Jó alváshoz jó takarók (riport)

Tímár Tünde otthonról, a kisfia mellől fogott babatakarók készítésébe: sikerrel. Babaneves takarói szépek és egészségesek egyaránt. Vele beszélgettem.

Hogyan döntötted el, hogy család mellől vállalkozásba fogsz?

Mikor kismama lettem, nagyon sok hasznos, szükséges dolgot elkészítettem a születendő kisfiamnak, például ágyneműk, huzatok, takarók, kisruhák…

 Jó alváshoz jó takarók (riport) Elég jól sikerültek ahhoz képest hogy nem vagyok varrónő, ez pedig ösztönzött, arra hogy több mindent csináljak magunknak, barátoknak, ismerősöknek.

A takarókat elkezdtem hirdetni az interneten, és így egyre többen rendeltek. Mára pedig kibővült a választék, és van egy saját honlapom is. www.nevreszolotakaro.eoldal.hu . A névre szóló takarók, párnák mellett falvédőket, ágytakarókat, sálakat, ovis zsák + tornazsák szetteeket, névre szóló kötényeket, mikulászsákokat is készítünk.

Hogyan oldod meg mindezt gyerek mellől (ha jól gondolom, akkor kisgyerek mellett csinálod)?

Próbálkozom teljes összhangot teremteni az életemben, nehéz ugyan egyszerre a gyerekkel játszani, felfedezni a világot, iskolába járni, és még a saját vállalkozásomat is csinálni, de nem vagyok egy nyugis, otthonülős típus.

Néha picit sokat vállalok magamra, olyankor feszültebb vagyok a kelleténél, de megpróbálom magamat megnyugtatni. Nagyon szeretem a munkámat, nagy boldogság megkapni a leveleket, amiben írják a vásárlók, hogy mekkora sikere volt a termékeimnek.

Miért pont névre szóló babatakaró?

Az elsőt a saját kisfiamnak készítettem el, nagyon tetszett, jól sikerült. Jöttek a barátok, ismerősök, és gondoltam egyet: Miért nem csinálhatnám én ezt másoknak is? Aztán belekezdtem.

Milyen termékeket készítesz még és miért pont ezeket?

A takarók, párnák mellett készítünk még falvédőket, ágytakarókat, sálakat. Az óvoda kezdete előtt nagy sikere van a névre szóló ovis zsák + tornazsák szetteknek.

Van-e valamilyen speciálisan bababarát szempontod (pl. az anyagmegválasztásnál)?

A kezdetektől törekszem a legjobb minőségre, esztétikára, egyedi mintákra, és a kedvező, megfizethető árkialakításra. Bármilyen elképzelést meg tudunk valósítani. Ebben a hónapban például Rózsaszín párducot és Harley Davidson mintát készítettünk. Szerencsére még nem érkezett panasz a termékeinkre, és örömömre szolgál, hogy igen szép számban vannak visszatérő vásárlóink.

A takaróink vastag, meleg, nem bolyhozódó polár anyagból készülnek, kézi varrógéppel varrjuk őket, és egyedileg készülnek. Minden takaró a leendő kis gazdájának készül.

A kötények, mikulászsákok, oviszsákok is könnyen mosható, jól vasalható anyagból készülnek, a nevet pedig géppel hímeztetjük bele.

Az anyagok teljesen bababarátok, minden alapanyagnál a legjobb minőséget szeretem vásárolni. Az oviszsákok, mikulászsákok például 100 % pamut anyagból készülnek.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.