Terhesség hétről hétre videók: 13-20. hét

A terhességet hétről hétre bemutató videósorozatból ezúttal a 13-20. hét közötti részeket nézhetitek meg.

Terhesség hétről hétre 13-16. hét

Terhesség hétről hétre 17-20. hét

Szeretnéd nyomon követni terhességedet és a baba fejlődését hétről hétre? Az egyetlen magyar nyelvű hírlevél, ami 4 hetes várandósságtól 4 éves korig segít nyomon követni a baba fejlődését hétről hétre e-mailben. Irakozz fel most! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

19 Comments

  • meni

    2011. március 07. hétfő

    Kedves Ági!

    Másodjára vagyok terhes, most lehetek a 17. hét végén. Nem érzem a magzatmozgást – még a 14-15. héten éreztem, de azóta nem. Hozzátartozik, hogy nagy méhlepényem van és mellső fali (sőt rálóg a méhnyakra is, emiatt már többször véreztem)
    Utoljára két-három hete néztek ultrahanggal, a vérzés miatt, akkor minden rendben volt.
    Még annyi, hogy alma típusú „elhízott” vagyok, igazából a bmi-m bőven a normálban van, de izom helyett inkább zsíros vagyok, főleg a hasamon.

    Lehetséges, hogy ezek miatt nem érzem a babát vagy még talán annyira nem is kéne? Első terhességemben is azt hiszem a 20. hét környékén éreztem, akkor is mellső fali volt a lepény.

    Válaszodat előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. március 13. vasárnap

      Igen, ez mindegyik tényező olyan, ami miatt kevésbé érezheted a babát.

  • Titanilla

    2011. február 09. szerda

    Sziasztok én 18 hetes kismama vagyok ,első babám ,és már nagyon várom 🙂 nekem 16 -17 hét között éreztem hogy megmozdult hirtelen mozdulatokra érzem hogy megugrik 🙂 elég vékony vagyok és a hasam is elég nagy a terhességi héthez képest és sokan mondták lehet elvagyok írva pár héttel ,de viszont a 12 hét genetikai ultrahangon a méretei alapján 12 hetesnek felelt meg lehetséges hogy 1 -2 héttel idősebb vagyok ????

    • Vida Agi

      2011. február 11. péntek

      A 12. heti UH a mérvadó, ha ott a korának megfelelő volt, akkor nincs eltérés a számított kor és a valós kor között.

  • Koprnyikné Faragó Gréta

    2011. február 03. csütörtök

    Szia!
    3. babámat várom. Sajnos én túl aggódós kismama vagyok. A 2. babát 17 hetesen kezdtem el érezni,hogy mozog. Most 16 hetes vagyok,és már nagyon várom,hogy megérezzem. Éreztem kis csiklandozást,de valami határozottabbra várok! Lehet túl stresszelem amit a baba is megérez?
    Köszönöm a választ! Gréta

    • Vida Agi

      2011. február 06. vasárnap

      Nem kell aggódni, 16 hetesen általában csak a csikizést lehet érezni belülről, határozott mozgásokat csak később, ez függ a baba helyzetétől és a hasfal vastagságától is, két terhesség között is különbözhet.

  • Farkas Andrea

    2011. február 01. kedd

    Sziasztok én 13-14 hetes vagyok és ugy 1 hete ugy érzem mozog valaki a pocimban 😀 lehetséges ez?Nekem már van két kismanóm és nagyon örülök ennek a manónak is 😀

    • Gabi

      2011. február 03. csütörtök

      Többedik gyermeknél előfordul, hogy akár hetekkel előbb megérzi az anyuka a baba mozgását, mivel már tudja, mire figyeljen.

  • Németh Dóra

    2011. január 24. hétfő

    Sziasztok!!
    Volna 1kérdésem.24éves vagyok,szeretnénk már kisbabát,de eddig még nem jött össze.Most a hónap első hetében kellett megjönnie a mensimnek.Most más volt mint eddig mert 2napig barnás volt 1nap intenzív vérzés és megint 2nap barnás dolog.(még soha nem volt ilyen)Rá 1-2napra elkezdett fájni a köldököm feletti rész kb.10napon keresztül,és nem tudom mi lehet az oka.Szerintetek a beágyazódás lehet az oka,az fáj,meg lehet érezni?És ha terhes lettem akkor azt mikortól mutatja ki a teszt?Előre is köszi a segítséget. 🙂

    • Gabi

      2011. január 27. csütörtök

      Ezek a tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre. Ha a vérzés jelentősen kevesebb volt, mint általában, szó lehet terhességről, és igen, van, aki érzi a beágyazódást. Ha terhességre gyanakszol, akár már most is próbálkozhatsz a teszttel. Viszont gyakran előfordul, hogy a gyermekre vágyó nők terhességi tüneteket produkálnak, anélkül, hogy valóban várandósak lennének.

  • Németh Dóra

    2011. január 24. hétfő

    🙂

  • léna4

    2010. december 10. péntek

    Én most vagyok a 12.hétbe most voltam tegnap ultrahangon és az orvosom is azt mondta hogy szépen látszik már a pocakom és én is érzem lehetséges ez???

    • Vida Agi

      2010. december 18. szombat

      Igen.

  • Ildi

    2010. augusztus 19. csütörtök

    Szia!Én 20 hetes terhes vagyok a kérdésem az lenne hogy még eddig nem éreztem magzatmozgást,ultrahangon láttom hogy mozog a baba meg minden rendben is van a vizsgálatok szerint,de én még nem éreztem semmilyen magzatmozgást,elvileg már kéne mindenhol azt olvasom mindenki azt mondja nekem hogy 16-20 hét között mozdul meg!Szóval agodom egy picit hogy én hogy hogy nem érzem még ez lehet probléma?elöre is köszönöm a választ!

    Válasz: Ez nem probléma, attól még mozog a baba, csak te nem érzed. Első terhességnél a 20-22. hét között kell érezni, de ennek nincs igazán jelentősége, ez akkor volt fontos, amikor még nem tudták ultrahanggal figyelni a babát, hogy tényleg mozog-e

  • t_helga_u

    2010. július 03. szombat

    Sziasztok.En ma vok 13 hetes kismama es rajtam mar latszik.Egy hete voltam ultrahangon es a dokim azt mondta h minden ok…van egy 5 centis,5 dekas kisember a pocakomban.Nagyon boldog vagyok es elvezem a varandossag minden percet.:))

  • Szuccsó

    2010. június 20. vasárnap

    Köszönöm szépen a választ.:)Megnyugodtam.Még egy hét mire megyek ngy ultrahangra,sajna a dokim szabin lesz a héten.Mindenféleképp írok ha egvan az eredmény. UI:Nagyon jó az oldal!!!!!

  • Szuccsó

    2010. június 15. kedd

    Én ma voltam AFP-n és izgulok hogy minden rendben legyen.Sajnos azelőtt cigiztem 8 hetesen tudtam meg hogy terhes vagyok.Remélem ez nám ártott a babának.A 12 héten csináltak ultrahangot azon mindene megvolt és nem volt nyitott gerinc sem.Akkor ezután is minden rendben lesz?

    Válasz: Az első időszakban, főleg az első 6 hétben általában a mindent vagy semmit elv érvényesül, vagyis ha gond adódna, az nagy valószínűséggel vetéléshez vezet. Ha kiderül, hogy jön a baba, és onnantól már vigyázol az egészségedre, remélhetőleg nem lesz gond. A az eredmények alapján nem lesz gond. Drukkolok!

  • Daaaam

    2010. május 02. vasárnap

    mikor látszik a hason h vki terhes?

    Válasz:Kb. a 16. héttől.

  • Balogh Andrea

    2010. április 29. csütörtök

    Milyen csodálatos egy új élet nem szerintem nagyon szép kor a terheség