Ultrahang hétről-hétre: 15. hét

Ultrahang hétről-hétre: 15. hétA baba ülőmagassága már 90 mm, súlya nincs még 100 gramm. A pici sokat ficánkol odabent, szerencsés esetben ezt már az anyuka is érezheti.

A baba bőre még igen vékonyka és átlátszó, viszont elkezd növekedni a szőrzete: a haja és a szemöldöke, valamint a testét borító finom pihe, a lanugó.
A magzat sokféle kunsztot tud már ebben a korai időszakban is: forgolódik, rúgdal, az ujját szopizza, ásít és nevet.
Iratkozz fel testreszabott hírlevelünkre, melyben hétről-hétre követheted gyermeked fejlődését az embrionális kortól 3 éves korig!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

4 Comments

  • m.zs,

    2011. május 19. csütörtök

    én azt szeretném megtudni h az normális ha az orvos téved 1 2 hetet.igaz h nemtudom az utolsó menstruáciom…..de az ultrahang az pontos?

    • Vida Agi

      2011. május 27. péntek

      Nem, az ultrahang is tévedhet egy kicsit, de ha nem lehet tudni az utolsó menses első napját, akkor az UH alapján kell tájékozódni a terhesség korát illetően.

  • marton magdolna

    2010. április 08. csütörtök

    Nem voltal dokinal? O kiszamitja pontosan hany hetes vagy . Szerintem 18.hetbe vagy. A heteket a menszesz elso napjatol szamoljak. Nekem dec.28. volt az utolso menszeszem es attol szamitotta a doki most 15 hetes vagyok.

  • BEREI CSILLA

    2009. március 21. szombat

    SZIASZTOK!
    ÉN NEM TUDOM MÁR MENNYI IDŐS VK KOMOLYAN!
    DEC 6 VOLT UTOLSÓ MENSESEM AKKOR 15.HÉTEN VAGYOK?JOL TUDOM?IRJA MEG VKI KÖSZI SZÉPEN

    Válasz: Igen, mindig a betöltött hét számít.