Terhességi tesztek és a fogamzás időpontja

A tervezett terhességek korát éljük. Ma már ritka az a nő, aki véletlenül lesz várandós, sokkal többen vannak azok, akik jó előre megtervezik a „babaprojektet” és egyre nagyobb szerepet kap az is, pontosan mikor foganhatott meg a baba, hiszen ezzel megelőzhető lenne sok későbbi, az időpontokkal kapcsolatos ijedtség.

a fogamzás időpontja, clearblue cb9 tesztA Clearblue idén októberben végzett kutatásából kiderül, hogy a nők 72%-a szeretné tudni, mikor volt pontosan a fogantatás, ezt kideríteni azonban eddig csak ultrahangos vizsgálattal volt mód. Pedig a felmérésben résztvett nők 66%-a szerint elsősorban a baba egészségének megvédése miatt fontos, hogy tudják, mikor volt a fogantatás, hiszen sokan már a babavárás előtt elkezdenek vitaminokat kezdeni, amikor pedig várandósak lesznek, különösen ügyelnek az egészségükre.

Az anyukák sokféle módszerrel próbálják kitalálni, mikor is lehetett a „nagy esemény”, mikor foganhatott meg a baba. Próbálnak visszaemlékezni, mikor voltak együtt, mikor mutatott pozitívat a teszt először, mikor kellett volna „megjönnie”, de gyakran ennek ellenére is bizonytalanok afelől, mikor is lehetett a pontos időpont.

Amennyiben pontos ciklusaid vannak, a peteérés jó eséllyel a ciklus utolsó napja előtt 14 nappal következik be, azaz 28 napos ciklus esetén pontosan a 14. napon, 26 napos ciklusnál a 12. napon, 31 napos ciklusnál a 17. napon. Ha azonban a ciklus hossza változó, a sokat segíthet, ha ovulációs tesztet használsz. Ezek a tesztek kimutatják az LH csúcsot, ami után 1-2 napon belül bekövetkezik az ovuláció, így tudod, mikor érdemes „együttlenni”.

Sokan hagyatkoznak arra is, mikor lett pozitív a terhességi teszt, ebből próbálják visszaszámolni, mikor lehetett a fogantatás. Régen csak olyan terhességi teszteket lehetett venni, amik egy vagy két csíkkal mutatták ki a HCG hormont a vizeletből. Volt is ebből fejfájás bőven, hiszen a csíkok hol halványabbak voltak a kelleténél, hol kettő helyett csak másfél csík látszott, vagy pedig a kontrollcsík nem, csak a várandósságot jelző csík jelent meg. Ezután jöttek a digitális tesztek, amiknél már nem volt gond a csíkok száma, azonban még így is előfordultak meglepetések az orvosi rendelőben, amikor kiderült, hogy a baba nem is akkor fogant, amikor az anya gondolta.

Mostantól lehet kapni olyan tesztet is, ami nem csak azt mondja meg, hogy várandós-e az anya, hanem azt is, mióta. A Clearblue CB9 nevű teszt a pozitív eredmény mellett a fogantatás óta eltelt hetek számát 92%-os pontossággal mutatja meg. A teszt érzékeny, ezért már a várható menses előtt már 4 nappal el lehet végezni. A teszttel végzett kísérletek során a várható menses előtti 4. napon 55, a 3. napon 76, a 2. napon 97, az 1. napon 98, várható menses napján pedig 99% feletti valószínűséggel mutatta ki a pozitív eredményt a teszt.

A teszt nem napra pontos eredményt ad, hanem a heteket mutatja meg, a pozitív eredmény alatt azt láthatjuk, hogy a fogantatás 1-2, 2-3 hete vagy 3 hétnél régebben történt. Ezzel a teszttel már visszamenőleg is meg lehet állapítani, nagyjából mikor történhetett a fogantatás, de persze napra pontos eredményt továbbra is csak a 12. hét előtt végzett ultrahangos vizsgálat adhat.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

61 Comments

  • reny

    2012. július 05. csütörtök

    Kedves Doktorno.Szeretnem megkerdezni hogy lehetek-e terhes ha ugyanazok a tuneteim vannak mint a menszesz elott?(hasfajas, mellek feszulese).Nagyon szeretnenk babat!

    • Gabi

      2012. július 12. csütörtök

      A korai terhességi tünetek gyakran hasonlítanak a menzeszt megelőző tünetekhez. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, a vérzés viszont késik, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Raffael Felisziti

    2012. június 19. kedd

    kérem válaszolja meg nekem valaki hogy tudok-e teherbe esni akkor ha a menzeszem elmult elötte egy nappal h az együttlét megvolt.
    elöre is köszönöm
    a választ erre az e-mail cimre várom:l.csaba0072@freemail.hu

    • Gabi

      2012. június 22. péntek

      Igen, ha nem védekeztetek, vagy nem megfelelően, teherbe eshetsz a menzesz utáni napokban is.

  • tina01

    2012. június 02. szombat

    Kedves Dr.Úr/Nő! 2012.05.11.-én volt az előző menstruációm. 12.-én a menzesz második napján, a párommal szeretkeztünk, de ő nem szakította meg. Semmivel nem védekeztünk. Nem tervezünk babát, de ha terhes lennék, nem jelentene gondot. Az elmúlt hónapokban, menstruáció előtt kb. egy héttel nagyon fájtak a melleim (főleg reggel). Ebben a hónapban azonban már a 2. héten elkezdődött a fájdalom a mellemben, nagyon intenzíven, és szinte egész nap. Feszült, oldalról erősen belehasított. Ez azóta mérséklődött, de nem múlt el. Úgy 3 napja szédülök, felállásnál (néha akkor is, amikor csak fekszem az ágyban), elsötétül minden, és úgy érzem el fogok esni. Tegnap óta görcsöl a hasam, úgy mint amikor megjön, első nap. És enyhe hányingerem, fejfájásom is van. Terhességi tesztet végeztem, de negatív lett. Ha lett volna peteérésem a menstruációt követően, akkor a tesztnek már mutatni kéne valamit. Ezek a tünetek viszont soha nem voltak (maximum közvetlen a menstruáció előtt) kivéve a mellfeszülés/fájdalom és a görcsök. 06.08 és 06.14 között kellene megjönnie (mivel nem mindig pontos a ciklusom). Elég magas hőemelkedésem is van, annak ellenére, hogy alig iszom rengeteget pisilek, és ingerlékenyebb vagyok. Mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. június 13. szerda

      A leírt tünetek nem utalnak rá egyértelműen, de előfordulhat, hogy valóban terhes. Ha már a menzesz is késik, érdemes a tesztet megismételni. Ha a teszt mégis negatív, de a leírt tünetek továbbra sem enyhülnek, érdemes lenne megkeresni a háziorvost.

  • TIMEA

    2012. május 29. kedd

    SZEP NAPOT LENNE EGY KERDESEM 27 NAPOS A MENTRUACIOS CIKLUSOM MIKKOR VAN PETEERESEM.ES HANYADIK NAPTOL PROBALKOZHATUNK A BABAVAL

    • Gabi

      2012. június 05. kedd

      Csak nagyjából lehet meghatározni, de kb. a menzesz első napjától számított 12-14. nap körül lehetséges a peteérés, így ezek a napok a legesélyesebbek termékenység szempontjából.

  • annamari

    2012. május 14. hétfő

    jo napot 10 honapja szedek tablettat majus 1 en abba hagytam 2.voltam a parommal es most sotett barna fojasom van ez lehet terhesseg vagy a gyogyszer hatasa? valaszat koszonom

    • Gabi

      2012. május 22. kedd

      Nem biztos, hogy van összefüggés a tabletta abbahagyása és a folyás jelentkezése között. Ettől függetlenül a terhességet nem lehet kizárni, mivel védekezés nélkül voltak együtt.

  • andrea

    2012. május 08. kedd

    Kedves Agi!
    Terhessegem 30. heteben jarok azonban a magzat meretei alapjan a 32.-ben.
    A legutobb mert ertekek:
    bpd 8.05 cm
    hc 29.34 cm
    fl 5.84 cm
    ac 28.00 cm
    Kerdesem az lenne, hogy valoban sokkal nagyobb a babam, mint kellene, es hogy a terhesseg most a 30. vagy 32 hetben van, a mert ertekek szerint kell szamolni? a szules vegulis kb. mikorra varhato (most junius 15-re irtak, de eddig junius 26. volt)???
    koszonom a valaszt.
    szep napot,Andi

    • andrea

      2012. május 08. kedd

      a sulya pedig 1804 gr.

  • Lili

    2012. május 07. hétfő

    Tisztelt doktornő! Fogamzásgátló tablettát szedtem 3 hónapig, de a vége felé kellemetlen tüneteim voltak vele (visszatérő iszonyúan erős fejfájás, hányinger, szédülés), ami miatt inkább nem kértem a „következő adagot”. Decemberben fejeztem be az utolsó levél beszedését, januárban kimaradt a menstruációm, február végén megjött, viszont márciusban csak enyhe pecsételő vérzésem volt. Csináltam tesztet 1 héttel azután hogy meg kellett volna jönnie- negatív lett. Utána ugyanilyen tesztet áprilisban is, de az is negatív. Ugyanezt a (különben nem túl „híres” márkát) de vizeletsugarasat, az is negatív lett. Igazából nincsenek tüneteim, néha fáj a hasam, de nem feszülnek a melleim, nincsenek rosszulléteim, csak kicsit híztam is hasra ami aggaszt. Nagyon nem szeretném ha kiderülne, hogy mégis terhes vagyok, erre van esély? Tudom a legjobb az lenne ha elmennék nőgyógyászhoz de magánrendelésre nincs pénzem (tanulok) és nagyon traumatikus élmény volt a legutóbbi látogatásom a körzetinél. Köszönöm a választ!

    • Gabi

      2012. május 07. hétfő

      Mindenképp rá kellene szánnod magad egy orvosi vizsgálatra, ha van esély a terhességre. Tehát ha volt olyan szexuális együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztetek, akkor nem lehet kizárni a terhességet. Viszont a fogamzásgátló is felboríthatta a ciklusodat.

      • Lili

        2012. május 07. hétfő

        Minden próbálkozásnál volt óvszer a barátomon, és igazából nem is tudott túl mélyre hatolni, mielőtt elélvezett kivette, és abban sem vagyok biztos, hogy elvette a szüzességem, mert nem véreztem de épp csak bennem volt… valahogy ezt nehéz bárkinek is elmagyaráznom amire gondolom az orvosnál sort kéne keríteni, ha máskor nem a kacsa felhelyezése előtt ha meg akar vizsgálni, de már a gondolatától is rosszul vagyok… mondjuk legutóbb rendesen le is teremtett a doktor úr ugyanezért…

  • Horváthné

    2012. április 22. vasárnap

    Kedves doktornő!
    Azt szeretném kérdezi, hogy május13-án volt a mensim első napja azóta pedig nem jött meg. 34 naposak a ciklusaim. Április 20-án voltan nőgyógyásznál és azt mondta, valami lehet de még nem lát pontosan semmit. 1-én csináltam tesztet ami pozitív lett és azóta sem lettem beteg. A melleim feszülnek és fehér folyásom van. Ön szerint is terhes vagyok?

    • Gabi

      2012. április 24. kedd

      A teszt szerint, és szerintem is terhes! Valószínűleg azért nem mondott még biztosat az orvos, mert nagyon korai időszakban történt a vizsgálat.

  • Tymea

    2012. április 16. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Következő aggodalmam lenne:
    Januárban hagytam abba a tablettát.
    Februárban cytám lett,orvosom szerint a tabletta abbahagyása miatt.
    Március 10.én volt utolsó mensi első napja.
    Eddig 3 pozitív teszttel rendelkezem,aminek nagyon nagyon örülök.
    Voltam most április 12.én orvosomnál hasi uh-n nem látott biztosat ezért mára 16.-ra behívott hüvelyi uh-ra.
    Amin szintén nem látott biztatót,ezért kért vérvételt HCG-re,holnap lesz eredmény.Jobb petefészkemben cysta látható,erre azt mondta normális.
    Létezik,hogy hüvelyi uh-n nem látni még semmit?olyan korai lenne a terhesség?
    Orvosom szerint,túl korai,vagy elhalt,vagy méhen kívüli.Túl korai még megérteném,de ha elhalt,vagy méhen kívüli nem lenne már jele?Nincs,nem is volt pecsételésem,sem vérzés semmi.Jól vagyok,az aggodalmat leszámítva.
    Tüneteim mell érzékenység,reggeli émelygés is megvan.
    Ma az orvos után vettem a most hirdetett digitális tesztet +, 2-3 hetet ír.
    Véleményét köszönöm.

    • Gabi

      2012. április 18. szerda

      Lehetséges, hogy az ultrahang nem a legmodernebb, így a gyengébb felbontása miatt az ilyen korai terhességet még nem meri biztosra mondani az orvos. Ha elhal a magzat az nem jár feltétlen vérzéssel, előfordul, hogy nem lökődik ki magától, csak nem fejlődik tovább. Ha a tünetek továbbra is megvannak és az újabb teszt is pozitív, én egyelőre nem keserednék el!

      • Tymea

        2012. április 19. csütörtök

        Köszönöm szépen a válaszát!
        16án mért HCG szintem 2046,és uh-n 11,2x10mm uterus űrben echodens csíkkal körülvett képlet.

        Ma 19-én:uh- 8×7,4mm hyperecogen gyűrűvel körbevett képlet.

        Mi a különbség echodens és hyperecogen között illetve a méretek?

        Azt mondta az UH-n a Dr.nő nagyon korán mentem.4hetes lehet kb.
        Engem aggasztanak a méretek,vagy ez ilyenkor normális?

        Válaszát köszönöm

  • Roxi

    2012. március 13. kedd

    Szia! Nekem olyan problémám lenne h. Február 3-án volt meg utoljára,és azóta se jött meg! Csináltam 2 tesztet az utolsót 4 napja, de mind a kettő negatív lett! De a mellem nagyon fáj meg viszket! Mitől lehet? Elölre is köszönöm!

    • Roxi

      2012. március 13. kedd

      Ja és elfelejtettem írni h. Egy éve gyógyszert szedek!

      • Gabi

        2012. március 15. csütörtök

        Ha pontosan, kihagyás nélkül szeded a gyógyszert, minimális (1%-nál kevesebb) a terhesség esélye. Viszont ha valami csökkenthette a fogamzásgátló hatékonyságát (kimaradt tabletta, hányás, hasmenés, antibiotikum szedés) akkor mégis a terhesség a legvalószínűbb. Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne nőgyógyászhoz menni, lehetséges, hogy csak másik fajta gyógyszert fog felírni.

    • Gabi

      2012. március 15. csütörtök

      A negatív teszt nem jelenti egyértelműen, hogy nem vagy terhes. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Kismami

    2012. március 08. csütörtök

    Szia Ági!
    A következő problémával fordulnék hozzád.2-3 hete iszonyatos gyomorfájás kínoz,először megpróbáltam ezeket a recept nélküli dolgokat, hatástalanul.A tünetek egyre erősödtek egész éjszakákat nem alszom rá,mire a belgyógyászati szakrendelésen Gelbra nevezetű tablettát kaptam, kicsit szüntek a tünetek de nem múlt el,most ismét előjött,a gasztroenterológiai szakrendelésen is voltam, nem hajlandóak tükrözést csinálni a koraszülés miatt,és gyógyszert sem felírni a terhesség miatt.
    Szerinted a ppi gyógyszerek szedésétől lehet valami baja a magzatnak?Nagyon aggódom,(mert nekem korábban is volt refluxom,ill.nyelőcsőgyulladásom) de ezt a fájdalmat viszont nem tudom elviselni, és félek hogy valami komolyabb probléma is lehet.
    Válaszodat előre is köszönöm:
    Egy 27.hetes kismami

    • Vida Agi

      2012. március 11. vasárnap

      Ha az előírt gyógyszert szeded, akkor nem lesz baja tőle a babának.

  • Miri

    2012. március 02. péntek

    Kedves Doktornő!

    Kb. 2 napja késik a menstruációm, de 3 nappal ezelőtt halvány rózsaszín folyásom volt, ami mostanra teljesen el is múlt. Néha olyan menzesz előtti érzésem van, de eddig semmi. Peteérés környékén voltam együtt a párommal védekezés nélkül. Csináltam tesztet, de negatív lett. Közben egy antibiotikum kúrán is túl vagyok. Lehet ez a menzesz késésének oka, vagy a teszt redménye ellenére előfordulhat, hogy mégis terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. március 04. vasárnap

      A negatív teszt még nem zárja ki teljesen a terhességet. Ha időközben nem jelentkezik vérzés, érdemes a tesztet néhány nap múlva megismételni.

      • Miri

        2012. március 07. szerda

        Köszönöm a válaszát!
        Azóta végeztem újabb tesztet, az is negatív lett, de a menzesz már több mint egy hete késik. És 2 napja tejfehér váladék ürül a mellemből nyomásra. Sajnos még valamilyen influenzás betegség is ledöntött a lábamról,de csak homeopátiás szereket merek szedni. Annyira izgulok, már nagyon szeretnék kisbabát. Lehetséges, hogy ez a mellből szivárgó „váladék” a terhesség jele?

  • Zsuzsi87

    2012. március 01. csütörtök

    Sziasztok!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy a menstruációm után 2 nappal együtt voltunk a párommal és kiszakadt az óvszer. Én úgy tudom,h akkor nem lehetek terhes, mert nem volt peteérésem. De mennyi az esélye,h mégis az vagyok?
    Egyébként szeretnék babát, de decemberben volt egy elhalt terhességem, amit művi úton kellett befejezni és még nem telt le a 3 hónap szünet és ráadásul most még elég erős gyógyszert szedek, úgyhogy semmiképp sem szeretnék még terhes lenni, mert nem szeretném még egyszer átélni azt, amit decemberben. Kérlek válaszoljatok!
    Köszönöm

    • Gabi

      2012. március 04. vasárnap

      Viszonylag kicsi a terhesség esélye, max. 5%. Ha a műtét és a gyógyszer ellenére megfogant a baba, akkor viszont jó eséllyel felkészült a szervezeted a terhességre.

  • krisztina

    2012. február 24. péntek

    Nem tudom meg pontosan hogy terhes vagyok vagy nem,azt szeretnem turn,hogy lehet-e venni mas gyogyszert pl.hules elleni gyogyszert vagy fajdalomcsillapitot?

    • Vida Agi

      2012. február 27. hétfő

      Ha még nem tudod, hogy terhes vagy-e, akkor nyugodtan beveheted a megszokott gyógyszeredet megfázásra, mert az első 6 hétben ezek nem okoznak problémát. Ha nagyon óvatos akarsz lenni, akkor kezeld magad homeopátiával.

  • Alexandra

    2012. február 18. szombat

    Hello mikor mutathat hamisan negativot a teszt?köszönöm elöre a választ..

    • Gabi

      2012. február 20. hétfő

      Ha még nagyon fiatal a terhesség (néhány napos), ha nem reggeli első vizeletből csináltad a tesztet, akár akkor is, ha már több hetes terhes vagy.

      • Alexandra

        2012. február 20. hétfő

        3 hétes, 1 napos vagyok akor is lehet negatív??

  • Friderika

    2012. február 14. kedd

    sziasztok . Janár 4-én voltam együt a barátomal és még nemjött meg a menstruáciom. Sokszor szédülök . kivánatos vagyok és csináltam egy tesztet és negativ lett!!!!!!!!! légyszi segitsetek mert most nemtudom higy mivan. köszi

    • Gabi

      2012. február 16. csütörtök

      Ha közben nem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Vagy menj nőgyógyászhoz, ott egyértelműen kiderül, hogy terhes vagy-e.

  • Sandy

    2012. január 12. csütörtök

    Sziasztok!2 napja késik a menstruációm és vannak olyan tüneteim,hogy keményebbek lettek a melleim és a bimbóudvaron kijöttek pici pöttyök. tegnap csináltam egy tesztet de az negatív lett.Szerintetek mikor érdemes megismételni a tesztet?Vagy lehetek terhes?? Kérlek segítsetek.

    • Gabi

      2012. január 17. kedd

      Ha időközben nem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • mariann

    2012. január 10. kedd

    Sziasztok. Nekem decemberben volt havim 1-3-ig, most januárban nem jött meg. szédültem sokszor, és hányingerem is volt. a hasam néha nyilal, de nem görcsöl. szerintetek terhes vagyok.23 éves lány

    • Gabi

      2012. január 12. csütörtök

      Ha december eleje óta nem menstruáltál, mindenképp csinálj egy terhességi tesztet!

  • Linda

    2012. január 09. hétfő

    Kedves Doktornő!

    December 31-én történt szexuális együttlét után (ami egyébként a ciklus 9. napja volt, 2 nappal a menstruáció elmúltával) már kimutatható a terhesség? Egy tesztet csináltam ma ami pozitív lett, ám sok helyen azt olvasom, hogy a csak a következő ciklus elmaradása után érdemes tesztet végezni. Ön mit gondol?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    • Gabi

      2012. január 12. csütörtök

      Ha a teszt pozitív, az 99%, hogy terhességet jelent, még akkor is, ha vérzés kimaradása nem utal rá.

      • Linda

        2012. január 14. szombat

        Kedves Gabi!

        Sajnos nem tartott sokáig az öröm, mert keddtől barnás folyásom volt, pénteken pedig erős vérzésem jelentkezett(darabos, mint egy menstruáció csak bővebb) ami ma is tart. Fájdalmaim ugyan nincsenek, de az orvos nem sok jóval biztat:(

        Ez bizonyosan vetélés, igaz?

  • mónika

    2012. január 06. péntek

    kedves doktornő nekem november ban rendesen meg volt a menzeszem de decenber ben csak elsönap volt 2dik nap épen hogy volt 3-dik nap meg csak folyásom volt.hányiger és hányás az volt a melleim pár napot volt érzékeny a hasamba nyilalgat tesztet csináltam az negativ let lehet szó terhesség ről

    • Gabi

      2012. január 09. hétfő

      Előfordulhat a terhesség. Ha a tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes lenne a tesztet megismételni, esetleg nőgyógyászhoz menni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Klaudia

    2012. január 04. szerda

    A kérdésem a következő lenne lehetséges hogy nem pont a 14.-dik napon van peteérésem ? Mert december 3-án múlt el a menstruáciom és 18.-án megint megjött.December 31.-én együttlét után volt vérzés de nem hiszem hogy megsérültem az lehetett pecsétlő vérzés? Elnézést kérek de már nagyok szeretnék teherbe esni 6 hónapja probálkozunk sikertelenül nagyon szeretném ha össze jönne:(.Közeledik a mens és ilyenkor egyre idegesebb vagyok.

    • Vida Agi

      2012. január 08. vasárnap

      Lehetséges, ugyanis a peteérés általában a ciklus hossza – 14. napon van, azaz 28 napos ciklusnál a 14. napon, 26 naposnál a 12. napon, 30 naposnál a 16. napon.

  • Krisztina

    2012. január 03. kedd

    Kedves doktornő!

    38.hétben vagyok,a baba már teljesen leereszkedett,nyitva vagyok már mindenhol,de nincs bent a feje a szülőcsatornában!Tudok-e valamit tenni hogy behelyezkedjen?Szedem az elevitet is,és egyik nap nem akkor vettem be amikor szoktam és voltak méhösszehúzódásaim!Ez befolyásolja a szülés megindulását?

    • Vida Agi

      2012. január 08. vasárnap

      Nem tudsz tenni semmit, ha eljön az ideje, be fog helyezkedni magától a szülőcsatornába. Az Elevit nem befolyásolja a szülés megindulását.

  • Zsuzsanna

    2011. december 27. kedd

    Tisztelt Doktornö!
    Az orvos csinalt gyors tesztet ami azt mutatta ki hogy nem vagyok terhes. Az utolso menstruaciom egy hetet kesett de csak 2 napig volt meg. A melleim bevannak nagyon duzzadva. Ön szerint lehetseges,hogy terhes vagyok? Üdvözlet

    • Gabi

      2012. január 02. hétfő

      Az a teszt is olyan, mint amit otthon is el lehet végezni. Lehetett korai, lehetett téves eredmény is. Ha a tünetek továbbra is megvannak és vérzés sem jelentkezett azóta, akkor érdemes lenne egy újabb tesztet csinálni.

  • Mira

    2011. december 22. csütörtök

    Tisztelt Ági!

    Nov.20-gikán volt mensesem utoljára.
    Lehetek terhes,ha igen és voltam koponya CT-az nem árt a babának?
    Meg szedtem Quarelin fájdalom csillapított meg Teperin -t is.
    Előre is köszönöm.
    Üdv:Mira

    • Gabi

      2011. december 27. kedd

      Mindenképp csinálj egy terhességi tesztet, és ha pozitív, a legjobb, ha minél előbb elmégy nőgyógyászhoz, és neki felteszed ezeket a kérdéseket. Itt olvashatsz erről bővebben: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/betegseg-terhesen/alkoholizalas-gyogyszerszedes

      • mariann

        2012. január 10. kedd

        Szia! Tanácsot szeretnék kérni, mit tegyek mert nem tudom terhes vagyok-e. december1-3-ig volt havim, január 1-én nem jött meg. hányingerem volt, és sokat szédültem, nyilal néha a hasam, de nem görcsöl. a teszt negatív lett. Kérlek írj.(23 éves lány)

  • Dorci

    2011. december 20. kedd

    Kedves Doktornő!

    Nekem az lenne a problémám hogy rendszertelen a mensim 🙁 azaz október végén volt egy kevés viszont novemberben és most decemberben sincs 🙁 a kérdésem az lenne hogy igy is lehetek bármikor terhes? Ön szerint a barátcserje kapszula az jót tenne a ciklusomnak? Nagyon szeretnénk kisbabát a párommal.
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2011. december 27. kedd

      Ha rendszertelen a menzesze, attól még előfordulhat a terhesség, ha pont a megfelelő időpontban vannak együtt. Viszont a pontatlanság miatt nehéz kiszámolni a peteérés idejét. Szóval ez nehezítheti a teherbeesést. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, kivizsgáltatni, mi okozza a rendszertelen ciklust. És a barátcserje kapszuláról is érdemes a nőgyógyász véleményét kikérni.

  • teréz

    2011. december 10. szombat

    tisztelt doktorno!az én gondom az,hogy már 4napja késik a menzeszem.párommal megszakításos modszerrel védekeztunk,amivel eddig nem is volt gond,figyelem a testem,sajnos nem homérozok,de a petérésmete álltalában tudom mikor van,tojásfehérje szeru nyák jelzi nálam pár napig.de ebbe a honapban,én azt hittem a kozépidoben járunk,mikor szeretkeztunk,de csak utánna pár napra rá(4-5napra)jelentkezett a nyák pár napig,utánna el is tunt.kérdésem az lenne,hogy lehetek-e terhes,ill.késhet-e ezért a menzeszem,mert késobb volt peteérésem?tunetem nincs,az elso terhességemnél már ilyenkor fájt a mellem nagyon.a ciklusom hosszai változo,volt,hogy28,29,31,33-napra jott meg,koszonom elore is válaszát,udvozlettel:Teréz

  • petroanna

    2011. november 28. hétfő

    Még mindig nem értem hogy lehet hogy amikor 1szer voltunk együtt a párommal a ciklus alatt és megfogant a baba a 8 hetes UH alapjan doki kiszámolta 1 héttel!! késöbbi dátumot. Én úgy tudom hogy spermium kb. 2-3 napig életképes,na de 1 hét!?

    • Vida Agi

      2011. december 10. szombat

      Az orvos mindig az utolsó menses első napja és az ultrahang alapján számol, nem szokták figyelembevenni, hogy mikor voltatok együtt.