A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A fórum 2021-től bezárt. Köszönjük az eddigi aktivitást és a sok kérdést, mindenkinek sikeres babázást kívánok!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 572 Comments

  • Timi

    2016. február 05. péntek

    Kedves Doktornő!
    Január 5-én volt meg az utolsó menstrucióm.4 napja késik.A melleim fájnak,szédelgek,hányinger,a hasam néha szurkál,görcsöl,hangulatingadozásaim vannak.Előfordulhat,hogy kisbabás vagyok?Mikor lenne esedékes tesztet csinálnom?
    Köszönöm előre is válaszát.

    • Gabi

      2016. február 09. kedd

      Ha már késik a menzesz, érdemes tesztelni!

  • Krisztina

    2016. február 01. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Január 18-24ig menzeszeltem,ez alatt a z elejèn illetve a végèn is együtt voltunk a párommal. Rendszeres nemi életet élünk. A menzesz utolso napjátol kb 5 napig erős hányingerem volt ès szèdelegtem. Lehetséges hogy a menstruácio kezdete előtt sikerült teherbe esnem,de a menstruácio még nem maradt ki? Ha ilyen történhet akkor mikor érdemes tesztet csinálni?
    A hányinger enyhébb lett,a szèdelgés ritka,az ètvágyam picit nagyobb,de semmi más jelek nincsenek.
    Vàlaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2016. február 02. kedd

      Előfordulhat. Ha bizonytalan, az együttlét után kb. 12 nappal érdemes tesztet csinálni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Eugenia

    2016. február 01. hétfő

    Meg jot a menyeszem utojara januvar 1 jot meg mst pedig ma jot 1 sejen de enyhen barna meg nagyonenyhen piros ez ara utal hogy terhes vagyok kerem segicsen koszonom szepwn a gyors vslaszt

    • Gabi

      2016. február 02. kedd

      Ha a mostani menzesz enyhébb, mint általában és 3 napnál nem tart tovább, akkor van esély a terhességre, ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • kati

    2016. január 31. vasárnap

    Kedves Doktornő! December 10-én jött meg a menstruációm de akkor majdnem 2 hétig volt meg de nem mondhatnám normálisnak.azóta nem jött meg.majdnem 3 hete szédelgek hányingerem van sokat pisilek a melleim is fájnak.a hasam szurkál hol jobb hol bal oldalon vagy a méhemnél.tegnap és ma reggel volt enyhe barna folyásom ami csak a WC papíron látszott.ön szerint lehet terhesség vagy valami probléma lehet? Válaszát előre is köszönöm.

  • Vágyakozo

    2016. január 30. szombat

    Kedves doktornö! Hallgattam önre ugyanis 26-án a késéssel számolva is nem érkezett semmi nöi baj. És aa kontrolzonás vonalhoz képest egy kicsivel halvanyabb 2-dik csik fél perc után megjelent délutáni vizeletböl! 🙂 kértem péntekre idöpontot orvoshoz aztmondta ott a petezsák csak még pici 3mm a nyálkahártya vastagabb kicsit és puha a méhem. De még nem irhat terhességet a papiromra csak gyanút. Két hét mulva vissza kell mennem a nögyogyászatra. Vinnem a papirokat. Elképzeelhetö hogy ilyen pici a petezsákom mégis ilyen hamar látszodik? Csak a mell fájdalom és a hányinger maradt de probálok sokszor keveset enni! Örülök hogy nem csak beképzeltem ! 🙂 2 hét mulva minden látszani fog??????

  • kata

    2016. január 29. péntek

    Kedves Doktornő!A párommal nem védekezünk mert úgy vagyunk vele ha jön a baba jön ha nem akkor nem!Nekem már 2 gyermekem van!2015 dec.26-án volt meg rendesen utoljára ,majd januárban az esedékes mensikor megjött ugyan de csak két napra és lényegesen kevesebb volt mint szokott meg pár napig minimáli barnás volt a betéten!Mielött megjött volna teljesen úgy éreztem hogy terhes vagyok (állandó hányinger ez mindkét terhességemet végig kisérte)Az most ritkábban van viszont most iszonyúan feszül fáj a mellem és a magas vérnyomásom beállt olyan normál vérnyomásra nem merem sokszor bevenni a vérnyomás csökkentőmet csak mérés után ha kell!Peteérésem 8-9 e környékén volt akkor voltunk is együtt a párommal!Úgy érzem terhes vagyok de a teszt neg eredményt mutatott még ma is!Viszont az itthoni tesztek nekem egyik terhességem sem mutatta ki !Bizonytalan vagyok hogy most mi van!Őn szerint terhes vagyok?

    • Gabi

      2016. február 02. kedd

      Mivel a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és nem is védekeztek, a negatív teszt ellenére nem kizárt a terhesség. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, terhesség áll-e a leírt tünetek mögött.

  • Vivien

    2016. január 25. hétfő

    Kedves Doktornő!
    10.-en elment bennem a parom, es par napja elkezdtek hangulat ingadozadaim lenni. Meg nem alszok szinte semmit ejszaka de nagyon hamar elfaradok… A melleim feszulnek es erzekenyek! 37 C° korul van azota a testhomersekletem enyhe gorcsok neha erosebbeket erzek a mehemnel mintha meg akarna jonni de megse ma barnas folyasom is volt!! Segits lecci ://

    • Gabi

      2016. január 27. szerda

      Bár a tünetek alapján nem egyértelmű, kizárni sem lehet a terhességet. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Vágyakozo

    2016. január 22. péntek

    Kedves doktornő.
    Párommal augusztus óta probálkozunk. Sikertelenül. 10 évig szedtem fogamzásgátlót de már 3 éve abbahagytam. Többször volt vaklármám mert a ciklusaim 34 napossak elvileg de a sok munka miatt sokszor van hányingerem és kisseb szédelgések.A menszeszeim nagyon fájdalmasak első nap és nagyon szédülök alatta.Az utolso orvosi vizsgálatomon novemberben belső ultrahangon azt mondták nagyon hátrahajló méhem van. Állandoan ovulációt is számolok és pozokat is probáltunk, kispárnát stb. A legutóbbi menszeszem december 23 án jött meg 8 nap késésel. Most január 26-ra számoltam akár hányszor csinálok tesztet negatív viszont rengeteget éhmelygek szédelgek fájnak az emlőim. Fura szagokat érzek. Szúrást érzek alhasamban de nem intenzíven a jövő heti ciklusomnak tudom be a tüneteket. Vizelési ingerem egyre gyakoribb és erősebb. Már nem tudom hogy annyira szeretnénk babát hogy csak beképzelem a tüneteket. De sose tennék ilyet. Reménykedek folyamatosan. Jelentkezhetnek ezek a tünetek negatív tesztek melett is? Mikor lenne érdemes tesztelnem? Mit tehetnénk hogy végre összejöjjön? Köszönöm válaszát

    • Gabi

      2016. január 26. kedd

      Én még nem aggódnék! Persze, elkeserítő a sikertelenség, de augusztus óta ez még egyáltalán nem számít kórosnak. A tünetek nem egyértelműek, de utalhatnak terhességre. Nem ritkaság, hogy valaki a baba utáni vágyakozás miatt már nem csak képzeli a tüneteket, hanem valódi fizikai tüneteket is produkál. Ez nem tudatos dolog, és nincs benne semmi szégyellni való. Szerintem akkor érdemes újra tesztelni, ha már késik a menzesz, még az átlagos 34 napos ciklushoz képest is.

  • Anna

    2016. január 21. csütörtök

    Jó napot Doktornő!
    Abba hagytam a fogamzásgátlót (velgyn) a menstruációm előtt kettő nappal, de együtt voltunk a párommal a következő napon. Nagyon szeretnénk már babát. Viszont ma már nem jelentkezett a menstruációm, és enyhén fáj a hasam. Lehetek terhes? Válaszát Köszönöm előre is. Üdv: Anna

    • Gabi

      2016. január 26. kedd

      Lehetséges. Ha az együttlét óta már eltelt kb. 12 nap, érdemes tesztet csinálni.

  • Klaudia

    2016. január 19. kedd

    Kedves válaszadó 😀
    Utolsó menzeszem első napja dec.17 volt, most jan. 21 körül várom.
    Jan. 7-én halvány rózsaszín kis mennyiségű folyásom volt délelőtt. Annyira halvány h én sem voltam benne biztos, h rózsaszín. Este, az együttléttől a hüvelyváladék erős rózsaszín lett. Ez később csak tisztult, barnulva, nagyon kis mennyiségben. Azóta száraz a hüvelyem, együttlétkor is/pedig mindig zavaróan intenzív a folyásom, de nem beteg/. Baba maximum előváladékból lehet, de az ha jól tudom nem túl gyakori. Amolyan egyébben: fázékonyság, mell növekedés(de ez pontosan nem is tudom mikor történt mert egyszer csak észrevettem), alacsony libidó..
    Méhszájseb nincs, babát nem tervezek tudatosan, de ha jön örülünk(férjnél vagyok).
    Mennyire lehet terhes tünet, vagy mi más okozhatja a fenti dolgokat?
    A választ előre is nagyon köszönöm 🙂

    • Gabi

      2016. január 21. csütörtök

      Megszakításos védekezés során kb. 5% a teherbeesés kockázata. A leírt tünetek utalhatnak terhességre, a rózsaszínes folyás is, de nem egyértelműen terhesség. Ha késik a menzesz, érdemes csinálni egy tesztet.

  • Rjta

    2016. január 18. hétfő

    Kedves Doktornő.
    Azt szeretném kérdezni hogy múlt hónapban 2 szer jött meg.
    Utoljára december 23.án
    Ebben a hónapban meg fog jonni es ha igen mikorra várhatom?

    • Gabi

      2016. január 21. csütörtök

      Nem a naptári hónapnak van jelentősége, hanem annak, hogy a két menzesz első napja között hány nap telt el. Ezt az időszakot egy ciklusnak nevezzük. A ciklus hossza a napok száma. Az átlagos hosszúságú ciklus 28 napos. Van, akinél ennél rövidebb, van, akinél ennél hosszabb. Így előfordulhat, hogy hónap elején és végén is megjön. Mivel nem tudom, milyen hosszú a ciklusa, így nem tudom megmondani, hogy mikorra várható a menzesz. De ha dec. 23-án jött meg, akkor már a napokban mindenképp várható.

  • mazuka

    2016. január 18. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Október óta nem szedek fogamzásgátlót és babát szeretnénk.Többször voltunk „úgy” együtt és holnap kellene megjönnie,de ma már délelőtt egy két óráig görcsölt a hasam és egy-két barna csepp és egy-két piros csepp volt a vizeletemben.Azóta elmúltak a görcsök és nem tapasztaltam több vért sem és barna cseppet sem.Az lenne a kérdésem,hogy lehetek terhes?Mikor érdemes tesztet csinálnom?Köszönöm

    • Gabi

      2016. január 18. hétfő

      Igen, lehetséges. Ha pár napon belül nem jön meg „rendesen” a menzesz, akkor érdemes tesztet csinálni.

      • mazuka

        2016. január 18. hétfő

        Köszönöm a gyors választ!:)

  • Andreea Ilea

    2016. január 18. hétfő

    Kedves Doktorno pete eres elott 2 napal egyutt voltunk es belem ment menyi eselyem van ra hogy babank lesz?

    • Gabi

      2016. január 18. hétfő

      Kb. 25 %.

  • anna

    2016. január 11. hétfő

    Szeretnem megkerrdezni hogy egy zete mult el es most faj a mellem escerzejeny is es görcsöl a hasam de tesztet par napja csinaltam de negativ lett mi lehet a baj

    • Gabi

      2016. január 13. szerda

      Ha volt olyan együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek, akkor nem lehet kizárni a terhesség esélyét. A negatív teszt sem zárja ki. Viszont a hasi görcsöket más is okozhatja, ha nem múlik, érdemes lenne orvoshoz fordulni. Első körben a háziorvoshoz.

  • ÁrCi

    2016. január 08. péntek

    Üdv! Kedves Doktornő!
    Érdeklődnék, ha gyógyszer mellett múlt hónapban kétszer jött meg vérzésem, egyszer 8 án (négy napra) aztán 19 én, de csak 21,22. volt erősebb illetve normális bordós vérzés, amelyet rám nem jellemző émelygés és ájulás érzés, gyengeség, hidegrázás, sápadság követett, előtte, utána, közben szinte mindig volt szexuális kapcsolatom a párommal, aki minden nap vagy két naponta el is ment bennem, akkor lehetek a terhes. Mivel babát szeretnénk és utolsó vérzás utáni napokban abbahagytam a gyógyszert, és fél levéllel maradt. Azóta nem jött meg, és karácsonyt követő napokon hirtelen nagy lett az étvágyam és erősen szurkált a petefészkem környékén, sőt szilveszter újév napján a teának mellék ízét éreztem, aztán meg a kompótnak éreztem más ízét és szagát, és kétszer annyit eszek mint máskor. Kívánom a vadast és a savanyúságot, csemege uborkát, majonézt… Kávéztam eddig de mostanában annyira nem kívánom, hogy meg is feledkezem róla…Émelygésre hajlamos vagyok alapból, de most nem hánytam, nem émelyegtem, max egy pillanatra, vérszegény lettem de mégis pörgök folyton, bár igaz h sokat alszom. Hőhullámok amik eddig jellemzőek voltak a korom ellenére eltüntek, inkább fázom, és híztam öt kilót, három éve nem voltam 55 kg. Hangulatingadozásaim vannak másfél hete. Ha esetleg terhességről lenne szó a dedalon vagy a két három hete szedett antibiotikum nem árthat neki? A hasam olyan nehéz szúr és tegnap mindjárt mrgjön érzésem volt, dem égsem jött meg 🙂
    nem tudom honnan számoljam az utolsó ciklusomat vagy az esetleges terhességemet! 8 tól vagy 19 től? Lehet a peteéréstől vagy beágyazódástól vérzés? És lehetek ilyen korán kívánós?
    Mikor érdemes a tesztet megcsinálnom? Köszönöm és Boldog új évet kívánok! ÁrCi

    • Gabi

      2016. január 13. szerda

      Az utolsó menzeszt onnan számolnám, amikor a tabletta szedése szerint meg kellett jönnie (a 7 gyógyszer mentes napon belül). Az első terhességi tüneteket leghamarabb 10 nap elteltével lehet érezni, ezután pár nappal már érdemes teszttel is próbálkozni.

  • Magdi

    2016. január 07. csütörtök

    Kedves Doktornő.
    December 3 volt az utolsó menzeszem .Azóta nem jött meg csináltam tesztet negatív lett Enyhe alhasi szúrást érzek pár másodpercig.Az étvágyam nőt fáradékony vagyok .Reggelente hányinger van kb 4 napja .Babát szeretnénk a párommal és nem védekeztünk .Lehetséges hogy babát várok ?

    • Gabi

      2016. január 13. szerda

      Igen, lehetséges. Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Ketrin

        2019. április 26. péntek

        Kedves doktornő❗
        Az utolsó menszeszem Április 5-èn volt.
        A párommal április 22èn együtt voltunk „ugy”.
        2napja nagyon hányingerem van hánytam is 2szer…èmelygek…szèdülök..nagyon fáj a fejem..èrzem hogy feszül a mellem ès meg van duzzadva…de ma nagyon görcsölt a hasam alatt.
        Világos rózsaszin ès világos barna folyásom van🙄lehetek terhes?..

        • Gabi

          2019. május 04. szombat

          Ha a barnás folyás nem váltott normál vérzésbe és azóta el is múlt, valószínűleg terhességről van szó. Ebben az esetben (főleg, ha a terhességre utaló tünetek is jelen vannak,) érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Brigi

    2016. január 03. vasárnap

    Kedved Doktornő

    Január 1 én kellet volna megjonnie
    Menstuacio helyet elseje óta barnás kevés folyasom van éppen hogy pecséttel menzesz jeleit egyáltalan nem érzem pedig a cicimen es hasi gorcsok mindig jelentkeztek…
    Nem védekezzünk tervezzük a babát ovulacios elott alatt utan is védekezés nélkul voltunk együtt
    Megeshet hogy sikerült ? ( a tesztet még nem szeretnénk egy hetet igy is várnánk mert mar volt rá futásunk …
    Előre is köszönöm a választ

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Ha a barnás folyás nem váltott közben mégis vérzésbe, főleg, ha el is múlt, mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet!

  • holhós barbi

    2015. december 30. szerda

    Tiszteletem doktor nö mult honapba nem jött meg ebben a honapban meg jött a mensim 11 kén és 15 k3n el is mult ami neke. Szokatlan mert 1 hétig el szokott tartani és kevés vérzésem volt

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Mivel enyhe volt a vérzés és rövid ideig is tartott, valóban szóba jöhet a terhesség. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Éva

    2015. december 27. vasárnap

    Kedves Doktornő! 6 napja késik a menzeszem, a 6. Napon görcsöl a hasam és olan mintha menzeszem lenne csak kisebb intenzitással mint korábban. Pár napja a terhességi teszt még negatívat jelzett. Egy ideje nagyon fáradékony vagyok és hányingerem is van. Nem tudom hogy ez egy korai vetélés?

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Ha a vérzés sokkal enyhébb volt, mint a megszokott, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor még fennállhat a terhesség. Ha az erre utaló tünetek is továbbra is jelentkeznek, mindenképp érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • Adri

    2015. december 22. kedd

    Köszönöm a vàlaszt,közben kiderült,hogy babàt vàrok ☺Màr a petezsàk is làthatò volt mùlt hèten!😆

  • Alexandra

    2015. december 19. szombat

    Jó estét kívánok kedves Doktornő a következö kérdéssel fordulnék Önhöz a ciklusom mostanában elérö 2hónappal ez elött 10nappal elöbb jött meg a menstruációm és csak 3napig tartott az előzö honapban 6nappal hamarabb és szintén csak 3napos ciklusom volt de ebben a hónapban bár 28napra jött meg de csak 2napos ciklusom volt és aggodom mivel a párommal szinte minden nap szeretkezünk és tartok a terhességtöl.A hasam feszült és a mellem is kivánom az édeset a rendes ételt viszont nemsűrün lehetséges hogy terhességröl van szó?Válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2015. december 25. péntek

      Nem tudom, milyen módon védekeznek, ha egyáltalán védekeznek, de mivel 100%-os védekezési mód gyakorlatilag nincs, nem lehet kizárni a terhesség esélyét sem. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet.

  • Dalma

    2015. december 14. hétfő

    Előző hozzászólásomhoz még annyit fűznék hozzá, hogy bár azt írtam megjött mégsem vagyok benne biztos. 3 napig tartott, de betétet napközben nem kellett cserélni, mert szinte semmi sem volt benne, vizeletkor, vagy nyomásnál a mosdóban jött hígabb és élénkebb vörös vér. nem olyan sűrű és nem olyan színű mint a szokásos menstruációm. Jobb oldali petefészekben érzek szúrást. Segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!

    • Gabi

      2015. december 16. szerda

      Én mindenképp csinálnék egy tesztet!

  • Zsuzsa

    2015. december 13. vasárnap

    Tiszteletem!

    13. napja késik a mensesem és nem tudom hogy terhes lehetek e? Sokszor ojan érzés van az al hasamban mint ha megakarna jönni és a derekam is fáj napjában többször is . de nincs hányingerem ésa mellem is csak 1 napig fájt a hónaj körül de nem érzékeny a mellem nem vettem rajta különösen semmit észre , csak annyit hogy oldalt sok apró pici csomok vannak nincsennek roszul létteim sem ! cináltam 1 teszet DEC:12-én de negativ lett 🙁 és azóta is változatlan minden ! ön szerint mi a lehetséges ? mit tegyek

    • Gabi

      2015. december 16. szerda

      Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A tünetek hiánya nem jelenti automatikusan, hogy valaki nem terhes, ahogy a negatív teszt is tévedhet.

  • Dalma

    2015. december 11. péntek

    Kedves Doktornő, mindig pontosan jön meg évek óta. vagy 23 vagy 24 napra. Most ovuláció napján voltunk együtt, szeretnénk kisbabát. jövő héten kellett volna megjönnie. most kerek egy héttel hamarabb jött meg. Mi lehet ilyenkor az ok? Azért kérem a segítségét, mert ilyet még soha ne tapasztaltam. Köszönöm szépen!

    • Gabi

      2015. december 16. szerda

      Ha korábban jelentkezik vérzés, mint a menzesz várható ideje, azt okozhatja akár a beágyazódás is. De ez csak akkor lehet igaz, ha ez a vérzés enyhébb, mint a megszokott, nem tart tovább 3 napnál. Ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Angi

    2015. december 05. szombat

    Tisztelt Doktornő!
    Párommal nem vedekezunk, csak megszakitassal. Eddig nem volt semmi „probléma”. Viszont legutóbb késett két hetet a menstruációm, csináltam egy tesztet amiről nem lehetett semmit leolvasni. Aztán rá két napra megjott viszont azóta is, azaz két hete menstrualok, de csak két-három napot vereztem de azt is csak minimálisan és azon kívül csak barna folyasom van. Szúr a hasam alja néha, de ezen kívül nem vettem észre semmit. Hétfőn mindnkepp csinálni fogok egy tesztet, de előtte ki szerettem volna kérni véleményét. Mennyire valószínű a terhesség?
    Előre is köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2015. december 09. szerda

      Megszakításos védekezés során a teherbeesés kockázata kb. 5%. Viszont ha egy pár egy éven át csak ilyen módon védekezik, a teherbeesés esélye 35%-ra nő. Tehát a terhességnek van esélye. Az elhúzódó barnás vérzés sem zárja ki biztosan. Mindenképp érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Viszont ettől függetlenül is, ha a barnás folyás nem múlik, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, mert ez semmiképp nem természetes.

  • Adri

    2015. december 01. kedd

    Jò estèt!Lenne pàr kèrdèsem…..nov. 12-èn menstruàltam,kb 11-12 nappal kèsőbb volt a peteèrèsem,aznap nem,de előtte 3 napig voltunk együtt a pàrommal!A menstruàciòm mindig pontos volt,25-26 napra jött meg.
    Az együttlètek utàn 4-5 nappal nagyin erősen szùrt a hasam,fàjt a derekam,ez kb 1 hete volt,azòta a mellbimbòm kicsit sötètebb,ês a körülötte lèvő rèszen megjelentek olyan kis dudorok,mintha pattanàsok lennènek,feszül is,valamennyire megdagadt,de a feszülès,fàjdalom szokott lenni a menst. előtt is. A hasam most ùgy fàj,”mintha meg akarba jönni bàrmelyik pillanatban” èrzès,pedig mèg 6-7 napom vissza lenne.
    Van esèlyem ilyen tünetekkel a terhessègre?!
    Köszönöm a vàlaszt.

    • Gabi

      2015. december 09. szerda

      Igen, lehetséges a terhesség. Ha már késik a menzesz is, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Kovács Brigitta

    2015. november 30. hétfő

    Jó napot Doktornő!
    Szeretnék érdeklődni!
    42 napja nem jött meg 2 napig volt nagyon halvány barna folyásom, meg nagyon szúrt a jobb petefészkem csináltam 2 tesztet mind a 2 negatív lett! Szeretném kérdezni hogy mi lehet a probléma? Köszönöm a választ!

    • Gabi

      2015. december 01. kedd

      Ha egyébként nem jellemző a késés, még nem zárnám ki a terhességet a negatív tesztek ellenére sem. Esetleg érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott egy ultrahang vizsgálat során egyértelműen meg tudják mondani, terhességről van-e szó.

  • Gabo

    2015. november 25. szerda

    Gabo 2015. november 14. szombat – 12:25 Tisztelt Doktornő!15 napja nem jelentkezik a menzeszem csináltam 5 különbözö teszett mind negativ. Március ota nem szedek fogamzásgátlót. Nem tudom mi lehet a probléma.
    Volt már késésem de sajnos annak korai vetélés lett a vége. Bár a tesztek ott is negativak voltak. Válszát elöre is köszönöm

    Sajnos azota sem jelentkezik a menzeszem 🙁
    Lassan belrem a következö menzesz idöszakot ami 29én lenne esedékes.

    • Gabo

      2015. december 05. szombat

      Köszönöm ,hogy válaszra sem méltatt pedig már 3 hete várom a váaszát. Nagyot csalodtam. De remélem ön nem kerül ebbe a helyzetbe ,hogy más válaszátol függjön. És nem hiszem ,hogy rendszer hiba lenne mert mind elöttem mind útánnam meglettek válaszolva a kérdések.

  • Horváth Flóra

    2015. november 23. hétfő

    Valaszat elore is koszonom.

  • Horváth Flóra

    2015. november 23. hétfő

    Kedves Doktorno!
    Kb 2 hete probalkozunk a babaval most 19.-en kellett volna megjonnie de nem jelentkezett semmi. Szombat reggel csinaltam egy tesztet de negativ lett, viszont menszesznek meg mindig nincs jele.
    Tuneteim nincsenek, csak alhasi szurkalast erzek. Mielott elhataroztuk hogy babat szeretnenk kb egy hete hagytam abba elotte a gyogyszert corenelle tablettat szedtem, szoval 3 hete nem vettembe egy szemet sem. Lehetseges a terhesseg vagy csak tul beleelem magam??

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      Lehet a tabletta utóhatása, hogy késik a menzesz, de ugyanúgy terhesség is okozhatja a vérzés kimaradását. Ha továbbra is késik, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Emi

    2015. november 22. vasárnap

    Ket honapig nem jott meg, csinaltam egy tesztet de negativ lett, aztan egybol megjott es mar ket hete tar. Kezdek nagyon aggodni mert az utobbi ket napba csak alvatt vert latok a beteten. Mi lehet az oka? Aggodnom kene?

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      Ha már 2 hete folyamatosan tart a vérzés, érdemes minél előbb nőgyógyászhoz fordulni. Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi okozza, de az ilyen elhúzódó vérzés semmiképp nem normális.

  • Ágnes

    2015. november 17. kedd

    Kedves Doktornő!

    November 2-3 án kellett volna megjönnie a menstruációmnak de még mindig semmi. November 12 én csináltam tesztet ami negatív lett és még mindig semmi jele hogy meg jöjjön. A párommal óvszerrel védekezünk.Előre is köszönöm a válaszát. Ágnes

    • Gabi

      2015. november 18. szerda

      Ha továbbra sem jön meg, érdemes a tesztet néhány nap elteltével megismételni. Sajnos óvszer használata mellett sem 100% a terhesség elleni védelem, ugyanis az aktus elején termelődő előváladék is tartalmazhat spermiumot, és gyakran ilyenkor még nem kerül fel az óvszer.

  • Hanna

    2015. november 17. kedd

    Kedves doktornő!

    26 éves vagyok. Elő szokott fordulni, hogy a ciklusaim hosszúsága 3-4 nappal különböznek egymástól, így nem szoktam megijedni ha néha pár napot késik.
    Most viszont 11 napot késett, barnásan kezdődött,görcsölt az elején, most gyenge vérzés, és 2 nap után el akar múlni. A párommal egy hónapja voltunk együtt (most távkapcsolat), nem érzek határozottan terhességre utaló tüneteket.
    Azt szeretném öntől megkérdezni, hogy mikor végezhetek el tesztet, meg kell várjam, míg teljesen lejár a menszeszem vagy akár most is?

    Válaszát előre köszönöm!

    • Gabi

      2015. november 18. szerda

      Nyugodtan lehet most is tesztelni. Esetleg érdemes megvárni a reggeli első vizeletet.

  • Gabo

    2015. november 14. szombat

    Tisztelt Doktornő!

    15 napja nem jelentkezik a menzeszem csináltam 5 különbözö teszett mind negativ. Március ota nem szedek fogamzásgátlót. Nem tudom mi lehet a probléma.
    Volt már késésem de sajnos annak korai vetélés lett a vége. Bár a tesztek ott is negativak voltak.

    Válszát elöre is köszönöm.

    • Gabo

      2015. november 21. szombat

      🙁

  • bea

    2015. november 06. péntek

    Doktor nőt ne tévessze meg a dátum, mert ez az oldal amit elözőleg írtam 2015. 11. 06. Pénteket ír, de 2015. 11. 05. Csütörtök Van ma! Valószínűleg az óra át állítása miatt van!

  • bea

    2015. november 06. péntek

    Jó napot! Én marvelon fogamzás gátlót szedek több mint 1 éve és azt szeretném megkérdezni, hogy szerdán lett volna a 8.ik nap hogy elkezdjem szedni,de én elfelejtettem és ma se vettem be sajnos most jutott az eszembe, 2.ik napja hogy elfelejtettem bevenni, egyébként esténként szoktam bevenni ha ez fontos! Ha holnaptól azaz péntektől elkezdem szedni az nem baj? Illetve szedjem ugyan úgy tovább ahogy eddig? Köszönöm a válaszát előre is!

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ilyenkor érdemes elkezdeni az elejétől, és megnézni a betegtájékoztatót, hogy mennyi ideig kell a tabletta mellett egyéb módon is védekezni, ha most kezdi el szedni. (Ilyenkor nem érvényes, hogy nem ez az első hónap!)

  • Nessa

    2015. november 02. hétfő

    Egy olyan kérdéssel fordulnek önhöz , hogy egyutt voltunk barátommal. Védekeztunk óvszerrel de meg nem szedek fogamzásgátlót. Mielőtt elment volna kivette mindig es most nem 28 nap után jött meg a menzeszem a másikhoz képest hanem 12. Napra es 11 napja megvan nem erősen ( 1 betét eleg egy nap ) de vay barna vagy bordó/ vörös ver. Lehetséges, hogy terhes vagyok ? Köszönöm előre is

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ha óvszerrel védekeztek, és a védekezésbe nem csúszott hiba, időben felkerült az óvszer, nem csúszott le, nem szakadt el, nem lyukadt ki, és az aktus végéig fent is maradt, tehát nem került a hüvelybe ondó, akkor minimális a terhesség esélye. Az elhúzódó vérzés sem tipikus terhességi tünet, ennyiből nehéz lenne megmondani, mi okozza, de emiatt mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, mert semmiképp nem természetes.

  • Heni

    2015. október 31. szombat

    Kedves Doktornő! 5 napja késik a menzeszem ,esténként alhasi fàjdalmakra ébredek. Mint ha ndgakarna jönni ,de semmi. Nagyon sokszor elönt egy meleg érzés aztàn fàzom. Alig tudok aludni is .Ez utalhat terhességre? Tesztet mindenképp fogok csinàlni . Vàlaszàt előre is köszönöm.

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Elsősorban a vérzés késése utal terhességre. Mindenképp érdemes tesztelni.

  • szilvia

    2015. október 31. szombat

    kedves doktorno.a ferjemmel 6 napja voltunk egyutt.e honap 20 volt menstruaciom.es vasarnap voltunk egyutt.a derekam nagyon faj a szagok ingerelnek es a melleim meg duzzadtak.csinaltam tesztet bar tudom korai meg egyik pozitiv a masik negativ.a negativ a reggeli mai.most akkor terhes lehetek v nem.gyors valaszat koszonom

    • timea

      2015. október 31. szombat

      kedves doktorno.a ferjemmel 6 napja voltunk egyutt.e honap 20 volt menstruaciom.es vasarnap voltunk egyutt.a derekam nagyon faj a szagok ingerelnek es a melleim meg duzzadtak.csinaltam tesztet bar tudom korai meg egyik pozitiv a masik negativ.a negativ a reggeli mai.most akkor terhes lehetek v nem.gyors valaszat koszonom

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ha volt pozitív terhességi teszt, akkor 99%, hogy valóban terhességről van szó! Ha bizonytalan, esetleg érdemes megismételni a tesztet.

  • Lilla

    2015. október 31. szombat

    Tisztelt Doktorno!

    Oktober 7.en jott meg a menstruaciom,es 10.en egyutt voltunk parommal,de a gumi kiszakadt. 11.en meg vereztem,igy nem vettem be esemenyutanit. 22 naposak a ciklusaim alltalaban, 29-30.an kellett volna megjonnie. Minden jelem megvolt faj a mellem fel vagyok puffadva pattanasos vagyok. Egesz honapban ezert srtesszeltem ami miatt szinten keshet. Terhes lehetek?

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Igen, lehetséges. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Katuska

    2015. október 29. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Szeptember 20-án volt a mensesem. A következőnek október 16-án kellett volna megjönnie. Aznap együtt voltam a párommal, és megszakítással védekeztünk. Aztóta nem jött meg. 3 tesztet csináltam, mind negatív lett. Amit érzek jó 2 hete: mellfeszülés, görcsölés, fejfájás, szédülés, álmosság. Mára kicsit már enyhébbek a tünetek.Mindig pontos volt a mensesem… Most bezavartuk volna? vagy esetleg egy gyulladásra gyanakszom… A terhességnek örülnék, de a negatív tesztek elbizonytalanítanak. Mit gondol?

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      A negatív tesztek ellenére én még nem zárnám ki a terhesség esélyét. Ha közben nem jött meg mégis, érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Mesi

    2015. október 28. szerda

    Kedves doktornő 12. Én van ovulációm a párommal 16. Án voltunk gumi nélkül és már két napja nem jön meg lehetek terhes és Nagyon fáj a hasam 16. Án a menzesz naptáram azt írta hogy közepes terhességi esely

    • Gabi

      2015. október 28. szerda

      Igen, lehetséges. Én tesztelnék!

  • Vivien

    2015. október 27. kedd

    Kedves Doktornő!
    Fogamzásgátlót szedek csütörtökön vettem be az utolsó szemet péntek este együtt voltam a baratommal és belém ment..vasárnap rózsaszínes folyásom volt,hetfőn egy kis ver volt reggel a bugyimon korai orom volt ugyanis aznap meg volt egy kis barna. Másnap szinte semmi csak egy kis barnázás lehetek terhes? Volt egy kis hányingerem meg egyszer jobb oldalt a méhemnél egy pici szúrás. Tesztet még nem csináltam. Várjak még!
    Üdv: Vivi

    • Gabi

      2015. október 28. szerda

      Nem tudom, milyen fogamzásgátlót szed, de a többségre igaz az, hogy ha már 1 levéllel (tehát 21 napon keresztül) pontosan, kihagyás nélkül beszedett, akkor az a 7 napos gyógyszermentes időszakra is védettséget nyújt. Ebben a 7 napban kell menzesz jellegű vérzésnek jelentkeznie, és ha akár elmúlt a vérzés, akár nem, a 7 gyógyszermentes nap elteltével el kell kezdeni az újabb levél tablettát. Előfordul, hogy enyhébb a vérzés tabletta szedése során, mint azt megelőzően, de egy két cseppnél meg kis maszatolásnál azért többnek kell lennie. Ha nem jelentkezik vérzés, nőgyógyászhoz kell fordulni, hogy kiderüljön, terhesség miatt maradt-e ki a vérzés. Első körben azt javasolnám, hogy mindenképp alaposan olvassa el a fogamzásgátló tabletta betegtájékoztatóját!

  • Mónika

    2015. október 26. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Párommal október 17-én voltunk együtt ( tervezzük a babát ) rá 5 napra barnás, rózsaszínes volt a wc papír, ez tart most 5. napja, de hol látható a papíron, hol nem. Szurkál és puffadt a hasam, illetve a melleim két oldalt is fájnak! október 30-án kellene megjönnie, a ciklusami átlag 26 naposak!
    Lehet baba ?

    Köszönettel!

    • Gabi

      2015. október 28. szerda

      Lehetséges. Ha már késik a menzesz, érdemes csinálni egy tesztet. De ez az elhúzódó vérezgetés másra is utalhat, ha nem múlik, érdemes felkeresni egy nőgyógyászt.

  • Bereniké

    2015. október 21. szerda

    Kedves Doktornő! Mar 13 napja kesik a menstruaciom,3x teszteltem mar, először 6 nap keses utan majd 9 nap keses utan vegul 11 nap utan, ebből a 11 nap utáni volt reggeli elso vizeletbol, mind három teszt negatív lett egyértelműen. Semmi terhessegre utaló tunetem nincs, nem faj a cicim nem vagyok faradekonyabb se éhesebb se, nem erzek semmi változást! Bar baloldalon enyhe Tompa szurkalodast szoktam érezni, neha a koldokom mellett neha lejjebb neha meg a derekamnal de mindig a bal oldalon! 1 héttel ezelőtt megrepedt a labam es fekvő gipsz be vagyok itthon minden este vér higito szurit kell adnom, esetleg ez is befolyásolhatja h nem jon meg? Es mitől lehet a szurkalodas? Válaszát előre koszonom!

    • Gabi

      2015. október 25. vasárnap

      Ha egyébként pontosan szokott megjönni, akkor a negatív tesztek és a tünetek hiánya ellenére sem zárnám ki a terhességet. A vérhígító alkalmazása elvileg nem befolyásolja a ciklust.

  • Noémi

    2015. október 20. kedd

    Kedves Doktornő!

    Múlthét csütörtökre vártam a menzeszem, azóta sem jött meg. Tegnap (hétfőn) délelőtt a wc-ben volt egy nagyobb darab barnás-véres folyás. Azóta semmi nincs. A mellem két oldala és alja fáj, illetve a hasam néha görcsölget, szúrkál (főleg baloldalt) illetve megjön érzésem van vasárnap óta. Ma csináltam délután egy 20as érzékenységű tesztet, amely egyértelmű negatív lett. Lehetséges h. nem vagyok terhes akkor és igazat mutatott a teszt? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2015. október 25. vasárnap

      Ha továbbra sem jelentkezett vérzés, érdemes ismét tesztelni, de mindenképp reggeli első vizeletből. A negatív teszt önmagában nem jelenti, hogy biztosan nem terhes.

  • Szabina

    2015. október 02. péntek

    Tisztelt Doktorno!

    Mar ez elott 22-en irtam ide, 6 hetes 5napos kismama vagyok 🙂
    Es azt szeretnem kerdezni, hogy szeretkezni mikortol lehet vagy hany hetes kortol? 🙂 elore is koszonom a valaszat.

  • 2015. szeptember 29. kedd

    Hónapot kívánok sajnos nekem nem sikerül a baba a nö gyogyászaton többször jártam de minden rendbe Aszt Mingyá de a baba nem jön igazából 6éve próbálkozunk de semmi .szeptember 22dikén 2napot rozsaszinesztem esik napon nagyon sötét volt és el múlt utána jártam a dolgoknak és Aszt olvastam terhesség is lehet de nem fáj a cicim semmim csak a hasam nagy nem tudom mit tegyek

    • Gabi

      2015. október 01. csütörtök

      Ha a két napos enyhe vérezgetés után nem jelentkezett normális menzesz jellegű vérzés, akkor érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. A tünetek nem jelentkeznek mindenkinél egyformán, így pl. a mellfájdalom hiánya nem jelenti automatikusan, hogy nem terhes. Nem tudom, milyen alapos kivizsgáláson esett át, és nem tudom, a párját is vizsgálták-e. Ha esetleg mégsem sikerült most sem, ennyi idő elteltével érdemes lenne más nőgyógyászt felkeresni, kimondottan olyat, aki meddőségi problémákban jártas. Lehetséges az, is hogy az apuka jelöltnél vannak gondok.

  • Szabina

    2015. szeptember 22. kedd

    Tisztelt Doktorno!

    Azzal az indokkal fordulok Onhoz, hogy nincs beallva rendesen a menstruaciom es ugyebar mas idopontba jon meg mindig. Jul. 16-an jott meg aztan aug. 16-an es most 19ere vartam, de mar 3napja kesik. Neha elkezd fajni a mellbimbom, a derekam is faj szurodik, alhasi gorcseim vannak az a bizonyos „biztos megfog jonni erzes”, sokat eszek kb masfel orankent mar erzem, hogy ures a hasam es ennem kell, szomjas is surubben vagyok, hajnalba felkelek azert, mert en ehes vagyok, megkivanom a kajat utana mar nem is kivanom, reggelente hanyingerem szokott lenni meg kis szedules. Tesztet meg nem csinaltam mert varok meg egy kicsit,hogy mi lesz. On mit javasol? Vagy On, hogy latja, lehetseges, hogy terhes vagyok?
    Koszonom a valaszat

    • Gabi

      2015. szeptember 24. csütörtök

      Igen, lehetséges. Én mindenképp csinálnék egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Karolina

    2015. szeptember 22. kedd

    Kedves Doktorno!

    En fogamzasgatlo tablettat szedek,de elfelejtettem kettot egymast kovetoen bevenni (a harmadik es negyedik napon bepotoltam mindkettot) viszont nem hasznaltunk semmi extra vedekezest. Mar 5 napja kesik a menstruaciom es tegnap eszleltem egy enyhen rozsaszines folyast es alhasi enyhe gorcsoket. Azt hitten hogy reggelre vegre megjon de semmi jele nem volt. Azota faradtnak erzem magam, kicsit betegesnek, torokfajosnak. Lehetseges hogy terhes vagyok ? JA es tesztet tegnap csinaltunk de negativ lett. Erdemes orvoshoz fordulni vagy esetleg uj tesztet csinalni ?

    • Gabi

      2015. szeptember 24. csütörtök

      Ha közben nem jön meg mégis, mindenképp érdemes a tesztet megismételni. Célszerű reggeli első vizeletből végezni a tesztet. Az újabb levél tablettát pedig csak akkor kezdje el, ha rendesen megjött a menzesz.