Pozitív Gyermeknevelés Tréning
Vida Ágival

Nem tudtál eljönni a Pozitív Gyermeknevelés Expora?

Szerezd meg a Pozitív Gyermeknevelés Expo 2017 előadásainak hangfelvételeit!

Hogyan juthatsz hozzá a hangfelvételekhez? Vegyél egy Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomagot és a felvételeket ajándékba adjuk hozzá!
Az előadásokból megtanulhatod a pozitív gyermeknevelés alapjait, a tréningcsomag anyagának segítségével pedig elmélyítheted a tudásodat.

Lássuk a részleteket:

Mit tanulhatsz meg a Pozitív Gyermeknevelés Tréning anyagából?

1. Pozitív szülő-gyermek kapcsolat kialakítása és megőrzése

  • Hogyan változik a gyermeked kötődése csecsemőkortól kamaszkorig és hogyan kezeld őt ennek megfelelően a különféle életkorokban?
  • A szülő-gyermek kapcsolat alakulása felnőttkorig
  • Ha már nem figyel rád a gyermeked: hogyan vedd fel vele a kapcsolatot?
  • A tisztelet kérdése: Miért tiszteletlen a gyermeked? Hogyan érd el, hogy hiteles legyél a gyermeked szemében? Hogyan alakíts ki kölcsönös tiszteletet?

2. A pozitív fegyelmezés módszerei

  • Hogyan tanítsuk meg a gyermeknek a következményeket büntetés nélkül pozitív módszerekkel?
  • Mit tegyél, ha nem együttműködő a gyermeked?
  • És mi a teendő akkor, ha szándékosan pont az ellenkezőjét csinálja annak, amit kérsz? Mi okozza ezt? Mit lehet tenni?
  • Miért viselkedik rosszul a gyermeked? Hogyan segíts neki megérteni, mit csinált helytelenül, min kéne változtatnia? Hogyan tereld más irányba a helytelen viselkedést?
  • Szemrehányás és megszégyenítés helyett bátorítás: Hogyan alkalmazd helyesen?

3. Hogyan tanítsd meg a gyermekedet az érzelmei kezelésére?

  • Hogyan taníts a gyermekednek empátiát?
  • Mit kell tudnia a gyermekednek a türelemről és milyen módon tudod őt türelemre tanítani?
  • Közösségi élet: hogyan segíts a gyermekednek beilleszkedni, másokkal bánni, megértetni az igényeit és figyelembe venni másokét?
  • Ha hajlamos kiborulni: mit tegyél, ha még a dackorszak múltán is visszatérnek a nagy hisztik? Mi az oka ennek és hogyan szoktasd le róla?
  • Feszültség, verekedés, agresszió: Milyen három oka lehet a gyermek agressziójának és mit tehetsz ellene?

4. Hogyan segítsd a gyermeked közösségbe illeszkedését?

  • Hogyan segíts a gyermekednek jól viselkedni a közösségben, ha nem vagy ott vele? Mutatok néhány módszert, ami segíthet ebben
  • Közösségváltás, környezetváltozás: Egy megoldás, amivel felkészítheted a gyermekedet a változásokra és segíthetsz neki, hogy könnyebben, rugalmasabban viselje azokat
  • Alkalmazkodás a közösség szabályaihoz: Hogyan értesd meg a gyermekeddel a szabályokat és azok okait és érd el, hogy a gyermeked elfogadja azokat?
  • Gyakori problémák a közösségben: visszahúzódás, túlságos aktivitás, agresszivitás, szobatisztasággal kapcsolatos problémák, beszédzavarok, szorongás, nehéz elválás, gyakori betegség - mit tehetsz azért, hogy a gyermeked megszabaduljon ezektől?

5. Biztonságérzet és kontroll

  • Miért nem érzi magát biztonságban a gyermeked és milyen jelei lehetnek ennek?
  • Hogyan teremts olyan családi körülményeket, amik akkor is biztonságot adnak a gyermekeidnek, amikor sok változás van körülöttük?
  • Milyen kamasz lesz a gyermeked? Őrizd meg a jó kapcsolatot és a bensőséges légkört akkor is, amikor viharok dúlnak benne! - Megmutatom, hogyan

6. Gyakran előforduló nevelési problémák és azok pozitív megoldásai kisiskolás korig

(többek között ezekre is megoldást kapsz majd a tudáscsomag anyagából)
- Nehézkes és hosszú esti lefektetés,
- éjszakai ébredések,
- délután nem alszik az óvodás/bölcsődés,
- visszaesések a szobatisztaságban,
- nehéz etetés, válogatás,
- agresszió, verekedés,
- testvérek közötti feszültségek, testvérféltékenység,
- nehézkes elindulás otthonról,
- szemtelenség,
- szándékosan másként csinálja, mint ahogyan kérted,
- füllentés,
- önállótlanság,
- parancsolgatás,
- sírás, visszahúzódás, félénkség, érzékenység,
- nem akar tanulni, házi feladatot írni,
- nem pakol el maga után,
- nem játszik önállóan,
- és még számos gyakori helyzet a hétköznapokból.

Mit tartalmaz a Pozitív Gyermeknevelés Tréning csomag?

A teljes 2 hónapos tréning anyagát 2CD lemezen, amin a leckéket hanganyag (mp3) és írott anyag (pdf) formátumban egyaránt megtalálhatod, így a leckéket számítógépen, autóban vagy a telefonodra, tabletre másolva is hallgathatod vagy kinyomtatva, tabletre, telefonra másolva is olvashatod - ahogy neked a legkényelmesebb.

A két lemezen összesen 27 leckét találsz mp3 hanganyag és pdf formátumban, a leckék átlagosan 10-15 percesek, pont olyan hosszúak, hogy házimunka vagy utazás közben vagy ha van néhány szabad perced, akkor is kényelmesen meghallgathatod őket.

Feladatokat, gyakorlati útmutatókat, hogy ne csak tanulj, hanem meg is tudd valósítani a hallottakat.

A tudáscsomag értéke br. 12.900 Ft, de most november 28-án éjfélig mindössze br. 8900 Forintért kaphatod meg és AJÁNDÉKBA adjuk hozzá a 2017. október 28-i Pozitív Gyermeknevelés Expo 5 előadásának teljes hangfelvételét is letölthető formátumban.


AJÁNDÉK! A Pozitív Gyermeknevelés Expo előadásainak felvételei:

Az előadások egyenként 30-45 percesek, mp3 formátumban töltheted majd le őket. Mellé ajándékba megkapod az előadások diáit is pdf formátumban.

dr. Skita Erika: EQ-szülőnek lenni jó!
Mire használható az érzelmi intelligencia?

Történetek és ötletek három témakörben, amelyet Téged is meggyőznek majd, hogy érdemes az EQ-útra lépni:

Hogyan segít az EQ a problémák megoldásában?
Mi kell ahhoz, hogy egészséges önbizalommal rendelkezzünk mi és a gyerekeink is?
Nem csak túlélni: a testvérviszályok kezelése EQ-módon

Az előadó: dr. Skita Erika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabbak lehetünk.

Dobiné Olasz-Papp Nóra: Milyen a válaszkész szülő?

Ebből az előadásból megismerheted a válaszkész gondoskodás szemléletét, mely nem egy módszer, hanem a nő és gyermeke ösztönös egymásra találásán, összekapcsolódásán, kompetenciáján alapuló, nagyon gazdag út, melyben minden fél teljes lényével vesz részt. A gyermekről való gondoskodás során rengeteg kérdés merül fel, a szülőkben természetes módon van jelen sok bizonytalanság, vágynak megnyugtató válaszokra, támogatásra, de nagy a zűrzavar a rengeteg információ közt. Szó lesz a tévhitekről, melyek alaposan felkavarhatják, megzavarhatják az anya természetesen jelenlévő kompetenciáját.

Az előadó: Dobiné Olasz-Papp Nóra, a Válaszkész Szülők Egyesületének elnöke. Személyközpontú tanácsadóként és anya-magzat kapcsolatanalitikusként a nők, szülők támogatója az anyává, családdá válás szép és rögös útján.

Vida Ágnes: Hogyan nevelj játékosan?

A gyermek természeténél fogva játékos, mégis inkább szavakkal próbáljuk meggyőzni, mint játékkal. Ebben az előadásból megtudhatod, miért érdemes játékos módszerekkel nevelned, hogyan oldhatod a gyermeked félelmeit játékokkal, hogyan taníthatod őt önfegyelemre, oldhatod a gátlásait, fejlesztheted a szociális készségeit, oldhatsz meg játszmahelyzeteket vagy olyan mindennapi konfliktushelyzeteket, mint a reggeli elindulás otthonról. Megismerheted a legfontosabb nevelésre használható játék-típusokat és sok-sok gyakorlati ötletet, megoldást is kapsz.

Az előadó: Vida Ágnes pszichológus, a Kismamablog alapítója, a Babapszichológia és az Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. Tanácsadói munkája során küldetésévé vált a pozitív gyermeknevelési szemlélet és az alternatív oktatási módszerek széles körben való megismertetése.

Pethő Orsolya: Hiszti és dac: Ahol az IQ csődöt mond, jöhet az EQ!

Ahol a türelem, a józan ész és a logika csődöt mond: a dackorszak. Hiába igyekszel higgadt maradni, amikor az áruház közepén üvölt a gyereked, az bizony próbára tesz és nem biztos, hogy pont akkor az érzelmi intelligencián jár majd az eszed 🙂 Mit lehet tenni? Ebben az előadásban az érzelmi intelligencia és a szülői önismeret oldaláról szemlélve nézzük meg a hisztikezelés és a dackorszak kérdéskörét.

Az előadó: Pethő Orsolya, pszichológus. Látszólag gyerekekkel foglalkozik, de valójában a szülőket „szereli”. Magyarországon egyedülálló módon a problémás kicsiket otthon, saját környezetükben figyeli meg, majd az édesanyát és az édesapát veszi kezelésbe, mindegy, hogy éjszakai bepisilésről, evészavarról, vagy viselkedési problémákról van szó.

Turáni Szabolcs: Apa EQ-Párkapcsolat

Mit jelent használni az EQ készségeket apaként?
Ha az Apa foglalkozik a gyerek érzéseivel akkor pipogya alak lesz belőle?
Sok izgalmas és érdekes kérdés merül fel az apák szerepével kapcsolatban. Mítoszok és tévhitek helyett Szabolcs ebben az előadásában új ötleteket ad minden Apának (és Anyának) az EQ hasznáról a párkapcsolatban (Is.)

Az előadó: Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Egry Zsuzsanna: Helló, hiszti! Hogyan építi a sírás és a hiszti az érzelmi intelligenciát?

Az érzelmi intelligencia alatt gyakran azt (szeretnénk) érteni, hogy a gyerekünk megtanulja, hogyan ne hisztizzen, ne boruljon ki soha. Arra vágynánk, hogy érzelmi állapotait ne azok nyerssességében, hanem kifinomult szavakkal érzékeltesse velünk. Frusztráló, amikor hiába ismételgetjük, hogy "látom, szomorú vagy", ő továbbra is inkább zokog, mint megnyugodva azt mondaná: "igen, nagyon szomorú vagyok."
Bármilyen meglepően hangozik, minden egyes sírás, hiszti, kiborulás olyan epizód lehet a gyerekünk életében, amikor saját érzelmi intelligenciáját fejleszti. Feltéve, ha mi értjük, mi történik éppen, és hogyan támogassuk őt ebben. Ehhez persze az kell, hogy mi magunk is "érzelmileg intelligens" módon reagáljunk a gyerekünk kitöréseire, és ne sodorjanak el saját érzéseink.

Az előadó: Egry Zsuzsanna a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. Közel 10 évvel ezelőtt, a kisfia 1 éves korában, saját nehézségei kapcsán talált rá a Kapcsolódó nevelésre az amerikai Hand in Hand Parenting weboldalán. Amit ott olvasott, segített teljesen átalakítani a kapcsolatukat. A Kapcsolódó nevelésnek köszönheti, hogy immár három gyerekes anyaként is igazán élvezni tudja a gyerekeit, és napjaikban több az öröm és a nevetés, mint amennyi a küzdelem. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg mindezt más szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.


És, ha most jelentkezel, még ezt is megkaphatod:

Azt mondják, legalább 21 napra van szükség ahhoz, hogy egy új szokást be tudj vezetni és rendszeressé tudj tenni. A Mesterkurzus erre nyújt lehetőséget! A 2CD-ből álló tudáscsomag mellé most megkapod a Pozitív Gyermeknevelés Mesterkurzus anyagát is, ami segít, hogy a tanultakat az életetek részévé tudjátok tenni:

Mit tegyél, ha a családtagjaid, az óvodai-iskolai pedagógusok nem értenek egyet a pozitív gyermeknevelési elveiddel?

- Páros gyakorlatok, hogy a férjeddel közösen is gyakorolhassátok a tanultakat,
- Gondolatébresztő témák, amelyek révén a család többi tagját is nyitottá tudod tenni a pozitív gyermeknevelési módszerek iránt

Mit mondjak neki? Hogyan mondjam?

- Milyen szavakat használj a gyermeknevelés során és miket kerülj el?
- Mikor van itt a megbeszélés, a megmagyarázás ideje és mik azok a helyzetek, ahol a meggyőzéssel nem mész semmire?
- Mit tegyél olyankor, amikor a szavaid csukott fülekre találnak?
- Nehéz témák megosztása a gyermekeddel, felkészítés a változásra: hogyan csináld?
- Hatásos szavak: Mik azok és hogyan használd őket?

Érzelmi intelligencia fejlesztés

- Miért érdemes fejlesztened a gyermeked érzelmi intelligenciáját? Hol veszi ennek hasznát?
- Hogyan segíts a gyermekednek együttérzővé válni?
- Mit tehetsz, ha a gyermekednek nehézségei adódnak a kapcsolataiban, a barátaival, a tanáraival kapcsolatban? Hogyan segíthetsz neki? És hogyan segíthetsz neki abban, hogy képes legyen önállóan megoldani ezeket a helyzeteket?

Játékos és mesés nevelési módszerek

- Miért és mikor érdemes játékos megoldásokat alkalmaznod?
- Milyen játékos módszereket használhatsz a nevelés során?
- Hogyan segíthetnek a nevelésben a mesék és a művészeti tevékenységek?
- Kreatív, kézműves tevékenységek használata a gyermeknevelésben: hihetetlenül egyszerű módszerek, amik számos problémás helyzetre megoldást nyújtanak

Minden gyerek más...

- Hogyan kezeld a testvérek közti különbségeket a gyermeknevelésben?
- Mit kell megismerned a gyermekedben ahhoz, hogy könnyen szót érts vele és együttműködővé tedd?

A Mesterkurzus anyaga 17 gyakorlatias leckéből áll, segítségével feladatokon, gyakorlati útmutatókon keresztül teheted a mindennapok részévé mindazt, amit a tudáscsomagból megtanultál. Az anyagot letölthető formátumban kapod majd meg.
A Mesterkurzus anyaga a Pozitív Gyermeknevelés Tudáscsomaggal együtt most br. 24900 Ft helyett csak br. 12.900 Forint (és természetesen mellé ajándékba megkapod a Pozitív Gyermeknevelés Expo előadásainak felvételét is)


Mielőtt döntesz, azt még tudnod kell, hogy:

  • Ez nem csupán elméleti tréning vagy könyv: olyan gyakorlati megoldásokat kapsz belőle, amiket könyvekben, internetes oldalakon nem fogsz megtalálni,
  • Ez az oktatócsomagunk nem kapható állandóan, most csak egyetlen hétig érhető el.
  • Összesen 200 példány készült a tudáscsomagból, ha ez elfogyott, a megrendelést lezárjuk,

A jelentkezés lezárult.