Szülőként nehéz eligazodni a rengeteg nevelési tanács
és információ között.

Gyakran inkább csak azt tudjuk, mit nem szeretnénk csinálni és
fogalmunk sincs róla mit lehetne tenni helyette.

De nyugi van megoldás: a pozitív gyermeknevelés. Olyan nevelési módszerek összessége, amik:
- támogatják a gyermeked önbizalmának fejlődését,
- építik a szülő-gyermek kapcsolatot,
- és a gyermeked személyiségére szabottak (hiszen minden gyereknél más működik).

Mit tegyél, ha a gyermeked fegyelmezetlen?
Ha nem működik együtt veled?
Ha mindig ellenkezik?
Mit tegyél, ha verekszik a játszótéren?

A dackorszakban egy darabig még úgy véljük, kinövi a kicsi ezeket a szokásokat, de 3-4 éves korban már a legtöbb szülő úgy érzi, ideje lenne változtatni.

A szigor és a fegyelmezés, az elmagyarázás és a büntetés azonban nem mindig működik. Mit lehet tenni? Mi a megoldás? A pozitív gyermeknevelés módszerei ebben segítenek.

a fegyelmezés már nem mindig hatásosA sok kérdés mellett ráadásul gyakran magaddal is meg kell küzdened. Olykor lelkiismeretfurdalásod van, mert szeretnél kevésbé szigorú lenni, nem akarsz annyi konfliktust, ezért először csak meg akarod beszélni a gyermekeddel, ha valami gond van, aztán igyekszel megállapodást kötni, jutalmat ajánlasz fel, ha együttműködik. De aztán te magad is türelmetlen, belefáradt leszel, egyre ingerültebb, egyre türelmetlenebbül sürgeted a gyermeket, emelkedik a hangnem és következik a kiabálás. Ami után újra lelkiismeretfurdalásod lesz.

Ez talán elsőre eléri a hatását, de ha rendszeresen előkerül, ha a szülőnek már nincs kedve vitatkozni, idővel játszmává alakul és a gyermek már a megemelkedett hangnemre sem reagál.

Miért nem együttműködő a gyermeked? Nem azért, mert rossz akar lenni, vagy mert függetlenségre törekszik. A dacos, akaratos gyerek "rosszalkodása" mögött általában a görcsös kapaszkodás, a kontroll hiánya rejtőzik. Nem érzi magát biztonságban, ezért olyan új viselkedésformákat vesz fel, amivel a szülei figyelmét próbálja megszerezni (húzza az időt lefektetésnél, éjszaka megint felkel, szobatisztasági problémák jelentkeznek, passzív lesz az óvodában, vagy akár pszichoszomatikus tünetei is lehetnek, rendszeresen megbetegszik)

A "hagyományos" büntető-jutalmazó gyermeknevelés ezeket a problémákat tovább súlyosbítja, a pozitív gyermeknevelés módszerei azonban oldják őket és mindeközben még a gyermeket is együttműködővé teszik.

Mik ezek a módszerek és hogyan használd őket?
Ezt tanulhatod meg a tréningcsomagból!

Mi a gond valójában?

Néha tanácstalan vagy, nem tudod, mit tegyél

Szülőként gyakran eszköztelen vagy ezekben a helyzetekben. Fenyegetsz, büntetsz, alkut ajánlasz, megmutatod a következményeket, elbeszélgetsz a gyerekkel, mégis vannak olyan esetek, amikor mindez hatástalan, kifogysz az ötletekből és tanácstalan vagy abban, mit lehet tenni.

Elhatározod, hogy változtatsz, mégsem sikerül

Minden nap azzal az elhatározással indulsz el, hogy ma más lesz, nem lesz vita, feszültség, de vannak napok, amikor ez mégsem sikerül.

Nem mindig érted a gyermeked viselkedésének az okait

Bár talán a gyermeked már tud beszélni, ügyesen megérteti magát, néha nem igazán érted a viselkedését. Például egy óvodai viselkedési problémánál, amikor panaszkodik rá az óvónéni, a kicsi pedig egészen mást mond, mint amit a pedagógus. Ennek az az oka, hogy bár a bölcsődés-óvodás korú gyermek már tud beszélni, azonban még gyakran fantáziál, összekeveri az érzelmeit, a gondolatait a valósággal, és nem tudja pontosan kifejezni magát.

A hangnem megváltozik

Ha már régóta tarta a feszültség, mert egy-egy problémát (pl. esti lefektetés előtti időhúzás, parancsolgatás, testvérek közötti veszekedés) nem sikerült megoldani, néha azon kapod magad, hogy a hangnem, amivel a gyermekedhez szólsz, megváltozott, már eleve feszültebb, hangosabb...

Mi a megoldás?

Egy olyan módszer, ami:

 • segít megtartani a korábbi egymásra figyelős, kötődést előtérbe helyező nevelést a hétköznapok, növekvő elvárások sűrűjében is,
 • a kapcsolatra helyezi a hangsúlyt, hiszen az a gyermek, aki biztonságban érzi magát, együttműködőbb a szüleivel is,
 • pozitív, építő nevelési eszközöket alkalmaz, ezáltalán megőrzi a gyermek és szülő közti jó kapcsolatot és bizalmat, motiválja a gyermeket ahelyett, hogy félelemmel nevelne,
 • kereteket, korlátokat ad anélkül, hogy ezt a gyermek veszteségként élné meg,
 • segít megérteni a gyermek viselkedési problémáinak gyökerét és megoldani azokat.

Ezt a módszert sajátíthatod el a Pozitív Gyermeknevelés tudáscsomagból Vida Ágival!

Mit tanulhatsz meg a Pozitív Gyermeknevelés Tréning anyagából?

1. Pozitív szülő-gyermek kapcsolat kialakítása és megőrzése

 • Hogyan változik a gyermeked kötődése csecsemőkortól kamaszkorig és hogyan kezeld őt ennek megfelelően a különféle életkorokban?
 • A szülő-gyermek kapcsolat alakulása felnőttkorig
 • Ha már nem figyel rád a gyermeked: hogyan vedd fel vele a kapcsolatot?
 • A tisztelet kérdése: Miért tiszteletlen a gyermeked? Hogyan érd el, hogy hiteles legyél a gyermeked szemében? Hogyan alakíts ki kölcsönös tiszteletet?

2. A pozitív fegyelmezés módszerei

 • Hogyan tanítsuk meg a gyermeknek a következményeket büntetés nélkül pozitív módszerekkel?
 • Mit tegyél, ha nem együttműködő a gyermeked?
 • És mi a teendő akkor, ha szándékosan pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kérsz? Mi okozza ezt? Mit lehet tenni?
 • Miért viselkedik rosszul a gyermeked? Hogyan segíts neki megérteni, mit csinált helytelenül, min kéne változtatnia? Hogyan tereld más irányba a helytelen viselkedést?
 • Szemrehányás és megszégyenítés helyett bátorítás: Hogyan alkalmazd helyesen?

3. Hogyan tanítsd meg a gyermekedet az érzelmei kezelésére?

 • Hogyan taníts a gyermekednek empátiát?
 • Mit kell tudnia a gyermekednek a türelemről és milyen módon tudod őt türelemre tanítani?
 • Közösségi élet: hogyan segíts a gyermekednek beilleszkedni, másokkal bánni, megértetni az igényeit és figyelembe venni másokét?
 • Ha hajlamos kiborulni: mit tegyél, ha még a dackorszak múltán is visszatérnek a nagy hisztik? Mi az oka ennek és hogyan szoktasd le róla?
 • Feszültség, verekedés, agresszió: Milyen három oka lehet a gyermek agressziójának és mit tehetsz ellene?

4. Hogyan segítsd a gyermeked közösségbe illeszkedését?

 • Hogyan segíts a gyermekednek jól viselkedni a közösségben, ha nem vagy ott vele? Mutatok néhány módszert, ami segíthet ebben
 • Közösségváltás, környezetváltozás: Egy megoldás, amivel felkészítheted a gyermekedet a változásokra és segíthetsz neki, hogy könnyebben, rugalmasabban viselje azokat
 • Alkalmazkodás a közösség szabályaihoz: Hogyan értesd meg a gyermekeddel a szabályokat és azok okait és érd el, hogy a gyermeked elfogadja azokat?
 • Gyakori problémák a közösségben: visszahúzódás, túlságos aktivitás, agresszivitás, szobatisztasággal kapcsolatos problémák, beszédzavarok, szorongás, nehéz elválás, gyakori betegség - mit tehetsz azért, hogy a gyermeked megszabaduljon ezektől?

5. Biztonságérzet és kontroll

 • Miért nem érzi magát biztonságban a gyermeked és milyen jelei lehetnek ennek?
 • Hogyan teremts olyan családi körülményeket, amik akkor is biztonságot adnak a gyermekeidnek, amikor sok változás van körülöttük?
 • Milyen kamasz lesz a gyermeked? Őrizd meg a jó kapcsolatot és a bensőséges légkört akkor is, amikor viharok dúlnak benne! - Megmutatom, hogyan

6. Gyakran előforduló nevelési problémák és azok pozitív megoldásai totyogótól kisiskolás korig

(többek között ezekre is megoldást kapsz majd a tudáscsomag anyagából)
- Nehézkes és hosszú esti lefektetés,
- éjszakai ébredések,
- délután nem alszik az óvodás/bölcsődés,
- visszaesések a szobatisztaságban,
- nehéz etetés, válogatás,
- agresszió, verekedés,
- testvérek közötti feszültségek, testvérféltékenység,
- nehézkes elindulás otthonról,
- szemtelenség,
- szándékosan másként csinálja, mint ahogyan kérted,
- füllentés,
- önállótlanság,
- parancsolgatás,
- sírás, visszahúzódás, félénkség, érzékenység,
- nem akar tanulni, házi feladatot írni,
- nem pakol el maga után,
- nem játszik önállóan,
- és még számos gyakori helyzet a hétköznapokból.

Mit tartalmaz a Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomag?

A teljes 2 hónapos tréning anyagát online tréning formátumban, amin a leckéket hanganyag (mp3) és írott anyag (pdf) formátumban egyaránt megtalálhatod, így a leckéket számítógépen, autóban vagy a telefonodra, tabletre másolva is hallgathatod vagy kinyomtatva, tabletre, telefonra másolva is olvashatod - ahogy neked a legkényelmesebb.

Az anyagban összesen 27 leckét találsz mp3 hanganyag és pdf formátumban, a leckék átlagosan 10-15 percesek, pont olyan hosszúak, hogy házimunka vagy utazás közben vagy ha van néhány szabad perced, akkor is kényelmesen meghallgathatod őket.

Feladatokat, gyakorlati útmutatókat, hogy ne csak tanulj, hanem meg is tudd valósítani a hallottakat.

A tréning értéke br. 12.900 Ft, de most június 26-án pénteken éjfélig mindössze br. 8900 Forintért lehet a tiéd.

AJÁNDÉK!

Ha 2020. június 26-án éjfélig jelentkezel megkapod a Pozitív Gyermeknevelés Nap előadásainak felvételeit ajándékba 5000 Ft értékben!

Hogyan juthatsz hozzá a hangfelvételekhez? Vegyél egy Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomagot és a felvételeket ajándékba adjuk hozzá!
Az előadások segítenek eligazodni a rengetegféle nevelési stílus és módszer között és konkrét megoldásokat mutatnak a kényes nevelési helyzetekre.

Milyen előadásokat kapsz majd meg?

dr. Skita Erika: Testvérkonfliktusok kezelése

Történetek és ötletek három témakörben, amelyet Téged is meggyőznek majd, hogy érdemes az EQ-útra lépni:

Hogyan segít az EQ a problémák megoldásában?
Mi kell ahhoz, hogy egészséges önbizalommal rendelkezzünk mi és a gyerekeink is?
Nem csak túlélni: a testvérviszályok kezelése EQ-módon

Az előadó: dr. Skita Erika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabbak lehetünk.

Kiss Éva: Mitől lesz igazán együttműködő a gyermek?

Amikor a gyerek bezárul, nem akarja megmondani, mi bántja, nem reagál arra, amit kérünk, nem működik együtt vagy nyíltan lázad a szülő gyakran kifogy az észérvekből és a meggyőzés eszközeiből is. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogyan állítsuk helyre a kapcsolatot és találjuk meg újra az utat gyermekünk felé? Ezekre a kérdésekre kaphattok választ a Gordon módszer megoldásain keresztül ebből az előadásból.

Az előadó: Kiss Éva, a Gordon Módszer magyarországi vezetője - tréner, pedagógus, könyvkiadó
A Gordon Módszert 30 éve tanítja szülők, nevelők, szociális szakemberek csoportjaiban. Kimagaslóan fontos az örökbefogadó szülőkkel való együttműködése tanácsadóként és trénerként. Szenvedélyes híve a családnak, férjével, fiával és lányával népes, nyüzsgő rokoni és baráti kapcsolatok közepette él.

Vida Ágnes: Meggyőzhetetlen gyerekek meggyőzése, játszmahelyzetek kezelése

A szülők néha kifogynak az érvekből. A gyerek makacsul ragaszkodik az elképzeléseihez és nem lehet meggyőzni. Szeretnéd rávenni őt valamire, de nem működik együtt, nem teszi meg, amit kérsz. Kiborul, hisztizni kezd, vagy érvel, magyaráz, visszaszól, de nem cselekszik. Mi okozza ezt? Mit lehet tenni? És mi a teendő akkor, amikor az esetek egy részében szívesen működik együtt, másokban viszont mereven ragaszkodik az álláspontjához vagy egy rossz szokáshoz? Ha játszmahelyzet alakul ki? Ha minden este sírás és vita van a lefekvés miatt? Vagy reggel az elindulás miatt? Ebből az előadásból megismerheted mi áll a háttérben és hogyan veheted rá az együttműködésre a gyermekedet még a bebetonozottnak tűnő helyzetekben is.

Az előadó: Vida Ágnes pszichológus, a Kismamablog alapítója, a Babapszichológia és az Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. Tanácsadói munkája során küldetésévé vált a pozitív gyermeknevelési szemlélet és az alternatív oktatási módszerek széles körben való megismertetése.

Pethő Orsolya: Tévé, tablet, számítógép, mobil: Mennyit? Mikortól? Mit tegyünk, ha kütyüfüggő lett a gyerek?

Napjaink egyik legvitatottabb témája, vajon milyen korban mennyit szabad hagyni a gyermeknek a kütyük használatát. Szubjektív véleménye sok mindenkinek van, de vajon mit mond a tudomány? Milyen hatással van az idegrendszerre, a gondolkodásra, a figyelemre? Mi a különbség a tévé és a tablet között? És mit tegyünk, ha gyerekünk nem tudja abbahagyni, ha függővé vált tőle? Erről van szó ebben az előadásban.

Az előadó: Pethő Orsolya, pszichológus. Látszólag gyerekekkel foglalkozik, de valójában a szülőket „szereli”. Magyarországon egyedülálló módon a problémás kicsiket otthon, saját környezetükben figyeli meg, majd az édesanyát és az édesapát veszi kezelésbe, mindegy, hogy éjszakai bepisilésről, evészavarról, vagy viselkedési problémákról van szó.

Turáni Szabolcs: A család, mint nevelő erő

A gyermeket nem csak az édesanyja, hanem az édesapja is neveli. Mindketten hatással vagytok rá, mindketten példát mutattok. De hogyan oldjuk meg a nevelés kapcsán felmerült nézetkülönbségeket? Hogyan vonjuk be a vonakodó vagy a munkája miatt csak ritkán jelenlevő apát a nevelésbe? Mit tegyünk, ha a gyerek egykünkre hallgat, a másikunkra nem? Hogyan őrizzük meg a párkapcsolatot, miközben a gyerekektől nem jut idő egy nyugodt beszélgetésre? Mit tegyünk, ha konfliktusok vannak a szülők között a nevelés kapcsán? Ezekre a kérdésekre kapsz választ ebből az előadásból.

Az előadó: Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Egry Zsuzsanna: Nagy érzelmek kezelése és viharok lecsillapítása kisgyermekkortól kamaszkorig

A gyerekek olykor tele vannak nagy érzelmekkel és indulatokkal. Nem csak a dackorszakban probléma ez, óvodás vagy iskoláskorban is lehetnek olyan helyzetek, amikor a gyermekünk fél, haragszik, csalódik és nem tud mit kezdeni az érzelmeivel. Az érzelmek kezelésének elsajátítása éppen ezért minden életkorban fontos feladat. Hogyan segítsünk az 1-2 évesünknek a hisztik kezelésében? Mit tehetünk, ha az óvodásunk fél, szorong vagy frusztrált? Hogyan segíthetünk neki, ha konfiktusai vannak más gyerekekkel és haragszik rájuk? És mit tehetünk, ha a kiskamasz vagy kamasz gyermekünk él át nagy érzelmi viharokat? Ezeknek a helyzeteknek a megoldásában segíthet ez az előadás.

Az előadó: Egry Zsuzsanna a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. Közel 10 évvel ezelőtt, a kisfia 1 éves korában, saját nehézségei kapcsán talált rá a Kapcsolódó nevelésre az amerikai Hand in Hand Parenting weboldalán. Amit ott olvasott, segített teljesen átalakítani a kapcsolatukat. A Kapcsolódó nevelésnek köszönheti, hogy immár három gyerekes anyaként is igazán élvezni tudja a gyerekeit, és napjaikban több az öröm és a nevetés, mint amennyi a küzdelem. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg mindezt más szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.

Az előadások egyenként 45-60 percesek, mp3 formátumban töltheted majd le őket. Mellé ajándékba megkapod az előadások diáit is pdf formátumban.


Vélemények azoktól, akik már elvégezték:


vélemény4


vélemény5


vélemény 6


vélemény 7


vélemény 8


vélemény 9


vélemény2


vélemény 3

Kérdések a Pozitív Gyermeknevelés Tréningről

Hány éves gyerekek szüleinek javaslod?

Már akkor is megveheted, ha csak várandós vagy, de a legnagyobb segítségedre akkor lesz majd, ha a gyermeked már elmúlt 1 éves.

A kisebbik gyerekem 2 éves, a fiam 5, a lányom már 8 éves, nekik való megoldásokat is találok benne?

Igen, a tréning anyaga óvodás és kisiskoláskorra is tartalmaz megoldásokat.

Nem lesz nagyon elméleti?

Csak annyi "elmélet" van benne, ami segít megérteni a gyermeked viselkedése mögött álló mozgatórugókat és okokat. Szemben egy könyvvel, ami tele van elmélettel, ezek a tréningek gyakorlati megoldásokat tartalmaznak, sok-sok ötletet, hogy mihamarabb nekifoghass a megvalósításnak.

Nem nagyon van időm tréningeket hallgatni. Örülök, hogy élek...

Megértelek 🙂 Az anyagot úgy találtam ki, hogy rövidebb leckékből épül fel. A hanganyagokat akár a mobilodra is felmásolhatod és bárhol hallgathatod, a szöveges anyagokat pedig e-book olvasóra is felteheted vagy kinyomtathatod. Ha nincs sok időd, az oldalon gyorsan megkeresheted a téged érdeklő kérdéseket, azt, ami nektek a legnagyobb problémát okozza.

Nem egyenmódszerek ezek? Minden gyerek más...

Tényleg mások. Évente több száz babával, kisgyermekkel foglalkozom és ők is mind mások. Éppen ezért a tréningben sok szó esik arról is, hogyan válaszd meg a gyermeked temperamentumához, egyéniségéhez illő módszereket, azt, ami leginkább neki való. És vannak olyan megoldások is, amik a család egységét erősítik, a közösségi szellemet, a testvérek közötti jó kapcsolatot akkor is, ha egyébként teljesen más a szülők természete, mint a gyerekeké, illetve, ha a gyerekek természete teljesen különbözik egymástól.

Kell hozzá CD lejátszó?

Nem, mert ez egy online tréning, ahol online is nézheted vagy a gépedre le is töltheted a leckédet.

Külföldről is jelentkezhetek?

Igen, ez nem lehet akadály, a felületet külföldről is elérheted.

Mielőtt döntesz, azt még tudnod kell, hogy:

 • Ez nem csupán elméleti tréning vagy könyv: olyan gyakorlati megoldásokat kapsz belőle, amiket könyvekben, internetes oldalakon nem fogsz megtalálni,
 • Ez egy egyszeri ajánlat, ami csak 2020. június 26-ig él.
 • A tréning teljes anyagát online formátumban érheted el, így megrendelés és fizetés után hamar elérheted (nem kell várni a postást)

A jelentkezés végetér:

Jelentkezz most!

Akciós áron jelentkezni (és az ajándék előadásokat megkapni) legkésőbb június 26-án pénteken éjfélig vagy a helyek erejéig tudsz.

Fizetésre átutalással, postai rózsaszín csekken, Paypalen, bankkártyával vagy utánvétellel van lehetőség, a fizetési határidő 8 nap. Megrendelés után azonnal automatikusan küldjük számodra a fizetéshez szükséges adatokat.

Klikk a gombra a jelentkezéshez!