Pozitív Gyermeknevelés Tréning
Vida Ágival

Amikor a szülő úgy érzi, tehetetlen,
amikor a meggyőzés, a fegyelmezés, a rászólás,
a büntetés nem használ:
vajon mit lehet tenni?

Mit tegyél, ha a gyermeked fegyelmezetlen?
Ha nem működik együtt veled?
Ha mindig ellenkezik?
Mit tegyél, ha verekszik a játszótéren?

A dackorszakban egy darabig még úgy véljük, kinövi a kicsi ezeket a szokásokat, de 3-4 éves korban már a legtöbb szülő úgy érzi, ideje lenne változtatni.

A szigor és a fegyelmezés, az elmagyarázás és a büntetés azonban nem mindig működik. Mit lehet tenni? Mi a megoldás? A pozitív gyermeknevelés módszerei ebben segítenek.

a fegyelmezés már nem mindig hatásosA sok kérdés mellett ráadásul gyakran magaddal is meg kell küzdened. Olykor lelkiismeretfurdalásod van, mert szeretnél kevésbé szigorú lenni, nem akarsz annyi konfliktust, ezért először csak meg akarod beszélni a gyermekeddel, ha valami gond van, aztán igyekszel megállapodást kötni, jutalmat ajánlasz fel, ha együttműködik. De aztán te magad is türelmetlen, belefáradt leszel, egyre ingerültebb, egyre türelmetlenebbül sürgeted a gyermeket, emelkedik a hangnem és következik a kiabálás. Ami után újra lelkiismeretfurdalásod lesz.

Ez talán elsőre eléri a hatását, de ha rendszeresen előkerül, ha a szülőnek már nincs kedve vitatkozni, idővel játszmává alakul és a gyermek már a megemelkedett hangnemre sem reagál.

Miért nem együttműködő a gyermeked? Nem azért, mert rossz akar lenni, vagy mert függetlenségre törekszik. A dacos, akaratos gyerek "rosszalkodása" mögött általában a görcsös kapaszkodás, a kontroll hiánya rejtőzik. Nem érzi magát biztonságban, ezért olyan új viselkedésformákat vesz fel, amivel a szülei figyelmét próbálja megszerezni (húzza az időt lefektetésnél, éjszaka megint felkel, szobatisztasági problémák jelentkeznek, passzív lesz az óvodában, vagy akár pszichoszomatikus tünetei is lehetnek, rendszeresen megbetegszik)

A "hagyományos" büntető-jutalmazó gyermeknevelés ezeket a problémákat tovább súlyosbítja, a pozitív gyermeknevelés módszerei azonban oldják őket és mindeközben még a gyermeket is együttműködővé teszik.

Mik ezek a módszerek és hogyan használd őket?
Ezt tanulhatod meg a tréningcsomagból!

Mi a gond valójában?

Néha tanácstalan vagy, nem tudod, mit tegyél

Szülőként gyakran eszköztelen vagy ezekben a helyzetekben. Fenyegetsz, büntetsz, alkut ajánlasz, megmutatod a következményeket, elbeszélgetsz a gyerekkel, mégis vannak olyan esetek, amikor mindez hatástalan, kifogysz az ötletekből és tanácstalan vagy abban, mit lehet tenni.

Elhatározod, hogy változtatsz, mégsem sikerül

Minden nap azzal az elhatározással indulsz el, hogy ma más lesz, nem lesz vita, feszültség, de vannak napok, amikor ez mégsem sikerül.

Nem mindig érted a gyermeked viselkedésének az okait

Bár talán a gyermeked már tud beszélni, ügyesen megérteti magát, néha nem igazán érted a viselkedését. Például egy óvodai viselkedési problémánál, amikor panaszkodik rá az óvónéni, a kicsi pedig egészen mást mond, mint amit a pedagógus. Ennek az az oka, hogy bár a bölcsődés-óvodás korú gyermek már tud beszélni, azonban még gyakran fantáziál, összekeveri az érzelmeit, a gondolatait a valósággal, és nem tudja pontosan kifejezni magát.

A hangnem megváltozik

Ha már régóta tarta a feszültség, mert egy-egy problémát (pl. esti lefektetés előtti időhúzás, parancsolgatás, testvérek közötti veszekedés) nem sikerült megoldani, néha azon kapod magad, hogy a hangnem, amivel a gyermekedhez szólsz, megváltozott, már eleve feszültebb, hangosabb...

Mi a megoldás?

Egy olyan módszer, ami:

 • segít megtartani a korábbi egymásra figyelős, kötődést előtérbe helyező nevelést a hétköznapok, növekvő elvárások sűrűjében is,
 • a kapcsolatra helyezi a hangsúlyt, hiszen az a gyermek, aki biztonságban érzi magát, együttműködőbb a szüleivel is,
 • pozitív, építő nevelési eszközöket alkalmaz, ezáltalán megőrzi a gyermek és szülő közti jó kapcsolatot és bizalmat, motiválja a gyermeket ahelyett, hogy félelemmel nevelne,
 • kereteket, korlátokat ad anélkül, hogy ezt a gyermek veszteségként élné meg,
 • segít megérteni a gyermek viselkedési problémáinak gyökerét és megoldani azokat.

Ezt a módszert sajátíthatod el a Pozitív Gyermeknevelés tudáscsomagból Vida Ágival!

Mit tanulhatsz meg a Pozitív Gyermeknevelés Tréning anyagából?

1. Pozitív szülő-gyermek kapcsolat kialakítása és megőrzése

 • Hogyan változik a gyermeked kötődése csecsemőkortól kamaszkorig és hogyan kezeld őt ennek megfelelően a különféle életkorokban?
 • A szülő-gyermek kapcsolat alakulása felnőttkorig
 • Ha már nem figyel rád a gyermeked: hogyan vedd fel vele a kapcsolatot?
 • A tisztelet kérdése: Miért tiszteletlen a gyermeked? Hogyan érd el, hogy hiteles legyél a gyermeked szemében? Hogyan alakíts ki kölcsönös tiszteletet?

2. A pozitív fegyelmezés módszerei

 • Hogyan tanítsuk meg a gyermeknek a következményeket büntetés nélkül pozitív módszerekkel?
 • Mit tegyél, ha nem együttműködő a gyermeked?
 • És mi a teendő akkor, ha szándékosan pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kérsz? Mi okozza ezt? Mit lehet tenni?
 • Miért viselkedik rosszul a gyermeked? Hogyan segíts neki megérteni, mit csinált helytelenül, min kéne változtatnia? Hogyan tereld más irányba a helytelen viselkedést?
 • Szemrehányás és megszégyenítés helyett bátorítás: Hogyan alkalmazd helyesen?

3. Hogyan tanítsd meg a gyermekedet az érzelmei kezelésére?

 • Hogyan taníts a gyermekednek empátiát?
 • Mit kell tudnia a gyermekednek a türelemről és milyen módon tudod őt türelemre tanítani?
 • Közösségi élet: hogyan segíts a gyermekednek beilleszkedni, másokkal bánni, megértetni az igényeit és figyelembe venni másokét?
 • Ha hajlamos kiborulni: mit tegyél, ha még a dackorszak múltán is visszatérnek a nagy hisztik? Mi az oka ennek és hogyan szoktasd le róla?
 • Feszültség, verekedés, agresszió: Milyen három oka lehet a gyermek agressziójának és mit tehetsz ellene?

4. Hogyan segítsd a gyermeked közösségbe illeszkedését?

 • Hogyan segíts a gyermekednek jól viselkedni a közösségben, ha nem vagy ott vele? Mutatok néhány módszert, ami segíthet ebben
 • Közösségváltás, környezetváltozás: Egy megoldás, amivel felkészítheted a gyermekedet a változásokra és segíthetsz neki, hogy könnyebben, rugalmasabban viselje azokat
 • Alkalmazkodás a közösség szabályaihoz: Hogyan értesd meg a gyermekeddel a szabályokat és azok okait és érd el, hogy a gyermeked elfogadja azokat?
 • Gyakori problémák a közösségben: visszahúzódás, túlságos aktivitás, agresszivitás, szobatisztasággal kapcsolatos problémák, beszédzavarok, szorongás, nehéz elválás, gyakori betegség - mit tehetsz azért, hogy a gyermeked megszabaduljon ezektől?

5. Biztonságérzet és kontroll

 • Miért nem érzi magát biztonságban a gyermeked és milyen jelei lehetnek ennek?
 • Hogyan teremts olyan családi körülményeket, amik akkor is biztonságot adnak a gyermekeidnek, amikor sok változás van körülöttük?
 • Milyen kamasz lesz a gyermeked? Őrizd meg a jó kapcsolatot és a bensőséges légkört akkor is, amikor viharok dúlnak benne! - Megmutatom, hogyan

6. Gyakran előforduló nevelési problémák és azok pozitív megoldásai totyogótól kisiskolás korig

(többek között ezekre is megoldást kapsz majd a tudáscsomag anyagából)
- Nehézkes és hosszú esti lefektetés,
- éjszakai ébredések,
- délután nem alszik az óvodás/bölcsődés,
- visszaesések a szobatisztaságban,
- nehéz etetés, válogatás,
- agresszió, verekedés,
- testvérek közötti feszültségek, testvérféltékenység,
- nehézkes elindulás otthonról,
- szemtelenség,
- szándékosan másként csinálja, mint ahogyan kérted,
- füllentés,
- önállótlanság,
- parancsolgatás,
- sírás, visszahúzódás, félénkség, érzékenység,
- nem akar tanulni, házi feladatot írni,
- nem pakol el maga után,
- nem játszik önállóan,
- és még számos gyakori helyzet a hétköznapokból.

Mit tartalmaz a Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomag?

A teljes 2 hónapos tréning anyagát online, egy zárt felületen keresztül érheted majd el. A leckéket hanganyag (mp3) és írott anyag (pdf) formátumban egyaránt megtalálhatod, így a leckéket online is hallgathatod vagy pedig letöltheted és számítógépen, autóban vagy a telefonodon, tableten is hallgathatod és olvashatod - ahogy neked a legkényelmesebb.

A zárt felületen összesen 27 leckét találsz mp3 hanganyag és pdf formátumban, a leckék átlagosan 10-15 percesek, pont olyan hosszúak, hogy házimunka vagy utazás közben vagy ha van néhány szabad perced, akkor is kényelmesen meghallgathatod őket.

Feladatokat, gyakorlati útmutatókat, hogy ne csak tanulj, hanem meg is tudd valósítani a hallottakat.

A tudáscsomag értéke br. 16.900 Ft, de most március 5-én éjfélig mindössze br. 9900 Forintért lehet a tiéd.

(a termékek előző 30 napi átlagára: Pozitív Gyermeknevelés Tréning br. 16.900 Ft, Pozitív Gyermeknevelés Tréning + Mesterkurzus br. 24.800 Ft)

AJÁNDÉK!

Most a tréning anyaga mellé a Pozitív Gyermeknevelés Expo legjobb előadásainak hangfelvételeit is ajándékba kapod 10000 Ft értékben!

Hogyan juthatsz hozzá a hangfelvételekhez? Vegyél egy Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomagot és a felvételeket ajándékba adjuk hozzá!
Az előadásokból megtanulhatod a pozitív gyermeknevelés alapjait, a tréningcsomag anyagának segítségével pedig elmélyítheted a tudásodat.

Lássuk a részleteket:

Tanítsd meg a gyermeked az érzelmei kezelésére!
(dr. Skita Erika)

Történetek és ötletek három témakörben, amelyet Téged is meggyőznek majd, hogy érdemes az EQ-útra lépni:

Hogyan segít az EQ a problémák megoldásában?
Mi kell ahhoz, hogy egészséges önbizalommal rendelkezzünk mi és a gyerekeink is?
Nem csak túlélni: a testvérviszályok kezelése EQ-módon

Az előadó: dr. Skita Erika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabbak lehetünk.

Hogyan legyél válaszkész szülő?
(Dobiné Olasz-Papp Nóra)

Ebből az előadásból megismerheted a válaszkész gondoskodás szemléletét, mely nem egy módszer, hanem a nő és gyermeke ösztönös egymásra találásán, összekapcsolódásán, kompetenciáján alapuló, nagyon gazdag út, melyben minden fél teljes lényével vesz részt. A gyermekről való gondoskodás során rengeteg kérdés merül fel, a szülőkben természetes módon van jelen sok bizonytalanság, vágynak megnyugtató válaszokra, támogatásra, de nagy a zűrzavar a rengeteg információ közt. Szó lesz a tévhitekről, melyek alaposan felkavarhatják, megzavarhatják az anya természetesen jelenlévő kompetenciáját.

Az előadó: Dobiné Olasz-Papp Nóra, a Válaszkész Szülők Egyesületének elnöke. Személyközpontú tanácsadóként és anya-magzat kapcsolatanalitikusként a nők, szülők támogatója az anyává, családdá válás szép és rögös útján.

Hogyan nevelj játékosan?
(Vida Ágnes)

A gyermek természeténél fogva játékos, mégis inkább szavakkal próbáljuk meggyőzni, mint játékkal. Ebben az előadásból megtudhatod, miért érdemes játékos módszerekkel nevelned, hogyan oldhatod a gyermeked félelmeit játékokkal, hogyan taníthatod őt önfegyelemre, oldhatod a gátlásait, fejlesztheted a szociális készségeit, oldhatsz meg játszmahelyzeteket vagy olyan mindennapi konfliktushelyzeteket, mint a reggeli elindulás otthonról. Megismerheted a legfontosabb nevelésre használható játék-típusokat és sok-sok gyakorlati ötletet, megoldást is kapsz.

Az előadó: Vida Ágnes pszichológus, a Kismamablog alapítója, a Babapszichológia és az Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. Tanácsadói munkája során küldetésévé vált a pozitív gyermeknevelési szemlélet és az alternatív oktatási módszerek széles körben való megismertetése.

A hiszti és dac kezelése érzelmi intelligenciával
(Pethő Orsolya)

Ahol a türelem, a józan ész és a logika csődöt mond: a dackorszak. Hiába igyekszel higgadt maradni, amikor az áruház közepén üvölt a gyereked, az bizony próbára tesz és nem biztos, hogy pont akkor az érzelmi intelligencián jár majd az eszed 🙂 Mit lehet tenni? Ebben az előadásban az érzelmi intelligencia és a szülői önismeret oldaláról szemlélve nézzük meg a hisztikezelés és a dackorszak kérdéskörét.

Az előadó: Pethő Orsolya, pszichológus. Látszólag gyerekekkel foglalkozik, de valójában a szülőket „szereli”. Magyarországon egyedülálló módon a problémás kicsiket otthon, saját környezetükben figyeli meg, majd az édesanyát és az édesapát veszi kezelésbe, mindegy, hogy éjszakai bepisilésről, evészavarról, vagy viselkedési problémákról van szó.

Érzelmi intelligenciáról apáknak
(Turáni Szabolcs)

Mit jelent használni az EQ készségeket apaként?
Ha az Apa foglalkozik a gyerek érzéseivel akkor pipogya alak lesz belőle?
Sok izgalmas és érdekes kérdés merül fel az apák szerepével kapcsolatban. Mítoszok és tévhitek helyett Szabolcs ebben az előadásában új ötleteket ad minden Apának (és Anyának) az EQ hasznáról a párkapcsolatban (Is.)

Az előadó: Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Helló, hiszti! Hogyan építi a sírás és a hiszti az érzelmi intelligenciát?
(Egry Zsuzsanna)

Az érzelmi intelligencia alatt gyakran azt (szeretnénk) érteni, hogy a gyerekünk megtanulja, hogyan ne hisztizzen, ne boruljon ki soha. Arra vágynánk, hogy érzelmi állapotait ne azok nyerssességében, hanem kifinomult szavakkal érzékeltesse velünk. Frusztráló, amikor hiába ismételgetjük, hogy "látom, szomorú vagy", ő továbbra is inkább zokog, mint megnyugodva azt mondaná: "igen, nagyon szomorú vagyok."
Bármilyen meglepően hangozik, minden egyes sírás, hiszti, kiborulás olyan epizód lehet a gyerekünk életében, amikor saját érzelmi intelligenciáját fejleszti. Feltéve, ha mi értjük, mi történik éppen, és hogyan támogassuk őt ebben. Ehhez persze az kell, hogy mi magunk is "érzelmileg intelligens" módon reagáljunk a gyerekünk kitöréseire, és ne sodorjanak el saját érzéseink.

Az előadó: Egry Zsuzsanna a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. Közel 10 évvel ezelőtt, a kisfia 1 éves korában, saját nehézségei kapcsán talált rá a Kapcsolódó nevelésre az amerikai Hand in Hand Parenting weboldalán. Amit ott olvasott, segített teljesen átalakítani a kapcsolatukat. A Kapcsolódó nevelésnek köszönheti, hogy immár három gyerekes anyaként is igazán élvezni tudja a gyerekeit, és napjaikban több az öröm és a nevetés, mint amennyi a küzdelem. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg mindezt más szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.

Az előadások egyenként 45-60 percesek, mp3 formátumban töltheted majd le őket. Mellé ajándékba megkapod az előadások diáit is pdf formátumban.


És, ha most jelentkezel még ezt is megkaphatod:

Azt mondják, legalább 21 napra van szükség ahhoz, hogy egy új szokást be tudj vezetni és rendszeressé tudj tenni. A Mesterkurzus erre nyújt lehetőséget! A 27 leckéből álló tudáscsomag mellé most megkaphatod a Pozitív Gyermeknevelés Mesterkurzus anyagát is, ami segít, hogy a tanultakat az életetek részévé tudjátok tenni:

Mit tegyél, ha a családtagjaid, az óvodai-iskolai pedagógusok nem értenek egyet a pozitív gyermeknevelési elveiddel?

- Páros gyakorlatok, hogy a férjeddel közösen is gyakorolhassátok a tanultakat,
- Gondolatébresztő témák, amelyek révén a család többi tagját is nyitottá tudod tenni a pozitív gyermeknevelési módszerek iránt

Mit mondjak neki? Hogyan mondjam?

- Milyen szavakat használj a gyermeknevelés során és miket kerülj el?
- Mikor van itt a megbeszélés, a megmagyarázás ideje és mik azok a helyzetek, ahol a meggyőzéssel nem mész semmire?
- Mit tegyél olyankor, amikor a szavaid csukott fülekre találnak?
- Nehéz témák megosztása a gyermekeddel, felkészítés a változásra: hogyan csináld?
- Hatásos szavak: Mik azok és hogyan használd őket?

Érzelmi intelligencia fejlesztés

- Miért érdemes fejlesztened a gyermeked érzelmi intelligenciáját? Hol veszi ennek hasznát?
- Hogyan segíts a gyermekednek együttérzővé válni?
- Mit tehetsz, ha a gyermekednek nehézségei adódnak a kapcsolataiban, a barátaival, a tanáraival kapcsolatban? Hogyan segíthetsz neki? És hogyan segíthetsz neki abban, hogy képes legyen önállóan megoldani ezeket a helyzeteket?

Játékos és mesés nevelési módszerek

- Miért és mikor érdemes játékos megoldásokat alkalmaznod?
- Milyen játékos módszereket használhatsz a nevelés során?
- Hogyan segíthetnek a nevelésben a mesék és a művészeti tevékenységek?
- Kreatív, kézműves tevékenységek használata a gyermeknevelésben: hihetetlenül egyszerű módszerek, amik számos problémás helyzetre megoldást nyújtanak

Minden gyerek más...

- Hogyan kezeld a testvérek közti különbségeket a gyermeknevelésben?
- Mit kell megismerned a gyermekedben ahhoz, hogy könnyen szót érts vele és együttműködővé tedd?

A Mesterkurzus anyaga 17 gyakorlatias leckéből áll, segítségével feladatokon, gyakorlati útmutatókon keresztül teheted a mindennapok részévé mindazt, amit a tudáscsomagból megtanultál. Az anyagot letölthető formátumban kapod majd meg.
A Mesterkurzus anyaga a Pozitív Gyermeknevelés Tudáscsomaggal együtt most br. 24800 Ft helyett csak br. 14.900 Forint (és természetesen mellé ajándékba megkapod a Pozitív Gyermeknevelés Expo előadásainak felvételét is)


Vélemények azoktól, akik már elvégezték:


vélemény4


vélemény5


vélemény 6


vélemény 7


vélemény 8


vélemény 9


vélemény2


vélemény 3

Kérdések a Pozitív Gyermeknevelés Tréningről

Hány éves gyerekek szüleinek javaslod?

Már akkor is megveheted, ha csak várandós vagy, de a legnagyobb segítségedre akkor lesz majd, ha a gyermeked már elmúlt 1 éves.

A kisebbik gyerekem 2 éves, a fiam 5, a lányom már 8 éves, nekik való megoldásokat is találok benne?

Igen, a tréning anyaga óvodás és kisiskoláskorra is tartalmaz megoldásokat.

Nem lesz nagyon elméleti?

Csak annyi "elmélet" van benne, ami segít megérteni a gyermeked viselkedése mögött álló mozgatórugókat és okokat. Szemben egy könyvvel, ami tele van elmélettel, ezek a tréningek gyakorlati megoldásokat tartalmaznak, sok-sok ötletet, hogy mihamarabb nekifoghass a megvalósításnak.

Nem nagyon van időm tréningeket hallgatni. Örülök, hogy élek...

Megértelek 🙂 Az anyagot úgy találtam ki, hogy rövidebb leckékből épül fel. A hanganyagokat akár a mobilodra is felmásolhatod és bárhol hallgathatod, a szöveges anyagokat pedig e-book olvasóra is felteheted vagy kinyomtathatod. Ha nincs sok időd, az online felületen található menüben gyorsan megkeresheted a téged érdeklő kérdéseket, azt, ami nektek a legnagyobb problémát okozza.

Nem egyenmódszerek ezek? Minden gyerek más...

Tényleg mások. Évente több száz babával, kisgyermekkel foglalkozom és ők is mind mások. Éppen ezért a tréningben sok szó esik arról is, hogyan válaszd meg a gyermeked temperamentumához, egyéniségéhez illő módszereket, azt, ami leginkább neki való. És vannak olyan megoldások is, amik a család egységét erősítik, a közösségi szellemet, a testvérek közötti jó kapcsolatot akkor is, ha egyébként teljesen más a szülők természete, mint a gyerekeké, illetve, ha a gyerekek természete teljesen különbözik egymástól.

Külföldről is rendelhetek?

Igen természetesen, a tréning anyaga a világ bármely országából elérhető (és mivel online anyag, postázási költséget sem kell fizetned).

Mielőtt döntesz, azt még tudnod kell, hogy:

 • Ez nem csupán elméleti tréning vagy könyv: olyan gyakorlati megoldásokat kapsz belőle, amiket könyvekben, internetes oldalakon nem fogsz megtalálni,
 • Ez az online tréningünk csak most egyetlen hétig érhető el akciós áron 4000 Ft kedvezménnyel (és 10.000 Ft értékű ajándékkal)
 • Az itt tanult módszerek nem csak egy-egy jelenlegi kényes nevelési helyzet megoldásában segítenek, hanem a gyermeked nevelése során folyamatosan a hasznodra lesznek.

A jelentkezés végetér:

Jelentkezz most!

A tréningre akciós áron jelentkezni legkésőbb március 5-én éjfélig lehet.

Fizetésre átutalással, Paypalen vagy bankkártyával tudsz, a fizetési határidő 8 nap. Megrendelés után azonnal automatikusan küldjük számodra a fizetéshez szükséges adatokat.

Melyiket választod?

Mindent tudni szeretnék!
Pozitív Gyermeknevelés tréning + Mesterkurzus
(br. 24.800 Ft helyett br. 14.900 Ft)


(Ha valami miatt a gomb nem működne, ide kattintva is jelentkezhetsz)
Egy tréning elég
Pozitív Gyermeknevelés tréning
(br. 16.900 Ft helyett br. 9900 Ft)