Békében magaddal Önismereti Tréning
Vida Ágival

Egy csomó módszert ismersz a gyermekneveléssel kapcsolatban, mindent összeolvastál, tudod mit kéne tenned, mégsem tudod megtenni, amit kellene?

Úgy érzed, mindent megtettél a gyermeked neveléséért, de mintha nem változna semmi, egy helyben toporogtok?

Mi lehet a gond?

Anyaként a legjobbat szeretnéd a gyermekednek, de néha elbizonytalanodsz: "Jól csinálom? Nem rontottam el valamit? A legjobb döntést hoztam?"

Sokan úgy gondolják, csupán határozottságra, egy jó módszerre van szükség ahhoz, hogy ezek a problémák megoldódjanak, azonban talán néha te is érzed, hogy ez nem mindig elég.

Hiszti, hosszas esti altatás, szobatisztasággal kapcsolatos problémák, válogatás, nyafogás, időhúzás, feleselés, mondod neki és oda sem figyel rád, szófogadatlanság, állandó ellenkezés, játszmák - és még sorolhatnám azokat a problémákat, amiknek a megoldásában NEM csak egyetlen trükk vagy módszer segíthet, hanem valami egészen más:

a szülők hangulata, hozzáállása és a légkör, ami körbeveszi a gyermeket.

anya és gyermekeA gyermeknevelési trükkök, a könyvekben olvasott praktikák gyakran azért nem válnak be, mert te magad sem vagy biztos benne, jól csinálod-e. Mindegy, hogy altatási praktika, önállóságra szoktatás vagy fegyelmezés: hiába tudod a módszereket, hiába próbálod úgy csinálni, ahogy ajánlották, valami még mindig hiányzik.

Miért lehet ez?

Mert nem elég, ha a jó mondatokat mondod. Nem elég, ha a jó módszert használod.

Kell még valami:

A JOBB ÖNISMERET.

Hiába tudsz sokat a gyermeknevelésről, a gyerekekről, ha nem ismered magad, mint szülőt, ha bizonytalan vagy, ha csak kísérletezel: nem leszel hiteles a gyermeked előtt, ezért nem tudsz hatással lenni rá. Ebben szeretnék neked most segíteni.

Ha a gyermeked jól van, jól is viselkedik.
Ahhoz, hogy ő jól legyen, neked is jól kell lenned.

A megfelelő szülői önismeret az EGYETLEN módja annak, hogy ne csak átmenetileg szüntess meg magatartási problémákat, hanem VÉGLEG megváltoztasd azokat a tényezőket, amik hatással vannak a gyermeked viselkedésére és emellett kiegyensúlyozottabb, boldogabb érzelmi környezetet teremthess számára.

Hogy ez ne így történjék, abban a Békében Magaddal Szülői Önismereti Tréning segítségével tudok segíteni neked.

Mit tanulhatsz meg a Békében Magaddal Tréningcsomagból?

1. A szülői önismeret alapjai

Ebben a modulban megismerkedünk a személyiség felépítésével, feltárjuk az alaptermészetedet és a belső motivációkat, amik irányítanak téged a gyermekeddel való kommunikációban.
Megnézzük, hogyan befolyásolják ezek a belső motivációk a viselkedésedet, a gyermekeddel való kapcsolatodat és a szülői szerephez, családhoz való viszonyodat.

A szülővé válás folyamata nagyban befolyásolja a folytatást is.
- Hogyan lettél szülő?
- Mi volt a fejedben, mit terveztél, mire számítottál előtte?
- Milyen elvárásaid voltak?
- Hogyan látod magad most, amikor már gyermekeid vannak?
- Milyen kapcsolatban vagy anyaként a női szerepeddel, apaként a férfi szerepeddel?
- Mit adsz át ebből a gyermekednek? És mit szeretnél átadni?
- Hogyan befolyásolja a gyermekeddel való kapcsolatodat és a gyermeked viselkedését mindez?
- Mi a különbség az anyák és az apák kötődése között és hogyan befolyásolja mindez a gyermekükkel való kapcsolatukat?
- ezeket a kérdésekre kapsz választ az első modulból.

MIRE JÓ EZ? Ha ezeket megfejted, máris megérted, miért érzed néha bizonytalannak magad gyermeknevelési kérdésekben és hogyan tudsz magabiztosabb lenni.

2. Miért nem érti meg a gyereked mit szeretnél tőle?

Miért nem azt csinálja a gyermeked, amit mondasz neki? Miért nem ért a szép szóból? Miért nem hat rá a magyarázat?

Ebből a modulban azzal foglalkozunk, ami a beszéden túl van: a metakommunikációval. Hogyan hat a mimikád, a gesztusaid, a viselkedésed a gyermekedre? Mit tehetsz, ha azt szeretnéd, hogy a szavaid, a kéréseid valóban hatással legyenek a gyermekedre és ne engedje el őket a füle mellett?

Altatási nehézségek, nehezen evő baba, szoptatás, beszoktatás a bölcsibe/oviba - csak néhány helyzet azok közül, ami, ha nehezen megy, a kicsi szorong, függetlenül attól, mit mondasz neki, mert te is szorongsz. Hogyan változtass ezen? Ebből a 3 leckéből ez is kiderül.

A szülő-gyermek közötti kapcsolatok típusai: Milyen anya-lánya és apa-lánya kapcsolatok vannak? Milyen anya-fia és apa-fia kapcsolatok vannak? Hogyan tudod alakítani a kettőtök kapcsolatát? Hogyan tudod meggyőzni a gyermekedet? - ez javarészt a kapcsolat típusán múlik. Ebből a leckéből megérted majd, miért!

MIRE JÓ EZ? Mert ha megtanulsz a gyermeked nyelvén beszélni, ha megérted, mi az, ami rá hatással van, máris könnyebben fogod tudni kifejezni magad, megértetni vele, amit mondani szeretnél. Pl. használhatod az ebből a modulból megtanult módszereket arra, hogy javítsd a gyermeked alvását, leszoktasd a hisztiről, oldjad a szorongását beszoktatásnál vagy más nagy változásoknál az életében.

3. Amit a szüleidtől tanultál: a családi minták ÉS: Hogyan írhatod felül őket?

Milyen családmodellt követett a családod gyerekkorodban? (gyakran ezek a modellek generációkon át öröklődnek, amíg nem jön valaki, aki változtat rajta)

Hogyan érzel a családi mintáddal kapcsolatban?

Milyen érzéseid vannak a szüleiddel kapcsolatban? (végignézzük a szüleiddel, nagyszüleiddel való kapcsolatodat, feltárjuk azokat a pontokat, amikben egyetértesz velük, amiket jó példának tartasz és azokat, amiket nem)

Megnézzük, hogyan hatnak az egyes családmodellek a bennük élő gyerekekre és megmutatom azt a módszert, amelynek segítségével felül tudod írni a nem megfelelő családi mintát.

MIRE JÓ EZ? Ha mindezt megérted, a homlokodra fogsz csapni, megérted a mélyebb összefüggéseket és elkezdesz olyasmin is változtatni, amire eddig nem is gondoltál volna, hogy azon mennyi múlik.

4. Nevelési stílusok és egyéniségek

Megismerkedünk a különféle nevelési stílusokkal, megnézzük, te melyiket követed, és milyen hatással vannak az egyes nevelési stílusok a gyerekekre.
- Milyen egyéniségű gyermekhez milyen gyermeknevelési stílus illik?
- Hogyan találd meg azt a stílust, ami leginkább illik hozzád?
- Hogyan találd meg azt, ami a leginkább illik a gyermekedhez?
- Mit tegyél, ha a személyiséged nagyon eltér a gyermekedétől?
- Hogyan kezeld azokat a helyzeteket, amikor emiatt kerültök konfliktusba egymással?

- erre is választ kaphatsz ebből a modulból.

MIRE JÓ EZ? Segít tisztába kerülni a saját értékeiddel, magabiztosabbá tesz. Ha pedig később újra és újra meghallgatod, végiggondolod, amit itt tanulni fogsz, az segít átlendülni a mélypontokon, amikor úgy érzed, valamit nagyon elrontottál.

5. Mik a szülői erősségeid?

Az első 4 modulban főként azzal foglalkozunk majd, milyen is vagy.
Ebből a modulból viszont azt követheted végig, mivé válsz a gyermeknevelés során. Minden személyiség fejlődhet egészséges vagy egészségtelen irányba. Ha békében vagy magaddal, ha nem küzdesz magad ellen, a gyermekeid is hitelesnek éreznek majd, ezáltal anélkül lesz tekintélyed a szemükben, hogy azt erőltetve, büntetéssel, fegyelmezéssel, számonkéréssel érnéd el.

Ahogy, hogy ezt elérjük, végignézünk néhány személyiségjellemzőt is, amik sokat mondanak a gyermekednek is, utánozza őket, hatnak rá. Ezek:

az indulatkezelés módja,
a következetesség,
a szeretethez való viszony,
a félelemhez való viszony,
a másokhoz való viszony.

MIRE JÓ EZ? A modul végére nem csak magadat fogod jobban ismerni, hanem tudni fogod azt is, min és hogyan változtass, hogy a gyermeked hallgasson rád.

6. Nevelés és légkör

- Hogyan hat a szülők viselkedése a gyermekre?
- Milyen hatással van rá a környezet, a család életritmusa?
- Milyen hatással van rá a te viselkedésed? Pontosan hogyan utánoz a gyermek és mit les el tőled?
- Ha utánzással tanul, akkor hogyan lehet az, hogy bizonyos dolgokat nem lát tőletek, mégis csinálja?

Mi állhat az olyan viselkedések hátterében, mint

- az agresszió,
- hiszti,
- nyafogás, manipulálás,
- válogatás, evési problémák,
- szobatisztasággal kapcsolatos problémák,
- beszoktatási nehézségek,
- elaltatási és alvási nehézségek
- állandó ellenkezés és szófogadatlanság?

Hogyan tudod ezeket megoldani a környezet megváltoztatása révén?

MIRE JÓ EZ? Gyakorlati módszereket és példákat kapsz arra, hogyan nevelj a saját és a gyermeked személyiségének megfelelően.

7. Szabadulás a megfelelési kényszertől

Elfogadod, hogy a világ olyan, amilyen és alkalmazkodsz hozzá vagy pedig olyan kis szigetté teszed a családotokat, ahova el lehet bújni a világ elől? A világ rohan, de tényleg szükséges, hogy mindez állandó rohanássá, alkalmazkodássá tegye az életet? Hogy a család is a világgal együtt tartson?

Hogyan szabadulj meg a külső nyomástól, kényszertől és alakítsd ki úgy a családot saját értékeit, ritmusát, hogy az irányítás a ti kezetekben legyen?

Ezeknek a leckéknek a segítségével megszabadulhatsz a megfelelési kényszer okozta nyomástól és megtanulhatod megteremteni a saját nevelési stílusodat és megtanulod megoldani azokat a helyzeteket is, amikor a külső nyomást és a saját értékeidet nehezen tudod összeegyeztetni.

Például egy reggeli elindulás nagyon stresszes tud lenni, hiszen a fejedben ott van, hogy az óvodába, iskolába, munkahelyre pontosan meg kell érkezni (külső elvárás), ugyanakkor a gyerekeknek jó lenne, ha ki tudnák aludni magukat és jutna idejük rendesen reggelizni is. Ezzel szemben a gyerekek csak húzzák az időt, minden reggel nógatni kell őket és végül minden reggel összeveszésben végződik. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekre mutatok megoldásokat ezen a héten.

MIRE JÓ EZ? Megszabadulsz attól a nagy tehertől, ami tönkreteszi a legtöbb család hétköznapjait.

8. A kiegyensúlyozott család

A gyermekedet szereted. De vajon hogyan alakítsd át a szeretetedet szeretetteljes viselkedéssé? Hogyan neveld őt úgy, hogy minden pillanatban érezze a szeretetedet még akkor is, ha nem ért veled egyet?

Hogyan alakíts ki olyan családi légkört, amiben a gyerekek magától értetődően jól viselkednek?
Mindegy, hogy családban nevelődik a gyermeked vagy egyedül neveled: képes vagy pszichés biztonságot teremteni számára. De hogyan?
Hogyan segíts a gyermekednek, ha a közösségben sebeket szerzett, szorong?
Hogyan kezeljétek a családi konfliktusokat, a testvérek közötti vitákat és a gyermek és szülő közötti nézeteltéréseket?
Hogyan kezeljétek a szülők közti vitákat a gyerekek előtt?
Hogyan változik a kapcsolat a gyermekek felnőtté válása során? Mit tegyetek, hogy a kapcsolatotok gyermekbiztos maradjon?
Hogyan kezeljétek a családban a nagyobb változásokat, mint a testvér érkezése, haláleset vagy válás?

MIRE JÓ EZ? Kiegyensúlyozottabb, mosolygósabb családotok lesz, olyan, amilyet mindig is szerettetek volna!

A 24 leckéből álló tréningcsomag ára most 14.900 Ft helyett csak br. 8900 Ft!

Ez az ár tartalmazza:

- a 2 hónapos tréning teljes anyagát (összesen 24 lecke),
- egy ajándék online előadást, a "Testvérek nevelése" címen, amit letölthető formában kapsz meg,
- a tréning anyagát 2 db CD lemezen kapod meg, de ha nincs CD lejátszód, kérheted az online felületen elérhető verziót is.

Drága? Ez nem egy filléres könyv vagy egy ingyen elérhető tippgyűjtemény, amiből megtudsz ezt-azt a gyereknevelésről, hanem egy gyakorlatias tréning, amiből nem csak felületes ötleteket kapsz, hanem segít megtalálni a saját és a gyermeked egyéniségéhez leginkább illő megoldásokat. Mindössze 2 könyv áráért.


Gyakran Ismételt Kérdések a Békében Magaddal Tudáscsomagról

apa és anyaMiben más a Békében Magaddal Önismereti Tréningcsomag, mint egy "sima" önismereti vagy gyermeknevelési tréning?

Ez nem általános önismereti tréning, hanem olyan, ami kifejezetten szülőknek szól. Segít megismerni magadat ebben a szerepben, feltárni azokat a gyermekkorodból származó szülői mintákat, amik alapján "zsigerből" a szüleidhez hasonlóan nevelsz, segít oldani a gyermekneveléssel kapcsolatos belső feszültségeket és kialakítani a saját nevelési stílusodat. Ez a tréning párban is végezhető, apával ketten is jöhettek, így mód nyílik rá, hogy még most, amíg kicsik a gyerekek, átbeszélhessétek a közös céljaitokat, érzéseiteket, gondolataitokat.

A gyermeknevelési tréningekkel, könyvekkel szemben itt nem csak kész módszereket kapsz, hanem rendezheted a szülői szereppel kapcsolatos érzéseidet is, felismerheted a viselkedésed és a gyermeked viselkedése közötti mélyebb összefüggéseket és abban is segít, hogy kiválaszd a saját és a gyermeked számára legmegfelelőbb megoldásokat, hiszen minden gyerek más.

Hány éves gyerekek szüleinek javaslod?

0-99 éves korig jöhettek 🙂 Nincs életkori megkötés, hiszen itt nem a gyermekedről, hanem rólad, rólatok, a ti kapcsolatotokról lesz szó.

Hogyan néz ki egy ilyen tananyag?

Ez a tréningcsomag 2 CD lemezből áll, amin összesen 27 leckét találsz, mp3 hanganyag és pdf formában. A leckéket a telefonodra, tabletedre is feltöltheted, de számítógépről (PC és Mac) is tanulhatsz. A leckék átlagosan 15-20 percesek.

Egyedül is hallgathatom?

Természetesen! A tréning anyaga anyáknak, apáknak és pároknak egyaránt feldolgozható. Ha most egyedülálló szülő vagy, sokat segíthet majd neked a tréning abban, hogy amikor később párra találsz, hogyan beszélj vele a gyerekekkel, a közös család építésével kapcsolatos kérdésekről. Rengeteg későbbi konfliktust megelőzhetsz majd ezzel.

Érdemes megvennem, ha még csak most várok babát?

Szívesen látunk téged is! A várandósság kiváló időszak arra, hogy jobban megismerd magad és a párodat, hogy közösen eltervezzétek a jövőt és mire a baba megszületik, tudatosan vágjatok bele a közös családi életbe.

Vélemények azoktól, akik már elvégezték:

Azért jelentkeztem a tréningre, mert a férjemmel többször is vitatkoztunk a gyereknevelésen. A leckéket főként én hallgattam, de néhány feladatot közösen is végignéztünk, megcsináltunk. Nagyon érdekes beszélgetések voltak, közelebb hozott minket egymáshoz. Most már értem, miért értettük korábban mindig félre egymást.

T. Krisztina a 2014. októberi Békében magaddal tréning résztvevője, 1 gyermek édesanyja

A fiam dackorszaka sok fejtörést okozott. Állandóan vívódtam magammal, ha rászóltam úgy éreztem, túl szigorú vagyok, máskor meg túl engedékenynek éreztem magam. Rémes lelkiismeretfurdalással küszködtem, úgy éreztem, én rontottam el az egészet. Már az első pár leckéből sok mindent megértettem és sikerült a férjemmel is megvitatnunk néhány kérdést, amiben eddig nem tökéletesen értettünk egyet. Köszönöm!

G. Csilla a 2015. márciusi Békében Magaddal tréning résztvevője, 1 gyermek édesanyja

Kedves Ági! Sok jó könyvet olvastam már, de ez a tréning egészen új megközelítésből foglalkozik a gyerekekkel és a szülőkkel. Jó folytatása a könyvednek. Köszönöm!

Sz. Alexa A 2015. áprilisi Békében magaddal tréning résztvevője, 3 gyermek édesanyja

Köszönöm, hogy résztvehettem a tréningen! Sok mindenben megerősített és tanácsot adott. Nálunk az evés és az alvás volt a két nagy mumus. A kisebbik lányom rettenetesen válogatós. Ezalatt a 2 hónap alatt sikerült teljesen rendezni az evéssel kapcsolatos játszmákat és a nagyobbik lányom hosszas esti elalvása is rendeződött: most már a mese alatt elalszik!

D. Szimonetta A 2014. októberi Békében magaddal tréning résztvevője, 2 gyermek édesanyja

És most még ezt is elviheted:

Szeretnéd a gyermeked személyiségét jobban megismerni? Elsajátítani egy olyan módszert, amelynek révén megismerheted a személyisége mozgatórugóit, a legbelsőbb motivációit és megtanulni, hogyan, milyen szavakkal, mondatokkal, érvekkel tudsz igazán hatással lenni rá? Most a Békében Magaddal tréning mellett megkaphatod a 24 leckéből álló Egyéniség Születik tréning anyagát is!

Az Egyéniség Születik tudásanyag révén az enneagram módszerei segítségével értheted meg jobban, mi mozgatja az embereket és találhatod meg azokat a szavakat, amikkel hatni tudsz rájuk - és ez nem csak a gyermeknevelésben válhat hasznodra.

A két módszer egymás tökéletes kiegészítője: a Békében magaddal tréning segít új szemszögből látni a magadat, az Egyéniség Születik pedig segít jobban megismerni a gyermekedet és megtalálni a hozzá leginkább illő nevelési módokat.

Az Egyéniség Születik tréning értéke br. 8900 Ft, ha azonban most a Békében magaddal tréningcsomaggal együtt kéred, a két tréning ára számodra 17800 Ft helyett mindössze 12900 Ft!

A jelentkezés indul: hamarosan!