Séta mindenkor

Itt a nyirkos, hideg őszi idő és ilyenkor az aggódó anyukák a minimálisra csökkentik a séták időtartamát, pedig egy órányi séta a hidegben nemcsak egészséges, de legalább olyan jó hatással van a kicsikre lefárasztásügyileg, mintha nyáron egy egész délelőttöt a kertben töltöttek volna.

Séta mindenkorRégebben az a felfogás járta, hogy az újszülötteket nem vitték ki a születés után két hétig sétálni. Pedig, szép napos időben 10 fok fölötti hőmérsékletnél már a kórházból hazatérve is nyugodtan sétálgathatunk a babával, vagy kitehetjük levegőzni. 2-3 hetesen már ennél hűvösebb levegőre is nyugodtan kimerészkedhetünk vele.

Mikor nem szabad sétálni? Ködben, szmogos párás időben, ónos esőben nem egészséges a sok séta, de ekkor is nyugodtan kimehetünk 20-30 percre.

Esőben is lehet sétálni. A totyogók nagyon élvezik a pocsolyákat, adjuk rájuk vízhatlan nadrágot, kabátot és gumicsizmát, így kedvükre vizezhetnek. A kisebbeket tegyük kenguruba vagy hordozókendőbe, így gond nélkül sétálhatunk ernyővel is. Használhatunk esővédőt a babakocsira, de így semmit nem fog látni a sétából.

A másfél-két éveseket már nemcsak a pocsolyák érdeklik, hanem lenyűgözőnek találják a vizes leveleket, a vízen visszacsillanó fényeket is. Mutassuk meg neki, hogy a lábnyoma látszik a vízben vagy a sárban, ezzel jól eljátszadozik majd! Gyűjtsünk közösen csillogó kavicsokat és hazaérve ragasszunk belőle képet kartonpapírra vagy keressünk egy kis dobozt és abba tegyük be közösen a kincseket! (az örökké pakolászó kicsi értékelni fogja majd, amikor legközelebb megtalálja :))

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.