Pozitív Gyermeknevelés Expo Előadások
Tanulj pozitív gyermeknevelés Magyarország legjobb szakembereitől!

Hisztizik? Ellenkezik? Mit lehet tenni fegyelmezés és büntetés helyett?

Tanulj Pozitív Gyermeknevelési módszereket Magyarország legjobb gyakorló szakembereitől!

Pozitív Gyermeknevelés Expo: egy nap, ahol számos szakember, pedagógusok, pszichológusok, orvosok, gyermeknevelési szakértők osztják meg a szülőkkel a kötődő nevelés alapelveit és pozitív, játékos, kapcsolatra építő nevelési módszereit.

Te talán nem tudtál velünktartani, mert túl messze volt vagy nem hallottál róla, de sebaj, mert így is meghallgathatod az előadásokat! Sőt: nem csak egy, hanem rögtön két Pozitív Gyermeknevelés Expo hangfelvételeit kaphatod meg, hiszen most a 2016-os és a 2017-es Expo felvételeit is elérhetővé tesszük!

Miben segítenek neked az előadások?

  • megérteni a gyermeked viselkedését,
  • válaszkészen, kötődően nevelni és megtartani a jó kapcsolatot később is,
  • önbizalomromboló és megalázó büntetések és idegtépő kiabálások helyett kiegyensúlyozott, békés, a kapcsolatra építő módszerekkel nevelni a gyermekedet

A Pozitív Gyermeknevelés Expo 2016 előadásai:

Vida Ágnes: Mi fán terem a pozitív gyermeknevelés?

Nevelési stílusok a tekintélyelvűtől az engedékenyig. Melyiknek mi az előnye és a hátránya?

  • Mi a gond a hagyományos neveléssel?
  • Hogyan hat a büntetés a gyerekre? Hogyan húzzunk határokat a bevett fegyelmezési módszerek nélkül?
  • Mit jelent a tekintély valójában és hogyan lehet megőrizni akár még kamaszkorig is?
  • Pozitív megoldások nehéz nevelési helyzetekrea mindennapokban,
  • Hogyan őrizd meg a kapcsolatot a gyermekeddel és ápold a kötődést az óvodáskoron túl?
  • A család szerepe a pozitív gyermeknevelésben: Hogyan alakítsuk ki a családi életet úgy, hogy abban mindenki jól érezze magát és jól is viselkedjen?

Az előadó: Vida Ágnes pszichológus, a Babapszichológia és Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. 2005 óta fordulnak hozzá a szülők babákkal kapcsolatos kérdésekkel, 2007-ben indította el a Kismamablog.hu-t, ahol tapasztalatait gyűjti össze. 2011-ben a blog elnyerte a HVG Goldenblog díját. Tréningjein, tanfolyamain és tanácsadásain abban segíti az anyukákat, hogyan lehetnek magabiztosabbak, ismerhetik meg jobban a gyermeküket és önmagukat.

Turáni Szabolcs: A szülő-gyermek kommunikáció aranyszabályai

  • Mire érdemes egy szülő-gyerek kapcsolatot alapozni?
  • Hogyan kommunikáljunk a gyerekünkkel különböző korban – mikor mi használ
  • Összevethető előtte/utána történetek, ötletek és megoldások az empátiát használó családi kommunikációhoz, konfliktuskezeléshez.

Az előadó: Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Skita Erika: "Értem az elméletet, de hogyan valósítsam meg a mindennapokban?"

A nevelés egyik legfontosabb alappillére az érzelmi intelligencia fejlesztése. De hogyan fogjunk neki? A Családi EQ sztorik előadásból megtudhatod:

  • Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az érzelmi intelligenciából a mindennapokban?
  • Hasznos, gyakorlati tippekkel szolgáló történeteket hallhatsz egy gyermekes család életéből,
  • Azonnal bevethető útravalót kapsz az EQ készségek használatához.

Az előadó: dr. SkitaErika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabban lehetünk.

Lénárd Orsolya: A szülésélmény feldolgozása

Sokan nem is tudják, milyen hatással van az anya-gyermek kapcsolatra, a későbbi gyermekvállalási kedvre, a női és anyai szerep megélésére a szülésélmény.

  • Miért fontos a szülésélmény feldolgozása?
  • Mit történik az anyában a szülés során és azt követően és mit érez a baba?
  • Hogyan dolgozzuk fel? Milyen módszerek vannak?
  • Mit tegyünk, ha "nehéz" szülésünk volt?

Lénárd Orsolya előadása segít rendezni a szüléssel kapcsolatos félelmeket, szorongásokat és azokat a születés körüli érzelmeket, amik kihatással vannak a gyermekünkkel való kapcsolatunkra.

Az előadó: Lénárd Orsi 3 fiúgyermek édesanyja, szülésfelkészítő, szüléskísérő dúla, aki családoknak, édesanyáknak segít a várandósság alatt, a szüléskor és a baba megszületése után.

Egry Zsuzsanna: Gyógyító játékok

Hogyan segíthetünk gyerekeinknek túljutni az őket ért nehéz tapasztalatokon, traumákon játékos módszerekkel?

Rengeteg - ha nem minden - "fegyelmezést kívánó" viselkedés mögött gyakran valamilyen olyan nehéz tapasztalat húzódik meg, amit a gyerekünknek nem sikerül megemésztenie. A nagytesó bántja a kicsit, mert rá kevesebb figyelem jut, a gyerekünk lemarház minket, mert nemrég őt is ezzel a szóval illették, vagy épp óriásit hisztizik, mert meg akarjuk mosni a haját, de ő fél a víztől.

Néha látjuk a mögöttes okot, és kicsit megértőbbek tudunk lenni a gyerekünk viselkedésével kapcsolatban. De ha még így is van, ott állunk széttárt kezekkel: "Na jó, de akkor most mit csináljak?"

Szerencsére létezik egy-két nagyon egyszerű irányelv a játékban, amiket követve sikerrel segíthetünk a gyerekeinknek abban, hogy ezeket a nehéz tapasztalatokat feloldják magukban, és újra együttműködő és együttérző önmaguk legyenek. "Épp csak" teret kell ennek teremtenünk, és nyitottak kell legyünk a játékra. Hogy hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Ez lesz a sok példával és gyakorlati tippel tarkított előadás témája.

Az előadó: Egry Zsuzsanna - a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg tudását a szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.

Fantasztikus volt az egész nap! Az előadások sokat segítettek. Egry Zsuzsi hisztiről szóló előadásából megértettem, mi is a hiszti valójában és rengeteg kérdésemre választ adott. Azóta sokkal könnyebb lett a nagy hisztik kezelése. Köszönet érte! (K. Alexandra, Pécel)

Nemrég született a kislányom, ezért nem tudtam elmenni a napra, csak a felvételeket hallgattam meg. Kimásoltam őket a telefonomra, így miközben tettem-vettem mindig hallgattam egy kicsit. Nekem sok kérdésem volt a válaszkészséggel kapcsolatban, mindig úgy éreztem, valahogy nem rendjénvaló igény szerint szoptatni a babát és lelkiismeretfurdalásom volt az együttalvás miatt is. Olasz-Papp Nóra előadása megnyugtatott, azóta is alkalmazzuk a tőle tanultakat. (Sz. Rebeka, Szeged)


A Pozitív Gyermeknevelés Expo 2017 előadásai:

Skita Erika: EQ szülőnek lenni jó! Mire használható az érzelmi intelligencia?

Történetek és ötletek három témakörben, amelyet Téged is meggyőznek majd, hogy érdemes az EQ-útra lépni:

Hogyan segít az EQ a problémák megoldásában?
Mi kell ahhoz, hogy egészséges önbizalommal rendelkezzünk mi és a gyerekeink is?
Nem csak túlélni: a testvérviszályok kezelése EQ-módon

Az előadó: dr. Skita Erika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabbak lehetünk.

Dobiné Olasz-Papp Nóra: Milyen a válaszkész szülő?

Ebből az előadásból megismerheted a válaszkész gondoskodás szemléletét, mely nem egy módszer, hanem a nő és gyermeke ösztönös egymásra találásán, összekapcsolódásán, kompetenciáján alapuló, nagyon gazdag út, melyben minden fél teljes lényével vesz részt. A gyermekről való gondoskodás során rengeteg kérdés merül fel, a szülőkben természetes módon van jelen sok bizonytalanság, vágynak megnyugtató válaszokra, támogatásra, de nagy a zűrzavar a rengeteg információ közt. Szó lesz a tévhitekről, melyek alaposan felkavarhatják, megzavarhatják az anya természetesen jelenlévő kompetenciáját.

Az előadó: Dobiné Olasz-Papp Nóra, a Válaszkész Szülők Egyesületének elnöke. Személyközpontú tanácsadóként és anya-magzat kapcsolatanalitikusként a nők, szülők támogatója az anyává, családdá válás szép és rögös útján.

Vida Ágnes: Hogyan nevelj játékosan?

A gyermek természeténél fogva játékos, mégis inkább szavakkal próbáljuk meggyőzni, mint játékkal. Ebben az előadásból megtudhatod, miért érdemes játékos módszerekkel nevelned, hogyan oldhatod a gyermeked félelmeit játékokkal, hogyan taníthatod őt önfegyelemre, oldhatod a gátlásait, fejlesztheted a szociális készségeit, oldhatsz meg játszmahelyzeteket vagy olyan mindennapi konfliktushelyzeteket, mint a reggeli elindulás otthonról. Megismerheted a legfontosabb nevelésre használható játék-típusokat és sok-sok gyakorlati ötletet, megoldást is kapsz.

Az előadó: Vida Ágnes pszichológus, a Kismamablog alapítója, a Babapszichológia és az Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. Tanácsadói munkája során küldetésévé vált a pozitív gyermeknevelési szemlélet és az alternatív oktatási módszerek széles körben való megismertetése.

Pethő Orsolya: Hiszti és dac: Ahol az IQ csődöt mond, jöhet az EQ!

Ahol a türelem, a józan ész és a logika csődöt mond: a dackorszak. Hiába igyekszel higgadt maradni, amikor az áruház közepén üvölt a gyereked, az bizony próbára tesz és nem biztos, hogy pont akkor az érzelmi intelligencián jár majd az eszed 🙂 Mit lehet tenni? Ebben az előadásban az érzelmi intelligencia és a szülői önismeret oldaláról szemlélve nézzük meg a hisztikezelés és a dackorszak kérdéskörét.

Az előadó: Pethő Orsolya, pszichológus. Látszólag gyerekekkel foglalkozik, de valójában a szülőket „szereli”. Magyarországon egyedülálló módon a problémás kicsiket otthon, saját környezetükben figyeli meg, majd az édesanyát és az édesapát veszi kezelésbe, mindegy, hogy éjszakai bepisilésről, evészavarról, vagy viselkedési problémákról van szó.

Turáni Szabolcs: Apa EQ, párkapcsolat

Mit jelent használni az EQ készségeket apaként?
Ha az Apa foglalkozik a gyerek érzéseivel akkor pipogya alak lesz belőle?
Sok izgalmas és érdekes kérdés merül fel az apák szerepével kapcsolatban. Mítoszok és tévhitek helyett Szabolcs ebben az előadásában új ötleteket ad minden Apának (és Anyának) az EQ hasznáról a párkapcsolatban (Is.)

Az előadó: Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Egry Zsuzsanna: Helló hiszti! Hogyan építi a sírás és a hiszti az érzelmi intelligenciát?

Az érzelmi intelligencia alatt gyakran azt (szeretnénk) érteni, hogy a gyerekünk megtanulja, hogyan ne hisztizzen, ne boruljon ki soha. Arra vágynánk, hogy érzelmi állapotait ne azok nyerssességében, hanem kifinomult szavakkal érzékeltesse velünk. Frusztráló, amikor hiába ismételgetjük, hogy "látom, szomorú vagy", ő továbbra is inkább zokog, mint megnyugodva azt mondaná: "igen, nagyon szomorú vagyok."
Bármilyen meglepően hangozik, minden egyes sírás, hiszti, kiborulás olyan epizód lehet a gyerekünk életében, amikor saját érzelmi intelligenciáját fejleszti. Feltéve, ha mi értjük, mi történik éppen, és hogyan támogassuk őt ebben. Ehhez persze az kell, hogy mi magunk is "érzelmileg intelligens" módon reagáljunk a gyerekünk kitöréseire, és ne sodorjanak el saját érzéseink.

Az előadó: Egry Zsuzsanna a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. Közel 10 évvel ezelőtt, a kisfia 1 éves korában, saját nehézségei kapcsán talált rá a Kapcsolódó nevelésre az amerikai Hand in Hand Parenting weboldalán. Amit ott olvasott, segített teljesen átalakítani a kapcsolatukat. A Kapcsolódó nevelésnek köszönheti, hogy immár három gyerekes anyaként is igazán élvezni tudja a gyerekeit, és napjaikban több az öröm és a nevetés, mint amennyi a küzdelem. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg mindezt más szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.

Turáni Szabolcs előadását a férjemmel közösen hallgattuk meg és utána sokat beszélgettünk róla. Azóta sokkal jobban szót értünk egymással a gyermeknevelésben. (A. Viktória, London)

Sok könyvet olvastam már pozitív nevelésről és a Beszélj úgy, hogy érdekelje sorozatot is ismerem, mégis jó volt a gyakorlatban is hallani ezekről a módszerekről és megoldásokról. Sok újat tanultam és több ötletet bevetettem már a gyermekeimnél is. Skita Erika testvérféltékenység oldó módszerei különösen sokat segítettek. (T. Anita, Szolnok)


Mit kapsz, ha megrendeled?

  • Megrendeléskor választhatsz, hogy csak a Pozitív Gyermeknevelés Expo 2017 hangfelvételeit kéred vagy mind a 11 előadást!
  • A hangfelvételeket megrendelés és fizetés után letölthető formátumban kapod meg és odaadjuk mellé a prezentációk vázlatait is.
  • A megrendelés április 17-én kedden éjfélig tart, utána lezárul és ez a két anyag ebben a formában már nem lesz elérhető.

Már csak ennyi van hátra az akcióból:

Rendeld meg most!

Mindent viszek!
Pozitív Gyermeknevelés Expo 2017 + 2016
(br. 9.900 Ft)

Egyet viszek!
Csak a Pozitív Gyermeknevelés Expo 2017 hangfelvételei
(br. 4900 Ft)