A Kismamablog.hu bemutatja

Közösségbe megyek

Egy gyakorlatias online tréning, ami átsegít a bölcsődei és óvodai beszoktatás nehézségein, támogatást ad az első 12 hét folyamán, segít a beilleszkedési és a közösségbe szoktatás során felmerülő viselkedési nehézségek megoldásában.

Idén kezdi a gyermeked a bölcsit/ovit? Vajon mit él majd át? Hogyan fog reagálni? Jól érzi majd magát?

A beszoktatás és a közösségbe való beilleszkedés során számos szokatlan dolgot tapasztalhatsz a viselkedésében:

- Nehezen szokik be, sír az oviban/bölcsiben,
- Sír elváláskor,
- Már reggel az induláskor sír, hogy nem szeretne menni,
- Jól érzi magát a csoportban, de otthon hisztizik, nyűgös, parancsolgat, csapkod,
- Éjjel felébred, sír, nem alszik,
- Agresszívvá válik más gyerekekkel kapcsolatban,
- "Sztrájkol" az oviban: nem eszik, nem alszik, nem iszik, nem megy el vécére,
- Visszaesik a szobatisztaságban,
- Nem hajlandó beszélni az óvónénivel,
- Nem játszik a többi gyerekkel,
- Nem működik együtt a csoportos játékokban, feladatokban.

És még egy sor más viselkedési probléma jelentkezhet, amiknek javarésze arra vezethető vissza, hogy a kicsiben a közösség és az az új élethelyzet, amibe került nehezen feldolgozható, ezért szorongást kelt benne.

Mindeközben te is aggódsz miatta, szeretnéd, ha minél zökkenőmentesebb lenne a beszoktatás folyamata, jól érezné magát a közösségben és szívesen menne oviba/bölcsibe (és -valljuk be- kicsit hiányozni is fog, hogy már nincs otthon egész nap).

A beszoktatás és az azt követő hetek a legtöbb kisgyerek számára megterhelőek, azonban idővel minden kisgyerek úgyis beszokik - legalábbis ezt mondják.

A valóság azonban az, hogy az első közösségben szerzett élmények egész életére elkísérik a gyermeket. Azok a megküzdési stratégiák, amiket kialakít (hogyan viszonyuljon a többi gyerekhez, meg tudja-e védeni magát vagy mindig ő az áldozat, ki tud-e állni magáért vagy nem mer, biztonságban érzi-e magát a csoportban vagy úgy érzi folyton védekeznie kell stb.) minden további közösségben ott lesznek vele.

Mivel még kicsi, a most szerzett élmények, érzések, szokások lenyomata ott marad a tudatalattiban és akaratlanul is befolyásolják majd a gyerekekhez, pedagógusokhoz, közösséghez és csoporthoz való viszonyát.

Nehéz felülírni az első benyomást és gyógyítani az első hetek-hónapok során szerzett sebeket.

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy tehát HOGYAN történik a beszoktatás folyamata és milyen érzelmi háttértámogatást kap a gyermeked otthonról.

Most szeretnék segíteni neked abban, hogy a beszoktatás folyamata és az azt követő hetek zökkenőmentesek legyenek a gyermekednek és neked is!

Mit szólnál egy olyan online tréninghez, ami 12 héten át fogja a kezed, segít nem csak a beszoktatásban, hanem az első hetek során jelentkező problémák megoldásában is?

A CÉL: békés, zökkenőmentes közösségbe szoktatás.

Mi történik majd a "Közösségbe megyek" online tréningen?

  • Ötleteket adok, hogyan készítsd fel a gyermekedet a nagy változásra. Mit tehetsz meg hónapokkal a bölcsőde/óvodakezdés előtt, mit néhány héttel előtte és mit közvetlenül a beszoktatás előtti napokban.
  • Segítek neked is felkészülni lelkileg: számos kutatás kimutatta, hogy a beszoktatás sikere leginkább azon múlik, te hogyan tekintesz az új helyzetre, ezért foglalkozunk majd a te lelkeddel is, hogy megbízható támasza legyél a gyermekednek a nehéz első hetekben.
  • Az első napok a bölcsiben/oviban hogyan reagálhat a gyermeked, mit tapasztalhat, miben lehetsz a segítségére?
  • Felkészülés az első elválásra: Hogyan segíthetsz a gyermekednek megkönnyíteni az első hosszabb bentmaradást?
  • Megküzdési stratégiák: Hogyan küzdenek meg a gyerekek az új élethelyzettel, mire számíthatsz és mit reagálj?
  • Közösség és szorongás: Mit tehetsz, ha az egész napot végigsírja és mit, ha az elváláskor sír vagy már otthon előre sír, hogy nem akar menni?
  • Problémák az első hetekben: Mi következik a beszoktatás után, mit tapasztalhatsz a gyermekeden és hogyan segíthetsz neki?
  • Visszaesések a fejlődésben: Mit tegyél, ha a gyermeked visszaesik a szobatisztaságban, nem akar önállóan enni, inni, öltözni a beszoktatást követően?
  • A biztonságos kötődés megőrzése: Miként tarthatod fent a szeretetteljes, őszinte kapcsolatot és a biztonságos kötődést, ha már nem vagytok együtt egész nap?
  • Viselkedészavarok otthon: Hogyan változhat meg a gyermeked otthoni viselkedése a beszoktatást követően? Mely viselkedésformák utalnak komoly beilleszkedési problémákra? Mihez kezdj az óvodai/bölcsődei frusztrációból fakadó feszült viselkedéssel, hisztivel, makacskodással, nyafogással, alvászavarokkal?
  • A közösségben felszedett szokások: Miért veszi át őket a gyermek? Mit tehetsz ellenük?
  • Óvodai/bölcsődei viselkedészavarok: Hogyan lehetsz hatással a gyermekedre, ha a közösségben nem jól viselkedik? Mivel segíthetsz neki, ha az otthoni intelmeid nem használnak?
  • Érzelmi háttértámogatás: Mit tehetsz azért, hogy a gyermeked önbizalma erősödjön és fel tudja dolgozni ezt a hatalmas változást?

Ez most nem a szokásos "meghallgatod és feldolgozod"-típusú tréning lesz, hanem egy 12 hetes interaktív online tréning, melynek során végig kérdezhetsz, megoszthatod tapasztalataidat, aggodalmaidat, kérdéseidet és tanácsokat kaphatsz. Az első 12 hétben végig fogom a kezed és átsegítelek titeket ezen a vadonatúj és kihívásokkal teli időszakon.

Hogyan néz majd ki a "Közösségbe megyek" tréning?

A tréninghez sehová nem kell elmenned, hiszen ez egy online tréning. 12 héten át heti 1 leckét kapsz majd hanganyag formában (mindegyik leckéhez tartozik majd egy írott vázlat is). Ezeket letöltheted, felmásolhatod mobileszközre vagy bárhol hallgathatod mobilról, tabletről is. A leckéket egy zárt, online felületen érheted majd el. Ha nincs időd végighallgatni, semmi baj, hiszen a leckéket utólag is visszanézheted és letöltheted 1 éven át.
A leckék nem hosszúak, hogy gyerekek és munka mellett is tudj rá időt fordítani.

A leckéket mp3 formátumban érheted el (a vázlatok pdf formátumúak), online is nézheted és le is töltheted őket, így bárhova magaddal viheted és internetelérés nélkül is nézheted/hallgathatod/olvashatod őket. A tréning során bármikor kérdezhetsz az adott leckékkel kapcsolatosan és válaszolok.

A tananyagot úgy állítottam össze, hogy hétről hétre kövesse végig a beszoktatás folyamatát a beszoktatást megelőző 1 héttől a 12. héten át. A gyerekek többsége számára a közösségben töltött első 8-10 hét a legmeghatározóbb, a tréning során ezt az időszakot követjük majd végig és segítek, hogy megfelelő érzelmi háttértámogatást nyújthass neki.

A 12 hetes tréning értéke felbecsülhetetlen (zökkenőmentes lesz a beszoktatás), az ára viszont most október 13-ig csak br. 8.900 Ft.

Gyakran Ismételt Kérdések (talán a tiéd is köztük van)

Milyen életkorú gyerekekre vonatkozik a tréning? +

A tréning elsősorban a bölcsődét és óvodát most kezdő gyermekekről szól, de használhatjátok akkor is, ha most kerül át a gyermeketek bölcsiből oviba, ha korábban már próbáltátok beszoktatni, de nem jártatok sikerrel vagy, ha járt rövid ideig minibölcsibe vagy családi napközibe és most kerül "rendes" közösségbe.

Hol lesz a tréning? El kell menni hozzá valahová? +

Nem, ez egy online tréning, teljes egészében egy online felületen át zajlik, sehova nem kell kimozdulnod hozzá, akár külföldről is végezheted.

Miért tréning? Miért nem könyv? +

Szívesen írok (ezt a blogban található több ezer bejegyzés és 4 könyv is bizonyítja), azonban egy online tréning egészen más hangulatú. Olyan, mintha tényleg egy teremben volnánk (csak nem kell hozzá elmenned sehova, mert ezt gyerek mellett nehéz megoldani): élő szóban hallgathatsz (hangfelvételről) és kérdezhetsz minden leckéhez kapcsolódóan (na, ilyen egy könyvnél nincsen). Ráadásul egy online tréningnél a többi résztvevővel is beszélgethetsz, megoszthatod a tapasztalataidat és ötleteket kaphatsz.

Emellett kapsz majd minden leckéhez egy vázlatot is, hogy gyorsan át tudd tekinteni, mit találsz az adott leckében és át tudd ismételni a legfontosabb részeket.
A leckéket kimásolhatod a telefonodra, bárhol hallgathatod (próbálj meg mosogatás vagy séta közben könyvet olvasni 🙂 )

Egy könyvet sokszor csak átfut az ember gyors megoldást keresve, ezért néha átsiklik a fontos részletek felett, az online tréningen viszont minden nap 10-15 percben egy-egy részletet nézünk meg, így jobban el tudsz mélyülni az anyagban és hamarabb megtalálod a számotokra valóban működő megoldást is.

Nem olyan nagy dolog a beszoktatás, minden gyerek túlesik rajta... Minek erről egy tréning? +

Ha úgy érzed, nektek enélkül is zökkenőmentesen fog menni, hajrá 🙂 Ha viszont a gyermeked az átlagosnál érzékenyebb, anyásabb, ha már voltak más gyerekekkel konfliktusai, ha nem szívesen marad el nélküled vagy pedig, ha egyszerűen csak szeretnéd a legjobbat nyújtani neki, támogatni ebben a nagy változásban és jó lenne, ha valaki fogná a kezed közben: itt a helyed!

Többféle kommunikációs nevelési módszerről olvastam már, ez miben más? +

Ez nem pusztán egy kommunikációs tréning. Nem arról szól, hogy mit mondj a gyerekednek, amitől egycsapásra megjavul, sokkal inkább arról, hogyan őrizd meg a kötődést és nevelj a jó kapcsolatra építve egészen a kamaszkor végéig. Szó lesz a viselkedés lelki hátteréről, a kapcsolat helyreállításáról és a jó kapcsolat megőrzéséről és megtanulsz többféle a gyakorlatban is használható módszert a gyermeked nevelésére.

A jelentkezés lezárul:

Jelentkezz most!

Klikk a gombra és már indulhat is a jelentkezés a tréningre! Fizetni átutalással, Paypallal, bankkártyával vagy rózsaszín postai csekken tudsz, a fizetési határidő 8 nap. Jelentkezni külföldről is lehet, ez nem lehet akadály 🙂 Foglald le a helyed most!

Kérdésed van? Keresd ügyfélszolgálatunkat! Email: megrendeles@kismamablog.hu | Telefon: 06-30-574-72-12