Ultrahang hétről-hétre: 27. hét

A harmadik trimeszterben a baba már szinte teljesen úgy néz ki, mint születésekor fog. Csaknem 1 kiló a súlya és 40 centi a hossza.

Ultrahang hétről-hétre: 27. hétA 27. hét a terhesség harmadik harmadának hivatalos kezdete. A várandósok többsége a 27. hétre már legalább 5 kilót hízik, de az igazi hízás csak ezt követően indul be. A hízás jelentős része a mellek súlyának növekedéséből áll, ami ekkorra már elérheti a fél kilót is! A terhesség előtt a női mell súlya 200 gramm, a 27. hétre már megközelíti a 800 grammot. Ez a szoptatás kezdetén a belövelléskor még tovább nő. A baba közel 2 kilogrammos súlya mellé társul még a méhlepény kb. 1 kilogrammos tömege is.

Ha a baba most születne meg, már 70%-os esélye lenne az életbenmaradásra, azonban születése legalább 3 hónapot kéne a kórházban töltenie, amíg hazamehetne. A tüdő érése és a baba hízása most már napról napra, hétről-hétre gyorsul, így minden egyes héttel nagyobbak a baba túlélési esélyei.

Így néz ki a baba „odabent” a 27. héten:

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

59 Comments

Comment navigation

  • Dorcy

    2011. április 23. szombat

    én is 27 hetes terhes vagyok soha nem volt se hányingerem se nem szédültem semmi bajom nem volt most kezdett el kicsit fájni a derekam..de ez belefér.eddig 3.5kg-ot hiztam igaz tulsulyos vagyok de szerintem ez nem oszt nem szoroz,ellsö babám lessz nekem is nem szedek vitaminokat pedig probáltak rábeszélni de feleslegesnek tartom mert ha valaki odafigyel a táplálkozásra és elég vitamint bevisz a szervezetébe akkor nem kellenek bogyok,én csak kálcium pezsgötablettázok hogy ne legyen baj a fogaimmal és ennyi:)

  • Dán Marietta

    2011. április 09. szombat

    Sziasztok!

    27 hetes vagyok és most 73kg-ot nyomok!
    Nagy a babám is, 22 hetesen 50dkg volt!
    Én attól félek hogy nehéz szülés lesz és még csak az első gyermekem!

  • Erika

    2011. március 23. szerda

    sziaasztok!Szerintem az hogy valaki mennyit hizik sokat számit!Nem csak azért mert ez egészséges e hanem mert a szülés nagyon nehéz lesz a számára ha pl:26-30kgot hizik valaki!Én elsö gyermekel 30kgot szedtem fel,persze terhesvitamint szedtem mint kisangyal,amitöl persze nem ettem hanem zabáltam!Most 27hetes vagyok eddig 9kg ment rám elsö 3honapba szedtem a terhesvitamint mostmár nem mert caak hiznék-hiznék,és trombozis gyanus vagyok nem hiányzik hogy belehaljak valamibe!!Szoval az egészséges hizás az én véleményem szerint és szaklapok szerint az 15kgt ir elö,persze alkati kérdés,de az hogy valaki csak 5kgt szedjen fel az lehet hogy állando hányással küzd vagy nem tudom.

Comment navigation