem Dr.nõ!
    legyen szives válaszolni kèrdèsemre.Ibolya.

  • ibolya

    2015. augusztus 16. vasárnap

    nekem testi kapcsolatom 2èvig nemvolt.most közel 3 honapja mindennapos lett.az lenne a kèrdèsem hogy ha mindig idöben jött meg akkor most mièrt kèsett több mint egy hetet?ès èppen h csak egy pici vèrzès volt.nincs semmi bajom?elöre köszõnõm.

    • Gabi

      2015. augusztus 28. péntek

      Terhességre gyanakodnék. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • anasztazia

    2015. augusztus 13. csütörtök

    Mennyi ido kell kb.hogy egy no teherbe essen??

    • Vida Ágnes

      2015. augusztus 16. vasárnap

      A párok kb. 85%-ának 1 éven belül sikerülni szokott, 10%-nak 2 éven belül sikerül, 5%-nak pedig csak orvosi segítséggel sikerül. Ha fél évig nem jön össze, akkor lehet már orvoshoz fordulni, kivizsgáltatni mindkettőtöket, illetve figyelni ovulációs teszttel az ovuláció időpontját és akkor együtt lenni.

  • Angyal

    2015. augusztus 08. szombat

    Tisztelt doktornő!
    Sosem szoktam hozzászolnia hasonló oldalokhoz, mert több kérdezőnek a kérdései között is szerepelnek a hasonló illetve ugyan azok a tűnetek amiket én tapasztalok magamon. Februárban hagytam abba a Jangee típusú fogamzáskátlót(1,5év után). Elhatázotuk,hogy családot alapítunk. Minden hónapban őszinte leszek bemeséltem magamnak a várandósság tünteit. De most mintha más volna. 2hete a mellbimbóim érzékenyek és megnagyobbodtak enyhe mellfájdalom ami azóta erősödött közeledve a mestruáció napjához. Tegnap este rosszullét gyötört próbáltam arra fogni biztos túl ettem magam(na de 2órán keresztül volt,hogy jobban volt,hogy kevésbe elkapott az érzés,hogy most tuti hányok) Ma reggel reggeli után ismét ez az érzés gyötör. Csináltam tesztet tisztában vagyok azzal,hogy túl korán. A mestruációm előtt egy héttem, de negatív lett. A nem várt időpontja 08.11. Utalhat terhességre?

    • Gabi

      2015. augusztus 12. szerda

      Utalhat. Ha már azóta késik a menzesz, érdemes a tesztet megismételni. Egyébként nem egyedi eset, hogy a terhességre való vágyakozás valódi tüneteket generál. Remélhetőleg most viszont nem erről van szó. Drukkolok!

  • Kitti

    2015. augusztus 04. kedd

    Kedves Doktornő !
    A barátommal körülbelül 3hete voltunk együtt, védekezés nélkül, de nem élvezett el. Rá 1-2 napra görcsölt a hasam és hányingerem volt, de ez abba is maradt. Utána rendesen meg jött a menstruációm, de csak 2-3 napig tartott és kevesebb volt a megszokottnál. Utána egyből csináltam egy tesztet, és negativ lett. Nincs semmilyen tünetem, csak hiztam egy kicsit, és olyan mintha keményebb lenne a hasam a megszokottnál.
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2015. augusztus 12. szerda

      Ha általában ennél hosszabb ideig szokott tartani a menzesz, akkor még nem lehet biztosan kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Moni

    2015. augusztus 03. hétfő

    Es ma csinaltam tesztet ami negativ lett.

  • Moni

    2015. augusztus 03. hétfő

    Jo estét. Szeretnék egy olyant kerdezni,hogy nekem juni 18.-an volt meg a menzeszem es meg nem jott meg,de viszont hirtelen kivanok meg olyanokat amiket meg soha megnem ettem volna,olyan erzes van a hasamba mint ha feszülne. Es mult este nagy ehseg jott ram megedtem majd utana par perc elteve olyan emelyges jott ram ez lehet terhesseg? Elore is koszonom valaszat.

    • Gabi

      2015. augusztus 12. szerda

      Ha június 10. óta nem menstruált, mindenképpen kellene csinálni egy terhességi tesztet, mivel a vérzés kimaradása már önmagában is terhességre utalhat.

  • Alexandra

    2015. augusztus 01. szombat

    Kedves doktornő
    A multhavi menszim juli 7en volt meg
    Ha jol számoltam akk pont akkor voltam együtt párommal mikor legalkalmassabb a baba…az az 14-16-19 pete érés 20an ha jól emlékszem….
    Erzek terhességre utaló jeleket de már lehet h csak be képzelem…
    Kérdésem az lenne ha esetleg terhes lennék jó időzítés volt h kislányunk legyen mert már van egy 4éves kisfiam és szeretnék egy kislányt….
    Augusztus 3án kellene megjonnie…
    Gondolom mindenképp várjam meg…
    Jut eszembe pajzsmirigy alulműködésem van jelenleg 150mg letroxot szedek jelenleg be van állítva esetleg ez akadályozza h tehetbe essek???? Illetve befolyásolja???
    Nem tom kérhetek e ilyet h emailba írjon nem szoktam én ide nézegetni csak olvasgattam a tüneteket és láttam h kedves doktornő valaszolgat és szimpatikusnak tűnik gondoltam én is írok illetve teszek fel kérdést..
    Előre is köszönöm megtisztelő figyelmét és kedves válaszát…

    • Gabi

      2015. augusztus 03. hétfő

      Remélhetőleg kap a válaszról e-mailben értesítést. A baba nemét ennyiből nehéz lenne meghatározni, de a terhességre van esély. Ha már késik a menzesz is, érdemes tesztet csinálni. Pajzsmirigy problémák esetén valóban előfordul, hogy nehezebben sikerül teherbe esni, de ez egyénenként változó. Érdemes alaposan átolvasni a gyógyszer betegtájékoztatóját, abban mit írnak a terhességgel kapcsolatban.

  • Zsófia

    2015. július 30. csütörtök

    Kedves Doktornő! junius 15-21 ig tartott a legutolsó menstruációm. azóta nem jött meg, jul 29-én pozitiv lett a teszt. Ez biztos terhességet jelent?? Mikor érdemes orvoshoz fordulnom. a régebbi tesztem is egyböl jelzett 2012-ben és terhes voltam, akk késön vettük észre már 4 honapos volt.hány hetes terhes lehetek? Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2015. augusztus 03. hétfő

      A pozitív teszt 99%, hogy terhességet jelent, növeli az esélyt, hogy vérzés azóta sem jelentkezett. A terhességet az utolsó menzesz első napjától számítják, vagyis most június 15-től. Tehát augusztus 3-án 7 hetes a terhesség. Érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz, a 12. heti ultrahangra már érdemes lenne időpontot kérni.

      • Zsófia

        2015. augusztus 05. szerda

        Köszönöm a választ! 🙂 Igen, már jövöhéten el is megyünk a doktor úrhoz és bejelentkezek ultrahangra. Köszönöm mégegyszer!

  • Erika

    2015. július 30. csütörtök

    Jónapot doktornő! Párommal peteéréskor együttvoltunk, 27. En kellet volna megjönnie de mai napig sem jött meg. Érzékeny a mellem sokat eszek sokat járok pisilni szagundorom is van hányinger esténként lefekvés előtt van! Lehetek terhes? Tesztet mikor csinálhatok? Előre is köszönöm!

    • Gabi

      2015. július 30. csütörtök

      Ha már késik a menzesz, akkor érdemes tesztelni. Lehetőleg reggeli első vizeletből. Drukkolok! Az előjelek biztatóak! 🙂

  • Szilvia

    2015. július 28. kedd

    Kedves doktornő! 19- én kellett volna megjönnie a menstruációmnak.Lassan 10 napja fáj a hasam alja.Szurkál.Enyhe hányingerem van,rendszeresen fáj a fejem,zsibbadnak a lábaim.Csináltam tesztet 2 napja,de sajnos negatív lett.Utalhatnak a tünetek terhességre? Ha igen,mikor érdemes újra tesztet csinálnom? Válaszátelőre köszönöm!

    • Gabi

      2015. július 30. csütörtök

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, mégis lehetnek annak tünetei. Ha általában pontosan jelentkezik a vérzés, csak most késik, és ha időközben nem jött meg mégis, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Csilla

    2015. július 22. szerda

    Kedves doktorno !

    10 én kellet volna megjonnie mar 12 napot keset csinaltam tesztet nem is egyet es mind negativok voltak.kozbe enyhen fajdogal a hasam de nem az a tunet hogy megjonne.
    maradhatam teherbe?

    • Gabi

      2015. július 23. csütörtök

      Ha egyébként nem jellemző a késés, a negatív tesztek ellenére sem lehet a terhességet kizárni. Mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • szandi

    2015. július 20. hétfő

    jonapot Doktornő mitől lehet az ha a hasam alja fáj de ha csak ojat csinálok pl. felülök az ágyból teszteltem kb 5 napja és negatív lett .

    • Gabi

      2015. július 23. csütörtök

      Ez a hasfájás önmagában még nem utal terhességre. Ha más miatt is erre gyanakszik, pl. késik a menzesz is, akkor mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

  • Katalin

    2015. július 20. hétfő

    Kedves doktornő.Azt szeretnèm kèrdezni, hogy együttlèt után kb.12 nappal jelentkezett nálam szagundor nem tudom megenni a halat semmilyen formában amit pedig imádok.Tegnap óta feszül a mellem,fájdogál a derekam ahogy menszes előtt,emèlygèssel kezdődik a napom,viszont az èdessèget,fagyi,jègkrèm ezeket viszont állandòan ennèm.Pajzsmirigy alulműködèsem van amire letroxot szedek.lehetsèges,az hogy a szagundor ilyen korán jelentkezzen?köszönöm válaszát előre is.

    • Gabi

      2015. július 20. hétfő

      Lehetséges. Kb. ilyenkor jelentkezhetnek a legelső terhességre utaló jelek. Ha már késik a menzesz is, érdemes tesztelni.

  • ani

    2015. július 16. csütörtök

    sya màn harmadikàn mwg kelet volna jönie de nem jöt meg a melem egynap fáj a màsik nap mán nem fàj nagyon görcsölök ès fàj ahasam aja nagyon vix ketek alórul ès èg nagyon xèpen segicsenek hogy milehet az oka

    • Gabi

      2015. július 20. hétfő

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha továbbra sem jelentkezett menzesz, mindenképp kellene egy terhességi tesztet csinálni. Viszont az erős hasi görcsök és a viszketés miatt érdemes lenne felkeresni egy nőgyógyászt.

  • Katalin

    2015. július 15. szerda

    Jó napot doktornő!Azt szeretnèm kèrdezni,hogy teherbe eshetek e úgy,hogy menses utáni nap többször is együtt voltunk?jövő hèten szombaton kell megjönnie,de előtte másfèl hèttel már fáj a derekam de most mèg semmi jele annak,hogy fájna a derekam.egy ideje viszont viszket a hasamon a bőr azon a rèszen hiába kenembe testápolóval.Önnek mi a vèlemèny arròl, amit írtam?

    • Gabi

      2015. július 20. hétfő

      Ha nem védekeztek, van esély a terhességre. Bár a viszketés meg a menzeszt megelőző tünetek hiánya még nem utal erre egyértelműen. Ha már valóban késik a vérzés is, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Veronika

    2015. július 12. vasárnap

    DOKTORNŐ!
    Olyan kèrdèssel fordulok önhöz, hogy viszket jobb oldalt felül a hasam, ès olykor mèg mintha a hàtamon is èreznèm. Amiket olvasgattam hogy oka lehet , epekövem van vagy kismama vagyok. Majus közepèn hagytam abba a fogamzasgatlòt mert èszrevettem hogy hìzok tőle, pedig csak masfèl levèlel vettem be. Előtte 2014 Januarjaban szedtem ugyan ezt a fogamzasgatlot de akkor nem hìztam tőle, most viszont èszrevettem hogy igen, tehat abba hagytam. A pàrommal nem vedekezünk ùgy döntöttünk hogy kisbabat szeretnènk, de eddig sajnos mèg nem sikerült. Lehet hogy ez az oka a hasviszketesemnek, hogy kismama vagyok? Vagy nagyobb valòszìnűsèggel van inkabb epekövem? Előre is köszönöm a vàlaszat.

    • Gabi

      2015. július 14. kedd

      Önmagában a has viszketése nem utal terhességre. Az epekő tüneteit viszont nem ismerem.

  • kati

    2015. július 12. vasárnap

    Kedves Doktornő! Nekem olyan problémám van hogy 8án kellett volna hogy megjöjjön a menstruációm de még nem jött meg.sokszor nyilal a hasam meg olyan érzésem van mintha megakarna jönni de semmi.meg kemény is a hasam lennt is.egy pár napja állandóan álmos vagyok sokat alszom.lehet ez terhesség vagy valami más? Tavaly juliusban volt egy vetélésem amit műszeresen fejeztek be azóta sajnos még nem sikerűlt a baba.nem nagyon merek reménykedni tesztet még nem csináltam

  • bibus

    2015. július 06. hétfő

    Kedves Dr.Nő

    Nekem múlt honapba 1en kellett volna meg jönnöi-e…de 5én jött meg…igy ha ki szamolom a 28napot akkor 3án kellett volna meg jöjjön! De mai napig semmi! !! Lehetseges h baba van a dologba?? 🙂

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Igen, lehetséges. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Bora

    2015. július 02. csütörtök

    Szia Gabi!
    Nagyon szeretem az oldaladat! Azt lenne a kérdésem,hogy arcüreggyulladás után nehezn ürül a orr- és arcüregem, így az orvosom, tudván, hogy a terhességem legelején járok, 3×1 ACC 200 írt fel. De elijesztett a tájékoztató, amelyben tiltja főleg az első trimeszterben való használatát. Ugye nem árthatok ezzel a babának? E mellett inhalálok, infrázok, homeop, semmi nem használ:( Azért folyamodtam újra az orvoshoz.
    Nagyon köszönöm, Bora

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      A legtöbb gyógyszer betegtájékoztatóján szerepelnek a terhességgel kapcsolatos figyelmeztetések. Ha az orvosod tudott a terhességről, biztosan kellő megfontolás után írta fel ezt a szert. Remélem, azóta már javult a helyzet!

  • Kamilla

    2015. július 01. szerda

    Kedves Doktorno! Lenne egy olyan problemam hogy mar egy honapja hasmenesem van. A hasam felvan puffadva a gyomromnal. Hisztis vagyok neha nem tudom elviselni az embereket. A mellem is erzekeny nem szeretem ha hozzaernek. A szeklet erdmeny negativ volt nem talaltak semmit. 2 napja csinaltam egy tesztet ami szinten negativ volt. Sajnos petefeszek cisztam is van igy nem pontosan menstrualok de viszont 25 en kellet volna megjonnie es csak ma jott meg enyhe verzessel. Mit tanacsol mit tegyek? Eleg keson kaptam idopontot a nodokihoz. Persze folyamatosan probalkozunk.Szeretnenk babat csak nem tudom kiszamolni igy hogy mikor lenne eredmenyes a probalkozasunk. Remelem mar az vagyok elore is koszonom a valaszat tovabbi szep napot.

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Bár a fentiek nem utalnak egyértelműen terhességre, mégis van még rá esély. Ha a vérzés enyhe volt, nem tartott tovább 3 napnál, érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Magdolna

    2015. június 30. kedd

    Tisztelt Doktornő!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy lehetek e terhes?Tri-regol fogamzásgátlot szedek már 5 éve és ,ost napra pontosan megjött 5 napig tartott a menstruációm,de épp hogy volt.A menstruáciom elmulásakor csináltam tesztet pozitiv lett halványan 2 csík.Hányingerem van reggrlröl a hasam alul enyhén szurkál.Nem terveztünk babát.Zöld teát ittam ez gyengitheti a gyogyszer hatását?Lehetek terhes? Azért egy hétmulva csinálok másik tesztet is.Van 2 lányunk,de velük nem tapasztaltam ilyet.Gyogyszrr szedése alatt pedig eddig egyszer sem maradtam terhes.Várom válaszát.

    • Gabi

      2015. június 30. kedd

      Mivel a pozitív teszt ritkán téved, elég nagy a terhesség esélye. A fogamzásgátló tabletták hatékonysága sem 100%-os, de nem hinném, hogy a zöld tea fogyasztása befolyásolja ezt. Érdemes lenne mielőbb bejelentkezni nőgyógyászhoz.

  • Regina

    2015. április 21. kedd

    Kedves doktornő! már 3napja nem jön meg a ciklusom fogamzásgátlot szedek kb.2 éve !házasságban élek tehát rendszeres a testikapcsolat,4 nappal ezelött együtt voltunk!!lehetséges a terhesség miatti ciklus kimaradás??

    • Gabi

      2015. április 27. hétfő

      A fogamzásgátló tabletta szedése során sem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. Főleg, ha valami miatt csökken a hatékonysága. Pl. kimaradt tabletta, hasmenés, hányás, antibiotikum szedése. De ha ilyen eset nem volt, még akkor is előfordulhat. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, vagy felkeresni a tablettát felíró nőgyógyászt.

  • Monika

    2015. április 21. kedd

    Kedves doktornő! Múlt hónapban együtlét közben elszakadt a gumi, és a párom belém élvezett… A dolog egy héttel a bajom elmúlása után történt. Mindjárt terhességre gondoltam, mert kívánom az édeset, ha a hasamon fekszem akkor olyan myomó érzést érzek a hasamban. 2 és fél hétre rá tezsteltem és negatív lett. Másnap mégegyet csináltam, de az is negatív volt… Viszont a bajom már 1 hete késik. Lehetséges hogy mégis terhes vagyok?

    • Gabi

      2015. április 27. hétfő

      Igen, a negatív tesztek ellenére is lehetséges a terhesség. Ha azóta nem jött meg mégis, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből, esetleg másik fajtával, mint előzőleg. Ha esetleg mégis negatív, de vérzés nem jelentkezik, célszerű felkeresni egy nőgyógyászt.

  • alexa

    2015. április 19. vasárnap

    kedves doktörnö !
    5 napos menstruációm vol és az utólsó napban szexeltünk ,nem védekeztünk. van rá esély hogy teherbe esek ?az aktus után másnap ojan lüktetö érzést érzek a méhembe és nem mulik el lehet ez a megtermékényités beágyazódás. a melleim feszülnek fájnak és csak menstruácio elöt szokot és hasam nál a csipöm alat kicsit bal oldalt fura érzést érzek ?van rá esély hogy terhes vagyok ?mikor vegyek tesztet?

    • Gabi

      2015. április 21. kedd

      Igen, a ciklus első napjaiban sem kizárt a teherbeesés. Bár ilyen korán még nem túl gyakori, hogy valódi tünetek jelentkeznek, de a terhességet nem lehet kizárni. Ha már az együttlét óta eltelt 10-12 nap, esetleg érdemes teszttel próbálkozni.