Séta mindenkor

Itt a nyirkos, hideg őszi idő és ilyenkor az aggódó anyukák a minimálisra csökkentik a séták időtartamát, pedig egy órányi séta a hidegben nemcsak egészséges, de legalább olyan jó hatással van a kicsikre lefárasztásügyileg, mintha nyáron egy egész délelőttöt a kertben töltöttek volna.

Séta mindenkorRégebben az a felfogás járta, hogy az újszülötteket nem vitték ki a születés után két hétig sétálni. Pedig, szép napos időben 10 fok fölötti hőmérsékletnél már a kórházból hazatérve is nyugodtan sétálgathatunk a babával, vagy kitehetjük levegőzni. 2-3 hetesen már ennél hűvösebb levegőre is nyugodtan kimerészkedhetünk vele.

Mikor nem szabad sétálni? Ködben, szmogos párás időben, ónos esőben nem egészséges a sok séta, de ekkor is nyugodtan kimehetünk 20-30 percre.

Esőben is lehet sétálni. A totyogók nagyon élvezik a pocsolyákat, adjuk rájuk vízhatlan nadrágot, kabátot és gumicsizmát, így kedvükre vizezhetnek. A kisebbeket tegyük kenguruba vagy hordozókendőbe, így gond nélkül sétálhatunk ernyővel is. Használhatunk esővédőt a babakocsira, de így semmit nem fog látni a sétából.

A másfél-két éveseket már nemcsak a pocsolyák érdeklik, hanem lenyűgözőnek találják a vizes leveleket, a vízen visszacsillanó fényeket is. Mutassuk meg neki, hogy a lábnyoma látszik a vízben vagy a sárban, ezzel jól eljátszadozik majd! Gyűjtsünk közösen csillogó kavicsokat és hazaérve ragasszunk belőle képet kartonpapírra vagy keressünk egy kis dobozt és abba tegyük be közösen a kincseket! (az örökké pakolászó kicsi értékelni fogja majd, amikor legközelebb megtalálja :))

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.