Szülés videók

Szülés videókRégebben le lehetett tölteni a Szülőszoba adásait a TV2 oldaláról, de ez a lehetőség megszűnt, ám viszonylag sokan keresgélnek az interneten szülés videók után, így most összegyűjtöttem néhány linket, ahol ilyeneket tudtok megnézni. Szigorúan csak erős idegzetűeknek ajánlott! (Te úgysem fogod látni a saját szülésedet, ebben a szerencsében csak Apának lesz majd része ;))

Nandu feltette az oldalára a saját szüléseit bemutató videókat. Levente születését sajnos már nem lehet megnézni az oldalon, de a Csenge születéséről készült videók megnézhetőek. Ez már csak azért is érdekes, mert vízben született a kislány:
a szülés videó 1. részének letöltése
a szülés videó 2. részének letöltése

Egy császáros szülésről készült felvétel

Egy hagyományos szülésről készült felvétel

Egyéb szülésről készült videók

Az Alternatal Alapítvány 30 perces filmje a háborítatlan vajúdásról Részletek itt

Szüléstörténet videók (riportok, ahol kispapák elmesélik, milyen volt a szülés):

1. riport

2. riport

3. riport

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

34 Comments

  • J Zsuzsi

    2011. április 26. kedd

    Sziasztok!
    2009-ben volt egy elhalt terhességem 11 hetesen,nagyon nehéz volt feldolgozni,de a következő évben teherbe estem,és féltem nehogy még egyszer megtörténjen,szerencsére nem volt semmi gond,2010.12.23.-án reggel 5.30-kor elfolyt a magzatvizem,és délután 15óra 25perckor megszületett a kisfiúnk,3800g.,55centivel.
    Semmilyen fájdalomcsillapítót nem kértem,mert minél természetesebb szülést akartam.Persze a vajúdás nagyon fájt,de megérte ez a kis csoda.
    Az apás szülést csak ajánlani tudom mindenkinek,mert azzal segít a legtöbbet ha melletted van és csak fogja a kezed.
    Mindenki mondta,hogy leírhatatlan élmény,de csak akkor tudod meg ha átéled ezt a csodát.
    (A kisbaba világra jöttével anyuka is születik)

  • judo

    2011. március 17. csütörtök

    SZIASZTOK.
    MÁSODIK GYERMEKEMET VÁROM ÉS ÉN AZT TUDOM MONDANI , HOGY NEM OLYAN BORZASZTO A SZŰLÉS , HISZEN NEM TUDSZ ODAFIGYELNI A FÁJDALOMRA.ÉN UTÁNNA SZENVEDTEM 2 HONAPOT A GÁTMETSZÉS MIATT. MOST IS ETTŐL FÉLEK.MINDENKINEK TUDOM AJÁNLANI , HOGY LEGYEN OTT AZ APUKA IS , MERT ÍGY EGÉSZ MÁSKÉPP LÁTJA A VILÁGOT UTÁNNA.

  • Erika

    2011. március 03. csütörtök

    Sziasztok!
    Én 27 éves vagyok és most várom a második kisfiamat. A szülésig még 3 hetem van, március 21-re vagyok kiírva. Nekem az első szülésem nagyon könnyű volot és most sem számítok másra. Egy kisbabát megszülni egy nő életében a legnagyobb élmény!! Ezért nincsenek félelmeim és már nagyon nehéz kivárni a nagy napot!!!

  • szabina

    2011. március 02. szerda

    sziasztok én egy 20 éves vagyok és az első babámat várom most 22hetes terhes vagyok megmondom az igazat nagyon félek de vanak barátnőjim akik sokal fiatalaban szültek és aszt mongyák nem kel megijedni de benem akor is benem van mert nem tom mijen lesz aszt tom hogy fájni fog de hogy hogyan miképen lesz még aszt nem tom de apás szüés lesz 😀 kérlek irjatok

  • andi

    2011. február 01. kedd

    Sziasztok!Sajnos én elvetéltem az elsövel 3 honaposan nagyon szeretnénk a párommal babát de ugy döntöttünk hogy még várunk vele én nem félek a szülés fájdalmától sőt szerintem nagyon szép élmény fontos szerintem egy nönek hogy a párja végig ott legyen a szülésnél az is sokat segit föleg lelkileg.

  • balog timea

    2011. január 22. szombat

    Sziasztok én 27 éves vagyok 8 hónapban járok kicsit félek a szüléstől mert már vesztettem el babámat szüléskór ezelőt 4 éve halva született! nagyon meg rázott de most már túl tetük magunkat a párommal várjuk az újj babát és azt mondják egézséges mint a makk remélyük minden jó lessz!

    • Tünde

      2011. május 28. szombat

      szia még szeretném kérdezni mi volt az oka a baba hogy halotan szülted?én most vagyok 36 hetes terhes nekem a vérnyomásommal vannak problémák az orvosom aszt mondta ezelöt 2 hétel nagyon agodott értem mivel állitolag sorvad a burok és kevesebb a magzat vizem is igy a baba nem kap elég táplálékot ezért nagyon félek nehogy valami baj legyen!

  • Ildy

    2010. augusztus 04. szerda

    Sziasztok már írtam nektek hogy nem tudjuk eldönteni apás nem apás szülés legyen. Hát 2010.07.18.-án 04:30-kor elfolyt a magzatvizem és végül 13:40 perckor megszületett a kislányom.A dolgok úgy alakultak hogy édesanyám volt melletem végig Ő vágta el a köldökzsinórt is.Végül is nem bánok semmit mert sok erőt adott így semmi érzéstelenítőt nem kértem.Nem lehet leírni azt az érzést amikor karodba foghatod a kis csöpségedet ezt át kell élni.Minden kismamának üzenem ha nem muszály ne kérjen érzéstelenítést ha megvan a baba minden fájdalmat elfelejtetek.

  • Reni

    2010. július 30. péntek

    Sziasztok!Én 19 éves vagyok…lassan 20 és már nagyon szeretnék egy babát a párommal együtt!Viszont nem tudom h jó ötlet-e mert még nem dolgoztam és nem tudom hogy így hogy kapok majd gyest..stb!?mert én a szüleimre sem számíthatok miel külön élek!Emiatt eléggé aggódom pedig nagyon szeretnék én is kismama lenni :)!Ha valaki tudna vmi tájékoztatást adni azt nagyon megköszönném! 🙂

    Válasz: GYESt mindenképpen kapsz, de annak az összege elég kevés, tehát ha rendes mértékű támogatást szeretnél kapni, akkor legalább 1 évig dolgoznod kell, mielőtt teherbe esel.

  • Kiryke

    2010. július 20. kedd

    Sziasztok! 18 éves vagyok és a 6. hétben járok! A Szüléstöl én is félek egy kicsit..de az eredmény ami számít!!!:)))ha még nálam is fiatalabbak vagytok vagy pedig idősebbek nyugodtan vegyetek fel msn-re,mert szeretnék beszélgetni!!!:)))
    bartyk0128@citromail.hu,ezen elértek! Várlak benneteket kismamik!!!:)))

  • ildy

    2010. június 22. kedd

    Sziasztok
    Én 22 éves vagyok és most a 35hétben járok.Nemrég tudtuk meg hogy kislány lesz nagyon örülünk neki és készülünk a nagy napra ruhák babakocsi meg ami kell.Szerencsére sok segítséget kapok a nővéremtől aki tavaly novemberben szült.
    Úgy gondolom szerencsém van mert mindenben segít ha kell jön a vizsgálatokra velem.Sajnos a párom nem tud ebben részt venni nem engedi a munkája.Szerintetek jó lenne ha ott lenne a szülésnél Ő akarja de én nem tudom mi lenne a jó?

    Válasz: Ez a közös döntésetek. Te is gondold végig, szeretnéd-e, ha ottlenne, vagy inkább női segítségre vágysz és ő is gondolja végig szeretne-e téged olyan helyzetben látni. Beszéljetek róla közösen, ez segít majd meghozni a jó döntést.

  • Betti

    2010. május 23. vasárnap

    Sziasztok!
    Én most várom 1. kisfiamat és még egy kicsit félek, de nem annyira hisz ha belegondolok mennyi fájdalmam lehetne a szülésnél, de nem gondolnék bele, csak nyomnám, hogy minél hamarabb a kezembe foghassam a kisfiamat!
    Ti is erre gondoljatok, és csak nyomjárok erősen, hogy minél hamarobb ott lehessen a gyerek a kezetekben!
    Üdv: Molnár Bettina 24 éves

  • Bius

    2010. május 12. szerda

    Sziasztok:)

    Én most várom az első gyermekemet.. a szüléstöl eléggé félek de bele gondolva, hogy a végeredmény mi is leszz már nem is érzem hogy fájni fog.. a gyerekszülésre lehet nem tudtam még felkészülni mert a barátommal lefeküdtem.. most elsőnek feküdtem le bárkivel is.. és a baba véletlenül lett:) de attól függetlenül a családom segít… bisu voltam 17

  • mocsár erika

    2010. április 29. csütörtök

    szasztok nekem is szuletet egy gyerekem es nagyon csodálatos erdemes egy gyereket meg szulni es nem el vetetni mert sok nö inkáb elvetetni es nem tudjhogy milyen szep gyereket vesztet el mert egy gyerek ajándek az istentöl egy gyereket ha már teherbe esik akkor ne ölje meg mert annak a gyereknek eletet tud anni na sziasztok

  • Anna

    2010. április 21. szerda

    Sziasztok! Én egy 20 éves lány vagyok, és most várom az első babámat. Még nagyon az elején vagyok, de ahogy elnézem mindenki ugyanattól fél, a szülés fájdalmától de ez mindenkinél máshogy fog kialakúlni, én bizom benne nem lessz nehéz szűlés, de ha mégis hát minden fájdalmat megér!

  • MELINDA

    2010. április 05. hétfő

    Sziasztok!Én 23 éves vagyok és most várom első kislányomat,augusztus 13.-ára.Nagyon félek én is a szüléstől,de vigasztaljon az hogy amint a kezedben tartod a gyermeked állítólag minden fájdalom megszűnik.A világ legszebb dolga anyává válni és egy új életet adni.

  • ÓNODI TIMEA

    2010. február 08. hétfő

    SZIASZTOK. ÉN IS MOST VÁROM A MÁSODIK BABÁMAT,ÉS NAGYON FÉLEK A SZÜLÉSTÖL.NEM TUDOM MIÉRT DE HALÁLFÉLELMEM VAN.AZ ELSÖNÉL NEM VOLT.SEGITSETEK,SZERINTETEK MIÉRT VAN EZ

    Válasz: Elég sok oka lehet. Lehet, hogy csak hormonális okok vagy a téli depresszió az oka, de az is lehet, hogy az előző szülésed volt ennyire rossz élmény… Érdemes lenne elbeszélgetned egy pszichológussal erről, de a kineziológus is jó lehet.

  • Gabo

    2010. január 29. péntek

    Sziasztok!En 25 eves vagyok es mindenoras!!!
    Mar nagyon varom,de biztos csak azert ,mert nem tudom mi var ram!!!!
    Ha van valakinek jo tanacsa vizben szulesre nagyon varom!!!
    koszonom

  • Márti

    2010. január 28. csütörtök

    Én a második kislányomat várom és félek a szüléstől,pedig a másodikat szülők az elsőnél nagyon rossz volt,mert sokat szenvetem a szülő szobán.De már bele nyugodtam,hogy szülni fogok,de egy kicsit félek.

  • Amy

    2010. január 19. kedd

    Sziasztok!
    Én is nagyon szeretnék babát de 18 éves vagyok de, úgy érzem hogy meg értem a feladathoz, lehet hogy furán hangzik:)
    Szeretnék barátokat szerezni és együtt megérni az anyaság örömeit, mert az én barátaim nem nagyon éreznek velem együtt de nem is várom el.
    ezért az email címem rain.nonoo@gmail.com nagyon szeretnék hozzám hasonló fiatal vagy idősebb kismamák barátságát kérni hátha még tapasztalatainkat is meg tudjuk osztani egymással!
    Előre is nagyon szépen köszönöm.

  • Noémi

    2010. január 19. kedd

    Szisztok!
    Én 18 éves vagyok és idén karácsonyra szeretnénk babát, kicsit félek de mégis nagyon szeretnénk mind a ketten.
    Úgy érzem hogy meg tudok birkózni a feladattal és hogy jó anya tudok lenni akár ilyen fiatalon..és azt üzenem a hozzám hasonló fiatal jövendőbeli anyukáknak hogy hiába nem tervezet baba de ha meg akarják csinálni és megszülni a babát akkor onnan már minden rendbe lesz mert mindenkiben ott az anyai ösztön:) Anyáink is fiatalon szültek és mégis itt vagyunk boldog ember, anyuka ként és hogy bennünk fejlődik egy parányi élet ez a legnagyobb ajándék:)

  • csedina

    2010. január 13. szerda

    Sziasztok-38 hetes vagyok életem legszebb pillanata volt amikor megtudtam hogy babánk lesz,Kaáli intézetbe jártam sikertelen volt az első beültetésem és spontán terhes lettem a babánkkal,maga volt a CSODA.Kicsit félek a szüléstől de minden fájdalmat megér ez a pici baba a hasamba aki idebenn kalimpál.Feladni soha nem szabad-CSODÁK VANNAK.

  • fanni

    2009. december 23. szerda

    sziasztok!!! nekem most lesz az első gyerekem december 26-odikára várom. sajnos egy kicsit félek mert 14 éves vagyok

  • annamari

    2009. december 16. szerda

    nagyon boldog vagyok most lesz az elsö gyermekem de sajnos még fiatal vagyok 16 éves és félek egy kicsit

  • Netti

    2009. október 19. hétfő

    Sziasztok! november 6-ára várom a második babámat. a fiam 10 éves, és ha minden igaz most kislányunk lesz. Nézegetem a videókat, olvasgatok, próbálok testileg-de fôleg lelkileg felkészulni a szulésre. most tôbb bennem a félelem, mint az elsônél….. De reménykedem, hogy minden rendben lesz, és ugyesek leszunk a babával. Csodálatos dolog anyának lenni, elmondhatatlan érzés.
    Minden anyukának jó egészséget és erôt, kitartást kívánok.

    Netti /Szlovákia/

  • Kelemen Kata

    2009. július 13. hétfő

    Csodálatos érzés most julis 2o-ra várjuk első babánkat.Köszönet Áginak a minden héten küldött hirlevelekért Erdélyből Kata

  • Kitty

    2009. június 01. hétfő

    Szerintem is csodálatos dolog a szülés.A picivel egy új anya is születik.Én két hete szültem meg saját fiamat,csak sajnos holtan,de a kilenc hónap amíg együtt voltunk fantasztikus élmény volt…..

    • márta

      2010. november 19. péntek

      ne haragudj de itt terhes anyukák olvasgatnak!hogy irhatsz ide ilyet hogy halva született…szerintem egy anyuka sem szeretné olvasni.mindenki tud rola hogy van ilyen sajnos de nem kellene ijeszgetni ezzel senkit….ne haragudj de ez nagyon durva

  • varga anikó

    2009. május 31. vasárnap

    Ettől szebb dolog nincs az ember életében.Én 12-éve szeretnék babát de még semmi.Remélem átélem ezeket én is.

  • Vica

    2009. április 25. szombat

    Nagyon szép dolog a szülés,én júliusra várom a babámat.Csodálatos élmény ahogy itt mozog a kis drága a hasamban!!!

  • Ramóna

    2009. február 17. kedd

    Igen szerintem is nagyon szép dolog ha valaki anya lesz,bár még énis csak 15 éves vagyok!De egészségügyi iskolába akarok járni és nagyon rmélem hogy sikerül eelvégeznem!Ha igen akkor sok szép babát látok meg születésük pillanatában!:D

  • Betti

    2008. november 26. szerda

    Csodálatos dolog ha egy nő anya lesz!
    Kilenc hónapig benned fejlődik és aztán………..
    Gratulálok!!!!!

  • bereczrita

    2008. augusztus 14. csütörtök

    szerintem nagyon érdekes de talán többet is mutathatnánk belölle!

  • Szilvi

    2008. július 05. szombat

    Én mégcsak 15 vagyok még nem voltam fiúval,még nemis akarok, nagyon szeretem a gyerekeket és már alig várom hogy nagyob legyek és oda érjek ahoz a korhoz mikor már lehet gyerekem! Egyszerűen csodálatos ez az egész dolog! !Hogy 9 hónapig benned fejlődik és utána a kezedben fogod!és gratulálok a gyerekhez!