Blogszülinap hamarosan

Hamarosan 4 éve, hogy elindult a Kismamablog. Azóta volt közel 8 millió látogatónk, írtam közel 1000 blogbejegyzést, 100 ezerhez közelít a hozzászólások száma…már csak egy díj hiányzik 🙂

Blogszülinap hamarosanÚgy gondoltam, ideje továbblépni, és egy nagy elismeréssel megünnepelni a blog 4. születésnapját. Kérlek, segíts ebben, és szavazz ránk a HVG Goldenblog versenyében itt: http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=1252

Az augusztus 26.-i születésnapra nem csak ezzel, de egy meglepetéssel is készülök nektek 😉

Nem csak egy szavazat…

Szinte nincs olyan téma, amiről ne írtam volna az elmúlt 4 évben. Vagy mégis? Írd le a hozzászólások között, miről olvasnál szívesen, mi az, ami foglalkoztat és még nem olvastál róla a blogban.

A babalélek rejtelmei?
Viselkedési problémák?
A saját szülői szerepeddel kapcsolatos kérdések?

Írd meg, mi érdekel és igyekszem mihamarabb felvenni a témák közé!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

118 Comments

Comment navigation

  • Szabó Alexandra

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia!
    Előre is BOLDOG SZÜELTÉS NAPOT!!!! :)))
    Hm igazából most ami legjobban foglalkoztat a kiskorkülöbséggel született gyerekek kezelése,élete,hogyan kell velük foglalkozni hogy mindent megkapjanak,mi az amire figyelni kell,idő beosztás..stb..ezzel a témával minden!Hiszen nemsokára(decemberben születik 2. baba) És 22 hónap lesz köztük.ÉS pl most még kisfiam mellettem alszik,nemtudom ezt hogy változtassam meg majd sérülés nélkül,még ő is szopizik.Szóval ilyesmi 🙂

  • Edina

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia!

    Mindig jutnak eszembe kérdések szerencsére hasonló cipőben járok itt az előttem felszólalókkal :)Miért baj az ha éjszaka egyszer még eszik a picikém ( 7 hónaposak vagyunk) a háziorvosunk a legutóbbi havi vizsgálaton majdnem be kapott amikor ezt mondtam neki. Mit csináljak ha felébred, eszik és aztán alszik tovább reggelig! Éheztessem a gyermekemet?!?!?! Valamint férjem előző házasságából van két gyermek 17 és 10 évesek)akik ugyebár ” hétvégi testvérek” imádják a kis öccsüket de túl nagy a korkülönbség, néha azon veszem észre magam,hogy féltékeny vagyok rájuk. Ilyen estben mi a teendő?

    További sok sikert!

    ja és szavaztam 🙂

  • Szöllősi Tímea

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia Ági!!!!!

    Nagyon nagy hasznodat vettem. Minden gondomra találtam mindig valami megoldást. Nagyon örültem, hogy rátaláltam az oldaladra. A bölcsődei életről illetve szobatisztaságról a nagyobb gyerekekről még olvasnék. Nagyon szeretem a blogodat.
    Köszönöm Neked!!!!
    Boldog Szülinapot a Blognak!!!!!

  • Nikola

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ági!

    Nagyon jó a blog,rengeteget segítettél az elmúlt 11hónapban!Minden kérdésemre megtaláltam a választ,pedig kezdő anyukaként volt jó pár!:)Sok sikert a további munkához!Szívesen olvasnék a babák lélektanáról,hogy hogyan készítsük fel őket pl. a bölcsire,ovira.

  • Beatrix

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ági,
    gratulálok a munkásságodhoz. 🙂 sokat segített a felmerülő kérdéseknél (szoptatás, alvás, fogfájás, hiszti, bölcsőde). A játszótéren nézve az anyukákat azt tapasztalom, hogy sokan frusztráltak, nem nyugodtak. A barátnőmet még két év után is zavarja, hogy nem tudta szoptatni a kisfiát. A másiknak vissza kellett mennie dolgoznia és sokan pálcát törtek felette, hogy bölcsődébe adta a kisfiát. Én több cikket olvasnék, ami megnyugtatja az anyákat, hiszen nincs egyféle út a gyereknevelésben, mint ahogy két egyforma baba sincsen. Köszönöm Beatrix

  • Bogi

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia Agi!
    Gratulalok a blogodhoz, mar en is szavaztam, s drukkolok a dijhoz!
    En foleg a varandossag ideje alatt olvastam a blogodat, most pedig a babak eletkori sajatossagairol bogaraszok szivesen. Idom nem sok van, s inkabb a babaval vagyok. Megrendeltem viszont a Gyogyito jatekok cimu DVD-t, s talaltam benne hasznos informaciokat, foelg, hogy elso baba a kislanyom.
    En szoptattam, de 5 honapos kora korul elkezdett keves lenni neki a tejecske, s ez kicsit osszezavart engem. Nem akartam tapszerezni, de muszaj volt, mert egyfolytaban cicin akart lenni, de akkor is sirt es sokat hanyt. Sosem tudtam elkepzelni, milyen lesz az, amikor abbamarad a szoptatas, s hogy egyaltalan hogyan allunk neki mind testileg, mind lekileg. Hogyan lehet jol csinalni. A kistesonal en is maskepp fogok dolgokhoz hozzaalni, s megprobalok kitartobbnak lenni.
    Szoval igy ilyenekrol, ami jon, ha esetleg leulsz errol irni. En errol olvasnek szivesen. Koszonom szepen!
    Tovabbi sikeres munkat kivanok

  • Tünde

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ági!

    Én is csak gratulálni tudok az oldalhoz, sok hasznos tanácsot találtam mindig a különböző problémákra.
    Ami engem érdekelne, az a szoptatás. A tejtermelés megindítása, fenntartása abban az esetben, ha a babát nem adják haza rögtön. Az én kislányom kis súlyú, időre született baba volt,2,5 hét után kaptam meg, és tej egy csöpp se lett…
    Érdekelne még az is, hogy okoz-e bármiféle problémát az, hogy ebben a kezdeti időszakban a babát-mamát elszakították egymástól.

    Köszönettel: Tünde

    • Rita

      2011. augusztus 12. péntek

      Bocs, hogy belekotyogok. Nekem koraszülöttek voltak a srácaim, sokáig voltak inkubátorban, egy hétig hozzájuk sem érhettem. 3 hét után volt próbaszopi, sajna nem sok sikerrel. 5 hetesen adták haza őket, addig fejtem nekik 3 óránként rendületlenül (így már az elejétől csak anyatejesek voltak) és 2 hónapos korukra sikerült őket szopizni is megtanítani. Nagyon nagy elszántság és kitartás kell, de megéri. Én is féltem, hogy ha majd felvehetem őket, azt sem tudják majd ki vagyok, de hála az égnek hamar „visszaszoktak” hozzám. 🙂

      • Tünde

        2011. augusztus 26. péntek

        Kedves Rita!

        Én is fejtem, ittam teákat, szedtem homeopátiás szert, de semmi…
        Úgy éreztem, hogy a védőnő se nagyon hitt nekem, viszont a családom látta, hogy mennyit küszködök, hiába.

  • Szandra

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia Ági!
    Boldog születésnapot! Szavaztam!!! 🙂
    már rengeteg megnyugtató választ küldtél az elmúlt 10 hónapban, merthogy a lányom ennyi idős 🙂
    Nagyon szívesen olvasnék a babók lélektanáról! 🙂
    További sok-sok sikeres évet!
    Üdvözlettel: Szandra

  • Reka

    2011. augusztus 12. péntek

    Gratula es csak jo dolgokat olvastam a globbon, igy tovabb. En szeretnek tobb e-mailt kapni a gyerek fejlodeserol, 2 honapos a Petra lanykam es egy honapban csak egyszer kapok a gyerek fejlodeserol e-mailt, szivesen olvasnek egy honapban legalabb 2 alkalommal hogy hogyan kell fejlodnie a bizonyos honapban es ha lehetseges elore olvasnek rola, vagy is most vagyunk 2 honaposak es szivesen olvasnek elore a 3 honapos baba fejlodeserol. Elore is koszi es minden jot!!!

  • Bea

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia Gabi!

    Szeretnék sok boldog születésnapot kívánni, és remélem még nagyon sokáig olvashatunk hasznos dolgokat a bologodon. A kisfiam születése óta rendszeres látogatód vagyok, és sokat segítettél mind az írásaiddal, mind pedig a válaszaiddal.
    Szívesen olvasnék a babák lélektanáról (pl:ők hogy élhetik át a szeparációs szorongást, mikor mi zajlik le bennük, mit fognak fel a világból stb), az elsősegélyről (főleg a félrenyelés érdekelne, vagy mint kisebb korban a bukások, amikor az orrán át bukik a baba stb, illetve arról, hogy ha nehezen született a baba (vákum, császármetszés) akkor ez milyen „lelki sérülést” okozott nála, és hogy lehet ezen átsegíteni. További sok sikert kívánok!

    • M

      2011. augusztus 12. péntek

      Ez egy nagyon jo tema, az en fiam vakuumal szuletett, es engem is nagyon erdekel a tema, a babak lelektana.

  • A. Andrea

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ági!

    Nagyon szeretem a honlapodat! Nagyon sok segítséget kaptam már tőled! A babaszakácskönyved egyszerűen remek!
    A kislányom 1 éves lesz, hamarosan szeretnénk kistestvért.Érdekelne, hogyan lehet jól megszervezni a programokat két babával? A kistestvér érkezésénél mire kell figyelni, hogy minél kevésbé viselje meg a nagyot? Ezzel a témával kapcsolatban szívesen olvasnék cikkeket!
    Köszönöm a sok segítséget! További jó munkát kívánok Neked!
    Üdvözlettel: A. Andrea

  • Krisztina

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Agi!
    Kislanyom szuletese utan a neten szorfozve talaltam ra az oldaladra, es nagyon megorultem mert rengeteg hasznos dolgot olvastam es olvasok itt!
    En a ketnyelvu nevelesrol olvasnek szivesen. Mi kulfoldon elunk es a ferjem kulfoldi,en magyarul, a ferjem a sajat nyelven beszel a kislanyunkhoz mar a kezdetektol fogva (pocaklako koratol).
    Tovabbi sok sikert!!!

    • B.Anna

      2011. augusztus 13. szombat

      Kedves Krisztina,

      en hasonlo cipöben jarok, ha van kedved, kicserelhetjük ebben a temaban latott, hallott, olvasott tapasztalatainkat, bar en is meg az elejen jarok a kerdesnek, kislanyom 10 honapos.
      Sok sikert!!! 🙂
      dolgozatok_felsooktatas@citromail.hu a cimem.
      Anna

  • F Ildi

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ági!
    Én arra lennék kíváncsi, nagy gond-e az, hogy 7 hónapos kisfiam még szopás közben alszik el csak? Már annyi mindent olvastam erről, hogy teljesen össze vagyok zavarodva.Próbáltam napközben szopi nélkül, de nagy sírás lett a vége többször is, végül nem próbálkoztam tovább.
    Át kell formálnom a napirendjét? Igazából nem lóg a cicimen, csak jóllakik és már alszik is. Éjszakánként általában egyszer, időnként kétszer ébred, 3-kor és 6-kor.
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Vida Agi

      2011. augusztus 17. szerda

      Egyáltalán nem gond. Ha szerinted ez jó és ő is gond nélkül elalszik így, akkor nem kell változtatni ezen.

      • F Ildi

        2011. augusztus 22. hétfő

        Kedves Ági!
        Köszönöm a megnyugtató választ! És gratulálok az oldalhoz, rengeteg jó ötletet kaptam már!
        Ildikó

  • Melinda

    2011. augusztus 12. péntek

    Gratulálok a bloghoz! A terhességi toxémiáról olvasnék.

  • Nagy Tünde

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia Ági!Nagyon szeretem a blogod,mindig találok benne választ a kérdéseimre.A hírlevelek is jók a baba fejlődéséről.Mindent szivesen elolvasok amit írsz (már ha a gyerek engedi) Boldog Szülinapot! és most megyek szavazni.

  • Andi

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ági!Először is köszi,hogy eszedbe jutott megkérdezni,és gratulálok a 4 évhez!Engem jelenleg egy kérdés foglalkoztat=nyugtalanít: Hihetetlenül szófogadatlan 16 hónapos kisfiam.Imádjuk egymást,és bújik,puszit ad,simiz,de szót fogadni,na azt nem!Pedig nem várok csodát,csak pl.hogy fogja utcán a kezem,és hogy a kismotorral álljon meg ha azt kérem,ne borítsa ki az ételt a tányérjából.Ilyesmik.De semmi…Biztos én rontom el,de nem tudom mivel,hol és hogy hozhatnám rendbe a dolgot!Köszi a segítséget!

  • Melinda

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ágnes!
    Duplán fogunk ünnepelni, mert a szülinapom nekem is aznapra esik! 🙂
    Ezúttal meg szeretném köszönni a hirleveleket és a hasznos tanácsokat amikkel ellátsz minket. A sok jó ötlet mellett én arról szeretnék olvasni, hogy az apukákat hogyantudjuk jobban bevonni a gyereknevelésben és hogyan bánjunk a lelkükkel, mert úgy vettem észre, hogy az ő életük is eléggé megváltozik 🙂 s nem nagyon sikerül kezelni a helyzetet. Köszönjük szépen.

  • Hotter Viktória

    2011. augusztus 12. péntek

    Szia Ági!
    Gratulálok a bloghoz és boldog születésnapot kívánok. Azt hiszem az előttem szólók az összes lehetséges témát felhozták már ami engem is érdekelne. 3 hónapos a kislányom és szívesen olvasnék a kiságyba szoktatásról mivel velünk alszik, az elsősegélyről. Vannak olyan készítmények (ételek, italok) amit 4 hónapos kórtól lehet már a picinek adni.Érdekelne hogy adhatok majd olyanokat vagy még amíg lehet maradjak meg az anyatejnél? Még mindig szopizik és van tejem rendesen. Köszönöm.

  • Kata

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Ági!

    Jó lenne az elsősegélyről olvasni pár szót, persze tudom, hogy ez inkább „élőben” téma…

    Boldog születésnapot!

    Kata

  • magdolna32

    2011. augusztus 12. péntek

    SZIA ÁGNES NAGYON JO A BLOG GRATULÁLOK HOZZÁ ÉS NAGYON SOK SIKERT MINDEN NAP TALÁLOK HASZNOS DOLGOT AZ ÉN KISFIAM 3 HONAPOS ÉS MINDEN ÉRDEKEL AMI EGY HÁROM HONAPOSRA ÉEVÉNYES SZIVESEN OLVASOK BÁR MIT KÖSZÖNÖM

  • Éva

    2011. augusztus 12. péntek

    Én szívesen olvasnék „visszaszoktatós” témáról.Jelenleg úgy alakult,hogy ideiglenesen eltudtam menni dolgozni miközben párom a szabadsága alatt vigyáz a babára.Sajnos nem napi rendszerességgel látom a picit(10 hónapos)A baj,hogy itt is ott alszik néhány napot és emiatt felborult az a rend,hogy fürcsi után megy a saját ágyába és estétől reggelig alszik.Most éjszakánként felébred és megnézi,hogy kézközelben van-e valaki.Ha nem bújunk a fenekébe akkor nem alszik.Pár nap és végleg a saját ágyában alszik majd,de hogyan szoktassam vissza az egyedül alvásra.?Egy hónap alatt megszokta hogy együtt alszunk.

  • Hadnagy Ilona

    2011. augusztus 12. péntek

    Kedves Agi! Gratulalok es koszonom, hogy vagytok! A szuleselmeny feldolgozasarol szeretnek tobbet hallani, mert habar mar 4 honapja tortent, meg mindig elojonnek az akkor tortent kepek es hangok, mondhatnam eleg gyakran. Koszonettel!

    • Edina

      2011. augusztus 12. péntek

      Kedves Ilona!
      A szülésélmény engem is nagyon-nagyon érdekelne. Az én kisfiam már 8 hónapos, de a mai napig a szüléssel alszok el. Szerencsére csak és kizárólag jó élményeim vannak, de valahogy a mai napig felkavar… 🙂
      Szép napot! 🙂

  • Felhőcske

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági!
    Mindig nagy érdeklődéssel olvasom rendszeres e-mailedet a baba fejlődéséről, gratulálok hozzá!
    Nekem egyetlen téma hiányzik még, az anya a szülés után! Főleg a testi problémák érdekelnének, a gyakoriak is, és főleg az, hogy mit lehet tenni vagy hová lehet fordulni, ha sebészi rekonstrukcióra lenne szükség (pl. az idegek szakadása miatt). Erről szinte sehol nem írnak sajnos, pedig kegyetlenül megkeseríti az egyébként lila felhőben úszó kismama életét, ha nem tudja visszatartani a székletét, fájdalmas a nevetés, köhögés, járás, etc. Nagyon örülnék, ha ezt a viszonylag kényes témát is bevennéd blogodba!
    Köszönettel:
    Felhőcske

  • Domi

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia Ági!
    Immár 4 éve, kisfiam születésétől kezdve követem az írásaidat és az okfejtésedet a különböző témákkal kapcsolatban. Nagyon jó és hasznos tanácsokat adsz! Bár én nem vagyok pszichológus, de tanultam pár évig és a neveléssel kapcsolatban is van némi fogalmam a tankönyvekből, mégis vannak gondjaim. A kicsi most lesz 1 éves, 3 év van köztük. A nagy fiam még mindig nem eszik rendesen, válogat és rászokott a hisztire és a nyávogásra. Ez kb. 2-3 hónapja van így és „köti az ebet a karóhoz” azokban a dolgokban, amiket nem engedünk neki és képes órákig azon rágódni és sakkban tartani mindenkit. Persze féltékeny is, amiért egy kicsit el van hanyagolva általam, de anyukám nagyon sokat segít nekünk, így kompenzáljuk vmilyen formában, persze tudom, h. nem ő az anyja és biztos engem szeretne többet. Az óvoda is nehéz kérdés: hagyjam a beszokás idején a sorsára és addig sírjon, amíg nem hány v. maradjak ott vele 1-2 hétig, amit az óvónénik nem szeretnek? (3 napot jártunk eddig, mind a három nap ez volt, még nem is játszott a gyerekekkel).

    Boldog évfordulót kívánok és sikeres folytatást a későbbiekben is! Nagyon szuper amiket kigondoltál és csinálsz!

  • Melinda

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia!
    Először is gratulálok az oldalhoz, másodjára pedig itt szeretném megköszönni a sok hasznos tanácsot és gyors hatékony választ egy-egy témában feltett kérdésemre! Első gyermekes anyaként azt gondolom, hogy az oldalon több tanács, segítség elkélne a gyermeküket még most váró kismamáknak, hogy csemetéjüket kellő felkészüléssel fogadhassák. Gondolom sokan megküzdöttünk az első pár hétben a szoptatással, hasfájással, alvatlansággal és egyéb felmerülő (most már, csip-csup ügynek tűnő) nehézséggel.

  • Tünde

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági
    a blog tényleg nagyon hasznos… én is sokat böngészem a havi szokásos maileken kívül is… :-)))
    ami nekem mostanság fejtőrést jelent, az az h az én „pici” babám,(most volt egy éves) mellett van egy „nagy” fiam, aki nemsokára 9 lesz és a 3. osztályt kezdi… nem nagyon találok olyan szakirodalmat, ahol már a nagyobbak lelkével foglalkoznak. Általában az összes babás újság, oldal az ovodáskorig bezárolag foglalkozik a gyermekek nevelésénél felmerülhető/felmerülő problémákkal. Nekem azért lennének kérdéseim, problémáim a naggyal is kapcsoaltban. Iskolai beilleszkedés, tanulás megszerettetése, őt mennyire viselik meg a pici érkezése… mi várható el egy 8-9 éves gyerektől ha kistestvér érkezik a családba, milyen játékokat, programokat lehet csinálni közösen h mindkét gyermek élvezze a korkülönbség ellenére, stb… gondolom nem csak nálunk ekkora a két gyerek közötti korkülönbség.
    Szóval én szivesen olvasnék hasonló témában ötleteket, tanácsokat, ha ez esetleg még belefér a blog „profiljába”.
    További sikeres blogéletet 🙂
    T

  • Dorka

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia Ági!

    Én is ikres témában szeretnék mégtöbb hasznos információt. Ahogy Barbara is irta, nagyon kevés cikk, fórum stb foglalkozik az ikrekkel, pedig nem is vagyunk olyan kevesen. Annyira szeretném jól csinálni a dolgokat, de sokszor támadnak kétségeim. Fiaim most multak 4 hónaposak és nekem csak a párom a segitség (külföldön élünk) Ugyhogy minden jótanácsot szivesen vennék.
    Elöre is köszönöm szépen és már klikkelek is tovább szavazni 🙂

  • Krisztina

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági! Szívesen olvasnék gyermek betegségek,fertőző betegségek felismeréséről,valamint programokról,játékokról a hideg téli napokra! Köszönettel:Kriszta! Szavaztam! 🙂

  • Viki

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia Ági,

    nagyon jo a blog, miota megszuletett a lanyom, azota rendszeres olvasoja vagyok a honlapnak. Nagyon tetszenek az e-mailek a baba fejlodeserol. Engem is erdekelnenek kulonbozo foglalkozasok,kortol fuggoen, mert egyre tobb figyelmet es foglalkozast igenyel a gyerkoc. Valamint szivesen olvasnek szulesi komplikaciokrol, mivel jomagam is csaszarral szultem. Mar fajdalmaim voltak, a korhazban fekudtem, mikor hirtelen elkezdtem verezni es azzonnal toltak a mutobe. A placenta ido elott elhalt es a baba veszelyben volt. Errol meg eddig soha nem halottam.
    Elore is koszonom es tovabbi sok sikert.

  • Nagy Angelika

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia. Boldog blogszuletesnapot. En is szavaztam, hiszen annyi jo tanacsot kaptam. En szivesen olvasnak a gyerek betegsegekrol. Angliaban elunk es mint ahogyan tudni a doktorokkal csak gond van. Kislanyom tej alergias volt odakint, semmilyen tanacsot nem adtak es ki sem vizsgaltak. Idehaza meg semmi baja.Egy csomo olyan betegseg var meg rank amivel nemfogok tudni mit kezdeni.
    Koszonom szepen es sok sikert.

  • Zsani

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia!

    A kislányom 2 éves és a közeljövőben várjuk a kisöcsiket, mert hogy bizony ketten figyelnek a pociban. A gond az, hogy nagyon kevés az infó az ikres anyukák/anyuka jelöltek számára. Nem tudni mi tekinthető normálisnak és mi nem, pl vizsgálati eredmények, növekedés… stb terén.
    A másik gond, ami nálunk hamarosan jelentkezik, hogy a leányzó és a fiúk valószínűleg egy szobában lesznek. Szívesen olvasnék ennek az előnyeiről és hátrányairól, illetve arról hogy hogyan lehet pl kezelni, ha a kicsik az éjszakai szopcsik idején felébresztik a nagyot. Csak nem az a megoldás, hogy átköltöztetem a szülői ágyba nem????
    Szintén jó téma szerintem, az apák bevonása úgy, hogy azt ne érezzék kényszernek.
    A blogot nagyon szeretem és amikor tehetem elolvasom amiket írsz. Természetesen idő hiányában szelektálva a ránk vonatkozó dolgokra. További sok sikert kívánok!

  • Tzsuzska

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia Ági!

    Először is köszönöm az elmúlt 1 év összes tanácsát, természetesen szavaztam és megtenném még 100x, nekem annyi bátorítást nyújtottak a leveleid.
    Boldog szülinapot és további sikeres éveket kívánok.
    Ami az én legnagyobb problémám és nem igazán találok rá megoldást, az az alvás kérdés. Sokáig semmi baj nem volt, kb 10 hónapos koráig végig aludta az éjszakát a kisfiam, de azóta egyszerűen nem tudom betenni a kiságyba. A mi ágyunkban édesen alszik egész éjjel, akár még napközben is, de elég csak ha közelíteni vele a kiságy felé, már akkor úgy ordít mint ha leforráztam volna. Mindezt akár hajnalban is. Egyszerűen nem értem mi történt. Nem emlékszem semmi elrettentő dologra. Én erről olvasnék szívesen.

    Üdv:
    Zsuzsi

  • Orsi

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági!

    Először is mivel nagyon sok hasznos dologról olvastam már itt,ezért leadtam a szavazatom.
    Csatlakoznék pár előttem szólóhoz,az apa bevonása érdekelne engem is.Főként,hogy hozzuk helyre ha a baba csak sír,ha nem látja az anyját,pedig úgy volt szoktatva,hogy apával is sokat van..Nem a szeparációs szorongásról van szó.
    A másik,hogy sehol nem igazán foglalkoznak a hozzátáplálással 4 hónapos kortól.Jó lenne tudni erről is,meg hogyan alakuljon át a napirend.
    Köszönöm,és még sok évig éljen a blog-is.

  • Zsuzsi

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia Ági!

    Elöször is Boldog Szülinapot!!

    Nagyon szeretem ezt a blogot, ha gép elé ülök-ami igen ritka- mindig beleolvasok.
    Szívesen olvasnék az apákról-férfakról,hogy Ők hogyan élik meg a baba vállalást-s főleg a nevelést, azt hogy akaratunktól függetlenül, vagyis talán erőnktől függetlenül olykor kevesebb figyelem jut rájuk, de így is úgyanugy szeretjük Őket mint régebben!!

    Köszönöm .:-)

  • dr Hajdú Nóra

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági!
    Gratulálok a blog szülinapjához és sok sikert kívánok. Nagyon sok fontos dolgot tanultam tőled.
    Kisfiam 11 hónapos, és a napokban születik a kishuga (remélem :-). Szívesen olvasnék arról, hogy lehet összehangolni két ilyen pici gyerek nevelését, gondozását. Hogyan segítsem a nagyobb fiamat elfogadni az új helyzetet? Hogy osszam be úgy az időm, hogy jusson magamra és a férjemre is? Köszönöm!

    • Edina

      2011. augusztus 12. péntek

      🙂
      Hűűűha… Gratula!!!!
      Kitartás a picikhez! 🙂

  • Márti

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági!
    Nagyon szeretem a blogod, szinte minden kérdésre találok olyat választ, ami megnyugtat, vagy segítséget nyújt.
    Ami miatt már írni is szerettem volna, az az apa bevonása a nevelésbe. Amit még szívesen olvasnék, az a piciknek(10 hónapos)való fejlesztő játékok.

    További sok sikert!

    ui:és most megyek szavazni 🙂

  • Évi

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia Ági,
    Én mindig népszerűsítem a baráti körömben a blogodat, nagyon szeretem, nekem a legtöbbet segített az első évben.
    Szavaztam is persze.
    Amiről olvasnék még, az az, hogy hogyan éli meg más is pl, hogy a család őrültnek tartja azért, mert próbáljuk egészségesen (édességmentesen, vagy legalábbis saját sütivel max 1-2 hetente egyszer, egy rudi/hét) nevelni a gyerekünket. Nap mint nap veszekedés van abból, hogy a szomszéd néni, nagyszülők a tiltás ellenére nyomják a lassan 2 éves gyerek kezébe az édességet. Én érzem már magam földönkívülinek!!

    Köszi és boldog szülinapot!
    Évi

  • Oláh-Horváth Beáta

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági!

    Nekem is nagy segítség lenne egy ugyanolyan, játékokról (közös és önálló), játékos fejlesztésről szóló rendszeres kapaszkodó, mint amilyet a baba fejlődéséről kapok hónapról-hónapra. Sokat agyalok azon, hogy mikor, mit, hogyan és mennyit kellene játszanom a lányommal, mi az, ami hasznos és élvezetes is, ráadásul megfelel a korának.
    Amúgy a baby blues szintén olyan téma, amiről – bár rengeteg cikk születik már, amelyben kiemelik, hogy a jelenség „normális”, nem „nyafogás” és nem szégyellnivaló – még mindig nem merünk beszélni, még anyukák egymás között sem…

    Boldog születésnapot!

    • Zsuzsa

      2011. augusztus 12. péntek

      Hú, igen, mármint amellett, hogy boldog szülinapot a blognak, egy ilyen játékos hírlevél nagyon klassz volna!!! Sokszor én is meglőve érzem magam, amikor már minden esik ki a féléves lánykám kezéből, és semmivel se tudom lekötni. Szóval egy nagy plusz1 szavazat annak a bizonyos életkorhoz köthető foglalkozások-játékok (esetleg dal- és mondókajavaslatok) hírlevélre (vagy legalább egy egyszeri nagy, áttekintő cikkre)
      Előre is köszi, Ági, és további sok sikert!

  • Eszterka

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia, igen a játékokról én is szívesen olvasnék többet, illetve a szülés utáni depresszióról, és a szülés utáni szexualitásról.
    Köszönöm az eddigi leveleket és várom a következőket is 🙂

  • Kriszta

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Én a dackorszak kezeléséről (a klasszikus hiszti mellett a folyamatos nyivákolás-semmi se jó de nem tudom mit is akarok- témát is ideértve) olvasnék valami biztatót; illetve az „éjszakai népvándorlást” szeretném valahogy megszüntetni. Ha ebben tudnál valami praktikus tanácsot adni, nagyon hálás lennék.

  • ADRI

    2011. augusztus 11. csütörtök

    ÉN IS SZAVAZTAM 🙂

  • Edina

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia! 🙂 én még aránylag új vagyok, tehát engem minden érdekel, hiszen pici fiam 7 hónapos és az első babám :)Szeretem az e-mailben küldött infókat, és ha időm engedi akkor a honlapon is olvasgatok.

    további sok sikert 🙂

    • Vicky

      2011. augusztus 11. csütörtök

      Osztom a véleményed. Én egy 10 és fél hónapos baba anyukája vagyok,és élvezettel böngészem az oldalt, mikor időm engedi, de különösen szeretem a hírlevelet, melyet mindig elolvasok.
      Továbbá érdekelnének az otthoni fejlesztő játékok, fontosnak tartom a kismamalélek-ápolást, további egészségmegőrző recepteket (1 éves kor utáni évek táplálása)várnék.

      Szavazok, további sikeres működésben bízva boldog szülinapot a blognak!

  • Bánfi Kata

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Én is szavaztam, mert tényleg sok érdekes, és jó dolgot olvastam az elmúlt egy évben. S bár a fiam koraszülött, és nem úgy fejlődik, ahogy a mélek jönnek, de ettől még segítség. Én most az éjszaka átalvással vagyok bajban. Még mindig fel kel legalább kétszer éjjel. Én erről olvasnék.

    Kata

  • Cynthia

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági!
    Nagyon jó a blog, rengeteg hasznos dologról írsz, köszönet érte! A kérdéseden elgondolkodva (hogy miről olvasnék még szívesen) az jutott eszembe, hogy a császármetszést vajon ki hogyan éli meg?
    A kislányom 1 éve született, sürgősségi császárral (egy CTG eredménye lett annyira rossz, hogy azonnal vittek is a műtőbe). Nagy sokk volt, borzasztóan aggódtam a kislányomért közvetlenül a műtét előtt és közben is. Szerencsére egészségesen jött a világra, és azóta is minden rendben van velünk, de az elmúlt 1 évben sem gyengült bennem az az érzés, hogy én igazából nem is szültem. „Csak” kiemelték belőlem, és aztán jött ugyan a megkönnyebbülés, hogy egészséges, de nem így képzeltem el… Sokszor megfordult már a fejemben, hogy normális-e, hogy 1 év után is még mindig ezen gondolkodom. Jó lenne kicsit olvasni a témáról, bár tudom, kicsit más, mint amikről általában írni szoktál…

    Köszönet még 1x a blogért, számíthatsz a szavazatomra.

    Üdv,
    Cynthia

  • Tóbi Krisztina

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szia,nagyon klassz tanácsokat kaptam eddig Tőled,további jó munkát kívánok!Szívesen olvasnék a szobatisztaságról,ill. továbbra is az életkornak megfelelő fejlesztő játékokról,mert annyi sok játék van az üzletekben,de mégis,mikor ajándék vásárlásra kerül a sor,akkor szinte csak használhatatlan vackokat látok tízenezrekért.Érdekelnek még a dackorszakkal kapcsolatos nevelési tanácsok is.Hirtelen ennyi jutott most eszembe,minden jót kívánok!

  • filacica

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Àgnes!

    3 honapos a kislànyom és miota megszületett azota a pàrommal együtt fürdetünk!Ez még nem is lenne baj, csak a férjem van amikor a munkàja miatt sajnos nem tud itthon lenni.Àltalàba Ö fogja és én mosom a kicsit!Amikor nincs otthon én olyankor nem tudom megfürdetni a gyereket! Ordit és rugja ki magàt a kezemböl! Kérlek adj vagy adjatok pàr tippet ez ügyben!

    • Vida Agi

      2011. augusztus 12. péntek

      Próbáld meg, hogy az egyik karoddal a fejét tartod, a másikkal mosod. De az is segíthet, ha együtt fürödtök nagykádban, mert a testközelség megnyugtatja.

    • Edina

      2011. augusztus 12. péntek

      Lehet a Te…ban kapni maci alakú fürdőszivacsot, amire nyugodtan ráteheted a babót, felszabadul a két kezed. Kb. 1500-2000 Ft körül mozog. Nekünk azóta nem sír a kisfiunk, kb 1 hónaposan tettük rá először….adigg ő is visított. 🙂
      Bocsi, hogy belekotyogtam.
      Szép napot! 🙂

  • ls

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Apákról olvasnék szívesen (lehet hogy csak idáig nem találtam…): ők vajon hogy élik meg, nekik mi a nehéz, hogy ne felejtsük el őket, hogyan vonjuk be, hogyan fogadtassuk el vele az új helyzetet stb.

    Amúgy meg boldog szülinapot 🙂

  • Anett

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Szavaztam 😉

  • Besze Barbara

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ágnes, nagyon kedvelem a blogodat, több barátnőmnek is ajánlottam már:)

    Amiről még olvasnék: ikrek nevelése… Másfél évesek a fiaim, és nagyon kevés az ikrek neveléséevel kapcsolatos szakanyag, hiteles tanácsadó. Ebben tudnál segíteni? Részletesebben: érdekelnének a következő témák: a veszekedések, verekedések kezelése, a dominancia kérdése (melyik a domináns, hogyan alakul ki, hogyan változik); gyerekek közti kapcsolat, szülő-gyerek viszony (sérül-e az egyik gyerek, és mennyire, ha a másikat vigasztalom, hogyan lehet ezt szülőként feldolgozni, hogy nem tudok egyszerre mindkettővel ugyanolyan intenzitással foglalkozni)…
    Előre is köszönet, és boldog szülinapot! Drukkolok a Goldenblogon!:)
    b

  • Ancsa

    2011. augusztus 11. csütörtök

    Kedves Ági!
    Én nagyon szivesen olvasnék a a baba mama összeszokásáról,a kezdeti szorongásról,megoldásáról. Remélem jó írtam le a témát:)
    Előre is köszönöm!!!

Comment navigation