Pozitív Gyermeknevelés Tréning
Vida Ágival

Nem tudtál eljönni a Pozitív Gyermeknevelés Expora?

Szerezd meg a Pozitív Gyermeknevelés Expo legizgalmasabb előadásainak hangfelvételeit!

Hogyan juthatsz hozzá a hangfelvételekhez? Vegyél egy Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomagot és a felvételeket ajándékba adjuk hozzá!
Az előadásokból megtanulhatod a pozitív gyermeknevelés alapjait, a tréningcsomag anyagának segítségével pedig elmélyítheted a tudásodat.

Lássuk a részleteket:

Mit tanulhatsz meg a Pozitív Gyermeknevelés Tréning anyagából?

1. Pozitív szülő-gyermek kapcsolat kialakítása és megőrzése

 • Hogyan változik a gyermeked kötődése csecsemőkortól kamaszkorig és hogyan kezeld őt ennek megfelelően a különféle életkorokban?
 • A szülő-gyermek kapcsolat alakulása felnőttkorig
 • Ha már nem figyel rád a gyermeked: hogyan vedd fel vele a kapcsolatot?
 • A tisztelet kérdése: Miért tiszteletlen a gyermeked? Hogyan érd el, hogy hiteles legyél a gyermeked szemében? Hogyan alakíts ki kölcsönös tiszteletet?

2. A pozitív fegyelmezés módszerei

 • Hogyan tanítsuk meg a gyermeknek a következményeket büntetés nélkül pozitív módszerekkel?
 • Mit tegyél, ha nem együttműködő a gyermeked?
 • És mi a teendő akkor, ha szándékosan pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kérsz? Mi okozza ezt? Mit lehet tenni?
 • Miért viselkedik rosszul a gyermeked? Hogyan segíts neki megérteni, mit csinált helytelenül, min kéne változtatnia? Hogyan tereld más irányba a helytelen viselkedést?
 • Szemrehányás és megszégyenítés helyett bátorítás: Hogyan alkalmazd helyesen?

3. Hogyan tanítsd meg a gyermekedet az érzelmei kezelésére?

 • Hogyan taníts a gyermekednek empátiát?
 • Mit kell tudnia a gyermekednek a türelemről és milyen módon tudod őt türelemre tanítani?
 • Közösségi élet: hogyan segíts a gyermekednek beilleszkedni, másokkal bánni, megértetni az igényeit és figyelembe venni másokét?
 • Ha hajlamos kiborulni: mit tegyél, ha még a dackorszak múltán is visszatérnek a nagy hisztik? Mi az oka ennek és hogyan szoktasd le róla?
 • Feszültség, verekedés, agresszió: Milyen három oka lehet a gyermek agressziójának és mit tehetsz ellene?

4. Hogyan segítsd a gyermeked közösségbe illeszkedését?

 • Hogyan segíts a gyermekednek jól viselkedni a közösségben, ha nem vagy ott vele? Mutatok néhány módszert, ami segíthet ebben
 • Közösségváltás, környezetváltozás: Egy megoldás, amivel felkészítheted a gyermekedet a változásokra és segíthetsz neki, hogy könnyebben, rugalmasabban viselje azokat
 • Alkalmazkodás a közösség szabályaihoz: Hogyan értesd meg a gyermekeddel a szabályokat és azok okait és érd el, hogy a gyermeked elfogadja azokat?
 • Gyakori problémák a közösségben: visszahúzódás, túlságos aktivitás, agresszivitás, szobatisztasággal kapcsolatos problémák, beszédzavarok, szorongás, nehéz elválás, gyakori betegség - mit tehetsz azért, hogy a gyermeked megszabaduljon ezektől?

5. Biztonságérzet és kontroll

 • Miért nem érzi magát biztonságban a gyermeked és milyen jelei lehetnek ennek?
 • Hogyan teremts olyan családi körülményeket, amik akkor is biztonságot adnak a gyermekeidnek, amikor sok változás van körülöttük?
 • Milyen kamasz lesz a gyermeked? Őrizd meg a jó kapcsolatot és a bensőséges légkört akkor is, amikor viharok dúlnak benne! - Megmutatom, hogyan

6. Gyakran előforduló nevelési problémák és azok pozitív megoldásai kisiskolás korig

(többek között ezekre is megoldást kapsz majd a tudáscsomag anyagából)
- Nehézkes és hosszú esti lefektetés,
- éjszakai ébredések,
- délután nem alszik az óvodás/bölcsődés,
- visszaesések a szobatisztaságban,
- nehéz etetés, válogatás,
- agresszió, verekedés,
- testvérek közötti feszültségek, testvérféltékenység,
- nehézkes elindulás otthonról,
- szemtelenség,
- szándékosan másként csinálja, mint ahogyan kérted,
- füllentés,
- önállótlanság,
- parancsolgatás,
- sírás, visszahúzódás, félénkség, érzékenység,
- nem akar tanulni, házi feladatot írni,
- nem pakol el maga után,
- nem játszik önállóan,
- és még számos gyakori helyzet a hétköznapokból.

Mit tartalmaz a Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomag?

A teljes 2 hónapos tréning anyagát 2CD lemezen, amin a leckéket hanganyag (mp3) és írott anyag (pdf) formátumban egyaránt megtalálhatod, így a leckéket számítógépen, autóban vagy a telefonodra, tabletre másolva is hallgathatod vagy kinyomtatva, tabletre, telefonra másolva is olvashatod - ahogy neked a legkényelmesebb.

A két lemezen összesen 27 leckét találsz mp3 hanganyag és pdf formátumban, a leckék átlagosan 10-15 percesek, pont olyan hosszúak, hogy házimunka vagy utazás közben vagy ha van néhány szabad perced, akkor is kényelmesen meghallgathatod őket.

Feladatokat, gyakorlati útmutatókat, hogy ne csak tanulj, hanem meg is tudd valósítani a hallottakat.

A tudáscsomag értéke br. 12.900 Ft, de most július 18-án éjfélig mindössze br. 8900 Forintért kaphatod meg és AJÁNDÉKBA adjuk hozzá a 2016. október 22-i Pozitív Gyermeknevelés Expo 5 előadásának teljes hangfelvételét is letölthető formátumban.


AJÁNDÉK! A Pozitív Gyermeknevelés Expo 4 legizgalmasabb előadása:

Az előadások egyenként 45-60 percesek, mp3 formátumban töltheted majd le őket. Mellé ajándékba megkapod az előadások diáit is pdf formátumban.

Vida Ágnes: Mi fán terem a pozitív gyermeknevelés?

Nevelési stílusok a tekintélyelvűtől az engedékenyig. Melyiknek mi az előnye és a hátránya?

 • Mi a gond a hagyományos neveléssel?
 • Hogyan hat a büntetés a gyerekre? Hogyan húzzunk határokat a bevett fegyelmezési módszerek nélkül?
 • Mit jelent a tekintély valójában és hogyan lehet megőrizni akár még kamaszkorig is?
 • Pozitív megoldások nehéz nevelési helyzetekrea mindennapokban,
 • Hogyan őrizd meg a kapcsolatot a gyermekeddel és ápold a kötődést az óvodáskoron túl?
 • A család szerepe a pozitív gyermeknevelésben: Hogyan alakítsuk ki a családi életet úgy, hogy abban mindenki jól érezze magát és jól is viselkedjen?

Az előadó: Vida Ágnes pszichológus, a Babapszichológia és Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. 2005 óta fordulnak hozzá a szülők babákkal kapcsolatos kérdésekkel, 2007-ben indította el a Kismamablog.hu-t, ahol tapasztalatait gyűjti össze. 2011-ben a blog elnyerte a HVG Goldenblog díját. Tréningjein, tanfolyamain és tanácsadásain abban segíti az anyukákat, hogyan lehetnek magabiztosabbak, ismerhetik meg jobban a gyermeküket és önmagukat.

Turáni Szabolcs: A szülő-gyermek kommunikáció aranyszabályai

 • Mire érdemes egy szülő-gyerek kapcsolatot alapozni?
 • Hogyan kommunikáljunk a gyerekünkkel különböző korban – mikor mi használ
 • Összevethető előtte/utána történetek, ötletek és megoldások az empátiát használó családi kommunikációhoz, konfliktuskezeléshez.

Az előadó: Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Skita Erika: "Értem az elméletet, de hogyan valósítsam meg a mindennapokban?"

A nevelés egyik legfontosabb alappillére az érzelmi intelligencia fejlesztése. De hogyan fogjunk neki? A Családi EQ sztorik előadásból megtudhatod:

 • Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az érzelmi intelligenciából a mindennapokban?
 • Hasznos, gyakorlati tippekkel szolgáló történeteket hallhatsz egy gyermekes család életéből,
 • Azonnal bevethető útravalót kapsz az EQ készségek használatához.

Az előadó: dr. SkitaErika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabban lehetünk.

Lénárd Orsolya: A szülésélmény feldolgozása

Sokan nem is tudják, milyen hatással van az anya-gyermek kapcsolatra, a későbbi gyermekvállalási kedvre, a női és anyai szerep megélésére a szülésélmény.

 • Miért fontos a szülésélmény feldolgozása?
 • Mit történik az anyában a szülés során és azt követően és mit érez a baba?
 • Hogyan dolgozzuk fel? Milyen módszerek vannak?
 • Mit tegyünk, ha "nehéz" szülésünk volt?

Lénárd Orsolya előadása segít rendezni a szüléssel kapcsolatos félelmeket, szorongásokat és azokat a születés körüli érzelmeket, amik kihatással vannak a gyermekünkkel való kapcsolatunkra.

Az előadó: Lénárd Orsi 3 fiúgyermek édesanyja, szülésfelkészítő, szüléskísérő dúla, aki családoknak, édesanyáknak segít a várandósság alatt, a szüléskor és a baba megszületése után.

Egry Zsuzsanna: Gyógyító játékok

Hogyan segíthetünk gyerekeinknek túljutni az őket ért nehéz tapasztalatokon, traumákon játékos módszerekkel?

Rengeteg - ha nem minden - "fegyelmezést kívánó" viselkedés mögött gyakran valamilyen olyan nehéz tapasztalat húzódik meg, amit a gyerekünknek nem sikerül megemésztenie. A nagytesó bántja a kicsit, mert rá kevesebb figyelem jut, a gyerekünk lemarház minket, mert nemrég őt is ezzel a szóval illették, vagy épp óriásit hisztizik, mert meg akarjuk mosni a haját, de ő fél a víztől.

Néha látjuk a mögöttes okot, és kicsit megértőbbek tudunk lenni a gyerekünk viselkedésével kapcsolatban. De ha még így is van, ott állunk széttárt kezekkel: "Na jó, de akkor most mit csináljak?"

Szerencsére létezik egy-két nagyon egyszerű irányelv a játékban, amiket követve sikerrel segíthetünk a gyerekeinknek abban, hogy ezeket a nehéz tapasztalatokat feloldják magukban, és újra együttműködő és együttérző önmaguk legyenek. "Épp csak" teret kell ennek teremtenünk, és nyitottak kell legyünk a játékra. Hogy hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Ez lesz a sok példával és gyakorlati tippel tarkított előadás témája.

Az előadó: Egry Zsuzsanna - a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg tudását a szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.


És, ha most jelentkezel, még ezt is megkaphatod:

Azt mondják, legalább 21 napra van szükség ahhoz, hogy egy új szokást be tudj vezetni és rendszeressé tudj tenni. A Mesterkurzus erre nyújt lehetőséget! A 2CD-ből álló tudáscsomag mellé most megkapod a Pozitív Gyermeknevelés Mesterkurzus anyagát is, ami segít, hogy a tanultakat az életetek részévé tudjátok tenni:

Mit tegyél, ha a családtagjaid, az óvodai-iskolai pedagógusok nem értenek egyet a pozitív gyermeknevelési elveiddel?

- Páros gyakorlatok, hogy a férjeddel közösen is gyakorolhassátok a tanultakat,
- Gondolatébresztő témák, amelyek révén a család többi tagját is nyitottá tudod tenni a pozitív gyermeknevelési módszerek iránt

Mit mondjak neki? Hogyan mondjam?

- Milyen szavakat használj a gyermeknevelés során és miket kerülj el?
- Mikor van itt a megbeszélés, a megmagyarázás ideje és mik azok a helyzetek, ahol a meggyőzéssel nem mész semmire?
- Mit tegyél olyankor, amikor a szavaid csukott fülekre találnak?
- Nehéz témák megosztása a gyermekeddel, felkészítés a változásra: hogyan csináld?
- Hatásos szavak: Mik azok és hogyan használd őket?

Érzelmi intelligencia fejlesztés

- Miért érdemes fejlesztened a gyermeked érzelmi intelligenciáját? Hol veszi ennek hasznát?
- Hogyan segíts a gyermekednek együttérzővé válni?
- Mit tehetsz, ha a gyermekednek nehézségei adódnak a kapcsolataiban, a barátaival, a tanáraival kapcsolatban? Hogyan segíthetsz neki? És hogyan segíthetsz neki abban, hogy képes legyen önállóan megoldani ezeket a helyzeteket?

Játékos és mesés nevelési módszerek

- Miért és mikor érdemes játékos megoldásokat alkalmaznod?
- Milyen játékos módszereket használhatsz a nevelés során?
- Hogyan segíthetnek a nevelésben a mesék és a művészeti tevékenységek?
- Kreatív, kézműves tevékenységek használata a gyermeknevelésben: hihetetlenül egyszerű módszerek, amik számos problémás helyzetre megoldást nyújtanak

Minden gyerek más...

- Hogyan kezeld a testvérek közti különbségeket a gyermeknevelésben?
- Mit kell megismerned a gyermekedben ahhoz, hogy könnyen szót érts vele és együttműködővé tedd?

A Mesterkurzus anyaga 17 gyakorlatias leckéből áll, segítségével feladatokon, gyakorlati útmutatókon keresztül teheted a mindennapok részévé mindazt, amit a tudáscsomagból megtanultál. Az anyagot letölthető formátumban kapod majd meg.
A Mesterkurzus anyaga a Pozitív Gyermeknevelés Tudáscsomaggal együtt most br. 24900 Ft helyett csak br. 12.900 Forint (és természetesen mellé ajándékba megkapod a Pozitív Gyermeknevelés Expo előadásainak felvételét is)


Mielőtt döntesz, azt még tudnod kell, hogy:

 • Ez nem csupán elméleti tréning vagy könyv: olyan gyakorlati megoldásokat kapsz belőle, amiket könyvekben, internetes oldalakon nem fogsz megtalálni,
 • Ez az oktatócsomagunk nem kapható állandóan, most csak egyetlen hétig érhető el.
 • Összesen 200 példány készült a tudáscsomagból, ha ez elfogyott, a megrendelést lezárjuk,

Már csak ennyi van hátra az akcióból:

Rendeld meg most!

Mindent viszek!
Pozitív Gyermeknevelés Tréning + Mesterkurzus + ajándék előadások
(br. 12.900 Ft)

Egyet viszek!
Pozitív Gyermeknevelés Tréning + ajándék előadások
(br. 8900 Ft)