Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

  • Zizi

    2009. május 04. hétfő

    Ja,és mégvalami!Minden teszteléshez ugyan azt a fajta (legolcsóbb) tesztet használtam.Reggel végeztem a tesztekek,hogy biztosabb legyen.Hogy lehetséges,hogy 2x pozitív lett,de tényleg olyan halvány volt,hogy épp,hogy látszódott,és 2 napos külömbséggel végeztem.A második még halványabb volt,mint az első.Majd utána teljesen negatív?Lehetséges az,hogy a hcg csökken valamiért,vagy tényleg ennyire becsap a teszt,mert rossz?

    Holnap már mással tesztelek,az a biztos,majd jöhet a doki.
    Volt már másnak is ilyen sztorija?
    Gondolom a pozitív eredmény után csak nem vetéltem el,mert akkor véreztem volna,vagy hasonló.
    Mi lehet?

  • Zizi

    2009. május 04. hétfő

    Ági,köszönöm a válaszod,bár én még mindig nem értem például,hogy miért nem feszül a mellem?Sőt,nagyon puhák lettek,csak a melbimbóm érzékenyebb,és a hasfájás sokkal kisebb,majdnemhogy el is múlt.Bár még mindig nem jött meg,de semmi jele,hogy meg akarna jönni,nekem előtte már elég erős tüneteim vannak.Holnap reggel csinálok mégegy tesztet,de ha negatív lesz,elképzelhető,hogy valami gyulladásom volt?
    Az orvoshoz még nincs időpontom,de meg akarom várni a holnapi teszteredményt,hogy nyugodtabb legyek.Minden esetre köszönöm a választ!További szép napot kívánok mindenkinek!

  • Judit

    2009. május 03. vasárnap

    3 napot késett a mensesem és most csak barna gyenge vérzésem van , akkor terhes vagyok,? és a terhességiteszt kimutathatja?

    Válasz: Lehetsz, ha elmúlik 3 nap alatt. A teszt akkor mutatja ki a terhességet, ha már legalább 12 napos. Így ha később jött létre terhesség, lehet, hogy még negatívat mutat a teszt.

  • Zizi

    2009. május 01. péntek

    Kedves Ági!
    Már jóideje nem jött meg,ami nem lenne még gond,mert párommal kisbabát szeretnénk 10 év után,és próbálkozunk.Az a baj,hogy teszteltem már vagy 6-szor,mind negatív lett,bár a múltkor 2 teszt is hasonló,épp hogy látható második csíkot mutatott.De az igazán nagy baj,hogy egyfolytában fáj a hasam.Nem menstruációs görcs,de hasonló,és ez inkább fájdalom,nem görcs.Már vagy 2 hete tart,de pár napja megváltozott.Most lentebb fáj,néha pisilésnél szúr a jobb oldalam a petefészkemnél,és mintha valami feszítené szét.Először bélproblémára gondoltam,de most,hogy meg se akar jönni,és hasonló tüneteim sincsenek,mint előtte szokott lenni,aggódni kezdtem.Az étvágyam hirtelen megnőtt,sose tudok jóllakni,és nagyon fura gyengeségérzésem van,meg mintha lufit fújtam volna,de csak így hirtelen szokott rámtörni,és el is múlik azonnal.Nem igazán tudom,mit tegyek,mert gondoltam,ha terhes lennék,és ennyire jelentkeznek a tünetek,akkor a tesztnekmár kellett volna mutatni valamit a reggeli vizeletből,de a halvány eredmény után még 2-szer teszteltem ugyanolyan tesztel,ami totál negatív volt.
    Orvoshoz készülök,rászántam magam,csak szeretném tudni,lehet ez terhesség jele?
    Lehet,hogy rossz tesztet használtam?

    Válasz: Valószínűleg rossz tesztet használtál. A negatív teszt gyakran téved, a pozitív sose, tehát a pozitív tesztnek kell hinni. A tesztek érzékenysége ugyanis teljesen más. Lehet, hogy az egyik teszt már kimutatja a terhességet (a HCG hormont a vizeletben), a másik pedig még nem.

  • vizi.zsuzsi

    2009. május 01. péntek

    szia Ági!nem tudom mi lehet velem kérlek adj tanácsot.tegnap ott lennt pici fájdalmat éreztem és felnyultam és a hüvelybemenettöl kb2cm re valami kemény dolgot éreztem és a kisajkaim csupa lilás szinüek-már nem fáj de idegesit mi lehet ez a kemény valami akkor érzem he felnyulok és az ujjamat kifelé a szemérem csonthoz nyomom.jövöhéten kell menstruálnom.kérlek segits mi lehet ez.köszönöm.

    Válasz: A lilás szín az vérbőség jele, ami sok mindentől lehet akár intenzív mozgás is kiválthatja, meg hormonális okok. Terhesség alatt szinte általános ez a lilás szín. A kemény dolog nem tudom mi lehet, pl. fertőzés okozhatja.

  • Andi

    2009. május 01. péntek

    Szia!

    Nagyon szeretnénk már babát,9 napja voltunk együtt,( a lehető legjobb napon a naptár szerint) és tegnap este óta elég erősen fájnak a melleim.lehet bebeszélem magamnak,de most nem „úgy” fáj,mint menstruáció előtt,ilyen erősen sosem fájt még,hogy szinte ha hozzáérek majd megőrülök.. Olvastam itt feljebb hogy még korai lenne,de biztos ez? nem érezhetem előbb a terhességet? a hasam az ugyanúgy szurkál mint mestruáció előtt..

    Válasz: Valóban korainak tűnik, de bármi lehetséges! Viszont sajnos az is lehet, hogy bebeszéled magadnak, és azért érzel tüneteket. A teszt is leghamarabb a 12 napos terhességet mutatja ki. Várj pár napot, aztán tesztelj!

  • no...

    2009. április 28. kedd

    illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy a barátnőm kielégített és utána én tettem ugyanezt azonban lehetséges hogy az ezt megelőző kielégítés során a kezemre került az ondó de ez után kb 20 percre kezdtem el… lehet hogy a kezemről került volna a testébe?

    Válasz: Ez nem valószínű!

  • no...

    2009. április 28. kedd

    Szia!

    Nemrég tettem meg az első együtt létet a barátnőmmel neki nem ez volt az első viszont aggódom az esetleges „baleset” miatt minden alkalommal használtunk gumit és meg is győződtem róla aktus után hogy nincs-e kiszakadva vagy lecsúszva…
    azonban a barátnőmnek mégis vannak időszakos hasfájásai de még aznap vagy másnapra el is múlnak lehetséges hogy a védekezés ellenére mégis megtörtént a baj? 🙁

    Válasz: Ha minden rendben volt az óvszerrel, minimális esélye van a terhességnek. Természetesen ez a módszer sem 100%-os, de sajnos egyik sem az. Ha bizonytalanok vagytok, egy terhességi tesztet érdemes lenne megcsinálni. Viszont azt érdemes tudni, hogy a tesztek 12 napnál idősebb terhességet képesek csak kimutatni. Bármelyik drogériában vagy gyógyszertárban beszerezhetitek!

  • emi

    2009. április 27. hétfő

    Én 10 napja voltam együtt a barátommal, nem védekeztünk de nem ment el bennem,utána beszedtem 2 darab fogamzásgától,a nőgyógyászom mindig ezt ajánljotta régen,olyan mint a esemény utáni. De nem jött meg azóta se. Félek,lehetek-e terhes így is ha beszedtem a gyógyszert?

    Válasz: Erről a módszerről még nem hallottam. Megszakításos védekezésnél 5% esélye van a teherbeesésnek. Ha továbbra is bizonytalan vagy, 2 nap múlva már eltelik 12 nap, a tesztek általában ilyen korú terhességet képesek leghamarabb kimutatni.

  • Cita

    2009. április 24. péntek

    Sziasztok! Én egy 20 éves lány vagyok! A párommal együtt voltunk 3 hete és utánna volt egy hólyag gyulladásom,akkor volt egy kis folyásom!Kaptam rá antibiotikumot,el is múlt! Viszont nem jött meg már több,mint egy hónapja és a terhességnek nem érzem a jelét,viszont annak se,hogy meg fog jönni! A menszesz kimaradás lehet a gyulladástól? Ha tud valaki segíteni azt nagyon megköszönném!!!

    Válasz: A terhesség jeleit nem érzi meg mindenki, a késés oka lehet a gyulladás is, de lehet terhesség is. Érdemes lenne egy tesztet csinálni, hogy többet tudj!

  • Andrea

    2009. április 24. péntek

    Közel 3 hete voltunk együtt a barátommal, akkor épp a ciklusom 2 napjában. Szedek fogamzásgátlót, és elvileg gumival is védekeztünk (ebben én nem nagyon hiszek, mert félek, hogy lecsúszik, vagy megsérül). Azóta, ma 3. napja hagytam abba a fogamzásgátló szedését (a 8 napos szünet), de még semmi nem történt, kb egy hete fáj a mellem is. Lehetek esetlegesen terhes?

    Válasz: Ha most kezdted el a gyógyszert, vagyis ez volt az első hónap, akkor jó döntés volt, hogy még használtatok óvszert is. Ha az lecsúszik, észreveszitek, és azt is, ha kiszakad. A 7 nap gyógyszerszünet alatt bármikor megjöhet, de egy teszt elvégzése után biztosabbat tudhatnál.

  • Encike

    2009. április 13. hétfő

    12 napja voltam a barátommal,és egy része az elején becsöppent,de aztán megszakította,de úgy érzem már késö volt…Két napja szédülök és hányingerem van bizonyos illatoktól.A menstruációm napra pontosan megjött,az első nap rendesen,talán a második nap is,utána pedig csak kis mértékben,csöppökben,de nem barna folyás.Hasgörcseim is vannak.Lehetnek ezek annak a tünetei,hogy terhes vagyok????

    Válasz: Lehetnek. A megszakításos védekezésnél 5% a terhesség lehetősége. Ha 3 nap alatt elmúlt a vérzés, érdemes lenne csinálni egy tesztet, de elég pici a valószínűsége, ha csak a menzesz ideje tért el a megszokottól, a mennyisége és a színe nem.

  • Klaudia

    2009. április 12. vasárnap

    Szia!!
    Nekem olyan problémám lenne, hogy az előző menzeszem késett egy hetet és akkor kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Azóta nagyon fáj a mellem, fáradékony vagyok és néha rosszul érzem magam.
    A tünetek a gyógyszertől lehetnek vagy lehet, hogy terhes vagyok?

    Válasz: Mindkettő lehet. Érdemes lenne tesztelni egyet!

  • Zsuzsi

    2009. április 11. szombat

    Azt szeretném kérdezni, hogy ha van egy kis gyulladás a szervezetemben teherbe eshetek-e vagy okoz valami bajt a babának?

    Válasz: Attól még teherbe eshetsz. Viszont az elején még a mindent vagy semmit elv érvényesül. A gyulladást azért jobb lenne a terhesség előtt kezelni.

  • Márti

    2009. április 09. csütörtök

    Szia!

    Ha mindig szokott késni a mensesem, mikor érdemes tesztet csinálnom, hogy terhes vagyok-e?

    Köszi

    Válasz: Számolj ki a menseseid alapján egy átlagértéket, mikor szokott megjönni kb. és az azt követő nap csinálj (tehát, ha egyik hónapban a 32. aztán a 30. aztán meg a 31. napon jött meg, akkor a 32. napon már tesztelhetsz)

  • meso

    2009. április 09. csütörtök

    Meliane-t szedek 1,5 éve. Most van egy olyan problémám, hogy a havi adag utolsó 4 tablettáját nem vettem be, utána vérzés jelentkezett. Majd gyógyszerszünet után tovább szedtem a tablettát és egy héttel korábban jött meg. Akkor abbahagytam a gyógyszert (mint utóbb megtudtam nem kellett volna) és gyógyszerszünet után ismét el kezdtem szedni. Az utolsó együttlét után 13. napon csináltam tesztet, negatív lett(ez volt 2 hete). Most pedig nem jött meg, pedig beszedtem az összes tablettát.

    Válasz: A gyógyszer akkor is, ha szabályosan szedik, 99%-os biztonságot nyújt. Most sikerült jól összekutyulnod. De ha negatív a teszt, én a helyedben folytatnám a gyógyszerszedést, de lehetőleg szabályosan.
    Lehetek terhes és mennyi az esélye? vagy annyira megkavartam a rossz szedéssel a szervezetemet, hogy így reagál?

  • 32 éves

    2009. április 05. vasárnap

    Szia!

    Elég idős vagyok, 32 éves és szeretnék babát már mert mindenki azzal nyaggat hogy ketyeg a biológiai órám. De én félek, mert azt hallottam hogy 30 felett már veszélyes és nagy az esélye mindenféle betegség kialakulásának a magzatban. Ha esetleg mégis teherbe esnék, mennyi lenne az esélye hogy egészséges gyermekem születne?
    Előre is kösz a választ.

    Válasz: Ez a megnövekedett érték nem 30 felett van, hanem az életkor előrehaladtával nő, tehát pl. 28 évesen már nagyobb az esélye, mint 22 évesen. 35 évesen 1:300-hoz az esélye (25 évesen még 1:1200-hez, 40 évesen pedig 1:100-hoz, tehát a terhességek 1%-a)

  • eronic

    2009. március 30. hétfő

    Sziasztok!a kérdésem az lenne ,hogy több mint fél évig lyndinette 20as fogamzásgátló tablettát szedtem de a múlt hónapban abbahagytam.A menstruációmnak mostanában kellene megjönnie, de kb egy hete is megjött de csak barnás folyás formában.ezt okozhatja a gyógyszer abbahagyása?

    Válasz: Igen.

  • ORSI

    2009. március 29. vasárnap

    3 ÉVE VAGYOK A FÉRJEM EL DE MÉG NEM SIKERÜLT TEHERBE ESNEM .UTÓBI IDŐBE NEM VÉDEKEZÜNK. MÁR SZÁMTALAN SZOR VOLTAM ORVOSNÁ NEM MONDOTT SEMIT DE A FÉRJEMEL SEMI GOND MERT VAN EGY MÁSIK LÁNYTÓL GYEREKE.MAGÁTÓL KÉREM HOGY MONGYA MEG MI LEHET A BAJOM ?????

    Válasz: El kéne menni egy meddőségi klinikára kivizsgálásra.

  • P....

    2009. március 28. szombat

    szia!Én szeretnék kérdezni egy pár dolgot én most már 9 éve folyamatossan szedek fogamzásgátlo tbl.3-szor kellett válltanom mert 3 év után mindig közti vérzésem volt sose tartottam szünetet a gyogyszerek között.Az lenne a kérdésem hogy ha valaki teherbe esik gyogyszer mellett akkor is megjönn a menses vagy ugyan ugy elmarad mint aki nem szed gyogyszert mert nagyon sok ismerösöm aki gyogyszert szedett az mellett eset teherbe és nem vették idöben észre mert megjött a mensesük és ugy gondolták nem lehetnek azok.Még azt szeretném megkérdezni hogy azért gyogyszer szedés mellett javasolt e havonta azért egy tesztet nézetni a biztonság kedvéért emiatt a sok teherbe esés miatt vagy 9 év gyogyszer szedés mellett már elég nagy a biztonság?elöre is köszönöm.P

    Válasz: Fogamzásgátló tabletta 99%-os biztonságot jelent, de ez nem emelkedik 100-ra attól, hogy sok éven át szedi valaki a gyógyszert. Így 1% esély mindig van arra, hogy terhesség jöjjön létre. A tabletta hatását befolyásolja az is, ha egy tabletta véletlen kimarad, ha valaki antibiotikumot szed, ha hasmenése van. De ha ilyen dolgok nem jönnek közbe, minimális lehetősége van a terhességnek. Ha ez megnyugtató, lehet nyugodtan tesztet csinálni. Viszont a gyógyszerszedés során 1-2 évente érdemes gyógyszermentes időszakokat beiktatni.

  • Ancs

    2009. március 27. péntek

    Szia!

    Szeretnék kérdezni. Fogamzásgátlót szedek már másfél éve, eddig nem volt vele semmi gond. Múlt héten viszont egy napig volt egy kis barnás folyásom, azóta pedig minden nap görcsölök. Néhány napja reggelente hányinger is jelentkezik, de néhány óra múlva el is múlik.
    Volt egy hasmenéses vírusom 3 hete, de nem alkalmaztunk kiegészítő fogamzásgátlást, mert előző este vettem, így úgy gondolom, felszívódott és párommal csak egy héttel később voltam együtt.
    Ennek ellenére lehetek terhes? A szokásos menstruáció előtti tüneteim nem jelentkeznek, a mensesemnek viszont kellene. Még csak egy napja késik, de eddig egyáltalán nem szokott.

    Köszönöm!

    Válasz: Kicsi rá az esély. A barnás folyás lehetett ún áttöréses vérzés, vagy a vírusos betegség is okozhatta. Ha viszont nem jön meg néhány napon belül, akkor menj el orvoshoz, mert a tabletta mellett meg kéne jönnie.

  • Eva

    2009. március 26. csütörtök

    nagyon köszönöm a választ, mindenképp mentem volna orvoshoz, mert cisztára már én is gyanakodtam a nyilalások miatt.

  • Eva

    2009. március 26. csütörtök

    Nekem furcsa dolgaim vannak.egy éve császároztak, 9 hónapig szoptattam, és és szülés óta pontban 28-án reggel minden hónapban megjön.De.mensi után egy héttel megint barnás vérezgetésem van pár napig.ez már tart pár hónapja.az utolsó menstruációm is 28 án volt, rendesen lezajlott, utána szintén jelentkezett a barna folyás.a párommal óvszerrel védekezünk, és amúgy is csak hetente egy alkalommal vagyunk együtt.ettől függetlenül nagyon félek, hogy terhes vagyok, mert ma fehér sűrű előtej jött a mellemből, mikor kíváncsiságból megnyomtam.és a barnás vérzést sem tudom hova tenni.és vannak nyilalások is, meg borzasztó fáradékony vagyok, és nagyon sokat kell pisilnem, pedig olyan nagyon sok folyadékot nem viszek be.

    Válasz: Lehetséges, de a barnázás attól is lehet, hogy cisztád van, terhességből gyakran marad vissza ciszta. Érdemes lenne elmenned orvoshoz.

  • Zsuzsi

    2009. március 24. kedd

    Ebben a ciklusomban elkezdtem mérni a hőmérsékletemet, teljesen az előírás szerint. A menstruációm alatt egyszer nagyon leesett, azóta egyszer sem annyira. Tegnap megint meglehetősen lecsökkent és mától újra növekszik (ez ugye a peteérést jelentené), de az ovulációs teszt kb. a hőmérséklet leesést megelőző egy-két napban mutatta a maximumot. Én úgy tudtam, hogy a hőmérséklet leesése után van peteérés.
    Mindenesetre annyit voltunk együtt a párommal, amennyit tudtunk ezen időszak alatt, de nem minden nap. Szerinted van rá esély, hogy lesz babánk, annak ellenére, hogy a hőmérős módszer és az ovulációs teszt nem ugyanazt mutatta?

    Válasz: A teszt pontosabb, neki kell hinni.

  • Peti

    2009. március 23. hétfő

    Szia!

    A kedvesemmel ritkán találkozunk, és pont a „legveszélyesebb” időpontban voltunk együtt. Ez volt az első együttlétünk, neki is, nekem is. Óvszerrel védekeztünk, amik nem szakadtak ki, ezt ellenőriztem, és nem történt úgy behatolás, hogy ne lett volna rajtam. Ennek 6 napja, és a kedvesemnek most olyan érzése van, mintha meg akarna jönni a mestruációja, de még kb 7-9 nap múlva kellene lennie. Elég rendszertelen a ciklusa, és stressz alatt is van mostanság, illetve ez volt az első alkalom.

    Aggódjunk?

    Köszönettel, Peti

    Válasz: Az óvszer se nyújt 100%-os védelmet (kb. 95%), de mivel el sem szakadt, és egyébként is óvatosak voltatok, nem valószínű, hogy terhes lenne a kedvesed.

  • Bognár Barbara

    2009. március 23. hétfő

    Szia kedves Ági!!
    Egy nem mindennapi kérdéssel fordulok hozzád…
    Ugyan már kértem időpontot a dokihoz, de gondoltam először megkérdezlek mielőtt még elmennék hozzá…
    Az a helyzet, hogy már közel egy éve próbálkozunk a párommal, hogy végre hozzánk is bekopogjon a csoda,de sajnos még semmi híre… Én már decemberben voltam UHT-n is, mindent rendben találtak,a ciklusom rendszeres(28napos), a párom holnap megy andrológiára…
    Az a kérdésem, hogy mivel nekem csak egy vesém van, előfordulhat-e,hogy a teszt nem mutat terhességet, mégha az be is következett, ugyanis a ciklusom 42,napján vagyok, gyakran émelygek, de csak alig észrevehetően. Aluszékony vagyok, ingerlékeny, Iszonyatosan szomjas(napi 3liter Kóla, mert mást nem bírok meginni), Ezelőtt Soha sem tudtam 1liter folyadéknál többet meginni egy nap…
    Sokat járok pisilni,És szinte folyamatosan fázom, gyakran hőhullámaim vannak.
    Már a várt menses előtt i napokban is furán éreztem magam, a 29. és a 42.napon is csináltam tesztet, de negatív lett. Nem tudom, hogy mi történik velem.Kérlek segíts…

    Köszönettel: Barbara

    Válasz: A tesztnek a veséhez semmi köze. Egyedül egy bizonyos pajzsmirigy betegség esetén mutathat téves eredményt, de olyankor nem negatívat, hanem pozitívat szokott mutatni tévesen.
    Téves negatív teszt létezik, ez a teszt érzékenységétől is függ. A többi tüneted nem specifikusan terhességi tünet, más is okozhatja, de a terhesség sem kizárt.

  • Kriszta

    2009. március 20. péntek

    Szia Agi,

    Rewndszeresen szedek tablettat (lyndinette 20), eddig ezzel nem is volt baj.
    Mult het szerdan kellett elkezdenem a kovetkezo adagot (ez marc.11-e volt), viszont csak szombatig szedtem, mert vasarnap szakitottunk a parommal, ideges is voltam, nem is lattam ertelmet tovabb. Tehat 4 napot szedtem, aztan 4 nap kimaradt (kozben meg is jott). Viszont tegnap ejjel az agyban kotottunk ki… Tegnap bevettem egy tablettat, biztos ami biztos…
    Mekkora az eselye a terhessegnek?

    Válasz: A tabletta betegtájékoztatóját olvasd át alaposan, ott részletesen leírják, hogy melyik időszakban kihagyott tabletta esetén mi a teendő. De mindenképpen van esély a teherbeesésre, hogy mekkora, azt így nem tudom pontosan, de most egy hónapig más módon is érdemes lenne védekezni.
    Folytassam a tablettat?

    Koszi,
    Kriszta

  • Anitus

    2009. március 20. péntek

    Barátommal múlthét pénteken szeretkeztünk,megszakításos módszerrel.elvileg körülbellül ezen a héten szombaton lenne peteérésem, de azt hiszem, hogy ez már szerdán bekövetkezett. még így is van a két esemény között 5 nap. lehetséges,hogy még így is teherbe esek?

    Válasz: a megszakításos védekezésnél 5 % esélye van a teherbeesésnek.

  • Anita

    2009. március 19. csütörtök

    Ma már mintha megjött volna.De még nem az igazi.Igy is lehetnék?

  • Adrienn

    2009. március 17. kedd

    Ja, és hozzá tartozik a történethez, hogy múlt kedden egy tablettát véletlen kihagytam, mert rengeteg dolog kavargott a fejemben, és a szerdait is csak csúszással vettem be. Azóta mindig közel pontos időben sikerül bevennem.

  • Adrienn

    2009. március 17. kedd

    Második hónapja szedem a fogamzásgátlót, vagyis ebből a 21 napból még van 7. Viszont közel 2 napja nagyon elkezdett fájni a mellem ami ugye a menszesz előjelei közé tartozik. Múlt vasárnap voltunk együtt utoljára a barátommal, én szedem a tablettát, ő meg gumit húzott. A végén miután mind a ketten elmentünk, kicsit gyorsan keltem föl, és bennem maradt a gumi (elmondása szerint akkor még rajta volt, mikor elment).
    Arra lennék kíváncsi, hogy a mellfájás lehet ez esetben terhesség jele? Vagy valami másé, Vagy csak túl sokat agyalok ezen?
    Köszi

    Válasz: ez nem a terhesség jele, ennyi idő alatt még nem jelentkeznek a tünetek, legkorábban az együttlét után 12 nappal.

  • TÜNDI

    2009. március 17. kedd

    MEG CSINÁLTAM A TESZTET DE MÉG CSAK DE MÉG CSAK 9 NAPO TELT EL!!!!! AZ SZERINT NEM VAGYOK TERHES!!! DE A MELLEM MÉG FÁJ!!! LEHET HOGY CSAK BE KÉPZELEM???? DE AZT IS HALLOTAM HOGY HA TERHES VALAKI AKKOR A HÜVELY KÖRÜLI AJAK SZINE MEG VÁLTOZIK LILÁRA!!! EZ LEHETSÉGES????????? VAGY ÉRDEMES CSAK KIMONDOTTAN A MENSZESZ ELÖT VENNEM TESZTET??????????? VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM SZÉPEN

    Válasz: Túl korán teszteltél. Legkorábban a 12. napon mutatja ki.

  • Zsuzsi

    2009. március 17. kedd

    Belefogtam egy 30 napos diétába, ami nem fogyókúra, de le lehet tőle fogyni (húsnap, zöldség, tészta, gyümölcs – 90 naposként ismert, de én csak 30 napot csinálok meg belőle – biztosan ismered) Szeretnénk kisbabát is ezzel egyidőben. De úgy gondoltam, hogy ha sikerül is teherbe esni, akkor pont akkor lesz vége a diétának, amikor kimutatható lesz – egyszóval ténylegesen nem fogja érinteni.
    Kérdésem, hogy szerinted is így van-e. Magyarul bevállalhatom-e ezt a 30 napot vagy próbálkozás alatt mindenképpen normál életmódot folytassak. Mert szeretnék könnyebben belevágni a tavasznak, meg a babavárásnak is. Előre is köszi a választ.

    Válasz: Nem ajánlott teherbeesés előtt fogyózni. az a gond, hogy amikor fogysz, a szervezet takarékra áll át. Ha pont utána teherbe esel, akkor a megváltozott hormonok miatt az egészet visszahízod, sőt még többet is 🙁
    A babának egyébként nem lesz baja tőle, ha 90 napozol most és változatosan étkezel, de fogyás szempontból nem sokat fogsz érni vele.

  • Anita

    2009. március 16. hétfő

    Kérem segítsen nekem mert már nem nagyon értem hogy mi bajom lehet.Én a barátommal 2 és fél hónapja vagyuk együtt és az elején még óvszerrel de utánna egy ideig megszakított közösüléssel védekeztünk.3 héttel ezelőtt elkezdtem szedni a novynette fogamzásgátló gyógyszert.A gyógyszer szedése előtt 2-3 nappal barnás foltokat tapasztaltam.Utánna megjött a menzeszem és akkor kezdtem el szedni a gyógyszert de vérzésem csak 2 napig tartott de barnás folyásom még kb.5 napig volt utánna.Azóta nem tapasztaltam ilyet de nem nagyon értem hogy ez mitől lehetett.De viszont most olyan 1 hete szinte egyfolytába fáj a fejem migrénesen és mindig pisilnem kell és viszket is,és hát hányingerem is van.De egy héttel ezelőtt csináltam tesztet és negatív lett.
    Kérem segítsen és válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: A fogamzásgátló elkezdésekor is előfordulhatnak mellékhatások, de akár terhesség jele is lehet bármelyik tünet. (Kivéve a viszketést, az inkább fertőzés miatt lehet.) A negatív teszt lehet tévesen negatív is, vagy csak még nem volt elég idős a terhesség, hogy kimutassa. Érdemes lenne új tesztet csinálni.

  • TÜNDI

    2009. március 15. vasárnap

    FEBRUÁR 28 ÁN LETTEM BETEG ÉS 6 IG TARTOTT ÉS A FÉRJEMEL MÁRT 7 ÉN EGYÜT VOLTAM ÉS MÉG RÁ PÁR NAPPAL IS !!! ELÖ FORDULHAT HOGY TERHES LETTEM????????? MEKKORA ESÉLYEM VAN RÁ HOGY AZ LETTEM??????????? MOST 15 DIKE VAN DE UGY ÉRZEM HOGY A MELLEIM FESZÜLNEK AZ LEHETSÉGES HOGY MÁRT LEHET TÜNET???? MIKOR ÉRDEMES TESZTEL MEG NÉZNEM!! VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM

    Válasz:
    Kedves Tündi! Igen, lehet terhes. A legtöbb teszt 10 nappal a megtermékenyülés után már mutatja az eredményt. A tüneteket pedig változó, hogy ki mikor és milyen intenzíven érzi, így előfordulhat, hogy a mellfeszülés már a terhesség jele.

  • R

    2009. március 15. vasárnap

    Sziasztok!

    Már egy hete késik a menzeszem. Terhességi tesztet csináltam már vagy ötöt és mind negatív. Orvosnál pénteken voltam ő nem látott semmit sem. Az UH szerint a méhnyálkahártyám 10 mm. Ezekkel az előzményekkel van még aggódási okom arra, hogy terhes lehetek? Vagy csak az idegesség miatt játszanak velem a hormonok?

    Köszi a választ!

    Válasz: Ha az orvos szerint nincs erre utaló gyanújel, akkor biztos úgy is van.

  • kislány

    2009. március 14. szombat

    Szia,
    A barátommal elég ritkán(1 hónapban 1 hetet) vagyunk együtt.
    Esetleg lenne olyan fogamzásgátló tabletta amelyet elég ilyen rövid ideig szedni és hatásos?
    Válaszát előre is köszönöm.

    Válasz: Használjatok Pharmatex hüvelykúpot.

  • Tomi

    2009. március 10. kedd

    Sziasztok. Pár napja írtam, megjött a barátnőmnek 9.-én (25-27 helyett) minden olyan amilyennek lennie kell, viszont elég sokat jár pisilni, de ez igaz akkor betudható egy egyszerű felfázásnak is? Az előzményeket leírtam, 1-2 hsz-el van mögöttem.

    Válasz: Igen.

  • E

    2009. március 09. hétfő

    2napja együtt voltam a barátommal és kiszakadt az óvszer,de még nem ment el.másnap megjött,pontosan ahogy kellett volna.lehetek terhes?először tesztet csináljak vagy orvoshoz menjek?melyik tudja hamarabb megállapítani?

    Válasz: Nem, nem lehetsz. Koraterhességnél az orvos nem tud azonnal biztosat mondani, mert nincs szívhang, a teszt hamarabb kimutatja.

  • Tomi

    2009. március 07. szombat

    Sziasztok. február 14.-én voltam együtt a barátnőmmel, és kb 25-27-én kellett volna neki megjönnie, de még azóta sem (márc. 7) jött meg neki… Védekeztünk, nem mentem el benne, nem szakadt ki a gumi sem, de eléggé aggódok, ennyit még sosem késett neki.
    Légyszi válaszoljatok, hogy kell e aggódni…. tudom hogy bármi befolyásolhatja, de mégis félek…

    Válasz: Ha védekeztek nem lehet gond. Vizsgáltassa ki magát, stressztől, hormonzavartól, felfázástól is késhet (és még sok minden mástól)

  • Tünde

    2009. március 07. szombat

    Köszi a választ ez jó hír számomra!

  • Cecília

    2009. március 06. péntek

    Gondolom attól még teherbe lehet esni, hogy utonjára egy hónapja vettem be gyógyszert, viszont ha a párom belém élvez, akkor azt kicsurgatom magamból

    Válasz: Igen.

  • Tünde

    2009. március 05. csütörtök

    Éppen most számoltam egy terhességi kalkulátorral ki hogy mikor volt a fogantatásom.
    És kaptam egy nagyon jó dátumot a párom születésnapját feb.26.:)pont szálodában voltunk és közöltem vele hogy lehet apa lesz.De ez még jobb hogy pont az ö születésnapjén fogant meg a pici:)

  • Tünde

    2009. március 05. csütörtök

    Szia
    Azt szeretném megkérdezni hogy jelenleg nincs tb-om.Ha elmegyek nögyogyászhoz mennyit kell fizessek.Vagy ezt orvos válogatja?Tudnátok nekem egy kb árat mondani?
    Vagy édesanyám tb kerezstül megoldható?
    Köszönöm


    Válasz:
    Orvosa válogatja. A sztárdokik 8000 Ft felett kérnek egy vizsgálatért, a kevésbé sztárok 4-5000-et. (egyébként a terhesgondozás TB kártya nélkül is jár és úgy tudom, szintúgy a szülés is, mert itt a baba életéről is szó van – kérdezz rá a helyi SZTKban)

  • Gabi

    2009. március 05. csütörtök

    Köszönöm.

  • 20

    2009. március 05. csütörtök

    Ugye az teljesen kizárt hogy a terhességi teszt ne mutassa ki a 15 hetes terhességet?

    Válasz: igen.

  • Gabi

    2009. március 03. kedd

    Sziasztok!

    Nekem a mensi elmaradása után lett pozitív a tesztem. Most meg influenzás vagyok, vagyis fáj minden csontom és lázas vagyok. Azt olvastam itt, hogy az első 6 hétig semmilyen gyógyszer szedése nem okoz gondot a babának. Az első terhességemnél mindig panadolt szedetett velem az orvos, így délután bevettem egyett. Utánna pár órára lement a lázam, de most megint 38 C. Most iszok egy aspirin plus c-t mert erről is azt olvastam, hogy csak a terhesség utolsó három hónapjában nem lehet szedni. Bizti nem ártok vele a babának? Rosszabb lenne ha csak várnék, hogy lemenjen a lázam? Előre is köszi a választ.

    Válasz: Nyugodtan vedd be, a lázzal többet ártasz.

  • tücsökke

    2009. március 03. kedd

    SZIA
    MÁR 4. NAPJA A HÖM 37-37,5.A MENSESEM NEM JÖTT MEG.GÖRCSEIM SZOKTAAK LENNI.TESZTELJEK?KIMUTATJA MÁR?

    Válasz: Igen, tesztelhetsz már.

  • n.niki

    2009. február 28. szombat

    Szia Ági!Akkor ezekszerint nagy valósznűséggel teherbe estem?

    Válasz: Ha minden ideális és pont peteéréskor voltatok együtt, akkor a teherbeesés esélye 20% körüli.

  • n.niki

    2009. február 27. péntek

    Sziasztok!Múlt hét pénteken voltam uh-n ahol ugye kiderült hogy van egy 28 és egy 32 mm-es tűsző.mondta a doki hogy a következő napokba „legyünk”eggyütt a párommal.Ez már pénteken meg is történt de szeretkezés után közvetlen volt egy enyhe barnás folyásom és annyira nyilaltam alul hogy alig bírtam lábra állni.Ez szerintetek mi?Mert én nem tudom.Azóta is voltunk eggyütt és semmi minden rendbe.Válaszotokat előre is köszönöm!

    Válasz: Ez a peteérés lehetett.