(x) Hogyan legyél kiegyensúlyozottabb és energikusabb anyuka?

A gyerekek energiája végtelen, anyáé már egészen más tészta 🙂 Nem csak a gyerekek ellátása fárasztó, a szoptatás, az éjszakázás mellett sok anyukának arra sincs ideje, hogy megfelelően táplálkozzon, ettől pedig egyre fáradtabbnak és kimerültebbnek érezheted magad. Mit lehet tenni?

Az anyukák szervezete a terhesség és a szoptatás ideje alatt extrém igénybevételnek van kitéve. Ezért fontos a vitaminok, ásványi anyagok pótlása egészséges, változatos táplálkozással, és speciális vitaminokkal, hogy minél gyorsabban tudjon regenerálódni, az éjszakai szoptatások és a rengeteg kihívás ellenére is fitt, üde és energiával teli maradjon.

Milyen vitaminok és ásványi anyagok segíthetnek, hogy energikusabb legyél?

Vas
A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, az immunrendszer egészséges működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint részt vesz az oxigénszállításban, mely a sejtjeink kiváló működéséhez elengedhetetlen.

B komplex
A tiamin (B1-vitamin) támogatja a szív megfelelő működését. A B6- és B12-vitamin hozzájárul a megfelelő energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, valamint az idegrendszer, az immunrendszer és a pszichológiai funkciók egészséges működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, és a sejtosztódás folyamatához.

A B6-vitamin továbbá részt vesz a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében, a vörösvérsejt-képződésben.

C-vitamin
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a csontok, a porcok, a fogíny, a bőr, a fogak normál állapotának, működésének fenntartásához, az energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, az idegrendszer, az immunrendszer, a pszichológiai funkciók megfelelő működéséhez, a sejtek oxidatív stressztől való védelméhez, a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez, illetve a fent említett vas felszívódását is segíti.

Folsav
A folsav részt vesz az egészséges vérképződésben, szerepet játszik a sejtosztódásban.

Szelén és cink
A szelén és a cink hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához, mert nem mindegy milyen képet sugároz az ember egész nap magáról. Sok anyuka küzd a szülés utáni hajhullással, a haj- és a köröm töredezésével, gyengülésével, erre a legtöbben külön táplálékkiegészítőket szednek, a szokásos kismamavitaminok pedig általában nem tartalmaznak szelént és cinket, ezért nem segítenek ennek a problémának a megoldásában.

A MOM’S SECRET 15 vitaminnal és ásványi anyaggal támogatja a szervezetet, hogy a kisgyerekes anyukák lépést tudjanak tartani a gyerekeikkel!

Összetevői: Kalcium, vas, szelén, cink, C-vitamin, tiamin (B1-vitamin), B2-vitamin, niacin (B3-vitamin), B6-vitamin, folsav (B9-vitamin), B12-vitamin, biotin (B7-vitamin), pantoténsav (B5-vitamin), kolin, polifenolok

Nem elég, ha a terhesvitamint szedem tovább a szoptatás alatt is?

Nem, mert ezeknek egészen más az összetétele. Kismamavitaminnak általában a terhesvitaminokat nevezzük, aminek a legfontosabb szerepe, hogy a magzat egészséges fejlődését biztosítsák. Ezzel szemben a MOM’s az anyukák jóllétéért felel a baba megszületése utáni időszakban. A benne található vitaminok feltöltik az édesanyák szervezetét, így a rájuk háruló extra teher és igénybevétel ellenére is energikusak és kiegyensúlyozottak lehetnek.

Mivel a MOM’s SECRET kimondottan a kisgyermekes édesanyák megváltozott szükségleteihez lett összeállítva, így szedése első sorban nekik javasolt. Természetesen ha nem vagy anyuka, vagy már nagyok a gyerekek, akkor is szedheted, hiszen ezekre a vitaminokra és ásványi anyagokra alapvetően mindenkinek szüksége van.

Szoptatás mellett szedhető a vitamin?
Igen, a MOM’s SECRET már a szülés utáni legelső naptól szedhető, az anyatej minőségét vagy mennyiségét nem befolyásolja a szedése.

Igen! A MOM’s SECRET vitamin nem tartalmaz tejet vagy abból származó alapanyagokat, valamint cukrot, glutént és laktózt sem találsz benne, így érzékenység esetén is nyugodtan szedheted.

További információkat a vitaminról itt találsz Beszerezni pedig a MomSecret webshopban vagy a Rossmann üzleteiben tudod.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.