Mit játsszak a 3 hónapossal?

A közös játék egyre izgalmasabb lesz! A baba már minden után lelkesen nyúlkál, minden érdekli és egyre többet van ébren.

Mit játsszak a 3 hónapossal? Ebben a korban kezdik el a legtöbb babát úgy igazából érdekelni a játékok. A nagy kedvenc a babatornászó és a játékhíd, de az ügyesebb babák már a melléjük letett játékokat is megpróbálják megszerezni.

Ez a „hangot adó” játékok klasszikus korszaka! A csörgők, zenélős kütyük nagyon jól elszórakoztatják a babát, főként ha ő is tudja kezelni őket. Jó megoldás erre a csuklóra szerelhető csörgő, amivel jókat tud játszani és nem ejti le közben.

Csörgőt egyébként készíthetsz házilag is: műanyag samponos és tusfürdős flakonokba tegyél rizsszemeket, babot vagy lencsét, a siker garantált 🙂

Az ügyesebbek már a gombnyomogatós játékokat is próbálgatják. Drága, de akár 2 éves korig a kedvenc játékok között lehet a Little Tikes kétféle nyomogatós babatornászója (az egyik óceános, a másik rajzasztallá alakítható), amiket már most el tud kezdeni nyomogatni, később pedig átfordíthatóak.

Mivel a hangok ebben a korban nagyon lekötik, élvezni fogja, ha énekelsz neki, ha magad mellé teszed és házimunka közben énekelsz neki, a munkával is jól haladsz és őt is remekül elszórakoztathatod.
Ugyanemiatt a versikéket, rövid meséket is nagyon élvezi már.

A játékos éneklős-mondókázós tornásztatásnak is nagyon örül. Játszhatjátok pl. hogy „Aki nem lép egyszerre…” közben tornásztatva a térdeit.

A legtöbb baba ebben a korban még nem tud átfordulni, de már érik benne a dolog: hanyattfekvésből néha a mellette levő játékokra tekintget, de odafordulni még nem tud. Hogy ráérezzen a forgásra, egy nagy takaróra fektesd rá a földre és óvatosan fordítsd meg, majd vissza, ha átfordulni nem is tanul meg ettől, de a játékot nagyon fogja élvezni 🙂

Még több játékötletet és fejlődési útmutatót találsz itt! http://babastart.kismamablog.hu/babaneveles

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 Comment

  • moncsi

    2010. január 02. szombat

    Sziasztok!

    első gyermekes anyuka vagyok, pici fiam 3,5 hónapos és tanácsot szeretnék kérni, hogyan tudnám jobban motiválni a mozgásra. Szerintem elég erős baba, de nem igazán látok benne motivációt a fordulásra illetve a tárgyak megfogására. Hiába mutogatok neki színes játékokat, játszom vele, nem nagyon kötik le a figyelmét. Anyukám azt mondta mi ebben a korban már a kezünket a cumisüvegre illetve a cicire tettük ebben a korban. Az én kicsi fiam semmi ilyesmire nem mutat hajlandóságot. Egyedül azt teszi meg hogy a kezét rágicsálja. Mivel tudnám jobban motiválni a mozgása fejlődését?

    Válasz:3,5 hónaposan még nem kell átfordulnia, ezzel ráértek 6 hónapos korig. Amit tudnia kell, hogy a játékok felé nyúl, ha ezt csinálja, minden rendben van, ha nem, akkor említsd majd meg a 4 hónapos vizsgálaton az orvosnak. Motiválni azzal tudod, hogy sokat játszol vele, illetve a tanfolyamomban találhatsz még ötleteket: babastart.kismamablog.hu/babaneveles