Kirándulás babával

Végre itt a szép tavaszi idő és vele együtt a nagy közös kirándulások ideje is! Ilyenkor szeretnénk többet kimozdulni otthonról, de a baba miatt gondolkodóba eshetünk: nem zavarja meg a napirendjét? Mi lesz, ha végigsírja az egészet?

Kirándulás babávalA jó levegő miatt mindenképpen érdemes elmennetek kirándulni, hiszen ennek az a pozitív folyománya lehet, hogy utána sokkal jobban alszik majd a kicsi.
Amire viszont érdemes odafigyelni:

 • ne menjetek túl messzire: az út ne tartson fél-1 óránál tovább autóval, így elkerülhető a felesleges nyűgösködés,
 • ne csak babakocsit vigyetek: a babának nagyon unalmas egész nap a kocsiban ülve nézelődni (különösen, ha már fél éves elmúlt). Vigyél magaddal hordozókendőt, kengurut vagy hátihordót és ha már unja magát a kocsiban, akkor váltsatok hordozási módot
 • a már járó baba sem biztos, hogy végig tud gyalogolni egy hosszabb túrát: még 2-3 éves gyerkőc mellett is szükség lehet hátihordóra vagy kendőre, ha elfárad
 • testvérek esetén jó megoldás a testvérkocsi: a már 3-4 éves nagy is elfáradhat és beülhet a kicsi mellé pihenni egyet.
 • készüljetek fel az etetésre: ha még szopizik, akkor egyszerű a helyzet, csak egy plédet kell vinni, amire le tudsz ülni és máris jóllakhat a baba. Ha már kanalaztok, akkor olyan bébiételt csomagolj, amit nem szükséges megmelegíteni, pl. gyümölcspépet. A tápszerhez szükséges langyos vizet termoszban tudjátok magatokkal vinni.
 • ne felejtsétek otthon a váltóruhát: a babák általában ilyenkor szoktak háromszor annyit kakilni és bukizni, mint otthon
 • készülj fel rá, hogy a kiruccanástól megváltozik a napirend, de ez átmeneti, lehet, hogy többet, lehet, hogy kevesebbet alszik a kirándulás alatt, de ettől még másnapra vissza fog zökkenni a napirendje a megszokott kerékvágásba.

Miért sír a baba? Megtanulhatsz-e az ő “nyelvén” beszélni, vagy várnod kell egymás teljes megértésére addig, amíg meg nem tanul beszélni? Katt ide a válaszért! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 Comments

 • cilimama

  2009. május 05. kedd

  Mi a pöttömöt (13 hónapos) már “igazi” túrára is elvittük. Igaz előtte majd két hónapig kerestünk egy normális elfogadható árú hátihordozót. Végül nagy nehezen találtunk, amibe mi is és a baba is azonnal beleszeretett. Így most már nincs akadálya a nyárra tervezett alpesi hétnek. Mindenképpen azt javaslom túrákra kiéhezett sorstársaimnak, jól készüljetek fel, jól válasszátok ki a hordozóeszközt (csemegézzetek a használtak között, ha nincs pénz vadiújra, mi is ezt tettük, de a minőségből, kényelemből, biztonságból ne engedjetek.

 • babusek

  2009. április 18. szombat

  Hát ez az én nagy gondom.Nem merek sehova elmenni a kilenc hónapos kicsi fiammal .mert attól parázok ,hogy a nehezen kialakult napirendünk végleg összeomlik egy kis kiruccanástól.Vagy mégsem?Ráadásul ezért nem merem még az apukájára sem rábízni,így viszont lassan begolyózok mert állandóan együtt vagyunk és a napjaink szinte mindig ugyan olyanok. SEGÍTSETEK MIT TEGYEK? Hogyan tudjam áttörni ezt béklyót?

  Válasz: Emiatt nem kell aggódnod. Ha kiruccantok valahova az adott nap rendje felborulhat, de másnap hazatérve visszaáll a megszokott rend. Mi sokfelé mentünk a fiaimmal, közben általában tartottuk a megszokott rendet, de néha az autózás, kirándulás miatt felborult, ez nem gond.

 • olaszhon

  2009. április 11. szombat

  nekunk igy sikerult az elso kirandulas:
  http://olaszhon.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=96998
  szerintem jol, de rajottem: mindez nezopont kerdese 😉