Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

  • Rebeka

    2009. szeptember 26. szombat

    Szióka!

    Szeptember 20-án már kérdeztem. Na azóta még mindig nem jött meg, ma már pont 1 hete, hogy késik, a tesztem viszont ma is negativ lett. Szerintetek mi ez most? Megjön érzés, petefészekszurka, derékfájás, ennyi tünet. Lehet csak azért késik, mert az utolsó mensim valószinűleg spontán korai vetélés volt (10 nap késés után)? Segitsetek! Köszi!

  • hovirag

    2009. szeptember 26. szombat

    Sziasztok, kb. egy hete irtam nektek. Azota voltam dokinál, megállapította hogy babát várunk, 🙂 láttam is a kijelzon kis fekete pontot 🙂 6.hétben vagyok. jelenlegi panaszaim, amit irtam is, szurkálja a hasam, illetve nöl a pocim, pedig ilyenkor nem is kellene még. Olyan mintha a 4.honapban lennek, nadragomat se tudom begombolni mar, szerinted ez miert van? székletem is 4-5 naponkent van…

    Válasz: Mert a terhesség elején mindenkinél jelentkezik egy kis puffadás és székrekedés, ez teljesen normális.

  • Liv

    2009. szeptember 25. péntek

    Szia Ági!

    Habituális vetélő vagyok! Dr. Fülöp Vilmost ajánlották, de úgy tudom az ő módszere még kísérleti stádiumban van. Te mit tudsz róla?

    Köszönöm a válaszod!

    Válasz: Sok jót hallottam róla, érdemes elmenned hozzá

  • Heni

    2009. szeptember 25. péntek

    Kedves Ági!
    Köszönöm válaszod! Már 2,5 hónapja elkezdten szedni az Elevit-et.
    A második is pozítiv lett ma reggel. Boldogok vagyunk! Végre!

  • Ajajj.

    2009. szeptember 25. péntek

    Nah csináltam egyet. Negativ lett! Nagyon jó érzés most nekem és a barátomnak!

  • Wia

    2009. szeptember 24. csütörtök

    Én is holnap tesztelek. Drukkoljatok 😀

  • Ajajj.

    2009. szeptember 24. csütörtök

    Csak fura érzésem van :S Ha terhes vagyok akkor már egy hónapos a baba és akkor a teszt tuti kimutatja! Vettem is egyet holnap első vizeletnél kipróbálom! Szerinted belelógassam vagy rápisiljek? :S Nem tudom melyik jobb. Előre is köszi

  • nyanya

    2009. szeptember 24. csütörtök

    Szia!
    Ha az van egy terhességi tesztre írva,hogy már a 3 napos beágyazódást kimutatja akkor mikor lehet tesztelni ha mondjuk Vasárnap volt az aktus?
    És mikortól lehet észlelni a jeleket? Mondjuk szagokat lehet érezni a 2-3. napon?

    Válasz: Tüneteket leghamarabb 10 nap elteltével lehet érezni. Az ilyen érzékeny teszt már lehet, hogy most hétvégén kimutatja a múlt hétvégi események eredményét.

  • nyanya

    2009. szeptember 24. csütörtök

    Szia!
    Ha az van egy terhességi tesztre írva,hogy már a 3 napos beágyazódást kimutatja akkor mikor lehet tesztelni ha mondjuk Vasárnap volt az aktus?
    És mikortól lehet észlelni a jeleket? Mondjuk szagokat lehet érezni a 2-3. napon?

  • Gisi

    2009. szeptember 24. csütörtök

    3 napja feküdtem le a barátommal, amikor kb 5 perc után észrevette, hogy lyukas a gumi..még nem ment el.. így nem lehetek terhes, igaz? az előváladéktól is meg lehet termékenyülni?
    légyszi válaszolj, mert nagyon fontos lenne:$ előre is köszönöm.

    Válasz:
    Nem kizárt, de elég kicsi az esély!

  • Heni

    2009. szeptember 23. szerda

    Kedves Ági!
    Nem tudom,hogy amit én kérdezek azt kérdezte e már más.
    Kb. 2 hónappal ez elött a terhességre utaló jeleim meg voltak, ateszt pozítiv volt. A dokim vizsgálatalapján terhességet állapított meg, az uh-n már nem volt benne biztos. Az nap meg is jött nagy görcsökkel, gyengeséggel. Most igazán terhes voltam vagy sem nem tudom. Ha igen akkor nem tapadt meg jól és elment? Nem tudom mit gondoljak. Jelenleg megint késik 5 napja.A teszt pozítiv,de még az orvoshoz nem merek el menni,ne hogy elmenjen a baba.Kétségek közt vagyok,hogy higyek e a tesztnek.

    Válasz: Ha a teszt pozitív volt, akkor 99%, hogy tényleg volt baba, viszont az erős görcs és a vérzés valószínűleg lehetett vetélés. Ha most is pozitív, akkor megint terhesség lehet a dolog mögött, és ha orvoshoz nem szeretnél még ilyen korán menni, annyit tehetsz, hogy egyáltalán nem erőlködsz, sokat pihensz, sok folyadékot iszol, és esetleg szedsz valamilyen kismama vitamint is.

  • Ajajj.

    2009. szeptember 23. szerda

    Írtam tegnap este! Kérlek válaszolj! Am ha veszek tesztet ugyanolyan legyen mint az előző vagy másfajta milyet tanácsolsz?

    Válasz: Az teljesen mindegy, milyen tesztet veszel. Ha a múltkori nem volt szimpatikus, válassz másmilyet.

  • Ajajj.

    2009. szeptember 22. kedd

    Sziasztok! Lefeküdtem a párommal! Védekeztünk és nem szakadt el! Rá 10 11 napra csináltam egy tesztet amin az állt hogy rá is pisilhetek de bele is lógathatom és én belelógattam! Vártam az eredményt és egy csík jelent meg ami azt jelentette hogy nincs baba! És pontosan megjött rendesen! Ez ma már 1 hónapos story! Sajnos bekaptam egy vírust! De holnap veszek egy tesztet amit meg fogok(másnap) reggel első pisinél csinálni! Attól a teszt egy hónap után jó eredményt mutat ha köhögök meg betegecske vagyok?
    Szerintetek terhes vagy? Előre is köszi!

    Válasz: A teszt a terhességi hormon jelenlétét mutatja ki, az pedig a terhesség teljes ideje alatt jelen van, és egyáltalán nem befolyásolja a megfázás. Viszont ha védekeztetek, is, a menzeszed is normálisan megjött, és nincs semmi, ami terhességre utalna, akkor nem értem, minek tesztelsz?

  • félelem

    2009. szeptember 22. kedd

    Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! Megnyugtattál 🙂 nagyoon jó ez a blog

  • félelem

    2009. szeptember 22. kedd

    Szia! Tegnap írtam, de lehet,hogy nem sikerült rendesen elküldenem,mert még nem válaszoltál rá. Így ujra leírom: Vasárnap szeretkeztem a bnőmmel. Mikor végeztünk ellenőriztük a gumit. Észrevettük a begörcsölés után,hogy ot ahol a hímvessző tövéhez ér a gumi ott lyuk van rajta. Nem tudom,hogy végülis mikor szakadhatott ki, de lehet,hogy csak a görcsölésnél. De végül is megnéztem,hogy nem jutott oda sperma hisz a tőnél volt és annak úgy is a „kis sapiban” kelett lanolnia.
    Mit tanácsolsz? Bekövetkezhetett a baj? Várom válaszod! Fontos lenne!

  • félelem

    2009. szeptember 21. hétfő

    Szia! Az eléőbb 2 helyre is elküldtem bocsi,de kérlek válaszolj,mert érdekelne a válsz nagyon fontos lenne!
    Előre is köszike!

  • félelem

    2009. szeptember 21. hétfő

    Szia. Tegnap voltam együtt a kedvesemmel. Ószerral védekeztünk,de mikor ellenőriztem, hogy nem-e lukas észerevettem a végén ahol legördül a gumi egy kis szakadást.
    Elképzelhető mikor megkötöttem akkor történt a szakadás,de lehet míg a hímvesszőmön volt. Most terhes lehet a bnőm? Megnéztem és nem láttam ott spermát a végénél, és sztem kicsi az esélye,hogy oda folyt volna mert végül is a “kis sapkában” gyűlim össze nem? A bnőm meg nem mer bevenni esemény utánit,mert így is nem pontos a ciklusa nem akarja még jobban tönkretenni.
    Mit tanácsolsz?

    Válasz: Nagyon minimális esélye van, hogy kijuthatott sperma az óvszerből, szerintem se érdemes esemény utáni tablettát bevenni. Akkor igen, ha valóban látszik, hogy „eresztett” az óvszer.

  • Tina

    2009. szeptember 20. vasárnap

    Csak annyit szeretnék korrigálni,hogy volt egy halvány pozitív tesztje!De ez minden.

  • Tina

    2009. szeptember 20. vasárnap

    Szia Ági!
    Köszönöm a válaszod!Igen,megjött neki,és azóta nincsen tünete,legalábbis,enyhültek.Mindenféle orvosnál járt,nem mutattak terhességet,de mást sem.A mostani menzesze elég erős volt,az orvosok azt mondták,valószínüleg elvetélt.Hogy miért nem mutatott se a teszt,se a vérvizsgálat semmit,az relytély marad!

  • Rebeka

    2009. szeptember 20. vasárnap

    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne (remélem jó helyre irom), hogy tegnapra nem vártam. Ma teszteltem negativat. Megjön érzésem van már legalább egy hete, nem folyamatosan persze. Derékfájásom is van, a melleim viszont nem változtak. Kb. egy hete viszont pár napig azt éreztem, hogy viszketnek a mellbimbóim, és azt hittem, hogy náthás leszek, mert folyton bedugul az orrom, viszont nem vagyok náthás. Fájt a fejem, hátam és majdnem az egész héten azt éreztem, hogy belső lázam van. Mikor elkezdődtek ezek a megfázásos tünetek nagyon fájtak a lábaim, fönt a forgóknál. Nem lehetett akkor a beágyazódás? Annyi mindent hallottam már a tünetekről. Szerintetek? Van még esélyem? Köszi

    Válasz: Igen, lehetséges, hogy beágyazódás, de az is lehet, hogy egy fertőzés bújkál benned. Ha nem jött meg, az a terhességre utal, ha továbbra se jön meg, esetleg csinálj még egy tesztet, hátha csak tévesen mutatta a negatív eredményt!

  • hovirag

    2009. szeptember 19. szombat

    Sziasztok, ma reggel megcsinaltam a tesztet, pozitiv lett 🙂 !! Viszont a terhesseget mutato csik sokkal halványabb volt, mint a tesztcsik. De ahogy tudom, ez nem szamit, ha latni a ket csikot akkor pozitiv a teszt… 🙂 Dokihoz még nemtudom mikor megyek. Ha gorcseim vannak, erosek az alhasnal, akkor szerinted mikor menjek orvoshoz, minel hamarabb? Utalhatnak e ezek a gorcsok vlmi nem megszokott dologra?

    Válasz:
    Ha csak enyhe kis szúrkálást érzel, az nem vészes. De ha a fájdalom erős, és nem múlik, akkor érdemes orvoshoz menni, nehogy gond legyen. Lehet, hogy csak simán kellemetlen, de a vetélés is kezdődhet erős görcsökkel.

  • hovirag

    2009. szeptember 18. péntek

    Szia, még mindig nem jott meg, már 5 napot késik, kedden csinaltam utoljara a tesztet, akkor negativ lett,ahogy irtam is. Ugy gondoltam, várok pentekig, ha nem jon meg, csinalok még egy tesztet. Viszont vannak félperces gorcseim, kb. negyed-fél orankent, de csak az esti orakban. Ha negativ lesz a teszt, és nem jon meg, mit csinaljak? Ha méhen kívuli terhességrol van szo, olyan esetben a teszt pozitivat ill. negativat mutathat? A tesztelés utan jelkezem 🙂

  • Évi

    2009. szeptember 15. kedd

    Szia! Elméletileg 8 hetes terhes vagyok, az 5. héten voltam utoljára uh-n. Azonban kb két hete megszűnt minden terhességi tünetem. Nincs émelygés, hányás, kívánósság, egyszerűen semmi. Ami pedig a súlyomat illeti, amit eddig felszedtem 2-2,5 kg, teljesen leadtam, visszaálltam az eredeti 54 kg-ra. A kérdésem az lenne, hogy elhalhatott-e a magzat vérzés nélkül? Erős görcsök és szúró fájásaim voltak, de vérzés nem. Kevés barnázás volt, de az még az elején, és erről tud is a doki, mégsem mondott semmit. Kicsit félek mert júniusban már elvesztettem egy babát. Most is van okom aggodalomra?? A választ előre is köszönöm!

    Válasz:
    A fogyás és a kellemetlen tünetek elmúlása még nem ok az aggodalomra. A szúró fájdalom és a görcs már inkább. De ezt így nehéz lenne eldönteni, érdemes lenne megkeresni az orvost. Remélhetőleg, csak annyit fog mondani, hogy minden rendben, de inkább egy fölösleges vizsgálat, mint hogy gond legyen!

  • hovirag

    2009. szeptember 15. kedd

    Szia,szeretném a véleményedet kikérni. A ciklusom 8.,13.,14.,17.,26. napján babaprojekten dolgoztunk a férjemmel. Melyik naptol kezdjem számolni a 10-12 napot a beagyazodás céljábol? 29.,30. napon, azaz tegnap, ill. ma reggel csinaltam tesztet, de negativ lett. Jelenleg fajnak a melleim, szurkalja a hasam,mintha meg akarna jonni. Es az utobbi heten eléggé megduzzadt a hasam, feszul, kemény, 4-5 naponta van székletem. Nagyon szeretnénk kisbabát, de félek hogy nem fog osszejonni. Szerinted teherbe eshettem? Ill. ha a 26. napon lett a megtermékenyites, akkor annak ellenere már nem fog megjonni? Az utolso ciklusom 28 napos volt, de elotte 30, tehat a 28 napot tartom minimum ciklusidonek. Koszi a válaszod!

    Válasz:
    A legesélyesebb a 13., 14. és a 17. nap lehetett! Ettől függetlenül, lehetséges, hogy csak 26. napon sikerült, így azt még nem mutatja ki a teszt. Ebben az esetben is lehet, hogy már elmarad a vérzés, de enyhe és rövid, nem élénk piros vérzés még előfordulhat. Ha nem jelentkezik vérzés, kb. 2 naponta érdemes lenne tesztelni, esetleg másik fajta tesztet kipróbálni. De ha véletlenül most nem is jön össze, nem szabad elkeseredni, csak próbálkozzatok, amikor csak jól esik, talán a következő hónap sikeres lesz. Vagy már most sikerült? 🙂

  • szandra

    2009. szeptember 14. hétfő

    Az az én problémám,hogy ma szex végén miután a barátom elment az óvszer elkezdett lecsúszni, de a barátom megfogta, és nem jött le teljesen. Ettől lehetek terhes? Esemény utáni tablettát kellene vennem vagy várjak még?

    Válasz:
    Ha időben elkapta, és nem jött ki az óvszerből semmi, akkor szerintem ne aggódj!

  • Tina

    2009. szeptember 12. szombat

    Szia Ági!
    Fura dolog történt a családomban!A hugom a terhesség összes létező tünetét produkálja,de semmi nem mutatott eddig terhességet,pedig elmondása szerint a 4. hétben van az utolsó „menzesz” óta,ami kevés volt,és 3 napig tartott.Volt vérvételen,vizeletből is nézték,ultrahangot azt nem tudom,hogy csináltak e,mert az orvosok azt mondták,hogy nem terhes,és lehet,hogy nem is csináltak.Nem is veszik egyáltalán komolyan!Ráadásul nincs barátja,csak egyszer volt együtt a volt párjával,megszakítással.Ő nem is akar babát,de váltig állítja,hogy terhes.Egész nap fáj a hasa,és fekszik,37 a hője már vagy 2 hete.Gyakran hány,hirtelen,a semmiből jön a hányás,szédül.Azt mondta,a mellei egyáltalán nem feszül,csak érzékeny a melbimbója.Nagyon rossz a közérzete,mindent nagyon nehezen visel,már depressziós.Pár napja is csinált tesztet,ami szintén negatív.
    Lehettséges,hogy még mindig nem lehet kimutatni,hogy még korai lenne?
    Van olyan orvos,akihez el tudnánk vinni egy komolyabb vizsgálatra,mert ez már mindenkit aggaszt,és szerintem az,hogy nagyon fáj a hasa,nem normális,de az orvos nem foglalkozik vele.Azt mondták,hogy gyomorsav.Nevettséges.Volt 1 éve egy endometriosis műtéte.Lehet emiatt a tünetegyüttes?Vagy tényleg terhes,csak korai?Kérlek,próbálj meg néhány tanácsot adni,nagyon fontos lenne!
    Köszönöm előre is!

    Válasz: 4 hete volt mensese, akkor nem feküdhet 2 hete lázasan a terhesség miatt, hiszen még csak most kellene jelentkeznie az első tüneteknek. Viszont ilyenkor még a teszt sem igazán mutat ki semmit és az orvos se nagyon lát, hiszen ha 4 hete volt meg utoljára, akkor most kéne jönnie a következő mensesnek, tehát kb. 2 hete volt a peteérése. Ha annál korábban esett teherbe, akkor már minden tesztnek és az orvosnak is ki kéne mutatnia a terhességet. Szerintem várjátok meg, megjön-e neki és ha nem, akkor teszteljetek megint. De az is lehet, hogy csak valamilyen betegsége van.

  • Szaszy

    2009. szeptember 11. péntek

    Nem élvezett el bennem a barátom de előváladék került belém szerintem.Mostanába sűrűn kell járnom pisilni és fáj is (lehet felfáztam?)Éhségérzetem van állandóan csak ennék.Lehet hogy terhes vagyok?

    Válasz:
    Igen, van rá némi esély. A menzeszed ha késik, akkor már érdemes tesztet is csinálni. Akkor már a tesztek elég nagy biztonsággal mutatják ki az eredményt.

  • Annus

    2009. szeptember 05. szombat

    Szia! Lenne egy kérdésem, már 43 napot késett eddig a mensesem és szept. 4 én védekezés nélkül voltunk együtt a párommal, de megszakításossal. Már azelőtt aug. 20 körül is voltunk így 1-szer együtt. De tüneteket eddig nem éreztem, a mensesm viszont nem jött meg. Szerinted terhes lehetek? Tesztet azt mindenképp veszek. De mikor lenne érdemes tesztelnem?

    Válasz: Tesztelni már 1-2 nap késésnél is érdemes lehet.

  • Diósmetélt álnéven:)

    2009. augusztus 30. vasárnap

    Szia, Ági!

    Párommal kb. fél éve próbálkozunk. Múlt hónapban elég sokszor együtt voltunk a ciklus első felében, a 11.dik napon viszont egy számomra furcsa dolog történt: volt egy összesen 2 órán át tartó, de erős, szöveteket vagy vérrögöket is tartalmazó vérzésem, ami amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is múlt. A menszeszem végül 25. napra megjött, és átlagos volt.
    Mi lehetett a közti vérzés? Lehetett vetélés, ha az azelőtti hónapban 21 napos volt a ciklusom, ami az orvosom szerint azt jelentheti, hogy nem is volt peteérés, és akkor is volt egy átlagos lefolyású menszeszem?
    Előre is köszi a választ!

    Válasz: A közti vérzést pl. hormonális okok okozhatják. A vetélés sokkal erősebb és hosszabban tartó vérzéssel járt volna.

  • 1 lány

    2009. augusztus 28. péntek

    Lenne egy fontos KÉRDÉSEM!Agusztus 17-én voltunk a barátommal strandon és ott lennt összeértünk (kb 20 percig)Volt rajtunk ruha! (nem volt szex)Én vele szemben a lábán ültem terpeszben .Így juthatott belém spermium???19-én éjjel és nappal hányingerem volt. 21-én pedig megjött ugye így akkor nem juthatott belém sperma?És akkor nem lehetek így terhes ?

    Válasz: Ha konkrétan behatolás nem történt, akkor nem lehetsz terhes. Egyébként pedig a terhességi tüneteket (pl. hányinger) nem 2 nap után lehet érezni, leghamarabb 10 nap után. Ha rendesen megjött, akkor pedig nincs is miért gyanakodni!

  • Zsuzsa

    2009. augusztus 28. péntek

    En arra lennek kivancsi, hogy hogyan a leghatekonyabb a vedekezes, marmint ovszerre ertem: a parommal ovszerrel vedekezunk es mindig ellenorizzuk, hogy nem lyukadt-e ki, de en mindig felek, hogy apro lyuk lett es nem engedem, hogy bennem elvezzen el. Szoval ha ovszerrel vedekezunk nyugodt lehetek ha bennem elvez el?

    Válasz: Az óvszer nagy védettséget nyújt, az egyik legbiztosabb védekezési mód, úgyhogy nyugodt lehetsz.

  • Babuci

    2009. augusztus 26. szerda

    Sziasztok!

    Egy kétségbe esett fiatal feleség vagyok, és a segítségeteket kérném… A férjemmel 8 hónapja próbálkozunk, most végre azt hittem sikerült, megjelentek a mellemen az erek, fáradékonyabb lettem, többet eszek, egyszer még hánytam is, de sajnos 4 nap késésével megjött a “nemvárt” menszesz. Az átlagnál sokkal kevesebb a vérzésem, az első napon kb 3-4 vérfolt volt 2 és 2,5 cm nagyságúak, a 2. napon még ennél is kevesebb, ma a 3. napon még annyi se, 1 pici folt… a hőmérsékletem nem esett vissza, a menszesz számított ideje előtt 2 nappal csináltam tesztet ami negatív lett. Szerintetek mit csináljak? Holnap reggel csináljak még egy tesztet, vagy várjak vele? A nődokim csak 2 nap múlva rendel, de addig nem bírom ki. Ti mit tennétek?

    Válasz: Én csinálnék újabb tesztet, és sokat pihennék, amíg nem jutok el orvoshoz.

  • őrlődő

    2009. augusztus 19. szerda

    A tegnapi napon reggeli első vizelettel elvégeztem 2 tesztet is, mindkettő negatív eredményt hozott, de már a válasz is megnyugtató volt, amit ezúton is köszönök! Álnegatív eredmény elvileg nem létezhet ennyi idő elteltével, ugyebár?!

    Válasz: Nem.

  • Szaszi

    2009. augusztus 17. hétfő

    Szia lenne egy kérdésem most 11hetes terhes vagyok,és már kb egy hete nem tudom bevenni a Gravidát mert folyamat hányok töle.Amikor beveszem utána 5-10percre rá már megyek is hányni töle.Ez nem okozhat bajt a babának bent?Mivel mindig vissza jön a tabletta ezért probálok rengeteget inni meg sok gyümölcsöt enni müzliket meg zöldségeke hogy azért jusson vitamin a szervezeembe.Ez mitől van tudnál nekem erre valami választ írni,hogy mi lehet az oka annak hogy vissza jön egyből a tabletta?Elöre is köszönöm szépen!

    Válasz: Ne aggódj, kiegyensúlyozott és változatos táplálkozás mellett nem fontos a terhes vitamin szedése. Lehet, hogy túl nagy a tabletta, és azért nem szereti a gyomrod. Próbálj meg esetleg valamilyen folsav készítményt szedni, mert az a legfontosabb, és azt a legnehezebb táplálkozással bejuttatni.

  • Bág

    2009. augusztus 16. vasárnap

    Sziasztok!!
    Tegnap este a párommal a fürdőkádba szexeltünk és ő elment a vízbe, szerintetek ettől terhes lehetek? Nem igazán tervezünk még babát, mert én fősulira járok még!
    Válaszotokat előre is köszönöm!!

    Válasz: Ha csak a vízbe, akkor nem!

  • Kriszta

    2009. augusztus 15. szombat

    Utoljára 6 évvel ezelőtt szültem.Köszönöm szépen a választ:-)))

  • Rettegő

    2009. augusztus 14. péntek

    Szia!
    Fogamzásgátlót szedek lassan egy éve. Mindig rendszeresen, soha nem hagytam ki egyet se, de rettentően izgulós vagyok. Nem rég olvastam erről a terhesség alatti vérzésről. Fogamzás gátló mellett nekem mindig kevés a vérzésem, de azóta egyfolytában félek hogy vajon lehetek- e terhes. Eddig már kétszer megjött élénk piros volt, de csak 1 2 napig erős. Szerintem eddig is ilyen volt mindig bár nem figyeltem rá nagyon. Tesztet is csináltam de negativ volt. Ha fogamzásgátló mellett lennék terhes akkor is el kell , hogy maradjon a vérzés? Vagy a megvonásos ugyanúgy jelentkezik terhesség alatt. Nem akarok egyfolytában izgulni meg teszteket csinálni. Tudnál valami bíztatót irni?:) Köszönöm

    Válasz: Tabletta mellett 1% alatti az esélye a terhességnek, de ha tovább szeded a tablettát, akkor biztosan nem lehetsz terhes. És igen, ilyenkor is elmarad a vérzés.

  • őrlődő

    2009. augusztus 14. péntek

    Történetem a következő. Június 28-án nem védekeztünk, ejakuláció viszont nem történt bennem. Rá néhány napra megjött rendesen, élénkpiros színnel, bőségesen az első napokban (2-3 napig), a vége felé (1-2 napig) pedig kevesebb mennyiséggel és barnás színnel (ilyen lefolyású szokott lenni). Júliusban óvszerrel történt a védekezés, az előző hónapi idegeskedésből és felelőtlenség-érzésből okulva. Július 29-én az előző havi leírásnak megfelelően rendben lezajlott a menstruációm, meg is nyugodtam, ám olvastam különböző helyeken, hogy terhesség esetén is jelentkezhet menstruáció. Az én menzeszem nemcsak barnás volt, hanem élénkpiros, és a leváló darabokat is észleltem benne, a vége felé volt csak barnásabb, de ez úgy tudom, szintén normális, hiszen a menstruáció vége felé „hosszabb” utat tesz meg a távozó vér, ez okozza a barnásabb színt. Tulajdonképpen megerősítésre lenne szükségem, hogy nem történt teherbe esés?! Nagyon megnyugtatna a válasz. Nem hányok, mellem mérete nem változott, súlygyarapodást nem tapasztaltam. Tudom, ezek alapján egyértelműnek tűnhet, hogy nincs baba, ám jól esne egy szakmailag hozzáértő véleménye. Előre is köszönöm!

    Válasz: Alap esetben ha normálisan lezajlik a vérzés, akkor az azt jelzi, nincs terhesség. Ha más tünet vagy jel sincs, akkor kár aggódni.

  • Katica

    2009. augusztus 13. csütörtök

    Szia, sziasztok!

    Tudom, hogy türelmetlen vagyok és túl izgatott, előre is elnézést. Kérném a segítséged.
    Idén kezdtünk neki a babagyártásnak. Májusban sajnos volt egy spontán vetélésem, június, júliusban semmi. Most pedig enyhe alhasi feszülésem van, fájdalomnak nem mondanám, csak érzem egyfolytában a pocimat. Július 23-a volt az előző mensim első napja, 6án és 10én „huncudkodtunk”. Az alhasi feszülés 11 és 12én illetve ma is jelen van. Tudnál segíteni ez mi lehet?
    Előre is köszönüm a segítséged/teket!

    Válasz: Ha 10.-én voltatok együtt legkorábban 22.-e után érezhetsz bármilyen terhességi tünetet is.

  • Judit

    2009. augusztus 12. szerda

    Nem vártam meg a pénteket ma el mentem orvoshoz.. Mert még mindig véreztem..
    Az ultra hangos papíron ez van. (de két hét múlva kell kontrollra mennem)..
    (korai vetélésről kérdeztem)..
    10mm.-es gs., alsó polusán kis haemat.
    Pontosan ez mit jelent.. Illetve, hogy fenyegető vetélés..
    annyit mondtak, hogy még nem ment el a baba de most várnunk kell..
    Azt szeretném meg kérdezni, hogy ha meg marad a baba akkor ettől lehet valamilyen fejlődési rendellenessége, vagy bár milyen baja, majd a magzatnak (újszülöttnek..)
    Köszönöm a választ….

    Válasz: Haematomat gyakran előfordul a terhesség elején, általában nyomtalanul felszívódik. Ha valami baja van a babának, akkor bekövetkezik a vetélés, ha viszont nincs, akkor nem kell aggódnod, nem lesz semmi baja. A vetélés ugyanis azért következik be, mert valamilyen rendellenessége van a babának, ha viszont nem következik be, akkor egészséges a baba.

  • Kriszta

    2009. augusztus 12. szerda

    Kriszta
    Azt szeretném kérdezni,hogy mennyi az esélye hogy idő előtt kinyílik a méhszájam??Ez az 5.baba lesz az előző 4gyermekem 40 hétre született.De 27 hetesen az utolsó 2 gyerekkel 1 újjnyira nyitva volt a külső méhszáj.jah és azóta volt egy méhszájplasztikám 2005- ben. Köszönöm a válaszát előre is.és a legkissebb baba s 3330 gr volt,a legnagyobb 3960gr.

    Válasz: Ugyanannyi esélyed van, mintha a 2. babádat várnád, ez ugyanis nem attól függ, hányadik baba, hanem alkati kérdés, valamint még az befolyásolhatja, hogy mikor szültél utoljára. Ha 1-2 éven belül, akkor előfordulhat, hogy megint hamarabb kinyílik, ha ezen túl, akkor már szinte teljesen regenerálódhatott a méhszáj (olyan nem lesz mint újkorában, de 7 év alatt teljesen kicserélődnek a sejtek)

  • Tina

    2009. augusztus 12. szerda

    Kedves Ági!Nagyon köszönöm a választ!Sajnos a 60. napra megjött,ahogy szokott,pedig reménykedtem.Még próbálkozunk 🙂
    Szép napot!

  • Réka

    2009. augusztus 11. kedd

    Azt szeretném kérdezni, hogy együtt voltam a párom b 3hete úgy, hogy nem védekeztünk, de nem ment el bennem.most aug.07-én kellett volna megjönnie, de nem jött, semmilyen jelét nem érzem, de meg nagyobbodtak és feszülnek meg fájnak a melleim, állandó éhség érzetem van, néha émelygek is.megcsináltunk 10én egy tesztet de negatív lett.szerinted lehetek terhes???csináljak még egy tesztet?vagy mit tegyek???Köszi a választ előre is!

    Válasz: Várj néhány napot, és ha mégsem jön meg, akkor tesztelj újra, esetleg másik fajta teszttel! Nem túl nagy, de van esélye, hogy terhes légy! Megszakításos védekezésnél ez kb. 5%. Ha nem szeretnétek babát, érdemes lenne megbeszélnetek valami hatékonyabb módszert a védekezésre!

  • Niki

    2009. augusztus 11. kedd

    Azt szeretném kérdezni 6 évig szedtem fogamzásgátlót(Novynettet) most 6 hetes vagyok!lehet bármi baja a picinek a fogamzásgátló miatt!Fejlődési rendelleneség vagy valami más?kérem válaszoljon nekem mert fontos lenne! KÖSZÖNÖM!

    Válasz: Ha már a teherbeesés előtt abbahagyta a fogamzásgátlót, akkor az nem befolyásolja a baba fejlődését! Ha gondot okozott volna, nem is fogant volna meg a baba.

  • andrea

    2009. augusztus 10. hétfő

    mijen jo hogy senkise valaszol amerika kosszonom

    Válasz: Elnézést, szabin voltam. Sehol se ígértem, hogy azonnal válaszolok. Heti 200+ kérdést kapok, így akár 5-6 nap is eltelhet, mire tudok válaszolni. Türelem…

  • Judit

    2009. augusztus 10. hétfő

    Köszönöm szépen a választ.. Remélem mielőbb össze a babánk…

  • szaszi

    2009. augusztus 10. hétfő

    Lenne egy kérdésem 8hetesen kimutaták hogy terhes vagyok addig elötte 3hétig mindennap éjjel-napal hánytam szédültem vagy csak hányingerem volt a melleim majd szét durrannak anyira feszülnek és fájnak,de most kb egy hete ép hogy hányok 2-3naponta de a melleim ugyan ugy fájnak és néha beszédülök.Ez nem lehet baj?A picinek nem lehet ettöl baja odabent?Legközelebb szeptemberben kell mennem ultrahangra akkor a 12hetes down kor szürésre.ez a változás nem gond?kérlek válaszólj.Köszönöm

    Válasz: Semmi gond, az erős kezdeti tünetek idővel gyengébbek lesznek, amikor a szervezet hozzászokik a babához.

  • Judit

    2009. augusztus 10. hétfő

    Jó napot..
    A kérdésem az lenne, hogy az utolsó mensesem július 2.6ig volt.. A július 15és 25. e körül egy egy napig vérzésem (erősebb, általában a 2. napon szokott ilyen lenni..) Elment orvoshoz aki azt mondta semmit nem lát minden rendben van, de ha nem jön meg amikor kéne akkor csináljak tesztet.. Nem jött meg 2.án- 6.án és 8.án is csináltam tesztet pozitív lett (örültünk mert szeretnénk még egy babát), de közben pecsételő vérzésem volt, és fájt a derekam meg görcsölt az alhasam.. De olvastam valahol, hogy ez előfordul ha még korai a terhesség.. De sajnos 9 én délután volt egy furcsa eset.. Mikor ki mentem vécére, valami placsant, (sajnos nem tudtam meg mi volt azt) De azóta hol erősebb egy órát, vagy nincs semmi órákon keresztül. Pl: (egész éjjel nem volt de kb fél tíz körül megint volt, elég erőteljesen kb 15 percig.. ) A hasam már nem fáj, a derekam is alig..
    Az orvos csak pénteken tudd fogadni.. Akkor valószínű, hogy korai vetélésem volt..
    Ha igen, mikor próbálkozhatok újra babával mert nagyon szeretnénk egyet..?
    Köszönöm a választ..

    Válasz: Igen, sajnos lehetséges, hogy vetélés volt. Pénteken azért menj el orvoshoz, és ő majd azt is meg tudja mondani, mennyi időt kell várnotok, ha kell egyáltalán várni.

  • andrea

    2009. augusztus 09. vasárnap

    aszt szeretném kéerdezni hogy julius8-án voltunk egyutt a baratommal és julius22-én kelet megjonni és megis jot csak 2 napig tartot és nagyon kevés szinte csak akkor mikor pisiltem…csinaltam már tesztet de negativ lett….szerintetek lehetek terhes és ha az is lennék ugy már kikelet volna mutatni a tesztnek….no meg azt mongyak a terheseget az utoso mensi elso napjatol szamoljak …akkor az nekem a juliusi lenne mert volt csak 2 napig tartot ugye nem szamolhatom a juniusit?hiszen abba a honaba nemis voltunk egyutt kerlek segitsen valaki…..ja és az egyutlét napjátol fogamzik meg a baba ha megfogamziik vagy csak atol a naptol amikor beágyazodott atol a naptol számoljak a heteket …valaszoljatok kerlek…………karolina

    Válasz: A terhességet mindig az előző menses első napjától számolják. Ne aggódj, nem terhesség miatt volt rövidebb a mensid, ezt okozhatja akár a nagy meleg is.

  • Alíz1

    2009. augusztus 08. szombat

    Hozzátenném még a múlt hét Hétfős fogantatási dátumot azért saccolom mert az elég valószínűnek tűnik de persze lehet korábbi a dolog bár akkor tuti kimutatta volna a teszt…gondolom…(?!)