Játékos Nevelgető:
Ismerd meg a játékos gyermeknevelés módszereit!

A játék a gyermek nyelve:

De hogyan használjuk ezt a nyelvet a nevelés során?

Amióta 2010-ben elkezdtem tanítani a játékos gyermeknevelés módszereit, sok szülő fordult hozzám azzal a problémával, hogy mindez nagyon szép, de a mindennapokban hogyan is kell ezeket a módszereket használni.

Ha az interneten -akár nálam, a Kismamablogon- olvastál játékos módszerekről, néha talán te is úgy érezted, így leírva szép a dolog, de a hétköznapok sodrásában az embernek nem jut eszébe alkalmazni a módszereket.

Éppen ezért úgy döntöttem, készítek egy olyan anyagot, ami nem csak elméletből áll:
kész eszközöket ad a kezedbe a mindennapok során felmerülő nevelési problémák megoldására.

Igen, ez egy hatalmas nagy Játékos Nevelés Játéktár!

A kisfiam igazi örökmozgó és eléggé indulatos is. Az aktív mesék és a hisztiűző játékok segítségével végre sikerült elérni, hogy ne csapkodjon és ritkábban hisztizzen. Már csak emiatt is megérte jelentkezni.

Szabó Renáta
Kisújszállás

Nézzük, mi van a csomagban:

1. Félelemoldó játékok

A félelmek, szorongások oldása racionális úton, pusztán magyarázattal nehéz dolog. Még felnőtt korban sem igazán hat az a rutinszerűen mondott tanács, hogy "Ne félj!" Hát még gyermekkorban! Ezek a játékos és mesés megoldások azonban a félelem lényegét űzik el és eszközt adnak a gyermeked kezébe a saját félelmei kezelésére.

Mutatok megoldásokat

- esti lefektetési problémák,
- sötéttől való félelem,
- szeparációs félelem,
- más gyerekektől, orvostól, idegenektől való félelem

kezelésére.

2. Játékok a testvérféltékenység oldására

A nagytestvéreknek gyakran sok ellenérzése van a kicsivel kapcsolatban. Néha ez már kezdettől jelen van, más gyerekeknél csak akkor jelenik meg, amikor a kicsi már elveszi a játékait, veszélyezteti a területét. Ebből aztán állandó konfliktusok, versengés alakulhat ki. Hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet?

Természetesen játékokkal 🙂

A Játékos Nevelgetőből megtanulhatsz néhány olyan módszert, amik segítenek:

- a testvérrel kapcsolatos érzelmek rendezésében,
- a testvérek közötti konfliktusok, versengés oldásában,
- a kooperáció és a megfelelő kommunikáció elősegítésében.

3. Hisztiűző játékok

Amikor a gyermeked magán kívül kerül, amikor egész nap nyűgös és nyafogós, amikor tele van indulattal és képtelen kezelni azt, a rászólás, a fegyelmezés mit sem ér. Mit lehet tenni?

A Játékos Nevelgetőben megmutatok néhány olyan hisztizűző játékot, ami:

- segít megtanítani a gyermekednek az érzelmek kezelését,
- segít az érzelmi intelligencia fejlesztésében,
- segít felismerni a gyermekednek, mikor jön majd indulatba és hogyan tudja ilyenkor megnyugtatni saját magát,
- és olyan játékos eszközöket ad a kezedbe, ami neked is segíthet megelőzni, illetve -ha már kialakult- kezelni a hisztirohamokat.

4. Együttműködésre késztető játékok

Soha nem csinálja, amit mondasz? Egyik fülén ki, a másikon be? Hogyan fejleszthetnéd a kettőtök közötti kommunikációt és teheted játékos módszerekkel együttműködőbbé a gyermekedet?

A Játékos Nevelgetőben mutatok olyan módszereket, amiknek segítségével

- megoldhatsz olyan idegőrlő helyzeteket, mint a reggeli elindulás otthonról,
- a házimunkával, rendrakással kapcsolatos együttműködés,
- vagy a "kérem, de meg se hallja"-típusú helyzetek.

Régóta küszködtünk 20 hónapos kislányom félénkségével. Mindenki azt mondta, nem kéne ennyi mindentől félnie, próbáltunk beszélni vele, türelmesnek lenni, de ezek nem használtak. Már az első leckében található játékok sok ötletet adtak. Néhány hét alatt elértük, hogy sokkal barátkozósabb és az orvostól sem fél már.

K. Tass Patricia
Budapest

Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Számomra kitűnő ez az anyag és sokat segített. A gyerekeim folyton veszekedtek és már teljesen kifogytam a megoldásokból. Az itt kapott játékokkal végre sikerült elérni, hogy ne vitatkozzanak folyton. Persze néha még most is összevesznek, de már sokkal ritkábban és már tudom, hogyan segítsek nekik higgadtan kezelni a konfliktusokat.

Nagy Krisztina
London

Annakidején a Gyógyító Játékokból is sokat tanultam, de ez az anyag számomra sokkal gyorsabban bevethető volt. Az 5 éves kislányom imádja az érzelmi intelligencia fejlesztő társasjátékot, a 18 hónapos kisfiamnak pedig már többször ki kellett nyomtatni az autós játékot, mert mindig elkoptatja 🙂

Szanyi Réka
Győr

Kinek való? Hogyan segít? Miben más?

Milyen korú gyermekeknek ajánlod a Játékos Nevelgetőt?

A Játékos Nevelgetőben található feladatok és feladatlapok már 1 éves kortól használhatóak, amikor a gyermeked még nem tud beszélni, szavakkal kifejezni magát és egészen az óvodáskor végéig tudod alkalmazni a feladatlapokat.

Mi a különbség a Játékos Nevelgető és a Gyógyító Játékok között?

A Gyógyító Játékok csomagban található nevelő és fejlesztő játékok a 0-2 éves korig előforduló problémákra, kérdésekre nyújtottak megoldásokat. Ezek elsősorban elméleti anyagok voltak, amikhez nem társultak eszközök. A Játékos Nevelgető Tréning anyagában azonban kész feladatlapokat, eszközöket, sőt, még egy Mini Nevelgető Társasjáték mintát is találsz, amit bármikor elővehetsz, amikor szükségét érzed.

Jól hangzik, de félek, hogy a gyakorlatban nem fog menni...

Jogos a kérdés 🙂 Évek óta tartok személyesen is játékos nevelés foglalkozásokat és ilyenkor sok szülő számol be róla, hogy amikor a mindennapokban próbálja alkalmazni a tanult módszereket, feszélyezve érzi magát, elbizonytalanodik. Éppen ezért a tréning során bármikor kérdezhetsz, megoszthatod velem a félelmeidet, kételyeidet, vagy a menet közben felmerülő kérdéseidet: segítek!

Mennyibe kerül?

Az 1 hónapos online tanfolyamon való részvétel most akciós áron mindössze br. 5000 Ft!

És, ha most jelentkezel, még ezt is megkaphatod:

Vegyél részt a Játékos Nevelgető Tréninget követően egy 1 hónapos online Mesterkurzuson és ismerd meg a játékos nevelés módszereit részletesen!

A Játékos Nevelgető Mesterkurzus során bemutatom a játékos nevelés összes alapmódszerét, a hatásmechanizmusokat, amelyek működtetik őket és a hozzájuk tartozó megoldásokat.

Szó lesz a gyerekek agyterületeinek fejlődéséről, a játékokhoz kapcsolódó fejlődéspszichológiai ismeretekről is, hogy értsd, mi az, ami miatt működnek ezek a módszerek, valamint a személyiségfejlődés állomásairól, a gyerekek eltérő egyéniségének kezeléséről, hogy minden korban te magad megtalálhasd a gyermeked számára leginkább megfelelő megoldásokat!

Milyen módszereket ismerhetsz meg a Mesterkurzusból?

  • Sok-sok ötlet a mesék használatára a gyermeknevelésben (ez egészen az óvodáskor végéig nagy segítségedre lesz)
  • Hogyan nevelj mondókák, ölbéli játékok segítségével?
  • A zene, a tánc, a mozgásos játékok használata a nevelésben (ha az örökmozgó gyermeked viselkedésén szeretnél változtatni)
  • A kézműves tevékenységek, rajzolás, színezés, festés, gyurmázás használata a gyermeknevelésben (el sem hinnéd milyen pozitív hatásuk van, ha megfelelően használod)
  • Számtalan ötlet, ahogyan a bábozást használhatod a gyermeked hisztijének, ellenállásának oldására, figyelmének, türelmének és szociális készségeinek fejlesztésére (ezeket a módszereket akár már csecsemőkorban is használhatod)
  • Szerepjátékok használata olyan hétköznapi helyzetek oldására, mint pl. a nehéz reggeli elindulás vagy a testvérek közötti konfliktusok rendezése

  Ahogyan az alapkurzusban, úgy a mesterkurzusban is sok-sok letölthető, kinyomtatható feladatlapot, azonnal használható megoldást találsz majd.

A Mesterkurzusban található anyagokat egészen kiskamasz korig alkalmazhatod a gyermeked nevelésére (én már csak tudom, két tizenéves gyerekem van).

Tarts velünk és alkosd meg a saját játékos nevelési módszereidet!

A Játékos Nevelgető Mesterkurzus ára az alapozó kurzussal együtt bevezető áron most mindössze br. 9900 Ft!


A megrendelés indul: április 10.


Tetszik? Nyomj egy lájkot!