Miben hasonlít? Miben más? (JÁTÉK)

Miben hasonlít rád a gyermeked egyénisége és miben más? Írd le, mit tapasztaltál vele kapcsolatban szeptember 26.-án hétfőn déli 12 óráig ide a hozzászólások közé és nyerj belépőt Vida Ágnes legújabb Egyéniség Születik című online tréningjére 6900 Ft értékben!

A feladat

Írd le a hozzászólások közé mi az, amiben úgy látod hasonlít rád a gyermeked természete és mi az, amiben más!

Ne feledd! a hozzászólásod felett mindenképpen add meg a teljes nevedet és azt az e-mail címedet, amin elérhetünk, ha nyertél.

A nyeremény

Ha válaszolsz a kérdésre, sorsoláson veszel részt, amelyen a 3 legszerencsésebb válaszadó belépőt nyerhet az Egyéniség Születik című 2 hónapos online tréningre 6900 Ft értékben. Ezen a tréningen olyan módszereket adok majd át, melynek segítségével megismerheted a gyermekedet és önmagadat, mint szülőt, és a gyermeked személyiségének megfelelő nevelési módszereket alakíthatsz ki. A tréning során végigvezetlek a gyermeked lelki fejlődésének első 5 évén, és megmutatom, hogyan kell kezelni az első 5 év során felmerülő nevelési helyzeteket úgy, hogy a gyermek ne sérüljön, az egyénisége érvényesüljön, és az általad felállított nevelési célok is megvalósuljanak.

A határidő

Hozzászólásokat beküldeni legkésőbb szeptember 26.-án hétfőn délig lehet.
Sorsolás: szeptember 26.-án hétfőn 18 órakor.

A JÁTÉKOT LEZÁRTUK!
A nyerteseket holnap e-mailben értesítjük.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

246 Comments

  • Csorvási Ilona

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!
    Kislányom pár 7 múlva lesz másfél éves.Sok dologban hasonlít rám.Kézügyessége már most nagyon jó.Pici lyukba betalál kicsi pöcökkel,csak koncentrálnia kell.Rajzolásnál már nem csak firka van hanem ívelnek is a vonalak.remélem kreatív is lesz :).Akaratos mint én,ez nagyon -nagyon nagy hasonlóság.Amiben nem hasonlít rám azaz,hogy nyugodtabb másokkal szemben.Szemléli az eseményeket és nem tudod felbosszantani.Könnyen barátkozik,mint én.Kis barátaihoz ragaszkodik és a kis mackójához is-ez inkább az apukájára jellemző ő ilyen ragaszkodó.A legnagyobb közös dolog bennünk,hogy egymást nagyon szeretjük 🙂
    Üdv:Icus

  • juhászné Szakadáti Gabriella

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia,

    A lányom 3 éves és nagyon hasonlít a gyermekkori énemre külsőben, belsőleg egyveleg, egy született precíz kisember, mint az apja, makacs és nagyon megfigyel mindenkit, de mellette iszonyúan érzékeny, olyan mint én. Veszekedni viszont nagyon tud, ha balhé van kettőnk között zeng a ház. Egyszer mondta az apjának, hogy anya kiabálós, és ő is az. A fiam külsőleg az apja, még csak 4 hónapos, de már most nagyon alkalmazkodó, rendkívül nyugodt , ez főleg anyukámra jellemző a családban.

  • Legány Zsófia

    2011. szeptember 23. péntek

    Sziasztok!

    Az én hét és fél hónapos kislányom már most olyan türelmetlen, akaratos és kíváncsi, mint én. Hozzám hasonlóan imád társaságban lenni, ám velem ellentétben ő csöndes megfigyelő.

  • Birta Erika

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Agi!
    Kislanyom 2 eves es nagyon aktiv!
    Kulsore -szoke haj, kek szem- nem hasonlit sem apucira, sem anyucira. Olyan mint a fiutestverem.
    Minden erdekli es az ami neki tetszik, az lekoti. Kapott szulinapjara egy golyovezetot es este miutan minden vendeg elment, o szinte 40 percig csak vele jatszott. Azota is egyik kedvence. Nagyon baratsagos, imadja a gyerekeket, viszont a jatekait felti amit remelem kino majd.
    Abban hasonlitunk, hogy mindketten akaratosak, aktivak, baratsagosak, szeretunk aludni, reggel konnyen kelunk fel es emberismerok vagyunk.
    Nagyon ki tudja mutatni a szeretetét s ha nem lel viszonzásra más gyereknél akkor nagyon lelkis tud lenni.
    Amikor hisztis akkor apucira hasonlit :),az akaratossag pedig apucira is vall.
    Abban nem hasonlitunk, hogy kislanyom kisse turelmetlen, nekem viszont van, mert neha a turelmemmel idegesitek fel masokat.

  • Takács-Nagy Ildikó

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!
    A kislányom most 4,5 hónapos. Amit ez alatt az idő alatt megfigyeltem nála, az az, hogy imád hosszasan ébredezni, mint Apa. Nem olyan mint én, hogy felébredek, kipattanok az ágyból, és már bele is vágok a főzésbe, mosásba. Nála nagyon fontos, hogy meghagyjam neki a megfelelő időt az ébredezéshez. Utána viszont egy mosolygós kisbabát kapok :-). Illetve ez az időigény igaz a tárgyakkal való ismerkedésre is – nem olyan, aki rögtön elkapja, amit odanyújtunk. Először alaposan szemügyre veszi, és ha tetszik neki, akkor a következő alkalommal meg is fogja. A férjemmel úgy látjuk, hogy érzékeny, mint én, illetve mások is említették már ezt. Velem ellentétben ő azonnal kimondja, ha nem tetszik neki valami, kertelés nélkül. Ennek nagyon örülök, mert ez hasznos visszacsatolás nekünk. Amit még észrevettem, hogy sokszor inkább megfigyel, mintsem közbeszól. Ebben is hasonlít rám. Illetve imádja a növényeket a kertünkben. Ki tudja, lehet, hogy egyszer kedvet kap, és együtt kertészkedünk :-).
    Üdv:
    Ildi

  • Viki

    2011. szeptember 23. péntek

    A fiam 4 éves lesz, kinézetre tiszta apja,és ugyanolyan vicces, könnyen haverkodó, a türelmetlenségét tőlem örökölte. A lányom 2 éves múlt, ő ugyanolyan vissza húzódó, nehezen barátkozó mint én, nagyon kötődik hozzám, az apukájához és a bátyjához. Velem ellentétben azonban nagyon kitartó és nem könnyen adja fel az elhatározásait.

  • Kernya Erika

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    Kislányom 19 hónapos, félelem érzete nagy , óvatos, pontos.Ö inkább megfigyeli hogy más gyerek hogy játszik aztán leutánozza.Amúgy nagyon hamar tanul,elég ha egyszer lát valamit vagy hall valamit és már tudja.Elpakol szó nélkül, megtörli arcát, kezét, ruháit a szennyesbe viszi…, megérteti magát, beszédében a szavak is változatosak.Szereti a rendet, végül is azt csinálja amit én, (egyedül nevelem).
    Ami gondot okoz számomra és én nem vagyok ilyen, nagyon akaratos, hisztis, egyáltalán nem tart tőlem, nem tud egyedül játszani, elvárja hogy mindig ott legyek a közelében. Ha nem lát akkor már kiabál, és ha nem szolok vissza egyből akkor már nagy könnyekkel sír, és üvölt.Az édesapja minden nap elviszi, de kb:fél óra és már vége a világnak.Nem szeret utazni, de szeret társaságban lenni.

    Üdv
    Erika

  • Kkara Katalin

    2011. szeptember 23. péntek

    Sotiris fiam 1 eves es teljes ellentetjei vagyunk egymasnak. O az Oroszlan jegyeben szuletett tehat tuz jegyu en meg a Halak jegyeben azaz viz jegyu, tehat tuz es viz allunk egymassal szemben de epp ezert jol ossze is illunk mert ugye az elletetek vonzak egymast. Kisfiam rettenetesen kaktiv, nem szereti az egy helyben ucsorgest, baratkozo, allatokat kedvelo es nagyon sokat szeret csacsogni, ebben ram hasonlit, ezt tolem orokolte, mint ahogy a turelmetlenseget is. Amit viszont el szeretnek kerulni az az, hogy o legyen az ur a hazban, ment hajlamos vagyok alarendelni magam az o akaratanak es ez majd hosszabb tavon nem biztos hogy mindkettonk javat szolgalja. Ezen szeretnek modositani.

  • Winklerné dr. Pintér Beatrix

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Nekem egy két éves kislányom van kit Dorottyának hívnak.Közös bennünk az állandó jövés-menés mindegy hogy hó szakad vagy eső esik és hideg van mindig kinnt vagyunk a játszótéren az erdőben…Születésétől fogva jó kedvű mindig mosolyog imád aludni kiegyensúlyozott kislány.Új környezethez helyzeztekhez könnyen alkalmazkodik.Miben mások vagyunk az hogy közvetlen könnyen teremt kapcsolatot és idegen gyerekek között hamar irányító szerepet visz ebben Apukájára hasonlít.
    Beus

  • Nagy Angelika

    2011. szeptember 23. péntek

    Sziasztok!

    Kislányunk 21 hónapos. Ugyanolyan kis szeleburdi, örökmozgó, ezerrel futok előre típus, mint én voltam kicsiként. Imádja a zenét, ha szól valahol, már mozog, táncol is. Én most is ilyen vagyok, bár azért táncra nem perdülök mindenhol. 🙂
    Nagyon jó alvókája van, nekem is, apa korán kelős, ebben is inkább rám üt. Viszont néha nagyon önfejű már most is, ez inkább apa, azt hiszem. 😛 Alkatra nagyon olyan, mint apja volt, ebben kicsit sem üt rám, legalábbis eddig. De nagyon vegyeske lesz, úgy tűnik. Bőven apa is és anya is benne.

  • Tóth RIta

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Amiben leginkább rám hasonlít Zsombor, az az, hogy minden nagyon érdekli, nagyon kíváncsi, de van annyira magabiztos és önálló, hogy feltalálja magát akkor is, ha egyedül van a járókában. Teljesen olyan, mint én voltam. Egyedül is boldogul, és nem kapaszkodik vagy hisztizik másért. Az adott helyzetből próbálja kihozni a legtöbbet. Ugyanakkor vannak olyan pillanatok is, amikor teljesen az apukája, amikor csendben szemlélődik, és látom, hogy kattognak a kerekek, és fejben rakja össze a világot, a hogyant és a miértet. Valahogy az arcocskája is ezt a kettősséget fejezi ki, az apa szemeivel és az anya arcvonásaival néz a világra. Ahogy bontakozik az értelme, látom, hogy sokszor lesz olyan, mint én, hirtelen és akaratos, de nem bánom, tükröt ad nekem, magamról. Így is csiszolódunk. Üdv, Rita

  • Szlanyinkáné Lévai Heléna

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!
    Kisfiam 10 hónapos lesz egy hét múlva. Remélem, hogy ilyen marad később is, mert nagyon hasonlít mindkettőnkre a férjemmel (bár mi egymásra is hasonlítunk, még egy kicsit külsőre is:) ) Mindhárman tanulmányozó tipusúak vagyunk, ezt a kissrácban is imádom: ha megkaparint valami számára érdekeset, azt lassan, lépésről lépésre átnézi, forgatja, ha lehet, szétnyitja (sokszor ha nem lehet, akkor is…)átteszi egyik kezéből a másikba, integet vele, és persze a végén bekapja.(Ezt azért mi nem csináljuk.)
    Nagyon határozott kiskölök (ebben inkább a férjemre hasonlít), ugyanakkor vidám, kiegyensúlyozott, mintha optimista lenne mindig (ebben abszolút rám ütött.) Az akaratát akkor is keresztülviszi, ha balhé van kilátásban miatta (pl. konnektor tanulmányozása – van benne biztonsági dugó,de akkor sem szabad), ha törik, ha szakad, amit elképzelt annak meg kell lennie, ebben szintén rám hasonlít… (nem hisztizik, de addig próbálkozik különféle módokon, amíg össze nem jön amit szeretne.)
    Nagyon közvetlen, 10 másodperc ismeretség után átkéredszkedik számára ismeretlenekhez, aztán derűsen hagyja, hogy azok mászkáljanak vele, és akár a közelemből is elvigyék (úgy,hogy már nem is lát!) amit nem értek… talán az alaptermészetem nekem ilyen, de azóta az már alakult…
    És még valami: nem türelmetlen, még sosem láttam, hogy hisztizett volna olyasmiért ami nem sikerült neki, és igazából talán még dühösnek se láttam (ebben nagyon a férjemre ütött, ebben mindketten pont az ellentéteim..)

  • Pauli-Csap Kinga

    2011. szeptember 23. péntek

    Kisfiam Márk 5 hónapos múlt. Kos jegyében született. Erre a jegyre jellemző az akaratosság, és ez mi esetünkben sem alakul máshogy. Ezen kívül ő nagyon barátkozós, érdeklődő, igen kiegyensúlyozott csecsemő. Én is türelmetlennek mondanám magamat, nyitott, barátságos vagyok azt hiszem. Az eddig együtt töltött idő alapján egyenlőre csak hasonlóságokat fedeztem fel, hiába teljesen más a csillagjegyünk, különbségeket még nem igazán. Bár lehet, hogy ez abból is adódhat, hogy mindketten a nyúl évében születtünk a kínai horoszkóp szerint. Ki tudja, ez még a jövő zenéje…

  • Sajgóné Vinnai Annamária

    2011. szeptember 23. péntek

    Kisfiam 21 hónapos. Igazi társas lény, nagyon szeret felnőttek és gyerekek között lenni. Ebben hasonlítunk, bár Ő könnyebben teremt kapcsolatot idegenekkel, mint én. Vannak mozdulatai, reakciói, amikor kiköpött apja.
    Rettentően igényli, hogy le legyen kötve. Nagyon szereti az autókat, szeretünk tömegközlekedni.
    Egyedül is el tud játszani, de ha megmakacsolja magát, akkor csak a kompromisszum segít (rendszeresen, sütünk, főzünk közösen).
    Üdv.: Annamari.

  • Gyenge Mónika

    2011. szeptember 23. péntek

    A kisfiam 20 hónapos, nagyon barátságos, jókedélyű kisgyerek. Hozzám hasonlóan nyitott, érdeklődő, mindent megeszik (ő még a kavicsot is :-)), nagyon szereti a virágokat és a zenét. Ő is rendmániás :-), elleste tőlem, hogy hogyan kell porolni, felmosni és megfésülni a szőnyeg rojtjait… Zavarja, ha valami nyitva van, vagy nincs a helyén. Maximálisan viszonozza azt a sok szeretetet, amit kap. Általában azokkal szimpatizál, akik nekem is szimpatikusak. Vicces, hogy ugyanúgy keresztben kapja be a kekszet, mint az apukája. Velem ellentétben nagyon izgága és még a kitartásán és a türelmén is van mit csiszolgatni 🙂

    Üdv.: Móni

  • yucesz

    2011. szeptember 23. péntek

    Sziaasztok!!!

    Az én fiam, mindenben rám hasonlít….az apjától egyedül a kék szemét örökölte.
    Külsőleg:
    ugyanolyan kerek arcú, pici orrú, mint én, babakoromban ugyanilyen minőségű hajam volt mint neki, nagyon erős csontozata van, nagyon masszív gyerek, mint én voltam. Igaz én már 10hósan mentem ő meg „csak”12hósan indult el, de írjuk ezt az ő fiú én meg lány számlájára,minthogy szokás mndani a lányok mindent előbb csinálnak. mindenesetre, korán érő típus mint én. és már most be nem áll a szája, akárcsak nekem, :O pedig 10szót tud égen földön.
    Magatartás szempontjáól:
    ha nem engedek meg valamit, kitör a hiszti,kézzel-lábbal kalimpál ilyenkor s ordít, anyám szerint én is ezt csináltam. egyébként nagyon barátságos, mosolygós, folyton fülig ér a szája:)akárcsak magamat látnám, szereti ha foglalkoznak vele, mindegy hogy ki csak egyszer-kétszer találkoztak az sem baj, csak vele foglalkozzon, idegeneket viszont én is útálom, s senkiben sem bízok meg, ő sem. úgy tud ránézni a szomszédra, akivel nem járunk össze, hogy hűűűűű….
    Ez csak egy pár dolog hogy miben hasonlít rám, reggelig tudnám sorolni.
    Mindenkinek minden jót kívánunk,
    Áginak gratulálunk ehhez a fantasztikus oldalhoz: Martinka és anyukája: Judit

  • Bea

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    Kislányom 14 hónapos, már a kezdetektől nagyon akaratos, de ugyanakkor nagyon könnyen kezelhető és türelmes is. Örökmozgó és nagyon könnyen tanul. Mindenzekben apukájára ütött. Szeret finomakat enni, mint anyukája. Sokat szoktunk játszani és énekelni, egyre inkább észreveszem, hogy nagyon ragaszkodik hozzám.

    Üdv
    Bea

  • Borosné Szanyi Eszter

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!
    A kisfiam, Balázs 4 hónapos. Külsőleg ugyanúgy néz ki, mint az édesapja ennyi idősen. Remélem, ahogy telik az idő majd lesz olyan időszak, amikor rám is hasonlít majd, legalább egy kicsit. Nagyon érdeklődő, szemlélődő, azt is mondhatnám,hogy egy- egy inger, amivel szembekerül nap, mint nap elgondolkoztatja. Ebben is az apukára hasonlít. Viszont, ha el akar érni valamit, pl: hogy kézben utazzon, akkor addig sír, amíg el nem éri. Úgy gondolom, makacs és tudatos, mint az anyja.:)
    Amit még tőlem örökölt az a huncutsága. Mindenki meglepődik, hogy ennyi idősen, milyen huncutul néz, mosolyog. Persze én már csak a férjem előtt huncutkodom,úgyhogy ezt ő állapította meg.
    Én egyelőre ennyit állapítottam meg.
    Üdv: Eszter

  • Kovács Mónika

    2011. szeptember 23. péntek

    Szervusz Ági!

    Két gyermek anyukája vagyok. A kisebbik, lassan 3 hónapos lesz okt. 1-én. Már látszik, hogy akaratos baba, kiharcolja magának, amit szeretne. Mindig anya kell neki, jellemben leginkább férjemre hasonlít ahogy látom. Először vár picit, aztán erőteljesen szól, „biciklit” lehet a hangjához támasztani. 🙂 Tudja, hogy mit és mikor akar, és mihez kell neki segítség (alvás, pelus probléma, evés. Nagyobbik 6 éves lesz novemberben autizmussal él, elvan a saját világában. Sokszor néz ki a fejéből, mint ahogy néha én is szoktam, és ez jól tud esni. :)Őt állandóan pörgetni kell, hogy mit miután csináljon és hogyan. Még nem beszél, de azért alakulóban, talán valamikor lesz belőle funkcionális beszéd is. Sok mindenben rám hasonlít ő, maga megoldja a problémáit, de sosem a társaság közepe, mindig kihúz belőle. Ez az ami rám is jellemző, mindig figyelek és olyankor szólok, csak akkor célirányosan erőteljesen, de elég nagy erővel.

    Üdv.:
    Móni

  • Kis Krisztina

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    A 10 és fél hónapos kislányom és én egyforma temperamentumúak vagyunk. Külsőleg tiszta apukája, de a közvetlensége, a határozottsága akaratossággal fűszerezve és a csibészsége az tiszta kiskori anyukája. Édesanyám mintha engem látna :-). Persze most abban a korban van, hogy az idegenek felé bizalmatlan, méregeti őket, de a testvéreit, a barátainkat és azok gyerekeit nagyon szereti. Ujjong, ha meglátja őket, simogatja az arcukat! Egyébként érdekes, hogy hogy már két és fél hetesen az emberi arcokat mosollyal illette, amire a védőnő is azt mondta, hogy ha nem látja nem hiszi el. Én is szinte minden fényképen mosolyogtam.
    Nagyon szeretem a családom! Büszke vagyok a férjemre és a hat gyermekemre!
    Köszönöm Ági a munkádat, és mindenkinek sok örömöt a picikéjéhez!

  • Nagy Zsófia

    2011. szeptember 23. péntek

    1 éves kisfiam rendkívül aktív baba. Szinte minden nap viszem szabadba játszani, mert otthon nyűgössé válik, és csak a „nem szabad” dolgokkal akar foglalkozni. Nagyon barátkozós, szereti felhívni magára a figyelmet. Nehezen köti le magát hosszan egy játékkal, a mozgás a mindene. Ő nagyon határozott baba, nehezen terelhető a figyelme.
    Vele szemben én inkább introvertált típus vagyok, relatíve sok igényem van a magammal töltött időre.
    ez az alapvető különbség a legfőbb konfliktusforrásunk. Pl. bkv-val nem is utazom vele, mert kellemetlenül érint, ha mindenki minket néz, amiért ő kiabál…ugyanis nem szeret hosszan ülni a babakocsiban.

  • Levay Marta

    2011. szeptember 23. péntek

    Altair fiam 5 honapos (spanyol-magyar) baba, a Kos es Bika csillagjegyek hataran, majdnem 5 kiloval szuletett, a szammisztika szerint 9-es a szama. Az utobbi miatt ugy gondolom, valoban magaban hordozza a bolcsesseget, tekintete melyrehato, tavolsagtartoan vizsgalodo es olyan erzest kelt, mintha nem eloszor jarna kozottunk. Nagyon baratsagos, a jo energiaju emberekre ranevet, erdeklodoen meregeti oket, de nem hodol be mindenkinek, csak aki ‘megdolgozott erte’. Nagyon kiegyensulyozott baba, valojaban mindenkit ez ragad meg: a nyugodtsaga, a mosolya es a derus kiegyenzulyozottsaga. Es ezzel egyben a ‘Papi’ tulajdonsagait is felsoroltam.

    A mi kapcsolatunkat a kolcsonos bizalom es meghittseg jellemzi, a bujas es ragaszkodas, amit a fuggetlenseg es a ter iranti igeny jol ellensulyoz. Ilyen vagyok en, es ilyen Obabasaga is. Kolcsonosen tiszteletben tartjuk egymas igenyeit, nem hisztizik, alkalmazkodik ha kell, amit en nem hasznalok ki. Tulelo fazon. En is mind ilyen vagyok…
    A latin zene ritmusait kedveli, ha jol erzi magat, hatartalanul felszabadult es boldog, amolyan flortolos, a spanyol nyelv dallamossaga vegtelen jo kedvre deriti. Ha valami erdekli, rogton raveti magat, de elso nekifutasra nincs turelme vegigjarni a tanulas rogos utjat, rogton tudni akarja… mig vegul belatja, nincs mas, mint elore, es vegigjarja az utat. Ez is en vagyok…

    Nincs kulonosebb osszehasonlitasi alapom mas babakkal.. talan tul fennkolt amit irok: halat erzek azert, mert itt van kozottunk es nem csak azert apolom, babusgatom es dolgozom azon, hogy boldog baba legyen, mert ‘ugye’ a gyerekem, hanem azert, mert viselkedesevel megmutatja mennyit tanulhatunk egyutt az eletben, ami mindharmunknak novekedest hoz a csaladban.

  • Sipos Ági

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Nekem még „csak” egy 14 hetes pocaklakóm van. Egy azonban biztos: annyira szeret lustálkodni, mint az anyukája, eddig minden ultrahangon békésen aludt(lehetett az délelőtt vagy délután, hiába ettem-ittam-mozogtam-pihentem). Ja és még a popsija is nagynak tűnt, akár ez is lehetne anyai genetikai örökség, de vélhetően ez neki még a természetes állapota. 🙂

  • Kun Renáta

    2011. szeptember 23. péntek

    Kedves Ági!
    Az én kisfiam 15 hetes. Külsőre az apukája, a természetét eddig úgy néz ki inkább tőlem örökölte. Amiben hasonlít rám, és remélem majd idővel megváltozik nála ( bár nekem is nagyjából 23 évbe telt); az hogy türelmetlen – mindent azonnal akar -, akaratos, hisztis, ha nem az van amit ő akar. Azért jó tulajdonságban is van bennünk közös; mindketten barátságosak vagyunk, közvetlenek, sokat nevetünk. Amiben szerintem más a természete, mint az enyém és ez már most érezhető, hogy sokkal nyitottabb a világra és érdeklődőbb, mint én. Nagy a „tér” igénye, nem lehet letenni és otthagyni egy helyen, mert folyton „mászkálna” valamerre. Olyan mint egy „duracell nyúl”. Szerintem jól kifogunk jönni egymással, bár biztos lesznek kisebb-nagyobb súrlódások.
    Üdvözlettel,
    Reni

  • Kisfalvi Éva

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    Kisfiam 6 hónapos és belsőleg tiszta anyja: türelmetlen, akaratos, hirtelen, azonban szereti az embereket, barátkozós és nagyon kedves (ez rám nem mindig igaz :-). Külső jegyeiben inkább az apukájára hasonlít, a szőke hajával és világítóan kék szemeivel.

    Üdv: Éva

  • Selekné Németh Tímea

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Kis tündérkém nemrég töltötte be a 2. évét. Aki csak meglátja, mindenki azt mondja teljesen olyan, mint az apukája pici korában. Egyedül a szeme színe, amit nagymamától örökölt szép kék, a mienk pedig barna. Természete egy részét is apukájától örökölte, hihetetlen mozgékony, egy percre sem áll meg. Nagy dumás lányzó már most. Én sokkal nyugisabb vagyok és elég csendes. Viszont akaratossága egy az egyben tőlem származik. Mindennek úgy kell lennie ahogy elképzelte, ami persze most még koránál fogva sem sikerül (öltözködés). Ha nem sikerül akkor pedig jön a hiszti. Ilyenkor kicsit megküzdünk egymással, mert én is úgy szeretném a dolgokat, ahogy elképzeltem. De egy gyerkőc nem így működik. Szerencsére elég jól haladunk, hogy kompromisszumot kössünk mind a ketten.
    Egyébként hihetetlen bújós, osztja a puszikat, de csak annak akit nagyon szeret. Ezt mindkettőnktől örökölte, azt hiszem.
    További szép napot.
    Üdv Timi

  • Juhász Viktória

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!
    Bence babánk éppen ma 1 éves „nagyfiú”. Gyönyörű, rendkívül kiegyensúlyozott édes pofa, mindenkit levesz a lábáról huncut mosolyával. Nagyon jó baba, kezdetektől átalussza az éjszakát, ritkán sír, szinte mindig jóban van a világgal. Sokak szerint mi nem is tudjuk, hogy milyen egy gyerek.:) Imádja a társaságot. Nyugodt természetét mindkettőnktől örökölte, humora és a szeme az apukájáé, de külsőleg főleg apukámra és rám hasonlít. Ellentétben velem nem imád úgy enni, megeszik mindent, de csak lassan, komótosan. Kíváncsian várom nap mint nap, hogy változik, mivel ajándékoz meg minket, ahogy felfedezi a világot.

  • SJudit

    2011. szeptember 23. péntek

    Kedves Ági!

    Kislányom 9 hónapos múlt, s bár jó néhány hajnalt töltöttünk már együtt (elég korán kelő típus-ebben valami távoli rokonra hasonlíthat), minden napra tartogat valami meglepetést. Eleinte azt gondoltuk, hogy nem csupán külsőre „tiszta apja”, de főbb tulajdonságait tekintve is. Végtelenül türelmes baba, de határozott, nehezen lehet eltéríteni őt az általa jónak vélt útról. Sokáig csak felméri a terepet, ha új helyen van, ismeretlen arcokat lát, de amint biztonságban érzi magát, feloldódik. Ugyanakkor néha pusztán emócionális döntéseket hoz, azt hiszem erre mondják, hogy „nőből van”. Olyan emberek akikről azt gondoljuk, ijesztőek számára, vagy nekünk kevésbé szimpatikusak, olykor hamarabb kapnak egy mosolyt, mint a neki gügyögő szeretett rokonok. Látszólag minden logika nélkül dönt, hogy ki szimpatikus és ki nem számára. Ebben sajnos rám hasonlít. Gyakran szélsőséges típusok kedvesek neki. Amiben szintén biztosan rám hasonlít: igen magas a fájdalomküszöbe, így a fogzás és egy-egy betegség is viszonylag könnyen átvészelhető vele. Mimikájában sokszor felfedezhetőek az apai nagymama vonásai és kifejezései, fejtartása. Azt hiszem ez a végtelenségig folytatható lenne… kire hogyan hasonlít. Én hiszek abban, hogy a gyermekek sok tulajdonságot örökölnek tőlünk szülőktől, a mi feladatunk, hogy többnyire a jókat erősítsük bennük, a rosszakat pedig próbáljuk gyengíteni. Majd finomítsuk ezt azzal, hogy olyan példát mutatunk, ami hosszú távon hasznos lesz számára és értékessé teszi őt.
    üdvözlettel,

  • KNDorka

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Az én Picúrom még pocakban van, 26 hete éldegélünk együtt. Egyelőre csak annyit tudok, hogy mivel sokat mozgolódik, ebben hasonlít rám, én is nehezen ülök meg egy helyen. 🙂
    Továbbá ha minden az előrejelzések szerint alakul, akkor bak lesz, mint én. Így feltehetőleg lesznek azért közös pontok.

    Úgy gondolom, hasznos lehet a tréning várandósan is, és fel tudok majd készülni az előttem álló kihívásokra, ezért is merészeltem nevezni a játékra a hozzászólásommal.

    Üdv,
    Dorka

  • Csutár Ágnes

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Nagyon érdekes kérdést tettél fel. Az anyukám szerint sok dologban hasonlít rám a kislányom,aki most három hónapos. Jó alvókám van,és ő is az első éjszakától kezdve egyetlen egyszer ébred fel enni. Imádja a vizet is,mint én, nagyon élvezi a fürdést. Nagyon szereti,ha foglalkoznak vele, mindenkivel „barátkozik”, nem fél az idegenektől, de van hogy egyedül elnézelődik, csendben elfoglalja magát, csakúgy, mint én. Még eddig nem derült fény olyan tulajdonságára, ami ellentmondana az én természetemnek. Köszönöm a lehetőséget, további sok sikert kívánok a munkádhoz!

    Üdv: Ági és Panka

  • Tokodi-Pajor Dóra

    2011. szeptember 23. péntek

    Marci babánk 5 és fél hónapos!
    Külsőre apukájára hasonlít:kék szem,szőke haj,kis toka fölül,pocak alul,igazi vasgyúró:-))aki már most szédíti a lányokat a mosolyával!
    Természetét viszont tőlem örökölte.Mindketten kos jegyében születettünk:Neki a falnak,és mindent akarunk azon nyomban ,rögtön,és egy percig nem maradunk egyhelyben.A mosolyunkat ki kell érdemelni:-)Akarat az van bőven,és egész nap be nem áll a szánk!
    Röviden,van egy Életre való mesebeli szőke hercegem!Imádom!
    Dóri

  • Farkasné Császár Veronika

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Az én kicsi lányom 15 hónapos. Viselkedés alapján rám hasonlít, ő is, ha valamit nem kap meg egyszerre vagy nem tudja egyből megcsinálni, amit szeretne, hisztizik. Sokszor mondom neki, hogy ezt nem szabad, azt nem szabad, de ő csak azért is csinálja. Ebben is rám ütött. Élvezi, ha kimegyünk sétálni, de ha bemegyünk, hogy anyának van valami dolga, és becsukom az ajtót, rögtön hiszti van. Amúgy külalakra szerintem már rám kezd inkább hasonlítani, kisebb korában pedig az apukájára. Amúgy pedig nagyon anyás, de most már kezdi kinőni.

  • Ányos Szabina

    2011. szeptember 23. péntek

    Az én kisfiam majdnem 7 hónapos és nyugodt türelmes mindig vidám , mindenkit szeretettel fogadó kisbaba, ebben rám hasonlít.Külső jegyeiben az apukájára ütött, sőt a grimaszai, mozdulatai és a gesztusai is teljesen rá emlékeztetnek.

  • Elekes Éva

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!
    Kisfiunk Hunor, 18 hónapos. Külsőre rám, az anyukájára hasonlít,pisze orr, kerek arc. persze a szeme tiszta apa meg a pofikája is főleg ha elgondolkodik. Nyugodt természetű mint mind a ketten. Nagyon szereti az embereket és ezt ki is mutatja hatalmas szíve van. Minap az üzletben átölelte a lábát egy hölgynek akit csak hátulról látott. Azt hittem engem vélt látni de tévedtem. A hölgy megfordult és az én Hunorom hatalmas mosollyal és egy sziával üdvözölte. Mindenben a részletek érdeklik. mint az apát. Fontosabb hogy hogyan működnek a dolgok és a rendeltetése mellet még mit lehet vele kezdeni. Szeret összebújni ahogy mis is ez a megnyugvás ha valami jó és ha valami kevésbé.
    Üdv. Évi

  • Vass Judit

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia,

    Kislanyom Véda oktober 1en tolti az 5 honapot,nagyon akaratos gyerek addig kepes sirni amedddig el nem eri amit szeretne, ebben valoszinuleg olyan mint az edesapja, viszont mar 2 honapos kora ota gugyog- beszleget az o nyelven, ebben ram hasonlit, en sem tartozom a csendes emberek koze. Erdekes, hogy bar nem tudja minek milyen ize van, de attol meg nagyon kivan mindent, ha azt latja, hogy eszunk, folyton csorog a nyala, ez is ram jellemzo, mar nem az, hogy a nyalam csorog, de nagyon kivanos vagyok en is. Aludni ugy alszik mint mi, mar egy honaposan hasra kellett tennem, maskent nem aludt el, en sem es a ferjem sem alszunk a hatunkon, mindketten hason alszunk.

    Udv,
    Judit

  • Jusztin Katalin

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    Kislányom 16 hónapos, most ismét nagyobb változásokon megy át. Eddig nagyon barátságos, ismerkedésben kezdeményező volt, kb két hónapja a felnőttek közül a férfiakkal elkezdett távolságot tartani (ha hozzászóltak nyafogott) ma már távoli ismerős nők kezéből sem vesz el semmit. Hasonló korú, ismeretlen gyerekekkel is inkább távolságtartó, lassan barátkozó (én ha felém nyitnak akkor nagyon barátkozó vagyok, apukája viszont nagyon távolságtartó). Szűk családi körben viszont vagyon nagy dumás, ahogy én is.
    Ha vmit szeretne megcsinálni és nem sikerül neki elsőre akkor nagy hisztiket tud rendezni ( éppen a napokban tette szóvá két ismerős is hogy ebben rám ütött :)). Konok (apuka) és nagyon csak azért is pl ráülök a hintára, motorra hiába estem le… ( én). Nagyon ki tudja mutatni a szeretetét s ha nem lel viszonzásra más gyereknél akkor nagyon lelkis tud lenni. Még csak annyit, mindketten ikrek vagyunk, apukája rák.

    További szép napot mindenkinek!

  • Virlich Tímea

    2011. szeptember 23. péntek

    Sziasztok!

    Az én babàm még csak 7 hónapos, de születésétől fogva elég akaratos kislàny. Kezdetben nehéz volt megnyugtatni, most màr könnyebb. Anyukàm szerint én voltam ilyen baba. Lehet, hogy ebben ràm hasonlít, de az édesapja is akaratos természetű. Amiben még ràm hasonlít az a célratörő természete. Pl., addig fog màszni a labda utàn, amíg meg nem tudja fogni azt. Külsőleg tiszta apukàja, ezt mindenki így látja.:-)
    Üdvözlettel: Timi

  • Hortobágyi Nagy Éva

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    Az én kisfiam 23 hónapos.Nagyon hasonlít az apukájára külsőleg és belsőleg is!:)Nagyon eleven,idegesebb természetű,kiváncsi,életrevaló,barátságos kisfiú.Ezek apukája tulajdonságai.Rám külsőleg,a hajunk színe eggyezik csak.Én szeretem a rendet,és észrevettem hogy a kisfiam is rendszerető.Törölget,ruhát hajtogat,a porszívót ide-oda ráncigálja.Nagyon édes!Ha játszik valamivel és nem sikerül az elképzeléseit véghez vinni,kiabál és eldobja a játékot.Hát sajnos én is nehezen viselem ha valami nem sikerül.Hát még biztos tudnám sorolni,de röviden ennyi.:)
    Üdv.
    Éva

  • Hortobágyi Nagy Éva

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    Az én kisfiam 23 hónapos.Nagyon hasonlít az apukájára külsőleg és belsőleg is!:)Nagyon eleven,idegesebb természetű,kiváncsi,életrevaló,barátságoskisfiú.Ezek apukája tulajdonságai.Rám külsőleg,a hajunk színe eggyezik csak.Én szeretem a rendet,és észrevettem hogy a kisfiam is rendszerető.Törölget,ruhát hajtogat,a porszívót ide-oda ráncigálja.Nagyon édes!Ha játszik valamivel és nem sikerül az elképzeléseit véghez vinni,kiabál és eldobja a játékot.Hát sajnos én is nehezen viselem ha valami nem sikerül.Hát még biztos tudnám sorolni,de röviden ennyi.:)
    Üdv.
    Éva

  • Móni

    2011. szeptember 23. péntek

    Fiam 18 hónapos, már volt időnk csiszolódni, ismerkedni egymással. Érdekes, hogy pont azokat a „rossz” tulajdonságait kezelem kevesebb türelemmel, amiben rám hasonlít. Nagyon türelmetlen, hirtelen. Hirtelen haragú is, de hamar el is felejti a rosszat. Ha nem sikerül neki valami, akkor az első perc után bedühödik, akár földhöz is vágja a játékot. Majd 2 perc múlva lehiggadva, mosolyogva megcsinálja. Én is ilyen vagyok – először kétségbeesek egy nagyobb feladat láttán, morgok, de utána lehiggadva, átgondolva megcsinálom. És ha idesorolható: rendmániásak vagyunk mindketten. Pl addig nem hajlandó enni, amig a véletlenül nyitva felejtett mikró ajtaját be nem csukjuk. Szól és mutogat rá. De ez van a földre ledobott ruhákkal is, egyből szól hogy nem ott a helye. Azt hiszem ezek az élesebb hasonlóságok felém vannak. Apja (mérleg), egy nyugodt, türelmes ember. Persze még biztos fognak alakulni a dolgok, még jobban megismerjük egymást. Az akaratos „KOS” fiammal biztos lesznek még harcaink – a hasonlóságaink miatt is.

  • Sipőcz Melinda

    2011. szeptember 23. péntek

    Kislányom meg csak fel éves,de már kezdjük a férjemmel találgatni hogy miben kire hasonlít!:) Jó játék!
    Egy kicsit akaratos,nagyon érdeklődő,szereti az embereket,gyerekeket, nagyon mosolygós baba!Ebben rám hasonlít,ugyanakkor gyorsan megun dolgokat,(mint én)de gondolom ebben a korban ez még normális!a zenét nagyon szereti, ha énekelek megnyugszik,és elfelejt mindent!Egy kicsit akaratos,(mint az anyja),szereti ha foglalkoznak vele,a közös játékokat,ha csak rá figyelünk.Ugyanakkor néha elmereng,(mint a párom)de tény, hogy nem lehet mellette unatkozni!Érdekes lesz figyelni ahogy nő,hogy fog változni,alakulni,hogy mennyire tudjuk mi alakítani,formálni személyiségét!Mindenkinek ilyen édes kis emberkét kívánok! 🙂
    M

  • Szegedi Regina

    2011. szeptember 23. péntek

    Két kislányunk van, kétévesek, és ikrek. A születési idejükön kívül nem sokban hasonlítanak (talán a korai és nagyon ügyes beszéd, verselés, mondókázás és ritmusérzék a közös bennük csak, meg persze hogy mindkettő gyönyörűszép).
    Az egyik az apjára ütött, külsőre és belsőre is. Imád aludni és enni, mint az apja, valamint (kislány létére) motorozni! 🙂 Hihetetlen a megfigyelőképessége (mint az apjának, akinél ez szakmai előny).
    A másik kislányom szakasztott én külsőre-belsőre egyaránt(anyukám szerint): akaratos kis hisztimanó, ha valami nem úgy alakul, ahogy tervezte, éktelen patáliákat rendez (testvére a megtestesült türelem, hozzá képest). Csodálatos, korát meghazudtoló módon rajzol, a kézügyességet is tőlem örökölte. Egyébként jókedélyű, humoros kislány mindkettő (azt mondják én is, csak nagyban 🙂 ).

  • Melinda

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    A kis Flórám 16 hónapos, sok mindenben rám hasonlít néha jó tekintetben néha rosszban. Akaratos mindig eléri amit akar, makacs, nem hallja meg mindig a tiltást vagy ha meghallja folytatja tovább(édesanyám szerint én is pont ilyen voltam kicsibe), de rendkívül szorgalmas minden játékát visszapakol a helyére és nekem is folyton segít a főzésbe. Még azon soha nem gondolkodtam el, hogy miben tér el, mert akkor az apjára fogom, hogy rá hasonlít.
    Vajdainé Hóbor Melinda
    vajdai20@freemail.hu

  • Csendesbob

    2011. szeptember 23. péntek

    Kislányom lassan 4 hónapos lesz. Külsőre teljesen rám ütött, az biztos, legalábbis az arca, orra, kék szeme az enyém, de az alkata és a habitusa az anyukájáé. Amiben rám hasonlít az a végtelen nyugalom és kiegyensúlyozottság.

  • Szabadosné G. Tünde

    2011. szeptember 23. péntek

    Sziasztok!
    Kisfiam közel 10 hónapos, vegyes tulajdonságokkal, de mégis zömében apukájára hasonlít! Kitartó,huncut,eleven,minden érdekli,nyugodt. Amiben rám hasonít az a türelmetlenség,ha valami nem úgy megy,ahogy ő gondolja. A szeretetben,mosolygásban,vígkedélyben,a természet szeretetében, kedvességben pedig mindkettőnre hasonlít.
    Üdvölettel:
    Tündi

  • Domi

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!

    4 éves kisfiam arcvonásai az anyjáé (enyém), a szeme színe az apjáé és a haja olyan szőke, akár az enyém. Magas, mint az apja és keveset is eszik, mint az apja kis korában. A belső tulajdonságait nézve elég kevert típus, áll. csinál vmit, mint az apai nagyapja és hamar kimerül, mint az apja. Nagyon okos, érdeklődési köre megegyezik az apjáéval. Ugyanakkor viszont nagyon makacs és kitartó, ebben is vszínűleg az apjára ütött. Viszont mindezek mellett nyugodt kisfiú.
    Van egy picike 1 éves kislányunk is. Ő is szőke, mint én, és a szeme színe is kék, mint az enyém, de a fejformája és az arcvonásai csupa apja. A sors fintora, h. egy csillagjegyben születtünk és ugyanazon a napon. Így belsőleg vszínűleg rám fog hasonlítani. Már nagyon pici korában feltűnt az akaratossága és sokkal pörgősebb, mint a bratyesz.
    Sokat viccelődik, mint apuka.
    Imádom mindkettőt és érdekesek ezek a felismerések.
    Üdv

  • Nagyné Jakab Kitti

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    A kisfiam Máté 21 hónapos és külsőre és belsőre is szinte teljesen az Apjára hasonlít. Hamar felbosszantja magát ha valami nem sikerül, sokszor türelmetlen, de mindig mosolyog, jókedvű és könnyen barátkozik. Rám abban hasonlít hogy nagyon tisztaság mániás, mindennek a helyén kell lennie, szeret takarítani és még a legapróbb morzsát is megtalálja.:) Abban pedig mindkettőnkre hasonlít hogy nagyon bújós és szeret puszikat adni.:)

    Üdv
    Kitti

  • Jákfalvi Anikó

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia!

    Az én kislányom 20 hónapos és ugyan olyan nyugodt természete van, mint nekem, de ha elszakad nála a cérna, akkor ugyan úgy tud veszekedni, mint én. A többi gyerekkel is nagyon türelmes. Viszont nagyon anyás, állandóan velem szeretne lenni. Én is ilyen voltam.

    Üdv.:

    Anikó

  • Vadász Szilvia

    2011. szeptember 23. péntek

    Szia Ági!
    Az én kis csöppöcském 15 hónapos kislány.5 és 10 hónaposan a Suttugó tesztje alapján talpraesett és majdnem fele arányban mimóza jött ki. Érdekes kombináció, mert ellentétes viselkedés jellemző rá. Valóban… mikor megkérdezik, hogy jó baba-e, mindíg gondolkoznom kell a helyes válaszon. Ami érdekli, abban figyelmes, kezdeményező, sőt- kreatív. Élvezi az utazást, a nyüzsgést; minden gyerekkel barátkozó /a felnőtteket már megszűri/ és nem sértődik meg, ha negatív a válaszreakció. De ha én szólok rá határozottabban, látom rajta, hogy nagyon megviseli. Ezekben magamra ismerek.
    Viszont, ha nincs kedve valamihez, azonnal hangos, akaratos megnyilvánulásai vannak és szinte semmivel nem lehet hatással lenni rá. Ez a hangoskodás, éles hangon sikítozás mindkettőnket megvisel, mert mi határozott, de halkszavú típusúak vagyunk. Az alvása is nyugtalan- mászik, vergődik álmában. Ezekben az én apámra ütött/ egyébként mindketten ikrek jegyűek/!
    Amit még megfigyeltem nála: a gyűjtögetés, tárgyakhoz, szokásokhoz ragaszkodás, az apjára jellemző.
    Üdv.: Szilvi

  • Rápolti Izabella

    2011. szeptember 23. péntek

    Hello mindenkinek,

    Kilenc hónapos kisfiú, anyukája vagyok. A babánk Benjámin névre hallgat. Az arc rajzából a szemeinek színét és formáját, és a pisze orrát örökölte tőlem. Talán még a fülecskéinek formáit is… Minden más „tiszta” apja.
    Ahogyan cseperedik, több, szellemi tulajdonságomat vélem felismerni benne.
    Nyitott és mosolygó az emberek felé, hamar megérintené azokat,akiket kedvel első látásra, nagyon érdeklődő, találékony, szófogadó és rendkívül kommunikatív.
    Természetesen, az apa részéről is vannak jellemvonások, ez tagadhatatlan, azonban a mi babánk is egyedi teremtés, emiatt nem merültem el a hasonlóságok és különbségek tanulmányozásában, inkább nagyon kíváncsian várom milyen egyéniséggé alakul, viszont nekem még sok tanulnivalóm van ennek a csiszolásához . Ezért szeretném megnyerni az online tanfolyamot 🙂

    Köszönöm a lehetőséget!

    Üdvözlettel,

    A Beni csapat nevében: Iza