Szabadon szülni

Szabadon szülniFilm az otthonszülésről és a „szülési szabadságról”. Kepes András, Feldmár András, Ranschburg Jenő, Létay Dóra,Láng Annamária, Filó Vera, Rácz Zsuzsa, Barcza Gergő, Galambos Péter, Ráckevei Anna, Juga Veronika, Szalóki Ágnes, Herczog Mária, Ternovszky Béla és Vajdai Vilmos osztják meg otthonszüléssel kapcsolatos gondolataikat.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 Comments

  • Zöldi Ágnes

    2008. október 23. csütörtök

    Sajnálom, hogy a „hírlevelek” elmaradoznak! Szívesen kaptam volna erről a cikkről-videóról egy kis értesítőt, mert nagyon szép gondolatok vannak benne. Szerencse, hogy volt egy kis időm böngészni a neten, és így ráleltem.

  • bettibea

    2008. október 17. péntek

    Érdekes hozzáállás, bár én is meg voltam győződve, amíg terhes nem lettem, hogy én aztán nem megyek kórházba! Kórházfóbiám van ,gyűlölök ott lenni. Már előre féltem mi lesz ha egyszer bekerülök(szerencsére a szülésen kívül eddig nem kellett).
    Aztán megfogant életem értelme és egy percig nem volt kétséges hogy kórházban fogok szülni, nem tudom miért, de úgy éreztem ez lesz a legjobb. Teljesen jól voltam egész terhesség alatt, minden leletem tankönyvbeillő volt, nyugodtan szülhettem volna otthon is, a leleteim alapján. A kórház végülis nem olyan borzasztó, mint ahogy elképzeltem, de a 3 nap letelte után spuriztunk haza. A szülés gyors volt és zökkenőmentes, nem vajúdtam sokat, pedig első gyerek. Éjjel fél 2kor mentünk be , hajnali negyed 6kor megvolt a fiam. Gyorsan tágultam ez volt a mázlim azt hiszem…
    Tervezünk még babát és nem fogok otthon szülni, azt hiszem…
    Nem ítélem el aki ezt teszi, de kibírható az a pár nap, csak jó kórházat kell hozzá választani…