Játékos Szobatisztaság:
Fejleszd a szobatisztasághoz szükséges készségeket játékokkal!

A játék a gyermek nyelve:

Szobatisztává válás örömmel, szorongás és visszaesés nélkül

A szobatisztaság bevezetése sok szülő számára okoz problémát: mikor kezdjük el? Mit tegyünk, ha a kicsi visszaesik? Mennyire vegyük szigorúan a bilizést? Mi a teendő, ha a gyermek már néha ráül a bilire, de néha még nem?

Azt sokan tudják, hogy erőltetni mindezt nem lehet, ameddig a gyermek nem érik meg a szobatisztaságra, addig hiába bármilyen "szoktatás". Azt azonban már kevesebben tudják, hogy ahhoz, hogy egy kisgyerek szobatisztává váljon 3 területen kell megérnie: fizikailag, mentálisan és szociálisan. Mindhárom terület érettségét elősegítheted játékos módszerekkel és mesékkel.

Nézzük, mit tartalmaz a Játékos Szobatisztaság tréningcsomag!

1. A fizikai érettséget fejlesztő játékok

A szobatisztaság kialakulásához szükséges testi készségek általában 2 éves kor tájékán már megjelennek, azonban ahhoz, hogy a kicsi képes legyen felismerni ezeket, ismernie kell a teste jelzéseit és a benne zajló folyamatokat, valamint meg kell tanulnia kezelni ezeket.

Az ehhez a modulhoz tartozó feladatlapokban ezt találod:

    • játékokat, amik segítenek fejleszteni a testtudatot,
    • az idegrendszer fejlődését támogató játékokat,
    • mondókákat a testtudat fejlesztésére.

2. A szociális érettséget segítő játékok

Hiába képes a kisgyermek fizikailag arra, hogy visszatartsa és elengedje a vizeletét, ha nem ismeri az ezzel kapcsolatos szokásokat és folyamatokat. Ebben a modulban olyan játékokat mutatok, amik ennek az elsajátításában segítenek.

A modulban található feladatlapokon találhatsz

    • tűzoltóautós társast, ami játékos módon segít elsajátítani a szociális készségeket,
    • fürdőszobás memorit, ami segít megbarátkozni a vécével,
    • egy bilizős mesét, ami segít a szokások elsajátításában.

3. A mentális érettséget fejlesztő játékok

A mentális érettség szintén a szobatisztaság alapfeltétele: a kicsinek meg kell tanulnia odafigyelnie arra, mikor kell kimennie, emlékeztetni magát arra, mit kell tennie, valamint szólni, ha vécére kell mennie. Ennek a folyamatnak a kialakulásában többféle játékos megoldás és mese segíthet.

Milyen játékokat tartalmaz ez a modul?

  • játékgyűjteményt a szobatisztaság kialakulásához szükséges mentális készségek fejlesztésére
  • egy versikét, ami segít megjegyezni a szokásokat,
  • a "Mindenki bilizik" játékot, ami játékos módon segít megérteni a bilizés szerepét a mindennapokban

4. Problémák és megoldások

A szobatisztaság kialakulásának során néha tapasztalhatsz visszaeséseket, elakadásokat, valamint az elengedéssel kapcsolatos problémákat (nem akar kakilni, csak pelusba kakil stb.) A legtöbbek által alkalmazott rábeszéléssel, büntetéssel és jutalmazással ezek a szorongásos problémák nem oldhatóak meg, olyan módon kell megközelíteni a nehéz érzelmek kezelését, ahogyan az a kisgyermek számára a leginkább feldolgozható: játékok és mesék révén. Erre mutatok konkrét módszereket ebben a modulban.

A feladatlapokon találsz:

    • egy mesét, ami segít, ha a gyermeked vizelet- vagy székletvisszatartási gondokkal küzd
    • játékos megoldásokat arra a problémára, ha a gyermeked csak pelusba kakil
    • játékokat a szobatisztasággal kapcsolatos szorongások oldására és az elakadások kezelésére

Vida Ági Ki készítette el ezt a tréninget? Vida Ági Magyarország legismertebb babalélektannal foglalkozó szakértője, rendszeresen publikál szaklapokban, a Babapszichológia és az Anyapszichológia című bestseller könyvek szerzője. A Kismamablogot 2007. augusztusában indította el, azóta évente mintegy 2 millió egyedi látogató olvassa írásait.
Ági 2009 óta foglalkozik játékos neveléssel, szülőkkel és gyermekekkel foglalkozva tanácsadásokon, tréningeken és játszóházi foglalkozásokon alakította ki azokat a fejlesztő módszereket, amiket ebben a tananyagban és a feladatlapokon veled is megoszt.

Kinek való? Hogyan segít? Miben más?

Milyen korú gyermekeknek ajánlod a Játékos Szobatisztaság tréningcsomagot?

A Játékos Szobatisztaság csomagban található feladatok és feladatlapok 1,5 éves kortól használhatóak és egészen addig tudod használni a feladatlapokat és mesélni a meséket, amíg a gyermeked szobatisztává nem válik.

Máshol is megtalálhatóak ezek a játékok?

Természetesen nem 🙂 Ezeket a játékokat és meséket az évek során játszóházi játékos gyermeknevelés foglalkozásokon és a hozzám forduló szülők kérésére dolgoztam ki és finomítottam, több évi tapasztalat eredményei. A mesék és a játékok egyaránt csak ebben a csomagban elérhetőek.

Milyen hamar lesz hatása?

Nem akarlak becsapni, ha a gyermeked még nem érett a szobatisztaságra, például mert még túl fiatal, nem várható el, hogy egyhamar szobatisztává válik és irracionális lenne azt is elvárni, hogy egyetlen játékos alkalomtól szobatisztává válik a gyerek.

A játékok rendszeres használatával azonban megkönnyíthető és zökkenőmentessé tehető a szobatisztává válás folyamata, elkerülhetőek a leggyakrabban elkövetett szorongást okozó hibák valamint, ha már elindult az érettség útján a gyermeked, csak valamilyen apró elakadása van, akkor az a tapasztalatom, hogy egy-egy jól megválasztott módszer akár néhány alkalom után továbblépést eredményezhet.

Mennyibe kerül?

A Játékos Szobatisztaság tréningcsomag most bevezető áron mindössze 4900 Ft!
Ezért az összegért megkapod a 2 elméleti hanganyagot és a 13 játékokat és meséket tartalmazó feladatlapot, amiket egy zárt online felületen érhetsz majd el. Ide bármikor bejelentkezhetsz és letöltheted a leckéket, a hozzáférésed örökre szól 🙂

A Játékos Szobatisztaság online tréning anyagát megrendelés és fizetés után egy zárt online felületen érheted majd el. Fizetni átutalással, Paypallal, bankkártyával vagy rózsaszín postai csekken tudsz, fizetés után elküldjük neked az oldal elérhetőségének linkjét. Rejtett költségek nincsenek és természetesen szállítási költséget sem kell majd fizetned.

Jelentkezz most!

Kattints a gombra és már indulhat is a megrendelés!


Tetszik? Nyomj egy lájkot!