A Kismamablog.hu bemutatja

Makacs Gyermekek Nevelése Online Tréning

Vannak olyan gyerekek, akik könnyen meggyőzhetőek, szívesen együttműködnek és vannak olyan makacsok, akiket nehéz rávenni bármire, amit nem akarnak, akik csak a saját hibájukból tanulnak, akik mindennek ellenállnak.

Hogyan kezeld őket? Hogyan érts szót velük?

Ebben segít ez a tréning.

Miért áll ellen a gyerek? Miért nem ért a szóból?

Van, aki azt hiszi, ő rontott el valamit.

Van, aki azt hiszi, simán csak dacoskodik a gyerek.

Van, aki azt hiszi, öröklött dologról van szó.

Van, aki azt hiszi, keménységgel, fegyelmezéssel, ki lehet nevelni a gyerekből az ellenállást.

A makacskodás okai azonban egészen sokrétűek lehetnek:

- Függ a gyermek korától: az agyterületek fejlődéséből fakadóan bizonyos életkorokban sokkal erőteljesebben ellenáll a gyermek a szülői kéréseknek.

- Függ a veleszületett személyiségjellemzőktől: vannak olyan gyerekek, akik erőteljesebb életösztönnel jönnek a világra, ezért hangosabban és határozottabban adnak hangot az ellenvéleményüknek és olyanok is, akik nehezebben alkalmazkodnak, érzékenyebbek, ami szintén makacssághoz vezet.

- Függ a szülői mintától: ha mi szülők nyakasak vagyunk, bizony a gyermekünk is lemásolja ezt.

- Függ a szokásoktól: amikor a szülők makacs gyerekről és az ő idegesítő szokásairól számolnak be nekem, nem egyszer kiderül, hogy valójában egy játszmahelyzet alakult ki a gyermek és a szülő(k) között és ezt játsszák el újra meg újra (például minden este ugyanaz a lefektetés forgatókönyve, a gyerek diktál, a szülők ellenállnak, aztán belemennek újra meg újra meg újra).

- Függ a helyzettől: a túlfáradt, túlpörgött, túlingerelt gyerek gyakrabban tűnik makacsnak.

 

Ó...IÓ...CIÓ... FRUSZTRÁCIÓ! 

Mit lehet tenni, amikor a gyermekünk makacskodik?

Amikor mindenért vitatkozni kell vele?

Amikor egyes dolgokban bármit is teszünk mindig ugyanaz a forgatókönyv és nem tudunk változtatni (pl. nem akar este lefeküdni, minden elindulás egy rémálom, sztrájkol a fogmosás ellen stb.)

Ahhoz, hogy megtaláld a megoldást, 4 lépést kell megtenned:

1. Meg kell ismerned, mi történik a gyermekedben, ami ellenálláshoz vezet.
2. Fel kell ismerned, miből fakad a játszmahelyzet, amiben mindketten ugyanazt a forgatókönyvet játsszátok újra meg újra
3. Meg kell ismerned azokat az eszközöket, amik a TE GYERMEKEDNÉL működnek
4. Alkalmaznod kell őket

Abban pedig, hogy ezt meg tudd tenni, a Makacs Gyermekek Nevelése Tréning segít neked!

Mit tanulhatsz meg a Makacs Gyermekek Nevelése tréningen?

Amit a tréningen megtanulhatsz:

  • megismerheted makacs gyermeked viselkedésének okait,
  • megtudhatod, milyen típusú "makacsok" léteznek és melyiknél milyen módszerek a hatásosak,
  • segítek neked felismerni, hogy a te gyermeked milyen típus és milyen pozitív, ugyanakkor határozott és következetes fegyelmezési módszerekkel érhetsz célt nála,
  • megmutatom az életkorbeli különbségeket és okokat a makacs viselkedés mögött,
  • megnézzük, hogyan lehet kezelni a nem együttműködést a különböző életkorokban (egészen más egy 2 éves, mint egy kiskamasz)
  • segítek felismerni a játszmahelyzeteket és kitörni belőlük,
  • megmutatom, milyen környezeti tényezők megváltoztatásával lehet csökkenteni a konfliktusok számát és együttműködővé tenni a gyermekedet,
  • megnézzük, hogyan tudsz új dolgokat, új szokásokat bevezetni a családban, amikor a gyermeked makacsul ellenáll,
  • megmutatom, hogyan fordíthatod a gyermekedben levő erőt , kitartást és akaratot pozitív irányba, hogy megtanulja ezeket a képességeit jól és jóra használni (hiszen az életben csak javára válhat, ha képes kiállni magáért)
  • megismerheted, hogyan kezeld a problémás nevelési helyzeteket, amikor nem csak egy, hanem két vagy több makacs gyermeked van és mit tegyél testvérkonfliktusok esetén,
  • bővítjük a meggyőzési eszközeid tárát , hogy minden helyzetben képes legyél reagálni (nem csak bűvös mondatokat és kommunikációs eszközöket kapsz, hanem olyan cselekedeteket is mutatok, amiket használva sokkal hatékonyabban tudsz hatni makacs gyermekedre)

Milyen meggyőzési eszközöket sajátíthatsz el a tréningen?

Csupa olyat, ami már kisgyermekkorban is bevethető és egészen kamaszkorig (egy részük még azt követően is) használható.

Verbális

A legtöbbször szavakkal próbáljuk meggyőzni a gyermekünket, azonban egyáltalán nem mindegy, milyenek ezek a szavak, mint ahogyan az sem hogyan mondjuk őket. A tréningen megtanulhatod, milyen mondatok hatásosak és milyen szófordulatokat kerülj és szó esik arról is, milyen szavakkal lehet motiválni, együttműködésre bírni a különféle típusú gyerekeket.

Mesés

A mesék, akár olvasott, akár általad kitalált meséről van szó, nagy hatással vannak a kisgyermekek viselkedésére és gondolkodására. Segítenek rendezni az érzelmeiket, megmagyarázni számukra a világ működését. Kiegyensúlyozottabbá és egyműködőbbé teheted a gyermeked egy-egy mese révén, segíthetsz neki megérteni egyes számára nehezen értelmezhető helyzetet és feldolgozni azokat az ellentmondásos érzéseket is, amik miatt egyes kérdésekben makacsul ellenáll.

Non-verbális

Amikor a gyermeked még nem beszél, a tetteid sokkal nagyobb hatással vannak rá, mint a szavaid, és később, amikor már beszél, akkor is sokkal hatásosabban tudod őt meggyőzni tettekkel, valamint a gesztusaiddal, a mimikáddal. A tréning során megtanulhatod, milyen nonverbális eszközökkel tudsz hatással lenni a gyermekedre.

Játékos

A játék révén a gyermek megtanulhat új dolgokat, feldolgozhat érzéseket és helyzeteket, ráadásul nem csak "szóban", passzív résztvevőként tanul meg valamit, hanem a gyakorlatban, tapasztalati úton. Bábozással, szerepjátékkal és különféle kreatív tevékenységek használatával a makacs gyermeked könnyen együttműködővé válhat.

Hogyan néz majd ki ez a tréning?

A tréninghez sehová nem kell elmenned, hiszen ez egy online tréning. A tréning 13 leckéből áll, ha heti 3 leckét hallgatsz meg, nagyjából 1 hónap alatt érhetsz a végére. A leckéket egy zárt, online felületen érheted majd el. Ha közben nyaralni mentek semmi baj, hiszen a leckéket utólag is visszanézheted, letöltheted.
A leckék nem hosszúak, hogy gyerekek mellett is tudj rá időt fordítani.

A leckéket pdf és mp3 formátumban érheted el, online is nézheted és le is töltheted őket, így bárhova magaddal viheted és internetelérés nélkül is nézheted/hallgathatod/olvashatod őket. A tréning során heti 3 leckét kapsz majd.

Nem vagy fix időhöz kötve: a leckéket bármikor megnézheted a zárt oldalon és utólag is vissza tudod nézni őket.

Az 1 hónapos tréning értéke felbecsülhetetlen (végre béke lesz a családban, hurrá 🙂 ), az ára viszont most november 17-én pénteken éjfélig csak br. 8.900 Ft.

AJÁNDÉK, ha november 17-ig jelentkezel!

AJÁNDÉK #1 Holnapra új gyerek

Természetesen nem a gyerekedet fogjuk lecserélni holnapra :), hanem egy olyan módszert mutatok, amivel látványosan és gyorsan érhetsz el változásokat a mindkettőtök életét megnehezítő konfliktusok és élethelyzetek megoldásában.

Egy olyan módszerről van szó, ami nélkül bármilyen nevelési technika, meggyőzési módszer, pozitív gyermeknevelési metódus teljesen hatástalan lesz - viszont, ha megtanulod, akkor sokkal-sokkal könnyebb lesz pozitív változást elérned a gyermeked viselkedésében - és életében. Mindezt erőltetés nélkül, a kapcsolatra építő, pozitív módon.

Mi is ez? Ezt tudhatod meg ebből az ajándék hanganyagból, amit most a jelentkezésed mellé ajándékba adod neked.

A 25 perces hanganyagot mp3 formátumban a tréning oldaláról töltheted majd le.

Gyakran Ismételt Kérdések (talán a tiéd is köztük van)

Milyen életkorú gyerekekre vonatkozik a tréning? +

A tréningben található információk és módszerek bármilyen életkorú gyermeken használhatod, de akkor lesz számodra a leghasznosabb, ha a gyermeked már elmúlt 1 éves (elkezdődött nála a dackorszak) és még nem töltötte be a 13-at. A bemutatott példák között találsz majd a dackorszakra, az óvodás és kisiskolás, valamint a kiskamasz korra vonatkozó példákat is.

Hol lesz a tréning? El kell menni hozzá valahová? +

Nem, ez egy online tréning, teljes egészében egy online felületen át zajlik, sehova nem kell kimozdulnod hozzá, akár külföldről is végezheted.

A hiszti kezelésében is segít? +

A hisztit gyakran egy nézeteltérés váltja ki (valamit megtiltasz) és a tréning segít megérteni a konfliktusok hátterében megbújó okokat, ilyen szinten tehát segít akkor is, ha a gyermeked hisztivel reagál, hiszen ezek a módszerek megelőzik a hisztirohamok kialakulását és ritkábbá teszik azokat. Az 1-2,5 éveseknél előforduló distressz hiszti nem a makacsságról szól, ennek az elkerülésében és feloldásában a Békés Dackorszak tréning segít. Ha azonban elhúzódó hisztiről van szó, azaz a gyermekednél már végetért a dackorszak (elmúlt 3 éves) és még mindig vannak hisztirohamok, különösen hasznosnak találod majd ezt tréninget.

Miért tréning? Miért nem könyv? +

Szívesen írok (ezt a blogban található több ezer bejegyzés és 4 könyv is bizonyítja), azonban egy online tréning egészen más hangulatú. Olyan, mintha tényleg egy teremben volnánk (csak nem kell hozzá elmenned sehova, mert ezt gyerek mellett nehéz megoldani): élő szóban hallgathatsz (hangfelvételről) és kérdezhetsz minden leckéhez kapcsolódóan (na, ilyen egy könyvnél nincsen). Ráadásul egy online tréningnél a többi résztvevővel is beszélgethetsz, megoszthatod a tapasztalataidat és ötleteket kaphatsz.

Emellett kapsz majd minden leckéhez egy vázlatot is, hogy gyorsan át tudd tekinteni, mit találsz az adott leckében és át tudd ismételni a legfontosabb részeket.
A leckéket kimásolhatod a telefonodra, bárhol hallgathatod (próbálj meg mosogatás vagy séta közben könyvet olvasni 🙂 )

Egy könyvet sokszor csak átfut az ember gyors megoldást keresve, ezért néha átsiklik a fontos részletek felett, az online tréningen viszont minden nap 10-15 percben egy-egy részletet nézünk meg, így jobban el tudsz mélyülni az anyagban és hamarabb megtalálod a számotokra valóban működő megoldást is.

Minden gyerek más... Nincsenek egyenmódszerek. +

Ebben teljesen igazad van. Éppen ezért az egész tréninget egy teszttel indítjuk (sőt: kettővel). Az elsőben megismerheted a gyermeked személyiségét, a másodikban pedig a makacsságának típusát. Csak ezt követően mutatom be, hogyan lehet meggyőzni a különböző típusú makacsokat 🙂

És ehhez jön majd hozzá még egy harmadik dimenzió is: megmutatom, milyen okok állhatnak a makacsság hátterében. Nem pusztán arról van szó, hogy rá kell venni egy makacs gyereket arra, amit mi szeretnénk BÁRHOGY. A makacsság hátterében sokszor belső bizonytalanság vagy önbizalomhiány húzódik meg. Olyan is lehet, hogy a gyermek valamilyen hiányosságát fedi el akaratoskodással vagy a családi egyensúly felbomlására, az életében bekövetkezett változásokra reagál. Nincs megfelelő módszer, amíg ezeket az okokat fel nem tártuk.

Többféle kommunikációs nevelési módszerről olvastam már, ez miben más? +

Elsősorban abban, hogy itt nem csak beszélünk, nem csak mondatokat kapsz, amiket kimondva meggyőzheted a gyermekedet, hanem mutatok viselkedési módokat, amik hatással vannak a gyermekre, beszélünk a testbeszédről és a viselkedésed hatásairól is, valamint megfejtjük azokat a mélyen a háttérben rejlő okokat, amiknek ismeretében a helyes reakciót tudod küldeni a gyermeked felé ÉS foglalkozunk a megfelelő érzelmi környezet megteremtésével is, aminek a jelenlétében akár magától is megszűnhetnek a konfliktusok.

Az akció végetér:

Jelentkezz most!

Klikk a gombra és már indulhat is a jelentkezés a tréningre! Fizetni átutalással, Paypallal, bankkártyával vagy rózsaszín postai csekken tudsz, a fizetési határidő 8 nap. Jelentkezni külföldről is lehet, ez nem lehet akadály 🙂 A jelentkezés csak november 17-ig tart. Foglald le a helyed most!

Kérdésed van? Keresd ügyfélszolgálatunkat! Email: megrendeles@kismamablog.hu | Telefon: 06-30-574-72-12