5. hetes magzat

Az 5. héten a baba akkora, mint egy kukoricaszem 🙂 Ezen a videón megnézheted, hogyan néz ki ilyenkor a magzat és milyen változások történnek benned:

Szeretnéd nyomon követni terhességedet és a baba fejlődését hétről hétre? Az egyetlen magyar nyelvű hírlevél, ami 4 hetes várandósságtól 4 éves korig segít nyomon követni a baba fejlődését hétről hétre e-mailben. Irakozz fel most! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

44 Comments

  • keragi

    2011. május 05. csütörtök

    Kedves Ági!
    Tavaly decemberben volt egy missed ab műtétem a terhesség 10. hetében. Most március 24-én volt az utolsó menszeszem, és mivel már nagyon szeretnénk babát, ezért igyekeztünk biztosra menni: hőmérőzés, ovulációs teszt, mikroszkóp. A ciklusaim hosszúak, 31-33 naposak szoktak lenni. A táblázatom alapján a ciklus 20. napján, tehát április 12-én volt a peteérésem. A ciklus 30. napján egy halvány pozitívat teszteltem, rá egy hétre egy erős pozitívat. Orvoshoz a ciklus 42. napján mentem, amikor naptár szerint 5 hetes és 6 napos a terhesség.
    Viszont az ultrahang elkeserített egy picit: Bv: „R” nagy, kissé puhább, GS: 8 mm benne ép szikhólyag, mellette 1,4 mm-es embriócsomó. DG: gravida S 4. Azért aggódom, hogy 5+6 nappal már nagyobb méreteket írnak. Az orvos írt Utrogestant, reggel 1, este 2 hüvelytabletta. Kérem írja meg hogy a baba méret megfelelő-e, vagy túl pici? A korábbi elvesztett baba miatt most lehet túlaggódom. Sajnos a következő ultrahangra csak két hét múlva kell mennem, illetve hamarabb, ha vérzés jelentkezik. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. május 18. szerda

      Ilyen korai terhességben még minden adat nagyon bizonytalan, ne aggódj, pihenj sokat és várj türelemmel az eredményre.

  • emy

    2011. május 03. kedd

    Kedves doktorno! 5 hetes terhes vagyok, elso baba lenne, igyhat ma ideje koran elmentem UH-ra. kimutattak a petezsakot, 4 mm, es eddig ugy tunik midnen rendben velem, viszont mikor kerdeztem a dokit h jo helyen van e, azt mondta h ezt meg nem tudja megmodnani, majd csak jovoheten, meg nagyon korai. Akkor ez azt jelenti, h meg ezutan lehet mehen kivuli terhessegem? az mikor derulhet ki? azert izgulok mert voltam mar operalva tobbek kozt egysezr petefeszekcisztaval amikoris eltavolitottak az egyik petefeszkemet ill. petevezetekem es azt olvastam ez kockazati tenyezo lehet! Mikor nyugodhatok meg h mdienn rendben?

    • Gabi

      2011. május 06. péntek

      Ha már látta a petezsákot, akkor valószínűleg az már jó helyen van, és nem fog onnan elvándorolni. Inkább valószínű, hogy csak biztosra akar menni az orvos.

  • Veronika

    2011. április 20. szerda

    Szia!
    5. hetes boldog kismama vagyok, az egyetlen dolog ami beárnyékolja ezt hogy az UH-n leírtak egy 10×7 cmes ovárium cystát a jobb oldalon ami a méhem felé nyúlik. A hasam fájdogál illetve jobb oldalon a derekam is. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyiben veszélyezteti a terhességemet? Ha rupturál akkor ez vetéléssel jár?
    Köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. április 24. vasárnap

      Nem kell aggódni, ez gyakori jelenség koraterhességben, általában magától felszívódik.

  • Móni

    2011. március 28. hétfő

    Kedves Ági!
    Vasárnap (11. 03. 27.) egy sima, nem hüvelyi ultrahang kimutatta, hogy kb 5-6 hetes terhes lehetek. A nagy kérdés az lenne, hogy folytassam-e a munkámat. 2 éve próbálkozunk, nem szeretnénk elveszíteni a babát.
    Újságot hordok, ami elég megerőltető, olykor egy kalandtúrával felér, mert az egyensúlyon múlik minden. Gyakorlatilag ha megütöm magam, vagy egy hirtelen mozdulat, például a súly elrántja a kormányt a kezemből, akár el is veszíthetem a babát. Ön mit javasolna, dolgozzak-e vagy sem, és meddig? Esetleg a nyári kánikulát hagyjam-e ki, vagy a kevésbé megerőltető munkákat végezhetem, de ha vastag az újság inkább kérjek helyettest? Sajnos a jövedelem kicsi ugyan, de sokat számít, hogy pl. 60 vagy 40 ezer a fizetés.
    A válaszát előre is köszönöm!
    Mónika

    • Vida Agi

      2011. április 03. vasárnap

      Pocakosan nem javasolják a kerékpározást, mert a nagy pocak miatt könnyen eleshetsz, de az első harmadban ez még nem okoz gondot, később, amikor már nagy hasad lesz, akkor viszont érezni fogod, mikor hagyd el a munkát, mert már rosszabb az egyensúlyod a biciklin.

  • Konczné Nagy Tímea

    2011. március 11. péntek

    Üdvözlöm kedves Doktornő.
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy.
    Volt két terhességem mindkettő babám császármetszéssel jött világra,mert sajnos mindkettőnél adódott sajnos komplikáció.Igaz nem az orvos javaslatára de rábeszélés alapján sajnos elköttettem magam.Amit nagyon bánok ,mert még csak 26 éves vagyok.Szeretném megtudni hogy hogyan oldható az meg hogy vagy kikössenek vagy valami módját annak hogy lehessen harmadik babám.Nagyon szeretnénk még egy kis babát.Kérem erre adjon nekem választ.Nagyon szépen köszönöm .Üdvözlettel:Timi.

    • Vida Agi

      2011. március 20. vasárnap

      Az „elkötés” a gyakorlatban nem elkötés, tehát nem lehet csak úgy „kikötni a csomót”. A petevezeték elkötésére vannak visszaállító műtétek, de a sikeresség valószínűsége csak néhány százalék. Lombikkal viszont vállalhatsz terhességet elkötött petevezetékkel is.

  • Suomis

    2011. március 11. péntek

    Szia!

    Lenne egy kérdésem. Január 26.-án volt utoljára menstruációm, és mint kiderült megérte reménykedni és próbálkozni, hiszen babát várok. Viszont amit nem értek, hogy én úgy tudom, hogy a terhességet az utolsó menstruáció első napjától számolják, és akkor ezek szerint 6 hetes és 2 napos vagyok ma. Az orvosom az ambuláns kezelőlapra viszont azt írta, hogy 4-5 hetes terhes vagyok. Tudnál nekem segíteni, hogy akkor most melyik a pontos időszak, mert egyrészt nem szeretném ha hetek lennének elszámolva a terhességemben, másrészt a terhes tanácsadóba is megadott terhességi héten kell megjelenni.

    Köszönöm szépen!

    • Gabi

      2011. március 14. hétfő

      Az első vizsgálaton még előfordul, hogy a terhesség valós korát írják a leletre, ettől függetlenül a terhességedet az utolsó menzesz első napjától fogják számolni. A következő vizsgálaton esetleg kérdezz rá, hogy a mért adatok megegyeznek-e a terhesség számított korával.

  • Kerekes Kriszta

    2011. február 21. hétfő

    Szia Ági!Nehéz kérdésem van!(Azért remélem,nem annyira)Három gyermek édesanyja vagyok,a harmadik babócám most két éves.Ő egy rövid,és enyhe kemoterápiás kezelés után fogant,és a császármetszés után elkötötték a petevezetéket.A ciklusom rendesen 30 napos,így nem okoz gondot követni.Kb fél éve volt egy spontán vetélésem a 6.héten.Jelenleg az utolsó mensesem január 15-én volt.Most 6.dik napja késik,ma reggel óta émelygek,a szoptatás napok óta erősebb „fájdalommal” jár,mint eddig.Emellett időnként elől a hasfalban,néha hátul a méhemnél érzek kisebb görcs-féleséget,és fáradtabb,aluszékonyabb,feszültebb vagyok,mint eddig.A közelgő menstruáció eddig tapasztalható jelei közül nincs egy sem.Elképzelhető,hogy jön a negyedik??? Várom válaszod!Üdv Kriszta

    • Vida Agi

      2011. február 25. péntek

      Elvileg elkötés után nem eshetsz már teherbe, de mivel nálad már volt ilyen eset, ezért nem lehet ezt sem kizárni, azonban ilyen esetben mindenképpen fordulj mihamarabb orvoshoz, mert az elkötés miatt a méhenkívüli terhesség esélye sokkal nagyobb.

  • Szitti

    2011. február 18. péntek

    Szia!
    A véleményedet szeretném kérni.
    Hétfőn teszteltem először pozitívat,még aznap el is mentem dokihoz,megnézett és 2 hét múlva kellett volna vissza mennem.
    De tegnapelőtt muszáj volt elmennem,mert nagyon halvány barnás valami volt a tisztaságin.Persze mire oda értem,nem volt semmi….
    Hüvely ultrahanggal vizsgált.
    Petezsákot még nem látott,de azt mondta minden rendben van 10mm-s a nyálkahártya.Felírt Utrogestan-t ,de sajnos csak ma reggelre hozza meg a patika.
    Tegnap viszont elég sok,illetve a tegnapelőttihez képest elég sok,de még mindig nem mensi jellegű barna váladék volt a betétemen,így azonnal mentem az ügyeletre.Persze mire oda értem megint nem volt semmi.Azt mondta az ügyeletes,hogy valószínűleg felszívódik,a nyálkahártyám tegnap már csak 7.6mm volt.Egyébként egy óriási paraszt volt…
    Létezik,hogy 18 óra alatt 2.4mm csökkent a nyálkahártyám és valóban felszívódik a babám?Semmim nem fáj,a lelkemen kívül…
    Ma reggel amikor pisiltem a papíron volt megint barnás,de még mindig nem fáj semmim.
    Nem élem túl ha elveszítem,ugye van még remény?
    Tudom,hogy beteges,de minden reggel tesztelek,és egyre erősebbek a csíkjaim,ez azért csak jelent valamit,nem?

    Válaszodat előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. február 25. péntek

      Szerintem egyelőre várjál türelmesen, de sajnos előfordulhat, hogy valóban felszívódik. Az a gond, hogy a teszt akkor is pozitív, ha felszívódik az embrió, mert a hormon még pár hétig jelen van a szervezetben. De mivel ez nagyon korai terhesség még bármi lehet, várj türelemmel.

  • Rita

    2011. február 17. csütörtök

    Kedves Ági,

    Lehetséges lenne, hogy terhes vagyok, a tegnapi negativ teszt ellenére, ha a következő jeleket tapasztalom magamon: mellduzzadás, mellfeszülés, haspuffadás, székrekedés, reggelente enyhe orrvérzés(kb. 6 napig), rossz közérzet, a szokásosnál kicsivel gyakoribb vizelési inger. Az utolsó menszeszem első napja jan. 13, azóta még nem jött meg, de általában 37 napos a ciklusom, vagy még több.

    Ha mégis terhes lennék, mikor teszteljek még? Már nagyon kiváncsi vagyok!!!
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. február 24. csütörtök

      Már tesztelhetsz.

  • Moncsi

    2011. február 14. hétfő

    Kedves Ági!

    A tanácsát, véleményét szeretném kérni.
    A párommal szeretnénk babát, nem is védekezünk. A ciklusom napra pontosan 28 napos, és ovulációs teszt alapján „akkor” voltunk együtt. A menzeszemnek pénteken kellett volna megjönnie, 3 napja, de semmi jele. A mellem feszül és fáj több mint 1 hete, és időnként görcsölök, de 2 tesztem is negatív lett. Ön szerint elképzelhető, hogy terhes vagyok?
    Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2011. február 14. hétfő

      Elképzelhető! Ha továbbra sem jön meg, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni.

  • Mia

    2011. február 11. péntek

    Kedves Doktornő!
    2 vetélésen vagyok túl. Az utolsó 2009-ben történt. 2010. dec. 25-én menstruáltam utoljára, ami jan.1-éig tartott. Jan. 10-én próbálkoztunk először a párommal s úgy néz ki, összejött a baba. Az orvosom szerint 6-7 hetes, szerintem csak 4 hetes kismama vagyok. Az UH 2,5 mm-es babszemet mutat ki a petezsákban szívhang nélkül. Az orvos kijelentette, hogy 10% az esély arra, hogy életképes a baba, mert nincs szívhang. Szívhang nem csak később van? Tüneteim: feszülő mell, szagundor, kisebb görcsök és állandó pisilés. Illetve hány hetes terhes vagyok tulajdonképpen? 2 hét múlva kell visszamennem UH-ra. Mit tegyek addig? Lehet még reménykedni abban, hogy a baba életképes?
    Előre is köszönöm válaszát. Mia

    • Gabi

      2011. február 14. hétfő

      A terhesség korát az utolsó menzesz első napjától számítják, bár valójában kb. 2 héttel mindig fiatalabb. Így a terhesség számított kora most febr. 14-én 7 hetes + 2 napos. Mivel a petezsák és benne az embrió is látható volt, érdemes azért megvárni a kontrollt, mivel 1 hét alatt rengeteget változik a helyzet. Remélhetőleg akkor lesz szívhang is. Drukkolok!

      • Mia

        2011. február 15. kedd

        Köszönöm szépen!

  • GL

    2011. január 16. vasárnap

    Kedves Ági!

    Nem tudom, tudna-e nekem segíteni a válaszadásban. PCO szindrómám van, metformint szedek 4 hónapja. Már a 2. hónapban volt peteérésem és úgy tűnik a 3.hónapban „sikeres” együttlétünk volt. Utolsó menstruációm 12.02-án volt, de a betegség miatt 37-40 napos a ciklusom. Már egy hete pozitívat tesztelek, a melleim feszülnek, fájnak, nőnek, állandó a mindjárt megjön érzésem, és a hüvelyi ultrahang is kimutatta, hogy az endometrium 15mm, benne 2mm-es cyst.felritkulás látható. A nőgyógyász nem vizsgált meg, hanem visszahívott 2 héttel későbbi időpontra. Elevitet 3 hete szedek, de sajnos csak most olvasom, hogy a metformin nehezíti a folsav felszívódását, és hogy mellette legalább 6mg-t kellene szedni. Természetesen ezt megkezdtem, de félek hogy későn. Tehát az utolsó menstruációtól számítva az 5. hét végén vagyok. Késő, hogy csak most szedem az elegendő mennyiséget? A betegség miatt napi szinten eszem kétszer zöldséget, gyümölcsöt, így azzal is vihettem be folsavat. Nagyon félek, hogy az Elevitben lévő kevés volt nekem a metformin miatt.
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Vida Agi

      2011. január 26. szerda

      Nem kell aggódnod, ha szedsz folsavat, nem lesz semmi gond a babával.

  • Kopornyikné Faragó Gréta

    2010. november 21. vasárnap

    Szia Ági!

    Már megint én!
    Csütörtökön voltam 5 hetes. Várni akartam még az orvoshoz menetellel 1 hetet,de volt egy pici barnázás,és megijedtem. Azt még el kell mondanom,hogy elkeztem szedni önkényesen a Duphastont. Szedtem mind a 2 gyerekemmel,alacsonyabb a progeszteron szintem.
    A Doki nem volt valami kedves. Azt mondta,hogy nem ír fel Duphastont,hagyjam abba. Igaz ő maga is azt mondta,hogy akkor vérezhetek. Kérdeztem tőle,hogy mitől lehet ez a kis barnázás,erre a válasza,csak nem tapadt meg normálisan. Tanácstalan vagyok! Biztonságot ad ez a bogyó!
    Mit tegyek? Köszönöm! Gréta

    • Vida Agi

      2010. november 28. vasárnap

      Igen, ha szeded a gyógyszert, akkor jó eséllyel nem lesz gond.

  • Kopornyikné Faragó Gréta

    2010. november 12. péntek

    Kedves Ági!

    November 8-án pozítív eredményt mutatott a teszt! Csütörtökön voltam (11-én) 4 hetes az utolsó menstruációtól nézve! Kérdéseim: mellem (még) nem feszül,baj e? Igazándiból 2 hónapja hagytam abba a szoptatást. Amikor a kislányomat vártam,akkor se fájt,talán egy picit feszült,viszont a kisfiamnál óriasik lettek és majd kidurrant.
    Mind a kettő gyerekkel szedtem vitamint,Mátéval a 20. hétig,3700g lett,de 2 héttel hamarabb született,Katával végig szedtem ő 4300g lett. Van e köze a vitaminnak a gyerekek nagy súlyához? Attól félek a 3. 5kg lesz:)!
    Válaszodat előre is köszönöm!
    Gréta

    Válasz: Minden terhességnél mások a tünetek, ezért egyáltalán nem számít, mi volt az előzőnél, most lehet, hogy egészen más jön majd elő, vagy semmi nem jön elő. A 2. gyerek mindig nagyobb, mint az első, a harmadiktól azonban mindegyik baba nagyjából akkora, mint a második volt, nem valószínű, hogy sokkal nagyobb lenne. A vitaminnak nincs köze a baba súlyához.

  • Krista

    2010. november 12. péntek

    Hello

    Írtam a hét elején, azóta a mensim nem jelentkezett, ilyen még nem fordult elő, viszont a teszt (a második) szintén csak halványan pozitiv. Leghamarabb kedden mehetek dokihoz, viszont sajna a vérnyomásom nagy a helyzethez képest 145/92 álltalában (ez a teherbe esésem előtt is így volt viszont csak teákal kezeltem). Most nem teázom, a kérdésem, hogy a magas vérnyomás iyen korai terhesség valószínüségénél okozhat károsodást a magzatban?

    Köszönöm a segítségét

    Üdv.

    • Vida Agi

      2010. november 13. szombat

      Nem okozhat kárt, de a terhesség során a magas vérnyomást mindenképpen kordában kell majd tartani, ezügyben konzultálj az orvosoddal.

  • Krista

    2010. november 08. hétfő

    Hello

    Irtam mar egy masik tema kereten belul.
    Utolso menstruaciom oktober 10-en volt, peteeresem jelek alapjan oktober 21-23 kozott ezt ki is hasznaltuk. A furi, amirol irtam is, hogy ra par napra emelyegtem minden nap majdcsak egesz nap. Most 6-an kellett volna ismet menstrualjak, de ez mostanaig nem tortent meg, viszont mar nem emelygek, a hasam sem faj, barnas valladekom sem volt egyeltalan. A tegnap reggel vegeztem egy tesztet amin megjelent a masodik csik de eleg halvany, ott van, de tenyleg eleg gyenge. A kerdesem a kovetkezo: ha terhes vagyok akkor ez most a terhesseg 5 hete es a magzat pedig kb 3 hetes? mikor erdemes orvoshoz mennem, kulonosen, hogy eleg tunetmentes az egesz. Elso kislanyom ugyanilyen korulmenyek kozott jelezte (vagyis inkabb nem) a jelenletet:), koszonom

    • Vida Agi

      2010. november 16. kedd

      Igen, terhes vagy. És valóban 5 hetes a terhesség, a baba pedig kb. 3 hetes, nagyjából 1 hét múlva menj el orvoshoz.

    • Krista

      2010. november 23. kedd

      Szia Ági

      Köszi a választ.
      Voltam dokinál, ma 23.án, a baba ott van de a doki szerint 4/5 hetes és a leletre így írta: Uterusban 5,4 mm-es petezsák. Kérdésem, nem kicsi ez…? Mármint a mensi időpontját figyelembe véve, nem nagyobb terhesség kellene legyen, vagy nagyobb baba? Kicsit be is ijedtem mert nem kaptam semmi féle gyógyszert a vérnyomásra sem, szerinte még nem okoz gondot és a baba fejlődéséért sem írt fel vitaminokat… sőt azt mondta menjek 3 hét múlva és ha abból a petezsákból gyerek kell legyen akkor az lesz, ha nem akkor nem…
      Várom a válaszod, köszi
      Kriszta

  • bh

    2010. október 22. péntek

    Kedves Ági!

    Az utolsó menstruációm szeptember 12-én volt, azóta kiderült, hogy babát várok. Ettől számítva most van az 5. hét. Tegnap voltam orvosnál, aki megállapította a terhességet, és azt mondta, hogy 3 hetes a terhesség, 2 hét múlva menjek vissza a vizsgálatokra. Akkor hogyan is kell számolni, a terhesség hányadik hetében vagyok? A tegnapi ultrahangon (hasfalon keresztül) a petezsák látszik, ami kb. 1 cm-es volt.

    Válasz: A terhességet mindig az előző menses első napjától számolják, amikor egyébként még nem vagy terhes, ilyenkor a magzat kb. -2 hetes. Tehát amikor a terhesség 5 hetes, akkor a magzat 3 hetes.

  • Ankaági

    2010. október 18. hétfő

    Kedves Ági!
    Nekem szept.12-én jött meg utoljára, és most október 8-9-ére vártam volna a következő menzeszemet, de nem lett semmi. Csináltam terhességi teszteket utána 2-3 naponként, de mindegyik ugyanazt az eredményt adta, a két csík közül az a csík amelyik kijelezné a terhességet,mindig halványabb! Ez most konkrétan mit jelenthet? Kevés a hcg szint? Méhen kívüli terhességre utalhat? A kisfiamnál ilyenkor már hányingeres voltam, de most még az sem fordul elő, még émelygés is ritkán, mellfeszülés is csak néha, és csak a mellbimbóm körüli zsibogást érzem. Lehetséges, hogy valami baj van, vagy netán felszívódott a pici? Köszönettel!

    Válasz: Semmi jelentősége nincs a csík színének, semmit nem jelent, ha halványabb. A méhen kívüli terhességet sem jelzi. Minden terhesség más, mások a tünetek is, van, akinél erősebbek, van, akinél gyengébbek, az előző terhességhez képest is lehetnek egészen mások a tünetek.

  • Ancsi

    2010. augusztus 16. hétfő

    Hali!

    Már hat napja késik a menszeszem és valószínű már nem is lesz mivel pozitív lett a tesztem!
    Nagyon boldog vagyok, de néha olyan erősen görcsölök h félelmetes. Ez bajt jelent?
    Orvoshoz csak 25-én tudok menni. Már nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyi idős terhes vagyok. Az utolsó menstruációm első napja július 15-én volt 29-én volt peteérésem. 5-én még negatívat mutatott a teszt. Szinte minden nap szeretkeztünk. Valaki tudna segíteni hogyan számoljam ki?

    Válasz: Nem kell aggódnod, ez természetes. Az utolsó mensesed első napja számít a terhesség korának megállapításánál, néha a 12. heti UH alapján módosítanak ezen, ha jelentős eltérés van.

  • A

    2010. augusztus 13. péntek

    Kedves Ági!
    Holnap kezdem a 6.hetet. A két éves fiam ma, amikor háton fekve feküdtünk egymás mellett az ágyon, az egyik pillanatban felemelte a lábát és tiszta erejéből (erős gyerek) belém rúgott. A sarka pont méhemet, a méhem körüli részét találta el az alhasamnak. Vérzés, görcs nem jelentkezett.
    Ilyen korai terhességnél ez okozhat valamilyen problémát, fejlődési gondot, esetleg vetélést?
    Köszönöm szépen!
    A

    Válasz: Nem kell aggódnod miatta. Hirtelen trauma okozhat vetélést azonnal, de ehhez egy 2 éves gyerek rúgása nem elég. Fejlődési gondot ez nem okozhat.

  • ági

    2010. június 09. szerda

    Üdvözlöm!
    Azzal a kérdéssel fordulok most önhöz,hogy valójában mennyi idős terhes lehetek mivel nekem Május 8-án volt meg utoljára,viszont tegnap a nőgyógyász azt mondta hogy 5-6 hetes vagyok!Nem értem Lehet hogy hamarabb teherbe estem és mégis megjött a menstruációm?várom válaszát!Minden jót !
    Ági

    Válasz: Igen, ilyen előfordulhat.

  • Mia

    2010. május 02. vasárnap

    Még azt is szeretném megkérdezni, hogy mikor múlik el „az a meg akar jönni, de mégsem” tünet? Nekem már csökkent ez a tünet,de néha (néhány naponta) még fáj. A fájdalom csak néhány pillanatig tart és nem kíséri semmi egyéb. Sem vérzés, sem barnás folyás. A fájdalom adhat aggodalomra való okot?

    Válasz: Nem, aggódnod nem kell, ez az érzés akár a teljes első harmad végéig eltarthat.

  • Mia

    2010. május 02. vasárnap

    Detti!

    Nem, én nem az a Mia vagyok.

  • Detti

    2010. május 01. szombat

    Mia! Te az a Mia vagy, akire én gondolok? mert nekem van egy barátnőm, neki ez a beceneve, és hát elég ritka becenév a Mia…Te nem Ojanga vagy?

  • Mia

    2010. május 01. szombat

    Szia!

    A kérdésem a következő lenne. A menzeszem március 21-én jött meg utoljára. Csináltam két tesztet is és mindkettő pozitív lett.Számolgattam és ÉN arra jutottam,hogy a baba most kb. 4 hetes lehet. Amikor 6 hetes lesz a baba, az orvos már biztosan meg tudja mondani a babát? Csak azért kérdezem, mert a párom a következő 2 hétben lesz szabadságon és szeretne elkísérni a vizsgálat(ok)ra.

    Válaszodat előre is köszönöm.

    Válasz: 6 hetesen már biztosan ki lehet mutatni a babát.

  • Vida Agi

    2010. február 13. szombat

    Ez a petezsák mérete

  • Farkas Ildi

    2010. február 09. kedd

    szia

    Ma voltam uh. a leletbe ez volt: Uterus üregében 9*5 mm-es grav. gyűrű látható. Ez pontosan mint lehet. Nekem az elsőnél csak az 5mm-es volt. Remélem nem óriás bébi lesz.

    Előre is köszönöm!