Pozitív Gyermeknevelés Tréning
Vida Ágival

Nem tudtál eljönni a Pozitív Gyermeknevelés Expora?

Szerezd meg a Pozitív Gyermeknevelés Expo legizgalmasabb előadásainak hangfelvételeit!

2016-ban elhívtuk a pozitív gyermekneveléssel és kötődéssel foglalkozó szakemberek krémjét és megkértük őket, hogy osszák meg a tudásukat a szülőkkel. Az eredmény egy lenyűgöző és kiemelkedően hasznos konferencia lett a Pozitív Gyermeknevelés Expo keretein belül.

Talán te is szerettél volna eljönni, de akkor nem volt erre lehetőséged, ezért most lehetővé tesszük számodra, hogy megvásárold a konferencia hangfelvételeit és így te is meghallgathasd ezeket az egyébként csak zárt körben elérhető előadásokat.

Milyen előadásokat tudsz letölteni?

Vida Ágnes: Mi fán terem a pozitív gyermeknevelés?

Nevelési stílusok a tekintélyelvűtől az engedékenyig. Melyiknek mi az előnye és a hátránya?

  • Mi a gond a hagyományos neveléssel?
  • Hogyan hat a büntetés a gyerekre? Hogyan húzzunk határokat a bevett fegyelmezési módszerek nélkül?
  • Mit jelent a tekintély valójában és hogyan lehet megőrizni akár még kamaszkorig is?
  • Pozitív megoldások nehéz nevelési helyzetekrea mindennapokban,
  • Hogyan őrizd meg a kapcsolatot a gyermekeddel és ápold a kötődést az óvodáskoron túl?
  • A család szerepe a pozitív gyermeknevelésben: Hogyan alakítsuk ki a családi életet úgy, hogy abban mindenki jól érezze magát és jól is viselkedjen?

Az előadó: Vida Ágnes pszichológus, a Babapszichológia és Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. 2005 óta fordulnak hozzá a szülők babákkal kapcsolatos kérdésekkel, 2007-ben indította el a Kismamablog.hu-t, ahol tapasztalatait gyűjti össze. 2011-ben a blog elnyerte a HVG Goldenblog díját. Tréningjein, tanfolyamain és tanácsadásain abban segíti az anyukákat, hogyan lehetnek magabiztosabbak, ismerhetik meg jobban a gyermeküket és önmagukat.

Skita Erika: "Értem az elméletet, de hogyan valósítsam meg a mindennapokban?"

A nevelés egyik legfontosabb alappillére az érzelmi intelligencia fejlesztése. De hogyan fogjunk neki? A Családi EQ sztorik előadásból megtudhatod:

  • Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az érzelmi intelligenciából a mindennapokban?
  • Hasznos, gyakorlati tippekkel szolgáló történeteket hallhatsz egy gyermekes család életéből,
  • Azonnal bevethető útravalót kapsz az EQ készségek használatához.

Az előadó: dr. SkitaErika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, aki szerint az EQ készségeink gyakorlati alkalmazása olyan eszköztárat ad minden szülő és pedagógus kezébe, amellyel nem csak a gyerekek, de mi szülők is boldogabban lehetünk.

Turáni Szabolcs: A szülő-gyermek kommunikáció aranyszabályai

  • Mire érdemes egy szülő-gyerek kapcsolatot alapozni?
  • Hogyan kommunikáljunk a gyerekünkkel különböző korban – mikor mi használ
  • Összevethető előtte/utána történetek, ötletek és megoldások az empátiát használó családi kommunikációhoz, konfliktuskezeléshez.

Az előadó: Turáni Szabolcs kapcsolatépítész, aki szerint a szülő-gyerek kapcsolat milyensége nagyban múlik azon, hogyan vagyunk képesek kommunikálni egymással, és milyen példát mutatunk konfliktuskezelésből vagy épp együttműködésből.

Lénárd Orsolya: A szülésélmény feldolgozása

Sokan nem is tudják, milyen hatással van az anya-gyermek kapcsolatra, a későbbi gyermekvállalási kedvre, a női és anyai szerep megélésére a szülésélmény.

  • Miért fontos a szülésélmény feldolgozása?
  • Mit történik az anyában a szülés során és azt követően és mit érez a baba?
  • Hogyan dolgozzuk fel? Milyen módszerek vannak?
  • Mit tegyünk, ha "nehéz" szülésünk volt?

Lénárd Orsolya előadása segít rendezni a szüléssel kapcsolatos félelmeket, szorongásokat és azokat a születés körüli érzelmeket, amik kihatással vannak a gyermekünkkel való kapcsolatunkra.

Az előadó: Lénárd Orsi 3 fiúgyermek édesanyja, szülésfelkészítő, szüléskísérő dúla, aki családoknak, édesanyáknak segít a várandósság alatt, a szüléskor és a baba megszületése után.

Egry Zsuzsanna: Gyógyító játékok

Hogyan segíthetünk gyerekeinknek túljutni az őket ért nehéz tapasztalatokon, traumákon játékos módszerekkel?

Rengeteg - ha nem minden - "fegyelmezést kívánó" viselkedés mögött gyakran valamilyen olyan nehéz tapasztalat húzódik meg, amit a gyerekünknek nem sikerül megemésztenie. A nagytesó bántja a kicsit, mert rá kevesebb figyelem jut, a gyerekünk lemarház minket, mert nemrég őt is ezzel a szóval illették, vagy épp óriásit hisztizik, mert meg akarjuk mosni a haját, de ő fél a víztől.

Néha látjuk a mögöttes okot, és kicsit megértőbbek tudunk lenni a gyerekünk viselkedésével kapcsolatban. De ha még így is van, ott állunk széttárt kezekkel: "Na jó, de akkor most mit csináljak?"

Szerencsére létezik egy-két nagyon egyszerű irányelv a játékban, amiket követve sikerrel segíthetünk a gyerekeinknek abban, hogy ezeket a nehéz tapasztalatokat feloldják magukban, és újra együttműködő és együttérző önmaguk legyenek. "Épp csak" teret kell ennek teremtenünk, és nyitottak kell legyünk a játékra. Hogy hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Ez lesz a sok példával és gyakorlati tippel tarkított előadás témája.

Az előadó: Egry Zsuzsanna - a Kapcsolódó nevelés oktatója, a Kapcsolódó Nevelés Egyesület elnöke. 2011 óta a Kapcsolódó nevelés oktatójaként osztja meg tudását a szülőkkel és gyerekekkel foglalkozó szakemberekkel, 2015 óta pedig magyar nyelven oktatókat is képez.

Ezt az egyszeri lehetőséget csak azoknak ajánljuk fel, akik résztvettek a Pozitív Gyermeknevelés Tréningen, de nem tudtak eljönni a Pozitív Gyermeknevelés Expora.

Az előadások felvételét és a hozzájuk tartozó vázlatokat megrendelés és fizetés után letölthető formátumban kapod majd meg.

Már csak ennyi van hátra az akcióból:

Rendeld meg most!

Fizetni átutalással, Paypallal, bankkártyával
vagy rózsaszín postai csekken tudsz, fizetés után emailben küldjük el neked az 5 előadás felvételét.
Kattints a gombra és rendeld meg most!