Ultrahang hétről hétre: 25. hét

Ultrahang hétről hétre: 25. hétA baba a 25. héten már „egészen” jól néz ki: mostanra kifejlődött az orra, kinyíltak az orrnyílásai, a bőre egyre kevésbé átlátszó.

Súlya már 700 gramm. Mivel tüdejében már kifejlődtek az erek, elkezdi gyakorolni a légzőmozgásokat, de még hetek kellenek, hogy valban érett tüdővel születhessen meg.
A 25. héttől kezdve rohamos fejlődésnek indul a gerinc szerkezete, erősödnek a csontok és egyre mozgékonyabb, ügyesebb a baba keze is.

Így néz ki a baba a 25. héten:

15 Comments

  • Timi

    2011. február 22. kedd

    Szia Ági!
    az elmúlt héten vakbélgyulladást diagnosztizáltak nálam, amit elfagyasztottak és antibiotikumot kaptam infúzióban. azt mondták kezdeti stádiumban volt a gyulladás, visszaforditották a folyamatot. nincsenek fájdalmaim, de rettegek, főleg a babámat féltem. mert ha meg kell esetleg műteni van rá esély hogy baja lehet a picinek… és a koraszülés is aggaszt… sokat idegeskedek emiatt, vannak keményedéseim is…

    • Vida Agi

      2011. március 04. péntek

      A vakbélgyulladás terhesség alatt is műthető, nagyon fontos, hogy fájdalom, rosszullét esetén azonnal fordulj orvoshoz, mert az esetleges perforáció terhesség alatt életveszélyes lehet!

    • Anita

      2011. április 01. péntek

      Sziasztok!
      Mi a 10. hétben járunk. Ez lesz az első babánk.Tegnap este óta a jobb medencém mellett szúró érzést érzek. Ha fekszem mindig érzem, főleg kilégzéskor és néha akkor is amikor megyek. De ez nem annyira jellemző. Lehet vakbélgyulladásom van esetleg ez normális dolog terhesség alatt? Előre is köszönöm a választ! Anita

      • Vida Agi

        2011. április 08. péntek

        Valószínűleg ártalmatlan dologról van szó (a terhesség során átrendeződnek a belső szervek). Ha erősödik, akkor fordulj orvoshoz.

  • Barby19

    2011. január 19. szerda

    sziasztok!
    Én most lépek majd be a 25. hétbe! ugy néz ki hogy kisfiu lesz! Bár nekem már van egy pici lányom aki mot 1éves! A gond hogy nem vettük észre hog jön a picur mert semmit nem éreztem megvolt a menzeszem is végig! Igy én csak annyit ajánlánák hogy vigyázzatok nagyon figyweljetek oda hogy mi van h afurcsán érzitek magatokat csináljatok tesztet!!

  • Farkas Cintia

    2010. november 14. vasárnap

    szia!!én fogamzásgátlot szedek de 1 napot kihagytam véletlenül vagyis elfelejtettem bevennni!!!de délután bevettem amit szerintem nem szabdot volna!!azota félek nagyon hogy terhes vagyok mert ojan tüneteim van meg nem volt menszeszem csak 1 napig meg kivagyok száradva meg sok minden utal arra de remélem csak vak risztás!!kérlek segitsetek hogy megnyugodjak!!köszi puszi!

    • Gabi

      2010. november 21. vasárnap

      Ha még mindig terhességre gyanakszol, érdemes lenne csinálni terhességi tesztet. Kimaradt tabletta után általában 7 napon át más módon is védekezni kell, mivel csökkenhet a fogamzásgátló hatás.

  • Szilvi

    2010. október 19. kedd

    Sziasztok! 25.hétben járó 35éves kismama vagyok. Kisfiúcskát várok,:) Ő már a 4.gyermek. Ami nekem nagyon furcsa, néha rossz is, nagyon fáradékony vagyok.:( Elméleti szinten most kéne a legenergikusabbnak lennem. Nem emlékszem a többi terhességnél így volt-e a gyerekek 19, 17, és 12,évesek. Ha át alszom az éjszakát akkor is van olyan, hogy vissza kell, hogy aludjak amikor a család elmegy itthonról mert úgy érzem mintha nem aludtam volna egész éjszaka.1héten legalább 2szer, 3szor, előfordul.:-( Nem csinálok megterhelő házimunkát. Ez normális? Nektek van ilyen? Érdemes tenni ellene? Segítsetek kérlek tanácsokat szívesen várok, fogadok. Üdv. Jó egészséget mindenkinek.

    Válasz: A fáradékonyságot okozhatja vashiány is, ezt esetleg érdemes megnézetned, de egyébként a terhesség velejárója is lehet.

  • Lévai Rita

    2010. október 02. szombat

    Sziasztok!én még nem voltam 3D vizsgálaton de készülök menni.Kiváncsi vagyok nagyon a kis szerelmemre.25éves vagyok nekem az első babám és egy csoda az hogy átélhetem az anyaság érzéseit,nagyon jó érzés.

  • kati

    2010. június 08. kedd

    Sziasztok!
    Én most kezdtem a 25 hetet és hasonló a problémám mint Nati nak
    szinte semmi érzelmet nem vált ki belőlem a kisbabám……
    Én sosem akartam gyereket bár ezt az első perctől akartam mégis kívülállóként
    élem meg az egészet és ez rémes.
    Nem tudom mi lesz ha a szülés után sem változom meg.

  • Nati

    2010. június 02. szerda

    Sziasztok !
    Én 39 éves vagyok, és – véletlen folytán – első gyerekemmel várandós. Házasságom rendeben, a férjemmel nagyon szeretjük egymást. Most a 25 hétben vagyok. Van egy problémám, amit nem igazán tudok megosztani senkivel, ugyanis nem ért meg senki. A helyzet az, hogy bár örülök ennek a babának, de sajnos nem tud olyan érzéseket kiváltani belőlem, mint a legtöbb kismamánál. Soha eszembe nem jutna egy bababolt előtt megállni, ruhácskákat, babakocsit stb… nézegetni, vásárolni. (A tesóm és a párom elintézik ezt helyettem) Az ultrahangos vizsgálat sem váltott ki belőlem semmit: egyszerűen egy orvosi beavatkozás, (mint a vérvétel)semmi több.
    Soha nem beszélek hozzá, nem símogatom a hasam. Azt meg végképp nem értem, miért mondja mindenki, hogy ez a legszebb időszak az életében, és biztos nagyon élvezem. Ha nem fájna a hátam estére, észre sem venném, hogy terhes vagyok.
    Mindenki azt mondja, ha megszületik a baba, minden megváltozik. De mi lesz, ha nem. Mondjátok, csak én vagyok ilyen szívtelen, lelketlen ember ?

    Válasz: Egyáltalán nem kell aggódnod, természetesek az érzéseid. Vannak olyan anyukák, akik már alig várják, hogy a babaruhák között turkáljanak, és vannak olyanok, akiket ez egyáltalán nem hoz lázba. A szülés után a hormonok miatt nagyon erős lesz a kötődés, de van, akinél korábban ez nem következik be, attól is függ, mennyire vártad a babát, mennyire érsz rá a mindennapi életed mellett a várandósságoddal foglalkozni.

  • Zsófia

    2010. május 28. péntek

    Sziasztok!
    én is 25. hétbe lépek és már nagyon várja az egész család a kicsi jövevényt nálunk ő lesz az első poronty 😀 egyre erősebb és mozgékony és ezt csodálatos megtapasztalni 😀 Én várom is hogy kibujjon, meg nem is probálom minden pillanatát élvezni minden mozdulatát és rezzenését egyszerűen leírhatatlan mijen jó megélni ezt a csodát. kivánok mindenkinek ilyen boldogságot a baba váráshoz 😀

  • bab

    2009. december 14. hétfő

    sziasztok!
    én is a 25. hétben járok, minden a legnagyobb rendben, tele vagyok energiával. Bár mostanában nem tudok jókat enni, mert gyorsan tele a pocakom, és a gyümölcsök miatt is savasabb a gyomrom. Nekem 4 éves a nagyfiam és ő is várja a kishugit. .-)

  • Némethné Lisznyai Rita

    2009. december 13. vasárnap

    Sziasztok!
    Én is 25 hetes vagyok most,és már nagyon várom,hogy leteljen a még hátralévő idő,és láthassam a kisbabámat.
    Ő már a második,de a csoda ugyanolyan…
    „Nagy fiam” is nagyon várja,mindig simogatja,puszilgatja,beszél hozzá.
    Remélem születés után is ilyen nagy marad a szerelem!!!
    :):):)

  • Kordás Andi

    2009. november 10. kedd

    Ez egy csodálatos kis videó.Én is a 25. hétben vagyok,és most szombaton mi is így láthatjuk a kisbabánkat!!34 évessen,egy csoda folytán van szerencsém ezt az ajándékot megélni…nem sejtettem,hogy milyen mesés!!! andi