Popsitörlő érzékeny bababőrre

1931-ben egy Thomas Smith nevű ír gyógyszerészprofesszor egyedülálló összetételű krémet fejlesztett ki a patikájában.  Már akkor kiderült, hogy az elkészült krém kiváló a kisebb bőrsérülések kezelésére. Az 1950-es évektől a krém forgalomba került, és Sudocrem néven vált ismertté. A Sudocrem család most törlőkendővel is gazdagodott. Kipróbáltuk.

A Sudocrem kenőcsöt sokan ismerik. Ez az, ami segít a makacs pelenkakiütéseken, a kisebb sérülések kezelésében, a szúnyogcsípések megszüntetésében és akkor, ha a napon lepirultak a gyerekek. De vajon mit tud a popsitörlő?

A csomagoláson több fontos információ is látható, például az, hogy parabén- és alkoholmentes, valamint hipoallergén, ami megnyugtathatja azokat, akik a babájuk érzékeny bőre vagy allergiás hajlama miatt óvatosan választják ki a megfelelő popsitörlőt.

Ilyen volt a Sudocrem eredeti csomagolása a kezdet kezdetén

A Sudocrem popsitörlő emellett még panthenolt is tartalmaz, ami védelmet nyújt a bőrnek, elősegíti és gyorsítja a bőr regenerációját. Valamint tápláló E-vitamint, ami a bőr simaságáról hivatott gondoskodni.

És vajon milyen használat közben? A mindennapok során azt tapasztaltam, hogy egy popsitörlő akkor jó, ha kellőképpen pihe-puha. Ha egészséges a baba bőre, ennek nincs nagy jelentősége azonban, amikor a fogzás során, az új ételek kóstolgatásától megváltozott széklet miatt vagy mondjuk egy hasmenős betegség alatt kipirosodik a popsi, bizony közelharc lehet a pelenkázás, mert a kicsi nem szeretné, ha hozzáérnénk a fájós területhez. Ilyenkor csak egy nagyon puha és kíméletes kendő segíthet.

Ahogy a képen is látszik, a Sudocrem törlőkendő olyan, mintha egy puha pamut lenne, ráadásul a felülete is selymes tapintású:

A másik fontos szempont a vastagság és a tartósság, hiszen nincs annál kellemetlenebb, mint amikor gyorsan „átázik” a törlő és egy alkalommal többet is kell használni, pláne, ha el is szakad használat közben. Jó pár pelenkázással töltött év alatt sikerült néhányszor belefutnom olyan törlőkbe, amiből hiába volt kedvező az ára, minden egyes pelenkázásnál többet is el kellett használni, így gyorsan kifogyott a csomag. A Sudocrem törlőben különösen tetszett, hogy a sűrű „szövése” miatt szinte képtelenség szétszakítani (nekem legalábbis nem sikerült), szóval az átlagnál nagyobb mennyiségű törölnivaló sem fog gondot okozni neki.

A mindennapokban az is praktikus, ha a kendők megfelelően vannak behajtogatva a zacskóba, egyszerre csak egy jön ki, hiszen nehéz egy pelenkázón ficánkoló gyerek mellett még a kibújt felesleg visszaügyeskedésével is megküzdeni. Huzigáltam egy darabig tesztjelleggel a Sudocrem kendőt és nekem egyszer sem sikerült kettőt egyszerre kicsalogatni a zacskóból, hurrá! 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Leave A Response

* Denotes Required Field