(x) Most ismét segíthetsz az újszülöttkori tetanusz felszámolásában

Idén ismét megszervezésre került a Pampers és az UNICEF “1 csomag=1 védőoltás” kampánya, amely eddig 19 országban segített felszámolni az anyai és újszülöttkori tetanuszt (MNT). További 19 országban azonban továbbra is segítségre van szükség és ebben most te is segíthetsz december 31-ig.

Hogyan tudsz segíteni?

1 csomag- 1 életmentő védőoltás: Ha kampánylogóval ellátott Pampers Active Baby-Dry és Pampers Pants csomagot vásárolsz december 31-ig 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományozol a tetanuszfertőzés leküzdéséért.

1 megosztás- 1 életmentő védőoltás: Ha megosztod a “Csodálatos kisbabák” című filmet a Pampers 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományoz a tetanuszfertőzés leküzdéséért.

Együttműködés a Tesco áruházakkal: Ha novemberben és decemberben a Tesco áruházakban vásárolsz Pampers Active Baby-Dry, Pampers Pants pelenkát vagy Pampers törlőkendőt 1 védőoltásnak megfelelő összeget adományozol a tetanuszfertőzés leküzdéséért.

UNICEF adományok: Az adományddal csatlakozhatsz azokhoz a szülőkhöz, akik minden hónapban tesznek azért, hogy javíthassák a hátrányos helyzetben lévő gyermekek életkörülményeit.

Miért fontos, hogy segítséget nyújts?

Az anyai és újszülöttkori tetanusz számos családot érint a világ legszegényebb részein, és olyan esetekben fordul elő, amikor az újszülött bizonyos nem higiénikus és egészségre káros szülészeti eljárások következtében fertőződik meg, például a köldökzsinór nem steril eszközzel történő elvágása miatt. Amint az újszülött tetanusszal fertőződött, gyógyulásra nincs lehetőség, a fertőző betegség évente 49 000 kisbaba életét követeli, ami azt jelenti, hogy minden 11. percben meghal egy csecsemő.

A családok és csodálatos kisbabáik támogatásának köszönhetően a Pampers és az UNICEF „1 csomag=1 védőoltás” kampányának kezdete óta hozzávetőleg 500 000* újszülött csecsemő életét sikerült megmenteni és minden másodpercben egy védőoltás jutott el egy édesanyához és kisbabájához.
„Rendkívüli mértékben segítette a munkánkat az a támogatás, amit az elmúlt 11 évben a Pamperstől és a szülőktől kaptunk – mondja Kádár Anna, az UNICEF Magyar Bizottságának kommunikációs igazgatója. – Ez idő alatt a veszélyeztetett anyukák és gyermekeik száma ugyan 50 százalékkal csökkent, sajnos azonban a probléma még mindig fennáll, és további 67 millió nő és gyermek veszélyeztetett a világ legmegközelíthetetlenebb és legszegényebb országaiban. A tetanusz egy megelőzhető betegség, mindössze egy egyszerű védőoltásra van szükség. Éppen ezért a Pampers-szel együtt folytatjuk az együttműködést, hogy a világon mindenhol felszámoljuk a tetanuszfertőzést.”

Idén Indonézia és Nigéria csatlakozott azon országokhoz, amelyekben a Pampers-adományok segítettek felszámolni a tetanuszfertőzést. Ugyanakkor további 19 országban még mindig veszélyt jelent ez a betegség. A Pampers-UNICEF ,,1 csomag=1 védőoltás” kampányának célja, hogy felszámolja az anyai és újszülöttkori tetanuszt mindenhol, ahol ez még veszélyt jelent. Az együttműködésben a különböző kormányzatok és a helyszínen dolgozó szervezetek segítenek, hogy a vakcinát minél több anyukához és kisbabához eljuttathassák.

“Hihetetlen, hogy több mint egy év eltelt az angolai látogatásunk óta. – mondja Ördög Nóra. – Az illatok, a színek, az érzések még most is nagyon elevenen élnek bennem. Ott jártunk, ahol a védőoltás valóban életet ment, és megtapasztalhattuk, hogyan változtatta meg a Pampers által támogatott védőoltási program a helyi közösségek életét. Nem is gondolnánk, mennyire fontos az édesanyák és leendő gyermekeik támogatása azokban a veszélyesztetett országokban is, ahol nincs megfelelő segítségnyújtás ennek a szívszorító betegségnek a visszaszorítására. A Pampers és az UNICEF idén is kampányol az újszülöttkori tetanuszfertőzés felszámolásáért, amihez nagyon egyszerűen csatlakozhat bárki, hiszen akár egy fotó feltöltésével is életeket menthetünk!” 

Csatlakozz hozzánk és támogatásoddal a Pampers® és az UNICEF segíthet megmenteni minden csodálatos babát a világon az újszülöttkori tetanuszfertőzéstől. További információkért látogass el a www.pampers.hu oldalra.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 Comments

 • Farkasné Kis Éva

  2017. április 26. szerda

  Köszönöm szépen a gyors választ! Milyen szakemberhez,orvoshoz kell fordulni ilyen esetben? Az az érdekes h igen nem figyel nem beszel a lányom annal inkább csak a tv,mese nézés… akkor pl ami megy a mesében utánozza dúdol tancol a szavak első betüjét mondja.Most elég gyakori nála az á é ö betű

 • Farkasné Kis Éva

  2017. április 26. szerda

  Kedves Ágnes! Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy a bagyobbik kislányom aki aug-ban lesz 2 éves még egyaltalán nem beszél még csak szavakat sem és figyelni sem figyel ránk ami aggaszt! Pl ha nevén szólítjuk, de nem minden esetben olykor oda néz de nagyon ritka. Tudni kell h neki van egy 6 hónapos kishúga és sokat tvzik a nagyobbik mivel nem tudok eleget foglalkozni a kicsi miatt ugyanis ő nagyon sírós nyűgös baba és egyedul vagyok velük egész nap. Szóval most kétségbe vagyunk esve párommal h mi tévők legyünk. Ön mit tanácsolna?

  • Vida Ágnes

   2017. április 26. szerda

   Ha egyáltalán nem mond még 2 évesen szavakat és nem mindig reagál a nevére sem, mindenképpen forduljatok vele orvoshoz!