(x) Hogyan legyél kiegyensúlyozottabb és energikusabb anyuka?

A gyerekek energiája végtelen, anyáé már egészen más tészta 🙂 Nem csak a gyerekek ellátása fárasztó, a szoptatás, az éjszakázás mellett sok anyukának arra sincs ideje, hogy megfelelően táplálkozzon, ettől pedig egyre fáradtabbnak és kimerültebbnek érezheted magad. Mit lehet tenni?

Az anyukák szervezete a terhesség és a szoptatás ideje alatt extrém igénybevételnek van kitéve. Ezért fontos a vitaminok, ásványi anyagok pótlása egészséges, változatos táplálkozással, és speciális vitaminokkal, hogy minél gyorsabban tudjon regenerálódni, az éjszakai szoptatások és a rengeteg kihívás ellenére is fitt, üde és energiával teli maradjon.

Milyen vitaminok és ásványi anyagok segíthetnek, hogy energikusabb legyél?

Vas
A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, az immunrendszer egészséges működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, valamint részt vesz az oxigénszállításban, mely a sejtjeink kiváló működéséhez elengedhetetlen.

B komplex
A tiamin (B1-vitamin) támogatja a szív megfelelő működését. A B6- és B12-vitamin hozzájárul a megfelelő energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, valamint az idegrendszer, az immunrendszer és a pszichológiai funkciók egészséges működéséhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, és a sejtosztódás folyamatához.

A B6-vitamin továbbá részt vesz a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében, a vörösvérsejt-képződésben.

C-vitamin
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a csontok, a porcok, a fogíny, a bőr, a fogak normál állapotának, működésének fenntartásához, az energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, az idegrendszer, az immunrendszer, a pszichológiai funkciók megfelelő működéséhez, a sejtek oxidatív stressztől való védelméhez, a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez, illetve a fent említett vas felszívódását is segíti.

Folsav
A folsav részt vesz az egészséges vérképződésben, szerepet játszik a sejtosztódásban.

Szelén és cink
A szelén és a cink hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához, mert nem mindegy milyen képet sugároz az ember egész nap magáról. Sok anyuka küzd a szülés utáni hajhullással, a haj- és a köröm töredezésével, gyengülésével, erre a legtöbben külön táplálékkiegészítőket szednek, a szokásos kismamavitaminok pedig általában nem tartalmaznak szelént és cinket, ezért nem segítenek ennek a problémának a megoldásában.

A MOM’S SECRET 15 vitaminnal és ásványi anyaggal támogatja a szervezetet, hogy a kisgyerekes anyukák lépést tudjanak tartani a gyerekeikkel!

Összetevői: Kalcium, vas, szelén, cink, C-vitamin, tiamin (B1-vitamin), B2-vitamin, niacin (B3-vitamin), B6-vitamin, folsav (B9-vitamin), B12-vitamin, biotin (B7-vitamin), pantoténsav (B5-vitamin), kolin, polifenolok

Nem elég, ha a terhesvitamint szedem tovább a szoptatás alatt is?

Nem, mert ezeknek egészen más az összetétele. Kismamavitaminnak általában a terhesvitaminokat nevezzük, aminek a legfontosabb szerepe, hogy a magzat egészséges fejlődését biztosítsák. Ezzel szemben a MOM’s az anyukák jóllétéért felel a baba megszületése utáni időszakban. A benne található vitaminok feltöltik az édesanyák szervezetét, így a rájuk háruló extra teher és igénybevétel ellenére is energikusak és kiegyensúlyozottak lehetnek.

Mivel a MOM’s SECRET kimondottan a kisgyermekes édesanyák megváltozott szükségleteihez lett összeállítva, így szedése első sorban nekik javasolt. Természetesen ha nem vagy anyuka, vagy már nagyok a gyerekek, akkor is szedheted, hiszen ezekre a vitaminokra és ásványi anyagokra alapvetően mindenkinek szüksége van.

Szoptatás mellett szedhető a vitamin?
Igen, a MOM’s SECRET már a szülés utáni legelső naptól szedhető, az anyatej minőségét vagy mennyiségét nem befolyásolja a szedése.

Igen! A MOM’s SECRET vitamin nem tartalmaz tejet vagy abból származó alapanyagokat, valamint cukrot, glutént és laktózt sem találsz benne, így érzékenység esetén is nyugodtan szedheted.

További információkat a vitaminról itt találsz Beszerezni pedig a MomSecret webshopban vagy a Rossmann üzleteiben tudod.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.