A Kismamablog.hu bemutatja

Pozitív Nevelés Iskolástól Kamaszkorig Tréning

Egy gyakorlatias online tréning, ami segít a nevelési problémák kezelésében és a jó szülő-gyermek kapcsolat fenntartásában iskoláskortól kamaszkorig

Nagy gyerek: nagy gond?

Ahogy a gyermeked nő, egyre nagyobb elvárásokkal kell szembesülnie. Néhánnyal gond nélkül megbirkózik, másokkal viszont gondja akad, ezt pedig viselkedési problémák jelzik:

Nem érdekli a tanulás.
Nem akar házi feladatot írni.
Problémák vannak az iskolai viselkedésével.
Nem ért a szép szóból.
Titokban rosszalkodik, titkolózik, folyton veszélyes dolgokba kezd.
Dühkitörései vannak, hisztizik.
Nem lehet lebeszélni a hóbortjairól.
Csak a barátaira hallgat, mindent a többiekről utánoz.
Követelőzik, rád akarja kényszeríteni az akaratát.
Füllent, szándékosan elhallgat dolgokat.
Nem érdekli az iskola.
Nem együttműködő, nem lehet rávenni semmire, nem hajlandó segíteni, résztvenni a házimunkában.
Rendetlen.
Későn fekszik le.
Csak a videójátékok vagy a tévézés érdeklik.

Ilyen és ehhez hasonló kényes nevelési helyzetek szinte minden iskoláskorú gyermeknél előfordulhatnak.

Mit lehet tenni?

Van, aki próbálja megbeszélni vele, hiszen már nagy, megérti.

Van, aki megvonja tőle a kedvenc játékait vagy nem engedi tévézni - büntetésből.

Van, aki a kiskorban bevált módszerekkel próbálkozik (rábeszélés, alkudozás, kis büntetés, ráijesztés stb.).

Van, aki azt hiszi, keménységgel, fegyelmezéssel érhet el célt.

Azonban ezek a módszerek az egyre önállóbb és határozottabb gyereknél egyre kisebb mértékben működnek.

De akkor mi az, ami működik?

Itt jönnek képbe a pozitív gyermeknevelés sokoldalú módszerei.

Azok a módszerek, amik javítják a szülő-gyermek kapcsolatot és erősítik a kötődést (ettől önmagában is javulhat a gyermek viselkedése), segítenek megtalálni a problémák gyökerét és a helyes irányba terelni a gyermeket anélkül, hogy az önbizalma vagy a szüleibe vetett bizalma sérülne.

Abban, hogy a gyermeked kisiskolás, iskolás és kamaszkorában is hallgasson rád és együttműködjön veled, a Pozitív Gyermeknevelés Iskolástól Kamaszkorig Tréningen tudok segíteni neked!

Mit tanulhatsz meg a Pozitív Nevelés a Gyakorlatban - Iskoláskortól Kamaszkorig tréningen?

Amit a tréningen megtanulhatsz:

  • Rögtön az első leckéből megtudhatod milyen változásokon mennek keresztül a gyerekek 6-16 éves kor között és mutatok 3 olyan dolgot, amin ha elkezdesz változtatni, azonnal változni kezd a gyermeked is.
  • Hogyan változtasd meg a hangnemet? Hogyan változtasd meg az érzelmeidet, a rossz reakcióidat és csökkentsd a kiabálást, a vitatkozást, az eleve emelt hangot a gyermeknevelésben?
  • A kapcsolat kialakítása és fenntartása: a nevelés 80% kapcsolat és 20% iránymutatás, ha a gyermeked nem kapcsolódik hozzád, hiába próbálsz hatással lenni rá. Megmutatom, hogyan tartsd meg a jó kapcsolatot és érd el, hogy elfogadja az iránymutatásodat!
  • Mi áll a növekvő akarat mögött? A korral a gyerek egyre határozottabbnak tűnik, ám néha a nagy hang és az akarat mögött egészen más bújik meg, mint arra gondolnál.
  • Nem tanul, nem ír házi feladatot, nem érdekli az iskola: hogyan segíts neki, keltsd fel a figyelmét és érd el, hogy szívesen és lelkesen tanuljon?
  • A közösség hatása: a legtöbb iskoláskorú gyereknek már fontos a közösség, a barátok és minél nagyobb annál nagyobb hatással vannak rá mind pozitív, mint negatív téren. Hogyan ismerd fel, hogy segítségre szorul, hogyan tartsd távol mások rossz hatásától és mit tegyél, ha beszippantja őt egy rossz társaság?
  • Neveletlenül viselkedik, agresszív az iskolában, nem együttműködő otthon: Mi áll a háttérben és mit lehet tenni ellene?
  • Dühkitörései vannak, akaratoskodik, drámázik, irányításmániás: Mi okozza ezt, mit él át ilyenkor a gyerek és hogyan veheted elejét ennek a viselkedésnek?
  • Megelőzés: milyen hétköznapi szokásokkal, tettekkel tarthatod fent a jó, őszinte és szeretetteljes kapcsolatot a gyermekeddel minden életkorban?
  • Testvérek nevelése: a korral a konfliktusok eldurvulhatnak, a féltékenykedés növekedhet: Mi okozza ezt és mit lehet tenni ilyenkor?
  • Konfliktuskezelés: Hogyan kezeld a vitáitokat, nézeteltéréseiteket és találjátok meg a közös hangot (akkor is, ha a gyereked általában meggyőzhetetlen)?
  • Képernyők, kütyük, mobilozás: Mit tegyél, ha túlságosan beszippantja őt egy játék vagy egy eszköz? Hogyan vedd rá, hogy ne hanyagolja el a kötelességeit emiatt?
  • Felelősségre nevelés: Ebben a korban egyre nagyobb elvárások helyeződnek a gyerekhez. Tanuljon, szerezzen jó jegyeket, járjon különórára, sportoljon, segítsen otthon, válasszon középiskolát, készüljön a felvételire, vegye komolyan... Hogyan tanítsd őt felelősségvállalásra és arra, hogy komolyan vegye a tettei következményeit?

Hogyan néz majd ki ez a tréning?

A tréninghez sehová nem kell elmenned, hiszen ez egy online tréning. 8 héten át heti 2 leckét kapsz majd hanganyag formában (mindegyik leckéhez tartozik majd egy írott vázlat is). Ezeket letöltheted, felmásolhatod mobileszközre vagy bárhol hallgathatod mobilról, tabletről is. A leckéket egy zárt, online felületen érheted majd el. Ha közben elutaztok semmi baj, hiszen a leckéket utólag is visszanézheted és letöltheted.
A leckék nem hosszúak, hogy gyerekek és munka mellett is tudj rá időt fordítani.

A leckéket pdf és mp3 formátumban érheted el, online is nézheted és le is töltheted őket, így bárhova magaddal viheted és internetelérés nélkül is nézheted/hallgathatod/olvashatod őket. A tréning során heti 2 leckét kapsz majd.

Nem vagy fix időhöz kötve: a leckéket bármikor megnézheted a zárt oldalon és utólag is vissza tudod nézni őket.

Az 1 hónapos tréning értéke felbecsülhetetlen (végre béke lesz a családban, hurrá 🙂 ), az ára viszont most 2019. augusztus 23-ig bevezető akcióban csak br. 8.900 Ft.

Gyakran Ismételt Kérdések (talán a tiéd is köztük van)

Milyen életkorú gyerekekre vonatkozik a tréning? +

A tréningben található információk és módszerek az 5-16 év közötti gyerekekre vonatkoznak. Magukban foglalják a kisiskolás, a kiskamasz és a kamaszkor tudnivalóit.

Hol lesz a tréning? El kell menni hozzá valahová? +

Nem, ez egy online tréning, teljes egészében egy online felületen át zajlik, sehova nem kell kimozdulnod hozzá, akár külföldről is végezheted.

Miért tréning? Miért nem könyv? +

Szívesen írok (ezt a blogban található több ezer bejegyzés és 4 könyv is bizonyítja), azonban egy online tréning egészen más hangulatú. Olyan, mintha tényleg egy teremben volnánk (csak nem kell hozzá elmenned sehova, mert ezt gyerek mellett nehéz megoldani): élő szóban hallgathatsz (hangfelvételről) és kérdezhetsz minden leckéhez kapcsolódóan (na, ilyen egy könyvnél nincsen). Ráadásul egy online tréningnél a többi résztvevővel is beszélgethetsz, megoszthatod a tapasztalataidat és ötleteket kaphatsz.

Emellett kapsz majd minden leckéhez egy vázlatot is, hogy gyorsan át tudd tekinteni, mit találsz az adott leckében és át tudd ismételni a legfontosabb részeket.
A leckéket kimásolhatod a telefonodra, bárhol hallgathatod (próbálj meg mosogatás vagy séta közben könyvet olvasni 🙂 )

Egy könyvet sokszor csak átfut az ember gyors megoldást keresve, ezért néha átsiklik a fontos részletek felett, az online tréningen viszont minden nap 10-15 percben egy-egy részletet nézünk meg, így jobban el tudsz mélyülni az anyagban és hamarabb megtalálod a számotokra valóban működő megoldást is.

Minden gyerek más... Nincsenek egyenmódszerek. +

Ebben teljesen igazad van. Éppen ezért az egész tréninget egy teszttel indítjuk (sőt: kettővel). Az elsőben megismerheted a gyermeked személyiségét, a másodikban pedig a makacsságának típusát. Csak ezt követően mutatom be, hogyan lehet meggyőzni a különböző típusú makacsokat 🙂

És ehhez jön majd hozzá még egy harmadik dimenzió is: megmutatom, milyen okok állhatnak a makacsság hátterében. Nem pusztán arról van szó, hogy rá kell venni egy makacs gyereket arra, amit mi szeretnénk BÁRHOGY. A makacsság hátterében sokszor belső bizonytalanság vagy önbizalomhiány húzódik meg. Olyan is lehet, hogy a gyermek valamilyen hiányosságát fedi el akaratoskodással vagy a családi egyensúly felbomlására, az életében bekövetkezett változásokra reagál. Nincs megfelelő módszer, amíg ezeket az okokat fel nem tártuk.

Többféle kommunikációs nevelési módszerről olvastam már, ez miben más? +

Ez nem pusztán egy kommunikációs tréning. Nem arról szól, hogy mit mondj a gyerekednek, amitől egycsapásra megjavul, sokkal inkább arról, hogyan őrizd meg a kötődést és nevelj a jó kapcsolatra építve egészen a kamaszkor végéig. Szó lesz a viselkedés lelki hátteréről, a kapcsolat helyreállításáról és a jó kapcsolat megőrzéséről és megtanulsz többféle a gyakorlatban is használható módszert a gyermeked nevelésére.

Lehet majd kérdezni is? +

Igen. A tréning során végig kérdezhetsz majd tőlem az online tréning zárt oldalán.

Az akció végetér:

Jelentkezz most!

Klikk a gombra és már indulhat is a jelentkezés a tréningre! Fizetni átutalással, Paypallal, bankkártyával vagy rózsaszín postai csekken tudsz, a fizetési határidő 8 nap. Jelentkezni külföldről is lehet, ez nem lehet akadály 🙂 A jelentkezés csak augusztus 23-ig tart. Foglald le a helyed most!

Kérdésed van? Keresd ügyfélszolgálatunkat! Email: megrendeles@kismamablog.hu | Telefon: 06-30-574-72-12