Hány hetes terhes vagyok?

Ez az a kérdés, amire a legtöbb kismama elsőre magabiztosan válaszol, aztán belegondol és maga is belezavarodik a válaszba 🙂

Hány hetes terhes vagyok? Első számú alapszabály: a terhességet mindig az utolsó elmaradt menses első napjától számolják.

Kivételek:

  • ha nem volt menstruáció (ilyenkor az első és a 12. heti ultrahang adatai alapján számolnak)
  • ha mesterséges megtermékenyítés esetén pontosan ismert a fogantatás időpontja

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amikor teherbe esel, papíron már 2 hetes terhes vagy.

Nagyon fontos, hogy mindig a betöltött terhességi hetek számítanak, azaz ha 10 hete és 2 napja volt az utolsó menstruációd első napja, akkor 10 hetes terhes vagy.

De mi a helyzet az ultrahangos leletekre írt számokkal? Elvileg a 12. hétig minden baba azonos ütemben fejlődik, ezért a 12. heti vagy annál korábbi babaméretek alapján egyes orvosok szoktak módosítani a kiírás időpontján. Nem szabad azonban készpénznek venni ezeket az adatokat sem, hiszen a legtöbb esetben csak 1-2 nap eltérés van, és nagyon ritka a 7 nap vagy annál nagyobb eltérés.

A pontos számolásra akkor lehet szükség, ha valami nem a papírformának megfelelően születik:

  • ha azt kell eldönteni, hogy a korábban megszületett baba koraszülöttnek számít-e vagy sem (a betöltött 36. hétig koraszülött, azt követően nem)
  • ha azt kell eldönteni, hogy valós túlhordásról vagy számítási hibáról van-e szó
  • ha a magzatot fejlődésben visszamaradottnak találják a vizsgálaton és nem biztos a magzat kora

Számold ki az ultrahang leleted alapján mennyi idős most a babád! Katt ide!

Számold ki a terhességi korodat a Szülés kalkulátor segítségével! Katt ide!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

96 Comments

Comment navigation

  • Abigél

    2010. július 26. hétfő

    Szia!

    A teszt pozitiv lett ,mikor menjünk orvoshozz?
    szia

    Válasz: Kb. a teszt után 7-10 nappal

  • Abigél

    2010. július 25. vasárnap

    Szia!

    Az lenne a kérdésem,ha a párommal együtt voltunk és nem védekeztünk juni-6 -dikán lehet e terhes mert émelyeg és ha igen akkor már 3 hetes terhes.
    szia

    Válasz: Ha már késik a menzesze, akkor érdemes egy tesztet csinálni. Az émelygés önmagában nem utal terhességre. A terhesség pontos korát az utolsó menzesz első napjától számítják, valós kora általában kb. 2 héttel kevesebb.

  • Kissné Zsadányi Ramóna

    2010. július 25. vasárnap

    Szia!
    Juni 1.dikén volt menzeszem,majd 14-18 caneszten kupot használtam,de kimaradt a következő,de terhes nem lehettem ,mert védekeztünk mindig,és sosem volt gond.Viszont juli 4 dikén szándékosan csináltuk meg 6-14 dikán is.
    A tesz juli21-dikén pozitiv lett,előtte is csináltam csak akkor még nem volt semmi.
    Ilyenkor hogy számolják.Hány hetes terhes vagyok?
    Válaszát ekőre is köszönöm

    Válasz: Ha június 1. óta nem volt menzeszed, akkor onnantól fogják a terhességet számítani, tehát hivatalosan 27-én kedden töltöd a 8. hetet. Ha ultrahangon nem fogják megerősíteni, hogy kb. 1 hónappal kisebb a baba, akkor a szülést is a június 1-i időpontból fogják számolni, tehát elvileg március 8-ára leszel kiírva.

  • Mónika

    2010. július 23. péntek

    Legutoljára május 26-án volt menszeszem, ezután június 16-án pecsételő vérzésem. Onnantól kezdeve alhasi görcsök vagy enyhe bizsergés, szédülés, hányiger jelentkezett. Utána pár napra már gyomorégésem is volt. Június 28-án két napot késve volt vérzésem de közel sem hasonlított a rendes menstruációmhoz. Utánna már a melleim is kezdtek fájni, majd megdagadtak és olyan kemények lettek. Az orvos azt mondta hogy nem látja az uh-n, de én érzem hogy valami megváltozott. Minden olyan más rajtam. Terhes lehetek? Vagy csak a hormonok dolgoznak?

    Válasz: ha az orvos nem látta, annak két oka lehet:
    1. Nem vagy terhes.
    2. Terhes vagy, de még nagyon korai szakaszban.
    Ha gyanús neked, akkor pár nap múlva tesztelj, ennyi idő után már ki kell mutatnia, ha terhes vagy.

  • Bianka

    2010. június 24. csütörtök

    Szia!
    Az a bajom, hogy nem jöt még meg és a mellem elég kemény meg fáj is a hasam de most egy kicsit aggódom is, hogy nem lehet-e hogy terhes vagyok, mert már meg kellet volna jönni.A páromal állandóan védekezünk és semmi baj nem volt eddig,de most a mellemen az erek jobban lácódnak de ez a menstruáció miatt is előjöhet ugye?!
    Éhség zavar miatt is előfordulhat vagy pl.meg terhelem magam és azért nem jön meg?!
    A derekam nem fáj kis hányingerem van de az lehet hogy az időjárás miatt nem tudom:Spisilni se sokat járok.
    A fojásom az meg normális nincs vele semmi baj.nem vagyok fáradékony se.

    Köszönök előre is mindent.

    Válasz: Terhességi tünetek nem jelentkeznek mindenkinél egyformán, így ezek hiánya sem zárja ki a terhességet. Ha egyébként pontos szokott lenni a menzeszed, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálnod.

  • Barby

    2010. április 17. szombat

    Jessy ! Ha gondolod barbylove017@hotmail.com : ezen az msn címen elérsz és akkor beszélgethetünk és tudok neked segíteni is ha kell !

  • Barby

    2010. április 17. szombat

    Szia Jessy ! Köszi szépen , én is gratulálok neked picihez ! Hát a tesztet nem muszály vinni , de sokan el viszik én is csináltam 2 tesztet is és mind a kettőt elvittem ! Én először 5 hetesen voltam orvosnál 3,5 mm volt a baba és már akkor megmutatta az orvos a szívhangját is , és az nem árt a babának ha hamarabb megnézik sőt szerintem jobb korábban menni , mert pl a barátnőm úgy járt , hogy 8 hetesen ment orvoshoz és akkor derült ki , hogy a babája nem nől (8 hetesen egy 5-6 hetesnek felelt meg) , de ha hamarabb elmegy észrevehették volna és segíthettek volna , de sajnos neki meghalt a babája ! Az árt ha túl sokat ultrahangoznak , mert ugye a babát káros sugarak érik ilyenkor és akár meg is süketülhet , de ha minden rendbe van nem csinálnak több ultrahangot csak annyit amennyire szükség van a genetikai rendellenességek szűréséhez ! Szerintem menj nyugodtan nincs veszteni valód !

  • Jessy

    2010. április 16. péntek

    Barby, köszi a választ, és gratulálok a babádhoz. 🙂 A tesztet muszály elvinni a dokihoz? Én már kidobtam, kell egy újat csinálnom? Mikor menjek legelőször, mert mindenki mást mond. Ha túl korán megyek dokihoz az árthat a picinek?

  • Barby

    2010. április 16. péntek

    Na voltam dokinál szerdán , már 15 hetes vagyok (hétfőn töltöm a 16 hetet) ! A baba összekuporodva 8,5 cm , ha kinyújtja mindenét 15 cm ! Az orvos szerint kisfiam lesz , de még nem biztos…! Szép formás már , megvan mindene ! Jessy az első vizsgálatot is a nőgyógyász csinálja ! Mikor mész az orvoshoz vidd magaddal a tesztet is amit csináltál , aztán az orvos meg fog nézni vaginális ultrahangon aztán ír egy jelentést (terhesség bizonyított , egy élő embrió) majd a terhes tanácsadásra küldenek ahol megkapod a kiskönyvet és a beutalókat a további vizsgálatokra ! Majd 4 hetente kell menni a nőgyógyászhoz ellenőrzésre és szűrő vizsgálatokra ! De ha már másodszorra mész a nőgyógyászhoz meg kell lennie a kismamakiskönyvednek és aztán minden vizsgálatra magaddal kell vinned ! Itt magyarországon legalább is így van ! Szerintem a vizsgálatok miatt fölösleges ide utaznod , mert úgy is 1 kirendelt védőnőd lesz és mindig ugyan ahoz az orvoshoz kell visszamenned akinél először voltál ! Azért meg szerintem fölösleges 4 hetente utazgatni + a védőnőhöz is ! És a vizsgálatokra csak a védőnő tud beutalót adni , szoval oda is kötelező menni rendszeresen meg hát a védő nők nézik folyamatosan a vizeletet , a súlyodat és vérnyomásodat később a baba szív verését… !

  • Jessy

    2010. április 14. szerda

    Kedves Ági!

    Március 9-én jött meg utoljára, és április 11-én pozitív lett a teszt. Nagyon szeretnék vigyázni a picire. 18 éves vagyok, és a férjemmel élek Franciaországban. Az volna a kérdésem, hogy május 11-18-ig haza repülnék magyarországra, de ez nem árt a picinek? Elvileg a kalkulátor szerint most 5 hetes és 1 napos terhes vagyok, májusban pedig már kb 2 hónapos. akkor mikor volna jó elmennei az orvoshoz? És inkább itt kinnt vagy magyarországon menjek dokihoz? A legelső vizsgálatot milyen orvos csinálja?
    Válaszodat előre is nagyon kösznöm. 🙂

    Válasz: Nem, nem árt, a 36. hétig szabad repülni. Most kéne elmenni nőgyógyászhoz, mert az első vizsgálaton át kéne esni mihamarabb és, hogy megnézze, jó helyen van-e a baba, nincs-e méhenkívüli stb.

  • Barby

    2010. március 24. szerda

    március 17-én voltam orvosnál már 11 hetes + 2 napos volt a baba és 46mm ! Mostmár lassan a 13. hétbe vagyok ! Legközelebb április 14-én megyek dokihoz !

  • Barby

    2010. március 12. péntek

    Ja és még annyit , hogy október 7-re vagyok kiírva ! Hátha ez is segít !

  • Barby

    2010. március 12. péntek

    Ja és Kingának üzenem , hogy nekem december 31-én volt az utolsó menstruációm első napja és én így vagyok 10 hetes ! Ha ez segít , hogy könnyebben kiszámold hány hetes vagy !

  • Barby

    2010. március 12. péntek

    Amúgy nekem még pete érésem se volt úgy estem teherbe és a barátommal csak4x voltunk úgy együtt , hogy belém is élvezett ! Szoval lányok ha nem akartok gyereket védekezzetek , mert könnyebb , mint mindig aggódni , hogy most terhesek vagytok-e és minden hónapba ide irogatni ! A baba akármikor becsúszhat ha nem védekeztek !

  • Barby

    2010. március 12. péntek

    Az én babám 5 hetesen volt 3,5mm 1 héttel később már 8,5mm akkor már az orvos bekapcsolta nekem a szívhangot is ! Most vagyok 10 hetes terhes , majd jövőhéten szerdán megyen uh vizsgálatra legközelebb !

  • Noémi

    2010. február 23. kedd

    Szia!!!

    Azzal a kérdéssel fordulnák hozzátok, hogy a barátommal február 20- án szeretkeztünk,előtte két nappal múlt el a menstruációm és nem védekeztünk. Evvel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy így terhes lehetek? Mikor csináljak terhességi tesztet?
    Előre is Köszönöm a válaszukat!!

    Válasz: Igen, lehetsz. Kb. 12 nappal az eset után már nagy eséllyel kimutatja a teszt a terhességet.

  • Nemecske

    2010. február 21. vasárnap

    Honnan lehet tudni, hogy valaki elvetél??? Mi 2 napja szeretkeztünk a barátommal, és nem védekeztünk. Mennyi az esélye annak, hogy etrhes leszek előre is köszönöm a választ!!

    Válasz: A vetélés görccsel, vérzéssel jár. De nagyon korai időszakban tünetek nélkül is megtörténhet, esetleg az tűnik fel, hogy később jelentkezett a vérzés, mint a megszokott, vagy kicsit más a színe, állaga. A teherbeesés esélye attól is függ, hogy a ciklusod melyik szakaszában vagy. De összességében 5 – 20% között van.

  • babarczi viktória

    2010. február 21. vasárnap

    sziasztok.ha feb.5én volt menzim akkor mikor érdemes probálkozni?viki

    Válasz: Ha átlagos, 28 napos ciklusod van, akkor középidőben van peteérés, tehát február 18-20 körül.

  • kinga

    2010. február 19. péntek

    Köszi a választ, de továbbra sem vagyok teljesen nyugodt. Ha úgy számítják, ahogy mondod, akkor 7. hetes vagyok, és akkor gond, hogy az ultrahang nem mutatott semmilyen életjelet (nem volt szívdobogás), és a méret is kicsit volt (4,4 mm). Akkor gond van?

    Válasz: Ennyire korai terhességben még olyan pici a baba, hogy előfordulhat, hogy nem sikerül azonnal megállapítani a terhességet, vagy nem látszik rögtön a szívhang. Mivel az együttlét időpontjától akár 3 nap is eltelhet a fogantatásig, valamint a beágyazódás is a 7-10. nap között valamikor van, ezért ez is eredményezheti azt, hogy még kisebb a baba, tehát nincs miért aggódnod.

  • kinga

    2010. február 19. péntek

    Szia!

    Bizonytalan vagyok abban, hogy hányadik hétben vagyok. Az utolsó menstruációm első napja jan. 4-e volt, de szinte biztos vagyok abban, hogy a fogantatás jan. 24 vagy 27-én volt. A nőgyógyász szerint 5 hetes vagyok, de nem nagyon értem, hogy hogyan számolta ezt ki. Nekem úgy tűnt, hogy teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy én biztosan tudom a fogantatás két lehetséges napját. Azért aggódom, mert az ultrahangon még nem látott szívhangot, pedig a 7. héten már kéne lennie (és jan. 4-étől számítva már a 7. hétben járok). Nagyon örülnék egy egyértelmű és pontos válasznak, hogy hogyan kell számítani a terhesség heteit akkor, ha tudom, hogy mikor volt a fogantatás. Vagy ez nem számít, mert minden statisztika az utolsó menstruáció első napjától számítódik?

    Válasz: Alap esetben a terhességet az utolsó menzesz első napjától számítják, amikor még egyáltalán nincs is terhesség. Átlagosan 14 nap múlva következik be a fogantatás, de ekkor már rögtön 2 hetesnek számít a terhesség. 1 hét eltérés nem olyan számottevő, nem fogják emiatt módosítani a szülés várható időpontját.

  • Jász Anita

    2010. február 15. hétfő

    Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy 2010 jan 10.én jött meg azota semmi,de spirálom van már 3 éve! Soha ilyet még nem tapasztaltam a melleim” nagyobbak,fájnak. Soha nem késett max 2 napot. Lehetek terhes? És ha igen baja lesz a babának vagy meg lehet tartani? Délután veszek tesztet eddig még nem mertem,de már nem birom tovább.Köszönöm a választ : Anita

    Válasz: Ha spirál mellett esik valaki teherbe, amint kiderül, mindenképp el kell menni nőgyógyászhoz, hogy a konkrét helyzetet megvizsgálja. Arra is van esély, hogy nem okoz gondot, de az ellenkezőjére is. Jobb, ha lát orvos, persze előbb tesztelj!

  • NONO

    2010. február 14. vasárnap

    Sziasztok
    Nekem az a kérdésem lenne,hogy 2010 január 11.én jött meg utoljára,most februárban kb akkor kellett volna megjönnie megint.
    Csináltam tesztet és a teszt pozitív,szóval babát várok.
    De milyen idős terhes vagyok.
    Számoltam már annyit de belezavarodtam.
    Segítsetek!

    Válasz: Hivatalosan a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számítják. Tehát ma (február 15-én) 5 hetes. A valóságban persze kb. 2 héttel kevesebb, ha kb. középidőben sikerült teherbe esni. A szülés várható idejét pedig úgy lehet kiszámolni, hogy az utolsó menzesz első napjához 7 napot hozzáadunk, és a hónapból három hónapot vissza számolunk. Tehát október 18-ra várható a baba.

  • csucsu

    2010. január 23. szombat

    Sziasztok! Az utolsó menzeszem november 7.-én volt.január 21.-én elmentem nőgyógyászhoz és megállapították hogy 9 hetes terhes vagyok.Annyit számoltam már hogy teljesen bele zavarodtam.A kérdésem tehát az lenne hogy kb mikor eshettem tehrbe?

    Válasz: Ha szabályos, 28 napos ciklusod van, akkor november 21-23.-a között.

  • orsi

    2010. január 06. szerda

    szio.november közepén volt utoljára menszeszem,tegnap csináltam egy tesztet ami pozitiv lett.olyan kérdesem lenne hogy most kb hány hetes terhes lehetek? köszönöm

    Válasz:7-8

  • Lillus

    2010. január 05. kedd

    szia!
    együtt voltam az exbarátommal október 11én és november 6án és decemberbe nem jött meg , dec. 8án elmentem nőgyógyászhoz és akkor azt mondta hogy 6 hetes terhes vagyok. Az lenne a kérdésem hogy akkor most melyik idő valószínübb? Az októberi vagy a novemberi? Összevagyok zavarodva ! Köszönöm a választ előre is.

    Válasz:
    A novemberi. A terhességet ugyanis az utolsó menzesz első napjától számolják. Így a teherbeeséskor, ha az éppen középidőben történt, már 2 hetesnek számítasz.

  • Anna

    2010. január 04. hétfő

    szia!
    én október 9én és november 29én voltam együtt a párommal védekezés nélkül. december 8án azt mondta a nőgyógyászom hogy állítólag 6 hetes terhes vagyok. De akkor sajnos volt egy enyhébb gyulladásom i a petefészekben. akkor most tényleg annyi lennék? vagy fiatalabb terhes? kérlek írj

    Válasz: Fiatalabb nem lehetsz, mert akkor nem látta volna a terhességet, nem tudta volna megállapítani.

  • Csilla

    2009. november 20. péntek

    Helló!

    november 5ei uh vizsgálaton a kisbabám ülőmagassága 63mm volt. az orvos azt mondta h 12hetes és 6 napos, v 13hetes a magzat. másnap a kombi teszt vérvétele elött a hölgy egy táblázat alapján azt mondta hogy 12 hetes 4naposnak felel meg. elég fontos lenne hogy tudjam, melyik is a valos:) köszi előre is

    Válasz: Itt megnézheted: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

  • vivi

    2009. október 19. hétfő

    csináltunk egy tesztet negatív lett!!Mennyi az esély a terhességre??

    Válasz: Ha azóta sem jött meg, még mindig van esély, hogy terhes légy. Ha továbbra sem jön meg, de a teszt negatív, és főleg, ha eddig rendszeres volt a menzeszed, akkor érdemes lenne felkeresned egy nőgyógyászt, nehogy valami gond legyen.

  • vivi

    2009. október 19. hétfő

    sziasztok!!!
    már 9 napja nem jött meg de nincs semmi előjele,hogy terhess lennék!!!még csak 17 éves vagyok de már 2 éve van barátom!!ugye nem valószínű hogy terhes vagyok!!!kérlek segitsetek!!!

    Válasz:
    Sajnos nem igazán tudlak megnyugtatni. A 9 nap késés elég hosszú ahhoz, hogy terhességre gyanakodj. Ha éltek nemi életet, akkor nem lehet kizárni a terhességet, főleg, ha nem mindig megfelelően védekeztek. A helyedben csinálnék egy terhességi tesztet. Bármelyik gyógyszertárban vagy drogériában megveheted.

  • Zsani

    2009. szeptember 06. vasárnap

    Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget…az utolsó menzeszem első napja augusztus 10 volt általában nekem 5napos…a napokban reggelente hányingerem van,(dohányzok sajnos igaz keveset)de most még rá se tudok gyújtani,fáj a mellem meg szúródik a hasam alja de a teszt negatívat mutatott.Lehetséges,hogy mégis terhes vagyok?vagy várjak még egy kicsit és csináljak még egy tesztet? Előre is köszönöm ha valaki válaszol. 🙂

    Válasz: Kb. mostanában lenne várható a következő menzesz. A teszt lehet tévesen negatív. A tesztek többsége a vérzés elmaradásakor mutatnak viszonylag megbízható eredményt. Néhány nap múlva újra próbálkoznék.

  • NG

    2009. augusztus 07. péntek

    így már érthető. Köszönöm szépen.

  • NG

    2009. augusztus 05. szerda

    értelek, köszönöm a választ. Akkor ez a 2 hét a peteérésre vonatkozik? Mert én konkrétan azt nem értem, mit jelent az, hogy amikor a fogantatás volt, akkor már valójában vki 2 hetes terhes?
    A Szülési kalkulátor alapján a Babucink fogantatása március 30. (menstruáció után két héttel).és ugye márc. 16. az utolsó mensi első napaj. Viszont a Baba nagysága miatt március 23.tól számolja a doki, és ezt nem értem miért? Tehát akkor március 30. án fogant konkrétan?
    Ne haragudj, hogy értetlenkedek, csak szeretném jobban megérteni pontosan hogy is van ez és nálunk miért nem a mensitől számoljuk.

    Válasz: A terhességi kort mindig az előző menses első napjától számolják, mert papírforma szerint kb. 14 napra rá van a peteérés és ekkor lehet a fogantatás tényleges időpontja is. Csakhogy a fogantatás nem mindig ekkor történik, mert a peteérés is bekövetkezhet 2-3 nappal korábban és a spermiumok is képesek akár 3 napig életben maradni, mire megtalálják a petesejtet.
    Ezért a szülés időpontját az első és a 12. heti ultrahang alapján némelyik orvos újra szokta számolni. A babák a 12. hétig egyformán fejlődnek, tehát a 12. héten mért méretéből lehet következtetni a fogantatás valódi időpontjára. Ezt követően viszont már egyéni a növekedés üteme, tehát pl. a 32. heti méretekből már nem lehet következtetni arra, mikor fogsz szülni.

    Nem minden orvos szokta ezalapján módosítani a kiírás időpontját, mert az ultrahangos mérések sem mindig pontosak, és akár 2-3 hetes eltérések is lehetnek. Nálad csak 5-6 nap van, ami bőven belefér abba, hogy néhány nappal később volt a peteérés vagy később termékenyült meg a pete.

  • NG

    2009. augusztus 05. szerda

    szia. Olvastam, amikor teherbe esik a kismama papíron már 2 hetes terhes. Ez azt jelenti, ha mondjuk április 8.ára van a foantatás időpontja számolva a baba kora alapján, akkor a konkrét fogantatás 14 nappal előtte történt? azaz március 24.én?

    Válasz: Nem történt korábban. Csak a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számítják. Tehát olyankor még nem terhes a kismama, csak kb. 2 hét múlva, mikor a peteérése van.

  • Mary

    2009. július 27. hétfő

    sziasztok.ket kerdesem lenne,ebben a honapban mar egyszer megvolt,es most 4nappal ezelott is valami barnas jott belolem ami ket napig tartott ez mitol van?es a masodik nap mikor meg volt az a bizonyos ,,barnas,,valami lefekudtem a baratommal es nagyon felek hogy terhes vagyok?megtortenhet?nem vedekeztunk.vagy h egyszerubb legyen a valasz egyszerubb kerdest teszek fel a nok mikor birnak teherbe esni?mezesz alat vagy utan?vagy hogy mukodik ez nem ertem nagyon ossze vagyok zavarodva es nem tudom mitevo legyek felek……….kerem irjon valaki elore is koszonom

    Válasz: Igazából terhesség a ciklus bármelyik szakaszában létrejöhet, de legnagyobb valószínűséggel középidőben, tehát a menzesz első napjától számított 14 nap környékén. Ezért ha valaki nem szeretne gyereket, minden alkalommal kellene védekeznie.

  • baba

    2009. június 25. csütörtök

    Voltam ultrahangon és szeretném megkérdezni, hogy a mért adatok hány hetes hány napos terhességnek felel meg bpd: 46 mm
    Ac: 140 mm
    fl: 30 mm
    Leírom a 12 heteset is: BPD: 19 mm
    AC: 66 mm
    fl: 9 mm
    A választ előre is köszönöm.

    Válasz: Itt ki tudod számolni: http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

  • hajnus

    2009. május 20. szerda

    Szia!
    Lenne egy kérdésem az utolsó mensesemtől számítva most vagyok 14hetes és 6napos de viszont megjött a 12hetes vérvétel és ultrahang eredménye ami szerint az orvosok már 16hetesnek számítottak!Most már nem tudom hogy hány hetes vagyok.Kérlek segítsetek!
    Előre is köszönöm.

    Válasz: Előfordul, hogy az ultrahangon a baba méretei alapján számított terhességi kor 1-2 héttel eltér a valóditól, ez azonban semmit nem jelent, mert az UH-n látott képre kézzel húzzák be a körvonalakat, ami alapján a gép a számításokat végzi, ezért emiatt is előfordulhatnak jelentős eltérések. Van olyan orvos, aki módosítja emiatt a kiírás időpontját, de ez általában nem szokott beválni és később is kavarodásokhoz vezethet (pl. amikor azt kell kiszámolni, hogy túlhordás van-e már vagy sem), úgyhogy a menzesz alapján való számítás még mindig inkább pontosabb, mint a baba mérete alapján számított.

  • zsofi

    2009. május 04. hétfő

    Sziasztok!
    Tanácstalan vagyok. A kaáliba járok, s lombik előtt álunk. Eddig csupán Decapeptyl injekciót adtam magamnak 10 napig, s ez idáig vártam, hogy végre menstruáljak. A vérzés késett, s hcg volt a testemben 25 majd 2 nap múlva 36 lett. Kezdtem reménykedni…most viszont megjött. Miért lehetett hcg-t kimutatni?
    A tanácsotokat várom.

    Válasz: Két lehetőség van: vagy spontán vetélésed volt (ez a koraterhességek 20%-ában történik meg) vagy pajzsmirigy-rendellenességed van (erről valószínűleg tudnál, ha lenne)

  • Emoke

    2009. május 04. hétfő

    sziasztok!
    Azt szeretnem megkerdezni toletek hogy mikor mennyek el nogyogyaszhoz?Most 5hetes terhes vagyok es boldog kismama.Es meg lenne egy kerdesem nagyon sokat gorcsol a hasam mit tegyek nagyon felek ne hogy a kisbabamal legyen valami.kerlek irjatokElore is koszonom szepen
    EMOKE

    Válasz: Az első hivatalos ultrahangos vizsgálat 12 hetesen van. De addigra már meg szokták csinálni a vizsgálatokat, ami alapján a védőnő kiadja a kiskönyvet. 8 hetesen már a szívhangot is lehet ultrahangon hallani. Viszont ha görcsölsz, akkor szerintem kár lenne várni, ha gond van, az orvos talán tud ajánlani valamit, viszont ha nincs, legalább megnyugtat!

  • noemi

    2009. április 20. hétfő

    Koszonom a valaszt 🙂

  • noemi

    2009. április 18. szombat

    Szia!
    Lenne egy kerdesem.
    Azt tudom mondani, hogy nagy altalanossagban 28 napos ciklusom van (volt).
    Az utolso menstruaciom viszont 5 napos kesessel jott csak meg augusztus 7en (2008).
    Szerencsere szeptemberben mar nem jott meg es igy most mar 36 hetes allapotos vagyok 🙂
    Viszont azon gondolkoztam, hogy vajon az az 5 napos keses valtoztat e a kisfiunk szuletesi idejen. Elvileg majus 14-re vagyunk kiirva, de On szerint az az 5 nap valtoztat-e valamit. Remelem ertheto a kerdesem 🙂

    Válasz: Annyit változtat, hogy az utolsó mensesed első napja az a nap, ami 5 nappal később volt, egyébként nem változtat semmit.

  • Zsu

    2009. március 15. vasárnap

    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, amennyiben tudtok segíteni. A múlt hónapban a menzeszem nem volt a megszokott, éppen csak néhány csepp volt. Amennyiben a terhesség fennáll, akkor a menstruáció teljesen elmarad, vagy kis vérzés előfordulhat? Ha valaki tud segíteni, azt megköszönöm.
    Zsu

    Válasz: Minimális vérzés előfordulhat, de inkább barnás, kis mennyiség és nem tart 2 napnál tovább egyhuzamban.

  • GABI

    2008. november 06. csütörtök

    Szia Marcsi!
    Igen,van!
    Sajnos,megjött..:-(
    De nem adjuk fel,megyünk tovább!:-)
    Köszi hogy érdeklődtél,nagyon kedves vagy!:-)

  • MARCSI

    2008. november 05. szerda

    SZIA GABI.VAN VALAMI UJSAG?

  • Gabi

    2008. november 04. kedd

    Köszi szépen Marcsi a biztató szavakat…:)
    Most indulok vérvételre,itt a HCG hormon szintjét fogják megnézni.
    Ha kevesebb mint utoljára volt,akkor sajnos,nem is voltam terhes,csak a Pregnyl injekciótól lehetett a véremben HCG,amit az inszemináció előtt kaptam.
    Az eredményeket csak este tudom meg,meg fogom írni mi lett,addig is szurkoljatok …:o

  • MARCSI

    2008. november 03. hétfő

    KEDVES GABI MOST OLVASTAM A PROBLEMADROL TUDSZ MAR VALAMI BISZTOSAT?MI VOLT A VERVETELEN?NALAM IS VOLTAK PROBLEMAK TERHESSEG ALATT.ADDIG MEG NEM MOYDULT MEG A KICSI DURVAN VEREZTEM RENDESEN VERCSOMOK POTYOKTAK BELOLEM.DE HALA AZ EGNEK FELIDO UTAN MINDEN RENDBEN MENT ES AUGUSZTUSBAN VOLT 1 EVES A NAGYLANY AKI 3.55KG ES 54cM EL SZULETETT.NE AGGODJ RENDBEN LESZ MINDEN.SZORITOK.

  • Gabi

    2008. november 03. hétfő

    Bocsi Ági,idegességemben ne jól írtam le a neved…

  • Gabi

    2008. november 03. hétfő

    Köszi a választ kedves Timi!
    Barnázgatok,nagyon halvány és délután görcsöltem is rendesen…:(
    Holnap reggel elmegyek vérvételre,estére kiderül,mennyi a hcg a véremben,ha egyáltalán van benne…
    l

  • GABI

    2008. november 03. hétfő

    Sajnos,ma elkezdtem „barnázni”…:(
    Szerinted,van e értelme holnap újjabb vérvételt csinálni,vagy ez már a menstruáció?
    Multkor,amikor ez első inszemináció sikertlen volt,egy hétig „barnáztam”,és ,igaz már egy hétre rá, a vérben O hcg volt.
    Várom a tanácsodat!
    Gabi

    Válasz: Ha csak enyhe barnázás, akkor nem biztos, hogy gond van, ha vérzés, akkor bizony megjött 🙁 A barnázást hormonprobléma is okozhatja, de inszeminációnál/lombiknál a korábbi hormonkezelés miatt is előfordulhat.

  • Gabi

    2008. november 02. vasárnap

    Nagyon szépen köszönöm a választ! 🙂

    A terhességi teszt nem mutat ki pozitív eredményt,ezért aggódunk..
    Tudom,hogy a teszten csak a 25 hcg értéknél mutatható ki a terhesség,ezért csak várni tudunk és reménykedni…
    Kedden megyek ismét vérvételre,akkor minden kiderül,amennyiben addig nem jön meg a menstruációm…

  • Gabi

    2008. október 31. péntek

    Szia!

    Most találtam rá erre a fantasztikus oldalra!:)

    Egy hete lógok már a netten,mert keresem a választ,hogy terhes vagyok e,vagy nem…:o
    Október 16.-án volt a második inseminációm,az első sajnos sikertelen volt.:(
    (Igaz,volt egy pozitív tesztem akkor,de a vérből a hcg szint O volt,pedig kaptam Pregnyl injekciót is.)

    Október 28.-án voltam hcg vérvételen,az eredmény 2.75 volt..
    Mivel hogy a Pregnylre(5000) gyanakodtam,amit október 14. kaptam,megismételtette velem az orvos most csütörtökön,30-án.

    Az eredmény 3.3…

    Tudom,hogy alacsony,de ha a pregnyltöl lenne,akkor csökkent volna,nem nőt,gondolom …
    Az inszemináció előtt laparoszkóp műtétem volt,átjáróak a petevezetékek és a ciszták is el lettek távolítva.

    Van e esély rá,hogy terhes vagyok,amit nagyon szeretnénk a férjemmel…:o
    Köszi előre a választ! 🙂

    Válasz: Mivel nőtt a HCG érték az elsőhöz képest, ezért jó esélyetek van, ugyanis a HCG szint napról napra nő a szervezetben, ha terhes vagy.

Comment navigation