A terhesség első jelei

Alighogy a baba megfogan rohamos változások indulnak meg a szervezetedben. Te erről semmit sem tudsz még 1-2 hétig, azonban napról napra nagyobb az esélye, hogy a terhesség első gyanújeleit megérzed.

A terhesség első jeleiA terhesség első jelei az ún. gyanújelek, amiket más is okozhat, de akár terhesség is lehet. Általában ezek jelentkeznek a legkorábban. Ilyen tünet a hányinger, az émelygés, a szagundor, ha hirtelen megkívánsz valamit vagy éppen undorodni kezdesz tőle. Állandó pisilhetnék és fokozott fáradtságérzés is jelezheti a pocaklakó jelenlétét. Gyakori, hogy bizonytalan alhasi panaszok társulnak a tünetek mellé: úgy fájdogál a hasad, mintha “meg akarna jönni”, ez akár az egész első harmadot végigkísérheti. Később állandó éhségérzet és szomjúság is csatlakozhat a tünetekhez.

A valószínűségi jelek közé tartozik a mellek érzékenysége, megnövekedése, akár még néhány csepp előtej is megjelenhet. A mellek megduzzadnak és a bőr alatt előtűnnek a kék erek. Ide tartozik a menstruáció elmaradása is. Mire ez bekövetkezik, a terhesség már 4-5 hetes, azaz a pici legalább 2-3 hete beköltözött. Előfordulhat, hogy pár csepp vérzést tapasztalsz a menstruáció idején, de ez normális jelenség.

A terhesség biztos jelei: a pozitív teszt, melyet a menstruáció elmaradásakor már érdemes elvégezni, majd pár nappal később megismételni. Álpozitív eredmény nincs, azaz, ha megjelent a két csík, akkor ott baba van, más kérdés, hogy sajnos előfordulhat, hogy felszívódik (amióta a nők szinte a fogantatás pillanatától nyomon követik terhességüket, pontosan lehet tudni a felszívódások, vetélések arányát, ez nagyjából 11%).
Biztos jel még a szívhang is, amelyet a 6. héttől lehet kimutatni.

Ha pozitív lett a teszt, 1-2 hetet érdemes várni és utána felkeresni az orvost, mert kb. a 6. héttől van szívhang.

Így néz ki egy 8 hetes magzat az ultrahangon:

  Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 049 Comments

 • Szeretnem tudni

  Reply Reply 2010. szeptember 27. hétfő

  Mert van az hogy a menzeszem csak rovid ideig tart es nagyon gyengen jon epp valami??elso nap piros valadek,aztan masnap mar alig van es az is vilagos piros meg inkabb barna folyas??nogyogyaszati problemaim lennenek???

 • Csillag

  Reply Reply 2010. szeptember 27. hétfő

  Jó napot
  1 hónapja voltam nőgyógyásznál, ás akkor vették le a spirált. alhasi fájdalom és gyuladás véget. Kaptam gyógyszert. Utána rendben voltam, és a párommal is együtt rendszeresen. Nem védekezzünk, csak kiszál a végén. Kivéve egy alkalommal, ami tegnap volt. Alhasi fájdalmaim vannak, gyomorégés, hányinger (nem rendszeres). Szeretnénk babát, de félek még korai a gyuladás véget. előrre is köszönöm válaszát

  Válasz:
  Ha csak megszakítással védekeznek, kb. 5% a teherbeesés esélye. Ennél nagyobb az esély, ha így sem védekeznek. Terhességi tünetek leghamarabb 10-12 nap elteltével jelentkezhetnek, tehát az előző nap ha esetleg sikerült is, a rosszullét még nem lehet emiatt. Érdemes lenne a kezelés végeztéig védekezni, bár a gyulladás valószínűleg nehezíti a fogantatást is.

 • Sajury

  Reply Reply 2010. szeptember 27. hétfő

  Kedves doktornö!!!mär 6eve hogy szedek fogamzäsgätlot.De most elmaradt a menstruäciom,mindig megjött eddig pontosan de most ugyanugy görcsöltem fäjt a hätam erzekenyek voltak melleim kipattanäsosodtam de nem vereztem mi lehet ennek az oka???amikor nem jött meg rä mäsnapra csinältam egy tesztet de negativot mutatott!!!välaszät elöre is köszönöm!!!

  Válasz:
  Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Lehetséges, hogy csak gyógyszerszünetet kellene tartani, vagy váltani másik gyógyszerre, de egy esetleges terhességet is biztosra meg tudna állapítani az orvos.

 • süveg orsolya

  Reply Reply 2010. szeptember 27. hétfő

  tisztelt doktornő,nekem is lenne egy kérdésem önnöhöz hogy egy nőnek terhesség előtt 70/b melltartó hord,de terhesség alatt milyen méretű terhességi melltartó tud ajánlani?Választ előre is köszönöm.

  Válasz: Ha nem hízol sokat, akkor csak nagyobb kosárra van szükség (b helyett c vagy d), ha hízol, akkor a 70-es helyett 75 vagy 80 kellhet (praktikusabb venni egy 80-ast és kisebbre venni)

 • Szeretnem tudni

  Reply Reply 2010. szeptember 26. vasárnap

  Tisztelt Doktorno!
  SZeretnem ha megmagyarazna amit most leirok ide:utoljara augusztus vegen voltam mensesen es barnas valadek jott csak ami igencsak keveset tartott max 3napot ha meg annyi is volt,a tegnap pedig ereztem egy cseppet ami szinten vilagos barna valadek volt aztan a reggelre rendes voros valadek omlott mint ahogyan kellene na meg pici alhasi fajdalom is jelentkezett de aztan mar most estere mintha el is allott volna mar megint az a vilagos barna valadek jott,ezt nem ertem mert van ez??tudtom szerint egezseges vagyok,erre mi lenne a magyarazat??esetleg fennall a terhessseg veszelye???????
  Panikba vagyok kerem irjon,segitseget elore is koszonom!!!!!!

  Válasz: Ha általában ettől erősebb és hosszabb ideig tartó menzesze van, akkor lehetséges, hogy terhességről van szó. Érdemes lenne egy tesztet csinálni, főleg, ha azóta nem erősödött ismét a vérzés.

 • Zoltan88

  Reply Reply 2010. szeptember 26. vasárnap

  Tisztelt doktornő,

  Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy nem tudod mit is tegyek.

  A barátnőmnek immáron hetedik napja késik a ciklusa. Lefeküdtünk egymással, de egyrészt mindig védekeztünk, másrészt pedig mindig ellenőriztem, hogy a gumi nem szakadt-e ki, illetve hogy nem szivárog-e. Ennek jelét nem találtam.

  A párom ciklusa mostanság eléggé szeszélyes, három hónapja két nappal idő előtt jött meg neki, aztán 5 napot késett, most a hetedik napja nem “érkezik” meg. Most került egyetemre, az új hely, és az új követelmények miatt stresszes nem is kicsit, de én azért mégis csak tartok a dologtól. Bár azért eléggé biztos vagyok benne, hogy nem történt efféle “baleset” (ha megtörtént akkor annak gumin keresztül és az egyéb dolgokat is figyelembe véve egyszerűen olyan kicsi az esélye, hogy szinte esélytelennek – tehát óriási pechnek – minősíteném).

  Egyrészt azt szeretném kérdezni, hogy a patikában váltható teszt hanyadik naptól fogva ad valószínűsíthetően biztos eredményt, másrészt meg ha esetleg pozitív lesz a teszt, akkor hova fordulhatok a következő “lépés” megtételének céljából?

  Üdv,
  Zoltán

  Válasz: Ebben az esetben tényleg minimális a teherbeesés kockázata. A stressz miatt valóban késhet néhány napot a menzesz. Viszont ha már késik, elég valószínű, hogy a teszt kimutatná a terhességet. Érdemes lenne tesztelni, ha azóta sem jött meg neki. Ha netán pozitív, a következő lépés az, hogy nőgyógyászhoz megy (mármint a hölgy), és ott el fogják mondani a továbbiakat is.

 • Alexandra

  Reply Reply 2010. szeptember 26. vasárnap

  Nagyon szeretnénk a párommal gyermeket, de eddig nem igazán sikerült.Mit tehetnénk, hogy könnyeben teherbe esek? Elég sok mindennel próbálkoztunk, de negatív tesztek sorozata:(
  Válaszát előre is köszönöm.

  Válasz: ha rendszeres a ciklusod, akkor vásárolj ovulációs tesztet és a peteérés előtti 1-2 napban, alatta és utána 1-2 napig legyetek együtt, így is csak nagyjából 20% az esélye, hogy az adott ciklusban teherbe essél. Ha 1 éven belül nem sikerül, akkor forduljatok orvoshoz (mind a ketten)

 • gyongyos

  Reply Reply 2010. szeptember 25. szombat

  Kedves Dr.nő a párommal pont ma egy hete voltunk együtt , ő azt állitja belém élvezet de én nem észleltem és vissza sem folyt semmi . Tegnap kellet volna megjönnie viszont fel vagyok fázva de pattanásaim vannak , mellem érzékeny és a fejem is fáj. Vajon lehetséges a terhesség?

  Válasz: Attól, hogy nem érezted, még bejuthatott minimális ondó. Így gyakorlatilag teherbe is eshettél. Ha azóta sem jött meg, azt javasolnám, csinálj egy terhességi tesztet!

 • kinga

  Reply Reply 2010. szeptember 25. szombat

  kedves doktorno,nagyon aggodom,mert a barátommal csináltunk elojátékokat,de nem fekudtunk le,és neki rám fojt az ondoja,nagyon félek hogy ez esetleg terhességet okozhat,vane esélye ennek?

  Válasz: Az ondó nem tud befolyni, főleg nem egészen a méhszájig. Így szinte kizárt, hogy ennyitől terhes légy.

 • 16éweslány

  Reply Reply 2010. szeptember 24. péntek

  utóirat.: nem wédekeztünk,de időben kihuztaa.nagy a walószínűség a teherbe esésre??Kérem minnélhamarabb wálaszoljon.

  Válasz: Megszakításos védekezésnél a teherbeesés kockázata kb. 5%.

 • 16éweslány

  Reply Reply 2010. szeptember 24. péntek

  Tisztelt Doktornő!
  A baráttomal szeptember 3.-án woltunk együt,és azon a napon múlt a el a menstruáciom is.Azóta hányingerem és ” éhségérzetem “wan.Wan amikor ugy érzem hogy szédülök,és a melleim is kicsit duzzadnak.És most szeptember 23.-án megint megjöt,és a szokásosnál jobban is vérzek.Nagyon aggódom még csak 16 éwes wagyok.Lehet hogy teherbe esteem?Kérem minnél előbb válaszoljon!!
  Előre is köszönöm

  Válasz: Ha nem védekeztetek, van esély a terhességre. Mivel a menzeszed megjött, még ha hamarabb is kicsivel, mint várható volt, kicsi a terhesség esélye.

 • puszedli

  Reply Reply 2010. szeptember 24. péntek

  Elnézést, mikor tud választ adni a kérdésemre?

 • kíváncsi

  Reply Reply 2010. szeptember 23. csütörtök

  Tisztelt doktornő!

  Ha a coitus interruptus után újra és újra szeretkeztünk a párommal, van -e esély rá, hogy teherhes vagyok vagy a péniszen esetleg ott maradt “korábbi” ondó már nem veszélyes? Még csak 8 nap telt, nincsenek tüneteim, de nagyon remélem, hogy nem is lesznek, mert egyelőre nem akarok teherbe esni.

  Üdvözlettel,
  Kíváncsi

  Válasz: A spermiumok levegőn nagyon hamar életképtelenné válnak, így az ottmaradt ondótól minimális esélye van a teherbeesésnek. Viszont megszakításos védekezésnél a kb. 5%-os kockázat mindig ott van, ugyanis az előváladék is tartalmazhat spermiumokat.

 • Anonim

  Reply Reply 2010. szeptember 23. csütörtök

  Kedves Dr. Nő!

  Azt szeretném kérdezni, mekkora annak az esélye, hogy ovulációs időszakon kívül megtörténjen a megtermékenyülés?

  mert a párommal augusztus 30-án voltunk együtt, és nem védekeztünk… az ovulációs időszaka szeptember 3-7-ig volt esedékes, naptár módszerrel lett kiszámolva mert a ciklusa 28 napos. Én biológiából fogok érettségizni, és nem tudom hogy jól tudom-e azt, hogy ha az ovulációs időszak elmúlik, akkor a petesejt felszívódik, és utána hormonok hatására nem történhet megtermékenyítés… Jól tudom?
  mert a barátnőmnek 4 napja késik, és nem is érzi hogy meg fog jönni neki! már mind a ketten idegesek vagyunk, bár a késés 2. napján csináltunk egy tesztet, ami negatív lett… de még semmi jele nincs a menszesznek… bár az elmúlt két hétben meg volt fázva, de ma mondta hogy érzékenyek a mellbimbói, de nincsenek kieresedve…
  Fenn áll a terhesség kockázata?

  Válasz: Elvileg a peteérés időszakában a legnagyobb az esély a teherbeesésre, de az azt követő időszakban is történhet spontán peteérés az orgazmus során felszabaduló hormonok hatására.

 • Gitta

  Reply Reply 2010. szeptember 23. csütörtök

  Azt szeretném kérdezni hogy mennyire kizáró ok az a terhességre h meg volt a menszeszem 28 napja .Menses elött kb.2hete együtt voltam, most már a volt barátommal..Mostanra terhes lehetek tőle ??Azért kérdezem mert késik a mensesem ..

  Válasz: Kicsi az esély, hogy terhesség mellett teljesen normális, megszokott vérzés jelentkezzen, de előfordulhat. Ha egyébként nem szokott késni, érdemes lenne egy tesztet csinálni, főleg, ha akkor nem is védekeztetek.

 • Brigi

  Reply Reply 2010. szeptember 23. csütörtök

  Én kb. 3hete voltam együtt a barátommal és most kéne megjönnie ..de késik .. érzek hányingert a melleim duzzadtak picit ,alhasi fájdalmat ,kisebb göcsöket..”mintha meg akarna jönni” Azt szeretném kérdezni h 3 hetesen már jelentkezhetnek ezek a jelek??

  Válasz: Igen, jelentkezhetnek. Leghamarabb 10 nap elteltével. Ha már a menzeszed is késik, érdemes tesztelni.

 • Agnes

  Reply Reply 2010. szeptember 23. csütörtök

  Kedves Doktorno!
  Egy 19 eves lany vagyok, es meglepetesszeruen tulestem eletem elso szeretkezesen. A menstruaciom mar kesett a dolog elott is kb.masfel hetet, es meg mindig nem akar jonni. Persze volt ovszer, meg minden rendben tortent, de megis felek, mert nem akarok terhes lenni. Azt szeretnem kerdezni hogy a terhessegnek vannak-e valamilyen tipikus jelei az elso 1-3 napba? Elore is koszonom valaszt, nagyon fontos lenne, hogy tudjam mi a kovetkezo lepes, vegyeke gyogyszert vagy ne… Tisztelettel…

  Válasz:
  Az első terhességi tünetek 10 nap elteltével jelentkezhetnek. Ha az óvszerrel minden rendben volt, max. 1% a terhesség kockázata.

 • Edina

  Reply Reply 2010. szeptember 22. szerda

  Tisztelt Doktor nő!

  Szept.18-án kellett volna megjönni a menstruációmnak és nem jött meg.
  2 hete nagyon fáj a hasam alja ( de csak akkor érzem , mikor wczek )És ebben a 2 hétben meg előtte is úgy éreztem mintha fel lennék fázva..(sűrűbben kelett wc-re járnom. Az elmúlt 2 napba egy kis barnás folyást tapasztaltam.(Olyasmit mint mikor megjön a mentstruációm v. mikor már utolsó nap, hogy megvan .
  A mentsruáció elöjelei sem jelentkeztek.
  Ön szerint terhes vagyok ???
  Válaszát előre is köszönöm

  Válasz: Én csinálnék egy tesztet, főleg azért, mert késik a menzesz.

 • Anna

  Reply Reply 2010. szeptember 21. kedd

  Üdvözlök mindenkit!!
  A párommal szeretkeztünk, de nem ment el bennem!Később kiszakadt a gumi és beért!
  Ez 3 napja történt!!Csináltam terhességi tesztet és negatív lett!De az alhasam görcsöl mint ha megakarna jönni, szédülök, a melleim fájnak és elkap a hányinger reggel!!
  Mit tegyek???Terhes vagyok???
  Kérem szíves válaszotokat!
  Köszönöm

  Válasz: Még ha esetleg terhes is lettél, 3 nap elteltével még a terhesség miatt nem jelentkezhetnek tüneteid. Valószínűleg a hányinger, szédülés ettől teljesen független. Ha a gumiból kijött valami, és az a hüvelyedbe kerülhetett, akkor van kb. 5% esélye, hogy terhes légy. Érdemes lenne a tesztet néhány nap elteltével megismételni. (Kb. 12 nappal az eset után, vagy mikor már esetleg késik a menzeszed.)

 • Tomi

  Reply Reply 2010. szeptember 20. hétfő

  Az volna a kerdesem hogy elovaladektol mennyi az eselye a terhessegnek plane ha az is felbe volt szakitva es masnap jott meg a menzesz? most kb jo 2hetre vagyok az esettol es enyhe laz volt ez lehet a terheseg jele?
  Elore is koszonom a valaszt

  Válasz: Kb. 5%. A láz valószínűleg ettől teljesen független. Viszont ha mégis terhességre gyanakszol, érdemes csinálni egy tesztet.

 • fi1234

  Reply Reply 2010. szeptember 20. hétfő

  Kedves Doktornő!

  Ne haragudjon hogy ilyenekkel zavarom,de nem győzöm kivárni azt a pár hetet mire kiderülne hogy terhes vagyok-e,így lenne pár kérdésem önhöz. Fogamzásgátlót szedek régóta (kb másfél év) (Yadine),de augusztus közepén mivel a barátom külföldre utazott hogy ne szedjem fölöslegesen,abbahagytam. Végül úgy esett hogy a barátom hamarabb hazajött mint gondoltuk, így csak 2 hétig tartott a fogamzásgátló-szünet, viszont az új szedését (ha jól tudom Yadine-nál akkor véd első perctől fogva ha a ciklus első napján kezdem el),de én csak érkezése előtt 1 nappal, a ciklus 5. napján kezdtem el szedni (amit később észrevettem a tájékoztatójában hogy első 7 nap kiegészítő fogamzásgátlót kell használni) amit mi nem tettünk meg. tehát a ciklus (ha a menstruációt számítjuk elsőnek) 7-11. napja között szeretkeztünk,fogamzásgátló szedése mellett. Mégis, a két hét szünet miatt esélyesnek tartom a terhességet. Önnek mi a véleménye erről?
  Válaszát előre is köszönöm (mivel máshol nem találok választ erre a komplex ‘problémára’),
  üdvözlettel,
  fi1234

  Válasz: Mivel már egyetlen kimaradt tabletta is erősen csökkenti a fogamzásgátló hatást, és ilyenkor is egy héten keresztül is védekezni kell más módon is, így azt mondanám, hogy lehetséges a terhesség.

 • virág

  Reply Reply 2010. szeptember 19. vasárnap

  Kedves Doktornő!Mi lehet az oka???17-én megjött,1 napig pirosas,1 napig barnás-pirosas maszatolásom volt.(pici fájdalommal)Csináltam tesztet negatív lett.Terhesség vagy más oka lehet.Nagyon várom válaszát!Köszönöm.

 • Mili

  Reply Reply 2010. szeptember 19. vasárnap

  Kedves Doktornő!

  A barátommal voltam együtt és véletlenül belém ment az ondó! Ez a menziszem utolsó napján volt az ötödik napon! Azota már volt menziszem de az elsö napon csak barnás folyásom volt de utána meg elégé piros volt és 3-4 napig el is tartott! Mégis aggaszt mert nem volt a szokott mennyiség hanem kevesebb! Ön mit gondol lehetek terhes?
  Nagyon szépen köszönöm elöre is a válaszát

  Válasz: Minimális az esélye. De ha bizonytalan, egy tesztet nem árt csinálni.

 • Kicsi

  Reply Reply 2010. szeptember 18. szombat

  Elnézést! Itt mindenki kap választ a kérdéseire,én nem! A héten harmadszor írok,de a TISZTELT doktornő nem válaszolt. Láthatatlan lennék??? Mert aki 17.-én írt az is kapott választ. Én miért nem? Válaszolna valaki?
  KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!

 • Kicsi

  Reply Reply 2010. szeptember 18. szombat

  Tisztelt Doktornő!
  Hét közepén egy kérdéssel fordultam a Doktornőhöz! Sajnos választ nem kaptam!
  Fontos lett volna a véleménye! Köszönöm.
  Tisztelettel: Kicsi

 • Kerem segitsen!

  Reply Reply 2010. szeptember 17. péntek

  Tisztelt Doktorno!
  Augusztus 1en volt mensesem es aug18-an kozosultunk a baratommal,aztan aug25-en jott valami barna folyas ami nagyon keves ideig tartott,de jelzem felfazasi problemaim is voltak abban az idoszakban.
  Kerdes az hogy mennyi az eselye annak,hogy terhes lehetek,habar vedekeztunk de mikor omlese volt egy pici kifolyt a gumiszelere es tudtom szerint nehany ondo is eleg ahhoz h teherbe maradj.
  Koszonom elore is tisztelt DR.-no!

  Válasz: Ha augusztus eleje óta csak az a barna folyás volt, vérzés nem jelentkezett, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni. Ha valamennyi ondó kifolyt az óvszerből, akkor valóban lehetséges a terhesség.

 • adrien

  Reply Reply 2010. szeptember 17. péntek

  Köszönöm szépen a válaszát!!

 • adrien

  Reply Reply 2010. szeptember 16. csütörtök

  Kedves Doktornő!
  Tegnap írtam, szeretném kikérni a véleményét! Köszönöm (Adrien)

  Válasz: Válaszoltam.

 • puszedli

  Reply Reply 2010. szeptember 15. szerda

  Tisztelt Doktornő,

  Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy az én peteérésem a menzesz előtti héten van ezt a nőgyógyász alapította meg. Csak azt nem tudom hogy ha terhes vagyok miből veszem észre mivelhogy a menzeszem hamarabb megjön mintha beágyazódna a petesejt. Ilyenkor is az a legbiztosabb jel ha nem jön meg vagy ha megjön akkor is reménykedhetek?
  Válaszát előre is köszönöm.

 • virág

  Reply Reply 2010. szeptember 15. szerda

  Köszönöm válaszát.Azért aggaszt ez a kis maszatolás,mert szeretnénk nagyon bébit.Aug.ban ahogy elmúlt a menst.,közvetlen utánna volt együttlét.Melleim is másabbak,mint mikor +jönne.Szóval még tesztet nem csináltam,mert még 2 nap,hogy +jöjjön.És még ilyen menszi előjelem nem volt soha.Akkor ez nem lehet tehesség első jelei?Előre is köszönöm válaszát.

 • adrien

  Reply Reply 2010. szeptember 15. szerda

  Sziasztok!

  4 napja voltam együtt a barátommal, nem figyeltünk, és belém ment! Nem szedek gyógyszert, és pont félidős voltam (15. nap-on). mennyi esélye van, hogy terhes vagyok?? Előre is köszönöm!!

  Válasz: kb. 20%, ha pont peteérésed volt.

 • virág

  Reply Reply 2010. szeptember 15. szerda

  Kedves Dr.Nő.Aug.ban késett 3napot a menszim,most szept.17 körül kellene megjönni-e.Szept.14 együtt voltam a férjemmel és az együttlétünk után közvetlen halványpiros maszatolás volt ami el is múlt szinte rögtön.15 reggelén nem is volt semmi.Igaz még 2 nap a menszimig,de ez lehet akár a tehesség jele is?Köszönöm válaszát.

  Válasz: Nem valószínű. Nagyobb az esélye, hogy a menzesz előjele. Esetleg kis hámsérülés történt az aktus során. Ha esetleg terhes is, akkor már egy korábbi együttlét alkalmával sikerült, mert azonnal nem okozna ilyen tüneteket.

 • Marti

  Reply Reply 2010. szeptember 14. kedd

  Tisztelt Doktorno , par napja kozosultem a baratommal,nem vedekeztunk es belem elvezett, es ma reggel ereztem eleg eros hanyingert,felek hogy terhes vagyok.elso heten milyen tuneteket lehet erezni?vagy mik az elso tunetek amitol felhetek? koszonom elore is


  Válasz:
  A hányinger lehet terhességi tünet, de leghamarabb a teherbe esés után 10 nappal jelentkezhet, ahogy a többi tünet is. Egyébként egyénenként változó, hogy mikor és milyen tünet jelentkezik, de ez még korai lenne. Ha még nem telt el 10 nap, a hányinger lehet, hogy teljesen független a terhességtől.

 • Marti

  Reply Reply 2010. szeptember 14. kedd

  kedves dr no, par napja kozosultem a baratommal,nem vedekeztunk es belem elvezett, es ma reggel ereztem eleg eros hanyingert,felek hogy terhes vagyok.elso heten milyen tuneteket lehet erezni?vagy mik az elso tunetek amitol felhetek? koszonom elore is

  Válasz:
  A hányinger lehet terhességi tünet, de leghamarabb a teherbe esés után 10 nappal jelentkezhet, ahogy a többi tünet is. Egyébként egyénenként változó, hogy mikor és milyen tünet jelentkezik, de ez még korai lenne. Ha még nem telt el 10 nap, a hányinger lehet, hogy teljesen független a terhességtől.

 • Sanru

  Reply Reply 2010. szeptember 12. vasárnap

  Tisztelt dr.nő

  Azt szeretném emgkérdezni hogy barátommal 2 hete voltam együtt mikor megvolt a menszeszem,megszíktásos mondszerel védekeztünk,de msot hányingerem van. lehetek terhes? (előző hónapban is ez volt és csináltam tesztet de negatív lett)
  Válaszát előre is köszönöm 🙂

  Válasz: Bár menzesz alatt kisebb a teherbeesés kockázata, de ilyenkor sem lehet kizárni. A hányinger lehet ettől teljesen független, de ha terhességre gyanakszik, érdemes egy tesztet elvégezni.

 • klara

  Reply Reply 2010. szeptember 12. vasárnap

  sziasztok en meg most irok eloszor ezert nagyon nehez el kezdenem mait akarok irni
  En nagyon felek hogy terhes vagyok mert meg nagyon fiatal vagyok es szoval a baratomal kozosultunk es nagyon felek mert faj a hasam s mostanaba hany ingerem is volt s azota minden nap ugy erzem hogy hanynom kel de megsem s emelygest is erzek es felek meg valamitol mert pont az nap kozosultem a baratomal mikort pont meg jot s nem vetuk eszre s nagyon felek mert az elso napokban rendesen fojt s most pedig barnas fojasom van s nagyon felek ezert kerlek agyatok tanacsot mit tegyek
  Koszonom elore is a valaszt


  Válasz:
  Ha éppen a menzesz kezdetekor voltatok együtt, akkor kisebb a teherbeesés esélye, mint ha peteéréskor történt volna. Viszont ha nem védekeztetek, így is van esély a terhességre. A hányinger nem utal erre egyértelműen, de ha terhességre gyanakszol, és az eset óta eltelt már legalább 12 nap, vagy esetleg már a menzeszed is késik, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni. Addig nem igazán tudsz mit tenni, mivel a tesztek korábban nem biztos, hogy kimutatják a terhességet. Viszont legközelebb mindenképp védekezzetek.

 • zsaklin

  Reply Reply 2010. szeptember 10. péntek

  Igen, 2 tesztet csináltam, különfélét, mindkettő negativ lett.Szedek gyulladáscsökkentőt betegség miatt, mellékhatása lehet a fáradtság,rosszullét és a hasmenés. Ön szerint érdmees elmennem ezek után nőgyógyászhoz?

 • egy lány

  Reply Reply 2010. szeptember 10. péntek

  T. Doktor nő.

  A párommal elég sokat közösültünk az elmúlt 1 hónapban.Védekeztünk.
  mégis nagyon félek,hogy terhes vagyok.
  A menzeszem megjött de csak 4 napig tartott.
  fájnak a melleim már körülbelül 1 hete és néha a hasam is fáj és fura folyásom is van. Lehet hogy csak bebszélem már magamnak.Előfordulhat,hogy terhes vagyok?Vagy ez attól is lehet,hogy idáig nem nagyon közösültem senkivel?:/
  Előre is köszönöm a választ.

  Válasz: Ha 4 napig eltartott a menzesz, kicsi az esély a terhességre. Ha mégis erre gyanakszik, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

 • Vki..

  Reply Reply 2010. szeptember 10. péntek

  T. Dr. nő!

  A barátommal petting közben a nadrágomra ment az élőváladék. Ez kb. 3 hete volt a menzeszem 2 napot késett (máskor is szokott késni) de viszont nagyon félek h esetleg terhes vagyok.. Hányingerem is szokott lenni néha. Mennyi az esélye h terhes vagyok?

  Előre is köszönöm.

  Válasz: Ennyitől nem lehetsz terhes!

 • zsaklin

  Reply Reply 2010. szeptember 08. szerda

  Tisztelt doktornő! Nagyon félek, mert kb. 2 hete lefeküdtem a barátommal de óvszert nem használtunk, megszakítottuk, de még az előváladék sem ment belém szerintem. éreztem vmi nyálkát de az lehettem én is, igaz? ez a menstruációm előtt volt pár nappal, késett kb 1 hetet a menszeszem de megjött és tartott 4 napig.Nem volt erős, de igazábol sosem volt sok folyásom. a Menstruációm szokott késni,nincs beállva.Ennek már 2 hete, és néha érzem h fáj a hasam de nem úgy, mintha meg akarna jönni, hanem sima hasfájás..és ez aggaszt mert nem vagyok hasfájós.Ma vettem tesztet, de azt olvastam hogy reggel érdemesebb megcsinálni, ezért várok vele.Mit gondol, mennyi az esélye hogy teherbe estem?
  Köszönöm előre is!

  Válasz: Gondolom, azóta megcsinálta a tesztet. Megszakításos védekezésnél a terhesség esélye kb. 5%.

 • ada

  Reply Reply 2010. szeptember 08. szerda

  Szia . Szeretnek megkerdezi h mekkora egy 4-5 hetes terhes hasa mert lehet hogy terhes vagyok es meg tul fiatal is vagyok a havim se jott meg de ez mar volt igy hogy 2-3 honapig nem jott meg

  Válasz: 4-5 hetes terhesség még általában (főleg első terhességnél) nem látszik. Maximum pici dudorodás érezhető a köldök alatti részen. Ha a menzeszed is kimaradt, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, minél előbb.

 • Xandy

  Reply Reply 2010. szeptember 08. szerda

  Kedves Doktornő!

  Augusztus közepén irtam Önnek. Ha 1 hetet kell a válaszra maximum várni akkor én miért nem kaptam még mindig választ?

  Válasz: Kaptál választ, csak nem ennél a bejegyzésnél kérdeztél, hanem itt: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/het-kerdes-a-fogantatassal-kapcsolatban

 • 1 Lány

  Reply Reply 2010. szeptember 07. kedd

  T. Doktornő

  A barátommal együtt voltunk óvszer nélkül és én éreztem valami kilövellést de a barátom bizonytalan h érzett volna valamit. Az érdekesség h ezt az aktus elején éreztem körülbelül a 4-5. mozgatásnál és utána még együtt voltunk. Majd az elélvezés előtt körülbelül 2-3 perccel előtte vette ki a barátom úgyhogy nem értem mi lehetett az amit éreztem. Lehetséges hogy ettől teherbe eshetek? Van olyan hogy jóval az orgazmus előtt ondókilövellés van? Használtunk síkosítót és elég sokat lehet hogy azt éreztem? Ami a legfontosabb, hogy lehettek ettől terhes?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz: Nem tudom, mit érezhettél, viszont ha csak megszakítással védekeztek, kb. 5% a teherbeesés kockázata, ugyanis a férfiaknál aktus közben jelentkező előváladék is tartalmazhat spermiumokat.

 • ideges lány 20

  Reply Reply 2010. szeptember 06. hétfő

  Kedves Doktornő!
  Az alábbiak miatt fordulok tanácsért Önhöz:
  A metstruációm 6 napja késik, fájnak a melleim, fájdogál a hasam, jelentkezik a mensi előtti folyás is…de sehol semmi…párommal óvszerrel védekezünk, de erre még ráteszünk a biztonság kedvéjért azzal, hogy az óvszer ellenére sem bennem megy el….Teszteltem is már…negatív lett egyértelműen….de akkor mégis mi lehet az oka, hogy késik?:S
  előre is köszönöm

  Válasz: Minimális az esélye a terhességnek, de ha azóta sem jött meg, esetleg meg lehetne ismételni a tesztet. A vérzés késhet más miatt is, egyszerűen a stressz vagy túlzott megerőltetés, extrém fogyókúra miatt, esetleg lehet valamilyen hormonális probléma, netán egy ciszta, vagy még sok más dolog. Nehéz lenne ezt így megmondani. A legbiztosabb, ha felkeres egy nőgyógyászt, hogy kiderüljön, mi a vérzés kimaradásának oka.

 • melcsi

  Reply Reply 2010. szeptember 06. hétfő

  augusztus 3.án abbahagytam a gyógyszer szedését(triregol),vagyis szüneteltetni szerettem volna egy hónapra,olyan helyen dolgoztam ahol nemtudtam gyógyszert feliratni.Lényeg:azóta ugye eltelt egy hónap,és párommal egy hete közösültünk,és elment bennem,és kiszámoltam,hogy nekem most szeptember 8.án kellene elkezdenem ujbol a gyogyszert,ha betartom a szabályokat,ez ugye két nap mulva lessz,tehát a mult héten kellett volna megbetegednem..A gyógyszer abbahagyása utáni héten hétfön ismét megbetegedtem,tehát rendes utáni héten mégegyszer kb.2 napos volt ez.Szoval kérdésem,hogy terhes lehetek?

  Válasz: Igen, lehetséges. Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

 • Judit16

  Reply Reply 2010. szeptember 05. vasárnap

  Tisztelt Doktornő!

  A menstruációm nem múlt el 3 napon belül rendesen védekeztünk is és azóta nem voltunk együtt!Így is lehetséges a terheség?

 • D.

  Reply Reply 2010. szeptember 05. vasárnap

  Kedves válaszadó!

  A következő problémával fordulnék önhöz tanácsért.

  Barátnőmmel ma reggel együtt voltunk, és az óvszer az utolsó pillanatban kiszakadt. Nem kilyukadt, kirepedt, hanem teljesen kiszakadt. Először használtunk ilyen óvszert, de azt hiszem utoljára is.
  Nade a lényeg: Elélveztem a hüvelyében. 2 napja még megvolt neki, tegnap még volt egy kis barnafolyása. Tudom, még bőven benne vagyunk a 72 órában, de ha nem muszáj akkor kihagynánk. Kisbabát semmiképp nem szeretnénk (16 éves), tehát a kérdés, hogy mekkora az esély a terhességre két nappal a menstruáció után?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz: Kb. 5%. Az esély nem túl nagy. Igazából nem is tudom, mit javasoljak. Lehet, hogy felesleges az esemény utáni tabletta, de még mindig jobb, mint egy esetleges abortusz. Nehéz helyzet!

 • Judit16

  Reply Reply 2010. szeptember 05. vasárnap

  Tisztelt Doktornő!

  Én egy 16 éves lány vagyok most nyáron veszítettem el a szüzeségemet a menstruációm pontosan megjött viszont a következő hónap kimaradt és még most is késik!Lehetek Terhes??

  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz: Ha az együttlét után a menzeszed a megszokott módon zajlott, normális mennyiségű volt, nem múlt el 3 napon belül, kicsi esélye van, hogy terhes légy. Viszont ha nem szokott késni, és esetleg nem is védekeztetek, akkor lehetséges, hogy mégis terhességről van szó. Ha még nem csináltál tesztet, érdemes lenne. Lehetőleg reggeli első vizeletből végezd el. Bármelyik gyógyszertárban vagy drogériában megveheted.

 • Viki

  Reply Reply 2010. szeptember 05. vasárnap

  Nekem csupán annyi a problémám,hogy a barátommal lefeküdtünk és másnap reggel picit szédültem meg hánytam:S nah most ugye fogamzásgátlót szedek este mielött megtörtént bevettem a gyógyszert, de reggel is csináltuk és akkor is bevettem. Elvileg mindig ugyan abban az időben kell bevenni a gyógyszert de én 1x bevettem este és másnap reggel is. 3 hete semmi bajom :S és eddig 1 napot késett a menstruáciom:S:( remélem ettől még nem vagyok terhes:(

  Válasz: Még ha esetleg terhes is lennél, az kizárt, hogy az együttlét utáni napon emiatt légy rosszul. Ha az egyik reggel bevett tabletta után a következőt csak másnap este vetted be, akkor minimális mértékben csökkenhetett a fogamzásgátló hatás. Mindenképp azt ajánlanám, (a napi együttlétek számától és idejétől függetlenül,) hogy a gyógyszert minden nap ugyanabban az időben vedd be. Mondjuk esti fogmosás előtt, hogy tudd valamihez kötni. Így kisebb az esélye, hogy kimarad. Ha továbbra is késik a menzeszed, pár napon belül egy terhességi tesztet azért nem árt megcsinálnod.

 • Móni

  Reply Reply 2010. augusztus 29. vasárnap

  Kedves doktornő!

  4 napja késik a menzeszem, a melleimet már jó ideje duzzadtnak érzem és nehéznek. Olyan érzésem van mintha terhes lennék. Voltam már terhes de sajnos a 6. hétben spontán elvetéltem, nagyon félek, hogy ez ismét előfordul. Tudna tanácsot adni? Előre is köszönöm

  Válasz: Érdemes lenne először is egy tesztet csinálni, és ha pozitív, mielőbb elmenni orvoshoz. Mivel már volt egy korai vetélése, az orvos tudna személyre szóló tanácsokat adni, mit kell tenni, hogy újra ne következzen be.

Leave A Response

* Denotes Required Field