Vízben szülés videó

Megrázó videó egy vízben szülésről. Elképesztő, ugyanakkor felemelő élmény, ahogy a kicsi megszületik. Csak erős idegzetűeknek!


About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

24 Comments

 • Szilvi

  2010. november 13. szombat

  Kedves Ági!

  A harmadik gyermekemet várom, jelenleg a 34. hetet töltöm be.
  Külföldön szülök, lenne lehetőségem vízben szülésre. Azt gondolom, hogy 3. szülésként – bár az eddigiek is hál’isten természetesen zajlottak- a vízben szülés „feltenné az i-re a pontot”. Csak valahogy a részleteket nem látom át: hány fokos a víz, vajúdással együtt akár 2-4 órát is elképzelhető, hogy eltölt benne az ember, nem fázni időközben, hogyan pótolják a vizet, fertőtlenített vízről, vagy normál csapi vízről van szó….?
  Sok kis videót néztem már meg, ami meglepett, hogy a baba kibújásakor nem távozik vér, én pedig eddigi két szülésemnél még az alattam lévő matracot is átáztattam. Mikor kezdődik a vérzés, csak később, a placenta „,megszületésénél”? És mi van, ha esetleg – beöntés ide, vagy oda -, de mégis távozik egy kis széklet? Ez nem fertőzés-veszély a babára, ha a légutaiba bekerül?
  Remélem, nem vagyok ünneprontó ezzel a sok kérdéssel, de valóban nem vagyok ezekkel tisztában, pedig szertenék egy ilyen békés, háborítatlan szülést – legalább egyszer életemben átélni!

  • Vida Agi

   2010. november 19. péntek

   Menet közben természetesen pótolják a vizet, normál csapvízről van szó. Vérzés már a vajúdás során is van, de a vízben szülés közben kevésbé erős a vérzés is, nem olyan erős. A higéniáról menet közben a vízcsere gondoskodik, de a baba reflexei megakadályozzák, hogy megszületésekor a vízben levegőt vegyen, és csak akkor vesz levegőt, amikor kiveszik a vízből, így nem kerülhet a légutaiba semmi.

 • anita

  2010. július 17. szombat

  nagyon szép és meghato éz az érzés én tudom mert nekem is van egy kis lányom bár 9 éves most várjuk a második babát be valom kicsit félek mert nekem nem volt könyű szűlés.De az biztos hogy felemelö érzés,gratulálok minden anyukának aki végig csinálja ezt a fojamatot.

 • tihor

  2010. július 01. csütörtök

  Én nem fogok szülni de, van egy 22 éves lányom aki papás szüléssel született.
  (Ja, én az apja vagyok. ) Ez a videó fantasztikus hát én sírtam.
  Eszembe jutott mikor a lányom született, és csodálatos egy új élet kezdete a napvilágon. Egy kis fiu a szívem vágya, és ha minden jól megy 2013 ban meg is születik. lehet hogy mi is így fogunk szülni.

 • Linda

  2010. június 25. péntek

  Ez nagyon szép!
  Én fél éve szültem meg az első babámat! És szeretnék még szülni,mert akármennyire fáj az életben ez a legszebb dolog!

 • Zsu

  2010. június 10. csütörtök

  Akárki tette fel a videót köszönöm elmúlt időben sokat foglalkoztam a szülés és egyre inkább eluralkodott rajtam a félelem és az ellenkezés, hogy én EGYÁLTALÁN SOHA NEM VAGYOK HAJLANDO SZÜLNI SOHA!!!!!! De ez a video fantasztikus ügyes volt az anyuka, ill. az apuka is fenomenális hogy segédkezet közben és utána, ahogy átölelte anyukát és a kisbabát. Ez a video csodálatos és erőt adott nekem, hogy ne csak szükséges rosszként gondoljak a szülésre, amit csak a párom erőltet rám. Hanem akár 1 csodálatos élmény is lehet, ha az ember párja hajlandó együttműködni az elájulás vagy váróteremben való ücsörgés helyet.
  Üdv: 21 éves lány voltam

  Válasz: A szülés valóban csodálatos élmény, nincs ehhez fogható. Én is tartottam tőle, és nem is volt egyszerű, mégis ahogy vége volt, azt mondtam bármikor újra átélném.

 • szilvi

  2010. március 06. szombat

  Én is megnéztem volna szivesen a videot de vmiért nem lehet.nekem is van két kisfiam mindkettöjüket természetets uton szültem.

 • melissza

  2010. január 29. péntek

  szaiztok én egy 3 lány vagyok teccik ez a valami

 • Hajni

  2009. december 28. hétfő

  Ez csodálatos volt! 3 hónapja vagyok férjnél és alig várom hogy nekünk is legyen kisbabánk!!! Imádom a gyerekeket bár nekem nincs de az anyaságtól szebb dolog nem létezik a földön!!!!!!!

 • Nóra

  2009. november 16. hétfő

  Kedves Adél! Én is vízben szeretnék szülni. Meg tudnád mondani hol van erre lehetőség, Te hol szültél? Milyenek a tapasztalataid? Köszi!

  Válasz: A Szent Imre Kórházban lehet vízben szülni.

 • adél

  2009. október 24. szombat

  én már 8-szor vetéltem egy éve van egy kisfiam! hatalmas volt az öröm!
  én vízben szültem és most is ott fogok 8 hónapos terhes vagyok de még most is félek hogy esetleg egy halott gyereket szülök ami nem lenne jó mert már van egy kisfiam !!!

  szóljatok hozzá létszi

 • kata

  2009. szeptember 15. kedd

  jaaaj ez nagyon szééép voooolt! még csak nyolc vagyok, de már most tudom, hogy vízben szeretnék szülni. a barátomnak már mondtam és ö is nagyon lelkes. már csak pár év és engem is videóznak! szupi!

 • botos barbara

  2009. szeptember 05. szombat

  háát nem is tom de szerintem meg a gyerek a legcsodááálatosabb a világon

 • Kiky

  2009. június 21. vasárnap

  Jajjjj istenkém de szép volt énis elsírtam magam ahogy az anyuka megölelte azt a kis csöpséget…nagyon várom h énis megszüljem az első kisbabámat..:) bár még csak 17vagyok úgyérzem ráérek de már mindennél jobban várom és azt a 9hónapot amit majd a kicsire felkészüléssel tölthetek..:)

 • Nofrit

  2009. június 16. kedd

  Mivel mozgássérült vagyok, és természetes úton szeretnék szülni, a dokimmal megbeszéltük, hogy vízben szülés lesz. Igen ám, de hazánkban csak vajúdni lehet… Vagy kimegyek külföldre szülni, vagy megvárom, míg itthon is lehet. 25 vagyok, még ráérek várni, de mindig is csodáltam, hogy mennyire szabadabban lehet szülni odakinn, mint itthon…

  Válasz: Kórháztól függ itthon is és orvostól, a Szent Imre Kórházban több ismerősöm is szült vízben (nem vajúdott, hanem a vízből emelték ki a babát)

 • Adrienn

  2009. június 06. szombat

  Hát nekem még négy hónap van a szűlésig, de remélem, hogy énis hamar és könnyen túl leszek rajta, de válalok mindent a kisfiamért!:)

 • Vikus

  2009. május 04. hétfő

  Hát,az anyukának valóban minden elismerésem:) ő ügyesen csinálta amit kellett…:) a szülésznőkön viszont meglepődtem… ez az elhelyezés csak nehezítette a kismama dolgát(anyuka lába nem volt kitámasztva,nem segítettek a fej kifejtésében stb.) nálunk ez nem így működik(mondhatni szerencsére:)) 1.a vízben szülés nem oylan népszerű,mint külföldön, 2. babát addig nem helyezzük mellre,amíg a zsinór nincs elvágva… még jó,hogy nálunk baba és mamabarátabb módon folynak a szülések:D na mind1:) am én is szeretnék nemsokára szülni..és valóban a szülés és az anyaság a világ legnaygobb csodája:) és én ennek szerencsére részese lehetek:) akár nap mint nap.:)
  Pussz: Vikus/szülésznőhallgató/

 • Maya

  2009. május 02. szombat

  Nagyon szép volt!!!!Én elsírtam magam.21vagyok,lassan szeretnék én is babát.:)

 • HORVÁTH ANNA GABRIELLA

  2009. március 16. hétfő

  4-DIK BABÁMAT VÁROM,ÉS MÉG MIND A HÁRMAT SZOPTATOM.IMÁDOK ANYA LENNI,NINCS IS SZEBB ENNÉL,AZ TUTI.EGY 24 ÉVES ANYUKA

 • zsanett

  2008. szeptember 12. péntek

  jajj istenkém majdnem elsirtam magam 15 vok de pár éven belül szeretnénk a párommal 1 csöpséget!! már a leánykérés megvolt a sulit kell elvégeznem ..jjajj alig várom!!

 • babacsi

  2008. július 31. csütörtök

  én még nem szűltem, de ez a csajsz nagyon ügyes volt, remélem nekm is ilyen hamar fog majd menni.

 • bettibea

  2008. július 08. kedd

  Hát ez óriási volt. El is sírtam magam.Ilyen az anyaság? 4 hós a fiam

 • Szilvi

  2008. július 05. szombat

  Ó istenem ez nagyon megható 🙂 a gyerek a legcsodálatosabb az életben! gratulálok!

 • Anita

  2008. június 10. kedd

  Nagyon ügyes volt aki szült!Én is várom,hogy szüljek!Bár én csak 11 éves vagyok!!Én természteten akarok majd szülni!